-
Καλο φαινεται το 4αρι, με μειονεκτημα οτι παντρευεσαι τους αλλους 2 της παρεας
-
Έτσι έτσι. Τουρλού τουρλού που έλεγε και ο συγχωρεμένος ο παππούς μου. Καλύτερα να είμαστε alltogether να παίζει καβλάντα και χαβαλές.
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Μάλλον θα πάμε στην Θάσο, κάθε πληροφορία ευπρόσδεκτη για φαγητό, παραλίες κλπ
Ο hrdoukas ζει εκεί και εγώ κατάγομαι από κει. (υπάρχει κανενας ακόμη; δεν θυμάμαι) Οπότε γίνε όσο πιο συγκεκριμένος μπορείς για να πάρεις και συγκεκριμένες απαντήσεις.
Μάλλον θα μείνουμε στην Σκάλλα Ποταμιάς
-
ωραια παραλια, εχει καμποσο ρηχο στην αρχη και βαθαινει πιο μεσα.
να γυρισετε τα δυο πανω χωρια (ποταμια-παναγια) και αμα πεζοπορειτε δες για ποταμια - υψαριο
-
Πήλιο
Είχα ζητήσει και συμβουλές πριν από καιρό πήγα για πρώτη μου φορά μερικές μέρες (συνδύασα γάμο φίλου με διακοπές). Έμεινα Πορταριά και κοντά στο Μούρεσι. Με προσέξανε και στα δύο μέρη που έμεινα (πολύ περιποιημένοι ξενώνες).
Πολύ όμορφη περιοχή, μέσα στο πράσινο και ωραίες διαδρομές. Δυστυχώς πολλές στροφές που ενεργοποίησαν το εμετικό ESP της κόρης μου (δεν ήξερα ότι υπήρχε βραχύτερη και πήγα και από τη μεγάλη παλιά διαδρομή...). Και καλό είναι να μην έχει κίνηση γιατί οι δρόμοι για τις παραλίες είναι πολύ στενοί. Πιθανόν σε εποχή με κόσμο η κατάσταση να είναι άσχημη ως πολύ άσχημη.
Ο καιρός πολύ καλός (το Αιγαίο λάδι εκτός από την τελευταία μέρα) και οι παραλίες επίσης ικανοποιητικότατες. Το φαγητό πολύ καλό. Θα ξαναπάω πάλι τέτοια εποχή (πριν του Αγ Πνεύματος που ενεργοποιούνται μπάρες, μονοδρομήσεις κλπ).Κύθηρα
Είχα πάει πριν λίγα χρόνια σε σπίτι φίλου σύγχρονο και εντελώς απομονωμένο.
Οι παραλίες μου είχαν κάνει πάρα πολύ καλή εντύπωση (κυρίως με ενδιαφέρει η θάλασσα και όχι η ακτή).
Το φαγητό καλό και γενική χαλαρότητα και ηρεμία.
Στο μείον οι μεγάλες αποστάσεις για τις παραλίες και οι χωματόδρομοι αλλά δεν είχα πρόβλημα με την BMW 5άρα με μαλακά Avon ZZ3. Βασικά το νησί είναι ένα βουνό και ο βασικός δρόμος είναι σε υψόμετρο οπότε για να πας οπουδήποτε πρέπει να ανέβεις στον κεντρικό να πας κάπου και να κατέβεις στη θάλασσα στη μία παραλία. Αν θέλεις να πάς κάπου αλλού πρέπει να ανέβεις πάλι κοκ.
Ευχαρίστως θα ξαναπάω και θα επισκεφτώ και τα Αντικύθηρα που δεν πρόκαμα.Μύκονος
Φανταστικό νησί προικισμένο από τη φύση για όλα τα γούστα και όλες τις ηλικίες (ελεύθερους και δεσμευμένους) αρκεί να επιλέξεις σωστά την εποχή και πάνω απόλα το σωστό ωράριο. Βασικά ακόμα και σε φούλ σεζόν αν ξυπνάς κανονικά (πχ 8-9 το πρωί) ζεις σε ένα παράλληλο σύμπαν και τα κάνεις όλα πριν από τους άλλους οπότε βρίσκεις ήσυχες τις παραλίες, έτοιμα τα εστιατόρια αρκεί να μένεις και σε ήσυχο μέρος. Θα προτιμούσα δικό μου αυτοκίνητο αλλά μικρό και να μη με νοιάζει. -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Βασικά ακόμα και σε φούλ σεζόν αν ξυπνάς κανονικά (πχ 8-9 το πρωί)Πως να ξυπνήσεις τέτοια ώρα αν ακόμα δεν έχεις κοιμηθεί? Ή για να το θέσω αλλιώς γιατί να πας Μύκονο και όχι Αιδηψό στα λουτρά, αν είναι να ξυπνάς 8-9 η ώρα στις διακοπές?
-
Ο χρήστης egobrain έγραψε:
ωραια παραλια, εχει καμποσο ρηχο στην αρχη και βαθαινει πιο μεσα.πιο μέσα = καμμιά εκατοστή μέτρα δεν υπερβάλλω.
Για οικογένειες ιδανικό μέρος. Αμμουδια, ρηχά, φτηνά. Ο Παράδεισος είναι (για μένα) ονειρεμένη παραλία, ΟΜΩΣ μόνο αν ξυπνάτε πρωί. Εμείς που είμαστε μέχρι τις 10 στην παραλία είναι μια χαρά, αν πας στις 12 υπάρχει θεματάκι. Τα υπόλοιπα είναι αυτά που θα βρεις σε οδηγούς: Αλυκή, Θεολόγος, Καζαβίτι είναι τα βασικά. Θα κάνεις ένα γύρο του νησιού και θα τα δεις όλα προφανώς. Να φας και στο χωριό μου (Καλλιράχη) στο Κλίσμα. Όχι επειδή είναι το χωριό μου, αλλά επειδή είναι η καλύτερη ψαροταβέρνα στο νησί.
-
Αμάξι για Μύκονο σε περίοδο διακοπών:
Κατά προτίμηση χωρίς πόρτες γιατί 150% κάποιος θα στις φάει προσπαθώντας να παρκάρει ακριβώς πάνω (στις πόρτες) το νοικιασμένο μπουρδελάκι, τη γουρούνα ή το σκουτεράκι του.
-
Εγώ κακοπέρασα σχετικά στη Μύκονο και γι'αυτό δεν ξαναπήγα. Ξυπνάω κάθε μέρα στις 6:30 και 8-9 κάνω μπάνιο ( το πολύ πρωινό μπάνιο και το απογευματινό όταν δύει ο ήλιος είναι η αδυναμία μου). Αλλά στη Μύκονο, όπως και σε μερικά άλλα νησιά, το νερό είναι πεντακάθαρο μεν, μπούζι δε. Φύσαγε και αέρας και δεν σου έκανε καμμία όρεξη. Έπρεπε να πάω στη θάλασσα 12-2 για να κάνω μπάνιο, (ήλιος, πολυκοσμία, φασαρία) αυτό ακριβώς δηλαδή που αντιπαθώ. Το δε απόγευμα συνήθως φύσαγε αρκετά και δεν έμπαινες μέσα, στη δε παραλία σου έκανε αμμοβολή ο Αίολος.
Στα καπάκια έκανε και δυο μέρες καύσωνα και έπαψε να φυσάει. Τα είδα όλα. Τα ρούχα κόλλαγαν επάνω μου, η σχετική υγρασία ήταν 90% και τα γόνατά μου κομμένα, κατάσταση ανυπόφορη.
Άλλη απογοήτευση ήταν ότι δεν είχα πάρει τα ψαροντούφεκα γιατί λέω σιγά μην έχει τίποτα. Έκανα όμως κάτι βουτιές με την μάσκα και στο Αγράρι και στο Μπλιντρί και γινόταν ΤΟ πανηγύρι. Μια μέρα στο Μπλιντρί βγαίνει ένας με ένα χταπόδι ίσαμε με 2,5 κιλά, χώρια τα μισόκιλα ψάρια στη ζώνη του και σηκώθηκε όλη η παραλία στο πόδι. Τα λάθη πληρώνονται.
Από τιμές έπαιζε από τσιμπημένες έως στο δόξα πατρί, ήθελε σχετική προσοχή.
Από υποδομές πολύ καλό μέρος, η πόλη αρκετά ενδιαφέρουσα όπως και το αρχαιολογικό μουσείο και η Δήλος, κατ' εμέ τα πιο ενδιαφέροντα πράγματα, μαζί με την διαβόητη νυχτερινή ζωή.
Μεταφορικό μέσο ένα νοικιάρικο σκούτερ το οποίο δεν μπορούσε να βγάλει την ανηφόρα με δύο άτομα, έβαζα την γυναίκα μου να την ανέβει με τα πόδια, το λυπήθηκα. Για καλό αμάξι δεν συζητώ, αλλά τώρα μπορεί και να είναι καλύτερα γιατί έχουν περάσει χρόνια. -
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Μια μέρα στο Μπλιντρί βγαίνει ένας με ένα χταπόδι ίσαμε με 2,5 κιλά, χώρια τα μισόκιλα ψάρια στη ζώνη του και σηκώθηκε όλη η παραλία στο πόδι. Τα λάθη πληρώνονται.Δεν κατάλαβα τίποτα.
Τον θαύμασαν;
Τον ζήλεψαν;
Τον μίσησαν γιατί κατάστρεψε τη μυκονιάτικη θαλάσσια πανίδα......;Άλλο θέμα:
τι έτος έχουμε, 2013 ή 2003;
Τι ζητάνε οι ξενοδόχοι, ξέρουν;
Έστω όμως, να τα δώκουμε γιατί έχουμε ευρώ και κρατικά ομόλογα.
Πότε στο διάολο κατάφεραν κι έκλεισαν ολόκληρα τα trivago και Σία; Ούτε λουτροκαμπινέ δεν άφησαν και ΟΧΙ τα φθηνά. Αν δεν ακούω ρώσικα και γερμανικά όλη μέρα, θα ποστάρω θέμα με τίτλο 'Ποια κρίση'. -
http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_arti ... 013_505987
-
Δεν κατάλαβα τίποτα.
Τον θαύμασαν;
Τον ζήλεψαν;
Τον μίσησαν γιατί κατάστρεψε τη μυκονιάτικη θαλάσσια πανίδα......;Βασικά είχαν ψαρώσει και τον κοίταγαν με σχετικό δέος. Κάποιοι χειροκρότησαν κιόλας.
-
εχει μείνει κανείς στην Κυλλήνη στο Ilia Palms ? ( είναι εντός του συγκροτήματος Grecotel Olympia Oasis)..
-
Mυκονος αν δε πας Μάιο που μαζευει φοιτηταρια και γκρουπακια,ειναι ερωτας.
Οπως προειπωθηκε,ΔΕΝ πας με δικο σου αυτοκινητο.(rip σ εκεινο το aveo που εκανε πιο πολλα burnout κ απο top fuel dragster για 4 μερες ) -
Ρακεταμπουρισμός
Κόλαση είναι οι άλλοι!Σε αντίθεση με το Κουνούπι του Δυτικού Νείλου, για το οποίο γίνονται διάφορες ενημερώσεις, η ελληνική πολιτεία και πολύ περισσότερο η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας δεν προβαίνει σε καμία ενημέρωση για το κουνούπι του Ανατολικού Γουίμπλετον. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ο κώνωψ να δαγκώνει και φέτος απεριόριστα και ασύστολα κομψευόμενους νεανίες με καλλίγραμμο κορμί-φέτες, οι οποίοι ως ζόμπι μολυσμένα από τον ιό ξαμολιούνται στις παραλίες παίζοντας ακατάσχετα ρακέτες. Το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος οι ρακετάμπουρες, όπως ονόμασα τη φυλή τους, κατέκτησαν επάξια τον τίτλο των πιο γελοίων και αγενών Ελλήνων, δίνοντας μια πρόγευση για το τι θα συμβεί και φέτος στη Χαλκιδική.
Οι τόνοι ιδρώτα για το τίποτα, ο σιχαμερός θόρυβος του τάκα τούκα τους, ο ακκισμός και το κοκόρεμα, λες και απέναντί μου δεν μονομαχούσαν ο Λάκης με το χαϊμαλί εναντίον του Τεό με το τατού δράκος, αλλά ο Ναδάλ με τον ΜάκΕνρο, η παντελής έλλειψη τακτ αλλά και σεβασμού στους συγκάτοικους στις ξαπλώστρες του μπιτσόμπαρου που ήθελαν να διαβάσουν αυτοσυγκεντρωμένοι στις σελίδες τους και όχι το ένα μάτι στο βιβλίο και το άλλο στο παιχνίδι μην τυχόν και τους κουτουλήσει καμιά αδέσποτη, ήταν σκέτος εφιάλτης.
Προς στιγμήν σκέφτηκα μάλιστα, απελπισμένος, να συστήσω βιβλιοφιλικά τάγματα εφόδου. Δηλαδή: μόλις το σιχαμερό τάκα τούκα τους τελείωνε και οι ρακετάμπουρες βουτούσαν για να δροσιστούν, δεν το είχα σε τίποτα να ορμήσω κι εγώ κατά πάνω τους με θράσος και να τους απαγγείλω κάτι από το «Πέρασμα στην άλλη όχθη» του Δημήτρη Δημητριάδη, του οποίου μου στερούσαν την απόλαυση καθ' όλη τη διάρκεια του ποταπού παιχνιδιού τους. «Αυτό που ονομάζουμε λαϊκό αποτελεί παράγοντα πνευματικής υποβάθμισης, η οποία μπορεί να φτάσει και κατά κανόνα φτάνει σε σημείο απόλυτης εξαχρείωσης. [...] Το λαϊκό έχει με αυτές τις μεθόδους εξισωθεί με το πρόστυχο».
Χαιρετίζω, επομένως, την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου της Δυτικής Μάνης που απαγορεύει το ρακεταμπουρισμό και εύχομαι και προσεύχομαι το αυτό να συμβεί και εις την πολύπαθη Χαλκιδική, όπου εχθρός δεν είναι μόνο το μεταλλείο των Σκουριών αλλά και το μπαλάκι.
http://www.athensvoice.gr/article/city- ... F%8C%CF%82
-
Πάντα όμως πίσω από τον κόσμο και όχι εκεί που σκάει το κύμα ή εναλλακτικά 40-50μ από την πλησιέστερη ξαπλώστρα-πετσέτα-λουόμενο κτλ!
-
Για Άνδρο τι ξέρουμε;
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Για Άνδρο τι ξέρουμε;Πηγα εκει προπερσι.
Αν θες απομονωση και 'σπιτακι' με πισινα 3χ9 δικη σου, (ειναι ιδιοκτητο το σπιτι, πληρως οργανωμενο, πλυντηρια στεγνωτηρια κλπ, προφανως οχι δικο μου ) και ομορφο κηπο και ανεμποδιστη θεα, και μπορεις να τα σκασεις, στειλε πμ. Ενδεικνυται για 2 ζευγαρια ή μεγαλα παιδια (εχουν πληρη αυτονομια, 2πλα μπανια κλπ), δεν ενδεικνυται για μικρα παιδια που δεν ξερουν κολυμπι.Για να πας γενικα σε παραλιες οπως πχ εκει που παει η φιλη μας η Μενεγακη, το σπας το αυτοκινητο. Ειναι σχετικα καλες, δεν εχουν ιδιαιτερη οργανωση. Στις βατές παραλιες, παραδιπλα απο το Γαυριο, εκει που παει ο πολυς κοσμος, γινεται ΤΗΣ ΠΟΥΤΑΝΑΣ. Το φαγητο εξω ηταν σχεδον παντου ταριφα, αλλα πολυ καλο.
http://www.villaandros.com
Οι φωτο που εχει βαλει το αδικουν απολυτα. -
Θα ξαναπροσπαθήσω δεδομένου ότι δεν έδωσα ολοκληρωμένο brief.
- Δεν θέλω να τα σκάσω (πχ μη μου πεις για πάνω από 50 ευρώ το δίκλινο). Αν ήταν να τα σκάσω πήγαινα Μύκονο.
- Δεν θέλω να γίνεται της πουτάνας στις παραλίες
- Από θέμα χώρας (μπαράκια κλπ) μέτριες ως λίγες απαιτήσεις
- Από θέμα ταβέρνας να μην είναι πιασοκωλέ (πχ πάνω από 20 ευρώ το άτομο)
- Δεν ψήνομαι για ιδιαίτερα μεγάλες αποστάσεις
Ερώτημα: να το ψάξω ή τζάμπα κόπος;
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Θα ξαναπροσπαθήσω δεδομένου ότι δεν έδωσα ολοκληρωμένο brief.- Δεν θέλω να τα σκάσω (πχ μη μου πεις για πάνω από 50 ευρώ το δίκλινο). Αν ήταν να τα σκάσω πήγαινα Μύκονο.
- Δεν θέλω να γίνεται της πουτάνας στις παραλίες
- Από θέμα χώρας (μπαράκια κλπ) μέτριες ως λίγες απαιτήσεις
- Από θέμα ταβέρνας να μην είναι πιασοκωλέ (πχ πάνω από 20 ευρώ το άτομο)
- Δεν ψήνομαι για ιδιαίτερα μεγάλες αποστάσεις
Ερώτημα: να το ψάξω ή τζάμπα κόπος;
Αυτο που εβαλα το ξεχνας οτι το ειδες καν, ειναι μεχρι και 1050 λιρες Αγγλιας την εβδομαδα, και τα φαγητα κλπ δικα σου
Μπαρακια δεν ειμαι του σπορ, εχαν ομως κοσμο και ζωη οποτε πηγαμε.
Το φαι ηταν 18-25 το ατομο, να σκας όμως.
Αποστασεις 'μεγαλες' δε ξερω τι να πω, εγω και η παρεα ημασταν του 'μπειτε στο ρημαδι και παμε', πηγαμε σε μερη που ηταν σημειωμενα στο χαρτη ως πεζοπορικα μονοπατια, το σπασαμε.
Παραλιες δε γινοταν της πουτανας στις μη ευκολα προσβασιμες. Οι πολυ προβασιμες, του στυλ μενω σε φτηνο δικλινο και περπαταω ηταν τυπου Σχοινιας, οχι του στυλ μας, ουτε που πηγαμε.Δε θεωρω εαυτον μεσο ορο σε θεματα διακοπων, ρωτα και αλλου...
Διακοπές (καλοκαιρινές-χειμερινές)