-
Ο χρήστης Panosss έγραψε:
Κάνατε βόλτα στην παραλία και βρήκατε μια φιάλη οξυγόνου;
όχι ότι έχει κάποια σημασία αλλά υγραερίου είναι η φιάλη, όχι οξυγόνου ή αέρα
-
[quote='νταφυ']ηλια,η δουλεια εχει ως εξης,τοποθετηθηκε η σομπα σε κλειστο κυκλωμα(στο ηδη υπαρχον κλειστο κυκλωμα του καλοριφερ)ΜΕ ΜΙΑ(!!!) ΣΚΑΣΤΡΑ που ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΘΑ ανοιγε στις 3 atm.η μια αυτη σκαστρα μπηκε μετα απο εντονες δικες μου πιεσεις κ ανησυχιες!
Υπαρχουν στο εμποριο και ασφαλιστικα (σκαστρες) που ενεργοποιουνται με την θερμοκρασια.
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
ηλια,η δουλεια εχει ως εξης,τοποθετηθηκε η σομπα σε κλειστο κυκλωμα(στο ηδη υπαρχον κλειστο κυκλωμα του καλοριφερ)ΜΕ ΜΙΑ(!!!) ΣΚΑΣΤΡΑ που ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΘΑ ανοιγε στις 3 atm.η μια αυτη σκαστρα μπηκε μετα απο εντονες δικες μου πιεσεις κ ανησυχιες!!χωρις πιεσομετρο!χωρις θερμομετρο!αποτελεσμα,ανεβηκε η θερμοκρασια μετα απο 'φορτωμα' της σομπας τοσο πολυ που εσκασε ενα τουμποραμα στο σημειο συνδεσης με το συλλεκτη!..
Αφού πω ότι είσαι τυχερός, θα πω ότι μόνον 1 bar αντέχει το boiler της πρίτυ, προφανώς ο πρώτος υδραυλικός δεν μπορούσε να το φανταστεί. Αν ξεκίνησε να στήσει σύστημα με κλειστό δοχείο διαστολής κ χωρίς ασφαλιστικά δεν είναι υδραυλικός, αλλά χασάπης.
Οι βαλβίδες (σκάστρες) όντως κολλάνε, αλλά ανοιχτές. Δεν μου έχει τύχει (μέχρι σήμερα, τουλάχιστον) βαλβίδα να κολλάει κλειστή, όταν ανεβαίνει η πίεση ανοίγουν όλες. Οπότε, τις βλέπεις αμέσως (βλέπεις το νερό, είναι ένας λόγος που δεν τις συνδέουμε στην αποχέτευση αλλά ελεύθερες σε κανα μπαλκόνι). Τα καλά συστήματα (τζάκια ή σόμπες) έχουν πολλαπλά ασφαλιστικά, πρώτα θερμοκρασίας κ μετά και πίεσης. Και ποτέ μόνον μία βαλβίδα.
Γενικά, τα καλύτερα συστήματα έχουν κλειστά δοχεία διαστολής. Βασικός λόγος, αποφυγή απωλειών.
Τώρα, η διαφορά στην τιμή οφείλεται στα παραπάνω (όλα τα καλά κ ακριβά έχουν κ ασφαλιστικά, δοχείο διαστολής κ κυκλοφορητή), αλλά και στην συνολική ποιότητα. Έχω δει υδραυλικά τζάκια του '85 κ δουλεύουν ακόμα χωρίς κανένα πρόβλημα.Για να μη μου μείνει απορία: Έχεις ups για τον κυκλοφορητή?
ΥΓ. Τελικά, πόσο σου στοίχισε η σόμπα συνολικά (+ δοχείο, ασφαλιστικά, ups, κυκλοφορητής, ...)?ναι,εχω ups .αγορα μιας σκαστρας 30 ευρω(μετα βεβαια ,με το ανοιχτο δοχειο,την πεταξα)(να μην τα λεω σε λεβα),αγορα ups περιπου 80 ευρω,αγορα κυκλοφορητη wilo rs 30/6(κρατησου) 80 ευρω!!!μετα απο μερικες μερες χρειαστηκα αλλον ενα,για ασχετη δουλεια,κ για να μην τρεχω στη βουλγαρια,επεσα στα νυχια τοπικου εμπορου,τον ιδιο ΑΚΡΙΒΩΣ κυκλοφορητη τον πληρωσα 185!!!(ευρω,οχι λεβα ).τελικα αποφασισα πως την αλλη φορα που θα παω,θα παρω 5-6 κοματια,ολο κ καποιο φιλαρακι θα χρειαστει.επισης αποφασισα οτιδηποτε κανω στο μελλον, το συνολο της παραγγελιας θα αγοραζεται απ'εξω(βουλγαρια η τουρκια,ζουμε που ζουμε στην ακρη της ελλαδας,ας το εκμεταλευτουμε τουλαχιστον,) κ τα λιμα που τυχον θα χρειαζομαι κατα τη δειαρκεια,θα αγοραζονται απο ντοπιους εμπορους,δηλ θα παιρνουν οι βουλγαροι τα χοντρα κ οι ελληνες τα ψιχουλα!χαλκους που χρειαστηκα 30μ αγοραστηκαν απο ελ καθως οι τιμες ειναι ιδιες,τις ξερεις.(γιατι αραγε)?ανοιχτο δοχειο διαστολης 50 λιτρων,απο ελ 45 ευρω με καπακι(40 χωρις).για την καμιναδα κατι ?η μηπως θυμωσα μερικους?
-
Εσυς ολοι που βάζετε ups στους κυκλοφορητες, δοκιμασατε να τους δουλεψετε τροφοδοτόντας τους μόνο απο αυτά?
Διοτι το ρευμα που βγάζει ενα ups δεν ειναι πάντα εναλασόμενο κυματοειδες (καθαρο). Επιπλεον ο κάθε κυκλοφορητης εκτος της αντλίας αποτελείται και απο ένα κινητηρα. Ενας κινητηρας στην εκκίνηση του τραβαει πολλαπλάσιο ρεύμα κάτι που 'πιεζει' το ups. Τα οποία ups που πωλιουνται συνήθως ειναι για φορτια στατικα, οπως υπολογιστες ή άλλες ηλεκτρικες-ηλεκτρονικες συσκευές.
O συνδυασμος ups και κυκλοφορητή είναι ικανός για σωστή λειτουργια μόνο οταν το Ups βγάζει ημιτονοειδές ρεύμα-καθαρό εναλασσόμενο και ο κυκλοφορητης είναι ενεργειακης κλάσης πχ Α ( για ελαχιστο ρεύμα λειτουργίας) και να συνοδεύεται πιθανότατα απο inverter για ομαλή εκκινηση.Εχω δυο παραδειγματα όπου το ups προκάλεσε βλάβη, τόσο σε κυκλοφορητή αλλά και σε καυστήρα πετρελαίου.
-
Ο χρήστης νταφυ έγραψε:
για την καμιναδα κατι ?η μηπως θυμωσα μερικους?Τι θέμα έχεις με την καμινάδα?
Γιατί να θυμώσεις κάποιον? -
Νομίζω ότι το UPS θα πρέπει να είναι καθαρού ημιτονου για να δουλεύει σωστά (δλδ τουλάχιστον 300ευρώ - χωρις να είμαι σίγουρος ότι ένα τέτοιο μοντέλο μπορεί να τον εκκινήσει, όμως αν είναι online ίσως να μπορεί να συνεχίσει την λειτουργία του).
Με τροποποιημένο ημίτονο (δηλαδή την πλειοψηφία των φθηνώνups για υπολογιστές) ρισκάρεις όχι μόνο να μην λειτουργήσει αλλά να προκαλέσει και ζημιά.
-
Ο 30/6 είναι μικρός κυκλοφορητής, για να πω την αλήθεια βαριέμαι να τον ψάξω τώρα (μόλις γύρισα σπίτι, από τις 7 το πρωί).
Σε κάθε περίπτωση, η χοντρική του εδώ είναι πολύ πάνω από 80 Ε... -
μιας και πιασατε κουβεντα για σομπες που συνδεονται με το καλοριφερ θελω την γνωμη σου γι αυτη Ηλια
http://www.thorma.sk/krbove-kachle/falun_aqua/
τι συμαινει Heater output [kW] 4 ? η Heater capacity [l] 10,5
ειναι αρκετη να σηκωσει το καλοριφερ σπιτιου?
η δυγκεκριμενη τι υλικα (και κοστος υλικων) θα χρειαζοταν για να συνδεθει?
για βουλγαρικες δεν το συζηταω , χρειαζονται 20 τονους ξυλα και λενε καναμε οικονομια την πηραμε μονο 500 ευρω.
αμα εχεις λιγη ωρα ηλια δωσε μας τα φωτα σου γι αυτη την σομπα που δεν ειναι κορυφη αλλα ουτε και για πεταμα.
ευχαριστω. -
Ότι δίνει στο νερό 4 kw και έχει στο boiler 10,5 λίτρα νερό.
Ο χρήστης otso έγραψε:
ειναι αρκετη να σηκωσει το καλοριφερ σπιτιου?η δυγκεκριμενη τι υλικα (και κοστος υλικων) θα χρειαζοταν για να συνδεθει?
Πρέπει να ξέρουμε για τι σπίτι μιλάμε ή (τουλάχιστον) πόσα σώματα θέλουμε να ζεστάνουμε κ πόσες θερμίδες είναι το καθένα, το μανομετρικό κ την απόσταση της σόμπας από το κολεκτέρ.
Χωρίς αυτά, τι κοστολόγιο να βγάλεις?
Βρες έναν καλό υδραυλικό κ ρώτα, δεν υπάρχει άλλη λύση. Αλλιώς, αυτός που θα σου πουλήσει την σόμπα κ τα υλικά θα σου δώσει κ τις πληροφορίες. Δεν υπάρχει σοβαρός επαγγελματίας χωρίς μηχανολόγο (έστω κ εξωτερικό συνεργάτη).ΥΓ. Κάνουμε ολόκληρη μελέτη για τα αερόθερμα συστήματα, φαντάσου τι γίνεται με τα υδραυλικά...
-
ρε Ηλια σε φορουμ ειμαστε σιγα μην σου ζητησουμε τα ρεστα
απλως μια ταξη μεγεθους στο περιπου να παρουμε μια ιδεα ποσο θα κοστιζε ενα συστημα πιστοποιημενο μεν φτηνο δε.
και δεν κοροιδευω τον εαυτο μου , ξερω οτι δεν μπορω να το αγορασω. -
Να απαντήσω στον Ηλία.Οντως καλέ μου φίλε είχες δίκιο.Με -3 η σόμπα ζεσταίνει το ίδιο πάνω και κάτω. 2 κιλά ξύλα περίπου την ωρα κομένα το φθινόπωρο βελανιδιά,οξυά ,λίγη ελιά η θερμοκρασία κάτω 20 πάνω 20,5 στο χαλαρό σε 3 ωρες απο άναμα .Καμινάδα προς το παρών αμόνωτη λόγω παγετού ποιός βγαίνει να κάνει δουλειά.Υγροποιήσεις μηδέν ,είναι καλό αυτό?
-
Ο χρήστης otso έγραψε:
ρε Ηλια σε φορουμ ειμαστε σιγα μην σου ζητησουμε τα ρεστα
απλως μια ταξη μεγεθους στο περιπου να παρουμε μια ιδεα ποσο θα κοστιζε ενα συστημα πιστοποιημενο μεν φτηνο δε.
και δεν κοροιδευω τον εαυτο μου , ξερω οτι δεν μπορω να το αγορασω.1.600 Ε μια καλή σόμπα, πες γύρω στα 2Κ Ε τοποθετημένη. Για περίπου 100 μ2 σπίτι. ΔΕΝ είναι ... προσφορά, έ? Ιδέα είναι.
Υγροποιήσεις μηδέν ,είναι καλό αυτό?
Πολύ καλό, αλλά δεν σημαίνει τπτ για το μέλλον. Είναι μεγάλη σπαζοκεφαλιά, στην περίπτωση που έλεγα πριν (μια περίπτωση όπου έβαλα τα μπουριά ανάποδα) μια (πολύ καλή) σόμπα δούλευε άψογα για μέρες κ μια μέρα, ξαφνικά, γέμιζε ο τόπος υγροποιήσεις. Ο πελάτης αρνιόταν να μονώσει το μπουρί έξω απ' το σπίτι αν δεν σταματούσε να στάζει, βάλαμε τα μπουριά ανάποδα, σταμάτησε να στάζει μέσα στο σπίτι (έσταζε μέσα στην σόμπα κ καιγόταν), μόνωσε (επί τέλους!!!) το μπουρί απ' έξω (έχτισε γύρω του αυτά τα τετράγωνα τσιμεντένια 'κιούνια' κ έβαλε ανάμεσα πετροβάμβακα, ακριβώς ό, τι είχαμε συμφωνήσει να κάνει από την στιγμή που παράγγειλε την σόμπα), πλέον δεν βγάζει ούτε σταγόνα κ ακόμα δεν παραδέχεται ότι αυτό ήταν το πρόβλημα, λέει ότι ευτυχώς που επέμενε κ βάλαμε τα μπουριά ανάποδα.
Ο πελάτης έχει πάντα δίκιο.
Έχει να κάνει με το βαρομετρικό κ την σχετική υγρασία, αλλά δεν γνωρίζω τον τρόπο που λειτουργεί. -
Ο χρήστης otso έγραψε:
μιας και πιασατε κουβεντα για σομπες που συνδεονται με το καλοριφερ θελω την γνωμη σου γι αυτη Ηλιαhttp://www.thorma.sk/krbove-kachle/falun_aqua/
τι συμαινει Heater output [kW] 4 ? η Heater capacity [l] 10,5
ειναι αρκετη να σηκωσει το καλοριφερ σπιτιου?
η δυγκεκριμενη τι υλικα (και κοστος υλικων) θα χρειαζοταν για να συνδεθει?
για βουλγαρικες δεν το συζηταω , χρειαζονται 20 τονους ξυλα και λενε καναμε οικονομια την πηραμε μονο 500 ευρω.
αμα εχεις λιγη ωρα ηλια δωσε μας τα φωτα σου γι αυτη την σομπα που δεν ειναι κορυφη αλλα ουτε και για πεταμα.
ευχαριστω.1kw=860kcal=3415btu Για την αναλογια σε btu ειμαι απολυτα σιγουρος για τις θερμιδες δεν παιρνω και ορκο.
-
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
Πειτε και λιγα πραματα για τα καυσοξυλα ρε παιδια.
(Εκτος εαν εχει γραφτει κατι και δεν το βρισκω)Τι ειδη υπαρχουν, τι προτιμαμε, τι ποσοτητες κατ'εκτιμηση χρειαζονται, κοστος κτλ.
Eπισης: Πως καθαριζουμε την καμιναδα και το τζακι, με ποιο τροπο και καθε ποτε?
up!
-
Ελιά, πουρνάρι, βελανιδιά, οξυά. Κατά σειρά προτίμησης. Εγώ με ένα τόνο τον μήνα ζεσταίνω 120τμ χωρίς να ακουμπάω πετρέλαιο. Την καμινάδα μιά φορά τον χρόνο καθάρισμα από συνεργείο, στα μισά της σαιζόν ρίχνω ένα από αυτά τα καθαριστικά κούτσουρα και μιά φορά την βδομάδα το μπουμπουνίζουμε για καμιά ώρα, να καθαρίσει ότι μπορεί από μόνο του.
-
Ο χρήστης asteris έγραψε:
Ελιά, πουρνάρι, βελανιδιά, οξυά. Κατά σειρά προτίμησης. του.Tι παιζει ρολο? Τι καυση κανουν τα παραπανω ξυλα?
Η Ελια πχ ειναι βραδυκαυστη?Την καμινάδα μιά φορά τον χρόνο καθάρισμα από συνεργείο
Κοστος?
-
Δεν σε νοιάζει η βραδύτητα της καύσης, αυτήν την κανονίζεις εσύ, αφού έχεις ενεργειακό τζάκι που ελέγχει τον αέρα. Αυτο νοιάζει όσους έχουν ανοιχτό τζάκι ή ελληνική ρουφήχτρα που μπάζει από παντού. Εσένα σε νοιάζει η θερμογόνος δύναμη.
Το κόστος είναι 30-40€ για το ετήσιο, 8€ το χημικό καθαριστικό στα μέσα της σαιζόν και 1€ τα δέκα κιλά οξυά που θα κάψεις για δυό ώρες τσίτα κάθε βδομάδα...
-
Να ρωτησω κατι για τις ξυλοσομπες?
Εγκατεστησα μια ξυλοσομπα ενεργειακη και βλεπω οτι για τη καυση παιρνει τον αερα του δωματιου και επειδη το σπιτι εχει ξυλινα παραθυρα, τωρα μπαινει στο σπιτι αέρας απο εξω.
Η σόμπα εχει δυνατοτητα παροχης αερα απο εξω .
Αν τη συνδεσω και παιρνει αερα απο εξω θα ειναι καλυτερα ή χειροτερα? -
Αν μπάζουν τα παράθυρα θα είναι χειρότερα, αν δεν μπάζουν θα είναι καλύτερα.
-
Ο χρήστης BENA έγραψε:
Να ρωτησω κατι για τις ξυλοσομπες?
Εγκατεστησα μια ξυλοσομπα ενεργειακη και βλεπω οτι για τη καυση παιρνει τον αερα του δωματιου και επειδη το σπιτι εχει ξυλινα παραθυρα, τωρα μπαινει στο σπιτι αέρας απο εξω.
Η σόμπα εχει δυνατοτητα παροχης αερα απο εξω .
Αν τη συνδεσω και παιρνει αερα απο εξω θα ειναι καλυτερα ή χειροτερα?Το ίδιο.
'τωρα μπαινει στο σπιτι αέρας απο εξω' από τα παράθυρα.
Αν τη συνδέσεις και παίρνει αέρα απ' έξω, τότε θα 'μπαινει στο σπιτι αέρας απο εξω' από τη σύνδεση της σόμπας.'
Άρα, το μόνο που αλλάζει είναι το σημείο απ' όπου θα μπαίνει ο αέρας.
Υποθέτω.
Ξυλόσομπα