-
Ο χρήστης LLLEFTERIS έγραψε:
Εχθες ετσι για test drive εκαψα μισο τσουβαλι (σχεδον) ελια και απο το πωμα δεν μου εβγαλε σταγονα.Κατι αλλο που προσεξα ειναι οτι ο καπνος ηταν σχεδον αορατος.
Αν δεν βγάζει καθόλου νερό τότε τα καυσαέρια έχουν πολύ μεγάλη θερμοκρασία (πετάς τη ζέστη έξω).
Κλείσε λίγο τον αέρα.Ο καπνός πρέπει να είναι αόρατος, όταν βλέπεις καπνό η σόμπα δεν καίει καλά και πρέπει να ανοίξεις τον αέρα.
ΕΕΠ
Σε λέβητες πετρελαίου για κάθε λίτρο πετρέλαιο που καίγεται, έχεις στην καπνοδόχο πάνω από ένα λίτρο νερό.
Το περισσότερο από αυτό το νερό φεύγει από την καπνοδόχο αλλά λίγο νερό στάζει.Υπάρχουν λέβητες συμπύκνωσης (αερίου που είναι πιο καθαρό) και εκμεταλλεύεσαι και την ζέστη των υδρατμών που αλλιώς θα έφευγαν από την καπνοδόχο.
-
Την εκανα την τρυπα εκλεισα και οτι κενο εμεινε με σιλικονη (ελπιζω να μην βρεξει)η σιλικονη ακουμπαει πανω στο μπουρι?
-
Ναι πανω στο μπουρι αλλα ειναι διπλου τοιχωματος συν οτι ειναι σχεδον στο τελος της καμιναδας.
Μηπως δεν μου εβγαλε σταγονα λογω οτι τα ξυλα ειναι απο περυσι και ειναι εντελως ξερα;
-
Ναι πανω στο μπουρι αλλα ειναι διπλου τοιχωματος συν οτι ειναι σχεδον στο τελος της καμιναδας.Μηπως δεν μου εβγαλε σταγονα λογω οτι τα ξυλα ειναι απο περυσι και ειναι εντελως ξερα;
εχε το νου σου μην λιωσει απο την θερμοκρασια και γινουν ολα σκατα εκει.Υπαρχει στοκος πυραντοχος που αντεχει 1200 κελσιου σε φυσιγγα οπως οι σιλικονες.Κοστος 5-6 ευρω.
-
Δεν πιστευω να λιωσει ηταν παρα πολυ μικρη η θερμοκρασια που ειχε το μπουρι σε αυτο το σημειο και η σομπα δουλευε τουλαχιστον 6 ωρες.
Το μονο που με προβληματιζει ειναι οτι η καμιναδα ειναι μονο μισο μετρο πανω απο το ελλενιτ αλλα γυρω μου σε αποσταση 10 μετρων δεν υπαρχει τιποτα ποιο ψηλο απο την καμιναδα μου. Μηπως να βαλω ενα κομματι ακομα να παω ποιο ψηλα; η καλα ειμαι τωρα που εχει συνολο 3 μετρα;
Edit:
Τωρα διαβασα οτι η σιλικονη που εβαλα εχει αντοχη μεχρι 75 βαθμους.
-
Εκανα μια ερωτηση χθες στο 'Μαστορεματα' αλλα στη συνεχεια με ψαξιμο που εκανα και διαβασμα και σε αυτο το θεμα, μεταφερομαι εδω ως πιο καταλληλο
Εχω ενα τζακι εδω και 8 χρονια το οποιο δεν εχει αναψει ποτε. Αρχικα ειχε δημιουργηθει ως διακοσμητικο, αλλα ειναι πληρως λειτουργικο θεωρητικα. Μεχρι προσφατα φοβομουνα να το αναψω λογω των παιδιων που ηταν μικρα, δε βολευανε κατι επιπλα κοντα (plasma TV) αλλα αυτα καπως λυθηκανε τωρα και σκεφτομαι να το ξεκινησω
Οι βασικες επιδιωξεις ειναι 2
α) να δημιουργησουμε μια ευχαριστη ατμοσφαιρα στο καθιστικο που περναμε την περισσοτερη ωρα (τα παιδια κυλιουνται στα χαλια εκει γυρω, παιζουν, διαβαζουν κτλ)
β) να θερμαινεται και ο χωρος που περνανε την πιο πολυ ωρα
δεν εχω απαιτηση για το υπολοιπο σπιτι, ουτε να γινει φουρνος ο χωρος αυτος, εξαλλου Αθηνα μενω, μονωση το σπιτι εχει καλη, σπανια κρυωνουμε ιδιαιτερα και αμα τυχει καμια τετοια φορα βαζω και το καλοριφερ.Η προφανης και οικονομικη λυση ειναι απλα να ριξω μερικα ξυλα μεσα και να το μπουμπουνισω, με καμια σιτα μεταλλικη εμπρος κτλ
και μια φωτο
-βγαινει καπνα μεσα στο σπιτι?
-υπαρχει θεμα με σωματιδια κτλ για μικρα παιδια (και εγω εχω καποια αναπνευστικα θεματα να υποβοσκουν)
-η σταχτη ειναι contained καπως με εναν σχετικα επιμελη καθαρισμο μετα τη χρηση ή θα γεμίσουμε παντου;
-θα νιωσουμε καμια ζεστη ή μονο θα κοιταμε φλογα ?Η εναλλακτικη ειναι να το κανω ενεργειακο, το οποιο απο οτι διαβασα σημαινει βαζεις αυτες τις κασετες και δημιουργεις γριλιες με σωληνες στην καμιναδα που με μοτερ διαχεουν τη θερμοτητα. Σε αυτο τα πλεονεκτηματα που εντοπιζω εκτος απο τη μεγαλυτερη αποδοση ειναι οτι ειναι κλειστο και δεν εχεις βρωμα και κινδυνο.
-μετρησα το τζακι και μου φαινεται μικρο, για πειτε μια ιδεα αν ειναι ετσι και αν υπαρχουν τετοιες κασετες
(μετραω με την επενδυση με πυροτουβλα αν ξηλωθουν αυτα θα μεγαλωσουν και οι διαστασεις¨
Βαθος 60cm, πλατος εμπρος 80, πλατος πισω 60, υψος 50 αν και αυτο ειναι μια πετρινη μετωπη που ισως σπαει μεσα ειναι πιο ψηλο)
-για τι κοστος μιλαμε, μαζι με τοποθετηση; εγω το υπολογισα πολυ προχειρα 1000+500 , υλικα και τοποθετηση
αυτη τη στιγμη μου φαινεται απαγορευτικο. υπαρχουνε φτηνοτερες λυσεις ? απο οτι εγραψα εχω μειωμενες απαιτησεις, low end λυσεις.Ιδανικά θα ηθελα μια μετατροπή σαν αυτο, μεσα σε μια μερα, με πολυ λίγα μερεμέτια,ουτε βαψίματα ουτε τίποτα
http://www.katharismostzakion.gr/docs/W ... CTA800.pdf -
Ο χρήστης kiloMeater έγραψε:
Η προφανης και οικονομικη λυση ειναι απλα να ριξω μερικα ξυλα μεσα και να το μπουμπουνισω
Εγω που μαι απο χωριο θα σου προτεινα να κανεις αυτο, ουτε σιτες ουτε τιποτα, δεν κινδυνευεις...
-
Ο χρήστης dim8 έγραψε:
Ναι πανω στο μπουρι αλλα ειναι διπλου τοιχωματος συν οτι ειναι σχεδον στο τελος της καμιναδας.
Μηπως δεν μου εβγαλε σταγονα λογω οτι τα ξυλα ειναι απο περυσι και ειναι εντελως ξερα;
εχε το νου σου μην λιωσει απο την θερμοκρασια και γινουν ολα σκατα εκει.Υπαρχει στοκος πυραντοχος που αντεχει 1200 κελσιου σε φυσιγγα οπως οι σιλικονες.Κοστος 5-6 ευρω.
Είχα που είχα κάποιες ανησυχίες, διαβάζω και τα παραπάνω και ανησυχώ περισσότερο...
Τοποθετήσαμε εχθές με έναν γνωστό μου μια σόμπα. Ως πιο 'τεχνίτης' από εμένα, πρότεινε και τοποθέτησε στις ενώσεις των μπουριών σιλικόνη υψηλών θερμοκρασιών (http://www.kentrovidas.gr/showprod.php?id=6211). Η συγκεκριμένη όπως διάβασα αντέχει στους 270 C, ενώ μπορεί να αντέξει μέχρι 1 ώρα και τους 300 C.
Τα μπουριά στα ενώματα τους, δεν πιστεύω ότι υπάρχει πιθανότητα να φτάσουν σε αυτές τις θερμοκρασίες, με ανησυχεί όμως η ένωση στο σημείο σόμπας - 1ου μπουριού. Υπάρχει πιθανότητα να πιάνει τους 300C εκείνο το σημείο;
Αν μετρήσω την θερμοκρασία στο μπουρί και δω πως ξεπερνάει τους 300, με τι υλικο θα πρέπει να αντικαταστήσω την σιλικόνη; Ένας πυρίνταχος διογκούμενος στόκος όπως ο παρακάτω (http://www.paints-mihopoulos.gr/?section=1977&language=el_GR&itemid1494=2328&detail1494=1), κάνει για αυτή την δουλειά; Θα μπορέσει να σφραγίσει το ένωμα σόμπας και ανοξείδωτου μπουριού;
-
το πρωτο λινκ που εχεις βαλει ειναι φλατζοκολλα και ειναι λαθος.Αντικατεστησε την με αυτην στο 2ο λινκ που ειναι και η σωστη.
-
Τα μπουριά δεν είχαν φλάτζες? Τα σχετικά αξιοπρεπή συνήθως έχουν (ή μπορείς να τις αγοράσεις ανάλογα με τον τύπο της εφαρμογής).
Υπάρχει και από τη bison ανάλογο υλικό (http://www.bison.net/en/products/662-ot ... e-sealant/) . Το έχω βρει στο leroy merlin. Έχει και μερικά ακόμη αντίστοιχα νομίζω.
Πάντως αν δεν ξεπερνά τους 250-270 βαθμούς θεωρώ τη σιλικόνη καλύτερο υλικό γιατί έχει ελαστικότητα. Τα σφραγιστικά υψηλών θερμοκρασιών (που αντέχουν >1000 βαθμούς) έχουν ως βάση το γυαλί και έχουν μηδενική ελαστικότητα.
-
Θα αγοράσω επομένως πυρίνταχο στόκο, θα μετρήσω την θερμοκρασία στο μπουρί, και αν δω ότι ξεπερνάμε τους 250ο C θα αντικαταστήσω την σιλικόνη με στόκο. Να δω μόνο πως θα βγάλω τα μπουριά πάλι...
-
Ποιός σου είπε να βάλεις κάτι στις ενώσεις των μπουριών;
-
Μήπως είχα ξανα εγκαταστήσει σόμπα;
Το πρόβλημα ήταν κυρίως στο μπουρί που μπαίνει στην σόμπα γιατί δεν ταίριαζε απόλυτα. Σε εκείνο το σημείο βάλαμε την πλευρά του μπουριού που ήταν κυμματοειδές και επειδή άφηνε κάποιες χαραμάδες είπαμε να το κλείσουμε με αυτή την σιλικόνη για να μην φεύγουν τα καυσαέρια.
Πέρα από αυτό το σημείο (που φοβάμαι ότι θα ανεβάζει θερμοκρασία πάνω από το όριο της σιλικόνης), τι πρόβλημα υπάρχει αν μπει στις ενώσεις των μπουριών σιλικόνη υψηλών θερμοκρασιών;
ΥΓ. Ηλία, είπα να μην σε ζαλίζω με pm, αλλά τελικά δε βλέπω να την γλιτώνεις
-
Ο χρήστης axel12p έγραψε:
Μήπως είχα ξανα εγκαταστήσει σόμπα;Το πρόβλημα ήταν κυρίως στο μπουρί που μπαίνει στην σόμπα γιατί δεν ταίριαζε απόλυτα. Σε εκείνο το σημείο βάλαμε την πλευρά του μπουριού που ήταν κυμματοειδές και επειδή άφηνε κάποιες χαραμάδες είπαμε να το κλείσουμε με αυτή την σιλικόνη για να μην φεύγουν τα καυσαέρια.
Πέρα από αυτό το σημείο (που φοβάμαι ότι θα ανεβάζει θερμοκρασία πάνω από το όριο της σιλικόνης), τι πρόβλημα υπάρχει αν μπει στις ενώσεις των μπουριών σιλικόνη υψηλών θερμοκρασιών;
ΥΓ. Ηλία, είπα να μην σε ζαλίζω με pm, αλλά τελικά δε βλέπω να την γλιτώνεις
Αυτο στη φωτογραφια το χρησιμοποιουν συνηθως σε καμιναδες, τα μπουρια ειναι λεια και δεν χρειαζεται να βαλεις κατι. Αλλα ακομη και για καμιναδα, σε ξυλοσομπες-τζακια, η ελικοειδης δεν ειναι οτι καλυτερο.
-
Παρεξήγηση!
Το μπουρί που τοποθέτησα δεν είναι ελικοειδές, απλά η μια άκρη του έχει κυματοειδή μορφή, για αυτό έβαλα την συγκεκριμένη φωτογραφία.
-
Πλεον δεν πουλανε με το κιλο τονο κλπ αλλα με το τσουβαλι κυβικο κλπ.
Ετσι μου ειπε αυτος που αγοραζα ξυλα περυσι, αλλα! Εγω περυσι επερνα την ελια 180 τον τονο και οταν επερνα 100 κιλα δηλαδη 18 ευρω γεμιζα 3 τσουβαλια ενω τωρα μου ειπε 8 ευρω το τσουβαλι δηλαδη για να γεμισω 3 τσουβαλια θελω 24 ευρω.
Ασχετα αν πως μου ειπε και φετος 180 ευρω εχει ο τονος.
Και ειμαι σιγουρος ενα κυβικο δεν ειναι μισος τονος και το πουλανε 90 ευρω.
Ωραιο τροπο βρηκε το κρατος για να μας κλεβουν οι ξυλεμποροι.
-
Το κράτος γιατί φταίει;
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Το κράτος γιατί φταίει;Το κράτος πάντα φταίει
-
Τον νομο να μην πουλανε πλεον με το κιλο-τονο εγω τον εβγαλα;
Αφου τον υποχρεωνουν να πουλαει με το τσουβαλι γιατι δεν του βαζουν και ενα οριο στην τιμη παραδειγμα 6 ευρω το τσουβαλι οπως ηταν περυσι;
Δηλαδη τι τους ειπαν; Μην πουλατε με τον τονο 180 ευρω ο τονος αλλα πουληστε με το κυβικο για να περνετε 240 ευρω στον τονο.
-
Δεν του είπε το κράτος πόσο να πουλάει. Μόνος του πήρε την πρωτοβουλία, ελεύθερη αγορά κλπ. Και στην τελική καλύτερα για σένα αφού ένα κυβικό ξύλο βρεγμένο κοστίζε παλαιότερα παραπάνω από ένα κυβικό ξύλο στεγνό. Είναι αργά είμαι κουρασμένος αλλά κάτσε σκέψου όσα λές και θα δείς πως η θεωρία σου μπάζει νερά.
Ξυλόσομπα