-
Κύθηρα anyone???
-
Φέτος θα παίξει μάλλον η Χίος (δεν έχω ξαναπάει)
Ο χρήστης skous έγραψε:
Κύθηρα anyone???Αγαπημένος προορισμός το Τσιρίγο
-
Ο χρήστης ΓΙΩΡΓΟΣ123 έγραψε:
Τον Ιούλιο θα ξεκουραστώ στην Σητεία για 2-3 εβδομάδες. Έχω ξαναπάει αλλά με πηγαίνανε άλλοι και είχαμε άλλες προτεραιότητες δυνατότητες και ανάγκες.
Από Ηράκλειο που φτάνει το καράβι πόσο και πως είναι η διαδρομή;
Clubs, καφέδες, ποτάκια και ξενύχτια δεν ενδιαφέρουν. Θέλω ψαγμένα ταβερνάκια με ωραίο φαγητό και ωραία μέρη. Τι τρώω και πού. Τι τοπικές λιχουδιές υπάρχουν. Που να πάω και τι να δω (αποστάσεις/χρόνο).
**Θέλω άδειες παραλίες με ωραίες θάλασσες (η παραλία αυτή καθαυτή δε με νοιάζει και προτιμώ ανοργάνωτες, τα νερά και ο βυθός της θάλασσας με νοιάζουν).**Βασικότατος περιορισμός που άμα σκεφτείτε μετράει σε όλα τα παραπάνω: μωρό λίγων μηνών.... (και δεν εννοώ φιλενάδα φρέσκια....)Τετοιες παραλιες ,μονο στην νοτια Κρητη θα βρεις κ ειναι παρα πολλες ,αρκει να κατεβεις Ιεραπετρα κ να ακολουθησεις τον παραλιακο δρομο μεχρι τον Τσουτσουρα .
Το φαγητο ειναι καλο κ με φιλικες τιμες ,θα τολμουσα να πω οτι η Κρητη ειναι απο τα πιο φτηνα μερη για διακοπες .
Αξιζει να επισκεφτεις το ενυδρειο στο Ηρακλειο ,το Βαι ,χρυση (μην παρεις πειρατικο σκαφος ) ,οροπεδιο Λασηθιου ,Σπιναλογκα .το Ελαφανονήσι ξέχασες
αν πας ειδικά στην πίσω μεριά είναι ακόμα καλύτερα (διασχίζεις με τα πόδια τη θάλασσα) -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Τον Ιούλιο θα ξεκουραστώ στην Σητεία για 2-3 εβδομάδες. Έχω ξαναπάει αλλά με πηγαίνανε άλλοι και είχαμε άλλες προτεραιότητες δυνατότητες και ανάγκες.
Από Ηράκλειο που φτάνει το καράβι πόσο και πως είναι η διαδρομή;
Clubs, καφέδες, ποτάκια και ξενύχτια δεν ενδιαφέρουν. Θέλω ψαγμένα ταβερνάκια με ωραίο φαγητό και ωραία μέρη. Τι τρώω και πού. Τι τοπικές λιχουδιές υπάρχουν. Που να πάω και τι να δω (αποστάσεις/χρόνο).
Θέλω άδειες παραλίες με ωραίες θάλασσες (η παραλία αυτή καθαυτή δε με νοιάζει και προτιμώ ανοργάνωτες, τα νερά και ο βυθός της θάλασσας με νοιάζουν).
Βασικότατος περιορισμός που άμα σκεφτείτε μετράει σε όλα τα παραπάνω: μωρό λίγων μηνών.... (και δεν εννοώ φιλενάδα φρέσκια....)Όπως τα είπαν οι προηγούμενοι. Ξερόκαμπος είναι , Επίσης καλή παραλία στη Σητεία είναι πριν ο Βάι δεξιά και λέγεται Χιόνα. Έχει και ταβερνάκι για
Πότε θα πας? Που θα μείνεις? Θα είμαι κι εγώ εκεί στο τέλος Ιουλίου που έχω ένα γάμο. -
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
Στην Νικήτη επιβάλλεται να κάνεις μια στάση στο cafέ του kyr80 για καφέ και παγωτό/βάφλα
Που είναι ακριβώς ο kyr80 δεν έχω καταλάβει! Αν ξέρεις ακριβώς στείλε PM!
Θα περάσω αρκετές μέρες και φέτος εκεί... -
**το Ελαφανονήσι ξέχασες
αν πας ειδικά στην πίσω μεριά είναι ακόμα καλύτερα (διασχίζεις με τα πόδια τη θάλασσα)**
Re αγεωγραφιτε το ελαφονησι ειναι στην αλλη πλευρα της Κρητης κ η Κρητη δεν ειναι Ιος .Ειπαμε οτι εχουμε κ μωρο μαζι μας
-
http://wikimapia.org/18691857/Spitaki
αν πας με μη πάρεις 2 βάφλες, θα σκάσετε είναι απλώς τεράστιες -
Ο χρήστης skous έγραψε:
Κύθηρα anyone???Aν σου αρεσουν οι αγριας ομορφιας παραλιες,βραχωδεις κολποι με βαθια κρυσταλλινα νερα τοτε τα κυθηρα ειναι το μερος σου
Το κακο ειναι οτι η η κατεβασια για την καθε παραλια διαρκει πολυ ωρα,κατεβαινεις-κατεβαινεις και τελειωμο δεν εχει,και σε πολλες απο αυτες ο δρομος δεν ειναι και στην καλυτερη δυνατη κατασταση,θελει προσοχη στις πετρες για να μη μεινεις απο λαστιχο.Γεμισε το ντεποζιτο πριν περασεις στο νησι,γιατι τα βενζιναδικα ειναι απιστευτα ακριβα(οπως σε ολα τα νησια αλλα ειδικα στα Κυθηρα οι διαφορες ηταν τεραστιες) και θα χρειαστει να κανεις αρκετα χιλιομετρα ,το νησι ειναι μεγαλο
Ονομασιες απο τα χωρια και τις παραλιες δεν θυμαμαι,ειναι παρα πολλες,παρε ενα χάρτη του ΣΚΑΙ ,ειναι πολυ αναλυτικος και επεξηγηματικος.Οι πολυδιαφημισμενοι νερομυλοι με τις βαθρες δεν ειναι και τιποτε φοβερο,αν εχεις παει Σαμοθρακη θα το διαπιστωσεις
Αν σου αρεσει το καμπινγκ θα βρεις μονο ενα δημοτικο καμπινγκ,σε μια ομορφη θεση με πολλα δεντρα και πολυ ομορφη θέα
Αφου θα πας ως τα Κυθηρα αξιζει και μια βολτα στην Μονεμβασια και αν εχεις χρονο πανε και μια Ελαφονησο -
http://wikimapia.org/18691857/Spitaki
αν πας με μη πάρεις 2 βάφλες, θα σκάσετε είναι απλώς τεράστιεςΌχι ρε μλκ έχω φάει από κει παγωτο (και είναι γ@μάτο!)
-
Ο χρήστης bibendum έγραψε:
Τι τιμές παίζουν στον Παλιό Παντελεήμονα (Ν.Πιερίας) φέτος, ξέρεις κανείς;
Είχε πάει πριν 3 χρόνια ο μπαμπαstav και το συνιστά, αλλά από κει και πέρα οι πληροφορίες που μπορώ να πάρω από αυτόν είναι πολύ συγκεχυμένες. Η περίοδος που με ενδιαφέρει είναι τέλη Αυγούστου - μέσα Σεπτεμβρίου.Το τριημερο ειχα παει Σκοτινα που ειναι το χωριο μου και ειναι διπλα απο τον Νεο Παντελεημονα. Απο τι κινηση που ειδα και απο τις διαθεσεις των εκει ανθρωπων που νοικιαζουν και τη περιοδο που θες νομιζω οτι θα μπορεις να βρεις ενοικιαζομενα δωματια με 30-40 ευρω το πολυ τη νυχτα διπλα στο κυμα.
Για Παλιο Παντελεημωνα δεν εχω αποψη, παντως γνωριζω οτι τους καλοκαιρινους μηνες ειναι πιο φτηνα απο τους χειμερινους οποτε υπολιγιζω γυρω στο 50αρικο.
Εξαλλου οπου και να μεινεις σε εκεινες τις περιοχες το αυτοκινητο θα το χρησιμοποιησεις για να κανεις τις βολτες σου και τα μπανια σου.
-
Δεν με ενδιαφέρει να είμαι δίπλα στο κύμα. Έτσι είμαι τον υπόλοιπο χρόνο, τώρα θέλω βουνό
-
Έλεγα να χρησιμοποιήσω ΜΜΜ για τη μετάβαση, και τις μέρες που θα κάτσω να αράξω στον οικισμό και να κάνω περιπάτους με τα πόδια τριγύρω. Γίνεται;
-
-
Ο χρήστης doom1983 έγραψε:
Κύθηρα anyone???
Aν σου αρεσουν οι αγριας ομορφιας παραλιες,βραχωδεις κολποι με βαθια κρυσταλλινα νερα τοτε τα κυθηρα ειναι το μερος σου
Το κακο ειναι οτι η η κατεβασια για την καθε παραλια διαρκει πολυ ωρα,κατεβαινεις-κατεβαινεις και τελειωμο δεν εχει,και σε πολλες απο αυτες ο δρομος δεν ειναι και στην καλυτερη δυνατη κατασταση,θελει προσοχη στις πετρες για να μη μεινεις απο λαστιχο.Γεμισε το ντεποζιτο πριν περασεις στο νησι,γιατι τα βενζιναδικα ειναι απιστευτα ακριβα(οπως σε ολα τα νησια αλλα ειδικα στα Κυθηρα οι διαφορες ηταν τεραστιες) και θα χρειαστει να κανεις αρκετα χιλιομετρα ,το νησι ειναι μεγαλο
Ονομασιες απο τα χωρια και τις παραλιες δεν θυμαμαι,ειναι παρα πολλες,παρε ενα χάρτη του ΣΚΑΙ ,ειναι πολυ αναλυτικος και επεξηγηματικος.Οι πολυδιαφημισμενοι νερομυλοι με τις βαθρες δεν ειναι και τιποτε φοβερο,αν εχεις παει Σαμοθρακη θα το διαπιστωσεις
Αν σου αρεσει το καμπινγκ θα βρεις μονο ενα δημοτικο καμπινγκ,σε μια ομορφη θεση με πολλα δεντρα και πολυ ομορφη θέα
Αφου θα πας ως τα Κυθηρα αξιζει και μια βολτα στην Μονεμβασια και αν εχεις χρονο πανε και μια ΕλαφονησοThnx a lot (και στον bathan).
Έχω ήδη κλείσει για αρχές Αυγούστου δωμάτιο στην Αγ. Πελαγία (ήμουν μεταξύ αυτής και Αβλεμώνα αλλά είπα Αγ. Πελαγία για λίγο πιο πολύ ζωή (και μπάνιο ακριβώς μπροστά στο σπίτι (αβλεμώνα νομίζω δεν έχει παραλία)).
Μονεμβασιά και Ελφόνησο έχω πάει, οπότε θα συγκεντρωθώ Κύθηρα
Οποιαδήποτε άλλη πληροφορία, ευπρόσδεκτη!
-
Ο χρήστης bathan έγραψε:
Φέτος θα παίξει μάλλον η Χίος (δεν έχω ξαναπάει)Πολύ όμορφο και ιδιαίτερο νησί.
Επισκεφθείτε αυτά τα μέρη http://www.avgonima.gr/greek/elinda.aspx
Στην Ελίντα προσοχή μόνο μην έχει σφήκες στην παραλία. -
Οπως τα λεει ο doom1983 . Πολυ ωραιες παραλιες και για ολα τα γουστα (αμμος/βοτσαλα/βραχια, με κοσμο/ερημικες) . Οι δρομοι που οδηγουν στις περισσοτερες παραλιες ειναι χωματοδρομοι σε ψιλο-κακη (ή κακη ) κατασταση. Αυτες που μ’ αρεσαν περισσοτερο : Μελιδονι , Ρουτσουνας (βραχωδης) , Αγ. Ελευθεριος (βραχωδης), Καλαδι, Χαλκος)
Η Χωρα ειναι γραφικη , ωραια χωρια τα Μητατα , ο Αβλεμονας , ο Καραβας και ο Μυλοποταμος
Η νυχτερινη ζωη ειναι ησυχη : Μπαρ 'Κουκος' με (κυριως) μεϊνστριμ μουσικη και ωραια θεα (στο δρομο μεταξυ Χωρας και Καψαλι), μπαρ 'Barocco” (ή καπως ετσι) στη Χωρα, αλλο ενα μπαρ (δε θυμαμαι ονομα) στο Καψαλι και μερικα καφε-μπαρ.
Απο φαγητο , μια χαρα : καλες (ψαρο)-ταβερνες και μερικα εστιατορια.
Εχω παει στα Κυθηρα 3 φορες και σιγουρα θα ξαναπαω.
-
Παραλίες με άμμο;;
Αξίζει κανείς να πάει και Αντικύθηρα μονοήμερη, ή είναι μακριά;
-
Αν πας με γυναικα που αντεχει λιγο περπατμα και πεζοπορεια εχει μια απιστευτη παραλια κοντα στον Μηλοποταμο
Περνας το χωριο,συνεχιζεις και φθανεις σε ενα εκκλησακι.αφηνεις το αμαξι εκει και περπατας κακοτραχαλο χωματοδρομο για 10 λεπτακια
Μετα κατεβαινεις μονοπατι με προσοχη και στο τελος θελει και λιγες ικανοτητες καταριχισης(μη φανταστεις τιποτε τρελο το 90% των γυναικων μπορει να το κανει ασχετα αν δε θελει να ζοριστει.Η παραλια ειναι βοτσαλο,με βαθια κρυσταλλινα νερα και αποτομα βραχια που κοβουν την ανασα.
Εχει μοναχα ζευγαρακια και παρεουλες,δε θα δεις οικογενειες
Εμεινα μεχρι ο ηλιος να σβησει στην θαλασσα.Απαραιτητα να εχεις 2 μπουκαλια νερο μαζι σου και κανα σπαστο καφεδακι και κανα φαγωσιμο,για να μην ακουσεις γρινιες
Εμεις τρωγαμε πιο πολυ σε μια ταβερνα με την ονομασια Φιλιω,πολυ νοστιμο μαγειρεμενο φαγητο,καλη εξυπηρετηση και τιμες
Για βραδυ εχει πολυ χαλαρα πραγματα,οπως τα ειπανε πιο παμω,2-3 μπαρακια ολα και ολα
Αν και σε τετοιους προορισμους μου ειναι παντελως αδιαφορη η νυχτερινη ζωη,αφου πας συνηθως με γυναικα
αλλιως πας καμια Σκιαθο και Παρο για φοιτητριες η Μυκονο ,Ιο για καμια τουριστριαπαρε και λινκ
http://www.kythera.gr/whattosee/kalami.php -
thnx to all!
-
Μελιδονι (ωραια παραλια με αμμο), Αγ. Πελαγια (καθαρα νερα, με αμμο , ομως οχι τιποτα ιδιαιτερο ), Καλαδι (ισως η ωραιοτερη παραλια , με βοτσαλο ) , Χαλκος (ωραια παραλια με βοτσαλο) , Καψαλι (η μια πλευρα της παραλιας εχει αμμο και η αλλη βοτσαλο).
Αντικυθηρα δεν εχω παει.
-
Αν εχεις μικρα παιδια προσοχη γιατι εχει ισχυρα θαλασσια ρευματα ,γενικα ειναι οικογενειακο νησι, μπορει να ψιλο-βαρεθεις
-
Για Ικαρια καποιος να δωσει πληροφοριες?
-
Ο χρήστης doom1983 έγραψε:
Για Ικαρια καποιος να δωσει πληροφοριες?Θα το λατρεψεις το νησι η θα φυγεις με το ιδιο καραβι
τι ακριβως σ'ενδιαφερει κ ποια ειναι τα γουστα σου για να παρω θεση
Διακοπές (καλοκαιρινές-χειμερινές)