-
Πολλά μπορούν να χωρίσουν τους ανθρώπους, σίγουρα η θρησκεία είναι ένα από αυτά.
Η βαθύτερη αιτία όμως πίσω από όλα όσα χωρίζουν τους ανθρώπους είναι η προδιάθεση τους να το κάνουν, γιατί δεν γουστάρουν την φάτσα του άλλου, τον τρόπο που μιλάει, το χρώμα του, τα υλικά αγαθά του κλπ κλπ , χίλιοι 2 λόγοι για τους οποίους η θρησκεία, η ιδεολογία, ακόμα και ο αθλητισμός μπορούν να αποτελέσουν καλές δικαιολογίες για να σπάσει κάποιος το κεφάλι του διπλανού του. -
Δεν νομίζω να αποτελούν απλές δικαιολογίες όταν για το χρήμα, την θρησκεία, το χρώμα δέρματος, την ιδεολογία κλπ έχει χυθεί πολύ αίμα. Ολα αυτά αποδεδειγμένα εκ των αποτελεσμάτων τους προκαλούν φανατισμό και βία.
Την όλη κατασκευή των δύο επιτύμβιων στηλών του άρθρου δε μόνο σαν αξιοθέατο της περιοχής μπορώ να το δεχτώ για οικονομικά οφέλη και την κάλυψη της μεγαλομανίας των ζώντων συγγενών. Κοινώς καραγκιοζιλίκια.
-
ΗΠΑ: Πιο έξυπνοι από του πιστούς οι άθεοι, λέει συγκριτική έρευνα
-
Λεωνίδα μια σελίδα πριν υπάρχει η συγκεκριμένη έρευνα. Τα' παμε ήδη! Εξυπνότεροι οι άθεοι!
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Δεν νομίζω να αποτελούν απλές δικαιολογίες όταν για το χρήμα, την θρησκεία, το χρώμα δέρματος, την ιδεολογία κλπ έχει χυθεί πολύ αίμα. Ολα αυτά αποδεδειγμένα εκ των αποτελεσμάτων τους προκαλούν φανατισμό και βία.Την όλη κατασκευή των δύο επιτύμβιων στηλών του άρθρου δε μόνο σαν αξιοθέατο της περιοχής μπορώ να το δεχτώ για οικονομικά οφέλη και την κάλυψη της μεγαλομανίας των ζώντων συγγενών. Κοινώς καραγκιοζιλίκια.
Δηλαδή οι συγγενείς θα έπρεπε να είχαν υπακούσει στις επιταγές της εκκλησίας και να τους είχαν θάψει ξεχωριστά, παρόλο που η γυναίκα ζήτησε να ταφεί δίπλα στον άντρα της. Σωστά;
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Αύξηση στον τουρισμό τους είχαν? Αυτό έχει σημασία..Sent from my MT27i
Τι πεζός που είσαι ! Φοβάσαι να δεχτείς το συναίσθημα ?
-
Ο χρήστης dimik έγραψε:
Γιατί πιάσατε τους ιερωμένους ? αυτούς αφορά η έρευνα ή τον μέσο πιστό ? Η αναφορά στα βιογραφικά των πράγματι σπουδαίων αυτών ιεραρχών ( που μακάρι να είχαμε μόνο τέτοιους και όχι εμπόρους στην εκκλησία ) είναι μελάνι για να θολώσουν τα νερά.
H αναφορά στους ιερωμένους και στο μορφωτικό τους επίπεδο δεν έχει να κάνει με την έρευνα και τα δείγματα της αλλά με το συμπέρασμα της. Κακώς την συνδέσατε με αυτήν.
Sent from my MT27i using Tapatalk
Ακριβώς
Η έρευνα λέει ότι οι πιστοί έχουν χαμηλότερη διανοητική ικανότητα από τους μη πιστούς, τότε οι κατεξοχήν πιστοί ιερωμένοι πως έχουν τέτοια βιογραφικά?
Μα οι ιερωμένοι είναι η κεφαλή, δεν είναι το κοπάδι, η έρευνα που έγινε αφορούσε το κοπάδι των πιστών και όχι τις κεφαλές της, αυτοί και μόνο που διάλεξαν την υπερπροστασία από τα κοινά και τα εγκώσμια που τους προσφέρει το σχήμα, είναι αποδεδειγμένα από πολύ έξυπνοι με υψηλό IQ έως πολύ πονηροί ( απλοί κληρικοί με χαμηλό IQ, που και μόνο ότι μένουν για πάντα απλοί κληρικοί και εφημέροι αυτό δείχνει, ότι είναι το ίδιο κοπάδι από την άλλη πλευρά του φράχτη )
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Δηλαδή οι συγγενείς θα έπρεπε να είχαν υπακούσει στις επιταγές της εκκλησίας και να τους είχαν θάψει ξεχωριστά, παρόλο που η γυναίκα ζήτησε να ταφεί δίπλα στον άντρα της. Σωστά;Από την στιγμή που οι ίδιοι οι συγγενείς έθαψαν τους νεκρούς τους ξεχωριστά, οι ίδιοι αυτοί υπάκουσαν στις επιταγές των δύο εκκλησιών. Τωρα τα ενωμένα χέρια και πόδια και ο τοίχος στην μέση κλπ ... απλώς για να 'μάθει' ο κόσμος την ιστορία τους.
Αύξηση στον τουρισμό τους είχαν? Αυτό έχει σημασία..
Sent from my MT27i
Τι πεζός που είσαι ! Φοβάσαι να δεχτείς το συναίσθημα ?
Καθόλου. Αντίθετος στην ματαιοδοξία των ζώντων συγγενών από αυτές τις δυο ψυχούλες είμαι που αντί να αναπαύονται έγιναν τουριστικό αξιοθέατο.
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Αντίθετος στην ματαιοδοξία των ζώντων συγγενών από αυτές τις δυο ψυχούλες είμαι που αντί να αναπαύονται έγιναν τουριστικό αξιοθέατο.τους έχουν στο ταμείο να κόβουν εισητήρια και δεν αναπαύονται;
-
Μπορεί και να αφηγούνται οι ίδιοι την ιστορία τους ...
-
αυτοί οι χριστιανοί δεν παίρνουν σύνταξη ποτές
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Αντίθετος στην ματαιοδοξία των ζώντων συγγενών από αυτές τις δυο ψυχούλες είμαι που αντί να αναπαύονται έγιναν τουριστικό αξιοθέατο.Δηλαδή το ότι βρήκαν ένα τρόπο να σεβαστούν την επιθυμία της γυναίκας να είναι μαζί με τον άνθρωπο που αγάπησε, είναι η ματαιοδοξία των ζώντων συγγενών, ενώ το ότι η εκκλησία τους επέβαλε να είναι χωριστά έστω και στον θάνατο, είναι... τι;
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Αντίθετος στην ματαιοδοξία των ζώντων συγγενών από αυτές τις δυο ψυχούλες είμαι που αντί να αναπαύονται έγιναν τουριστικό αξιοθέατο.
Δηλαδή το ότι βρήκαν ένα τρόπο να σεβαστούν την επιθυμία της γυναίκας να είναι μαζί με τον άνθρωπο που αγάπησε, είναι η ματαιοδοξία των ζώντων συγγενών, ενώ το ότι η εκκλησία τους επέβαλε να είναι χωριστά έστω και στον θάνατο, είναι... τι;
Χρήστο ρωτάς το ίδιο και θεωρώ πως καταλαβαίνεις:
Από την στιγμή που οι ίδιοι οι συγγενείς έθαψαν τους νεκρούς τους ξεχωριστά, οι ίδιοι αυτοί υπάκουσαν στις επιταγές των δύο εκκλησιών.
-
Τι έπρεπε να κάνουν ρε συ; Να τους θάψουν στο σπίτι τους; Να τους ταριχεύσουν; Οι συγγενείς έκαναν το μόνο που μπορούσαν να κάνουν για να σεβαστούν την επιθυμία των νεκρών μέσα στα πλαίσια ενός νόμου που υπαγορευόταν από την εκκλησία. Και κατά την γνώμη μου, ΜΑΓΚΙΑ τους.
-
Δεν ξέρω την νομοθεσία της Ολλανδίας αλλά φανταζομαι κάποιον τρόπο εξαρχής θα έβρισκαν.
Προσωπικά είμαι κατά της ταφής. Φαντάζομαι ότι οι συγγενείς μου μετά θάνατον μου θα θελήσουν να σεβαστούν την επιθυμία μου για καύση και ότι θα ψάξουν έναν τρόπο στους νόμους με τα πολλά 'παράθυρα' και 'πόρτες' να μη βλέπω τα ραδίκια ανάποδα. Αν όχι πάλι ... τουλάχιστον θα υπάρχει ένας 'ΧΛ' σε ένα φόρουμ να τους δικαιολογήσει!
-
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
Γιατί πιάσατε τους ιερωμένους ? αυτούς αφορά η έρευνα ή τον μέσο πιστό ? Η αναφορά στα βιογραφικά των πράγματι σπουδαίων αυτών ιεραρχών ( που μακάρι να είχαμε μόνο τέτοιους και όχι εμπόρους στην εκκλησία ) είναι μελάνι για να θολώσουν τα νερά.
H αναφορά στους ιερωμένους και στο μορφωτικό τους επίπεδο δεν έχει να κάνει με την έρευνα και τα δείγματα της αλλά με το συμπέρασμα της. Κακώς την συνδέσατε με αυτήν.
Sent from my MT27i using Tapatalk
Ακριβώς
Η έρευνα λέει ότι οι πιστοί έχουν χαμηλότερη διανοητική ικανότητα από τους μη πιστούς, τότε οι κατεξοχήν πιστοί ιερωμένοι πως έχουν τέτοια βιογραφικά?
Μα οι ιερωμένοι είναι η κεφαλή, δεν είναι το κοπάδι, η έρευνα που έγινε αφορούσε το κοπάδι των πιστών και όχι τις κεφαλές της, αυτοί και μόνο που διάλεξαν την υπερπροστασία από τα κοινά και τα εγκώσμια που τους προσφέρει το σχήμα, είναι αποδεδειγμένα από πολύ έξυπνοι με υψηλό IQ έως πολύ πονηροί ( απλοί κληρικοί με χαμηλό IQ, που και μόνο ότι μένουν για πάντα απλοί κληρικοί και εφημέροι αυτό δείχνει, ότι είναι το ίδιο κοπάδι από την άλλη πλευρά του φράχτη )
Κανένας δεν έγινε κατευθείαν κεφαλή, από απλοί πιστοί ξεκίνησαν όλοι και κόντρα στην έρευνα είχαν και το IQ να κάνουν τέτοια βιογραφικά και παρέμειναν πιστοί, θεωρητικά πάντα.
Το απλός κληρικός είναι άλλη κουβέντα καθώς αν θέλεις να παντρευτείς και να κάνεις οικογένεια ξέρεις ότι θα είσαι πάντα απλός κληρικός μέχρι τον βαθμό του πρωτοπρεσβύτερου, για να γίνεις αρχιμανδρίτης και πιο πάνω πρέπει να είσαι ιερομόναχος (άγαμος κλπ). Οπότε δεν έχει σχέση τόσο με IQ και άλλη πλευρά του φράχτη όσο με προσωπικές επιλογές.
-
Ο χρήστης dimik έγραψε:
Κανένας δεν έγινε κατευθείαν κεφαλή, από απλοί πιστοί ξεκίνησαν όλοι και κόντρα στην έρευνα είχαν και το IQ να κάνουν τέτοια βιογραφικά και παρέμειναν πιστοί, θεωρητικά πάντα.Φαγώθηκες με τα βιογραφικά ρε Δημήτρη. Το ότι κάποιος διαβάζει 20 ώρες την ημέρα για ένα χαρτί, μπορεί να είναι καλός παπαγάλος ή μπορεί όντως να είναι διάνοια στην επιστήμη του, δεν λέει τίποτα για την γενικότερη αντιληπτική του ικανότητα. Λίγες φορές πέτυχες εσύ σαν Αξκός, Στρατιώτες που ήταν τζιμάνια στο Γραφείο αλλά εκτός Γραφείου δεν θα τους εμπιστευόσουν ούτε σφεντόνα; Same principal mate...
-
Άντε παίδες, υπομονή! Μια μέρα νηστείας έμεινε ακόμα. Άλαδο βέβαια, αλλά τον φάγαμε τον γάιδαρο. Καλό Δεκαπενταύγουστο να έχουμε!
-
Δυο κιλά έχω χάσει. Αλλά με την δύναμη του Θεού θα αντέξω και σήμερα.
-
To να μη δέχεσαι ή να μη συμφωνείς με κάτι το καταλαβαίνω. Το να κοροϊδεύεις πάλι όχι.
Περί εκκλησίας [#3]