-
Ο χρήστης elvet έγραψε:
Swiss απευθείας πτήση Γενεύη-Αθήνα-Γενευη έκλεισα με 411€.
αμα θελησω να βγαλω εισητηριο σημερα για τις ημερομηνιες μου, Swiss απευθείας πτήση Γενεύη-Αθήνα-Γενευη κοστιζει 1,039 Ε
Φαντάζομαι γνωρίζεις οτι πετάει και η Easy Jet Γενεύη-Αθήνα, καθώς και η Aegean
ναι , με aegean ειναι σχεδον ολα μας τα εισητηρια, easyjet δεν τη προτιμω
-
Αν είναι φθηνότερη , με αποσκευη, δεν βλεπω γιατί να μην την προτιμήσεις
Sent from my Nexus 4 using Tapatalk 4 Beta
-
Την Easy Jet ούτε εγώ την χωνέυω , η Aegean δεν μου έχει τύχει στις μέρες που την θέλω, αλλά το κέρδος μου θα ήταν 20-30€ απο ότι έβλεπα αν έφευγα μια μέρα νωρίτερα και επέστρεφα Γενέυη 1 μέρα αργότερα .
-
Με Swiss εχω τραβηξει μεγαλες ταλαιπωριες,το ελβετος στην ωρα του κτλ που λεμε μονο ως ανεκδοτο
-
Η easyjet συνήθως πετάει από λιγότερο βολικά αεροδρόμια, λιγότερο βολικές ώρες, δεν είναι φτηνότερη από τις άλλες, δεν σε ταΐζει-ποτίζει, δε διαλέγεις θέση και είστε κάπως σαν τα πρόβατα και οι θέσεις έχουν πολύ λίγο χώρο για τα πόδια (και δεν είμαι ψηλός). Κι εγώ την αποφεύγω παρά μόνο αν μαζί με τυχόν βαλίτσα και επιπλέον εισιτήριο για το άβολο αεροδρόμιο βγει κάμποσο φτηνότερη.
Η Aegean χρεώνει πιο ακριβά τα μωρά 2 ετών δεν πρόσεξα.
Αν μπορείς να κλείσεις από τώρα για Χριστούγεννα είσαι πολύ τυχερός και σωστός. Τα εισιτήριά σου σε 2-3 μήνες θα κάνουν τα διπλά λεφτά. Δυστυχώς σχεδόν ποτέ στη ζωή μου δεν μπόρεσα να ξέρω τόσο μακριά ποιες μέρες θα μπορώ να λείπω.
-
Εκλεισα εισητηρια αθηνα-μοναχο-αθηνα 25 ιαν με 1 φεβ 129 ευρω
-
Ο κύβος ερρίφθη για Κύθνο.
Ευχαριστώ για τα σχόλια σας.
Τήνο μάλλον του χρόνου στανταράκι. -
Οι γνώστες της ΘΑΣΟΥ ποιό μέρος της θεωρείτε κατάλληλο για διαμονή 2 εβδομάδων που να πληροί όσο το δυνατόν περισσότερα από τα παρακάτω
(1) Να υπάρχει πρόσβαση σε βασική παραλία (με καθαρή θάλασσα) έστω με 10-15 λεπτά περπάτημα χωρίς να χρειάζεσαι αυτοκίνητο κάθε ημέρα.
(2) Να βρίσκεις ενοικαζόμενα δίχωρα δωμάτια/διαμερίσματα καλής ποιότητας. Και λογικές δυνατότητες να παρκάρεις.
(3) Να είναι χωριό με υπαρκτούς κατοίκους και τοπικό 'χρώμα', όχι απλά 3-4 καταλύματα στη μέση του πουθενά. Δηλ να φύγεις και να σου μείνει ότι κάτι ξέρεις για τον τόπο και τους ντόπιους ....
(4) Να έχει αγορά, βόλτα και δραστηριότητες, να υπάρχουν δυνατότητες να παίζουν και να χαζεύουν μόνοι τους πιτσιρικάδες (γυμνάσιο). Π.χ. καμιά πλατεία με πιτσιρικάδες, γηπεδακι μπάσκετ, .... -
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Ο κύβος ερρίφθη για Κύθνο.
Ευχαριστώ για τα σχόλια σας.
Τήνο μάλλον του χρόνου στανταράκι.Ωραίο νησί ... Καλύτερα να μείνεις στα Λουτρά.
Θέλει τζιπ για να πας σε όλες τις παραλίες... -
Adriver να σου κάνω μία διευκρίνηση. Τα χωριά με πραγματικούς κατοίκους στη Θάσο, ως επί το πλείστον είναι ορεινά. Εξαιρέσεις είναι οι δυο μεγαλύτεροι και νεότεροι οικισμοί του νησιού, ο Λιμένας και τα Λιμενάρια, τα οποία δεν έχουν και κάποιο ιδιαίτερο χρώμα . Οπότε είτε μένεις σε κάποιο χωριό και χρειάζεσαι αμάξι για την παραλία είτε θα μείνεις σε κάποια 'Σκάλα'. Οι Σκάλες είναι τα λιμάνια των χωριών. Και αυτά είναι παλιοί οικισμοί αλλά σχεδόν όλες από 5-10 σπίτια που ήταν προ 40ετίας τώρα είναι μερικές εκατοντάδες οπότε καταλαβαίνεις. Στο χωριό μου πχ από ταμπέλα σε ταμπέλα είναι πλέον 3χλμ!
Οπότε και τα 4 δεν μπορείς να τα έχεις. Ετσι όπως τα περιγράφεις οι προφανείς επιλογές είναι οι 2 πιο δημοφιλείς προορισμοί:
α) Ποτός ή εναλλακτικά Λιμενάρια που δεν ξέρω τι παίζει από θάλασσα στην παραλία του χωριού
β) Σκάλα Ποταμιάς - Χρυσή Αμμουδιακαι οι 2 περιοχές εχουν πολύ όμορφα χωριά πάνω στο βουνό (Θεολόγος - Παναγιά αντε ας πούμε και Ποταμιά που είναι σαφώς υποδεέστερο των προηγούμενων) και κόσμο με υποδομές για τουρισμό στις παραλίες. Είναι οικογενειακοί προορισμοί οπότε αν έχουν στοιχειώδη κοινωνικότητα τα παιδιά σου, μην ανησυχείς.
-
Ευχαριστώ greo!
Από ένα πρόχειρο ψαξιματάκι, επιλογές για ενοικιαζόμενα βγαίνουν Σκάλα Ποταμιάς και Ποτός όπως έγραψες ... αναπόφευκτο. Καλύτερα με αυτοκίνητο η βόλτα στα ορεινά κι όχι καθημερινή ρουτίνα για μπάνιο.
Κι επειδή δεν μας αρέσει να περπατάμε άπειρα μέτρα πριν βαθύνει η θάλασσα, υποθέτω ότι πρέπει να αποφύγουμε τη Σκάλα Ποταμιάς. -
Σαφως. Για να πας εκεί που δεν πατάς θες περίπου 100 μέτρα σε ορισμένα σημεία, όσο και αν φαίνεται υπερβολικό.
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
....
και οι 2 περιοχές εχουν πολύ όμορφα χωριά πάνω στο βουνό (Θεολόγος - Παναγιά αντε ας πούμε και Ποταμιά που είναι σαφώς υποδεέστερο των προηγούμενων) και κόσμο με υποδομές για τουρισμό στις παραλίες. Είναι οικογενειακοί προορισμοί οπότε αν έχουν στοιχειώδη κοινωνικότητα τα παιδιά σου, μην ανησυχείς.Ευχαριστώ greo!
Από ένα πρόχειρο ψαξιματάκι, επιλογές για ενοικιαζόμενα βγαίνουν Σκάλα Ποταμιάς και Ποτός όπως έγραψες ... αναπόφευκτο. Καλύτερα με αυτοκίνητο η βόλτα στα ορεινά κι όχι καθημερινή ρουτίνα για μπάνιο.
Κι επειδή δεν μας αρέσει να περπατάμε άπειρα μέτρα πριν βαθύνει η θάλασσα, υποθέτω ότι πρέπει να αποφύγουμε τη Σκάλα Ποταμιάς.Πήγαμε και στο Θεολόγο και .. στο Καζαβήτι (Μεγάλος Πρίνος) ...
Καζαβήτι το ωραιότερο χωρίο του νησιού! Και το καλύτερο φαγητό (ψητά) φάγαμε εκεί!
Έχει δυο ταβέρνες, εμείς φάγαμε στην ταβέρνα στην πλατεία του χωρίου .. -
Διευκρίνηση: Επειδή είναι 2 χωριά, αυτό που δείχνεις είναι το Μεγάλο Καζαβίτι, το δεύτερο χωριό που συναντας ανεβαίνοντας.
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Διευκρίνηση: Επειδή είναι 2 χωριά, αυτό που δείχνεις είναι το Μεγάλο Καζαβίτι, το δεύτερο χωριό που συναντας ανεβαίνοντας.Νομίζω λέγεται σκέτο Καζαβήτι, στα χαρτιά Μεγάλος Πρίνος, και το χωρίο που λες - Μικρός Πρίνος ..
Δηλαδή πρώτα συναντάς το Μικρό Πρίνο και στη συνέχεια το Καζαβήτι (Μεγάλος Πρίνος) ...Εδώ (Καζαβήτι) έχει και τον χάρτη!
Πριν πλακωθείς στα ψητά επιβάλλεται ένα περπάτημα στο χωρίο ...Τέλος πάντων - θα το βρει ...
Για παραλία εμάς μας άρεσε η Σκάλα Ποταμιάς (Χρυσή Ακτή) για ακριβώς αυτό το λόγο - δεν βαθαίνει!!!
Με 2 παιδιά ήμασταν! -
Στη Θάσο θα είμαι και εγώ από τις 24/7 και μετά και θα μένουμε στη Σκάλα Ποταμιάς
Πάντως η ταβέρνα αυτή (σσ Καζαβίτι) φαίνεται πολύ ωραία -
Ο χρήστης bathan έγραψε:
Στη Θάσο θα είμαι και εγώ από τις 24/7 και μετά και θα μένουμε στη Σκάλα Ποταμιάς
Πάντως η ταβέρνα αυτή (σσ Καζαβίτι) φαίνεται πολύ ωραίαΚαλά να περάσετε όλοι!
Με αμάξι πάτε; Αν ναι, τότε από Κεραμωτή καλύτερα...
Υ.Γ. Εμείς στις 20.07 θα είμαστε στα Χανιά!!!
-
Έχουμε προτάσεις για παραλίες πέριξ της Επιδαύρου (εκτός αυτών σε Ναύπλιο-Τολό), όπως επίσης και για φαγητό;
Ακόμα, θα ήθελα κάποια tips για το Αρχαίο Θέατρο: μαξιλαράκια παίρνουμε, όπως λένε (έχουμε κλείσει εισητήρια σε αριθμημένες θέσεις, όχι όμως «στις καλές, τις VIP», πιο πάνω); Τι θα πρέπει να προσέξω εκεί; Κίνηση-πάρκινγκ; Πόση ώρα πριν πρέπει να είμαι; Τι ποδαρόδρομο καλούμαι να αντιμετωπίσω; -
Ο χρήστης kotetsi έγραψε:
Έχουμε προτάσεις για παραλίες πέριξ της Επιδαύρου (εκτός αυτών σε Ναύπλιο-Τολό), όπως επίσης και για φαγητό;
Ακόμα, θα ήθελα κάποια tips για το Αρχαίο Θέατρο: μαξιλαράκια παίρνουμε, όπως λένε (έχουμε κλείσει εισητήρια σε αριθμημένες θέσεις, όχι όμως «στις καλές, τις VIP», πιο πάνω); Τι θα πρέπει να προσέξω εκεί; Κίνηση-πάρκινγκ; Πόση ώρα πριν πρέπει να είμαι; Τι ποδαρόδρομο καλούμαι να αντιμετωπίσω;Περιξ της Επιδαυρου μονο το Γιαλασι αξιζει σαν θαλασσα (κοντα στην Παλαια Επιδαυρο).Φαγητο στο χωριο Καρατζας (γυρω στο 20λεπτο απο Λυγουριο στο δρομο προς Ερμιονη)στην ταβερνα του Μπατζαβαλη....και θα με μακαριζεις (ελπιζω μονο να μην εννοεις μετα την παρασταση,ενω θα πρεπει να αποφυγεις τους σκιστες που σερβιρουν λιπη και ταγγιλα στις ταβερνες του Λυγουριου,με εξαιρεση το 'Λεωνιδα'...... που ελπιζω να εχει ακομα ανεκτο φαγητο αν και συνηθως το διημερο επικρατει το αδιαχωρητο).
Στο θεατρο οπωσδηποτε μαξιλαρακι (αλλιως δεν την βγαζεις καθαρη)και ενα μπουκαλι νερο.Προσεξε μονο μην χασεις κινητο η κλειδια στις κερκιδες .Parking απλετο και σε σχετικη κοντινη αποσταση απο το θεατρο (σε μεγαλες εκτασεις εντος του ευρυτερου αρχαιολογικου χωρου), αν εισαι εκει κανενα 50λεπτο πριν την εναρξη της παραστασης.Η αποσταση απο το parking μεχρι το θεατρο (μαζι με το ξεμπλοκαρισμα απο τον ελεγχο εισητηριων) δεν ειναι πανω απο 30λεπτο και η διαδρομη ειναι ξεκουραστη αν και ανηφορικη (καθως εχει πεσει ο ηλιος) και για μενα ο χωρος μαγικος (αν και εχω παει απειρες φορες).Εννοειται οτι αποφευγεις την αθλιοτητα του καφε ΞΕΝΙΑ και στην επιστροφη αφηνεις να φυγει πρωτα ο συρφετος απο το χωρο του θεατρου , γιατι με το συνωστισμο κινδυενευεις να γκρεμοτσακιστεις στα σκαλια και στα στενα μονοπατια στη διαδρομη απο τον αρχαιολογικο χωρο προς τις αλανες του parking.
-
Κατατοπιστικότατος!
Δε θα πάμε διήμερο, φεύγουμε την Τρίτη και θα επιστρέψουμε την Κυριακή, ενώ θέατρο κλείσαμε για την Παρασκευή (Ειρήνη του Αριστοφάνη). Θα μείνουμε στο Gefyra στην Επάνω Επίδαυρο, το οποίο φαίνεται πολύ καλό.
Το Σάββατο λέμε να πεταχτούμε μέχρι την Αγία Θεοδώρα στη Βάστα. Είναι ταξίδι κανονικό βέβαια αλλά κανείς μας δεν έχει ξαναπάει και τουλάχιστο μια φορά αξίζει να τη δεις (με όποιον έκανα αυτή την κουβέντα το ίδιο μου είπε).
Διακοπές (καλοκαιρινές-χειμερινές)