-
Mjacob,
οντως το τραβας απο τα μαλλια. κατσε να το τραβηξω και εγω να το γαμησω να ψοφησει γιατι εχω ορεξη, να καταλαβεις τι λες.Λευκος, ετερο, αρτιμελης, σε ανδροκρατουμενη κοινωνια κλπ ΟΥΑΟΥ. Το παρουσιαζεις λες και ειμαστε στο Μισσισίπι μαυροι δεκαετια 30 και δεν κοταμε να κοιταξουμε το λευκο στα ματια μην ερθουν οι σεντοναδες ή την ιδια εποχη θεοτρελες σε ορεινο χωριο στην πελοποννησο που θα μας κραξουν ετσι και δεν παμε στο καφενειο.
Ειπαμε ειναι συντηρητικη η Ελλαδα αλλα οχι και ετσι.
Θυμασαι το 'μουσουλμανοι υψωσατε την δεξιαν' στην ορκωμοσια του στρατου? Τι να κανουμε υπηρχαν και μη χριστιανοι, επρεπε να ορκιστουν και βρεθηκε ενας τροπος να το κανουν λιγο πιο ξεχωριστα απο τους αλλους. Ετσι οπως το θετεις, θα πρεπει να καταργηθει ο ορκος για να μη χρειαζεται να κανουν το 99% ετσι ορκο και το 1% αλλιως και 'στοχοποιουνται μωρε', ή να σταματησουν οι καφετεριες να βαζουν κουλουρακι στον εσπρεσσο, γιατι μερικοι κανουν διαιτα κι δεν μπορουν να αντισταθουν (να μας πει εδω ο geoφ1). Μια και το σηζητaμε να καταργηθει και ο στρατος για να μη στιγματιζεται ο καθε παπαρας που δε θελει να παει, αλλα βαριεται να μπλεξει με δικες ή κοινωνικη θητεια και να καταργησουμε και τη γυμναστικη επειδη μερικα παιδακια εχουν λιγο πιο στραβα ποδια απο τα αλλα και δε μπορουν να τρεξουν. Εδω θα ελεγα να καταργησουμε και το φορουμ γιατι μερικοι γεννιουνται χωρις δαχτυλα και δε μπορουν να γραψουν.
Στο τελος, θα γινουμε Αγγλια, που ενα μαλακα Σιχ τον πηραν σε επιλεκτη μοναδα και επρεπε να φοραει ΡΒΧΠ στολη, και αυτος προφανως δεν ηθελε να βγαλει το τουρμπανι και οταν τον σουταραν γιατι δε γινοταν αλλιως, εκανε μηνυση για θρησκευτική διακριση εις βαρος του ή χειροτερα Αμερικη που μολις βγηκαν τα 2 πρωτα ειπεισοδια του καινουριου Cosmos, βγηκαν οι creationists και ειπαν 'εεε θελουμε να ακουστουν κι οι δικες μας αποψεις στο σόου, κανετε διακρισεις κλπ '. Καλα ειναι τα δικαιωματα της μειοψηφιας αλλα μη το παρακανουμε.Σοβαρα τωρα
Δεν ειναι 'νορμα' η συμμετοχη στα θρησκευτικα και συνομωσια και διαχωρισμος για τους αλλους. Ειναι διεξοδος για οσους δε θελουν να παρακολουθουν. Δεν ειπε κανεις μας ουτε εγω ουτε ο dimik οτι μας νοιαζει αν το παιδακι του παραδιπλα θα κανει Θρησκευτικα ή οχι, και στα δικα μας θα πουμε 'μην ασχολεισαι με το θεμα, δε σε νοιαζει', αλλα η λυση δεν ειναι να καταργηθουν.Ο χρήστης mjacob έγραψε:
έτσι.
Γι' αυτό άλλωστε το σωστό θα ήταν να περιμένουν πότε οι μαγαζάτορες θα σταματούσαν να λένε 'we don't serve negroes', πότε οι γεωκτήμονες θα σταματούσαν να παίρνουν δούλους, πότε οι γυναίκες θα εισέβαλαν στα εκλογικά κέντρα και να βάλουν με το ζόρι ψήφους στις κάλπες, και όχι αντιδημοκρατικές μαλακίες που έρχεται το κράτος και επιβάλει πράγματα.Ωπα, ισα ισα τοση ωρα σου λεει να κανεις επανασταση για να φτασουν να σερβίρουν τα μαγαζιά μαυρους, και να ψηφιζουν οι γυναικες και εσυ λες 'επρεπε να καταργηθει το σερβιριμα γενικως για να μη στοχοποιουνται οι μαυροι'
Μόλις επέστρεψα από το γυμνάσιο (δημόσιο) όπου θα γραφεί το παιδί μου από του χρόνου, όπου ήθελα να δω κάποια πράματα για τις υποδομές, τις ξένες γλώσσες κ.α. Ρώτησα και το τι γίνεται αν δεν θες να παρακολουθήσεις θρησκευτικά, πίστευα ότι θα είχε κενό εκείνη την ώρα ή θα έπαιζε στο προαύλιο, αλλά έχουν άλλα σχέδια. Τα βάζουν σε άλλο τμήμα της ιδίας τάξης, θα έχει 4 ή και 5 σύνολο, να παρακολουθήσουν τίποτα Μαθηματικά, Φυσική και τα τοιαύτα.
μη τους πιστευεις, τα βαζουν σε ενα κλουβι και ερχονται τα αλλα παιδακια και τα φτυνουν.
Εν τω μεταξυ, σχεδον ολοι οι υπερ του να καταργηθουν τα θρησκευτικα γιατι δεν ειμαστε ολοι ετσι, ελεγεν οτι με το ζορι πρεπει να εχουμε Δημοσια τηλεοραση και να υπαρχει προγραμμα στο ραδιοφωνο με οπερα σωνει και καλα. ΜΑ δεν καταλαβαινουν οτι η οπερα στιγματιζει εμας τους σκυλαδες?
-
Σουρεάλ Μαδρίτης
-
Ο χρήστης dimik έγραψε:
edit: το έχω απορία, κάποιος π.χ μη χριστιανός όταν πάει τα παιδιά του στους παππούδες και σκοπεύουν να τα πάνε στην εκκλησία να τα κοινωνήσουν ή για Χριστούγεννα-Ανάσταση κλπ, τι κάνει βγάζει σπυράκια? ή ζητάει το κράτος να τον προστατέψει
Απλα τους λες πως θεοι, δαιμονες, νεραιδες, ξωτικα, εκκλησιες κλπ ειναι off limits.
Απο εκει και περα το κρατος θα επρεπε να θεωρει καθε ανθρωπο αθρησκο κατ' αρχην, και μονο κατ' επιλογην του να διδασκεται θρησκευτικα η να δινει θρησκευτικο ορκο και οχι το αντιστροφο.
Sent from my MT27i using Tapatalk 2
Θα ήθελα να είμαι σε μια γωνία και να βλέπω τέτοιο σκηνικό
Μα οι ίδιοι οι γονείς μας μας βαφτίζουν....μπορεί κάλλιστα κάποιος να μην βαφτίσει το παιδί του και να μην του δηλώσει θρησκεία. Το κράτος δεν εμπλέκεται σε αυτό, ότι του δηλώσεις είσαι. Όταν όμως έχει παράδειγμα 90% του πληθυσμού δηλωμένους Χ.Ο τότε πράτει τα ανάλογα.
Γιατι σου φαινεται περιργο το πρωτο;
Οσο για το δευτερο, ειναι προσφατο σχετικα κολπο η ονοματοδοσια χωρις βαφτιση. Ασε που ποσοι θεωρεις απο οσους βαφτιζουν τα παιδια τους πως πραγματικα πιστευουν; Εγω εχω την αισθηση πως οι περισσοτεροι το θεωρουν κοινωνικη υποχρεωση απλα. Οπως και οι καλεσμενοι αλλωστε.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
edit: το έχω απορία, κάποιος π.χ μη χριστιανός όταν πάει τα παιδιά του στους παππούδες και σκοπεύουν να τα πάνε στην εκκλησία να τα κοινωνήσουν ή για Χριστούγεννα-Ανάσταση κλπ, τι κάνει βγάζει σπυράκια? ή ζητάει το κράτος να τον προστατέψει
Απλα τους λες πως θεοι, δαιμονες, νεραιδες, ξωτικα, εκκλησιες κλπ ειναι off limits.
Απο εκει και περα το κρατος θα επρεπε να θεωρει καθε ανθρωπο αθρησκο κατ' αρχην, και μονο κατ' επιλογην του να διδασκεται θρησκευτικα η να δινει θρησκευτικο ορκο και οχι το αντιστροφο.
Θα ήθελα να είμαι σε μια γωνία και να βλέπω τέτοιο σκηνικό
Μα οι ίδιοι οι γονείς μας μας βαφτίζουν....μπορεί κάλλιστα κάποιος να μην βαφτίσει το παιδί του και να μην του δηλώσει θρησκεία. Το κράτος δεν εμπλέκεται σε αυτό, ότι του δηλώσεις είσαι. Όταν όμως έχει παράδειγμα 90% του πληθυσμού δηλωμένους Χ.Ο τότε πράτει τα ανάλογα.
Γιατι σου φαινεται περιργο το πρωτο;
Οσο για το δευτερο, ειναι προσφατο σχετικα κολπο η ονοματοδοσια χωρις βαφτιση. Ασε που ποσοι θεωρεις απο οσους βαφτιζουν τα παιδια τους πως πραγματικα πιστευουν; Εγω εχω την αισθηση πως οι περισσοτεροι το θεωρουν κοινωνικη υποχρεωση απλα. Οπως και οι καλεσμενοι αλλωστε.
Γιατί δεν έχω γνωρίσει 60+ Έλληνες μη χριστιανούς, ειδικά γιαγιάδες Συνήθως σε αυτές τις ηλικίες θυμούνται την θρησκεία γιατί βλέπουν το τέλος να έρχεται ή γιατί δεν έχουν τίποτα καλύτερο να κάνουν.
Δεν εξετάζω το πόσο πιστός Χριστιανός είναι κάποιος, αλλά το πως πράττει σε σχέση με τα πιστεύω του. Δηλαδή αν είναι άθεος εκ πεποιθήσεως και βαφτίζει το παιδί του χριστιανικά μετά του φταίνε τα θρησκευτικά?
Ή ο δηλωμένος χριστιανός που δεν ασχολείται με την θρησκεία νομίζεις ότι θέλει να αφαιρεθούν τα θρησκευτικά?
Εγώ πιστεύω πως δεν θέλει κι ας πατήσει σε εκκλησία στα βαφτίσια και στην κηδεία του μόνο. -
Ακόμα καλύτερα
Όχι ρε συ, περίμενα να μπορεί να παίζει κανά μπάσκετ στο προαύλιο όταν οι άλλοι κάνουν για θεούληδες.
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Ακόμα καλύτερα
Όχι ρε συ, περίμενα να μπορεί να παίζει κανά μπάσκετ στο προαύλιο όταν οι άλλοι κάνουν για θεούληδες.
Το ακόμα καλύτερα πάει στο ότι σκέφτηκαν να κάνουν τέτοιο πράγμα οι καθηγητές και να μην τους έχουν αμολυμένους.
-
Ο χρήστης dimik έγραψε:
Γιατί δεν έχω γνωρίσει 60+ Έλληνες μη χριστιανούς, ειδικά γιαγιάδες Συνήθως σε αυτές τις ηλικίες θυμούνται την θρησκεία γιατί βλέπουν το τέλος να έρχεται ή γιατί δεν έχουν τίποτα καλύτερο να κάνουν.Δεν εξετάζω το πόσο πιστός Χριστιανός είναι κάποιος, αλλά το πως πράττει σε σχέση με τα πιστεύω του. Δηλαδή αν είναι άθεος εκ πεποιθήσεως και βαφτίζει το παιδί του χριστιανικά μετά του φταίνε τα θρησκευτικά?
Ή ο δηλωμένος χριστιανός που δεν ασχολείται με την θρησκεία νομίζεις ότι θέλει να αφαιρεθούν τα θρησκευτικά?
Εγώ πιστεύω πως δεν θέλει κι ας πατήσει σε εκκλησία στα βαφτίσια και στην κηδεία του μόνο.Έλα στο πατρικό μου όποτε θες και θα γνωρίσεις. Κρίμα που δεν ζούνε και οι παππούδες (πέθαναν εδώ και 20+ χρόνια) για να γνώριζες ακόμα παλιότερης γενιάς μη χριστιανούς και γενικά άθρησκους/άθεους. Το περίεργο είναι πως ξέρω πολλούς τέτοιους, δεν είναι δηλαδή κανένα σπάνιο φαινόμενο.
Ίσως επειδή όταν το βάφτισε δεν είχε εκ του νόμου άλλη επιλογή; Όπως επίσης δεν είχε άλλη επιλογή από τον θρησκευτικό γάμο;
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Γιατί δεν έχω γνωρίσει 60+ Έλληνες μη χριστιανούς, ειδικά γιαγιάδες Συνήθως σε αυτές τις ηλικίες θυμούνται την θρησκεία γιατί βλέπουν το τέλος να έρχεται ή γιατί δεν έχουν τίποτα καλύτερο να κάνουν.
Δεν εξετάζω το πόσο πιστός Χριστιανός είναι κάποιος, αλλά το πως πράττει σε σχέση με τα πιστεύω του. Δηλαδή αν είναι άθεος εκ πεποιθήσεως και βαφτίζει το παιδί του χριστιανικά μετά του φταίνε τα θρησκευτικά?
Εγώ πιστεύω πως δεν θέλει κι ας πατήσει σε εκκλησία στα βαφτίσια και στην κηδεία του μόνο.Έλα στο πατρικό μου όποτε θες και θα γνωρίσεις. Κρίμα που δεν ζούνε και οι παππούδες (πέθαναν εδώ και 20+ χρόνια) για να γνώριζες ακόμα παλιότερης γενιάς μη χριστιανούς και γενικά άθρησκους/άθεους. Το περίεργο είναι πως ξέρω πολλούς τέτοιους, δεν είναι δηλαδή κανένα σπάνιο φαινόμενο.
Ίσως επειδή όταν το βάφτισε δεν είχε εκ του νόμου άλλη επιλογή; Όπως επίσης δεν είχε άλλη επιλογή από τον θρησκευτικό γάμο;
Υπήρχε νόμος που σε ανάγκαζε να βαφτίσεις το παιδί?
Ο πολιτικός γάμος νομοθετήθηκε το 82, 31 χρόνια πριν, άρα όσοι παντρεύτηκαν πριν έχουν τουλάχιστον 20χρονα παιδιά. -
Πολιτικος γαμος επαιζε, αλλα υπηρχε ενα μανουριασμα με τη βαφτιση παιδιου απο πολιτικο γαμο, καποιοι παπαδες εκαναν, καποιο αλλοι πιο hardcore δεν εκαναν, ηταν λιγο θολο, σιγουρα πιο θολο απο το γαμο. Σιγουρα της ξαδερφης μου το παιδι που τωρα θα ειναι και 25 ανετα δεν πρεπι να εχει βαφτιστει, πως το εκαναν δεν ξερω.
-
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
Πολιτικος γαμος επαιζε, αλλα υπηρχε ενα μανουριασμα με τη βαφτιση παιδιου απο πολιτικο γαμο, καποιοι παπαδες εκαναν, καποιο αλλοι πιο hardcore δεν εκαναν, ηταν λιγο θολο, σιγουρα πιο θολο απο το γαμο. Σιγουρα της ξαδερφης μου το παιδι που τωρα θα ειναι και 25 ανετα δεν πρεπι να εχει βαφτιστει, πως το εκαναν δεν ξερω.Πλακα κανετε ?
Πριν 14 χρονια φιλος αλλαξε 3 εκκλησιες πριν βρει μια που θα δεχοταν το ονομα Φοιβος.
Στην βαφτιση του γιου πηγε η συζυγος με το εορτολογιο μαζι για παν ενδεχομενο αλλα τελικα ο παπας δεχτηκε το ονομα λογω παππου. -
Aπ αυτά που γράφεις dimik δε μου κάνει εντύπωση που δεν έχεις γνωρίσει παππούδια που να μην πιστεύουν
Πέρα απ την πλάκα, προφανώς και είναι μειοψηφία αλλά μιά χαρά υπάρχουν
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Aπ αυτά που γράφεις dimik δε μου κάνει εντύπωση που δεν έχεις γνωρίσει παππούδια που να μην πιστεύουνΠέρα απ την πλάκα, προφανώς και είναι μειοψηφία αλλά μιά χαρά υπάρχουν
Καλά και ο δικός μου παππούς πρέπει να πάτησε σε εκκλησία στην κηδεία του μόνο, αλλά δεν νομίζω να του καθόταν καλά αν του έλεγαν ότι δεν θα με βαφτίσουν.
-
Ο χρήστης nikospappas έγραψε:
Πολιτικος γαμος επαιζε, αλλα υπηρχε ενα μανουριασμα με τη βαφτιση παιδιου απο πολιτικο γαμο, καποιοι παπαδες εκαναν, καποιο αλλοι πιο hardcore δεν εκαναν, ηταν λιγο θολο, σιγουρα πιο θολο απο το γαμο. Σιγουρα της ξαδερφης μου το παιδι που τωρα θα ειναι και 25 ανετα δεν πρεπι να εχει βαφτιστει, πως το εκαναν δεν ξερω.
Πλακα κανετε ?
Πριν 14 χρονια φιλος αλλαξε 3 εκκλησιες πριν βρει μια που θα δεχοταν το ονομα Φοιβος.
Στην βαφτιση του γιου πηγε η συζυγος με το εορτολογιο μαζι για παν ενδεχομενο αλλα τελικα ο παπας δεχτηκε το ονομα λογω παππου.Αλλο πραγμα η ονοματολογια, υπηρχαν παπαδες που ξυνιζαν με το ονομα Μελινα πχ.
Εδω λεμε οτι υπηρχε μανουριασμα για τη βαφτιση καθεαυτη, ασχετως ονοματος.
Μερικες σκεψεις:- Εκμεταλλευομενη η εκκλησια τρυπα στο νομο (τι πρωτοτυπο για τη χωρα μας ) μανουριαζε οταν της ζητουνταν να βαφτισει χριστιανικα παιδι που προηρχετο απο πολιτικο γαμο.
Η δικαιολογια αν το σκεφτεις χωρις προκαταληψεις στεκει: 'Αφου δεν εκανες θρησκευτικο γαμο τι τη θελεις τη θρησκευτικη βαφτιση?' οσο και να μη μας αρεσει. Ταυτοχρονα υπηρχε ενα θεμα με το νομο για το ονομα οτι επρεπε για να γραφτει το παιδι πχ στο Δημοτολογιο ή το μητρωο (λεμε τωρα, δε το θυμαμαι ουτε με απασχολησε ιδιαιτερα) επρεπε να εχεις το ταδε χαρτι, το οποιο εβγαινε απο data απο το χαρτι του γαμου, αλλα τα στοιχεια που χρειαζοντουσαν τα ειχε μονο το χσρτι γαμου απο εκκλησια, και φυσικα το Δημοσιο ελεγε 'στα παπαρια μου, δε ξερω τιποτα' οποτε γινοταν μυλος. Τωρα γινεται της πουτανας στο Δημοσιο με χαρτια, φαντασου τη δεκαετια του 80 και 90 τι γινοταν. - Αυτοι που ειχαν κανει πολιτικο γαμο παλιοτερα, εκαναν οχι για να παρουν δανειο για σπιτι οπως μεχρι προσφατα, αλλα ως επι το πλειστον γιατι ηταν πολιτικα αντιθετοι με τη θρησκεια γενικοτερα (μαλλον προκειται για ενα απο τα δωρακια του Αντρεα προς το ΚΚΕ για τη στηριξη το '81 και μετα), οποτε ακομα και μικρη αντιρρηση να εβρισκαν που με κουβεντα ξεπερνιοταν, (ειπαμε καποιοι τα βαφτιζαν τα παιδια), εκαναν την τριχα τριχια λογω της εμφυτης απεχθειας προς τους παπαδες.
- Εκμεταλλευομενη η εκκλησια τρυπα στο νομο (τι πρωτοτυπο για τη χωρα μας ) μανουριαζε οταν της ζητουνταν να βαφτισει χριστιανικα παιδι που προηρχετο απο πολιτικο γαμο.
-
Ο χρήστης dimik έγραψε:
δεν περιορίζεται καμιά ατομική ελευθερία με ένα μάθημα 'επιλογής' κιόλας στο σχολείο,
Μην μπερδεύεσαι.
Επιλογής λέγονται όταν διαλέγεις να τα κάνεις. Θα είχε ενδιαφέρον να ήταν επιλογής πέρα από τις σχολικές ώρες να δούμε πόσοι θα πήγαιναν.Μια και το σηζητaμε να καταργηθει και ο στρατος
Αυτό θα πρέπει να γίνει πιο άμεσα.
Και όποιος παπάρας, στρατόκαυλος, χαμηλού IQ θέλει να πάει να πηγαίνει 1-2 χρόνια να χαίρεται. -
τι σχέση έχει η θρησκεία με τη θητεία;
-
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
Πολιτικος γαμος επαιζε, αλλα υπηρχε ενα μανουριασμα με τη βαφτιση παιδιου απο πολιτικο γαμο, καποιοι παπαδες εκαναν, καποιο αλλοι πιο hardcore δεν εκαναν, ηταν λιγο θολο, σιγουρα πιο θολο απο το γαμο. Σιγουρα της ξαδερφης μου το παιδι που τωρα θα ειναι και 25 ανετα δεν πρεπι να εχει βαφτιστει, πως το εκαναν δεν ξερω.είχα συμμαθητή μου (30 πρέπει πηγαίνει πλέον όπως κι εγώ) που ήταν αβάφτιστος και η ταυτότητά του έλεγε άθρησκος
και οι γονείς του ήταν παντρεμένοι με πολιτικό
-
Ο χρήστης dimik έγραψε:
Ο πολιτικός γάμος νομοθετήθηκε το 82, 31 χρόνια πριν, άρα όσοι παντρεύτηκαν πριν έχουν τουλάχιστον 20χρονα παιδιά.
τελείως πληροφοριακά πράγματι ο πολιτικός γάμος νομοθετήθηκε το 1982 με την γενικότερη αναθεώρηση του οικογενειακού δικαίου στα πρότυπα των χωρών της Ε.Ε όμως στην πράξη οι υποχρεωτικές δράσεις του εφαρμόστηκαν από 1-1-1983!
Με άλλα λόγια υπήρξαν γάμοι μέσα στο 1982 που παρά την ψήφιση του νόμου εφαρμόστηκε η προ αυτού νομοθεσία! Το ποια κριτήρια χρησιμοποιούσαν για να τον εφαρμόσουν ή όχι δεν το ξέρω... -
Ο χρήστης Angel!!!! έγραψε:
δεν περιορίζεται καμιά ατομική ελευθερία με ένα μάθημα 'επιλογής' κιόλας στο σχολείο,
Μην μπερδεύεσαι.
Επιλογής λέγονται όταν διαλέγεις να τα κάνεις. Θα είχε ενδιαφέρον να ήταν επιλογής πέρα από τις σχολικές ώρες να δούμε πόσοι θα πήγαιναν.Μια και το σηζητaμε να καταργηθει και ο στρατος
Αυτό θα πρέπει να γίνει πιο άμεσα.
Και όποιος παπάρας, στρατόκαυλος, χαμηλού IQ θέλει να πάει να πηγαίνει 1-2 χρόνια να χαίρεται.Τι συζητάμε τόση ώρα....όποιος δεν θέλει έχει την επιλογή να μην κάνει θρησκευτικά. Οι περισσότεροι μέχρι στιγμής δεν κάνουν αυτήν την επιλογή, αν την έκαναν θα καταργούνταν και το μάθημα λογικά.
Σχολικό μάθημα πέραν του σχολικού ωραρίου??? -
Υπάρχει διαφορά σο να επιλέγεις να το κάνεις και στο να επιλέγεις να μην το κάνεις.
Δεν είναι δύσκολο. Όποιος το επιλέγει θα έχει 2 φορές τη βδομάδα 1 ώρα έξτρα και όποιος δεν το επιλέγει θα πηγαίνει σπίτι του.
-
Ο χρήστης Angel!!!! έγραψε:
Υπάρχει διαφορά σο να επιλέγεις να το κάνεις και στο να επιλέγεις να μην το κάνεις.Δεν είναι δύσκολο. Όποιος το επιλέγει θα έχει 2 φορές τη βδομάδα 1 ώρα έξτρα και όποιος δεν το επιλέγει θα πηγαίνει σπίτι του.
Η οποία είναι?
Περί εκκλησίας [#3]