-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
εξαρτάται πόσο αμάσητη τροφή κατεβάζεις, σε ποιο βουνό ζεις και άλλα τέτοια. Να μου το έλεγες 40 χρόνια πριν να συμφωνούσα. Η αλήθεια όμως είναι ότι εξαρτάται από το τι ερεθίσματα έχεις από το σπίτι...ο δάσκαλος θα στα λέει αυτά 2 ώρες την εβδομάδα κι αν, αν εσύ ήδη π.χ νηστεύεις 100+ μέρες τον χρόνο προφανώς θα ξέρεις το γιατί και πως. Αλλά και πάλι, ξέρεις πολλούς δασκάλους+καθηγητές που να διδάσκουν θρησκευτικά όχι σαν παραμυθάκι αλλά σαν κατήχηση? γιατί έχοντας ζήσει και τα 2 λέω ότι καμμία σχέση δεν έχουν.
το πόσο αμάσητη τροφή κατεβάζω, το αν είμαι χαζός ή έξυπνος, το αν δεν έχω πάει 1 βήμα έξω από το χωριό μου ή έχω γυρίσει όλο το κόσμο 3 φορές, ποσώς επηρεάζουν αν κάτι που μου γίνεται είναι κατήχηση ή όχι. Δεν εξαρτάται από εμένα.
Οπότε δεν βλέπω πως απαντάς σε αυτό που σε ρώτησα.
Αν δεν είναι κατήχηση το να σου λένε δάσκαλοι στο σχολείο για το πόσο σωστή είναι μια θρησκεία, τις λεπτομέρειές της, το τρόπο ζωής που συνεπάγεται, τις αρετές της κλπ κλπ κλπ (δες όλους αυτούς τους τίτλους από τα περιεχόμενα που έβαζες), να απαιτούν να τα έχεις μάθει σωστά, με μπόνους κερασάκι να σου παρουσιάζουν και πόσο λάθος είναι όλα τα άλλα, τότε τι είναι κατήχηση; Δλδ, τι περισσότερο να κάνουν;Τι ονομάζεις εσύ κατήχηση;
Τι πάει να πει αν στα λένε σαν παραμύθι ή σαν κατήχηση; Εγώ δεν θυμάμαι να μου είπε ποτέ δάσκαλος στην ώρα των θρησκευτικών 'ακούστε τώρα ένα ψέμα: ο χριστός είναι ο γιός του θεού -> χα χα χα, καλό ε; Στ' αλήθεια ένας τυπάκος σαν όλους μας ήταν, καμία σχέση με θεάνθρωπο και γιος θεού, αλλά να, λέμε καμιά μλκία να περνάει ώρα'.
Το θέμα είναι ότι αν άλλαζε ο τρόπος διδασκαλίας, το βιβλίο, κι ότι άλλο με το οποίο διαφωνείς, θα συμφωνούσες να συνέχιζε να υπάρχει το μάθημα?
Καταλαβαίνεις ότι αν άλλαζαν όλα αυτά θα ήταν άλλο μάθημα;
Οπότε ναι, θα συμφωνούσα να συνεχίζει να υπάρχει το μάθημα της ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ, κάποια κεφάλαια του οποίου κάποιες χρονιές θα αφιερώνονταν στην παρουσίαση της φιλοσοφίας της κάθε θρησκείας.Πολλά δεν εξαρτώνται από εμάς αλλά αυτό είναι άλλη συζήτηση.
Οι δάσκαλοι να μιλάνε για λεπτομέρειες της θρησκείας, τρόπο ζωής και τέτοια σε παιδάκια του δημοτικού δεν νομίζω, αν θυμάμαι καλά είναι η παλαιά και η καινή διαθήκη που μαθαίνουν. Του τύπου κιβωτός του Νώε, 10 πληγές του Φαραώ, η ζωή του Χριστού κ.α, ας μην ξεχνάμε σε μια περίοδο που τα πιτσιρίκια πιστεύουν ότι υπάρχει και ο Batman έτσι?
Οι λεπτομέρειες, η φιλοσοφία της θρησκείας, οι αρετές της κλπ γίνονται σε μεγάλες τάξεις γυμνασίου και λυκείου και πιάνουν πολύ τόπο εκεί που δεν βλέπει το φως του ήλιου γιατί πολύ απλά αν ο 13-15-17χρονος δεν έχει μεγαλώσει θρησκευόμενος από το σπίτι δεν πρόκειται να αλλάξει ότι και να του λέει ένας καθηγητάκος και μάλιστα με ελάχιστο κύρος στο σχολείο. Αυτό σου απάντησα και πριν, η οικογένεια κάνει την κατήχηση, όχι το σχολείο.Η κατήχηση είναι η ανάλυση των γεγονότων και τον παραδόσεων της θρησκείας ένα προς ένα από το πιο απλό έως το πιο σύνθετο και η παρουσίαση τους με τρόπο που να αποκλείει την ύπαρξη οποιαδήποτε άλλης 'αλήθειας'.
Έλα όμως που εγώ θεωρώ την φιλοσοφία σαν την μέγιστη συλλογή από παπαριές που αμολούσαν ημιμαστουρωμένοι τύποι που δεν είχαν τίποτα καλύτερο να κάνουν. Συνέπεια αυτού δεν θέλω τα παιδιά μου να δηλητηριάζονται με τέτοιες ιδέες
Πλάκα πλάκα θα προτιμούσα την πρακτική πλευρά των πραγμάτων, θρησκευτικά περί όλων των θρησκειών και τον ρόλο τους.
-
Κανείς εδώ δεν έχει ταχθεί κατά του μαθήματος των θρησκευτικών, εφόσον αυτό γνωρίζει τις θρησκείες στα παιδιά, το πως επηρέασαν την ροή της ιστορίας, τις συμπεριφορές κλπ.
Στην Ελλάδα δεν έχουμε τέτοιο πράγμα. Έχουμε μια αναίσχυντη και ουσιαστικά υποχρεωτική κατήχηση των παιδιών, από τις πιο ευαίσθητες και εύπλαστες ηλικίες, σε μια συγκεκριμένη θρησκεία. Το μάθημα όπως είναι σήμερα δεν προσπαθεί να δημιουργήσει γνώση και κατανόηση, αλλά πίστη.
-
Ο χρήστης dimik έγραψε:
Πολλά δεν εξαρτώνται από εμάς αλλά αυτό είναι άλλη συζήτηση.Οι δάσκαλοι να μιλάνε για λεπτομέρειες της θρησκείας, τρόπο ζωής και τέτοια σε παιδάκια του δημοτικού δεν νομίζω, αν θυμάμαι καλά είναι η παλαιά και η καινή διαθήκη που μαθαίνουν. Του τύπου κιβωτός του Νώε, 10 πληγές του Φαραώ, η ζωή του Χριστού κ.α, ας μην ξεχνάμε σε μια περίοδο που τα πιτσιρίκια πιστεύουν ότι υπάρχει και ο Batman έτσι?
Οι λεπτομέρειες, η φιλοσοφία της θρησκείας, οι αρετές της κλπ γίνονται σε μεγάλες τάξεις γυμνασίου και λυκείου και πιάνουν πολύ τόπο εκεί που δεν βλέπει το φως του ήλιου γιατί πολύ απλά αν ο 13-15-17χρονος δεν έχει μεγαλώσει θρησκευόμενος από το σπίτι δεν πρόκειται να αλλάξει ότι και να του λέει ένας καθηγητάκος και μάλιστα με ελάχιστο κύρος στο σχολείο. Αυτό σου απάντησα και πριν, η οικογένεια κάνει την κατήχηση, όχι το σχολείο.Η κατήχηση είναι η ανάλυση των γεγονότων και τον παραδόσεων της θρησκείας ένα προς ένα από το πιο απλό έως το πιο σύνθετο και η παρουσίαση τους με τρόπο που να αποκλείει την ύπαρξη οποιαδήποτε άλλης 'αλήθειας'.
Ακριβώς αυτό που γίνεται στο μάθημα των θρησκευτικών δλδ
Κοίτα dimik, έχω την εντύπωση ότι εσένα σου γινόταν κατήχηση στο σπίτι (ή τέσπα σε άλλα μέρη πέραν του σχολείου). Για τα δικά σου βιώματα, μπορεί αυτό που γινόταν στο σχολείο να ήταν αστείο μπροστά σε αυτό που δεχόσουν στο σπίτι (or equivalent)
Αυτό δεν σημαίνει ότι σε όλους γίνεται το ίδιο. Σε πολλά σπίτια οι γονείς μπορεί να μην ασχολούνται και καν, πέραν του να πάνε 'στην εκκλησία το πάσχα' και να πούνε για τον άη βασίλη. Και η ΜΟΝΗ πηγή actual γνώσης για το χριστιανισμό είναι το σχολείο.
Οπότε ναι μεν μπορεί να δίνουν το γόνιμο υπόβαθρο για να φυτρώσει ο χριστιανισμός στο παιδί τους -με τη λογική ότι τους βλέπουν 'να πιστεύουν' και δεν κανείς δεν τους λέει το αντίθετο- αλλά την κατήχηση να την κάνει αποκλειστικά και μόνο το σχολείο.
Αυτό φυσικά το ξέρει πολύ καλά η εκκλησία και γι' αυτό δεν παίζει με τπτ να αφήσει το πάτημα που έχει στα σχολεία μέσω των δήθεν θρησκευτικών.Α, επίσης εγώ στη ζωή μου δεν γνώρισα ούτε ένα παιδάκι που να πιστεύει ότι υπάρχει ο batman.
Που να πιστεύουν ότι υπήρχε ο Νώε, πολλά.Έλα όμως που εγώ θεωρώ την φιλοσοφία σαν την μέγιστη συλλογή από παπαριές που αμολούσαν ημιμαστουρωμένοι τύποι που δεν είχαν τίποτα καλύτερο να κάνουν. Συνέπεια αυτού δεν θέλω τα παιδιά μου να δηλητηριάζονται με τέτοιες ιδέες
Αυτές οι ημιμαστουρωμένες παπαριές έφτιαξαν και το χριστιανισμό, και τις επιστήμες βέβαια
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Κανείς εδώ δεν έχει ταχθεί κατά του μαθήματος των θρησκευτικών, εφόσον αυτό γνωρίζει τις θρησκείες στα παιδιά, το πως επηρέασαν την ροή της ιστορίας, τις συμπεριφορές κλπ.I do
Φιλοσοφία είναι το μόνο αποδεκτό μάθημα -
Koίτα dim, γυροφέρνεις ένα θέμα και παίζεις με τις λέξεις αυτοαναιρούμενος όλη την ώρα.
Αν στο μάθημα της φιλοσοφίας σε πιπιλίζουν οτι ο επικουρισμός είναι η πιο γαμάτη φιλοσοφία και σου θαβουνε τα υπόλοιπα θα ίσχυαν τα περι κατήχησης κλπ.
Αν σε αυτό το μάθημα σου διδάσκανε για το επικουρισμό, τον στωικισμό, τον χριστιανισμό και τον βουδισμό ΔΕΝ θα ήταν κατήχηση.Έλεος, ελληνικά μιλάμε
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
τι έχουν πάθει αυτή τη περιόδο οι χριστιανοί και τρελαίνονται μόλις σε βλέπουν να χλαπακιάζεις κρέας;δε μπορούν να το αφήσουν να πέσει κάτω;
Οι χριστιανοι τιποτα. Οι μαλακες πολλα.
Ο οποιοσδηποτε πραγματικος χριστιανος θα ασχολουνταν με τη δουλεια του, θα σε αφηνε να παραγγειλεις οτι θελεις και ισως να σου ελεγε την αποψη για 3 λεπτα οτι μπλα μπλα συμφωνα με τα πιστευω της πλειοψηφιας του λαου και ηθη και εθιμα, θα επρεπε να κρατηθεις λιγο. Μεχρι εκει ομως. 'Οποιος θελει, οπίσω μου ελθει'. Ουτε καταδικες, ουτε χλευασμος, ουτε τιποτα.
Οπως βλεπεις βεβαια, δυστυχως, την αποψη και τους φανατιλες/ταλιμπαν υποστηρικτες του 'αυτο που πιστευω εγω ειναι το σωστο, because reasons, και θα πολεμαω να το πετυχω να το πιστευεις και εσυ με το ζορι και θα κοροιδευω/βριζω την αντιθετη αποψη' τη συναντας συχνα, και στον εξω κοσμο και εδω στο φορουμ.
Τρανο παραδειγμα, το ποστ που ξεκινησε το νεο γυρο συνομιλιων στο θεμα.Αν δε με πιστευεις, τσεκαρε με τους γυρω σου και θα δεις οτι αν το παιξεις 'πιστός χριστιανός' θα εισπραξεις αρκετα βιαιοτερες αντιδρασεις (υβρεις, κοροιδια, περιφρονηση) απο τους (κατα δηλωση τους) 'αθεους'.
-
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
Ο οποιοσδηποτε πραγματικος χριστιανος θα ασχολουνταν με τη δουλεια του, θα σε αφηνε να παραγγειλεις οτι θελεις και ισως να σου ελεγε την αποψη για 3 λεπτα οτι μπλα μπλα συμφωνα με τα πιστευω της πλειοψηφιας του λαου και ηθη και εθιμα, θα επρεπε να κρατηθεις λιγο.Από που και ως που;!; Κοίτα τι έχουμε(-τε) φτάσει να θεωρούμε(τε) φυσιολογικό...
Φάε ότι τραβάει η όρεξη σου και άσε με εμένα να κάνω το ίδιο. Δεν ζήτησα ΚΑΜΙΑ γνώμη για τη χιονάτη και τους 7 νάνου (ή οποια άλλη ιστοριούλα)...
-
Ο χρήστης A-Viper7 έγραψε:
Κοίτα τι έχουμε(-τε) φτάσει να θεωρούμε(τε) φυσιολογικό...Ισχύει κ απ' την ανάποδη...
-
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Πολλά δεν εξαρτώνται από εμάς αλλά αυτό είναι άλλη συζήτηση.
Οι δάσκαλοι να μιλάνε για λεπτομέρειες της θρησκείας, τρόπο ζωής και τέτοια σε παιδάκια του δημοτικού δεν νομίζω, αν θυμάμαι καλά είναι η παλαιά και η καινή διαθήκη που μαθαίνουν. Του τύπου κιβωτός του Νώε, 10 πληγές του Φαραώ, η ζωή του Χριστού κ.α, ας μην ξεχνάμε σε μια περίοδο που τα πιτσιρίκια πιστεύουν ότι υπάρχει και ο Batman έτσι?
Ακριβώς αυτό που γίνεται στο μάθημα των θρησκευτικών δλδ
Κοίτα dimik, έχω την εντύπωση ότι εσένα σου γινόταν κατήχηση στο σπίτι (ή τέσπα σε άλλα μέρη πέραν του σχολείου). Για τα δικά σου βιώματα, μπορεί αυτό που γινόταν στο σχολείο να ήταν αστείο μπροστά σε αυτό που δεχόσουν στο σπίτι (or equivalent)
Αυτό δεν σημαίνει ότι σε όλους γίνεται το ίδιο. Σε πολλά σπίτια οι γονείς μπορεί να μην ασχολούνται και καν, πέραν του να πάνε 'στην εκκλησία το πάσχα' και να πούνε για τον άη βασίλη. Και η ΜΟΝΗ πηγή actual γνώσης για το χριστιανισμό είναι το σχολείο.
Οπότε ναι μεν μπορεί να δίνουν το γόνιμο υπόβαθρο για να φυτρώσει ο χριστιανισμός στο παιδί τους -με τη λογική ότι τους βλέπουν 'να πιστεύουν' και δεν κανείς δεν τους λέει το αντίθετο- αλλά την κατήχηση να την κάνει αποκλειστικά και μόνο το σχολείο.
Αυτό φυσικά το ξέρει πολύ καλά η εκκλησία και γι' αυτό δεν παίζει με τπτ να αφήσει το πάτημα που έχει στα σχολεία μέσω των δήθεν θρησκευτικών.Α, επίσης εγώ στη ζωή μου δεν γνώρισα ούτε ένα παιδάκι που να πιστεύει ότι υπάρχει ο batman.
Που να πιστεύουν ότι υπήρχε ο Νώε, πολλά.Έλα όμως που εγώ θεωρώ την φιλοσοφία σαν την μέγιστη συλλογή από παπαριές που αμολούσαν ημιμαστουρωμένοι τύποι που δεν είχαν τίποτα καλύτερο να κάνουν. Συνέπεια αυτού δεν θέλω τα παιδιά μου να δηλητηριάζονται με τέτοιες ιδέες
Αυτές οι ημιμαστουρωμένες παπαριές έφτιαξαν και το χριστιανισμό, και τις επιστήμες βέβαια
Ωραία....εφόσον σε μερικά σπίτια δεν ασχολούνται καν και αφήνουν σαν μόνη πηγή γνώσης το σχολείο, εσένα, εμένα και κάθε άλλον που γκρινιάζει.....ΤΙ ΜΑΣ ΝΟΙΑΖΕΙ? χάνουμε πελάτες? ο σκοπός ποιος είναι, να μην γίνονται χριστιανοί αυτοί που θα μπορούσαν να γίνουν κάτι άλλο? γιατί μόνος σου το έγραψες 'Οπότε ναι μεν μπορεί να δίνουν το γόνιμο υπόβαθρο για να φυτρώσει ο χριστιανισμός στο παιδί τους -με τη λογική ότι τους βλέπουν 'να πιστεύουν' και δεν κανείς δεν τους λέει το αντίθετο- αλλά την κατήχηση να την κάνει αποκλειστικά και μόνο το σχολείο. '
Γιατί ο γονιός που ενδιαφέρεται θα έχει εξηγήσει στο παιδί μερικά πράγματα και δεν θα περιμένει από το σχολείο. Είτε αυτά θα είναι υπέρ είτε κατά της θρησκείας. Από την άλλη τους πελάτες της η εκκλησία τους έχει σίγουρους.
Το έγραψα και παραπάνω, πήγα κατηχητικό στην εφηβεία μου, ήλθον είδον και απήλθον. Να στο εξηγήσω ακριβώς πως ήταν δεν μπορώ.....περισσότερο συζητήσεις πάντως παρά αφηγήσεις.
Εγώ ξέρω και ενήλικες που πιστεύουν και στον Νωε και στον Batman. Ποιος είμαι εγώ να τους την χαλάσω
Έλα όμως που εγώ θεωρώ την φιλοσοφία σαν την μέγιστη συλλογή από παπαριές που αμολούσαν ημιμαστουρωμένοι τύποι που δεν είχαν τίποτα καλύτερο να κάνουν. Συνέπεια αυτού δεν θέλω τα παιδιά μου να δηλητηριάζονται με τέτοιες ιδέες
Says who....??? δηλαδή υπήρχαν πάντα φιλόσοφοι και εξελίχθηκε η ανθρωπότητα? sorry αλλά δεν τους γουστάρω τους φιλοσόφους
Koίτα dim, γυροφέρνεις ένα θέμα και παίζεις με τις λέξεις αυτοαναιρούμενος όλη την ώρα.
Αν στο μάθημα της φιλοσοφίας σε πιπιλίζουν οτι ο επικουρισμός είναι η πιο γαμάτη φιλοσοφία και σου θαβουνε τα υπόλοιπα θα ίσχυαν τα περι κατήχησης κλπ.
Αν σε αυτό το μάθημα σου διδάσκανε για το επικουρισμό, τον στωικισμό, τον χριστιανισμό και τον βουδισμό ΔΕΝ θα ήταν κατήχηση.Έλεος, ελληνικά μιλάμε
πέρα από το γεγονός ότι με διαβάζεις...και μάλιστα απαντάς
Το να θάβουν κάπου τις άλλες θρησκείες το διάβασες κάπου? αν ναι που? γιατί εγώ έγραψα ότι σύμφωνα με αυτά που διάβασα σε ένα τυχαίο σχολικό εγχειρίδιο δεν θάβουν κανέναν ενώ π.χ άλλος διαμαρτυρήθηκε γιατί δεν θέτουν τον μασονισμό σε σωστή βάση (who cares, ουτε καν οι μασόνοι). Γενικά σε αυτό το thread υπάρχει μια τάση να γίνεται η τρίχα τριχιά και να χάνεται το δάσος όσο όλοι κράζουν το δέντρο.Ερώτηση....αν στο κατηχητικό σου δίδασκαν για το επικουρισμό, τον στωικισμό, τον χριστιανισμό και τον βουδισμό τι θα ήταν?
Ο οποιοσδηποτε πραγματικος χριστιανος θα ασχολουνταν με τη δουλεια του, θα σε αφηνε να παραγγειλεις οτι θελεις και ισως να σου ελεγε την αποψη για 3 λεπτα οτι μπλα μπλα συμφωνα με τα πιστευω της πλειοψηφιας του λαου και ηθη και εθιμα, θα επρεπε να κρατηθεις λιγο.
Από που και ως που;!; Κοίτα τι έχουμε(-τε) φτάσει να θεωρούμε(τε) φυσιολογικό...
Φάε ότι τραβάει η όρεξη σου και άσε με εμένα να κάνω το ίδιο. Δεν ζήτησα ΚΑΜΙΑ γνώμη για τη χιονάτη και τους 7 νάνου (ή οποια άλλη ιστοριούλα)...
Δεν το περίμενα με τίποτα αλλά συμφωνώ απολύτως με Viper.
Κανείς δεν χρειάζεται να πει τίποτα σε κανέναν.
Μόνο σε περίπτωση που τον ακούσει να βρίζει χριστοπαναγίες θα δικαιολογούνταν να του έριχνε ένα κουτουλίδι στην μάπα. -
Εδω λιγες σελιδες πιο πριν , καποιος εγραψε για πεος στο στομα ενος Αγιου..Δεν ειδα πολλους να διαμαρτυρονται..
-
Ο χρήστης giannik1977 έγραψε:
Εδω λιγες σελιδες πιο πριν , καποιος εγραψε για πεος στο στομα ενος Αγιου..Δεν ειδα πολλους να διαμαρτυρονται..Όπως την βρίσκει ο καθένας, ας είμαστε ανοιχτοί στις σεξουαλικές φαντασιώσεις...
Στάλθηκε από το Nexus 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Γεια σου γειτονα !
-
Ο χρήστης A-Viper7 έγραψε:
Ο οποιοσδηποτε πραγματικος χριστιανος θα ασχολουνταν με τη δουλεια του, θα σε αφηνε να παραγγειλεις οτι θελεις και ισως να σου ελεγε την αποψη για 3 λεπτα οτι μπλα μπλα συμφωνα με τα πιστευω της πλειοψηφιας του λαου και ηθη και εθιμα, θα επρεπε να κρατηθεις λιγο.
Από που και ως που;!; Κοίτα τι έχουμε(-τε) φτάσει να θεωρούμε(τε) φυσιολογικό...
Αν θες να πεις οτι ΔΕΝ ανταλασσεις αποψεις με τους συναδελφους σου για γενικοτερα θεματα, περα απο τα εργασιακα, κανενα προβλημα.
**Ειναι οντως ετσι? **Απο την αλλη, κανεις δε ζητησε τη γνωμη σου στο παρον θεμα, την ειπες ομως εται δεν ειναι? Αν εγω δε πολυγουσταρω να ακουτω τετοια, θα πρεπει να ΘΙΧΤΩ εγω τωρα και να αρχισω να λεω 'απο που και ως που', 'κοιτα τι φτασμε να θεωρουμε φυσιολογικο' μαλλον, αλλα μετα θα κατηγορηθω για μη ανοχη στις διαφορετικες γνωμες.
EDIT
τωρα ειδα οτι το ιδιο εγραψε και ο ililias με λιγοτερα λογακια. -
Αρχικά δεν κάνει κατήχηση το σχολείο γιατί την κάνουν οι γονείς. Μετά, αν δεν την κάνουν, τότε τι μας νοιάζει.
Τέσπα μάλλον εκεί είναι η ουσία dimik. Ότι δεν σε νοιάζει το ότι κάνει κατήχηση η εκκλησία στο σχολείο, είτε γιατί συμφωνείς, είτε γιατί την υπέστης σε μεγαλύτερο βαθμό αλλού.
Πες το από την αρχή, να μην παίζουμε την κολοκυθιά 'όχι κάνει ο άλλος περισσότερο' 'πχι δεν μας νοιάζει' κοκ
Όσο για το says who... Μάλλον αποτελεί απόδειξη γιατί είναι πρόβλημα να κάνουμε 12 χρόνια χριστιανικά και μόνο ένα φιλοσοφία. Φαντάζομαι το ίδιο θα έλεγες και για τα μαθηματικά αν είχαν την ίδια αντιμετώπιση.
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Αρχικά δεν κάνει κατήχηση το σχολείο γιατί την κάνουν οι γονείς. Μετά, αν δεν την κάνουν, τότε τι μας νοιάζει.Τέσπα μάλλον εκεί είναι η ουσία dimik. Ότι δεν σε νοιάζει το ότι κάνει κατήχηση η εκκλησία στο σχολείο, είτε γιατί συμφωνείς, είτε γιατί την υπέστης σε μεγαλύτερο βαθμό αλλού.
Πες το από την αρχή, να μην παίζουμε την κολοκυθιά 'όχι κάνει ο άλλος περισσότερο' 'πχι δεν μας νοιάζει' κοκ
Όσο για το says who... Μάλλον αποτελεί απόδειξη γιατί είναι πρόβλημα να κάνουμε 12 χρόνια χριστιανικά και μόνο ένα φιλοσοφία. Φαντάζομαι το ίδιο θα έλεγες και για τα μαθηματικά αν είχαν την ίδια αντιμετώπιση.
Απο που ακριβως προκυπτει οτι γινεται κατηχηση? γιατι αν κρινουμε απο το αποτελεσμα (συγκρινομενο με την ποσοτητα/ποιοτητα πιστων στις μουσουλμανικες χωρες), μαλλον δεν γινεται κατηχηση.
Εκτος αν οι Ελληνοπαιδες ειναι ΤΟΟΟΟΟΣΟ εξυπνοι και βλεπουν το δόκανο και δεν πεφτουν μεσα. -
Ο χρήστης dimik έγραψε:
ΤΙ ΜΑΣ ΝΟΙΑΖΕΙ?Μας νοιάζει γιατί είναι ανήθικο και παράνομο. Ασχέτως αν γίνεται με την κάλυψη του ίδιου του κράτους.
Μόνο σε περίπτωση που τον ακούσει να βρίζει χριστοπαναγίες θα δικαιολογούνταν να του έριχνε ένα κουτουλίδι στην μάπα.
Και πολύ καλά θα έκανε ο 'κουτουλημένος' να σηκωθεί και να τον στείλει τον άλλο στο νοσοκομείο με ανοιχτό κεφάλι. Εγκεφαλικές βλάβες δεν θα μπορούσε να του προκαλέσει πάντως καθώς ήταν ήδη βεβλαμμένος για να επιτεθεί σε κάποιον επειδή έβρισε ένα φανταστικό ον. (Σαν να ορμάω εγώ σε κάποιον που έβρισε τον Σούπερμαν).
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
ΤΙ ΜΑΣ ΝΟΙΑΖΕΙ?
Μας νοιάζει γιατί είναι ανήθικο και παράνομο. Ασχέτως αν γίνεται με την κάλυψη του ίδιου του κράτους.
Ανηθικο και παράνομο ειναι και να περιμενει η ΚΝΕ εξω απο τα σχολεια για καινουρια προβατάκια, με την καλυψη του κράτους, οπως και να μαζευει 15χρονα με πανω σε πορειες 'αντιφασιστικες', 'υπερ των εργατων' και διαφορων αλλων που 'χρειαζονται στηριξη μεσω του αγωνα'.
Σε αυτα δεν βλεπω να υπαρχει αντιρρηση ομως.Μόνο σε περίπτωση που τον ακούσει να βρίζει χριστοπαναγίες θα δικαιολογούνταν να του έριχνε ένα κουτουλίδι στην μάπα.
Και πολύ καλά θα έκανε ο 'κουτουλημένος' να σηκωθεί και να τον στείλει τον άλλο στο νοσοκομείο με ανοιχτό κεφάλι. Εγκεφαλικές βλάβες δεν θα μπορούσε να του προκαλέσει πάντως καθώς ήταν ήδη βεβλαμμένος για να επιτεθεί σε κάποιον επειδή έβρισε ένα φανταστικό ον. (Σαν να ορμάω εγώ σε κάποιον που έβρισε τον Σούπερμαν).
Αν πιστευεις οτι ο Σουπερμαν υπαρχει ομως, ή αν πιστευεις σε μια αλλη ΙΔΕΑ, (αυτη που σου γουσταρει εσενα τελος παντων) φτανεις μεχρι και σε εμφύλιο, εκτελεσεις, τοποθετηση βομβων και γκαζακιων.... για να την πιστεψουν και οι αλλοι, ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΣΩΣΤΗ ΡΕ ΠΑΙΔΑΚΙ ΜΟΥ, ΤΕΛΕΙΩΣΕ.
Αν βεβαι σε τσιμπησουν, μια χαρα βολευεσαι με αραγμα και γραψιμο βιβλιων και τσαμπα διατροφη, δεν εχασες και κατι... -
Ανηθικο και παράνομο ειναι και να περιμενει η ΚΝΕ εξω απο τα σχολεια για καινουρια προβατάκιαΟ θρησκευτικός προσηλυτισμός είναι παράνομος, όχι ο πολιτικός. Εξάλλου τον πολιτικό προσηλυτισμό που λες, δεν τον κάνει το επίσημο κράτος και ο δέκτης μπορεί να τους πει να παν να μαμηθούν. Δεν βλέπεις την διαφορά;
οπως και να μαζευει 15χρονα με πανω σε πορειες 'αντιφασιστικες', 'υπερ των εργατων' και διαφορων αλλων που 'χρειαζονται στηριξη μεσω του αγωνα'
Δεν υπάρχει τίποτα παράνομο στο να υπάρχουν 15χρονοι διαδηλωτές. Αν αυτό πιστεύουν, καλά κάνουν.
Αν πιστευεις οτι ο Σουπερμαν υπαρχει ομως
Για μένα είναι... θρησκεία!!!
-
Αν θες να πεις οτι ΔΕΝ ανταλασσεις αποψεις με τους συναδελφους σου για γενικοτερα θεματα, περα απο τα εργασιακα, κανενα προβλημα.
**Ειναι οντως ετσι? **Απο την αλλη, κανεις δε ζητησε τη γνωμη σου στο παρον θεμα, την ειπες ομως εται δεν ειναι? Αν εγω δε πολυγουσταρω να ακουτω τετοια, θα πρεπει να ΘΙΧΤΩ εγω τωρα και να αρχισω να λεω 'απο που και ως που', 'κοιτα τι φτασμε να θεωρουμε φυσιολογικο' μαλλον, αλλα μετα θα κατηγορηθω για μη ανοχη στις διαφορετικες γνωμες.
EDIT
τωρα ειδα οτι το ιδιο εγραψε και ο ililias με λιγοτερα λογακια.Κοίτα τι έχουμε(-τε) φτάσει να θεωρούμε(τε) φυσιολογικό...
Ισχύει κ απ' την ανάποδη...
Περί εκκλησίας [#3]