-
Ναι! Μπράβο βρε Alba, στην Αρχιτεκτονική από κάτω! Οκ, σε ένα από τα κτίριά της τελοσπάντων...
Λόγω της θέσης του δε νομίζω ότι συγκεντρώνει πολύ ξενομάνι (αν και σιγά την απόσταση, απλά όλοι βολεύονται κάπου στο κέντρο τελικά). Όταν είχαμε πάει εμείς, το 2008, είχαμε καθήσει έξω και ήταν μια χαρά και από εξυπηρέτηση και από φαγητό (τουλάχιστον ό,τι πήραμε, σαλάτα και κυρίως πιάτα με κρέας κλπ). Θα έσκαγα αν δε το έβρισκα (γιατί στο μεταξύ χώρισα με την κοπέλα και έχασα την υπόλοιπη παρέα οπότε από αυτούς... δεεεν! )Α, κάτι που θυμήθηκα: φίλε iant, αν ζητήσει κανείς από την παρέα πιάτο με κρέας σε κάποιο μαγαζί και δε θέλει να το φάει με αίμα θα πρέπει απαραίτητα να πει πώς το θέλει:
troppo ben cotto ή ben ben cotto
Τρία χρόνια στην Ιταλία πάντως, όσες φορές πήρα κρέας τους τόνισα πώς το θέλω ψημένο και τελικά έτρωγα πάντα αργοπορημένος διότι το γύριζα ξανά πίσω για να εννοήσουν ότι δε θέλω αίμα. Οπότε, για μένα, μείνετε σε σαλάτες, ορεκτικά, ζυμαρικά και πίτσες. -
Προτείνω να μην πας Φλωρεντία, θα σε φάνε οι δρόμοι και δε θα δεις ούτε τη Ρώμη ούτε τη Φλωρεντία και θα χάσεις και το καλύτερο, που είναι ανάμεσα (Τοσκάνη )
Αν επιμένεις για κάποια ημερήσια εκδρομή ίσως Ασίζη.Αν είναι να πάτε, πηγαίνετε με τρένο και πιο γρήγορα και πιο οικονομικά σε χρόνο
Για Ρώμη αν έχετε θάρρος και σχετικές γνώσεις προτείνω νοίκιασμα σκούτερ
Για Φλωρεντία θέλει κλείσιμο εκ των προτέρων ή ξύπνημα στις 5 το πρωί για να στηθείς στην ουρά αξημέρωτα για να δεις το Uffizi
-
Ο χρήστης kotetsi έγραψε:
παιζει να μην τον καταλαβουν....ξερεις το ανεκδοτο με τους φιορεντινους και την προφορα του c (una hoha hola halda)
-
Αν είναι έτσι, μην πάτε !!!
Αντε, καλά να περάσετε. Σιγουράκι!@ kotetsi : Νομίζω ότι ήταν αντρικές φυλακές. Μου είχε πεί φίλος για το μέρος, δεν πήγα ποτέ. Αλλωστε 15 ημέρες συνολικά έχω μείνει Φλωρεντία, σε 2 δόσεις (Ανοιξη και Φθινόπωρο 2006 )
+1 για το κρέας. Καλύτερα σαλάτες και κάποιο ριζότο: Φτηνά καλά-φτηνά ωραία! -
Ο χρήστης Alba Parietti έγραψε:
παιζει να μην τον καταλαβουν....ξερεις το ανεκδοτο με τους φιορεντινους και την προφορα του c (una hoha hola halda)
una hoha hola hon la hanuccia horta επίσης.
-
[quote='georgetz']Καλησπέρα σε όλους.
Σχεδιάζω ταξιδάκι το ΠΣΚ για 'roadtrip-βλέπω κάτι διαφορετικό'.
1)Κατερίνη->Σκόπια->Σερβία (στάση για καφέ σε φίλο) -> Μαυροβούνιο διαμονή 1η μέρα (Kotor bay)
2)Μαυροβούνιο->Ντουμπρόβνικ για μπάνιο -> φαγητό ->διαμονή Κροατία
3) είτε σιγά σιγά για επιστροφή με στάση Σερβία
ή μια εξτρά μέρα για αξιοποιήση.2 τα άτομα.
Υπολογίζω στη σχετικά φθηνή βενζίνη (1.35 περίπου) και σε σχετικά φθηνή διαμονή.
Έχει κάνει κανείς κάτι παρόμοιο? Προτάσεις , ιδέες , συμβουλές? Thanks in advance {/quote]
Σκεφτόμουν το ίδιο,αλλά αεροπορικώς για δαλματικές ακτές.Οι τιμές όμως και η ταλαιπωρία της πτήσης με transit με έκαναν να το ξεχάσω.
Φίλοι σέρβοι μου είπαν ότι στο ντουμπρόβνικ οι τιμές ψιλοθεριζουν και ότι μάλλον θα ήταν φθηνότερο οτιδήποτε για Κροατία αν το έκλεινα από Σερβία. -
Ο χρήστης nass έγραψε:
Για Φλωρεντία θέλει κλείσιμο εκ των προτέρων ή ξύπνημα στις 5 το πρωί για να στηθείς στην ουρά αξημέρωτα για να δεις το Uffizi
Σιγά. Δίπλα στην είσοδο με τους 1800 που περιμένουν, έχει VIP είσοδο χωρίς ουρά. Δεν είναι για τον Μπέκαμ και τη Μπελούτσι, πληρώνεις 2-3 ευρώ παραπάνω και μπαίνεις με τη μία. Όταν ρώτησα και τελικά είπα βγάλε 2 εισητήρια, η κοπέλα στο γκισέ με ρώτησε αν είμαι έλληνας, γιατί μόνο έλληνες μπαίνουν από εκεί.
Να γιατί χρεωκοπήσαμε -
@ pro, Alba Parietti, rx8_drifter, Scotch, dbekos, kotetsi, nass κτλ
Σας ευχαριστώ πολύ!
Ο χρήστης Alba Parietti έγραψε:
Σου υπολογιζω πραγματικο χρονο.... απο τη στιγμη που θα παραλαβεις το αυτοκινητο,το χρονο που θα κανεις να βγεις απο το αεροδρομιο στο περιφερειακο δαχτυλιδι της Ρωμης (εκει παιζει και να χαθεις)μεχρι να παρεις τον Α1+ ταξιδι + μια σταση σε autogrill
Για αυτοκινητο εγω παντα προτιμω την avis (υπολογισε στο 150αρι ενα c segment diesel για διημερο)
http://www.avisautonoleggio.it/default.aspxautogrill; Αξίζει; Λέγαμε χωρίς στάση να πάμε ...
Και στο site αυτό δεν μπόρεσα να βρω τα αγγλικά! Ιταλικά ακόμα δεν ξέρω...Φιλικη συμβουλη (και οχι μονο για Ιταλια).Μην προσπαθησεις να στριμωξεις στο χρονο σου οσο το δυνατον περισσοτερα μερη-αξιοθεατα,γιατι απο την κουραση,τη ζεστη και τον καταιγισμο εικονων θα καταληξεις να μην απολαυσεις τιποτα. Απο τα δεκα μερη δηλ. μην πας για τα επτα. Αρκεσου στα τεσσερα με χαλαροτερους ρυθμους.
Και αν πάμε Φλωρεντία σε χαλαρούς ρυθμούς θα περπατάμε, ίσως με τα στόματα ανοιχτά!
Α, κάτι που θυμήθηκα: φίλε iant, αν ζητήσει κανείς από την παρέα πιάτο με κρέας σε κάποιο μαγαζί και δε θέλει να το φάει με αίμα θα πρέπει απαραίτητα να πει πώς το θέλει:
troppo ben cotto ή ben ben cottoThanks! Φαντάζομαι ισχύει και για την Ρώμη...
@iant
Προτείνω να μην πας Φλωρεντία, θα σε φάνε οι δρόμοι και δε θα δεις ούτε τη Ρώμη ούτε τη Φλωρεντία και θα χάσεις και το καλύτερο, που είναι ανάμεσα (Τοσκάνη )
Αν επιμένεις για κάποια ημερήσια εκδρομή ίσως Ασίζη.Αν είναι να πάτε, πηγαίνετε με τρένο και πιο γρήγορα και πιο οικονομικά σε χρόνο
Με υπολογισμούς για 4 άτομα (στην προηγ. σελ. δες) έβγαινε πιο φτηνά με αυτοκίνητο και χωρίς το άγχος 'να μην χάσω το ταχυτρένο μου που έκοψα online τα εισιτήρια' ...
Από ότι φαίνεται τίποτα άλλο (εκτός Ρώμη, Φλωρεντία) δε θα προλάβουμε να δούμε ...Για Ρώμη αν έχετε θάρρος και σχετικές γνώσεις προτείνω νοίκιασμα σκούτερ
σκούτερ - δεν έχουμε δίπλωμα
Uffizi - αν πάμε Φλωρεντία το μόνο σίγουρο!!! Online πιθανόν θα κλείσουμε τα εισιτήρια.Σιγά. Δίπλα στην είσοδο με τους 1800 που περιμένουν, έχει VIP είσοδο χωρίς ουρά. Δεν είναι για τον Μπέκαμ και τη Μπελούτσι, πληρώνεις 2-3 ευρώ παραπάνω και μπαίνεις με τη μία. Όταν ρώτησα και τελικά είπα βγάλε 2 εισητήρια, η κοπέλα στο γκισέ με ρώτησε αν είμαι έλληνας, γιατί μόνο έλληνες μπαίνουν από εκεί.
Να γιατί χρεωκοπήσαμεΘυμάσαι τις τιμές για VIP; Γιατί onLine δείχνει 20+ €...
Και στο Βατικανό υπάρχει το κόλπο με VIP ή μόνο OnLine να τα κλείσω;Thanks και πάλι ...
-
Από φετινές εμπειρίες να γράψω για την Αλεξανδρούπολη που δεν περίμενα ότι θα μπορουσε να είναι μέρος καλών διακοπών, αλλά ήταν μια ευχάριστη εκπληξη.
Θα πρέπει να μένεις στη πολη και να πηγαίνεις μπανιο με αυτοκίνητο σε παραλίες πιο δυτικά (Μάκρη - Αγ Γεώργιος, Αγία Παρασκευή, Μεσημβρία, ...). Έχει ποιοτικό τουρισμό κυριως Έλληνες και Τούρκους τουρίστες.
Στη πόλη η παραλιακή γίνεται πεζόδρομος κάθε βράδυ για ευχάριστη βόλτα μέχρι να διαλέξεις από ποιοτικά μπαρ και ταβέρνες. Με λιγο ψάξιμο-ρώτημα βρίσκεις εξαιρετικό φαγητό είτε ψάρι είτε κρέατα.
Γενικά για διακοπές είναι κάπως σαν την Ναύπακτο, αλλά στο πολυ πιό ευρύχωρο ...
Μάλλον θα ξαναπάω για κύριο προορισμό διακοπών.Εξαιρετικές εντυπώσεις και από αμμόλοφους Ν. Πέραμος - Καβάλα. Πολύ χώρος και εξαιρετική παραλία με πεντακάθαρα νερά (στο τέρμα που πήγα). Αρκεί να οδηγείς για μπάνιο.
-
-
Ο χρήστης pro έγραψε:
Σιγά. Δίπλα στην είσοδο με τους 1800 που περιμένουν, έχει VIP είσοδο χωρίς ουρά. Δεν είναι για τον Μπέκαμ και τη Μπελούτσι, πληρώνεις 2-3 ευρώ παραπάνω και μπαίνεις με τη μία. Όταν ρώτησα και τελικά είπα βγάλε 2 εισητήρια, η κοπέλα στο γκισέ με ρώτησε αν είμαι έλληνας, γιατί μόνο έλληνες μπαίνουν από εκεί.
Να γιατί χρεωκοπήσαμεA αυτό είναι καινούργιο κόλπο φαίνεται (ή δεν το 'χαμε πάρει χαμπάρι ), το 2005 ξυπνήσαμε 6 το πρωί και στηθήκαμε στην ουρά από τις 7, πλάκα είχε και σίγουρα άξιζε τον κόπο.
Οπως και το Βατικανό για τη Ρώμη είναι MUST SEE αλλά (ιδίως στο Βατικανό) χαλάει η εμπειρία από την κοσμοπλημμύρα.
Για Φλωρεντία μια bistecca Fiorentina είναι νομίζω must και επιτέλους ας μάθουμε στην Ελλάδα να τρώμε τα κρέατα σωστά δηλ. ΟΧΙ μαύρα απέξω καφέ από μέσα αλλά καφέ απ΄έξω ροζ από μέσα
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Η Ελλάδα που σιχαίνομαιο τύπος είναι άσχετος....και προκατειλημένος...
-
Διαφωνώ.
Σε πολλά μέρη της Ελλάδας, δίπλα στους σωστούς επαγγελματίες -όχι υποχρεωτικά μεγάλα ξενοδοχεία, καθένας που σέβεται τον πελάτη και τη δουλειά του, σωστός επαγγελματίας είναι- υπάρχουν πολλοί που αρπάζουν όσα μπορούν, προσπαθούν να σου πασάρουν με το ζόρι ό,τι μπαγιάτικο τους μένει, έχουν έτοιμο το ψέμα και απαξιούν να ακούσουν τα παράπονά σου αν κάτι είναι στραβό.
Το ποσοστό τέτοιων είναι αρκετά μεγάλο (ως πολύ υψηλό κατά τόπους) για να το θεωρήσεις εξαίρεση.Άντε μη γράψω κανένα τριπλοσέντονο με εμπειρίες ανά την Ελλάδα...
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Για Φλωρεντία μια bistecca Fiorentina είναι νομίζω must και επιτέλους ας μάθουμε στην Ελλάδα να τρώμε τα κρέατα σωστά δηλ. ΟΧΙ μαύρα απέξω καφέ από μέσα αλλά καφέ απ΄έξω ροζ από μέσαAMHN ρε γαμωτο. Ειθε η Παναγια μεγαλη η χαρη της να φωτισει τους απανταχου Ελληναρες να τρωνε μπριζολες ΣΤΑ καρβουνα αντι μπριζολες καρβουνα. Νεα εποχη θα ανατειλει για το εθνος.
-
Περί ορέξεως......
-
Ο χρήστης touring the m3 1.6 έγραψε:
Περί ορέξεως......Ας πουμε περι ορεξεως...
Ας πουμε οτι οδηγω με σαγιοναρες, φαγωμενος, πιωμενος, με το καθισμα τερμα ξαπλα και τα χερια τεντωμενα. Ακομα και σε πιστα μονο μου να με δεις, που δε θα αποτελω κινδυνο για αλλους, θα πεις 'κοιτα τον αυτον πως οδηγει δεν εχει ιδεα, ρε φιλε δοκιμσε και ορθιο το καθισμα με καλο παπουτσακι να δεις πως οδηγουν', η απαντηση μου θα ειναι 'εμενα ετσι μου αρεσει' -
Δε νομίζω ότι έχει σχέση το ένα με το άλλο, ε;
Και το «ροζ από μέσα» απέχει ΠΟΛΥ από το να στάζει η μπριζόλα αίμα όταν την κόβεις (πόσο δε μάλλον όταν έχεις υπογραμμίσει -και πάντα στα ιταλικά- το κρέας να είναι καλοψημένο). -
Όπως έλεγε και ο Σωκράτης: Ξέρει ο βλάχος να φάει sfugato
-
Ο χρήστης kotetsi έγραψε:
Δε νομίζω ότι έχει σχέση το ένα με το άλλο, ε;
Και το «ροζ από μέσα» απέχει ΠΟΛΥ από το να στάζει η μπριζόλα αίμα όταν την κόβεις (πόσο δε μάλλον όταν έχεις υπογραμμίσει -και πάντα στα ιταλικά- το κρέας να είναι καλοψημένο).Internal Temperature 130 to 135 degrees F. (55 to 57 degrees C.)
A medium rare steak should be warm through the middle with a hint of red. Most of the center of the steak should be pink. The sides should be well browned, the top and bottom charred to a dark brown color. This steak should have a firm surface but soft in the middle.Grill this steak as hot as you can for about 2 to 3 minutes per side (depending on your grill).
This is the recommended level of doneness for a good steak. Ask any chef how they like their steak prepared and they will, say medium rare.
-
Πωπω
Διακοπές (καλοκαιρινές-χειμερινές)