Ο χρήστης costaslio έγραψε:
Ελα , έβαλα ΠΥΡ στις 17.00 (άναψα δηλαδή την θέρμανση)
Λοιπόν , κάνω δοκιμές για να δω τι παίζει. Αναψα βάζοντας κάτι παλιόξυλα με σαράκι (2-3 κομάτια) που μου φέρανε από μια αντικατάσταση παλαιάς σκεπής, καήκανε σχεδόν αμέσως σε 1 ώρα , μετά στις 18.00 έβαλα 3-4 ελίτικα ξύλα λεπτά όμως , αυτά αντέξαν έως τώρα δηλαδή 2,5 ώρες. Τώρα έβαλα όμως 2 χοντρά ελίτικα κούτσουρα που υπολογίζω ότι θα αντέξουν 6 με 7 ώρες.
Ετσι και στο τζάκι έκαιγα μέχρι τις 12 τα μεσάνυχτα πιό ψιλά ξύλα και στις 12 έβαζα ένα χοντρο κούτσουρο που έκαιγε μέχρι το πρωί.
Θα τσεκάρω πως θα το κουμαντάρω με τα ξύλα και μετά θα το γυρίσω στο πυρηνάκι (το κουκούτσι της ελιάς) , αυτό θα βάζω ένα τσουβάλι στο εργαλείο και θα δω πόσες ώρες θα καίει , λένε για 12 ώρες , θα δούμε ......
Πάντως αυτή η ταλαιπωρία μου είναι τιποτα μπροστα στο κέρδος και την οικονομία που έχω........
Καμιά κατασχεμένη ξύλινη βάρκα εάν κόψεις κομματια και την βάλεις, εκεί να δεις πόσες ώρες θα καίει το ξύλο....
Κώστα έκανες την καλύτερη κίνηση και εμένα φίλος στο χωριό έκανε το ίδιο πράγμα, έβαλε ξυλολέβητα που κάιει και βιομάζα (πυρηνόξυλο) με τιμή 70 ευρώ , νομίζω, ο τόνος.... Το κόστος αγοράς κ τοποθέτησης που μου είπε ήταν αρκετά κοντά με τον δικό σου. Του φίλου το μηχάνημα είναι από κρήτη μεριά.