-
Τον Φράγκο http://www.artnflame.gr/index.php πρέπει να τον σαμποτάρουμε γιατί είναι ο λόγος που βγαίνει στον αέρα κάθε πρωί ο Τράγκας και μας σπάει τα @@.
+κυκλοφορία του crash
-
Εγώ θα τον σαμποτάρω επειδή δεν βάζει τιμές.
Κι είναι, υποτίθεται, ντερνετικο μαγαζί!
Μα πού ζούνε; -
Ο χρήστης ΝΗΣΙΩΤΗΣ έγραψε:
Παιδια , γνωριζει κανεις απο σας τις μονωτικες πλακες PROMASIL 1000 P ; Μου ειπαν οτι μπορουν να χρησιμοποιηθουν μεταξυ σομπας και τοιχου για να προστατευσει τον τοιχο απο τις υψηλες θερμοκρασιες . Περαν τουτου ουδεν αλλο γνωριζω. Αν γνωριζει καποιος ας μας ενημερωσει.για κοιτα αυτο
http://www.lidl.gr/cps/rde/xchg/lidl_gr ... _26739.htm
-
OTSO ,δεν καταλαβα τι μπορω να βρω στη διευθυνση αυτη
-
Ο χρήστης ΝΗΣΙΩΤΗΣ έγραψε:
OTSO ,δεν καταλαβα τι μπορω να βρω στη διευθυνση αυτηΠροστατευτικο για τον τοιχο .Βαλε τον ταχυδρομικο σου κωδικο και θα δεις το προιον.
-
Το φυλλο του λιντλ Δεν νομιζω πως ειναι το καταλληλο για σομπες. Γιατι εχει σχεδιαστει για σωματα οπου εχουν στην επιφανεια τους Max 90-70 κελσιου ενω η σομπα πιστευω οτι εχει πανω απο 200+. Νησιωτη επειδη σου ειχα αφησει ενα 'κενο' για την θερμοκρασια που περνα στον τοιχο με την πατεντα μου, επειδη πηγα στην πολη μου οπου δουλευουν την σομπα οι γονεις μου ο τοιχος ειναι ΠΑΓΩΜΕΝΟΣ απο πισω με αρκερτες ωρες λειτουργιας(3ωρες ηταν αναμενη). με αυτα τα κενα βεβαια οπως το βλεπεις.
Αυτες τις πλακες που εδειξες θελεις να τις κολλησεις(ή βιδώσεις) στον τοιχο? πως το σκεφτεσαι? -
pakopa 45.Eδωσα μια προσωρινη λυση στο προβλημα για να αποφυγω το δυνατο ζεσταμα του τοιχου. Πηρα ενα φυλλο πετροβαμακα που εχει διαστασεις 100 χ60 εκ ,του οποιου η μια πλευρα ειναι καλυμμενη με φυλλο αλουμινιου . Την πλευρα αυτη εβαλα προς την σομπα , ενω την αλλη πλευρα και τα πλαινα τα σκεπασα με αλουμινοχαρτο για να μη μαδαει . Το αποτελεσμα ηταν πολυ καλο. Ο τοιχος μεχρι το σημειο που καλυπτεται απο τον πετροβαμβακα ειναι κυριολεκτικα παγωμενος.Λιγο πιο ψηλα ειναι καπως ζεστος (καμια σχεση χωρις τον πετροβ.)Εγω χρησιμοποιω την πισω εξοδο της σομπας.Αν βαλω ακομη ενα φυλλο πετρ πανω απο το αλλο , τοτε λυνεται οριστικα το προβλημα. Το μονο μειονεκτημα ειναι το αισθητικο μερος επειδη δεν φαινονται ωραια τα αλουμινοχαρτα που προσθεσα εγω.Καποιος μου ειπε για το promasil 1000 p . Aυτο ειναι συμπαγες υλικο που αντεχει στους 1000 βαθμους C.Εχει διαστασεις 100 χ50 χ 3 εκατ και ειναι σε χρωμα ασπρο. Μου ειπε ενας φιλος οτι θα μου φερει απο αθηνα. σκεφτομαι να το βαλω ενδιαμεσα μεταξυ σομπας και τοιχου.Ισως βαλω ποδαρακια για να στεκεται καλυτερα . Οταν το παρω θα δω ακριβως πως θα το χρησιμοποιησω, και θα σας ενημερωσω.
-
Εχω ένα πρόβλημα.. μηπως μπορεί κανένας να βοηθήσει. Έχω ένα σπίτι που δεν έχει ενιαία σκεπή αλλά διαβαθμισμένες ανάλογα με τους χώρους. Έβαλα μία ξυλόσομπα η οποία βγαίνει από μία σκεπή που δεν είναι η ψηλότερη. Η απόσταση του καπέλου από την υψηλότερη σκεπή είναι γύρω στα 5 μέτρα από την μία πλευρά μόνον.Από την άλλη πλευρά ο χώρος είναι ανοιχτός. Το ότι καπνίζει η σόμπα υπάρχει περίπτωση να οφείλεται σε αυτό; Άλλοι μου λένε ναι,άλλη όχι. Εσείς τι λέτε;
-
ουτε ναι, ουτε οχι, μπορει!
Συνολικο ύψος καμιναδας ποσο ειναι? Αν ειναι πανω απο 4-5 μετρα με διατομη καταλληλη και κατα προτιμηση μονωμενη δεν θα εχεις πιθανο προβλημα λογω της ανισοσταθμιας αρκει η ηψυλοτερη στέγη να απέχει καποια μέτρα. Αν καποιο απο αυτα δεν ισχυει, βρηκες πιθανοτατα για τη καπνιζει.
Ειδικα για τη τελευταια περιπτωση σίγουρα. -
μεσα το μπουρι ειναι 3 μετρα μετα έχει γωνία και μετα εξωτερικά άλλα 3 μέτρα ( 1,5 μέτρο πάνω από την μικρή σκεπή) και η καμινάδα είναι 5 μέτρα μακριά από την μεγάλη σκεπή.......
-
Εννοείς ότι αν βάλω εξτρα 2 μέτρα μπουρί ακόμη δεν θα έχω πρόβλημα;
-
επισης ενω η σομπα εχει υποδοχη για φ120 εμεις βαλαμε ανοξειδωτα φ125......
-
Ο χρήστης costaslio έγραψε:
Ελα , έβαλα ΠΥΡ στις 17.00 (άναψα δηλαδή την θέρμανση)
Λοιπόν , κάνω δοκιμές για να δω τι παίζει. Αναψα βάζοντας κάτι παλιόξυλα με σαράκι (2-3 κομάτια) που μου φέρανε από μια αντικατάσταση παλαιάς σκεπής, καήκανε σχεδόν αμέσως σε 1 ώρα , μετά στις 18.00 έβαλα 3-4 ελίτικα ξύλα λεπτά όμως , αυτά αντέξαν έως τώρα δηλαδή 2,5 ώρες. Τώρα έβαλα όμως 2 χοντρά ελίτικα κούτσουρα που υπολογίζω ότι θα αντέξουν 6 με 7 ώρες.
Ετσι και στο τζάκι έκαιγα μέχρι τις 12 τα μεσάνυχτα πιό ψιλά ξύλα και στις 12 έβαζα ένα χοντρο κούτσουρο που έκαιγε μέχρι το πρωί.
Θα τσεκάρω πως θα το κουμαντάρω με τα ξύλα και μετά θα το γυρίσω στο πυρηνάκι (το κουκούτσι της ελιάς) , αυτό θα βάζω ένα τσουβάλι στο εργαλείο και θα δω πόσες ώρες θα καίει , λένε για 12 ώρες , θα δούμε ......
Πάντως αυτή η ταλαιπωρία μου είναι τιποτα μπροστα στο κέρδος και την οικονομία που έχω........Na σας ενημερώσω και με το πυρηνάκι.... λοιπόν με το πυρηνάκι ξένοιασα δεν πάω να βάλω ξύλα κάθε 3-4 ώρες , ρίχνω ένα τσουβάλι και περνάω1- 2 μέρες . Το έχω σταθερά σε μιά θερμοκρασία και όταν πέφτει η θερμοκρασία ανάβει μόνο του. Αν μείνει κλειστομέχρι και 8 ώρες όταν γυρίσω τον διακόπτη στην επιθυμητή θερμοκρασία παίρνει μπροστά μόνο του χωρίς δηλαδή να του ξαναβάλω φωτιά από κάτω. Υπολογίζω ότι θα χρειαστώ 1 τόνο τον μήνα δηλαδή 100 ευρώ τον μήνα , με πετρέλαιο θα ήθελα γύρω στα 700 ευρώ τον μήνα για την ίδια χρήση!!!
-
Τζάκι στον 2ο όροφο, και η πολυκατοικία είναι 4όροφη.
Εάν δεν ανοίξω παράθυρο, καπνίζει ΠΟΛΥ, μερικές φορές καπνίζει ΚΑΙ με ανοικτό παράθυρο.
Επίσης να πώ ότι στο τζάκι δεν υπάρχει 'αγωγός' που να φέρνει αέρα από έξω. Πίσω από το τζάκι ναι μεν είναι το μπαλκόνι, αλλά δεν υπάρχει τρύπα.
Η καμινάδα είναι ευθεία μέχρι πάνω, αλλά ανακάλυψα ότι υπάρχει δίπλα της και άλλη καμινάδα (μάλλον από τον 3ο).
Του 3ου η καμινάδα εκεί που τελειώνει έχει ένα μπουρί μεταλικό επιπλέον 0.5-1 μέτρο και είναι κάπως έτσι
Η δικιά μου, που είναι πιο χαμηλή, κλείνει απλά με μία πλάκα από πάνω.
Λέτε το πρόβλημα να εντοπίζεται στην απόληξη της καμινάδας; Πρέπει να την ψηλώσω;
Επίσης το να γίνει τρύπα από το μπαλκόνι προς το τζάκι είναι κάτι το οποίο θα βοηθήσει; Εάν ναι, θα πρέπει να βγαίνει ΚΑΤΩ από την εστία, ή είναι οκ να βγαίνει π.χ. στο ένα πλαϊνο ή στην γωνεία του τζακιού (πράγμα πιο εύκολο μιάς και το τζάκι είναι τοποθετημένο με γωνεία 45μοιρών προς τον τοίχο του μπαλκονιού. -
εγώ χθες έπιασα να κάνω tuning την εισαγωγή του τζακιού. πήρα τάμπερ Φ125 από το Μακρή στη Σαλονίκη (35 ευρω !!) και έβαλα εύκαμπτη σωλήνα να πηγαίνει κάτω από το τζάκι. πέρασα και τη ντίζα για το τάμπερ και έτσι τώρα το κλείνω από μέσα για να μην έχει κρύο αέρα ο θάλαμος όταν δεν ανάβει το τζάκι.
η μαγκιά είναι ότι δούλεψα με.. κλειστό το θάλαμο. έσκαψα την τρύπα στον τοίχο για Φ125, είχα πάρει νέο άνοιγμα με κουνουποσίτα από leroy, και από εκεί έβαλα τη σωλήνα μέσα. έλυσα τη ντίζα από το τάμπερ, την πέρασα μέσα, στη γυψοσανίδα, (ελπίζω να μη βρίσκει στο τζάκι και λιώσει...) και την έπιασα από την τρύπα του τοίχου για να τη συνδέσω πάλι στο τάμπερ.
έκλεισα και με αρμόστοκο τον τοίχο και έτοιμος...τώρα μένει να πιαστώ και με το επάνω μέρος του θερμοθάλαμου...
-
Μια σομπα λεει οτι εχειτην μαξ αποδοσης της πχ με 2,5 κιλα ξυλα ανα ωρα με 50% ανοιχτο τον αερα.
Αν εγω κλεισω τον αερα, πρωτογεννη μιλαμε παντα, λογικα θα καιει περισσότερη ώρα το ξύλο αποδιδοντας θερμοτητα. Η αποδοση της σομπας τωρα μειώνεται? Πως μπορουμε να το μεταφρασουμε αυτο? -
Ότι τα ίδια kw θα τα πάρεις σε περισσότερο χρόνο.
-
Νομίζω ότι εννοεί τον συντελεστή απόδοσης - c.o.p.
Ναι, περίπου τα ίδια kWh θα πάρεις (λίγο λιγότερα) αλλά έχει περισσότερη σημασία η δική σου θερμική άνεση.Όσο μειώνεις τον αέρα της σόμπας, αυξάνεται ο συντελεστής απόδοσης γιατί φεύγει λιγότερη ζέστη από την καπνοδόχο.
Όμως αν μειώσεις τον αέρα πάρα πολύ, η σόμπα καίει σιγά, η θερμοκρασία πέφτει, δεν καίγεται όλο το ξύλο (η σόμπα καπνίζει) και ο συντελεστής απόδοσης μειώνεται.
Η σόμπα πρέπει να καίει αρκετά δυνατά ώστε να καίγεται όλο το ξύλο και να μην φεύγει άκαυτο από την καπνοδόχο.Ε.Ε.Π.
Συντελεστές απόδοσης και πράσινα άλογα.Σημασία έχει να είναι τα ξύλα ΞΕΡΑ.
Αν καις ξύλα με μεγάλο ποσοστό υγρασίας, η απόδοση της σόμπας ΠΕΦΤΕΙ ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΑ.
Δεν έχει σημασία τι σόμπα έχεις, σημασία έχει να είναι τα ξύλα ξερά. -
Ε ρε ΓΛΕΝΤΙΑ ...... Η Jolly έχει ξεφύγει ..... ΚΑΜΙΝΙ ΛΕΜΕ !!!
Ασε που καίει το Ιδιο ξύλο κατι ΩΡΕΣ ......ΜΠΟΡΩ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΑΝΑΦΩΝΗΣΩ :
ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ FUCK YOU !
-
Έρευνα: Οι Έλληνες ζουν σε σπίτια - ψυγεία
http://www.madata.gr/epikairotita/social/254276.htmlενδιαφερουσα και αποκαλυπτικη η παραπανω ερευνα...
Ξυλόσομπα