-
Στα Αγγλικά, το σημείο ενδιαφέροντος:
' He replied that it would not really care whether it is connected above or below.'
και το 'Είπε ότι λίγο περισσότερη θερμότητα, αλλά δεδομένης της δεν έχει σημασία' μάλλον σημαίνει ότι με την σύνδεση πίσω χάνεται λίγη θερμότητα, αλλά η διαφορά είναι μικρής σημασίας...Η ουσία είναι ότι στο ίδιο φόρουμ ένας λέει έτσι κ ένας αλλιώς.
Προσωπικά, εμπιστεύομαι τον κατασκευαστή. -
Το συγκεκριμένο φόρουμ ειναι τυχαιο κ το εβαλα μονο για τον κανονισμό, με μια γρήγορη αναζήτηση φαίνεται οτι η πανω πλευρά λειτουργεί πλεονεκτικά σε μεγαλύτερο ποσοστό, διαφορετικά δεν θα την εδεινε ο γερμανικος κανονισμός και οι υπεύθυνοι της καμινάδας, οι λεγόμενοι schornsteinfeger!
-
Καλημέρα σε όλους σας,
Το σπίτι που θέλω να βάλω ξυλόσομπα έχει τρία δωμάτια(μαζί με κουζίνα) ,των οποίων οι πόρτες είναι σε ΄ενα χωλάκι 1τμ όπου δεν χωράει η ξυλόσομπα. Εμένα με ενδιαφέρει να ζεσταθούν 2 δωμάτια το σαλόνι και η κρεβατοκάμαρα. Η σόμπα θα μπει στο σαλόνι που είναι 20τμ και σκεφτόμουν να περάσω τα μπουριά από την κρεβατοκάμαρα (16τμ) οριζόντια για 4μ ώστε να ζεστένεται και αυτό το δωμάτιο. Εκεί που ρώτησα μου είπαν ότι είναι καλύτερα να τα πάω κατευθείαν απάνω γιατί θα ρουφάει καλύτερα και γιατί από τα μπουριά δεν βγαίνει πολύ ζέστη. Εκτός αυτού θα γλιτώσω και από υγροποιησεις. Πείτε μου την γνώμη σας παρακαλώ. -
Αν δεν σε πειράζει να γεμίζει το σπίτι σου καπνό, πέρασε τα μπουριά οριζόντια.
-
Απλά το κατευθείαν θα πρέπει να τρυπήσει πλάκα και κεραμίδι και όλοι μου λένε ότι θα μπαίνουν σίγουρα νερά με το χρόνο. 4μέτρα οριζόντια είναι τόσο πολλά? Υπάρχει και μία λύση που είναι 2μέτρα οριζόντια αλλά δεν περνάει από άλλο δωμάτιο. Είναι καλύτερα αυτό?
Ευχαριστώ εκ των προτέρων -
(Σοβαρά)
Πες ποιά σόμπα κ πόσο συνολικό ύψος θα έχει η καμινάδα, για να μπορεί κάποιος να σου απαντήσει. Πάντως, εννοείται, αν μπορείς να πας 2 μέτρα οριζόντια, να μην πας 4! Τα οριζόντια μπουριά για να ζεσταθούν τα δωμάτια είναι 'λύσεις' 2 αιώνων πίσω!Αλλά γιατί δεν πηγαίνεις κ εσύ σε κανέναν επαγγελματία να ρωτήσεις? Τι σημαίνει 'όλοι μου λένε', ποιοί όλοι δλδ?
(Ασόβαρα, τώρα)
Όταν σε πονάει κανα δόντι γυρνάς στους δρόμους με το στόμα ανοιχτό κ ρωτάς όποιον περνάει πως να το φτιάξεις μόνος σου? -
Έχεις δίκιο και εγώ βλέπω τα δύο μέτρα. Σε ύψος μπορώ να πάω όσο να ναι , είναι σε νησί και είναι μονοκατοικία. Μπορώ να πάω και 4 μέτρα ύψος. Η σόμπα είναι αυτή : http://www.biofan.gr/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage_biofan.tpl&product_id=426&category_id=81&option=com_virtuemart&Itemid=586 . Επειδή το σπίτι είναι της κοπελιάς, αυτό θέλει και το μόνο που την έπεισα είναι το ότι είναι ενεργειακό 'αν είναι' . Για μπουριά μας έδειξαν κάτι απλά μαύρα με 6-9ευρω το μέτρο. Πραγματικά έχω αρχίσει και παλαβώνω με το όλο θέμα. Όποια βοήθεια είναι παρα πολύ ευπρόσδεκτη.
-
Οκ, χαλαρά τα πηγαίνει τα 2 μέτρα οριζόντια αυτή, δεν θα έχεις πρόβλημα.
-
Μια ερωτηση για τους γνωστες του αντικειμένου:
Γιατι σε ορισμενες ξυλοσομπες μαντεμενιες, ο θάλαμος καύσης περικλειεται απο πυροτουβλο ,ενώ σε καποιες αλλες ειναι σκέτο μαντέμι. Ποια τα υπερ και ποιά τα κατά αυτών των δύο περιπτωσεων -
Μετο πυρότουβλο αυξάνονται:
η θερμοχωρητικότητα (Όταν την ανάβεις, αποθηκεύει θερμότητα (γι αυτό αργεί να ζεσταθεί, συγκριτικά με τη σκέτη μαντεμένια) που την αποδίδει περισσότερη ώρα μετά το σβήσιμο).
και η θερμοκρασία του θαλάμου καύσης(= καλύτερη καύση). -
Η διαφορά είναι ... στην εμφάνιση.
Είναι καθαρά θέμα αισθητικής! -
Αγαπητητοι συφουριτες γεια σας.Γραφω για πρωτη φορα και θα ηθελα να σας ρωτησω σχετικα με την συνδεση της σομπας με το καλοριφερ.Διαβασα τα προηγουμενα αρθρα αλλα δεν καταλαβα κατι.Οταν υπαρχει ηδη εγκατεστημενος λεβητας πετρελαιου με κυκλοφορητη και δοχειο διαστολης την σομπα την συνδεουμε πανω σε αυτο το συστημα η αγοραζουμε αλλους κυκλοφορητες και δοχειο διαστολης.Δηλαδη μπορουμε να παμε απο την σομπα στο λεβητοστασιο δυο σωληνες και να συνδεθουμε εκει??Το σπιτι μου ειναι στον 1 οροφο 120τμ στο ισογειο υπαρχει ιδιο σπιτι 120 τμ που μενει ο αδερφος μου.Στον 1 οροφο ακριβως πισω απο εκει που θελω να βαλω την σομπα υπαρχουν 2 χοντρες χαλκοσωληνες που συνδεονται πανω τους 2 κολεκτερ με 5 μπλε συνδεσεις και 5 κοκκινες συνδεσεις (ζεστο κρυο).Αυτες οι 2 χονδρες χαλκοσωληνες συνεχιζουν και στον απο κατω οροφο οπου παλι συνδεονται 2 κολεκτερ και μετα προφανως πανε στο λεβητοστασιο στο υπογειο.Μαλλον η σομπα δεν γινεται να συνδεθει σε αυτα τα κολεκτερ αλλα πρεπει να παω σωληνες στο λεβητοστασιο.
-
Αν δεν πεις τι σόμπα έχεις, απάντηση δεν θα πάρεις: Ίσως η σόμπα σου τα έχει όλα πάνω (κυκλοφορητή, δοχείο, ασφαλιστικά κλπ), ίσως κ όχι.
Για τις λεπτομέρειες της σύνδεσης, θέλεις υδραυλικό. Αν δεν βρίσκεις (απίθανο αλλά συμβαίνει) πες που βρίσκεσαι, μήπως γνωρίζουμε κανέναν εκεί κοντά. -
Δεν εχει η σομπα τιποτα πανω της.Μου ειπε πελατης μου που πλεον δραστηριοποιειται στην βουλγαρια οτι μπορει να μου φερει μια prity wd 29.Απο οτι διαβασα στα προηγουμενα ποστ δεν λεει και πολλα σαν σομπα απο οτι λετε εσεις που γνωριζετε.Το μονο συν ειναι οτι μου βγαινει καλα σαν τιμη γνωριζοντας αυτα που ειπες ililias περι του μποιλερ και των λαμαρινων της.Το μονο σιγουρο ειναι οτι ακομα δεν εχω δωσει το πρασινο φως για να μου την φερουν γιατι το πραγμα θελει σκεψη και οχι να μπλεξω η να εχουμε προβληματα ασφαλειας.Μεχρι 800 900 ευρω βρισκεις ililias κατι καλο???Αν ναι μπορει και να πεταχτω μεχρι τα μερη σου να το συζητησουμε μιας και η πατρα δεν ειναι μακρια!!!!
-
Θα σου έλεγα (αν έχεις όρεξη) να έρθεις να μιλήσουμε κ να δεις κ μετά πάρε ό, τι θέλεις!
Πόσο σου κοστίζει η wd 29? -
Απο 400 εως 500 ευρω μου ειπε.Θα ενημερωσω για την τιμη αν προχωρησω στην αγορα.Μπορει να λεει και βλακειες και να μην ισχυει κατι τετοιο.Αυτη η σομπα χρειαζεται αγορα καινουργιου κυκλοφορητη-δοχειου διαστολης η μπορει να συνδεθει με καποιο τροπο στο υπαρχον συστημα θερμανσης με πετρελαιο???Δεν θελω να μου πεις τον τροπο συνδεσης αυτο θα το κανουν οι ειδικοι αλλα ενα γενικο περιγραμμα.Εσυ δεν ειχες πει κατι για e-shop στα προηγουμενα post η κανω λαθος???Σε ευχαριστω φιλε ililias.
-
Εγώ, ναι, ακόμα ψήνεται.
Ναι, θέλει δικό της κυκλοφορητή, δοχείο διαστολής κ ασφαλιστικά. Το αν μπει ανοιχτό (προτε'ινεται) ή κλειστό δοχείο κ πόσα κ ποιά ασφαλιστικά είναι θέμα του υδραυλικού σου. Κοίτα μόνον μην σου πει 'ξέρω' κ δεν ξέρει... -
Μήπως να πάρεις μια 'με απ' όλα' ώστε να βασιστείς στην εταιρία που την βγάζει και όχι στον υδραυλικό?
Εγώ αυτό έκανα με το τζάκι μου κι έχω το κεφάλι μου ήσυχο... -
Άλλο 500 Ε, άλλο 6 (ή και 10) φορές τόσα.
-
Καλά σόμπα Vs Τζάκι έχει μεγάλη διαφορά και στην τιμή αλλά και στην... αισθητική!
Δεν το πάω εκεί...αλλά στο δίλημμα σόμπα με ή σόμπα χωρίς...
Δεν έχω αίσθηση των τιμών σόμπας... αλλά δεν θα χρειαστεί να δώσει αντίστοιχο ποσό για τα ασφαλιστικά, δοχείο διαστολής, κυκλοφορητή κλπ? Από το να πάρει μια έτοιμη + το γεγονός ότι δεν θα χρειαστεί να αγχωθεί καθόλου?Εμένα με το Jollyemec άσε, με... ξετίναξε!
Ευτυχώς που άξιζε τον κόπο... είχαμε ζέστη τις καθημερινές, 5-6 ώρες την ημέρα ενώ πριν ανάβαμε καλοριφέρ μόνο ένα δίωρο...
Ήδη βέβαια ξεκίνησε η απόσβεση αφού η αδερφή μου με ίδια μεζονέτα έβαλε 1500 λίτρα πετρέλαιο για τον επόμενο χειμώνα!
Ξυλόσομπα