-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Οπως και αυτός που λέει ότι θα πάει να κάνει bbq στο προαύλιο της εκκλησίας μεγ. παρασκευή διότι, και καλά, 'είναι δημόσιος χώρος και έχει δικαίωμα μπλα-μπλα-μπλα'αυτό είναι αναφορά σε κάτι που υποστήριξε κάποιος εδώ, ή έτσι εν γένει;
Προσωπικά κάτι τέτοιο δεν έχω ακούσει να το υποστηρίζει κανένας φανατικός άθεος. Σε αντίθεση πούμε με το 'μη κάνεις BBQ σπίτι σου Μ Παρασκευή γιατί προκαλείς το γείτονα'
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Οπως και αυτός που λέει ότι θα πάει να κάνει bbq στο προαύλιο της εκκλησίας μεγ. παρασκευή διότι, και καλά, 'είναι δημόσιος χώρος και έχει δικαίωμα μπλα-μπλα-μπλα'
αυτό είναι αναφορά σε κάτι που υποστήριξε κάποιος εδώ, ή έτσι εν γένει;
για δες παραπισω εχει γινει εκτενης αναφορα, φετος ειχε και τραγουδια το event
-
για κάνε μου σε παρακαλώ ένα quote που κάποιος γράφει να πάει στο προαύλιο της εκκλησίας επειδή είναι δημόσιος χώρος
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
@mjacob
Τα ήθη και τα έθιμα πρέπει να τα σέβονται όλοι σε μια χώρα, και αυτόχθονες και επισκέπτες.Εεεεε, όχι;
Τα ήθη και τα έθιμα πρέπει να τα 'σέβονται' αυτοί που το επιλέγουν. Διαφορετικά δεν θα ήταν ήθη, αλλά νόμοι.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Βασικά αυτό που σε ενδιαφέρει είναι να δείξεις ότι αν είναι 'προοδευτικό' (ποιός το κρίνει ) (εξ΄ου και η αντιδιαστολή με τους 'καθυστερημένους' μουσουλμάνους μόνο που είναι άκυρη), στα τέτοια σου ο σεβασμός της πλειονότητας (όχι της πλειοψηφίας, η 'πλειοψηφία' ορίζεται μόνο σε ψηφοφορίες ). Και με βάση αυτό χωρίζεις μια χαρά την κοινωνία σε 'προοδευτικούς' και 'μη' και αρχίζεις τα 'εσείς' κτλ. (uber fail σε οποιαδήποτε συζήτηση σε ενδιαφέρει να συζητήσεις και όχι να τσακωθείς).
Προοδος ειναι η αλλαγη μιας καταστασης με τετοιο τροπο ωστε να επιλυει προβληματα που υπηρχαν στο παρελθον και συγχρονως να αντιμετωπιζει τις αλλαγες που προκαλεσε.
Ο mjacob εγραψε (και το εχει γραψει αρκετες φορες , χαρα στο κουραγιο του) : ' Αυτή είναι η πρόοδος μια κοινωνίας. Να καταλαβαίνει ότι παραμένει συνεκτική ενώ παράλληλα μαθαίνει να ζει με τη διαφορετικότητα και να μη 'σπάζεται' και 'προκαλείται' οποτεδήποτε κάποιο μέλος της επιλέγει να μην ακολουθήσει τα κυρίαρχα 'ήθη και έθιμα'. Για την ακρίβεια, μαθαίνει να μην την απασχολεί καν.'
Αυτο ειναι προοδευτικο γιατι πληροι τους δυο ορους του πιο πανω 'ορισμου' .
Ετυμολογικα , πραγματι, η λεξη 'πλειοψηφία' δηλωνει το μεγαλυτερο μερος ενος συνολου μονο οταν γινεται ψηφοφορια. Εννοιολογικα , ομως, τα 'πλειοψηφία' και 'πλειονότητα' ειναι συνωνυμα. Θα το δεις σε διαφορα λεξικα.
Αλλωστε το 'μειοψηφια' το χρησιμοποιουμε σε πολλες περιπτωσεις που δεν μπαινει θεμα ψηφοφοριας. Λεμε ,πχ, 'η μειοψηφια των εφηβων ...' . Δεν λεμε 'η μειονοτητα των εφηβων ...' . Μειονοτητα ειναι μια ομαδα ανθρωπων που συνδεονται μεταξυ τους με καποια βασικα γνωρισματα, τα οποια δεν υπαρχουν στο ευρυτερο συνολο στο οποιο ανηκουν.
Τεσπα, παω να φαω . Κρεας (χωρις να θελω να προκαλεσω τους πιστους).
-
Το παπαδαριο μπορεί να διαδηλώσει και να πει ο,τι θέλει - ειναι δουλεια της επίσημης πολιτείας ομως να τους πει οτι δεν τους πέφτει λόγος.
Και οντως, δείγμα μια ωριμης κοινωνίας ειναι το να σέβεται ο καθένας τη διαφορετικότητα του διπλανού, χωρίς να θέλει να τον προκαλέσει. Δε χρειάζεται ούτε να ψηνεις κοψίδια μεγαλοβδομαδιατικα στον περίβολο της εκκλησίας, ούτε να 'προγκήξεις' τον άθεο γείτονα σου που δε νηστευει.
Και κατι τελευταίο - μην υποθετετε οτι ντε και καλα αυτός που νηστευει, πιστεύει κιόλας.
-
Mπορώ να κάνω bbw ρε άνθρωπε στο σπίτι μου ΟΠΟΤΕ γουστάρω?
-
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
Οπως και αυτός που λέει ότι θα πάει να κάνει bbq στο προαύλιο της εκκλησίας μεγ. παρασκευή διότι, και καλά, 'είναι δημόσιος χώρος και έχει δικαίωμα μπλα-μπλα-μπλα'
αυτό είναι αναφορά σε κάτι που υποστήριξε κάποιος εδώ, ή έτσι εν γένει;
για δες παραπισω εχει γινει εκτενης αναφορα, φετος ειχε και τραγουδια το event
συγκεντρωθειτε λιγο, στον κηπο του ψηνει ο ανθρωπος (κι εγω στο δικο μου), μεσα σε 5 σελιδες που διαβασα τον μεταφερατε στο προαυλιο, σε αλλες 5 θα τον βαλετε πανω στην αγια τραπεζα
-
Αμα δε στην αγία τράπεζα δε κάνουμε δουλειά
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
ρε trident πάλι σε mode απαλεψιάς έχεις μπει; wtfδλδΕγραψες οτι στην κοινωνια ΣΟΥ μπλα μπλα... στη δικη ΜΟΥ ειναι καπως διαφορετικα τα πραγματα, καποιος ειναι στον κοσμο του. Συνηθως ανα τους αιωνες ο πιο πολεμοχαρης. Εγω προσπαθω να μην ΓΑΜΑΩ τη συνοχη των γυρω, ακομα και αν δε νηστεψα σημερα ή καμμια ημερα. Βγαινοντας να το διατυμπανισω οπως εσυ και αλλοι εδω πως χαρακτηριζομαι?
στην κοινωνία μου = στην ελληνική κοινωνία.
Συνέχισε την απαλεψιά όμως...Χαίρομαι πάρα πάρα πολύ που γράφουμε στ@@ μας οποιονδήποτε χριστιανό σπάζεται και νιώθει προσβεβλημένος και ότι βλασφημούμε την πίστη του επειδή θεωρούμε αυτονόητο δικαίωμα το ατόμου το σεξουαλικό χωρίς να πέφτει λόγος στην εκκλησία του.
Εδω με μπερδεψες εντελως? Δηλαδη βριζεις Χριστοπαναγιες επειδη με αυτο το τροπο δηλωνεις την αντιθεση σου στους κανονες που θετει η Εκκλησια στη συναψη σχεσεων με καποιον αλλο????
Μλκες ΕΙΣΤΕ ΠΟΛΥ ΜΠΡΟΣΤΑ, εγω απλα βριζω οταν ειμαι τσαντισμενος.για πες τι εννουσες διαφορετικο απο αυτο που εγραψα? που μου κανεις και βραδιατικα?
σεξουαλικό δικαίωμα του ατόμου χωρίς να πέφτει λόγος στην εκκλησία:
έχω σεξουαλικά ενεργή σχέση, έτερο ή όμο χωρίς να έχω παντρευτεί, κάνω σεξ χωρίς να επιθυμώ την τεκνοποίηση, στοματικό, πρωκτικό κλπ.
ΟΛΑ αυτά είναι βλάσφημα για ένα χριστιανό και αντίθετα με την πίστη του και την εκκλησία.Που κατάλαβες εσύ για χριστομπαναγίες ----> MIND BLOWN
ΝΑι, μπραβο, για πες που ειδες την προσβολη και τα υπολοιπα που ελεγες
ο ίδιος έγραψες:
Ποια προσβολη βρε καημενε νοιωθει κανεις με τις εκτρωσεις και τα προφυλακτικα, ΕΛΕΟΣ , δεν ειμαστε πια στη δεκαετια του '60
aka αναγνωρίζεις ότι αυτά θεωρούνταν (το '60') προσβλητικά και προκλητικά και ενάντια στα ήθη και έθιμα.
Γιατί φυσικά και είναι αντίθετα στην χριστιανική πίστη.
Κάποτε (και ίσως ακόμα σε κάποιες κοινωνίες) οι κοινωνίες ακριβώς βάσει των ίδιων λόγων που τώρα συζητάμε το 'μη τρως κρέας δημοσίως Μ Παρασκευή' δεν άφηναν και αυτά.Τους γράψαμε περίτρανα στ@@ μας, και τους είπαμε ότι χεστήκαμε αν είναι η πίστη σας. ΕΣΕΙΣ αν δεν θέλετε, μην τα κάνετε. Οι υπόλοιποι, όσοι δεν μοιράζονται την ίδια πίστη, θα τα κάνουν.
Ο Ελληνας ειναι στη χωρα του κει εχει δικαιωμα να λειτουργει οπως του αρεσει,
εκτός αν δεν είναι χριστιανός, οπότε εκεί δεν έχει δικαίωμα να κάνει BBQ Μ Παρασκευή.
Επίσης, γιατί πας να μπλέξεις τα μπούτια σου μπας και βγάλει νόημα η παπαριά που έγραψες, για ξαναδες σε τι απάνταγε αυτό που αρχικά έγραψες:
Ή στο γιατί ένας χριστιανός δεν αισθάνεται ούτε προσβεβλημένος ούτε σπασμένος οπουδήποτε αλλού στον κόσμο εκτός ελλάδος, όταν στο πάσχα ΤΟΥ οι άνθρωποι κάνουν ΒΒQ
.Γιατι ειναι εκτος χωρας του και λειτουργει με τα εθιμα και τα ρολογια της χωρας που βρισκεται, σε αντιθεση με εσενα και κατι αλλα παλληκαρια που θελετε ΚΑΙ στην Ελλαδα να μη βγαζει τσιμουδια ο χριστιανος 'επειδη μειοψηφιες' ΚΑΙ στο εξωτερικο το ιδιο 'επειδη γουσταρουμε'. και πιτα ολοκληρη και σκυλο χορτατο.
Σε αυτό το κομμάτι λοιπόν, στο γιατί ένας χριστιανός, απαντάς γιατί είναι εκτός χώρας του.
Φυσικά, εγώ πουθενά δεν έγραψα γιατί ο ΕΛΛΗΝΑΣ χριστιανός δεν αισθάνεται προσβεβλημένος, αλλά ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ,.
Χριστιανούς έχουν και σε άλλες χώρες, που καθόλου δεν περιμένουν ή απαιτούν ή προσβάλλονται που Μ Παρασκευή γίνονται BBQ.
Αυτοί τι είναι; Λιγότερο χριστιανοί από τους έλληνες χριστιανούς; Πιο μαλάκες; Πιο χαζοί; Πιο καταπιεσμένοι μήπως;
Μόνο ο ελληνάρας χριστιανός δεν μπορεί να μυρίζει κρέας στη νηστεία του και προσβάλλεται. Οι άλλοι οι χαζοί όχι.Πηγες να το ριξεις στη μειοψηφια και δε σου βγηκε και πετας την μπαλα εκτος.
Καλά, κατάλαβε πρώτα ποια είναι η μπάλα, ποιο είναι το εντός, ποιο το εκτός γιατί κατά τα άλλα γράφεις απλώς τυχαία πράγματα.
Και φυσικά σε αυτό:
Βέβαια, τίποτα από όλα αυτά δεν απαντάει στο γιατί δεν είναι ένδειξη έλλειψης σεβασμού προς το μουσουλμάνο, το χορτοφάγο, τον εβραίο ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ το να καταναλώνεις τροφές ενάντιες στα πιστεύω ΤΟΥ.
Απάντηση δεν έχει δοθεί ακόμα.
Γιατί οι υποστηρικτές του 'σεβασμού στα πιστεύω του άλλου' δεν σέβονται τα πιστεύω όλων των υπολοίπων ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΣ ΠΑΡΤΗΣ ΤΟΥΣ.Παμε πιο ψυχραιμα:
Ζουμε στην ιδια κοινωνια μεν, απο οτι φαινεται λειτουργουμε με διαφορετικα μετρα και σταθμα, (οι βασικοι κανονες ειναι ιδιοι, δεν ειμαστε ψευτες κλεφτες εκμεταλλευτες) αλλα αντιδρουμε διαφορετικα σε αλλα θεματα, εξ ου και οι διαφωνιες.Το
Χαίρομαι πάρα πάρα πολύ που γράφουμε στ@@ μας οποιονδήποτε χριστιανό σπάζεται και νιώθει προσβεβλημένος και ότι βλασφημούμε την πίστη του επειδή θεωρούμε αυτονόητο δικαίωμα το ατόμου το σεξουαλικό χωρίς να πέφτει λόγος στην εκκλησία του.
ετσι οπως ηταν γραμμενο και οπως ηταν τα 'και' μεσα στην προταση, καλως ή κακως διαβαστηκε ετσι:
'Χαίρομαι πάρα πάρα πολύ
- που γράφουμε στ@@ μας οποιονδήποτε χριστιανό σπάζεται και νιώθει προσβεβλημένος και
- οτι βλασφημούμε την πίστη του επειδή θεωρούμε αυτονόητο δικαίωμα το ατόμου το σεξουαλικό χωρίς να πέφτει λόγος στην εκκλησία του.'
Καταλαβαινεις τωρα την απαντηση, ενα κομμα μετα την 'πιστη του', και θα ειχαμε γλυτωσει το νοηματικο κομφουζιο. Μιση ντροπη δικη μου που δεν το εννοησα, μιση δικη σου που δεν το εβαλες. Παμε παρακατω.
Το θεμα των εκτρωσεων κλπ, ακομα για πολλες χωρες ειναι ταμπου, (δεν αμφιβαλλω οτι παιζει και η θρησκεια το ρολο της ή αναποδα στην Κινα γινοντουσαν με το ζορι λογω πολιτειας). Ποια ειναι η καλυτερη λυση?
Οσο για την παρθενια, δε ισχυε μονο εδω και μονο λογω θρησκειας, ισχυε οπουδήποτε η γυναικα θεωρουνταν ιδιοκτησια, τροπαιο, pet ή ολα μαζι και η παρθενια αποτελουσε sought after χαρακτηριστικο που εδινε μαγκια στον αντρα που ηθελε καινουριο πραγμα και οχι 'δευτερο χερι'. Ακομα και οι Ζουλου μπορει να θελουν παρθενα και οχι ξέκωλο, πιθανα και στην ΕΣΣΔ (που ηταν ο φαρος της αθείας) να θελανε παρθενες καποιοι.Ακομα και σε παλαιοτερες εποχες, οι ταβερνες ηταν ανοιχτες Μεγαλη Παρασκευη και ετρωγε ο κοσμος, ηταν θεμα αναγκης για πολλους. Μπορει η πλειοψηφια του κοσμου να μην το εκανε, υπηρχαν ομως αρκετοι που το εκαναν, (οπως εγραψα σε αλλη φαση παραπανω, ακομα και για τη νηστεια υπαρχει το 'ασθενεις και οδοιποροι' και ισχυει ακομα και στο Αγιο Ορος). Δεν συνεβη λοιπον καποια μεγαλη νικη των αθεων και εμφανιστηκε το κρεας, υφιστατο.
Περι Ελληνα χριστιανου και χριστιανου γενικως, τοσο καιρο μιλαμε για την Ελλαδα, δε μιλαμε για τη Γροιλανδια. Ετσι και αλλιως ορθοδοξη εκκλησια δεν παιζει και παρα πολυ στον κοσμο, μη με βαλεις τωρα να τσεκαρω τα εθιμα των καθολικων ή αλλων, ασε που δε θα εχει και σημασια. Επαιδη εδω ζούμε, την Ελλαδα παιρνω ως βαση για τη συζητηση.
για κάνε μου σε παρακαλώ ένα quote που κάποιος γράφει να πάει στο προαύλιο της εκκλησίας επειδή είναι δημόσιος χώρος
Διαβασε τα ποστ του kyr80. Το σπιτι του λεει ειναι διπλα ή απεναντι απο εκκλησια και σχεδον οι αυλες συμπιπτουν. Ψηνει στην αυλή του στη σχαρα μπριΤζολες (που λεει και μια ψυχη) παϊδια και λουκανικα κλπ.
Μη μου αρχισεις τωρα περι οικοπεδου ΤΟΥ και τετοια, μλκ εισαι λογικος ανθρωπος, ναι μεσα στην ιδιοκτησια του ψηνει, ΑΛΛΑ μη κρυβομαστε πισω απο το δαχτυλο μας, ειναι προφανες οτι το ψησιμο στη σχαρα δεν ειναι ιδιωτικη υποθεση, μια και σε καταλαβαινει η μιση πολη πριν καν βαλεις κρεας πανω μονο που ζεσταινεται η σχαρα μυριζει ο τοπος.
Συγκριτικα, ο αλλος χτες λεει εφαγε αρνακι στην ταβερνα, εγω εφαγα σαλαμια, ο αλλος εφαγε παστιτσιο, υποθετω και εσυ κατι αναλογο, δεν ανοιξε μυτη, καναμε οτι θελαμε και δε μας πειραξε κανεις. Το ψησιμο ομως στο χρονο και τοπο που γινεται ειναι προκλητικο (αλλωστε και κατ' ομολογια του ψηστη, αυτος ειναι και ο σκοπος ) -
+1 να έχουμε και κάπου να στρώσουμε για να φάμε!
Στάλθηκε από το Nexus 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Όλο στο φαϊ το νού σου βλάσφημε
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Mπορώ να κάνω bbw ρε άνθρωπε στο σπίτι μου ΟΠΟΤΕ γουστάρω?Γούστα είναι αυτά αλλα....................Για πόσο χοντρή μιλάμε;
-
+1
Στάλθηκε από το XT1032 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
μάλιστα.
Από το:Ο χρήστης nass έγραψε:
Οπως και αυτός που λέει ότι θα πάει να κάνει bbq στο προαύλιο της εκκλησίας μεγ. παρασκευή διότι, και καλά, 'είναι δημόσιος χώρος και έχει δικαίωμα μπλα-μπλα-μπλα'πάμε τελικά στην αυλή του σπιτιού του επειδή είναι ιδιωτικός χώρος.
Καλά τα λες, το ίδιο είναι
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Mπορώ να κάνω bbw ρε άνθρωπε στο σπίτι μου ΟΠΟΤΕ γουστάρω?
Γούστα είναι αυτά αλλα....................Για πόσο χοντρή μιλάμε;
απο εκει βγαινει το 'την ψηνω τη γκομενα'?
-
...δλδ εγινε αποψη το να τρως/ψηνεις μπριτζολες-αρνακια-παιδακια τη Μ.Εβδομαδα και να το λες επιδεικτικα?
Ειναι μαγκια για τους Α-θεους/Α-θρησκους,ή θελετε να μπειτε στο ματι καποιων που νηστευουν 40 μερεςΚαποιοι εχετε τρελα απωθημενα απο τα παιδικα σας χρονια,και γενικοτερα...
-
Mπορώ να κάνω bbw ρε άνθρωπε στο σπίτι μου ΟΠΟΤΕ γουστάρω?Σε εμενα το λες αυτό; Δεν ειναι προφανές;
-
Ο χρήστης Hellenic tifosi έγραψε:
Δε χρειάζεται ούτε να ψηνεις κοψίδια μεγαλοβδομαδιατικα στον περίβολο της εκκλησίας, ούτε να **'προγκήξεις' **τον άθεο γείτονα σου που δε νηστευει.
.o γείτονας μου συφιλιάζεται που ψένω μπριζολίδια, πως να το διευθετήσουμε το ζήτημα?
-
Mπορώ να κάνω **bbw **ρε άνθρωπε στο σπίτι μου ΟΠΟΤΕ γουστάρω?κατι κινκυ μου κανει αυτο
Περί εκκλησίας [#3]