-
Ηλια αμα τα κονομησεις θελω προμηθεια που ανοιξα το θεμα
η καλυτερα μια σομπα δωρο.
τα παλια χρονια αν θυμαμαι καλα ειχε γινει μια κληρωση στο 4τφ με δωρο αυτοκινητο
δεν κανουμε το ιδιο με σομπα?πλακα κανω ετσι ?
ο κυριακος θα μας τρελανει με το θεμα ξυλα.
τα βρισκει με το κυβικο και παμφτηνα ,αντι εκει που ειναι, και τα κονομανε με τον τουρισμο να τα παιρνει πανακριβα.
διδαγμα , στις τουριστικες περιοχες μονο τα ξυλα ειναι φτηνα ,
αλλα να πας διακοπες και να παρεις ξυλα δεν λεει.
μην παρεξηγηθω αποτυχιμενη αποπειρα πλακας. -
Πολύ καλή η ιδέα για την σόμπα - δώρο!
(Αν περιμένεις να κονομήσω, μάλλον θα πουντιάσεις τον χειμώνα. )
-
Γνωριζει κανεις(στο περιπου) ποσους τονους ξυλου βγαζει μια ελια αρκετων ετων?
-
eleos, έλεος.
Ανάλογα με την ελιά, το κλάδεμα και ... το πόσο είναι το 'αρκετό'. Μια ελιά 'αρκετών ετών' στην Κέρκυρα, ας πούμε, μπορεί να βγάλει και 5, μπορεί κ παραπάνω.
-
5 τονους ξύλα μια ελια? Ουτε πλάτανος να ήταν!!
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
eleos, έλεος.Ανάλογα με την ελιά, το κλάδεμα και ... το πόσο είναι το 'αρκετό'. Μια ελιά 'αρκετών ετών' στην Κέρκυρα, ας πούμε, μπορεί να βγάλει και 5, μπορεί κ παραπάνω.
χεχε. Απλα ρωταω ,γιατι εχω πολλα χωραφια με ελιες που πλεον δεν μπορει κανενας να τις φροντιζει και σκεφτομαι να κοψω καμια 20αρια για να παρω και μερικους τονους στην Αθηνα ,αλλα και να πουλησω αν γινεται. Αν παω σε εταιρεια μια λογικη τιμη πωλησης δεν θα ηταν τα 80ε ο τονος? Στην λιανικη πωλειται μεχρι και 200ε.
-
Ο χρήστης nEK έγραψε:
5 τονους ξύλα μια ελια? Ουτε πλάτανος να ήταν!!Τις έχεις δει τις ελιές στην Κερκυρα?
χεχε. Απλα ρωταω ,γιατι εχω πολλα χωραφια με ελιες που πλεον δεν μπορει κανενας να τις φροντιζει και σκεφτομαι να κοψω καμια 20αρια για να παρω και μερικους τονους στην Αθηνα ,αλλα και να πουλησω αν γινεται. Αν παω σε εταιρεια μια λογικη τιμη πωλησης δεν θα ηταν τα 80ε ο τονος? Στην λιανικη πωλειται μεχρι και 200ε.
Για να τις κόψεις / τεμαχίσεις / μεταφέρεις θα έχεις ένα κόστος, το έχεις υπολογίσει?
Μια λύση θα μπορούσε να ήταν να βρεις κάποιον να ενδιαφέρεται, να τις πουλήσεις όπως έχουν με μόνη του υποχρέωση να σου αφήσει το χωράφι καθαρό κ ισοπεδωμένο. Το ξύλο της ελιάς (κ όχι μόνον) πιάνει περισσότερα λ7 για έπιπλα ( κ γενικά για ξυλογλυπτική), παρά σαν καυσόξυλο. Δεν ξέρω όμως αν έχει μείνει καμιά τέτοια εταιρία στην Ελλάδα, τελευταία φορά που έμαθα για τέτοια συμφωνία η εταιρία ήταν Ιταλική και το ξύλο καρυδιά.
Αν, πάντως, σε συμφέρει, 80 Ε τον τόνο σου τα πληρώνω εγώ. -
Τις έχεις δει τις ελιές στην Κερκυρα?
Για να τις κόψεις / τεμαχίσεις / μεταφέρεις θα έχεις ένα κόστος, το έχεις υπολογίσει?
Μια λύση θα μπορούσε να ήταν να βρεις κάποιον να ενδιαφέρεται, να τις πουλήσεις όπως έχουν με μόνη του υποχρέωση να σου αφήσει το χωράφι καθαρό κ ισοπεδωμένο. Το ξύλο της ελιάς (κ όχι μόνον) πιάνει περισσότερα λ7 για έπιπλα ( κ γενικά για ξυλογλυπτική), παρά σαν καυσόξυλο. Δεν ξέρω όμως αν έχει μείνει καμιά τέτοια εταιρία στην Ελλάδα, τελευταία φορά που έμαθα για τέτοια συμφωνία η εταιρία ήταν Ιταλική και το ξύλο καρυδιά.
Αν, πάντως, σε συμφέρει, 80 Ε τον τόνο σου τα πληρώνω εγώ.80ε τον τονο ,αλλα να μην πληρωσω για την εργασια του κοψιματος των ελιων. Δηλαδη να παω σε εταιρεια να τους πω να το ισοπεδωσουν και να τους πουλησω 80ε τον τονο απο τα ξυλα που θα προκυψουν. Κατι τετοιο τελος παντων
-
Τις έχεις δει τις ελιές στην Κερκυρα?
οχι?
-
-
Μα δεν τις κλαδεύουν ποτέ; Και πώς μαζεύουν τον καρπό;
Κάτι μου λέει ότι τη δουλειά που θα έπρεπε να την κάνουν οι ίδιοι, την κάνει ο νόμος της βαρύτητας (άρα από ποιότητα λαδιού ).
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Μα δεν τις κλαδεύουν ποτέ; Και πώς μαζεύουν τον καρπό;Κάτι μου λέει ότι τη δουλειά που θα έπρεπε να την κάνουν οι ίδιοι, την κάνει ο νόμος της βαρύτητας (άρα από ποιότητα λαδιού ).
τα επτάνησα πρέπει να το χουν αυτό, έχουν ένα θέμα με το κλάδεμα, και στη Λευκάδα αν δεις τις ελιές το ίδιο μοτίβο ακολουθούν. Ο πατέρας μου μάλιστα 'τσακώνονταν' με τον πεθερό του και τον μπατζανάκη του γι αυτό το θέμα
-
μοιαζουν στα δέντρα που μιλάγαν και περπαταγαν στο αρχοντα των δαχτυλιδιων. Τερατα δηλαδη και σιγα μην ασχολούνται με το καρπό...
-
Από όσο γνωρίζω, αυτό που κάνουν είναι να απλώνουν κάτω από τις ελιές δίχτυα και να περιμένουν να πέσουν μόνες τους . Αυτό κρατάει από τον Οκτώβρη μέχρι την άνοιξη. Αλλά έτσι και αλλιώς ο τουρισμός αποδίδει πολλά περισσότερα! Την καλλιέργεια ελιάς την είχαν προωθήσει στην Κέρκυρα οι Ενετοί πριν καμιά 400 χρόνια.
-
Καλησπερα. Ειμαι στο ψαξιμο για μετατροπη απλου τζακιου σε ενεργειακου με την λυση της κασσετας (για να αποφυγω γκρεμισματα). Εχω παει σε 2 μαγαζια και εχω δει φιαφορες μαρκες.
Πιο πολυ με εχουν κεντρισει τα Jolly mec και σε δευτερο λογο τα morso. Τα Jolly εχουν μεγαλη ισχυς της ταγης των 18-24 KW ενω τα morso ειναι στα 6-7 KW. Απο αυτα που μου ειπανε καταλαβα οτι η διαφορα στην ισχυ οφειλεται στο γεγονος οτι τα Jolly Mec διαθετους ισχυρο βεντιλατερ που εχει ως αποτελεσμα να γεμιζει τον χωρο γρηγοροτερα με ζεστο αερα σε σχεση με τα morso που κατα κορον δεν διαθετουν βεντιλατερ ή αν διαθετουν ειναι μικρης ισχυς.Απο την αλλη η morso θεωρειτε ως η top κατασκευαστρια τζακιων απο ολους. Ειμαι μπερδεμνος.
Το σπιτι μου ειναι 80 τ.μ και θελω εκτος απο το σαλονι να φτανει καποια ζεστη και στα υπνοδωματια. Με το Jolly μου ειπανε οτι θα ειμαι καλυμμενος σε μεγαλο βαθμο υστερα απο 3-4 ωρες καυσης. Με τα morso τι να ισχυει; Λοφω ελλειψης βεντιλατερ η ανοδος της θερμοκρασιας στον χωρο που βρισκεται το τζακι θα καθυστερει περισσοτερο σωστα;Και ακομα περισσοτερο να φτασει καποια ζεστη στα υπνοδωματια ε;Οποιος εχει εμπειρια και απο τις δυο εταιρεις σε κασσετα μετατροπης ας την αναφερει.
Ευχαριστω
-
Τοποθετήσαμε 24 κασέτες jolly mec πέρυσι, μόνον ένα παράπονο είχαμε, από έναν γιατρό: Ζεσταινόταν πολύ.
Συγκρίνεται εστία με απόδοση 6 kw με άλλη με 18? Ναι, αν αυτή με τα 6 kw κοστίζει το πολύ 1.250 Ε.
Τώρα, σε μερικούς αρέσει η morso. Ε, που είναι το πρόβλημα? Τους βάζουμε morso.
(πάντως κ οι palazzetti είναι τουλάχιστον το ίδιο καλές κ αν θέλουν τους βάζουμε κ palazzetti)
Γενικά, πας ή με την αισθητική ή με την σχέση απόδοση / τιμή. Η αισθητική είναι υπεράνω κριτικής, ό, τι σ' αρέσει παίρνεις, το άλλο είναι συνήθως υπέρ της jolly mec. Αν σου αρέσει κιόλας, ... -
Τοποθετήσαμε 24 κασέτες jolly mec πέρυσι, μόνον ένα παράπονο είχαμε, από έναν γιατρό: Ζεσταινόταν πολύ.
Συγκρίνεται εστία με απόδοση 6 kw με άλλη με 18? Ναι, αν αυτή με τα 6 kw κοστίζει το πολύ 1.250 Ε.
Τώρα, σε μερικούς αρέσει η morso. Ε, που είναι το πρόβλημα? Τους βάζουμε morso.
(πάντως κ οι palazzetti είναι τουλάχιστον το ίδιο καλές κ αν θέλουν τους βάζουμε κ palazzetti)
Γενικά, πας ή με την αισθητική ή με την σχέση απόδοση / τιμή. Η αισθητική είναι υπεράνω κριτικής, ό, τι σ' αρέσει παίρνεις, το άλλο είναι συνήθως υπέρ της jolly mec. Αν σου αρέσει κιόλας, ...Καλη σου ημερα και σε ευχαριστω για την απαντηση.
Απο αισθητικης αποψεως μια χαρα μου κανει η Jolly. Απλα γινομαι λιγο κακοπιστος με τις τοσες μεγαλες αποκλισεις στις θερμικες αποδοσεις μεταξυ Jolly και Morso (την ιδεα μου την εβαλε πωλητης τζακιων που δεν εχει ομως Jolly αλλα εχει Morso και καποιες αλλες). Μου λεει πως γινεται η Jolly να δινει 18-24ΚW και η Morso (που θεωρειται εκ των κορυφαιων εταιρειων) να δινει 6-7 KW. Του απανταω λοιπον οτι ισως και να οφειλεται οτι τα Jolly εχουν το ισχυρο βεντιλατερ. Δεν πειστηκε ομως...Τι να πω;;; Εσυ (μιας και εισαι εγκαταστατης απο οτι καλαταλαβαινω) πως δικαιολογεις αυτη ητν μεγαλη διαφορα? Οφειλεται στο βεντιλατερ? Ή τα Jolly εχουν καλυτερη θερμικη αποδοση λογω σχεδιασης/κατασκευηςinnovation??
Τεσπα. Εμανα το θεμα μου ειναι αν τα Jolly αξιζουν τα λεφτα τους γιατι ειναι απο τα πιο ακριβα. Και φυσικα στο τελος να εχω το προσδοκιμο αποτελεσμα.
-
Οι jolly mec έχουν μεγαλύτερα μοτέρ (παίρνουν κ οι palazzetti αλλά το κόστος τότε ανεβαίνει πολύ).
Η μεγάλη διαφορά στην απόδοση οφείλεται ... στην τεχνολογία. Η Jolly έχει (μεταξύ άλλων) πατεντάρει μεταλλική, κυματοειδή επιφάνεια των τοιχωμάτων του θαλάμου καύσης, που τριπλασιάζει την επιφάνεια εναλλαγής θερμότητας.
Δεν είναι κ τόσο μεγάλη η διαφορά της τιμής, ξέρεις. Οι κασέτες της Jolly έχουν κ υγραντήρα, ας πούμε, κ το αυτόματο σύστημά της που ελέγχει την καύση. Χωρίς αυτά βγάζει 2 εκδώσεις σε χαμηλή τιμή κ έτσι κ αλλιώς οι άλλες δεν τα έχουν.edit (δεν κρατήθηκα τελικά, συγνώμη)
Η morso θεωρείται από τις κορυφαίες εταιρίες από ποιόν, αυτόν που τις πουλάει?
Μην παρεξηγηθώ, είναι πολύ καλή εταιρία κ βγάζει πολύ καλά κ τίμια προϊόντα, αλλά κοίταξε λίγο την γκάμα της κ σύγκρινέ την με της jolly mec.edit 2 (τεχνικό)
Η απόδοση δεν αλλάζει με το μοτέρ, αυτό που αλλάζει είναι η ταχύτητα του αέρα, η απόσταση που 'ταξιδεύει' κ, το σοβαρότερο, η ποσότητά του. Αν βάλεις μεγάλο μοτέρ σε κασέτα με απόδοση 6 - 9 kw, απλά θα βγάζει πολύ αέρα ... κρύο. -
Πουλάνε ακόμα τις παλιές μαντεμένιες ξυλόσομπες (μασίνες);;; Αν ναι, υπάρχει κάποιο λινκ; Θενξ
-
Ο χρήστης Dodger έγραψε:
Πουλάνε ακόμα τις παλιές μαντεμένιες ξυλόσομπες (μασίνες);;; Αν ναι, υπάρχει κάποιο λινκ; Θενξ
Ξυλόσομπα