-
Επίσης διαδρομή Αγρινίου-Καρπενησίου απο τις τοπ!
Απο το 2011 κόπηκαν αυτά -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Το Καρπενησι και η γυρω περιοχη δεν ειναι για πολλα-πολλα,ενα ΣΚ με το ζορι.
Στο φαγητο θυμαμαι οτι ηταν σχεδον αδυνατο να βρεις κατι εκτος κρεατοςΥπάρχει και άφθονη πέστροφα...
Τι άλλο περιμένεις να βρείς σε χωριό στο Βουνο;;;
Γύρω γύρω έχει άπειρα, αρκεί να έχεις χρόνο και αντοχές. Και εξαρτάται τι εννοεί κανείς ως γύρω-γύρω...
Για εμένα είναι απο τους καλύτερους βουνίσιους προορισμούς που υπάρχουν.
-
Ο χρήστης MAD-MAX-13 έγραψε:
Τελευταιο 10ημερο του Ιουλίου λεμε να παμε Κεφαλονιά για 10 ημερες (ζευγαρι)
Σκεφτομαστε να το συνδυασουμε μαζι με Ιθακη (οπου θα θελαμε να αφιερωσουμε το πολυ 1-2 μερες...οποτε ισως χρειαστει 1 διανυκτερευση)Ακτοπολοοικα απο Κυλληνη για Πορο έχουνε 10ε το ατομο και 45 ε το αυτοκινητο (απο Κεφαλονια για Ιθακη γνωριζει κανεις? και μετα απο Ιθακη για Κυλληνη ή Πατρα?)
Μια πρωτη έρευνα που εκανα για διαμονη στο νοτιο τμημα του νησιου κοντα στο αργοστολι εδειξε οτι οσα καταλημματα αξιζουν ειναι υπερεκτιμημενα και οσα ειναι (οντως) πολυ φτηνα ειναι below my standards.
Θα θέλαμε:
Γνωμες
Συστασεις
Προτροπες
Για διαμονη, φαγητο, διασκεδαση, παραλιες σε ΚεφαλονιάΕυχαριστώ
Updated
αναφερω καποια στοιχεια για μελλοντικη χρηση και μηπως ενδιαφερουν και καποιον αλλο
κλεισαμε για 2 εβδομαδες τελικα διαμερισμα 2 δωματιων με πληρως εξοπλισμενη κουζινα 40τμ στη Λακυθρα (5κμ απο αργοστολι) τιμη 50/ημερα
ακτοπλοικα (2 ατομα και αυτοκινητο) με επιστροφη εχουν 115ε
Ψαχνωντας διαπιστωσα οτι παραλιες υπαρχουν πολλες και για ολα τα γουστα (μικρες μεγαλες ελευθερες οργανωμενες, πολυβουες απομακρες, αμμος βοτσαλο, κλπ)
θα ητανε χρησιμο να ειχαμε μερικες προτασεις για φαγητο (ανεξαρτητου περιοχης και κοστους)
οπως επισης και για νυχτερινη διασκεδασηαπορια εχω με τα δρομολογια απο Σαμμη για Πισαετος (Ιθακη) οπου εχω δει κατι τελειως ακυρες ωρες ( 7 το πρωι και 12 το βραδυ) ξερει κανεις τι παιζει απο δρομολογια
-
Ο χρήστης MAD-MAX-13 έγραψε:
Τελευταιο 10ημερο του Ιουλίου λεμε να παμε Κεφαλονιά για 10 ημερες (ζευγαρι)
Σκεφτομαστε να το συνδυασουμε μαζι με Ιθακη (οπου θα θελαμε να αφιερωσουμε το πολυ 1-2 μερες...οποτε ισως χρειαστει 1 διανυκτερευση)Ακτοπολοοικα απο Κυλληνη για Πορο έχουνε 10ε το ατομο και 45 ε το αυτοκινητο (απο Κεφαλονια για Ιθακη γνωριζει κανεις? και μετα απο Ιθακη για Κυλληνη ή Πατρα?)
Μια πρωτη έρευνα που εκανα για διαμονη στο νοτιο τμημα του νησιου κοντα στο αργοστολι εδειξε οτι οσα καταλημματα αξιζουν ειναι υπερεκτιμημενα και οσα ειναι (οντως) πολυ φτηνα ειναι below my standards.
Θα θέλαμε:
Γνωμες
Συστασεις
Προτροπες
Για διαμονη, φαγητο, διασκεδαση, παραλιες σε ΚεφαλονιάΕυχαριστώ
Updated
αναφερω καποια στοιχεια για μελλοντικη χρηση και μηπως ενδιαφερουν και καποιον αλλο
κλεισαμε για 2 εβδομαδες τελικα διαμερισμα 2 δωματιων με πληρως εξοπλισμενη κουζινα 40τμ στη Λακυθρα (5κμ απο αργοστολι) τιμη 50/ημερα
ακτοπλοικα (2 ατομα και αυτοκινητο) με επιστροφη εχουν 115ε
Ψαχνωντας διαπιστωσα οτι παραλιες υπαρχουν πολλες και για ολα τα γουστα (μικρες μεγαλες ελευθερες οργανωμενες, πολυβουες απομακρες, αμμος βοτσαλο, κλπ)
θα ητανε χρησιμο να ειχαμε μερικες προτασεις για φαγητο (ανεξαρτητου περιοχης και κοστους)
οπως επισης και για νυχτερινη διασκεδασηαπορια εχω με τα δρομολογια απο Σαμμη για Πισαετος (Ιθακη) οπου εχω δει κατι τελειως ακυρες ωρες ( 7 το πρωι και 12 το βραδυ) ξερει κανεις τι παιζει απο δρομολογια
Έχεις ακόμα πολύ διάβασμα.... είναι μεγάλο νησί και θέλει να γράψεις χιλιόμετρα.
Ξεκινάω απο το τέλος.
Οι άκυρες ώρες είναι γιατι αφορούν δρομολόγια απο/προς Πάτρα και Ιταλία. Καλύτερα αυτά τα καράβια απο τα μικρά φέρι.Αν δεν έχετε όρεξη για πολλή οδήγηση και δεν θέλετε να δείτε αξιοθέατα και παραλίες, σε καλό σημείο βρήκατε σπίτι. Έχω να σου προτείνω κοντινές παραλίες και τουριστικές (σήκω εσύ, να κάτσω εγώ) και πιο ψαγμένες. Τα 10χλμ πάντως τα έχεις χαλαρά.
Στην αντίθετη περίπτωση, υπολόγισε 40-50χλμ μέσο όρο για μπάνιο την ημέρα + την βραδινή βόλτα!! (και με μια απο τις ακριβότερες βενζίνες στην Ελλάδα).
Θεωρώ δεδομένο ότι θα γυρίσετε λίγο την πρώτη εβδομάδα, και όταν γράψετε κοντά στα 500-600χλμ, θα αποφασίσετε οτι και ο 'Αι Χέλης' είναι μια χαρά παραλία είναι, και τα φαγάδικα στην διαδρομή απο και προς την παραλία τα καλύτερα...
Υπολόγισε οτι μόνο η βόλτα στο Φισκάδο (που μπορεί άνετα να γίνει 2-3 φορές) είναι 140χλμ....
Μπορώ να σου κάνω έναν χάρτη με παραλίες που πρέπει να πας. Επίσης έναν με αξιοθέατα και έναν με φαγάδικα....
-
σε ευχαριστω πολυ!
οπως ηδη ανεφερα οι παραλιες εχουν επιλεγει...εχει γινει μια λιστα απο 30 (σε συνολο 70) παρολαυτα μια επιπλεον συμβουλη παντα ειναι χρησιμη ιατι μπορει το ματι καποιου να δωσει ωραιες ιδεες....τα χιλιομετρα ειναι το δυνατο μας χαρτι (χανια, λασιθι, κερκυρα, λευκαδα, ζακυνθος) ειναι τα πιο προσφατα νησια στα οποια κατα μεσο ορο καναμε περι τα 1000/εβδομαδα. οποτε με εξαιρεση το κοστος βενζινης δεν μας προβληματιζουν οι αποστασεις. τι ειναι μωρε 110χμ πηγαινε ελα αργοστολι φισκαρδο? (lol) τιμη απο οτι βλεπω παιζει περι τα 15 λεπτα πανω απο αττικη στο 1,75 (για βενζινη βλεπω μαζι με τα πηγαινε ελα κανα 250)
θα εκτιμουσα ιδιαιτερα αν μπορουσες να στειλεις προτασεις σε χαρτη οπως ειπες για παραλιες εστιατορια και αξιοθεατα
ευχαριστω και παλι...
-
Ο χρήστης Bayern7 έγραψε:
Εγώ στην Λευκάδα πήγα πριν 2 καλοκαίρια και εμεινα στη Βασιλική. Μου άρεσε αρκετα για διαμονή, συνδυάζει άπλα και ησυχία στην μία μεριά με το πολυσύχναστο κομμάτι στην άλλη πλευρά. Σαν γενική εικόνα, με εξαιρεση τις αποστάσεις και το παρκάρισμα στις γνωστές/ωραίες παραλίες που ενέχουν κάποια σχετική ταλαιπωρία, είναι πολύ ωραιο νησί με πράγματα να κάνεις για όλα τα γούστα. Τα δικά μου τότε ήταν πολύ περιορισμένα, φαι και (πολυ) νάνι.
Εχω παει ως εφηβος οικογενειακα στη Βασιλικη το 2004 και το 2006.. Ακομα αναρωτιεμαι γιατι κατσαμε στη Βασιλικη και 2 φορες μαλιστα οταν η Λευκαδα εχει τοσα μερη.. Δε μου εκανε καμια αισθηση σα μερος,σχεδον δε μ αρεσε.
Το λες μόνος σου. Γιατί πήγατε οικογενειακά.
Και εγώ πήγα πιτσιρικάς Λευκάδα οικογενειακά και μείναμε στη Νικιάνα. Προφανώς οι γονείς 50άρηδες πάνω κάτω (όπως και οι δικοί σου να υποθέσω) δεν θέλανε την βαβούρα της 'πρωτεύουσας' του νησιού ή κάποιου άλλου μεγάλου χωριού όπως το Νυδρί.Μαζι σου ,αλλα να μη παμε να δουμε 3-4 παραλιες..?
Τεσπα..φετος δε μας βλεπω για διακοπες..
-
Μεγαλύτερη αηδία απ' το Νυδρί δεν παίζει να υπάρχει. Ok, παραλία Κατερίνης ίσως. Ανταγωνίζονται επάξια σε καρακιτσαριό.
-
Εκεινο το Πορτο Κατσικι αχτι το χω..
-
να πας να το απομυθοποιήσεις άσε μόνο να βγει καλά ο ήλιος γιατί το πρωί έχει κρύο
-
αν πας πορτοκατσίκι ιούνη, απογευματάκι και δεις δύση να δώ τί απομυθοποίηση θα κάνεις
-
Δεν απομυθοποιείται το Πορτο Κατσίκι με τιποτα,απο τις καλυτερες παραλιες στην Ελλαδα
Αλλα αμα πας σε high season μαλλον θα βλαστημησεις -
Ε οχι και να απομυθοποιησεις το Πορτο Κατσικι.. Στο μυαλο μου το χω κατι σα τον Μυρτο της Κεφαλλονιας..
-
Ετσι,Μυρτος,Φυριπλάκα,Πορτο Κατσικι,το ναυαγιο στην Ζακυνθο ειναι οι κορυφαιες που μου ερχονται τωρα
-
Σαν τη Χαλκιδική δεν έχει
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Ε οχι και να απομυθοποιησεις το Πορτο Κατσικι.. Στο μυαλο μου το χω κατι σα τον Μυρτο της Κεφαλλονιας..Έχω κάτι φώτο από Μάιο 2007. είχα βγάλει φώτο και ήμασταν λιγότερα από 10 άτομα. Θα ποστάρω από το σπίτι.
Μαγεία απλά.&-
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
αν πας πορτοκατσίκι ιούνη, απογευματάκι και δεις δύση να δώ τί απομυθοποίηση θα κάνειςείμαι λίγο αναίσθητος σε κάτι τέτοια, δε μου πήγε το μυαλό
-
Και μετά τράβα στο Λευκάτας, να δεις και τα πλοία απο ιταλία που περνάν συνήθως εκείνη τη στιγμή για να ολοκληρώσεις τη βραδιά σου.
Εχεις ένα δίκιο πάντως, με τις καντίνες και τα παρκινγκ έχει γίνει αηδία.
Οταν πηγαίναμε πιτσιρίκια, είχε καμια 10αριά χλμ χωματόδρομο και ήταν ολόκληρη εκστρατία, με το κλασσικό παγούρι απο φενιζόλ -
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Και μετά τράβα στο Λευκάτας, να δεις και τα πλοία απο ιταλία που περνάν συνήθως εκείνη τη στιγμή για να ολοκληρώσεις τη βραδιά σου.Την ταβέρνα του Φίλιππου στο Αθάνι λες, ε;
Πλάκα κάνω, εννοείται, το ακροτήρι λες:
Παρόλα αυτά και η ταβέρνα τα σπάει.
-
Αγαπησα πολυ την Κεφαλονια πριν 2 χρονια που πηγα, αλλα ο Μυρτος ειναι η πιο overrated παραλια που εχω παει στη ζωη μου. Ωραια να τη βλεπεις απο ψηλα, να σταματησεις να βγαλεις φωτογραφια. Αλλα δεν αξιζει τον κοπο να κατεβεις κατω να κανεις μπανιο ΙΜΟ. Εχει πολυ πιο ομορφες παραλιες η Κεφαλονια.
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Σαν τη Χαλκιδική δεν έχειΑ ναι,πρεπει να ομολογησω οτι δεν εχω παει ποτε κατα κει,σιγουρα θα εχει καποιες πολυ καλες
Διακοπές (καλοκαιρινές-χειμερινές)