-
αντε μεγεια το jolly. Μπορει να φαινονται πολλα τα λεφτα, αλλα το καλο πράγμα αξίζει και φαινεται.
Εχω απορεια ομως, στα πρισματικά ή γωνιακα, εκει που ενώνεται το τζάμι, δεν βγαζει καπνο?Σημερα εβγαλα τα μπουρια μου για να κανω μια αλλαγη και παρατηρησα οτι μεχρι το πρώτο ταυ είχαν πιασει μια ψιλη πέτσα. Σαν πίσα θα έλεγα. Υγροποιησεις δεν ειδα απο το ταυ και πάνω, παρα μονο μια μαυρη καπνα κολλημενη στα τοιχοματα απ'οσο μπορεσα να δω.
Στο πρώτο 1μιση μετρο μονο. Γνωριζοντας απο τη παλια σομπα, δεν ειχε καθολου καπνα-σταχτη.
Παντως 2-3 πτυχωσεις ειχε η γωνια και βλέποντας τις ευθειες-λειες σωληνωσεις μεχρι το καπελο συνειδητοποίησα τι γλύτωσα και τι θα 'τραβηξουν' οσοι τοποθετουν για τον Α ή Β λογω, σωληνωσεις απο τις απλες ( αυτες τις στριφτες). -
Η Ένωση των δύο τζαμιών μεταξύ τους γίνεται με ένα υλικό σαν σιλικόνη
για αυτό και είναι εντελώς αδιαπέραστο απο τον καπνό
-
Ελα , έβαλα ΠΥΡ στις 17.00 (άναψα δηλαδή την θέρμανση)
-
εχω την εντυπωση οτι για την καπνια στα μπουρια παιζει ρόλο και το ξύλο. δύο φίλοι που είχαν παρόμοιο πρόβλημα ,φέτος πήραν πιο καλό ξύλο (... και στεγνό) και δεν είχαν το ίδιο πρόβλημα
-
Τη Βεργίνα Classic πήρες; Τιμή;
Εδώ την έχει €459.
Κι η Άθως 2 €309.
Panosss
4TF N3 DriverΔημοσιεύσεις: 2796
Last Visit: 12/11/12 13:23
την αθως 2 290 , την βεργίνα 380 ( αλλά πήγα από εκεί , Λητή Θεσσαλονίκης ) . Να βγάλουν και οι έμποροι κάποιο κέρδος.Από ότι βλέπω την Βεργίνα την βαράει!!! -
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Έχω μια απορία....μπορούν να μπουν 2 σόμπες σε διαφορετικά διαμερίσματα σε κοινό μπουρί?
Ναι, αν δεν ανάβουν ταυτόχρονα.
Αν ανάβουν ταυτόχρονα, όχι.Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση Ηλία!!
Είμασταν έτοιμοι να το κάνουμε με τον αδερφό μου..... μας γλίτωσες από πολλά -
Ο χρήστης costaslio έγραψε:
Ελα , έβαλα ΠΥΡ στις 17.00 (άναψα δηλαδή την θέρμανση)Λοιπόν , κάνω δοκιμές για να δω τι παίζει. Αναψα βάζοντας κάτι παλιόξυλα με σαράκι (2-3 κομάτια) που μου φέρανε από μια αντικατάσταση παλαιάς σκεπής, καήκανε σχεδόν αμέσως σε 1 ώρα , μετά στις 18.00 έβαλα 3-4 ελίτικα ξύλα λεπτά όμως , αυτά αντέξαν έως τώρα δηλαδή 2,5 ώρες. Τώρα έβαλα όμως 2 χοντρά ελίτικα κούτσουρα που υπολογίζω ότι θα αντέξουν 6 με 7 ώρες.
Ετσι και στο τζάκι έκαιγα μέχρι τις 12 τα μεσάνυχτα πιό ψιλά ξύλα και στις 12 έβαζα ένα χοντρο κούτσουρο που έκαιγε μέχρι το πρωί.
Θα τσεκάρω πως θα το κουμαντάρω με τα ξύλα και μετά θα το γυρίσω στο πυρηνάκι (το κουκούτσι της ελιάς) , αυτό θα βάζω ένα τσουβάλι στο εργαλείο και θα δω πόσες ώρες θα καίει , λένε για 12 ώρες , θα δούμε ......
Πάντως αυτή η ταλαιπωρία μου είναι τιποτα μπροστα στο κέρδος και την οικονομία που έχω........ -
Πάντως αυτή η ταλαιπωρία μου είναι τιποτα μπροστα στο κέρδος και την οικονομία που έχω........
Αφού έχεις χρόνο και φθηνό ξύλο ούτε να το συζητάς. Καλόκαυτο
-
Ελα , έβαλα ΠΥΡ στις 17.00 (άναψα δηλαδή την θέρμανση)
Λοιπόν , κάνω δοκιμές για να δω τι παίζει. Αναψα βάζοντας κάτι παλιόξυλα με σαράκι (2-3 κομάτια) που μου φέρανε από μια αντικατάσταση παλαιάς σκεπής, καήκανε σχεδόν αμέσως σε 1 ώρα , μετά στις 18.00 έβαλα 3-4 ελίτικα ξύλα λεπτά όμως , αυτά αντέξαν έως τώρα δηλαδή 2,5 ώρες. Τώρα έβαλα όμως 2 χοντρά ελίτικα κούτσουρα που υπολογίζω ότι θα αντέξουν 6 με 7 ώρες.
Ετσι και στο τζάκι έκαιγα μέχρι τις 12 τα μεσάνυχτα πιό ψιλά ξύλα και στις 12 έβαζα ένα χοντρο κούτσουρο που έκαιγε μέχρι το πρωί.
Θα τσεκάρω πως θα το κουμαντάρω με τα ξύλα και μετά θα το γυρίσω στο πυρηνάκι (το κουκούτσι της ελιάς) , αυτό θα βάζω ένα τσουβάλι στο εργαλείο και θα δω πόσες ώρες θα καίει , λένε για 12 ώρες , θα δούμε ......
Πάντως αυτή η ταλαιπωρία μου είναι τιποτα μπροστα στο κέρδος και την οικονομία που έχω........Καμιά κατασχεμένη ξύλινη βάρκα εάν κόψεις κομματια και την βάλεις, εκεί να δεις πόσες ώρες θα καίει το ξύλο....
Κώστα έκανες την καλύτερη κίνηση και εμένα φίλος στο χωριό έκανε το ίδιο πράγμα, έβαλε ξυλολέβητα που κάιει και βιομάζα (πυρηνόξυλο) με τιμή 70 ευρώ , νομίζω, ο τόνος.... Το κόστος αγοράς κ τοποθέτησης που μου είπε ήταν αρκετά κοντά με τον δικό σου. Του φίλου το μηχάνημα είναι από κρήτη μεριά. -
Ο χρήστης makfrag έγραψε:
.............. ξυλολέβητα που κάιει και βιομάζα (πυρηνόξυλο) με τιμή 70 ευρώ , νομίζω, ο τόνος.... Το κόστος αγοράς κ τοποθέτησης που μου είπε ήταν αρκετά κοντά με τον δικό σου. Του φίλου το μηχάνημα είναι από κρήτη μεριά...........Οταν βγει το πυρηνόξυλο θα το δοκιμάσω και εγώ , φέτος θα έχει 100 ευρώ ο τόνος , περσι είχε φθηνότερα!!!!
-
Ήτοι έχουμε αύξηση +43% μέσα σε ένα χρόνο έτσι για πλάκα?
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Ήτοι έχουμε αύξηση +43% μέσα σε ένα χρόνο έτσι για πλάκα?Όχι και για πλάκα....αφού θα έχει ζήτηση.....
Ελλάς το μεγαλέιο σου.... -
Έχει ζήτηση κ για εξαγωγή, ρε παιδιά.
Δλδ στη θέση του πωλητή θα λέγατε εσείς (πχ) 'δεν σου το δίνω, Ιταλέ, 90 Ε (σε καραβιά κ προπληρωμένο) γιατί μου το ζητάνε στο Ελ έναν έναν τόνο με 60'?
Να πέσει το ποσοστό που κρατάνε τα λιοτρίβια για να βγάλουν το λάδι πρέπει, αλλά αυτή είναι συζήτηση γι' αλλού. -
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Να πέσει το ποσοστό που κρατάνε τα λιοτρίβια για να βγάλουν το λάδι πρέπει, αλλά αυτή είναι συζήτηση γι' αλλού.
τι εννοεις να πέσει?
πόσο ειναι...και πόσο θα έπρεπε να πάει?στο λιοτρίβι...ξεσκαρτάρουν τον πυρήνα της ελιάς και τον εκμεταλλεύονται ???
-
Ο χρήστης mimisgioulekas έγραψε:
Να πέσει το ποσοστό που κρατάνε τα λιοτρίβια για να βγάλουν το λάδι πρέπει, αλλά αυτή είναι συζήτηση γι' αλλού.
τι εννοεις να πέσει?
πόσο ειναι...και πόσο θα έπρεπε να πάει?στο λιοτρίβι...ξεσκαρτάρουν τον πυρήνα της ελιάς και τον εκμεταλλεύονται ???
Τσαμπα θα τον εδιναν;
-
Ο χρήστης mimisgioulekas έγραψε:
στο λιοτρίβι...ξεσκαρτάρουν τον πυρήνα της ελιάς και τον εκμεταλλεύονται ???
Μετά το λιοτρίβι αυτή η πυρηνόμαζα που είναι σαν λάσπη παει στο πυρηνουργείο . Εκεί την επεξεργάζινται και βγαίνει και άλλο εκμεταλεύσιμο υλικό για σαπούνια . Μετά την ξηραίνουν και είναι έτοιμη για τον καυστήρα!!
-
Μετά το λιοτρίβι αυτή η πυρηνόμαζα που είναι σαν λάσπη παει στο πυρηνουργείο . Εκεί την επεξεργάζινται και βγαίνει και άλλο εκμεταλεύσιμο υλικό για σαπούνια . Μετά την ξηραίνουν και είναι έτοιμη για τον καυστήρα!!
Και πυρηνελαιο, και λιπασμα νομιζω.
-
Υπάρχουν βέβαια ορισμένα ελαιοτριβεία που κάνουν και την δουλεια του πυρηνουργείου. Παίρνεις από εκεί έτοιμη την καύσιμη ύλη.
-
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
Και πυρηνελαιο, και λιπασμα νομιζω.
Ναι εδώ είναι ένα πυρηνουργείο που βγάζει το πυρηνέλαιο, σαπούνι πράσινο και τον πυρήνα στο τέλος την καύσιμη ύλη.
-
Αυτη η λάσπη δεν εχει επιπλεον λάδι? Δηλαδη δεν θα μποραγαν να αυξησουν το ποσοστο λαδιου ανα κιλο ελιας και ετσι η λάσπα να γίνει λιγότερο υδαρης?
Ξυλόσομπα