-
Θρησκευτικος διωγμος λεμε.
Sent from my MT27i using Tapatalk 2
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Καταλαβαίνεις την διαφορά μεταξύ του δεν ντρέπομαι για τα πιστεύω μου, τα υποστηρίζω ανοικτά και του προκαλώ απλά για να την σπάσω σε αυτούς με την αντίθετη άποψη, ναι? μην κάνουμε τα παιδάκια τώρα
Άλλωστε μόνος του τα είπε μερικά ποστς μετά......
Νηστεία είναι και μια οποιαδήποτε Παρασκευή ή Τετάρτη για τους χριστιανούς, είναι ανάγκη να κάνει ΒΒQ την M.Παρασκευή, από τις πιο ιερές μέρες για αυτούς και μετά από πάνω από μήνα νηστείας?
Ναι, μην κάνουμε τα παιδάκια.
Το πρόβλημα με ορισμένους χριστιανούς είναι ότι σπάζονται και προκαλούνται οποτεδήποτε βλέπουν ότι κάποιος άλλος δεν ακολουθεί τα πιστεύω τους.Μετριοπάθεια είναι να σέβεσαι και να απαιτείς τον σεβασμό.....αν πεις σε χριστιανό δεν νηστεύω και θα πάω σπίτι μου να φάω μπιφτέκια θα σε βρίσει-ειρωνευτεί-δείρει? Δεν νομίζω, άντε πες όμως σε άθρησκο ότι θα πας να εξομολογηθείς, θα αρχίσει τις ειρωνείες (τουλάχιστον)...βλ π.χ από σελ. 1 του thread
@@ρια.
Εσύ στην περίοδο του ραμαζανιού δεν τρως/πίνεις κατά τη διάρκεια της μέρας σε δημόσιους χώρους σε ένδειξη σεβασμού στους μουσουλμάνους που σε βλέπουν;
Σε αντίστοιχες περιόδους άλλω θρησκειών;
Μήπως δεν τρως δημοσίως γουρούνι;
Μήπως δεν πρέπει να τρώμε δημοσίως κρέας σε ένδειξη σεβασμού στους χορτοφάγους;Όχι βέβαια. Στ@@ σου κι όλας. Γιατί αυτοί είναι 'ξένοι', 'διαφορετικοί' και πρέπει να προσαρμοστούν σε εσένα.
Αυτό είναι το θέμα. Ότι οι χριστιανοί στην ελλάδα θεωρούν οποιοδήποτε μη-χριστιανό ως κατ' ουσίαν ξένο που πρέπει να προσαρμοστεί σε αυτούς. Γιατί το να είσαι χριστιανός είναι το de facto και ό,τι άλλο είναι το διαφορετικό.
Και αυτό σαφέστατα έχει να κάνει με το όλο θέμα της αντίληψης κράτους-θρησκείας, και το ίδιο ακριβώς εκφράζεις σε οποιαδήποτε έκφανση του ότι πρέπει να διαχωριστούν αυτά και επί τέλους να καταλάβουν οι χριστιανοί ότι η θρησκεία είναι ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ θέμα.
Και όπως σε όλα τα ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ θέματα, και τις ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ επιλογές, ο μόνος σεβασμός που απαιτείται και επιβάλλεται να υπάρχει, είναι ότι κανείς δεν μπορεί να σε εμποδίσει να κάνεις τις επιλογές σου, κανείς δεν πρέπει να σε τιμωρεί για αυτές.
Αυτοί που σπάζονται κακώς το κάνουν, όπως και οι υπόλοιποι που σπάζονται όταν κάποιος είναι θρησκευόμενος και αρχίζουν τις ειρωνείες, τις προσβολές κλπ λες και τους έβρισε ή τους είπε να πιστέψουν, σόι και καλά να του αποδείξουν ότι πιστεύει σε παραμύθια. Για να πετύχεις χριστιανό που θα σου αρχίσει το κήρυγμα πρέπει να πέσεις σε πολύ hardcore τύπο, ενώ σε οποιονδήποτε 'άθεο' κι αν του πεις, 'ξέρεις, δεν μπορώ για ταβέρνα σήμερα γιατί νηστεύω' θα αρχίσει 'έλα μωρε μαλάκα τώρα, νηστεύεις, είσαι χαζός και πιστεύεις σε θεούς και δαίμονες' κλπ κλπ κλπ. Διαφωνώ κάθετα και με τις 2 προσεγγίσεις και με εκνευρίζουν αφάνταστα.
Από εκεί και πέρα όταν είσαι σε ένα σχετικά μικρό μέρος, σε μια γειτονιά, απέναντι από ναό και Μ. Παρασκευή ψήνεις επιδεικτικά στην αυλή για να την σπάσεις στους χριστιανούς είναι συμπεριφορά κακομαθημένου πιτσιρικά.
Αν βρισκόμουν σε μέρος με μουσουλμάνους φυσικά και θα τους σεβόμουν, δεν θα πήγαινα έξω από το τζαμί να ανοίξω την λαδόκολα με την γουρουνοπούλα στο ραμαζάνι, ούτε θα πήγαινα έξω από φεστιβαλ χορτοφαγίας με 40 σουβλάκια να τρώω και να κοιτάω τους επισκέπτες.Επίσης αν χαιρετούσα ναζιστικά έξω από συναγωγή θα έπρεπε να μην μου δώσουν σημασία? Μιλάμε για τέτοια περίπτωση και όχι το πήγα στο Qatar και έτρωγα πιτόγυρο στον δρόμο εν μέσω ραμαζανιού (δεν ξέρω καν αν επιτρέπεται, τυχαίο παράδειγμα), προφανώς και δεν πρέπει κανείς να ασχοληθεί μαζί μου σε αυτή την περίπτωση.
Ε ναι στην Ελλάδα οποιοσδήποτε μη χριστιανός είναι ξένος, είναι και η θρησκεία που μας ένωνε και καταφέραμε και επιβιώσαμε ως έθνος από χίλια μύρια κύματα. για 100δες χρόνια το χριστιανός ήταν = Έλληνας πως να το κάνουμε, δεν αλλάζει αυτό σε μια 10ετια.
Και όπως σε όλα τα ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ θέματα, και τις ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ επιλογές, ο μόνος σεβασμός που απαιτείται και επιβάλλεται να υπάρχει, είναι ότι κανείς δεν μπορεί να σε εμποδίσει να κάνεις τις επιλογές σου, κανείς δεν πρέπει να σε τιμωρεί για αυτές.
Αρκεί να μην εκθέτεις αυτές τις κατά τα άλλα προσωπικές επιλογές με τρόπο προκλητικό προς αυτούς με τις αντίθετες προτιμήσεις.
Σε μια κοινωνία στα πλαίσια της ειρηνικής συμβίωσης πολλές φορές χρειάζονται και υποχωρήσεις, αν μπούμε στην λογική 'προσωπικό θέμα' κάνω ότι γουστάρω τότε θα έχουμε ένα μπουρδέλο. -
ευπειθως αναφερω οτι ο χαρυ ποτερ περασε απο κατω συνοδεια μπαντας απο την τριγωνογωνια και μερικους aurores να κλεινουν τους δρομους γυρω γυρω
-
Ο χρήστης cabala10 έγραψε:
ευπειθως αναφερω οτι ο χαρυ ποτερ περασε απο κατω συνοδεια μπαντας απο την τριγωνογωνια και μερικους aurores να κλεινουν τους δρομους γυρω γυρωΆσε ρε συ τίποτα της προκοπής δεν ήταν ανοικτό να φάω και τελικά αναγκάστηκα να το ρίξω στα 'θεία' mac που είναι σταθερή αξία
(Δε λάμπουν από το φλας της κάμερας, αλλά γιατί ήρθαν σαν το μάννα από τον ουρανό)ΥΓ το λινκ είναι προσβολή για το 99% των ελληνων
https://www.dropbox.com/s/m2l3pnl85gyyl ... 211830.jpg -
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Εσύ στην περίοδο του ραμαζανιού δεν τρως/πίνεις κατά τη διάρκεια της μέρας σε δημόσιους χώρους σε ένδειξη σεβασμού στους μουσουλμάνους που σε βλέπουν;
Σε μουσουλμανική χώρα σαφώς.
Στην Ελλάδα όχι φυσικά.Πολύ καλό παράδειγμα για να καταλάβουμε σε ποιες κοινωνίες προσβάλλεται ο κόσμος όταν βλέπει ανθρώπους να μην ακολουθούν τα θρησκευτικά πιστεύω ενός δόγματος
Αλλά το επιχείρημα δεν είναι τι θα κάνεις σε μια μουσουλμανική χώρα που δεν είναι και ακριβώς επιλογή σου ε; Δλδ, αν θες βγάλε τη σαντουιτσάρα με ένα μπυρόνι το μεσημέρι στο δρόμο να δούμε τι θα γίνει
Στην ελλάδα, αφού το ζήτημα είναι ο σεβασμός, τότε γιατί όχι; Δεν αξίζει το σεβασμό μας ένας μουσουλμάνος; Ένας χορτοφάγος; Γιατί δλδ δεν είναι έλλειψη σεβασμού να τρώμε μπριζολίδια στα μούτρα του χορτοφάγου, γουρούνια στα μούτρα του εβραίου, και φαγητό εν γένει στου μοσυουλμάνου κατά τη διάρκεια του ραμαζανιού;
Και τέλος πάντων, οοοοοοολοι αυτοί όταν ζούνε σε πιο προοδευτικές και ανεκτικές κοινωνίες, αισθάνονται προσβεβλημένοι όταν γύρω τους κάνουν όλα τα παραπάνω σε περίοδο που νηστεύουν;
Όχι βέβαια.
Απαιτούν από κανέναν σαν υποτιθέμενη ένδειξη σεβασμού το να αλλάζει τις συνήθειές του;
Όχι βέβαια.
Καθείς ακολουθεί το δόγμα του (ή και κανένα), κάνει τις νηστείες του και τις αποχές του και τις επιλογές του, και ποσώς ασχολείται με τις επιλογές των υπολοίπων.
Ούτε προσβεβλημένος νιώθει, ούτε σπάζεται, ούτε χρειάζεται να τον συνδράμουν όλοι οι γείτονες για να τα καταφέρει και να μην παραστρατήσει.Ε, με μαγικό τρόπο όταν αισθάνεται πλειοψηφία σε χώρες όπως η ελλάδα, η Μέση Ανατολή κλπ, εκεί ξάφνου προσβάλλεται.
Δεν ξέρω αν ρωτάς εμένα αλλά θεωρώ ότι το να μην προκαλεί κανείς σε σχέση με τα ήθη & έθιμα της χώρας όπου βρίσκεται και τον προφυλάσσει από μπελάδες και δείχνει σεβασμό.
Και δεν έχει να κάνει μόνο με τη θρησκεία. Ενα σωρό πράγματα που είναι αποδεκτά σε κάποια χώρα (πχ. να χαμουρεύεσαι δημοσίως, πόσο δε μάλλον με άτομο του ίδιου φύλου, να κυκλοφορείς με αποκαλυπτικά ρούχα ή και χωρίς ρούχα ενδεχομένως) σε άλλη χώρα είναι αφορμή προπηλακισμού, λυντσαρίσματος, βιασμού κτλ.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Δεν ξέρω αν ρωτάς εμένα αλλά θεωρώ ότι το να μην προκαλεί κανείς σε σχέση με τα ήθη & έθιμα της χώρας όπου βρίσκεται και τον προφυλάσσει από μπελάδες και δείχνει σεβασμό.Και δεν έχει να κάνει μόνο με τη θρησκεία. Ενα σωρό πράγματα που είναι αποδεκτά σε κάποια χώρα (πχ. να χαμουρεύεσαι δημοσίως, πόσο δε μάλλον με άτομο του ίδιου φύλου, να κυκλοφορείς με αποκαλυπτικά ρούχα ή και χωρίς ρούχα ενδεχομένως) σε άλλη χώρα είναι αφορμή προπηλακισμού, λυντσαρίσματος, βιασμού κτλ.
Ναι λοιπόν, και αυτής της κατηγορίας τα 'ήθη και έθιμα' είναι που κάνουν ορισμένες κοινωνίες να χαρακτηρίζονται 'καθυστερημένες' και άλλες 'προοδευτικές'.
Ήθος και έθιμο είναι να λιθοβολούνται γυναίκες που κάνουν σεξ πριν το γάμο. Και ναι, αν είσαι σε μια τέτοια χώρα σαν επισκέπτης καλό θα ήταν να το ακολουθήσεις. Για τη σωματική σου ακεραιότητα.
Όπως ήθος και έθιμο ήταν να 'απαγορεύεται' το σεξ πριν/εκτός γάμου και στην ελλάδα.
Ελπίζω φυσικά να καταλαβαίνεις και τη διαφορά του να είσαι επισκέπτης κάπου, με το να είσαι 'ντόπιος'.
Συγγνώμη, αλλά στη δική μου κοινωνία, στην οποία ούτε επισκέπτης είμαι ούτε ξένος, χαίρομαι πάρα πολύ που αυτά τα ήθη και έθιμα τα γράψαμε αμετακλήτως στ@@ μας. Χαίρομαι πάρα πάρα πολύ που γράφουμε στ@@ μας οποιονδήποτε χριστιανό σπάζεται και νιώθει προσβεβλημένος και ότι βλασφημούμε την πίστη του επειδή θεωρούμε αυτονόητο δικαίωμα το ατόμου το σεξουαλικό χωρίς να πέφτει λόγος στην εκκλησία του. Όπως γράφουμε στ@@ μας την προσβολή που αισθάνεται με τις εκτρώσεις και τα προφυλακτικά. Και θα χαιρόμουν ακόμα περισσότερο αν τον γράφαμε ακόμα περισσότερο στ@@ μας και σε μια σειρά ακόμα ζητημάτων, π.χ. ομοφυλοφιλία.
Τώρα, αν σε κάποιους [δεν εννοώ εσένα] αρέσει να συγκρίνονται με τις κοινωνίες ορισμένων μουσουλμανικών κρατών για να δείξουν ότι 'έτσι πρέπει να είναι' τότε με συγχωρείς αλλά
Βέβαια, τίποτα από όλα αυτά δεν απαντάει στο γιατί δεν είναι ένδειξη έλλειψης σεβασμού προς το μουσουλμάνο, το χορτοφάγο, τον εβραίο ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ το να καταναλώνεις τροφές ενάντιες στα πιστεύω ΤΟΥ.
Ή στο γιατί ένας χριστιανός δεν αισθάνεται ούτε προσβεβλημένος ούτε σπασμένος οπουδήποτε αλλού στον κόσμο εκτός ελλάδος, όταν στο πάσχα ΤΟΥ οι άνθρωποι κάνουν ΒΒQ.
-
Ο χρήστης dimik έγραψε:
Από εκεί και πέρα όταν είσαι σε ένα σχετικά μικρό μέρος, σε μια γειτονιά, απέναντι από ναό και Μ. Παρασκευή ψήνεις επιδεικτικά στην αυλή για να την σπάσεις στους χριστιανούς είναι συμπεριφορά κακομαθημένου πιτσιρικά.Αν βρισκόμουν σε μέρος με μουσουλμάνους φυσικά και θα τους σεβόμουν, δεν θα πήγαινα έξω από το τζαμί να ανοίξω την λαδόκολα με την γουρουνοπούλα στο ραμαζάνι, ούτε θα πήγαινα έξω από φεστιβαλ χορτοφαγίας με 40 σουβλάκια να τρώω και να κοιτάω τους επισκέπτες.Επίσης αν χαιρετούσα ναζιστικά έξω από συναγωγή θα έπρεπε να μην μου δώσουν σημασία? Μιλάμε για τέτοια περίπτωση και όχι το πήγα στο Qatar και έτρωγα πιτόγυρο στον δρόμο εν μέσω ραμαζανιού (δεν ξέρω καν αν επιτρέπεται, τυχαίο παράδειγμα), προφανώς και δεν πρέπει κανείς να ασχοληθεί μαζί μου σε αυτή την περίπτωση.
Και μόνο που από εκεί που μιλούσαμε για το τι κάνει κάποιος ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ έχεις φτάσει να μου μιλάς για 'το προαύλιο της εκκλησίας'...
Ε ναι στην Ελλάδα οποιοσδήποτε μη χριστιανός είναι ξένος [...]
εσύ ας πούμε τώρα, αυτή τη δήλωση τη θεωρείς μη προκλητική, συζήτηση κάνουμε, εκθέτεις τις προσωπικές σου απόψεις κλπ.
Και καλά κάνεις.
Εγώ αν το έπαιζα 'χριστιανός' βέβαια, θα είχα κάθε δικαίωμα να αισθανθώ βαρύτατα προσβεβλημένος που γυρνάς να με πεις ξένο στην ίδια μου τη χώρα και να σε χαρακτηρίσω 'κακομαθημένου πιτσιρικά', φανατικό κ.ο.κ.Το ξέρω ότι θεωρείς οποιονδήποτε μη-χριστιανό ξένο, και το δείχνεις σε όλες σου τις απόψεις για το ζήτημα. Είναι σαφές
Δυστυχώς για εσένα, δεν είμαστε ξένοι αλλά ακριβώς όσο έλληνας είσαι και εσύΚαι όπως σε όλα τα ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ θέματα, και τις ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ επιλογές, ο μόνος σεβασμός που απαιτείται και επιβάλλεται να υπάρχει, είναι ότι κανείς δεν μπορεί να σε εμποδίσει να κάνεις τις επιλογές σου, κανείς δεν πρέπει να σε τιμωρεί για αυτές.
Αρκεί να μην εκθέτεις αυτές τις κατά τα άλλα προσωπικές επιλογές με τρόπο προκλητικό προς αυτούς με τις αντίθετες προτιμήσεις.
Σε μια κοινωνία στα πλαίσια της ειρηνικής συμβίωσης πολλές φορές χρειάζονται και υποχωρήσεις, αν μπούμε στην λογική 'προσωπικό θέμα' κάνω ότι γουστάρω τότε θα έχουμε ένα μπουρδέλο.Η υποχώρηση που κάνουν οι χριστιανοί, ποια είπαμε ότι είναι;
Ότι ανέχονται να υπάρχουν και οι άλλες απόψεις, αρκεί να τις κρατάνε κλειστές στα σπίτια τους;Και βέβαια, ούτε εσύ [που δεν είσαι κακομαθημένο παιδάκι, που δεν είσαι φανατικός, που υποστηρίζεις ότι πρέπει να σεβόμαστε την πίστη των άλλων] μου έχεις απαντήσει στο γιατί δεν θεωρείς προκλητικό και ασέβεια το να καταναλώνεις τροφές ενάντιες στην πίστη ορισμένων μπροστά τους ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
-
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
btw, με το 'σαλο' που εγινε με το Νικο Δημου και αυτα που ειπε για το 'αγιο' φως, εκατσα και διαβασα λιγο για το θεμα και . Βλεπεις, εγω τοσα χρονια νομιζα οτι αναβαν μια λαμπαδα με ενα ζιππο εκει στα Ιεροσολυμα, το ευλογουσε ο πατριαρχης/whatever, και εγενετο 'αγιο' φως.
Διαβασα λοιπον οτι αστυνομικοι λεει ψαχνουν το ναο για να βεβαιωθουν οτι δεν υπαρχει μεσα κανενας αναπτηρας/πηγη φωτιας, ψαχνουν μετα και το πατριαρχη/παπα/whatever οτι και αυτος δεν εχει πανω του καποια πηγη φωτιας (σωματικος ελεγχος), και μετα μπαινει μετα αυτος εκει που μπαινει και ξαφνικα δημιουργειται με μαγικο τροπο η φωτια (αφου δεν εχει καποια αλλη πηγη φωτιας να αναψει, το στελνει ο θεος).
Καλα ρε πστ μου, ειστε ΤΟΣΟ ηλιθιοι? Εγω αν ημουν πιστος της ταδε θρησκειας θα ντρεπομουν με αυτα τα καραγκιοζιλικια.
Η πιστη δε σημαινει απαραιτητα οτι συγχεεται η φαντασια με την πραγματικοτητα.
Το γεγονος οτι κλεινονται στο μπουντρουμι μεσα μονοι τους μετα απο ελεγχο για σπιρτα κλπ, και τελικα αναβει η φωτια, συμφωνα με τους επικριτες συνηγορει προς την απατη. Ταυτοχρονα, το γεγονος οτι κανεις απο τους επικριτες δεν εχει ιδια εμπειρια του φαινομενου, γιτι δεν μπορει να ειναι μεσα, συνηγορει οτι μιλουν για πραγμτα που δεν ειδαν ποτε... κοινως, καλλιστα μπορουν να λενε μπαρουφες χωρις αποδειξεις.
Ειναι λιγο he said, she said η φάση.'Ειναι λιγο he said, she said η φάση' για το οτι αναβει με μαγικο τροπο η φωτια, γιατι την εστειλε ο θεος. Μαλιστα.
-
Ο χρήστης dimik έγραψε:
ενώ σε οποιονδήποτε 'άθεο' κι αν του πεις, 'ξέρεις, δεν μπορώ για ταβέρνα σήμερα γιατί νηστεύω' θα αρχίσει 'έλα μωρε μαλάκα τώρα, νηστεύεις, είσαι χαζός και πιστεύεις σε θεούς και δαίμονες' κλπ κλπ κλπΑυτή την ώρα που μιλάμε, βρίσκομαι σε σπίτι συμφορουμίτη που πιστεύει. Βλέπουμε στην ΔΤ τον επιτάφιο μετά από δική μου παραίνεση και φάγαμε νηστίσιμα ντολμαδάκια και γίγαντες, επειδή είμαι καταπιεστικός άθεος.
Ε ναι στην Ελλάδα οποιοσδήποτε μη χριστιανός είναι ξένος, είναι και η θρησκεία που μας ένωνε και καταφέραμε και επιβιώσαμε ως έθνος από χίλια μύρια κύματα. για 100δες χρόνια το χριστιανός ήταν = Έλληνας πως να το κάνουμε, δεν αλλάζει αυτό σε μια 10ετια.
Σοβαρέψου Δημήτρη. Αν θεωρείς πως είμαι λιγότερο Έλληνας από σένα επειδή είμαι άθεος, κάπου τα έχεις μπερδέψει. Και ξέρεις καλά το παρελθόν μου κι αν υπηρέτησα ή όχι την πατρίδα. Επίσης, το Χριστιανός=Ρωμιός ίσχυε επί Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Εδώ και πολλά χρόνια δεν υπάρχει τέτοια συνεπαγωγή.
ΥΓ: Γιατί δεν είσαι στον επιτάφιο εσύ;
-
η θρησκεια μας ενωνε? δηλαδη χωρις αυτη θα ειμασταν γυφτοι και ακομη τουρκοσποροι ενα πραγμα? μην το παμε παραπερα και πιασουμε την ιδεα του δωδεκαθεισμου και της τωρινης εικονολατρειας να ουμ
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
ΥΓ το λινκ είναι προσβολή για το 99% των ελληνων
https://www.dropbox.com/s/m2l3pnl85gyyl ... 211830.jpgΠόσο γαμάνε τα μακ ρε γμτ.... Δλδ πρεπει να κατέβουμε αθήνα για να φάμε; Γαμώ το αθηνοκεντρικό σας κράτος.
-
Το να μην πιστευει καποιος δικαιολογειται,το να μην ξερει να φαει και να τρωει ανθυγειεινες πλαστικες τροφες ,θα επρεπε να τιμωρειται με προστιμο .
-
@Qsis
Βασικα εγω δεν νουθετω κανεναν. Οποιος θελει παει εκκλησια , οποιος θελει πιστευει , οποιος θελει νηστευει..
Η προσωπικη μου σχεση με την Εκκλησια ειναι της συχνοτητας 2 με 3 φορες /χρονο. Πιστευω ομως στον Θεο , η ισως για να το θεσω καλυτερα πολλες φορες εχω την αναγκη να πιστεψω σε αυτον κ να ζητησω την βοηθεια του..
Εχω πολλα χρονια να εξομολογηθω , μια φορα πριν 15 χρονια που το ειχα κανει αισθανθηκα ομορφα. Οι παπαδες κ οι γυρω απο αυτους πολλες φορες ειναι αηδιαστικοι, ομως δεν με νοιαζει , εγω δεν πιστευω σε αυτους αλλα σε Αυτον..
Σαν extra εισοδημα βιντεοσκοπω γαμους κ βαπτισεις οποτε τους εχω δει απ την καλη κ απ την κακη..
Μου αρεσει το κατανυκτικο κλιμα της Μ.Εβδομαδας , ειναι οι μονες μερες το χρονο που νηστευω.
Καλη Ανασταση σε ολους παιδια.. -
Ο χρήστης dimik έγραψε:
Από εκεί και πέρα όταν είσαι σε ένα σχετικά μικρό μέρος, σε μια γειτονιά, απέναντι από ναό και Μ. Παρασκευή ψήνεις επιδεικτικά στην αυλή για να την σπάσεις στους χριστιανούς είναι συμπεριφορά κακομαθημένου πιτσιρικά.
Και να παίζει και το τραγούδι 'σήμερα γάμος γίνεται'.... Σήμερα ζήσαμε μεγάλες στιγμές
Αν βρισκόμουν σε μέρος με μουσουλμάνους φυσικά και θα τους σεβόμουν, δεν θα πήγαινα έξω από το τζαμί να ανοίξω την λαδόκολα με την γουρουνοπούλα στο ραμαζάνι, ούτε θα πήγαινα έξω από φεστιβαλ χορτοφαγίας με 40 σουβλάκια να τρώω και να κοιτάω τους επισκέπτες.Επίσης αν χαιρετούσα ναζιστικά έξω από συναγωγή θα έπρεπε να μην μου δώσουν σημασία? Μιλάμε για τέτοια περίπτωση και όχι το πήγα στο Qatar και έτρωγα πιτόγυρο στον δρόμο εν μέσω ραμαζανιού (δεν ξέρω καν αν επιτρέπεται, τυχαίο παράδειγμα), προφανώς και δεν πρέπει κανείς να ασχοληθεί μαζί μου σε αυτή την περίπτωση.
Η διαφορά είναι ότι είμαι ΕΛΛΗΝΑΣ στο σπίτι ΜΟΥ, και όχι φιλοξενούμενος ή τουρίστας.
Γιατί είναι γνωστή άλλωστε η προσπάθεια της εκκλησίας να αποτινάξει τον τουρκικό ζυγό... Όσο για το 'μη χριστιανός=ξένος' είναι μπούρδα. Και δεν προκύπτει ούτε εθιμικά , ούτε νομικά.
Σε μια κοινωνία στα πλαίσια της ειρηνικής συμβίωσης πολλές φορές χρειάζονται και υποχωρήσεις, αν μπούμε στην λογική 'προσωπικό θέμα' κάνω ότι γουστάρω τότε θα έχουμε ένα μπουρδέλο.
Δεν πήρα σήμερα τα σουβλάκια(κορυφαία ήταν), να μπω μέσα στην εκκλησία να τα ταΐζω με το ζόρι σε χριστιανούς. Χώρια που σαν καλός άνθρωπος, αν μας ζητούσε κανείς φτωχός θα του δίναμε
Υπάρχουν στιγμές που η προσπάθεια επιβολής του χριστιανισμού, θυμίζει την επιβολή της αθεΐας από την ΕΣΣΔ.
-
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Και να παίζει και το τραγούδι 'σήμερα γάμος γίνεται'.... Σήμερα ζήσαμε μεγάλες στιγμέςΝτάξει τρισμέγιστο καριολίκι αν όντως το έκανες (που δεν το πιστεύω ).
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Δεν ξέρω αν ρωτάς εμένα αλλά θεωρώ ότι το να μην προκαλεί κανείς σε σχέση με τα ήθη & έθιμα της χώρας όπου βρίσκεται και τον προφυλάσσει από μπελάδες και δείχνει σεβασμό.
Και δεν έχει να κάνει μόνο με τη θρησκεία. Ενα σωρό πράγματα που είναι αποδεκτά σε κάποια χώρα (πχ. να χαμουρεύεσαι δημοσίως, πόσο δε μάλλον με άτομο του ίδιου φύλου, να κυκλοφορείς με αποκαλυπτικά ρούχα ή και χωρίς ρούχα ενδεχομένως) σε άλλη χώρα είναι αφορμή προπηλακισμού, λυντσαρίσματος, βιασμού κτλ.
Ναι λοιπόν, και αυτής της κατηγορίας τα 'ήθη και έθιμα' είναι που κάνουν ορισμένες κοινωνίες να χαρακτηρίζονται 'καθυστερημένες' και άλλες 'προοδευτικές'.
Ποια ακριβως ειναι τα ηθη και εθιμα σε εισαγωγικα που κοροιδευεις? Το να μη χαμουρευεσαι δημοσιως ή το δικαιωμα να τριγυρνας ξεβρακωτος? Θες να κατσει στο τρολευ διπλα στη μαμα σου ημιγυμνος διμετρος αραπης που χαμουρευεται με τον πισωγλεντακο φιλο του? Δε θα μασησει λες? Μη σκεφετσαι τον εαυτο σου μονο, 'εμεις θα αλλαξουμε τον κοσμο'. ΝΑι, να τον αλλαξεις, αλλα θα περιμενεις τη σειρα σου. Δε θα αλλαξουνε ΟΛΟΙ τις συνηθειες καλες κακες επειδη ΕΣΥ το θες ΤΩΡΑΉθος και έθιμο είναι να λιθοβολούνται γυναίκες που κάνουν σεξ πριν το γάμο. Και ναι, αν είσαι σε μια τέτοια χώρα σαν επισκέπτης καλό θα ήταν να το ακολουθήσεις. Για τη σωματική σου ακεραιότητα.
Στην περιπτωση τους ειναι νομος ΚΑΙ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΕΔΩ... καθε συγκριση αυτου που συζηταμε εδω, (του να δειχνει κανεις σεβασμο προς την πλειοψηφια) ειναι τουλαχιστον τρολαρία τρολλαριάΌπως ήθος και έθιμο ήταν να 'απαγορεύεται' το σεξ πριν/εκτός γάμου και στην ελλάδα.
και σταματησε πολυ κοσμοΕλπίζω φυσικά να καταλαβαίνεις και τη διαφορά του να είσαι επισκέπτης κάπου, με το να είσαι 'ντόπιος'.
Συγγνώμη, αλλά στη δική μου κοινωνία, στην οποία ούτε επισκέπτης είμαι ούτε ξένος, χαίρομαι πάρα πολύ που αυτά τα ήθη και έθιμα τα γράψαμε αμετακλήτως στ@@ μας.
Ουτε επισκεπτης ουτε ξενος, δηλ τι εισαι?Για πες τη δικη σου κοινωνια που ειναι και γιατι και σε τι διαφερει απο τη δικη μου. Ισως ειναι θεμα περιοχης?Χαίρομαι πάρα πάρα πολύ που γράφουμε στ@@ μας οποιονδήποτε χριστιανό σπάζεται και νιώθει προσβεβλημένος και ότι βλασφημούμε την πίστη του επειδή θεωρούμε αυτονόητο δικαίωμα το ατόμου το σεξουαλικό χωρίς να πέφτει λόγος στην εκκλησία του.
**Εδω με μπερδεψες εντελως? Δηλαδη βριζεις Χριστοπαναγιες επειδη με αυτο το τροπο δηλωνεις την αντιθεση σου στους κανονες που θετει η Εκκλησια στη συναψη σχεσεων με καποιον αλλο????
Μλκες ΕΙΣΤΕ ΠΟΛΥ ΜΠΡΟΣΤΑ, εγω απλα βριζω οταν ειμαι τσαντισμενος. **Όπως γράφουμε στ@@ μας την προσβολή που αισθάνεται με τις εκτρώσεις και τα προφυλακτικά. Και θα χαιρόμουν ακόμα περισσότερο αν τον γράφαμε ακόμα περισσότερο στ@@ μας και σε μια σειρά ακόμα ζητημάτων, π.χ. ομοφυλοφιλία.
Ποια προσβολη βρε καημενε νοιωθει κανεις με τις εκτρωσεις και τα προφυλακτικα, ΕΛΕΟΣ , δεν ειμαστε πια στη δεκαετια του '60, εκει σταματησε το αθειστικο doctrine?Τώρα, αν σε κάποιους [δεν εννοώ εσένα] αρέσει να συγκρίνονται με τις κοινωνίες ορισμένων μουσουλμανικών κρατών για να δείξουν ότι 'έτσι πρέπει να είναι' τότε με συγχωρείς αλλά
Για πες ποιος εδω μεσα ειπε για τετοιο?Βέβαια, τίποτα από όλα αυτά δεν απαντάει στο γιατί δεν είναι ένδειξη έλλειψης σεβασμού προς το μουσουλμάνο, το χορτοφάγο, τον εβραίο ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ το να καταναλώνεις τροφές ενάντιες στα πιστεύω ΤΟΥ.
**Μπορεις να καταναλωνεις οτι τροφες θελεις, στον τοπο σου εισαι και στο στο σπιτι σου, και πλειοψηφια.
Απλοι κανονες καλης συμπεριφορας σε στυλ οχι χιτλεριες και γουρουνια εξω απο τη συναγωγη, κρατουνται μια χαρα απο τους χριστιανους, δεν βλεπω ομως και την ιδια συνεση στους αθεους **Ή στο γιατί ένας χριστιανός δεν αισθάνεται ούτε προσβεβλημένος ούτε σπασμένος οπουδήποτε αλλού στον κόσμο εκτός ελλάδος, όταν στο πάσχα ΤΟΥ οι άνθρωποι κάνουν ΒΒQ.Γιατι ειναι εκτος χωρας του και λειτουργει με τα εθιμα και τα ρολογια της χωρας που βρισκεται, σε αντιθεση με εσενα και κατι αλλα παλληκαρια που θελετε ΚΑΙ στην Ελλαδα να μη βγαζει τσιμουδια ο χριστιανος 'επειδη μειοψηφιες' ΚΑΙ στο εξωτερικο το ιδιο 'επειδη γουσταρουμε'. και πιτα ολοκληρη και σκυλο χορτατο.
-
Ο χρήστης Bayern7 έγραψε:
Και να παίζει και το τραγούδι 'σήμερα γάμος γίνεται'.... Σήμερα ζήσαμε μεγάλες στιγμές
Ντάξει τρισμέγιστο καριολίκι αν όντως το έκανες (που δεν το πιστεύω ).
Το έβαλε ο κουμπάρος μου. Θα σου ορκιζόμουνα σε κάτι, αλλά δεν έχει αξία
Στο λόγο μου, τελοσπάντων, ότι το τραγούδι έπαιξε.
Και το έβαλε όταν ήρθε φίλος περαστικός για καφέ, και μόλις είδε ότι ψήναμε, μας έκραξε
-
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Η διαφορά είναι ότι είμαι ΕΛΛΗΝΑΣ στο σπίτι ΜΟΥ, και όχι φιλοξενούμενος ή τουρίστας.
Γιατί είναι γνωστή άλλωστε η προσπάθεια της εκκλησίας να αποτινάξει τον τουρκικό ζυγό... Όσο για το 'μη χριστιανός=ξένος' είναι μπούρδα. Και δεν προκύπτει ούτε εθιμικά , ούτε νομικά.
Σε μια κοινωνία στα πλαίσια της ειρηνικής συμβίωσης πολλές φορές χρειάζονται και υποχωρήσεις, αν μπούμε στην λογική 'προσωπικό θέμα' κάνω ότι γουστάρω τότε θα έχουμε ένα μπουρδέλο.
Δεν πήρα σήμερα τα σουβλάκια(κορυφαία ήταν), να μπω μέσα στην εκκλησία να τα ταΐζω με το ζόρι σε χριστιανούς. Χώρια που σαν καλός άνθρωπος, αν μας ζητούσε κανείς φτωχός θα του δίναμε
Υπάρχουν στιγμές που η προσπάθεια επιβολής του χριστιανισμού, θυμίζει την επιβολή της αθεΐας από την ΕΣΣΔ.
Αυτο που κανεις, αυτο θυμιζει οικτρα. Το αποτιναξαν και οι ιδιοι καμποσα χρονια τωρα.
και επαναλαμβανω οτι δεν ΚΑΤΑΦΕΡΝΕΙΣ τιποτα. -
Ουτε επισκεπτης ουτε ξενος, δηλ τι εισαι?Για πες τη δικη σου κοινωνια που ειναι και γιατι και σε τι διαφερει απο τη δικη μου. Ισως ειναι θεμα περιοχης?τι λες μωρέ trident πάλι.
Στην ίδια κοινωνία ζούμε. Που είναι και δική μου και δική σου. Σε αντίθεση με αυτή του qatar ας πούμε.**Εδω με μπερδεψες εντελως? Δηλαδη βριζεις Χριστοπαναγιες επειδη με αυτο το τροπο δηλωνεις την αντιθεση σου στους κανονες που θετει η Εκκλησια στη συναψη σχεσεων με καποιον αλλο????
Μλκες ΕΙΣΤΕ ΠΟΛΥ ΜΠΡΟΣΤΑ, εγω απλα βριζω οταν ειμαι τσαντισμενος. **Ποια προσβολη βρε καημενε νοιωθει κανεις με τις εκτρωσεις και τα προφυλακτικα, ΕΛΕΟΣ , δεν ειμαστε πια στη δεκαετια του '60,
My words exactly.
Κάποτε ήταν 'ήθη και έθιμα', τα γράψαμε στ@@ μας και γι' αυτό δεν είμαστε στο 60 αλλά στο σήμερα. Αν σεβόμασταν αυτά τα 'ήθη και έθιμα' θα είχαμε μείνει ακόμα εκεί.
Χαίρομαι που το καταλαβαίνεις και συμφωνείς λοιπόν.Γιατι ειναι εκτος χωρας του και λειτουργει με τα εθιμα και τα ρολογια της χωρας που βρισκεται, σε αντιθεση με εσενα και κατι αλλα παλληκαρια που θελετε ΚΑΙ στην Ελλαδα να μη βγαζει τσιμουδια ο χριστιανος 'επειδη μειοψηφιες' ΚΑΙ στο εξωτερικο το ιδιο 'επειδη γουσταρουμε'. και πιτα ολοκληρη και σκυλο χορτατο.[/b]
[/quote]
ποιος είναι εκτός χώρας του;
Χριστιανούς μόνο στην ελλάδα έχει;
Δλδ δεν μας έφτανε που όποιος δεν είναι χριστιανός στην ελλάδα είναι ξένος, τώρα όποιος είναι χριστιανός παντού στο κόσμο είναι και έλληναςΡε τι διαβάζουμε....
-
ανακυρησσεται παμψηφει το τρολλ της βραδιας και αχρηστος καταναλωτης αξυγονου.Καλα αυτος ο τιτλος σου ανηκει δικαιωματικα για καθε βραδια 24/7, 365/χρονο.
Δε νομιζω οτι θα μπορεσει κανεις να σε αποκαθηλωσει.
Περί εκκλησίας [#3]