-
Ο χρήστης thednick έγραψε:
Και επειδή ο καθένας μπορεί να πει την μπούρδα του σε αυτό το forum θα πω και εγώ τη δική μου. Το κρύο εξασθενεί το ανοσοποιητικό (τουλάχιστον το κρύο όπως το ορίζεις εσύ) -> άρα το κρύο είναι έμμεσα καρκινογόνο.Δίκιο έχεις. Και αυτός ο πως-τον-είπαμε-παγκόσμιος-οργανισμός-υγείας μπαίνει στο κλάμπ των μπουρδολόγων να φανταστώ. http://www.bbc.co.uk/news/health-24564446
Δεν πειράζει εγώ θα επιμενω, μέχρι να γίνει το αναπόφευκτο, δηλαδή να βρεθεί ένας αποτελεσματικός τρόπος να εφαρμοστεί η αρχή του ο ρυπαίνων πληρώνει και να σταματήσουν τα τσίρκα και οι πατέντες, θα προσπαθήσω να πείσω τον κόσμο ότι η απαίτηση του να καταστρέφει πρώτα την υγεία του και σε αρκετά μεγάλο βαθμό των συμπολιτών του, είναι υπερβολική για μία χώρα που δεν κάνει τόσο κρύο και ας έχει κάκιστα μονωμένα σπίτια*.
*Δεν είμαι, δεν έχω αδελφο, ξάδελφο, μπατζανάκη μονωσά, φωταεριατζή κ.ο.κ.
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Θα 'σουπώσει' ο πετροβάμβακας νερό κ θα γίνει της ιεροδούλου.αν το μονωσω απο πανω με αλουμινοταινια και πυραντοχη σιλικονη πως θα μπει νερο?Αφου εχει εξωτερικα φυλλο αλουμινιου.
επισης ακομη και αν περασει υγρασια,αν απο κατω μεινει ανοιχτο η υγρασια θα στραγγιξει προς τα κατω κ η θερμοκρασια των μπουριων θα βοηθησει στο να στεγνωσει οποια υγρασια παραμεινει.
Γενικοτερα ποσο μεγαλη διαφορα θα εχει το τραβηγμα αν πχ βαλω μονωμενα μπουρια εξω? Ειναι καταλυτικος ο ρολος που παιζει το μονωμενο μπουρι? -
Ναι, είναι, θα βελτιωθεί και στο τράβηγμα και στις υγροποιήσεις.
Αλλά αυτό που περιγράφεις δεν θα το έκανα, ακούγεται σαν χαμένος κόπος κ έξοδα. -
Ο χρήστης minaspit έγραψε:
Θα 'σουπώσει' ο πετροβάμβακας νερό κ θα γίνει της ιεροδούλου.
αν το μονωσω απο πανω με αλουμινοταινια και πυραντοχη σιλικονη πως θα μπει νερο?Αφου εχει εξωτερικα φυλλο αλουμινιου.
επισης ακομη και αν περασει υγρασια,αν απο κατω μεινει ανοιχτο η υγρασια θα στραγγιξει προς τα κατω κ η θερμοκρασια των μπουριων θα βοηθησει στο να στεγνωσει οποια υγρασια παραμεινει.
Γενικοτερα ποσο μεγαλη διαφορα θα εχει το τραβηγμα αν πχ βαλω μονωμενα μπουρια εξω? Ειναι καταλυτικος ο ρολος που παιζει το μονωμενο μπουρι?εχω την εντυπωση οτι αν παρει υγρασια ο υαλοβαμβακας σταματαει να ειναι μονωτικο υλικο, ας βοηθησει καποιος που ξερει σιγουρα.
-
Ο χρήστης Ηλιας Α έγραψε:
Θα 'σουπώσει' ο πετροβάμβακας νερό κ θα γίνει της ιεροδούλου.
αν το μονωσω απο πανω με αλουμινοταινια και πυραντοχη σιλικονη πως θα μπει νερο?Αφου εχει εξωτερικα φυλλο αλουμινιου.
Γενικοτερα ποσο μεγαλη διαφορα θα εχει το τραβηγμα αν πχ βαλω μονωμενα μπουρια εξω? Ειναι καταλυτικος ο ρολος που παιζει το μονωμενο μπουρι?εχω την εντυπωση οτι αν παρει υγρασια ο υαλοβαμβακας σταματαει να ειναι μονωτικο υλικο, ας βοηθησει καποιος που ξερει σιγουρα.
συμφωνω στο οτι ο υαλοβαμβακας καταστρεφεται(μου το ειπαν κ εμενα οταν πηγα να αγορασω) αλλα εγω μιλαω για πετροβαμβακα.
-
Σε περιπου 80 με 100 μετρα απο το σπιτι μου υπαρχει καμιναδα λεβητα πιθανον που βγαζει παρα πολυ μαυρο καπνο σε αναλογια 1/20 σε τζακια δηλ σαν να δουλευαν 20 τζακια μαζι. Πρωτη πληροφορια αναφερει ξυλολεβητα για 4 οροφους με αναλογα διαμερισματα. Το προβλημα του καπνου ειναι μεγαλο αφου οποιος κυκλοφορει στην περιοχη χρειαζεται βρεγμενη πετσετα.
Προσωπικα δε γνωριζω αν πρεπει να βγαζει τοσο καπνο αλλα σιγουρα γνωριζω οτι υπαρχει θεμα υγειας. Πριν κανω οτιδηποτε με τους αλλους γειτονες θα ηθελα να μου πει καποιος τι μπορει να συμβαινει εδω
Ο καπνος ειναι τοσο πολυς που ηρθε η πυροσβεστικη τρεις φορες μετα απο κλιση για πυρκαγια σε τζακι. Δεν ειναι τζακι ομως. -
εχω ακουσει οτι οσοι καινε πυρηνα βγαζουν πολυ μαυρο καπνο.
-
Τοσο καπνο? Χανεται ο οριζοντας. Και η τροχαια που περασε προχθες σταματησε να δει τι γινεται.
-
H επεξεργασμένη/αποξηραμένη πυρήνα δεν βγάζει πολύ καπνό απ'όσο έχω δεί, τουλάχιστον σε καυστήρες που έχουν σχεδιαστεί να την καίνε. Αν την πάρεις και την κάψεις όπως βγαίνει κατευθείαν απ'το ελαιουργείο, μέ τόση υγρασία, παράγει όντως πολύ και βαρύ καπνό που μένει χαμηλά και έχει μια μυρωδιά κάπου μεταξύ πετρελαίου και ξύλου, πολύ έντονη. Ένα σπίτι την έκαιγε στο χωριό μου και βρώμιζε όλη η γειτονιά.
-
Μαλιστα.
Ελπιζω να ειναι αυτο μιας και αντιμετωπιζεται αμεσα χωρις μετατροπε. Σε διαφορετικη περιπτωση δε ξερω. Το υγειονομικο τι να λεει? -
Γεια σας
Είμαι καινούργιος στο φόρουμ και θέλω κατ’ αρχάς να χαιρετίσω όλους στον χώρο.
Έχω ένα ερώτημα που αφορά ξυλόσομπα η οποία θα τοποθετηθεί στο μέσον του κάτω ορόφου διώροφης πέτρινης μονοκατοικίας 100 μ2 ανάμεσα σε χτιστή σκάλα σχήματος Π ώστε να μην παρεμβάλλεται το πάτωμα του άνω ορόφου.
Θα ήθελα το πουρί να το περάσω ευθείας προς τη σκεπή που παρεμβάλλεται το ξύλινο ταβάνι του β ορόφου, μετά κενό, ξύλινο πέτσωμα μόνωση και κεραμίδι.
Το ερώτημα είναι πως θα γίνει αυτό, την στιγμή που υπάρχουν αυτά τα εύφλεκτα υλικά.
Σε ερώτηση που έκανα σε τζακάδες μου έλεγαν πολλά και διάφορα. Άλλοι μου έλεγαν ότι δεν γίνεται και άλλοι κάτι πατέντες με τα έλεγαν.
Θα ήθελα την γνώμη σας σε αυτό.
Η άλλη περίπτωση είναι να γίνει γωνία και να βγει με τρύπα στον τοίχο περίπου 2μ συν το εξωτερικό. Εγώ θα προτιμούσα από τα κεραμίδια λόγω αισθητικής και λειτουργικής πλευράς. Το σπίτι είναι σε χωριό του νοτίου Πηλίου και για σόμπα είμαι μεταξύ lanordica rosella forno και pallas back. Την γνώμη σας και γι’ αυτές.
ευχαριστώ -
Μονομενη ινοχ καμιναδα και στα σημεια επαφης με ευλεκτα επιπλεον μονωση πετροβαμβακα. Αλλιως ινοχ μονωμενη καμιναδα εντοιχισμενη σε τσιμεντενια καμιναδα.
Δηλαδη μονωμενη καμιναδα απο τη σομπα και πανω, με εχτρα προστασια σε ταβανι και σκεπη. Τιποτα λιγοτερο! -
μονωμενη καμιναδα στο κομματι που ειναι εντος του σπιτιου? Δεν μιλαω για το σημειο που θα μπαινει στη σκεπη αλλα για το κομματι απο τη σομπα μεχρι το ταβανι και τη τρυπα της σκεπης (αντε και λιγο πριν φτασει, στα 'συνορα' δηλαδη ελευθερης καμιναδας εντος σπιτιο-καμιναδας μεσα στα ευφλεκτα υλικα).
-
Προχθές πήρε φωτιά η στέγη του γείτονα του πατέρα μου. Φαρμακοποιός. Δεν είχε δλδ πρόβλημα με τα φράγκα.
Είχε χρόνια λέβητα πετρελαίου και πέρυσι πήρε λέβητα ξύλου. Πέρυσι έκαψε 10 τόνους, μεγάλο σπίτι. Φέτος.....
Την... άλλη μέρα είδαμε ότι μέσα στην τούβλινη καμινάδα δεν υπήρχε κάποιος σωλήνας..
Ζεστάθηκαν με τον καιρό τα ξύλα της στέγης κοντά στα τούβλα και προχθές άναψε.....Είναι δυνατόν να μην του πέρασαν μια inox από μέσα;;;; τι να πεις
-
Ευχαριστώ για την γρήγορη απάντησή σας, και εγώ πιστεύω ότι η τοποθέτηση χρήζει ιδιαίτερης προσοχής.
τσιμεντένια καμινάδα κάτι μου λέει μέχρι το ξύλινο ταβάνι, να περάσει από μέσα η καπνοδόχος και να καλυφθεί το χείλος στο ταβάνι με κάποια διακοσμητική ροζέτα που να πατάει στο ξύλο με πετροβάμβακα. τι θα γινόταν εάν έβαζα αντί για τσιμεντένια καμινάδα λόγω βάρους ανοξείδωτη φυσαρμόνικα; τα ντουβάρια δυστυχώς είναι 1μ πάχος αλλιώς θα την έβγαζα από εκεί. Στο σπίτι υπάρχει καλοριφέρ αλλά τώρα με τις τρέχουσες τιμές του πετρελαίου, δεν πηγαίνουμε καθόλου τον χειμώνα. ούτε το Πάσχα! -
Παιδες αν γνωριζει καποιος προιον που να καθαριζει κ οχι να κανει χειροτερα την μακα κ μαυριλα απο τα πυροτουβλα στα τζακι; δοκιμασα ο παπαρας ενα απ το jumbo μιση δουλεια κανει. Τιποτα πιο δυνατο κ εξειδικευμενο;
-
Ο χρήστης glf έγραψε:
Προχθές πήρε φωτιά η στέγη του γείτονα του πατέρα μου. Φαρμακοποιός. Δεν είχε δλδ πρόβλημα με τα φράγκα.Είχε χρόνια λέβητα πετρελαίου και πέρυσι πήρε λέβητα ξύλου. Πέρυσι έκαψε 10 τόνους, μεγάλο σπίτι. Φέτος.....
Την... άλλη μέρα είδαμε ότι μέσα στην τούβλινη καμινάδα δεν υπήρχε κάποιος σωλήνας..
Ζεστάθηκαν με τον καιρό τα ξύλα της στέγης κοντά στα τούβλα και προχθές άναψε.....Είναι δυνατόν να μην του πέρασαν μια inox από μέσα;;;; τι να πεις
Από τα στοιχεία της Πυροσβεστικής, συνέχεια καίγονται στέγες.
Οι καπνοδόχοι όταν καίνε πετρέλαιο δεν λερώνονται ποτέ, ενώ όταν καίνε ξύλα θέλουν περισσότερο από 1 φορά το χρόνο καθάρισμα.Αν δεν καθαρίζεις την καπνοδόχο, θα πάρει φωτιά.
Αν είναι καλοφτιαγμένη θα αντέξει και δεν θα μεταδώσει τη φωτιά στη στέγη.Βέβαια οι φωτιές είναι πάντα επικίνδυνες γι αυτό αν η καπνοδόχος αρχίσει να βουίζει και να βροντάει, τότε έχει πάρει φωτιά και καλό θα ήταν να την επιτηρείς μη τυχόν βγάλει πέντε μέτρα φλόγες και βάλει φωτιά στα πάντα.
-
Ο χρήστης giannik1977 έγραψε:
Παιδες αν γνωριζει καποιος προιον που να καθαριζει κ οχι να κανει χειροτερα την μακα κ μαυριλα απο τα πυροτουβλα στα τζακι; δοκιμασα ο παπαρας ενα απ το jumbo μιση δουλεια κανει. Τιποτα πιο δυνατο κ εξειδικευμενο;Για πυρότουβλα δεν ξέρω αλλά για τζάμια και μαντέμια τέλεια δουλειά κάνει η κρέμα καθαρισμού cif ή ακόμα καλύτερα την ελληνική Εύρηκα που κάνει την ίδια δουλειά και έχει καλύτερη τιμή. Γενικά το κόστος είναι γελοίο κάπου 2€ το μπουκάλι και κάνει την γενικά τέλεια δουλεία για σκληρή βρωμιά με ελάχιστο κόστος σε σχέση με εξειδικευμένα προϊόντα. Περνάς με σφουγγάρι ή βετέξ με ποσότητα κρέμας μετά όμως θέλει και άλλο ένα ίσως και 2 περάσματα με νερό να καθαρίσεις τα υπολείμματα.
-
Θα το δοκιμασω τοπικα να δω. Ελπιζω να μην χαλασει τα πυροτουβλα
-
Γενικά δεν είναι τοξική η διαβρωτική αλλά καλά κάνεις και είσαι προσεκτικός μιας και όπως είπα δεντην έχω δοκιμάσει σε πυρότρουβλα. Αν θυμηθείς γράψε και καμιά γνώμη.
Ξυλόσομπα