-
Μήπως γίνεται να σταματήσουμε να γράφουμε σε αυτό το topic;
Το βλέπω συνέχεια πάνω πάνω στα θέματα, και αλλοιώνει το ανοιξιάτικο/καλοκαιρινό mood στο οποίο έχω μπει -
Μα τώρα ειναι που πρέπει να παρει φωτιά το τοπικ. Την ανοιξη ετοιμαζομαστε για τον ερχόμενο χειμώνα. Τωρα πρεπει να κανουμε τις οποιες δουλειες αφού ψάξουμε καλά. Χωρις αγχος και βιασυνες αλλά με μελέτη και σωστές τιμες.
ΥΣ. να προμηθευτούμε και ξυλεια. Αληθεια εδω στη περιοχη οι ξυλαδες ελαχιστα ξύλα έχουν. Μερι πότε 'πωλιούνται' ξύλα?
-
Ο χρήστης nEK έγραψε:
Μα τώρα ειναι που πρέπει να παρει φωτιά το τοπικ. Την ανοιξη ετοιμαζομαστε για τον ερχόμενο χειμώνα. Τωρα πρεπει να κανουμε τις οποιες δουλειες αφού ψάξουμε καλά. Χωρις αγχος και βιασυνες αλλά με μελέτη και σωστές τιμες.ΥΣ. να προμηθευτούμε και ξυλεια. Αληθεια εδω στη περιοχη οι ξυλαδες ελαχιστα ξύλα έχουν. Μερι πότε 'πωλιούνται' ξύλα?
ΤΟ θέμα είναι πότε ξεκινάμε το ψαξιμο για να αγοράσουμε ξύλα. Ποιο μήνα παμε και παζαρευουμε ποσότητα ?
-
Όποτε έχεις λεφτά Τον Έλληνα δε τον πιάνεις με τίποτα, από 16-18 euros που είχε το κιλό, το καλοκαίρι θα το βρεις και 21-23. Όταν έχεις λεφτά, πάρε μια καλή ποσότητα, έτσι ώστε το καλοκαίρι να φύγει η όποια υγρασία έχουν. Αποθηκευσέ τα, σκέπασε τα και είσαι κομπλέ.
-
Εγώ, πάντως, ποσότητα αγοράζω αρχές καλοκαιριού.
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Εγώ, πάντως, ποσότητα αγοράζω αρχές καλοκαιριού.Πόσο πάνε εκεί BTW?
Εδώ η ελιά πλέον 0,20 ενώ ξεκίνησε αρχές του χειμώνα 0,18Μάλλον κι εγώ το καλοκαίρι θα πάω να παζαρέψω και... βλέπουμε
-
Δεν κανω καν τον κόπο να ρωτήσω. Είμαι βέβαιος ότι μεταξύ 80 κ 100 Ε είναι, αλλά είναι ό,τι τύχει κ χλωρά.
Καλοκαιράκι θα φέρω μια 10αριά νταλίκες κ βλέπουμε. Υπολογίζω πώληση στα 120Ε η παλέτα (βρεγμένα περνάνε τον τόνο, στεγνά όχι). Όχι, δεν συμφέρει να σου στείλω.ΥΓ. Τα 120 είναι με ΦΠΑ.
-
Δεν κανω καν τον κόπο να ρωτήσω. Είμαι βέβαιος ότι μεταξύ 80 κ 100 Ε είναι, αλλά είναι ό,τι τύχει κ χλωρά.
Καλοκαιράκι θα φέρω μια 10αριά νταλίκες κ βλέπουμε. Υπολογίζω πώληση στα 120Ε η παλέτα (βρεγμένα περνάνε τον τόνο, στεγνά όχι). Όχι, δεν συμφέρει να σου στείλω.ΥΓ. Τα 120 είναι με ΦΠΑ.
Εγώ που ψάχνω γύρω στους 30-35 τόνους (ελια - δρυ) μπορώ να έχω? Τα μεταφορικά πόσο μπορεί να είναι για Αθήνα? Πόσο περίπου θα μου κόστίσει συνολικά?
-
[quote='nEK']Μα τώρα ειναι που πρέπει να παρει φωτιά το τοπικ. Την ανοιξη ετοιμαζομαστε για τον ερχόμενο χειμώνα. Τωρα πρεπει να κανουμε τις οποιες δουλειες αφού ψάξουμε καλά. Χωρις αγχος και βιασυνες αλλά με μελέτη και σωστές τιμες.
Εγκρίνω και επαυξάνω!!!
-
30 τόνους???
Για εμπόριο τα θέλεις? Τι χώρους διαθέτεις? Περονοφόρο για ξεφόρτωμα?
Ή χύμα, σε ανατρεπόμενο? -
Ο χρήστης geofust έγραψε:
Εγώ που ψάχνω γύρω στους 30-35 τόνους (ελια - δρυ) μπορώ να έχω? Τα μεταφορικά πόσο μπορεί να είναι για Αθήνα? Πόσο περίπου θα μου κόστίσει συνολικά?
Εγώ μέχρι 5-6 μπορώ να βολέψω, θα το ψάξω αν γίνεται να μου φέρουν από επαρχία...
Αν βρεις καμια άκρη ενημέρωσε αν θέλεις... -
Ο χρήστης droemmen έγραψε:
Εγώ μέχρι 5-6 μπορώ να βολέψω, θα το ψάξω αν γίνεται να μου φέρουν από επαρχία...
Αν βρεις καμια άκρη ενημέρωσε αν θέλεις...Προτείνω να 'μαζεψουμε' την ποσοτητα που θέλουμε και να δουμε αν, πόσο, που και πότε βολευει να το κάνουμε αλα.....................πατάτα....
Εμεις θα θελαμε 3-4 τόννους.......
-
Συμφωνώ...πιστεύω μπορούμε μόνο από εδώ μέσα να μαζέψουμε καμιά 20ρια τόνους, αν ισχύει και ο geofust για άλλους 30 η ποσότητα γίνεται αρκετά μεγάλη.
Το θέμα είναι να βρούμε τρόπο να μετρήσουμε-χωρίσουμε την ποσότητα.
Με μέτρηση σε παλέτες βολεύει? Υπολογίζουμε χοντρικά 1 παλέτα = 1 τόνος?
Ποιό είναι το μέγεθος της παλέτας σε μέτρα?
Ξέρει κανείς τι ποσότητα μπορεί να χωρέσει ένα μεγάλο φορτηγό-νταλίκα ώστε να δούμε αν συμφέρει? -
**30 τόνους??? **
Για εμπόριο τα θέλεις? Τι χώρους διαθέτεις? Περονοφόρο για ξεφόρτωμα?
Ή χύμα, σε ανατρεπόμενο?Εμπόριο? Οχι βέβαια. 15 τόνους για μένα και τον πεθερό μου (να υπάρχει και καβάντζα για τα επόμενα 2 χρόνια) και τους υπόλοιπους για την γειτονιά. Θα προτιμούσα φυσικά σε παλλέτες για εύκολο διαχωρισμό απο σπίτι σε σπίτι. Αν περονοφόρο λες το κλαρκ, τότε ναι, μπορώ να νοικιάσω .
-
Με 500 - 600 Ε, σωστή δουλειά δεν κάνεις. Σφράγισε το τζάκι σου, να μην σου παίρνει ζεστό αέρα από το σπίτι, δούλεψε την σόμπα που έχεις κ μάζεψε λ7 για μια σωστη μετατροπή του τζακιού (τουλάχιστον κανα χιλιάρικο).
Γνώμη μου.Καλημέρα παιδιά κι απο εμένα , τώρα το καλοκαίρι θα κάνω κι εγώ την κίνηση για να μετατρέψω το απλό τζάκι που έχω.
Η μετατροπή θα γίνει σε τζάκι που θα ζεσταινει τον αέρα του χώρου. (όχι σύνδεση με δίκτυο καλοριφέρ κλπ ....
Απ ότι λίγο είδα , μάλλον πρέπει να το γκρέμισω και να το ξαναχτίσω απ την αρχή.
Ποιες όμως είναι οι καλές μάρκες που άφοβα μπορώ να εμπιστευτω ? -
Για τα τζάκια βιοαιθανόλης/αιθυλικής αλκοόλης γνωρίζουμε τίποτα;
-
Εμένα μου αρκεί ότι καίνε το οξυγόνο που χρειάζομαι για να ζήσω.
Μακριά απ' τον δικό μου*, κ όπου θέλει ας μπει.*χώρο. Δεν πιστεύω να πήγε αλλού το μυαλό κανενός?
-
Ο χρήστης droemmen έγραψε:
Ποιό είναι το μέγεθος της παλέτας σε μέτρα?
Ξέρει κανείς τι ποσότητα μπορεί να χωρέσει ένα μεγάλο φορτηγό-νταλίκα ώστε να δούμε αν συμφέρει?Ηλία μήπως μπορείς να βοηθήσεις σχετικά με τις παραπάνω ερωτήσεις?
Thanks -
1χ1,2 μέτρα ('ευρωπαλέτα'). Τυλιγμένα με 'δίχτυ' ή σε παλέτες τύπου ξυλοκιβωτίου (σανίδες μέχρι πάνω), ύψος περίπου 1,70 - 1,80 μ.
Τα φορτηγά επιτρέπεται να μεταφέρουν μέχρι 24 τόνους Μ.Β. -
Παιδια, αν εξαιρεσουμε το ντιζαιν στις ξυλοσομπες , ειναι προτιμοτερες οι μαντεμενιες η οι ατσαλινες ; Και γιατι;
Ξυλόσομπα