-
Ο χρήστης StavrosG έγραψε:
Τι τιμές παίζουν στον Παλιό Παντελεήμονα (Ν.Πιερίας) φέτος, ξέρεις κανείς;
Είχε πάει πριν 3 χρόνια ο μπαμπαstav και το συνιστά, αλλά από κει και πέρα οι πληροφορίες που μπορώ να πάρω από αυτόν είναι πολύ συγκεχυμένες. Η περίοδος που με ενδιαφέρει είναι τέλη Αυγούστου - μέσα Σεπτεμβρίου.Το τριημερο ειχα παει Σκοτινα που ειναι το χωριο μου και ειναι διπλα απο τον Νεο Παντελεημονα. Απο τι κινηση που ειδα και απο τις διαθεσεις των εκει ανθρωπων που νοικιαζουν και τη περιοδο που θες νομιζω οτι θα μπορεις να βρεις ενοικιαζομενα δωματια με 30-40 ευρω το πολυ τη νυχτα διπλα στο κυμα.
Για Παλιο Παντελεημωνα δεν εχω αποψη, παντως γνωριζω οτι τους καλοκαιρινους μηνες ειναι πιο φτηνα απο τους χειμερινους οποτε υπολιγιζω γυρω στο 50αρικο.
Εξαλλου οπου και να μεινεις σε εκεινες τις περιοχες το αυτοκινητο θα το χρησιμοποιησεις για να κανεις τις βολτες σου και τα μπανια σου.
-
Δεν με ενδιαφέρει να είμαι δίπλα στο κύμα. Έτσι είμαι τον υπόλοιπο χρόνο, τώρα θέλω βουνό
-
Έλεγα να χρησιμοποιήσω ΜΜΜ για τη μετάβαση, και τις μέρες που θα κάτσω να αράξω στον οικισμό και να κάνω περιπάτους με τα πόδια τριγύρω. Γίνεται;
Λοιπον, αφου θα κανεις τοσο δρομο απο Ροδο καλο ειναι να εχεις αυτοκινητο μαζι σου γιατι εχει αξιολογα και ομορφα μερη η περιοχη και θαλασσα και βουνο οτι προτιμας. Ο οικισμος ειναι πολυ μικρος οποτε σε μια μερα θα τον εχεις περπατησει ολον. Οποτε καλο ειναι να εχεις αυτοκινητο να πας μια βολτα και πιο πανω στο βουνο προς Π. Σκοτινα - Καλλιπευκη - Καρυα. Να κανεις μια βολτα μεσα απο Πλαταμωνα - Παραλια Παντελεημωνα, να πας πιο περα προς Λιτοχωρο και ν ανεβεις στον Ολυμπο μεχρι τα Πριονια που εχει δρομο για τ αυτοκινητα.
Εχει για φωτογραφια πολυ υλικο και ειναι κριμα να μην τα επισκεφτεις αυτα τα μερη ενω θα εχεις φτασει τοσο κοντα.
η θεα απ τον οικισμο
Οτι αλλο θες μπορω να σου πω, την ξερω αρκετα καλα την περιοχη
-
-
Ο χρήστης ΓΙΩΡΓΟΣ123 έγραψε:
Για Ικαρια καποιος να δωσει πληροφοριες?
Θα το λατρεψεις το νησι η θα φυγεις με το ιδιο καραβι
τι ακριβως σ'ενδιαφερει κ ποια ειναι τα γουστα σου για να παρω θεσηβασικα ειμαι λατρης εναλλακτικων διακοπων
απαραιτητα καμπινγκ,ελευθερο η οργανωμενο,αγαπη σε πεζοπορεια,δυσπροσιτες παραλιες
κτλ,σε δευτερη μοιρα η νυχτερινη διασκεδαση
αγαπημενο νησι Σαμοθρακη και Καλυμνος
οτι γνωριζεις ευπροσδεκτο -
Εμεις κανονισαμε να παμε 15 μερες στη Μικρη Βιγλα στη Ναξο αρχες Ιουλιου, αν εχετε να προτεινετε καμια ωραια βολτα προς τα ενδοτερα του νησιου, καμια ωραια ταβερνα...
-
Βλέπω μετά χαράς, ότι ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ !!
-
Ο χρήστης dbekos έγραψε:
Βλέπω μετά χαράς, ότι ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ !!Εχουν σαφως μειωθει,αλλες εποχες ειχε παρει φωτια το topic με πολλες σελιδες.
-
Το γράφω κι εδώ, που μάλλον είναι το πιο κατάλληλο εξαρχής
Γνωρίζει κάποιος τι παίζει Παξούς ; Εναλλακτικά προτείνετε κάποιο προορισμό 'κοντά' στη Β. Ελλάδα εκτός Λευκάδας.
-
Φανατικός των Παξών εδώ και 4 χρόνια!
Δεν τους προτείνω ανεπιφύλακτα, όμως, εξαρτάται τι ζητάει ο καθένας από τις διακοπές του. Συνοπτικά: Υπέροχες παραλίες (κάποιες δυσπρόσιτες όμως) και φύση, ήσυχα και όμορφα μαγαζάκια για φαγητό και ποτό, σχετικά τσιμπημένες τιμές, όχι τραγικές όμως. Πάρα πολλοί Ιταλοί με κότερα. Μικρό μέρος, γενικά. Ιδανικό για άραγμα και χαλάρωση. Χρειάζεται δικό σου μέσο μεταφοράς οπωσδήποτε (και αν είναι πλωτό, ακόμα καλύτερα).
Γενικά, τι θα ήθελες απ' τις διακοπές σου;
-
Καλώς σε βρήκα φίλε ast
Aυτό που αποζητάω είναι ηρεμία και μικρές αποστάσεις. Για μεταφορικό μέσο αυτό που εφαρμόζω είναι να νοικιάζω ένα σκούτερ στο νησί και μέχρι τώρα δεν το έχω μετανιώσει το έξτρα κόστος. Πλωτό δυστυχώς δεν παίζει . Αν θες πες μερικές λεπτομέρειες είτε εδώ είτε με pm. -
Ο χρήστης dimitris_f έγραψε:
Μελιδονι (ωραια παραλια με αμμο), Αγ. Πελαγια (καθαρα νερα, με αμμο , ομως οχι τιποτα ιδιαιτερο ), Καλαδι (ισως η ωραιοτερη παραλια , με βοτσαλο ) , Χαλκος (ωραια παραλια με βοτσαλο) , Καψαλι (η μια πλευρα της παραλιας εχει αμμο και η αλλη βοτσαλο).Να προσθέσω επίσης απο παραλίες :
Κομπονάδα (ψιλό βότσαλο), Φυρή Αμμος, Διακόφτι (λευκή άμμος σαν του Ιονίου), Παλιόπολη και 2-3 άλλες που δεν θυμάμαι το όνομά τους.
Οσες φορές πήγα στα Κύθηρα πέρασα πολύ ωραία και θα ξαναπάω σίγουρα. Ηταν να κατέβω φέτος αλλά θα πάω 99% στη Χίο@skous Για φαγητό συστήνω τον Καλλέρη και τον Μουστάκια στην Αγ. Πελαγία, την Φιλιώ κοντά στον Χαλκό και την Σκάνδεια στην Παλιόπολη. Για ό,τι άλλο θέλεις εδώ είμαι
Αν εχεις μικρα παιδια προσοχη γιατι εχει ισχυρα θαλασσια ρευματα ,γενικα ειναι οικογενειακο νησι, μπορει να ψιλο-βαρεθεις
Το αντίθετο συμβαίνει με μενα, όσες φορές έχω πάει έμεινα πάνω απο 12-13 μερες και δεν μου έφτασαν. Τα Κύθηρα έχουν πολλά πράγματα να δεις και εγώ δεν βαριέμαι ποτέ.
-
Ο χρήστης doom1983 έγραψε:
Για Ικαρια καποιος να δωσει πληροφοριες?
Θα το λατρεψεις το νησι η θα φυγεις με το ιδιο καραβι
τι ακριβως σ'ενδιαφερει κ ποια ειναι τα γουστα σου για να παρω θεσηβασικα ειμαι λατρης εναλλακτικων διακοπων
απαραιτητα καμπινγκ,ελευθερο η οργανωμενο,αγαπη σε πεζοπορεια,δυσπροσιτες παραλιες
κτλ,σε δευτερη μοιρα η νυχτερινη διασκεδαση
αγαπημενο νησι Σαμοθρακη και Καλυμνος
οτι γνωριζεις ευπροσδεκτοTo νησι τα εχει ολα κ συμφερει ,αν κ με μπερδεψες λιγο γιατι δεν μπορω να καταλαβω τι σχεση εχει η Σαμοθρακη με την Καλυμνο ,φανταζομαι ηρεμια κ αυθεντικοτητα
Πανεμορφη ,αγρια ,αυθεντικη ,υπεροχες παραλιες με βοτσαλα η αμμο αναλογα με την επιλογη σου κ μια ονειρικη κ δεισπροσιτη (σευχελες)
Πολυ καλο φαγητο κ σε απιστευτα χαμηλες τιμες ,ενδεικτικα σου λεω ,οτι ο αστακος ειχε 25 ευρω κ ολα αυτα σε ταβερνες με απιστευτη θεα .
Το νησι φημιζεται για την ιδιορυθμη συμπεριφορα του κατι που εμενα δεν με ενοχλησε καθολου ,θα ελεγα μαλιστα οτι την βρηκα πολυ ενδιαφερουσα .
Εχει πολυ καλο κλιμα κ ειναι απο τα λιγα νησια που δεν χρειαζεται να αγορασεις νερο ,επισης μπορεις να πινεις χυμα κρασι τον φημισμενο πρανειο οινο κ να τρως φετα εξαιρετκη
Δεν συμπαθουν αυτους που κανουν ελευθερο καμπιννγκ κ τους αποκαλουν γκρουβερους (αλητες)
Αξιζει να επισκεφτεις τους Φουρνους(για ζωντανο αστακο) να κολυμπησεις στην παραλια Νας κ να φας φετα ροφο -
Ο χρήστης blinkys έγραψε:
Αν θες πες μερικές λεπτομέρειες είτε εδώ είτε με pm.Λοιπόν, οι Παξοί έχουν τη χώρα (Γάιος) και άλλα 2 κύρια χωριά (Λάκκα, Λογγός). Οι αποστάσεις μεταξύ τους είναι της τάξης των 5-10km, δηλαδή γύρω στο 10λεπτο με μηχανοκίνητο μέσο. Έχουν και διάφορους άλλους μικρούς οικισμούς.
Κατά βάση είναι πράσινοι, όπως όλα τα Επτάνησα. Η Δυτική πλευρά του νησιού έχει απόκρυμνες παραλίες (εκεί χρειάζεται κυρίως το σκάφος, αν και ούτε εγώ έχω πάρει ποτέ! ) με υπέροχα χρώματα. Κάποιες είναι προσβάσιμες και από τον δρόμο (Ερημίτης, Πλάνοι). Η Ανατολική πλευρά είναι πιο βατή, και όλες οι παραλίες είναι με βότσαλο (απ' όσο θυμάμαι ). Από αυτή τη μεριά είναι το μοναδικό μπητσόμπαρο του νησιού (και πάλι πολύ ήρεμο), στο Μαναδένδρι. Άλλες καλές παραλίες οι Κήποι και το Κηπιάδι.
Πολύ ωραία είναι και στους Αντίπαξους (ή Αντιπάξους για τους ντόπιους), παίρνεις το καραβάκι από τον Γάιο και σε περνάνε απέναντι. Μπορείς να κάτσεις όσο θες μέσα στη μέρα, αλλά οι υποδομές είναι εξαιρετικά ελλειπείς! Τα νερά είναι γαλάζια τύπου Καραϊβική.
Στον Γάιο, πέρα από πρωϊνό, Super Market κλπ έχει καναδυό ήρεμα μαγαζάκια για ποτό το βράδυ, όπως και στον Λογγό. Πολύ συμπαθητικά όλα. Επίσης πολύ ωραία (αν και τουριστική ατραξιόν ) είναι και στο ηλιοβασίλεμα στον Ερημίτη.
Για το αγαπημένο άθλημα του 4ΤΦ έχω επίσης κάποιες συγκεκριμένες προτάσεις, αλλά ίσως είναι καλύτερα να στις δώσω με πμ. Πες μου αν είναι!
Το φέρρυ από Ηγουμενίτσα κάνει 1.30 ώρα. Έχω και το τηλ από την εταιρία που το διαχειρίζεται και μπορείς να κάνεις κράτηση και να παραλαβεις τα εισιτήρια επιτόπου. (Είχα ψιλοδυσκολευτεί να το βρω την πρώτη φορά )
Να παραθέσω και μερικές φωτό που έχω βγάλει (και έχω ξανανεβάσει):
Paxoi_01 by asaposto, on Flickr
Paxoi_02 by asaposto, on Flickr -
Περί Σητείας: ευχαριστώ για την ενημέρωση. Αν έχετε κι άλλα πείτε μου να τα μαζέψω όλα μαζί.
Θα είμαι εκεί μέχρι τις 27 Ιουλίου και θα μένω σε δανεικό φιλικό σπίτι κεντρικά στον παραλιακό δρόμο στο λιμάνι όπου υποθέτω τα βράδια θα βολτάρω με το καροτσάκι...Περί Κυθήρων: πήγα πριν 2 ή 3 χρόνια. Γενικά πολύ ευχαριστημένος. Ιδιαίτερο νησί με πολλές ωραίες και καθαρές θάλασσες και αρκετά κρυφά όμορφα μέρη. Ωραίο φαγητό. Για σχετικά ήσυχες καταστάσεις. Αν οδικώς μπελάς να πας μέχρι Νεάπολη.... Δυστυχώς δε θυμάμαι ονόματα ο Χαλκός όμως που αναφέρθηκε μου άρεσε πολύ. Μια άλλη φημισμένη υποτίθεται είχε πίσσες.... και μια άλλη για μένα δεν άξιζε καθόλου. Πάντως έχει πάρα πολλές παραλίες και οι περισσότερες είναι πολύ άνω του μετρίου.
Από οδικό δίκτυο υπάρχει ένας βασικός στενός ασφάλτινος άξονας Βοράς-Νότος (σε υψόμετρο) και δρόμοι μερικές φορές χωματόδρομοι (μερικοί όχι ομαλοί) που πηγαίνουν προς τη θάλασσα. Που σημαίνει ότι αν θέλεις να πας στη διπλανή παραλία πρέπει να πας πίσω στον κεντρικό και μετά να ξανακατέβεις. Και γενικά για να πας οπουδήποτε εκτός από τα κοντινά σου θέλεις άνετα τρία τέταρτα.... -
@ast ,
Eυχαριστώ πολύ και έχεις πμ.Στο οποίο ξέχασα να σου πω να στείλεις το τηλέφωνο για το φέρρυ
-
Ο χρήστης vrax έγραψε:
Εμεις κανονισαμε να παμε 15 μερες στη Μικρη Βιγλα στη Ναξο αρχες Ιουλιου, αν εχετε να προτεινετε καμια ωραια βολτα προς τα ενδοτερα του νησιου, καμια ωραια ταβερνα...Xμ, ημουν εκει το ... 1992 (;)
Ειναι νησι με πλουσια βλαστηση, μεγαλη ενδοχωρα και ενδιαφεροντα χωρια και διαδρομες.Εκτος απο τη χωρα, το καστρο, την πυλη στο λιμανι και τις (πολυ ωραιες) παραλιες, οσα θυμαμαι απο το ενδοτερα, που ρωτησες:
Ειχαμε κανει μια μεγαλη γυρα και ειδαμε τα περισσοτερα ορεινα χωρια και τις βορειες (τελειως ερημικες) παραλιες. Γενικα παραλιες εχει παντου, αν ξεφυγετε λιγο απο τις ομπρελες θα βρειτε απλωσια και ησυχια (και οχι πολυ μακρια).Θυμαμαι απο χωρια:
Χαλκί, σχετικα διατηρημενος παραδοσιακος οικισμος με μεσαιωνικους πύργους.
Απείρανθος, με θεα απο ψηλα και ωραιες 'γωνιες' και σοκακια.
Μέλανες, όπου βρίσκεται το (πεσμενο ) αρχαϊκό άγαλμα του Κούρου, που αποτελει ενα απο τα αξιοθεατα του νησιου.
Ειδαμε και αλλα χωρια, αλλα δεν τα θυμαμαι (περασαν πολλα χρονια, περνουσαμε και πολυ χρονο στο δωματιο... ).
Ολα αυτα ειναι σχετικα κοντα και βγαινουν σε μια μερα. Αν θελετε πολυ βουνο μπορειτε να πατε μια μερα ανατολικα-βορεια και μια στη δυτικη πλευρα μεχρι πανω.
Ο δρομος στην ενδοχωρα εχει κατι φοβερα γκρεμια και ειναι θεοστενος, η δικια μου εφυγε απο τη θεση του συνοδηγου και καθισε πισω αριστερα, για να μην βλεπει το γκρεμο.Φυσικα δεν θυμαμαι τιποτα απο ταβερνες κλπ, ασε που δεν θα ισχυουν πλεον...
Ειχαμε φαει ομως κοκκορα κρασατο και κατι πολυ νοστιμες μελιτζανες με μοσχάρι και τυριά (σαν παπουτσακια, αλλα οχι με κιμα), νομιζω το λενε καλογερο. Και τα 2 πιατα ειναι τοπικες σπεσιαλιτε. Οι τιμες τοτε ηταν πολυ καλες. Εχουν επισης σπουδαια τυρια.
Ο κοσμος ηταν ευγενεστατος και χαμογελαστος, μας ειχε κανει τεραστια εντυπωση.ΥΓ: Ειχαμε παει (3 ζευγαρια) Ιουνιο και ηταν ολα αδεια. Οταν βρηκαμε τα δωματια που μας αρεσαν, η ιδιοκτητρια μας ειπε μια εκπληκτικα χαμηλη τιμη. Επειδη κοιταζομασταν εκπληκτοι, μας λεει: Ακριβα ειναι, ε; Και μας κατεβασε κι άλλο...
-
Να ρωτησω κι εγω:
Θα παμε ενα τριημερο στη λιμνη Κομο, Μιλανο με τα παιδια.
Το προγραμμα λεει βαρκαδα στη λιμνη και βολτες στις βιλλες και τα χωρια, Γκαρνταλαντ (λουνα παρκ) και λιγο λιμνη Γκαρντα, Μιλανο ή Μπεργκαμο.
Καμια συμβουλη, καποιο must eat, ε, σορι, must see ηθελα να πω, που μας διαφευγει; -
Ο χρήστης dbekos έγραψε:
Βλέπω μετά χαράς, ότι ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ !! -
Για την Αιγινα ξερουμε τιποτα? Εχει τιποτα ενδιαφερον?
-
Το θησαυρό της Βαγίας
-
κρυμμένο διεσγή;
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Το θησαυρό της ΒαγίαςΚαταλαβα.. Καλυτερα να κατσω Αθηνα και να διαβασω...
Διακοπές (καλοκαιρινές-χειμερινές)