-
Ο χρήστης spyros.s έγραψε:
ναι φίλε μου...το πήρα το 1993 και το χάρισα στον αδερφό μου το 2007!
Δεν έχεις ιδέα πόσο το ευχαριστήθηκα το αυτοκίνητο αυτό! Φαντάσου ότι το είχα στα 18 μου!
Βέβαια χρειάστηκε 15άρια και bilstein eibach για να στρίβει αξιοπρεπώς και βελτίωση στα φρένα για να επιβραδύνει καλά διότι ποτέ δεν κατάφερε να φρενάρει!
Δεν έχει σχέση με καινούρια τούρμπο...αυτό ήταν 'υστερικό' στο άνοιγμα, όταν δεν σπίνιαρε άσκοπα!αν δεν κάνω λάθος ο συμπιεστής ήταν ελληνική πατέντα...
οπότε φαντάζεσαι οτι το υπόλοιπο σύνολο δεν είναι έτοιμο για τον συμπιεστή...
οδήγησε έτσι από περιέργια ένα multiair η ένα tsi... νομίζω οτι θα εκπλαγείς ευχάριστα...έχεις μπερδευτεί με το s145 του 2003!
Έχω οδηγήσει τόσο γκολφ5 140 όσο και τουραν 140(αυτό το φορτηγό είναι το ιδανικό mpv για την Ελλάδα...τεράστιους χώρους)! Πλάκα έπαθα μόνο με το δέλτα 1.8 του gatoz! Αυτό είναι αμαξάρα!τότε δεν έχω ιδέα για ποιο μιλάς...
-
Ο χρήστης spyros.s έγραψε:
Φίλε Mark να σου κάνω μια επισήμανση! ΚΑΜΙΑ σχέση το vtec του ταπερ με εκείνο του σιβικ 1.8! Στο τελευταίο ουσιαστικά μιλάμε για vtec 3 σταδίων (idle,economy,normal) ενώ στο τάπερ 2 σταδίων (νορμάλ και άγριο)!
Στο 1.8 δεν έχουμε άγρια ρύθμιση! Απλά το μοτέρ ζωντανεύει από την 'οικονομική' ρύθμιση και ...δίνει μάλλον καλά μέχρι τον κόφτη στις 7000! Στο τάπερ αυτό μπαίνει -στο fn2- στις 5300 και φτάνει μέχρι τον κόφτη στις 8600 με μια πανδαισία ήχου και επιδόσεων. Ειλικρινά θα σου αρέσει να ακούσεις τον ήχο αυτό αν δεν το ξέρεις...youtube is our friend!Πρώτα από όλα να πω ότι ανέκαθεν μ'άρεσαν τα honda, και εννοείται πως για σπορ αμάξι με όλη τη σημασία της λέξης, το type-r είναι σαφέστατα καλύτερο. Θυμάμαι δε, πως είχε παρεξηγηθεί ένας φίλος μου με ΤΤ, που όταν άκουσα τον ήχο που έκανε ενώ βρισκόμουν έξω από το αμάξι, του είπα μετά πως μπορεί να πηγαίνει καλά, αλλά από ήχο είναι μάπα, καμία σχέση με ένα type-r...
-
Αφού ξεφυγε το θεμα.....
Τα ατμοσφαιρικά για να πάνε γρηγορα δουλευουν μια ταχυτητα κάτω απο τα τούρμπο.Το dsg μηδενίζει το πλεονεκτημα της ατμο στην απόκριση γκαζιού αλλά και κανουν την διαφορά στα ιδια αλογα . Το ιμπιζα κουπρα 1,4 dsg σε κοντρα με ιμπιζα κουπρα 1,8 180ρι μονο μετα τις αλλαγές το έβλεπες στο τελος του χιλιόμετρου 3,4 αυτοκινητα μπροστά.Εγω δεν το πίστευα.
Εγινε με αλάνια οδηγούς που ζουν ολη μερα για αυτά τα με νικητη την τεχνολογία και μόνο.
Παραδοξο για μένα αλλά αληθινό.
Τι να σου κανει και η ατμοσφαιρα.
Το honda r αδικείται ίσως απο το κοντές σχέσεις κιβωτίου σε απόλυτα νούμερα αλλά η χρήση του είναι για μένα αλλού.Δεν βγαίνεις κοντρα με r οταν αλλάζεις δευτερα στα 80χλμ .
Πάντως δεν θα ενιωθα άνετα με ενα χοντα πίσω μου και μάλιστα εχοντας tsi ,έστω και με μεγαλύτερη ροπή.Θα χαιρόμουν στην αρχή και μετά....... -
Φίλε stama-99 τελικά θα πάρεις αυτοκινητο ή όχι?...........Τι να πεις και εσύ ο 'ερμος.......
-
Ο χρήστης coupeas έγραψε:
Πάντως δεν θα ενιωθα άνετα με ενα χοντα πίσω μου και μάλιστα εχοντας tsi ,έστω και με μεγαλύτερη ροπή.Θα χαιρόμουν στην αρχή και μετά.......
γιατί να μην νιώθεις άνετα?
έχεις ένα καθημερινό 1400αρη με ελάχιστα τέλη και μικρή κατανάλωση και σε ακολουθεί ένα μικρομεσαίο με καθαρόαιμα σπορ μοτέρ... στην χειρότερη να σε περάσει... στην καλυτερη να του σπάσεις την ψυχολογία για μπόλικα m... -
Καλά εντάξει, φτάνει η πιπίλα με τις καναλώσεις
Ορίστε
http://www.spritmonitor.de/en/overview/ ... owerunit=2κι ορίστε
http://www.spritmonitor.de/en/overview/ ... owerunit=2και έχετε υπόψιν ότι πάρα πολλά από τα TSI παραπάνω τα οδηγούν παππούδες που τα πηγαίνουν μόνιμα σαν τις κότες και δεν καίνε τίποτα. Είναι νομίζω εύκολα κατανοητό πως δε συμβαίνει το ίδιο με τα CTR που έχουν πολύ πιο σπορ προσανατολισμό
Το θέμα με τα τέλη καλύτερα να μην το θίξουμε καθώς υπεύθυνος αποκλειστικά και μόνο είναι η μαλ$%^σμενη ελληνική νομοθεσία και μηχανισμοί φοροείσπραξής και όχι τα αυτοκίνητα. Τα τέλη θα έπρεπε να πηγαίνουν με τους ρύπους ή την ιπποδύναμη, όχι τα κυβικά.
-
Ο χρήστης gansan έγραψε:
Καλά εντάξει, φτάνει η πιπίλα με τις καναλώσειςΟρίστε
http://www.spritmonitor.de/en/overview/ ... owerunit=2κι ορίστε
http://www.spritmonitor.de/en/overview/ ... owerunit=2και έχετε υπόψιν ότι πάρα πολλά από τα TSI παραπάνω τα οδηγούν παππούδες που τα πηγαίνουν μόνιμα σαν τις κότες και δεν καίνε τίποτα. Είναι νομίζω εύκολα κατανοητό πως δε συμβαίνει το ίδιο με τα CTR που έχουν πολύ πιο σπορ προσανατολισμό.
Σύμφωνοι, φτάνει η πιπίλα με τις καταναλώσεις. Αλλά μήπως ξέχασες ένα ορίστε ακόμα;
http://www.spritmonitor.de/en/overview/0-All_manufactures/0-All_models.html?fueltype=2&constyear_s=2007&power_s=200&power_e=210&exactmodel=tfsi&powerunit=2Ας αφήσουμε τους παππούδες που μετά μπαίνουν στα ιντερνέτια για να γράψουν τι κατανάλωση είχαν ( ). Στο 3ο λινκ τι είναι εύκολα κατανοητό για σένα;
-
Καλα, παιρνετε σοβαρα το spritmonitor..?
Sent from my LG-P500 using Tapatalk
-
Υπάρχουν και παππούδες μικρότεροι των 30
Και..? Άλλαξε κάτι στα δεδομένα το τρίτο ορίστε;
Τι να πάρουμε στα σοβαρά; Ότι π@π@ρί@ γράφει ο καθένας για να μας πεί πως το δικό του τουτου είναι καλύτερο από των αλλων;
no offence
-
Εδώ παίρνουν στα σοβαρά τους 4Τ...
-
Ο χρήστης gansan έγραψε:
Υπάρχουν και παππούδες μικρότεροι των 30Και..? Άλλαξε κάτι στα δεδομένα το τρίτο ορίστε;
Τι να πάρουμε στα σοβαρά; Ότι π@π@ρί@ γράφει ο καθένας για να μας πεί πως το δικό του τουτου είναι καλύτερο από των αλλων;
no offence
Ότι αυτό που πήγες να χρησιμοποιήσεις ως επιχείρημα ότι ένα ατμοσφαιρικό με σπορ προσανατολισμούς έχει χαμηλή κατανάλωση σαν κάποιο τουρμπάτο μικρότερης κατηγορίας, δεν είναι καν επιχείρημα. Και σου δίνω αντίστοιχων προδιαγραφών τούρμπο και μεγαλύτερου κυβισμού με αντίστοιχες καταναλώσεις (επιβεβαιωμένες και στην πράξη). So what;
-
Αμφισβητείς ότι το Civic Type R δεν απευθύνεται στο ίδιο κοινό που απευθύνεται το πλήθος των TSI/TFSI;;; Θεωρείς ότι ο μέσος κάτοχος CTR έχει όμοιες ανησυχίες με τον κάτοχο του οποιοδήποτε TSI/TFSI που θέλει άνεση και να μην αλλάζει ταχύτητα στις προσπεράσεις γιατί βαριέται να πάει το χέρι του μέχρι το λεβιέ ταχυτήτων;
Ποιο είναι το point σου με τα δίλιτρα TFSI προσπαθώ να καταλάβω. Προσφέρουν περισσότερα άλογα; Μικρότερη κατανάλωση; Εγώ στον τομέα efficiency τα βλέπω στα ίδια επίπεδα με τα ατμοσφαιρικά δίλιτρα... Δεν ξέρω αν έχεις καταλάβει τι γίνεται εδώ αλλά κάποιοι προσπαθούν να μας που πώς τα συμπιεστά βγάζουν ίππους καίγοντας σκέτο οξυγόνο ενώ για να χεις δυνατό ατμοσφαιρικό πρέπει να χεις δικό σου βενζινάδικο. Προς αυτούς ήταν τα link
-
Ο χρήστης gansan έγραψε:
Αμφισβητείς ότι το Civic Type R δεν απευθύνεται στο ίδιο κοινό που απευθύνεται το πλήθος των TSI/TFSI;;; Θεωρείς ότι ο μέσος κάτοχος CTR έχει όμοιες ανησυχίες με τον κάτοχο του οποιοδήποτε TSI/TFSI που θέλει άνεση και να μην αλλάζει ταχύτητα στις προσπεράσεις γιατί βαριέται να πάει το χέρι του μέχρι το λεβιέ ταχυτήτων;Ποιο είναι το point σου με τα δίλιτρα TFSI προσπαθώ να καταλάβω. Προσφέρουν περισσότερα άλογα; Μικρότερη κατανάλωση; Εγώ στον τομέα efficiency τα βλέπω στα ίδια επίπεδα με τα ατμοσφαιρικά δίλιτρα...
Το Golf Gti (TFSI αν δεν το κατέχεις) δηλαδή καμία σχέση ως κοινό με το CTR ε;
-
Ίδια κατηγορία μεν, πολύ πιο πολιτισμένο δε...
Επίσης μαζί με αυτό έχουμε και EOS, Sciroco, A4 και λοιπά να διαμορφώνουν το μέσο όρο...
-
Εδώ που τα λέμε ρε Βασίλη, άλλη φιλοσοφία μεταξύ τους τα 2 αυτά.
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Εδώ που τα λέμε ρε Βασίλη, άλλη φιλοσοφία μεταξύ τους τα 2 αυτά.Η συζήτηση που είχε προηγηθεί είναι αν το κοινό τους πατάει το γκάζι ή όχι για το νούμερο των καταναλώσεων.
gansan δεν βγαίνει κάτι με αυτό που λες. Σε όλες τις κατηγορίες μοντέλων, κινητήρων κτλ, οι χαμηλότερες καταναλώσεις σίγουρα ΔΕΝ έχουν καταχωρηθεί από οδηγούς-ταλιμπάν.
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Σε όλες τις κατηγορίες μοντέλων, κινητήρων κτλ, οι χαμηλότερες καταναλώσεις σίγουρα ΔΕΝ έχουν καταχωρηθεί από οδηγούς-ταλιμπάν.Έχεις ένα point εδώ
Από την άλλη όμως δεν παύει έως ένα βαθμό το δείγμα να είναι αντιπροσωπευτικό
Τέσπα δε βλέπω συγκεκριμένα μαζί σου να διαφωνώ κάπου
-
Βασικά αυτό που έχω παρατηρήσει ειναι οτι στα μικρά τουρμπάκια που έχουν εμφανιστεί τα τελευταια χρόνια, η διαφορά μεταξύ ελάχιστης και μέγιστης κατανάλωσης είναι αρκετά μεγαλύτερη ΣΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ απ' οτι στα αντίστοιχης ιπποδύναμης ατμοσφαιρικά. Μπορεί να κάνω και λάθος, είναι απλά η αίσθησή μου.
-
Ο χρήστης gansan έγραψε:
Υπάρχουν και παππούδες μικρότεροι των 30Και..? Άλλαξε κάτι στα δεδομένα το τρίτο ορίστε;
no offence
Σε αυτο το site παραθετει στοιχεια οποιος τον ενδιαφερει ιδιαιτερα η οικονομια, αρα για μενα τα στοιχεια αυτα ειναι παπαριες και ασχετα με το να κινεισαι στην αττικη
Τα νουμερα που δινουν για το δικο μου αυτοκινητο ειναι αστεια και μονο με πολλη autobahn μπορουν να πραγματοποιηθουν
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Βασικά αυτό που έχω παρατηρήσει ειναι οτι στα μικρά τουρμπάκια που έχουν εμφανιστεί τα τελευταια χρόνια, η διαφορά μεταξύ ελάχιστης και μέγιστης κατανάλωσης είναι αρκετά μεγαλύτερη ΣΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ απ' οτι στα αντίστοιχης ιπποδύναμης ατμοσφαιρικά. Μπορεί να κάνω και λάθος, είναι απλά η αίσθησή μου.Εγω δεν εχω μικρο, αλλα εχω δει απο 8.4 εως 28 , σε διαδρομες τουλαχιστον 10 χλμ
Οι γερμαναραδες στο spritmonitor βεβαια δινουν κατι 9αρακια, τα οποια ειναι για γελια..
1400cc turbo i (kalitera 1600cc i 1800cc antistoixa aploi)