-
Λυπάμαι αλλά δεν θα εξηγώ τέτοια πράγματα.
Πιστεύω πως είσαι σε ηλικία που θα πρέπει να ξέρεις. -
Καλό!!!
-
Όπως το βλέπεις κανείς.
Για μένα όχι και τόσο. -
Λοιπόν, επειδή όντως:
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
Markvag, αυτο δεν ειναι ποστ, ειναι η ΑΓΙΑ ΣΙΝΔΟΝΗ
Θα απαντήσω μόνο σε ένα σημείο:
Ψαχνω να βρω ενα πρακτικο λογο για να μη θελεις.
Την εφαρμογή των νόμων και του συντάγματος για παράδειγμα;;; Λεπτομέρειες θα μου πεις...
Αν πει μαθητης 'δε θελω να παραστω στη γιορτη του Πολυτεχνειου' τον κοβω να μην προλαβαινει να βγει απο το σχολειο
Συμφωνώ ότι αυτό είναι μαλακία και έχεις 100% δίκιο. Η συμμετοχή σε όλες αυτές τις αηδίες πρέπει να είναι προαιρετική. Ωστόσο, έχει διαφορά η εκδήλώση τιμής σε ανθρώπους που έχυσαν το αίμα τους για αυτό το ρημαδιασμένο το κράτος και η υποχρεωτική κατήχηση. Αν δεν το καταλαβαίνεις, δεν μπορώ να το κάνω πιο τάληρα...
Ας το πιάσουμε πρακτικά....
σε μια τάξη έστω 1 μαθητής δεν παρακολουθεί θρησκευτικά, δεν κάνει προσευχή κλπ, από πόσα παιδιά στην τάξη θα στοχοποιηθεί? 1-2-3? πιστεύεις θα τον αποκλείσουν κοινωνικά οι υπόλοιποι μαθητές για αυτόν τον λόγο?
Πρακτικότατα, το έχω δει στο δημοτικό όπου είχαμε έναν ιεχωβά και ακόμα θυμάμαι εικόνα από σχεδόν όλο το σχολείο να τον σχολιάζει όταν έφυγε από τη γραμμή πριν την προσευχή και χεράκια να τον δείχνουν. Είναι εξαιρετικό αυτό για την ψυχολογία ενός παιδιού! Και φυσικά φταίνε οι γονείς του που δεν αλλάζουν τα πιστεύω τους για να συμβαδίζουν με αυτά των άλλων! Αλλά εντάξει μωρέ... ας γαμηθούν μερικά παιδάκια για να μην διαρραγεί το fabric της κενωνίας μας, το οποίο είναι το σουβλιστό αρνί το πάσχα, η γαλοπούλα τα χριστούγεννα και τα χρόνια πολλά μία φορά το χρόνο και στηρίζεται σε ένα μάθημα που δεν επηρρεάζει κανέναν, επειδή κανείς δεν το παρακολουθεί.
Συμφωνώ, δεν βλέπω κανέναν να κάνει κίνηση π.χ
α) να αφαιρεθεί η αναφορά στην θρησκεία από το σύνταγμα
β) να σταματήσει κάθε είδους δοσοληψία με την εκκλησία (ιδιαίτερα οικονομική)
γ) να χαρακτηριστεί η εκκλησία και η κάθε εκκλησία ιδιωτικός οργανισμός
δ) να αφαρεθεί κάθε τι σχετικό με θρησκεία από όλους τους δημόσιους οργανισμούςξέρεις γιατί? γιατί ο μέσος ψηφοφόρος θέλει και την εκκλησία του, και το ΠΑΣΟΚ/ΝΔ του, και τις πουτάνες στο κολώμπαρο, και τη Μερσεντέ, και να πληρώνεται για να κάθεται σε καμια δημόσα υπηρεσία και και και.....welcome to Greece
Πολύ κακώς. Και αυτό συμβαίνει γιατί είμαστε πάρα πολύ πίσω... Welcome to Greece, ναι, αλλά κάποια στιγμή θα πρέπει κάποιος πούστης να κάνει κάτι και όχι να κρυβόμαστε πίσω από το (κωλο)δάχτυλό μας... Και προφανώς δεν αναφέρομαι μόνο στα σχολεία, αλλά και στα υπόλοιπα...
-
Ο χρήστης markvag έγραψε:
Λοιπόν, επειδή όντως:Markvag, αυτο δεν ειναι ποστ, ειναι η ΑΓΙΑ ΣΙΝΔΟΝΗ
Θα απαντήσω μόνο σε ένα σημείο:
Ψαχνω να βρω ενα πρακτικο λογο για να μη θελεις.
Την εφαρμογή των νόμων και του συντάγματος για παράδειγμα;;; Λεπτομέρειες θα μου πεις...
Αν πει μαθητης 'δε θελω να παραστω στη γιορτη του Πολυτεχνειου' τον κοβω να μην προλαβαινει να βγει απο το σχολειο
Συμφωνώ ότι αυτό είναι μαλακία και έχεις 100% δίκιο. Η συμμετοχή σε όλες αυτές τις αηδίες πρέπει να είναι προαιρετική. Ωστόσο, έχει διαφορά η εκδήλώση τιμής σε ανθρώπους που έχυσαν το αίμα τους για αυτό το ρημαδιασμένο το κράτος και η υποχρεωτική κατήχηση. Αν δεν το καταλαβαίνεις, δεν μπορώ να το κάνω πιο τάληρα...
σε μια τάξη έστω 1 μαθητής δεν παρακολουθεί θρησκευτικά, δεν κάνει προσευχή κλπ, από πόσα παιδιά στην τάξη θα στοχοποιηθεί? 1-2-3? πιστεύεις θα τον αποκλείσουν κοινωνικά οι υπόλοιποι μαθητές για αυτόν τον λόγο?
Πρακτικότατα, το έχω δει στο δημοτικό όπου είχαμε έναν ιεχωβά και ακόμα θυμάμαι εικόνα από σχεδόν όλο το σχολείο να τον σχολιάζει όταν έφυγε από τη γραμμή πριν την προσευχή και χεράκια να τον δείχνουν. Είναι εξαιρετικό αυτό για την ψυχολογία ενός παιδιού! Και φυσικά φταίνε οι γονείς του που δεν αλλάζουν τα πιστεύω τους για να συμβαδίζουν με αυτά των άλλων! Αλλά εντάξει μωρέ... ας γαμηθούν μερικά παιδάκια για να μην διαρραγεί το fabric της κενωνίας μας, το οποίο είναι το σουβλιστό αρνί το πάσχα, η γαλοπούλα τα χριστούγεννα και τα χρόνια πολλά μία φορά το χρόνο και στηρίζεται σε ένα μάθημα που δεν επηρρεάζει κανέναν, επειδή κανείς δεν το παρακολουθεί.
δ) να αφαρεθεί κάθε τι σχετικό με θρησκεία από όλους τους δημόσιους οργανισμούςξέρεις γιατί? γιατί ο μέσος ψηφοφόρος θέλει και την εκκλησία του, και το ΠΑΣΟΚ/ΝΔ του, και τις πουτάνες στο κολώμπαρο, και τη Μερσεντέ, και να πληρώνεται για να κάθεται σε καμια δημόσα υπηρεσία και και και.....welcome to Greece
Πολύ κακώς. Και αυτό συμβαίνει γιατί είμαστε πάρα πολύ πίσω... Welcome to Greece, ναι, αλλά κάποια στιγμή θα πρέπει κάποιος πούστης να κάνει κάτι και όχι να κρυβόμαστε πίσω από το (κωλο)δάχτυλό μας... Και προφανώς δεν αναφέρομαι μόνο στα σχολεία, αλλά και στα υπόλοιπα...
Καλα δε φταις εσυ μονο για τη σινδονη, υφανα και εγω.
Οι νομοι εφρμοζονται σε γενικες γραμμες. μπορεις να πιστευεις οτι γουσταρεις (μη περιμενεις ευκολα να σου κανουμε και εκκλησια βεβαια) και δε σε πειραζει κανεις. Μπορεις κα να μην κανεις θρησκευτικα με τον τροπο που περιγραψαμε.
Αν το περιστατικο με τον Ιεχωβα στην προσευχη γινει τωρα, δε θα συμβει τιποτα, τοτε που ημασταν εμεις σχολειο ηταν πιο σφιχτα τα πραγματα.
Επιμενω οτι δεν ειναι κατηχηση το πραγμα, το βλεπω αλλιως.Οποιος και να βρεθει να κανει αυτα που λες για 'τη μειοψηφια', για χαρη των 5 αθεων να μην κανουν θρηκευτικα οι 20, μετα απο 30 χρονια αν οι Χριστιανοι γινουν 'μειοψηφια' για να τους προστατεψουμε θα πρεπει να ξαναβαλουμε προσευχες και θρησκευτικα παλι σε μαθημα, εκει να δεις ΛΟΛ.
Αν βαζουμε τη σημαια πανω απο ολα σαν συμβολο ας πουμε, οπως στο Αμερικα την εχουν παντου, θα πεταχτιουν μερικα τσουτσεκια και θα λενε 'ουυυυ εθνικιστες ειστε ολοι' και αλλα τετοια κουλά (ηδη το λενε). Ακριβως επειδη βρισκομαστε στην Ελλαδα και ο καθε ενας νομιζει οτι η γνωμη του πρεπει να ακουστει. -
Ο χρήστης markvag έγραψε:
Δεν φταίνε οι γονείς που δεν αλλάζουν θρησκεία αλλά που δεν έχουν εξηγήσει στον πιτσιρικά ότι είναι Ιεχωβάς για τάδε λόγο και πρέπει να είναι περήφανος για αυτό. Στα @@ του μετά αν τον κοίταξαν και αν τον έδειξαν. Επαναλαμβάνω και πάλι σε αυτές τις ηλικίες υπάρχουν 1000δες λόγοι για να στιγματιστεί ένα παιδί και μάλιστα που πονάνε παραπάνω από το 'ουουουουο δεν παρακολουθείς θρησκευτικά'
Σε ότι αφορά το fabric της κοινωνίας.....http://4dim-n-smyrn.att.sch.gr/index.htm4ο δημοτικό Ν. Σμύρνης, @ρχιδατος διεθυντής που προσπαθεί ο άνθρωπος να μεταμορφώσει το σχολείο.
Εκδηλώσεις του σχολείου.....
σχετικά με την διαφορετικότητα......http://4dim-n-smyrn.att.sch.gr/index.htm πολύ ωραία εκδήλωση φαίνεται
για 25η Μαρτίου.... http://4dsnsmyrn.blogspot.com/2014/03/25.html 'γιατί γιορτάζει η Παναγιά γιορτάζει και η Πατρίδα' σαν παραβίαση δικαιωμάτων των μη χριστιανών μου φαίνεταιγια την Κύπρο http://4dim-n-smyrn.att.sch.gr/nisoskupros.htm 'Χριστιανισμός- Ίδρυση της Εκκλησίας της Κύπρου
«Στίχοι απλοϊκοί προς κατάνυξιν» ύμνος Αγίου Νεοφύτου του Εγκλείστου' ανάμεσα στα άλλα θέματαΚαταλαβαίνεις τώρα ότι η ιστορία αυτού του έθνους είναι συνδεδεμένη με την θρησκεία, και ο κοινωνικός μας ιστός συνδέεται και μεσω της θρησκείας? Δεν είναι μόνο οι γιορτές είναι η ιστόρία μας, είναι οι προλήψεις μας, είναι οι καθημερινές φράσεις μας π.χ 'μα την Παναγία σου λέω', είναι όλα εκείνα που μας κάνουν διαφορετικούς από τους υπόλοιπους και δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να γίνουμε όλοι ίδιοι σοι και καλά για να μην νιώθουν μειονεκτικά οι 'διαφορετικοί', από την στιγμή που οι ίδιοι επέλεξαν να είναι 'διαφορετικοί' και δεν τους ανάγκασε κανείς, γιατί να αναγκάσεις εμένα για χάρη τους????
Εγώ και μερικές χιλιάδες άλλοι της γενιάς μου δεν θα κάνουμε κάτι γιατί πρώτα από όλα 'ο μαλάκας είναι ανίκητος' και δευτερόν μας ενοχλούν πολύ περισσότερο άλλα σημαντικότερα θέματα από την εκκλησία, με αυτήν ασχολείται κάποιος όταν έχει λύσει όλα τα άλλα.
-
Οποιος και να βρεθει να κανει αυτα που λες για 'τη μειοψηφια', για χαρη των 5 αθεων να μην κανουν θρηκευτικα οι 20, μετα απο 30 χρονια αν οι Χριστιανοι γινουν 'μειοψηφια' για να τους προστατεψουμε θα πρεπει να ξαναβαλουμε προσευχες και θρησκευτικα παλι σε μαθημα, εκει να δεις ΛΟΛ.γιατί σου είπε κανείς ότι πρέπει να μπει μάθημα 'αθεΐας' ;
Το να μην γίνονται θρησκευτικά ενός μόνο δόγματος, είναι agnostic στο ποια 'μειοψηφία προστατεύεται'. Είτε είναι οι άθεοι, είτε είναι οι εβραίοι, είτε είναι οι ορθόδοξοι.
Το οποίο φυσικά ισχύει για οποιοδήποτε σύστημα μη-διαχωρισμού και εκεί είναι το νόημα. Είναι agnostic προστασία του κάθε ενός, όποιος και να είναι αυτός.
-
Ο χρήστης dimik έγραψε:
είναι οι καθημερινές φράσεις μας π.χ 'μα την Παναγία σου λέω'και 'γαμώ την πουτάνα μου' λέμε, να κάνουμε και μάθημα περί πορνείας
Οι πουτάνες και το να πηδήξεις πουτάνες επίσης υπήρξε βασικό στοιχείο της κουλτούρας του έθνους μας, κάποτε οι πρώτες σεξουαλικές εμπειρίες ήταν ψιλοδεδομένο ότι θα είναι με πουτάνες, αλλά εκεί δεν είδα πρόβλημα που αποφασίσαμε σιγά σιγά να το ξεπεράσουμε. Δεν μας έγινε και καμιά τρύπα στο fabric του καλσόν.
Κάποτε επίσης οι οικογένειες χτίζονταν μόνο με συνοικέσια, έπαιρνες τη 17χρονη (και πολύ λέω) που δεν σε είχε ξαναδει και και δεν της έπεφτε λόγος. Κι αυτό βασικό στοιχείο της κουλτούρας του έθνους μας.
Κι αυτό είπαμε ότι καλό θα ήταν να το ξεπεράσουμε. Μας σκίστηκε κανα fabric που το κάναμε;[Είναι μακρά η λίστα στοιχείων εθνοτικής κουλτούρας που αφήσαμε στο χρονοντούλαπο, και το ονομάζουμε πρόοδο και χαιρόμαστε γι' αυτό.]
λα εκείνα που μας κάνουν διαφορετικούς από τους υπόλοιπους και δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να γίνουμε όλοι ίδιοι σοι και καλά
από την στιγμή που οι ίδιοι επέλεξαν να είναι 'διαφορετικοί' και δεν τους ανάγκασε κανείς, γιατί να αναγκάσεις εμένα για χάρη τους????
καταλαβαίνεις ότι τα δύο που γράφεις παραπάνω έρχονται σε ευθεία αντίθεση μεταξύ τους
Η αξία της διαφορετικότητας υπάρχει μόνο μεταξύ εθνών, όχι και εντός του ίδιου έθνους;
Αν αύριο μεθαύριο η ευρώπη γίνει ένα κράτος, και στα πρότυπα της ΗΠΑμερικής αρχίζει να χτίζει τη δική της διαφορετικότητα έναντι των άλλων, θα σου αρέσει να σου (στον έλληνα δλδ) πουν 'κοίτα, η πλειοψηφία είναι καθολική. Εσύ επιλέγεις να είσαι ορθόδοξος, αλλά για χάρη σου δεν θα αναγκαστούμε όλοι, οπότε ΚΑΘΟΛΙΚΑ και ΜΟΝΟ θα διδάσκεται 12 χρόνια' θα σου αρέσει;
Βλέπεις, ο μόνος τρόπος για να προασπιστείς την αξία της διαφορετικότητας και να μην της βάζεις εμπόδια, είναι Ο ΜΗ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ.
Λειτουργεί όποια και να είναι η πλειοψηφία, όποια και να είναι η μειοψηφία, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. -
Υπάρχουν και τα Κατηχητικά σχολεία αν θέλει να πάει κάποιος .
-
Ο χρήστης dimik έγραψε:
πρώτα από όλα 'ο μ@λ@κ@ς είναι ανίκητος'Συμφωνώ απολύτως!
Συμφωνώ επίσης ότι υπάρχουν σοβαρότερα θέματα, αλλά αυτό είναι πολύ εύκολο να λυθεί...
-
Follow
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid= ... d=63984679
Πριν από λίγες ημέρες δημιούργησε προφίλ στο Τwitter (@Ecclesia_gr), καθώς και στο Facebook με λογαριασμό «Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος - Ecclesia.gr» -
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Οποιος και να βρεθει να κανει αυτα που λες για 'τη μειοψηφια', για χαρη των 5 αθεων να μην κανουν θρηκευτικα οι 20, μετα απο 30 χρονια αν οι Χριστιανοι γινουν 'μειοψηφια' για να τους προστατεψουμε θα πρεπει να ξαναβαλουμε προσευχες και θρησκευτικα παλι σε μαθημα, εκει να δεις ΛΟΛ.
γιατί σου είπε κανείς ότι πρέπει να μπει μάθημα 'αθεΐας' ;
ναι ο markvag παραπανω
Οαν η Ευρωπη γινει ομοσπονδια ή ΗΠΑμερικη (αληθεια, το σκετο ΗΠΑ δε σου κανει ή ετσι εκφραζεις κατι?) , θα δουμε τα περι 'γενικης θρησκειας' αν θα υφιστανται και θα πραξουμε. Ειδικα τωρα στις ΗΠΑ αντι της θρησκειας, επισημα τουλαχιστον, παιζει η σημαια/'εθνος'/land of the free και η προσωπολατρεια του προέδρου. Θα γουσταρες σημαια ΚΑΡΓΑ παντου και τη φωτο του Παππουλια ή/και του Σαμαρα πανω απο τους δικαστες ή μεσα στα σχολεια ή τις δημοσιες υπηρεσιες? Εκει θα βγουν διαφοροι και θα πουν τι πατριδα και μαλακιες, ειμαστε πολιτες του κοσμου, βγαλτε τις σημαιες να προστατεψουμε τις μειονοτητες ΑΒΓΔ που δε γουσταρουν.
Οι πουτανες ως επαγγελμα υπηρχν απο την αρχαιοτητα παντου ανεξαρτητως θρησκειων δε γεννηθηκαν ξαφνικα εδω μονο στην ελλαδα με κινδυνο να σκισουν το fabric. -
ναι ο markvag παραπανωπου;
Οαν η Ευρωπη γινει ομοσπονδια ή ΗΠΑμερικη (αληθεια, το σκετο ΗΠΑ δε σου κανει ή ετσι εκφραζεις κατι?) , θα δουμε τα περι 'γενικης θρησκειας' αν θα υφιστανται και θα πραξουμε.
Μου αρέσει το ΗΠΑμερική. Τι μπορεί να εκφράζει δλδ;
Θα γουσταρες σημαια ΚΑΡΓΑ παντου και τη φωτο του Παππουλια ή/και του Σαμαρα πανω απο τους δικαστες ή μεσα στα σχολεια ή τις δημοσιες υπηρεσιες?
Πες μου και για την οπλοκατοχή. Εξίσου σχετικό θα ήταν
Οι πουτανες ως επαγγελμα υπηρχν απο την αρχαιοτητα παντου ανεξαρτητως θρησκειων δε γεννηθηκαν ξαφνικα εδω μονο στην ελλαδα με κινδυνο να σκισουν το fabric.
μα τι στπ γράφεις πάλι
Παραδείγματα από μέρη του υφάσματος της ελληνικής κοινωνίας έγραψα, που δεν μας πείραζε να ξεφτύσουν και δεν γίναμε λιγότερο έλληνες. -
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
ναι ο markvag παραπανω
που;
αρκετα παραπανωΟαν η Ευρωπη γινει ομοσπονδια ή ΗΠΑμερικη (αληθεια, το σκετο ΗΠΑ δε σου κανει ή ετσι εκφραζεις κατι?) , θα δουμε τα περι 'γενικης θρησκειας' αν θα υφιστανται και θα πραξουμε.
Μου αρέσει το ΗΠΑμερική. Τι μπορεί να εκφράζει δλδ;
Τιποτα, ρωτησα απλα, μαλλον ειναι ενας τροπος για να διαφοροποιείσαι, κανενα προβλημαΘα γουσταρες σημαια ΚΑΡΓΑ παντου και τη φωτο του Παππουλια ή/και του Σαμαρα πανω απο τους δικαστες ή μεσα στα σχολεια ή τις δημοσιες υπηρεσιες?
Πες μου και για την οπλοκατοχή. Εξίσου σχετικό θα ήταν
**Εχουν αντικαταστησει την εικονα του Χριστου με τον ντοπιο Παππουλια και τη σημαια. Οι αλλοι ειχαν παντου Λενιν και σημαια. Ειναι σχετικοτατο. **Οι πουτανες ως επαγγελμα υπηρχν απο την αρχαιοτητα παντου ανεξαρτητως θρησκειων δε γεννηθηκαν ξαφνικα εδω μονο στην ελλαδα με κινδυνο να σκισουν το fabric.
μα τι στπ γράφεις πάλι
Παραδείγματα από μέρη του υφάσματος της ελληνικής κοινωνίας έγραψα, που δεν μας πείραζε να ξεφτύσουν και δεν γίναμε λιγότερο έλληνες.Ειναι λιγο ασχετα τα πραδειγματα, ο ρομαντικος γαμος ειναι δημιουργημα του 18ου-19ου αιωνα, μεχρι τοτε με συνοικεσια παντρευοντουσαν σε ολο τον κοσμο. Αντιστοιχα το θεμα 17 και λιγοτερο ειχε να κανει με την ικανοτητα αναπαραγωγης που ηταν απαραιτητη για να εχεις χερια για τα χωραφια και την θνησιμοτητα, που την εκαναν για αλλους κοσμους οι περισσσοτεροι απο τα 50 τους. Τωρα πια αυτα δεν ειναι απαραιτητα, για αυτο και δε γινονται.
Ολα αυτα αν θες, ειναι τα χρωματα του υφασματος, οχι οι ινες του. -
Εγώ πάλι βρίσκω ακατανόητο σε ευρωπαϊκή χώρα του 21ου αιώνα να μιλάμε για 'υφάσματα' βασισμένα σε θρησκείες. Μεσαίωνας...
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Εγώ πάλι βρίσκω ακατανόητο σε ευρωπαϊκή χώρα του 21ου αιώνα να μιλάμε για 'υφάσματα' βασισμένα σε θρησκείες. Μεσαίωνας...Δεν ειναι ολο το υφασμα η θρησκεια, ειναι μερος.
ΥΓ
προτεινω οσοι δε θελουν, το Πασχα που ειναι αμιγως θρησκευτικο κολπο να μη φανε αρνακι, να πανε στη δουλεια αυτοι και στο σχολειο τα παιδια τους και γενικοτερα να μην λειτουργουν αυτες τι μερες σα να συμβαινει κατι ξεχωριστο. How do you like it? -
να πανε στη δουλεια αυτοι και στο σχολειο τα παιδια τους και γενικοτερα να μην λειτουργουν αυτες τι μερες σα να συμβαινει κατι ξεχωριστο. How do you like it?Αν ένας χριστιανός τύχει να δουλεύει σε μουσουλμανική χώρα, θα πρέπει να τους πει ότι εγώ θα έρχομαι για δουλειά την παρασκευή και δεν πατάω το πόδι μου την κυριακή για να μην αλλαξοπιστήσει;
Ή μήπως οι ορθόδοξοι αν δουλεύουν εκτός ελλάδας κατεβάζουν ρολά το πάσχα επειδή η αργία είναι τόσο αμιγώς θρησκευτικό κόλπο;
Οι τούρκοι εργαζόμενοι στην ελλάδα θα πρέπει να έρχονται στη δουλειά 25η Μαρτίου;
Ένας άθεος εργοδότης θα ήταν ΟΚ να λέει στους εργαζομένους του 'εγώ δεν πιστεύω στο πάσχα, δεν κλείνουμε'?
είναι σημαντικά ερωτήματα αυτά, και τεράστιας αξίας το φοβερό επιχείρημά σου. ΝΟΤ.
-
Τιποτα, ρωτησα απλα, μαλλον ειναι ενας τροπος για να διαφοροποιείσαι, κανενα προβλημαγια να διαφοροποιούμαι
Έχει προκύψει από την προτίμησή μου για consistency στην περιγραφή χώρας και κατοίκου αυτής.
Αμερική-Αμερικάνος θεωρώ πως είναι λάθος, εκτός κι αν περιγράφεις ήπειρο και κάτοικο ηπείρου (Ευρώπη-Ευρωπαίος).
ΗΠΑ-ΗΠΑέζος δεν μου κάθεται καλά
ΗΠΑμερική, ΗΠΑμερικανός. Μια χαρά.Μην ψάχνεις πάντα κρυφά νοήματα εκεί που δεν υπάρχουν.
-
Δεν ειναι ολο το υφασμα η θρησκεια, ειναι μερος.Δεν είναι τίποτα. Εσύ είσαι ας το πούμε χριστινός, εγώ είμαι άθεος. Αυτό που μας ενώνει είναι ότι ζούμε στο ίδιο μπουρδέλο και περνάμε τα ίδια ζόρια και μόνο μαζί μπορούμε να κολυμπήσουμε στην στεριά. Ποσώς με ενδιαφέρει αν είσαι Χ.Ο. ή Σιχ!!!
προτεινω οσοι δε θελουν, το Πασχα που ειναι αμιγως θρησκευτικο κολπο να μη φανε αρνακι, να πανε στη δουλεια αυτοι και στο σχολειο τα παιδια τους και γενικοτερα να μην λειτουργουν αυτες τι μερες σα να συμβαινει κατι ξεχωριστο. How do you like it?
Καταλαβαίνεις φαντάζομαι πως είναι εντελώς άκυρο αυτό που είπες. Κι αρνάκια τρώω το Πάσχα (που είναι γαμάτη φολκορική εορτή με φαΐ, ποτό, ζεμπέκικα κλπ - βέβαια τρώω και μπιφτέκια την Μ. Παρασκευή!!! ) και ευχαρίστως θα έτρωγα πιλάφια με μουσουλμάνους σε νυχτέρι στο Ραμαζάνι (βέβαια με αυτούς θα τα χαλούσαμε στο ποτό, οπότε θα τους έριχνα άκυρο! ) και γαλοπούλα θα έτρωγα με τους Γιάνκηδες στο Thanksgiving. Απλά οι άνθρωποι πρέπει να έχουν και κάποιες γιορτές/αργίες κι αυτό συμβαίνει σε όλο τον κόσμο, ασχέτως θρησκείας (π.χ. bank holidays στο UK). Για μένα το Πάσχα είναι μια ακόμα γιορτή και ευκαιρία για γλεντάκι. Η Πρωτομαγιά για παράδειγμα είναι πολύ σημαντικότερη καθώς έχει πραγματική αξία στη ζωή μας και φυσικά την τιμώ κι αυτή. Α, μιας και είσαι δεξιός, μην απεργήσεις ξανά την Πρωτομαγιά.
-
ευτυχώς οι δεξιοί δεν τηρούν το 8-ωρο και δουλεύει κανάς άνθρωπος σε αυτό τον κόσμο
Περί εκκλησίας [#3]