Προσωπικά δεν βλέπω κάποιο αρνητικό στο να παίρνει αέρα κατευθείαν από έξω είτε έχεις καλά κουφώματα είτε όχι. Αν έχεις κάποια χαραμάδα και έχεις δυνατή σόμπα (ή μεγάλη καμινάδα) μπορείς ακόμη και με το χέρι να καταλάβεις τον παραπάνω αέρα που τραβάει μέσα όταν λειτουργεί η σόμπα.
Δεν μπορώ να καταλάβω με τίποτα τους 'τεχνίτες' που δεν συνδέουν την εξωτερική παροχή όταν αυτή υπάρχει. Με τον δικό μου μάλωνα 1 ώρα για την σύνδεση. Μου είπε 100 επιχειρήματα για να μην την συνδέσει. Στο τέλος την σύνδεσε και μου είπε ότι αν υπάρχει πρόβλημα εγώ έχω την ευθύνη και ότι δεν θα έρθει να την βγάλει... Φυσικά δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα (αλλά και να υπήρχε δεν θα φώναζα αυτόν ξανά)
Όπως έχει προτείνει και ένας ακόμη συν-forumιτης είναι ακόμη καλύτερα αν μπορείς να την κάνεις να παίρνει και μέρος του αέρα για τη θέρμανση από έξω (αν φυσικά έχει αεραγωγούς και το υποστηρίζει). Στην ουσία έτσι ίσως να χάνεις κάποιο ελάχιστο ποσοστό ενέργειας(δέχεται συζήτηση) αλλά α)κερδίζεις σε θερμική άνεση και β)ο αέρας ανανεώνεται διαρκώς.