-
Ο χρήστης vargas έγραψε:
Εγω δεν ειπα πως δεν πανε , πανε κ παραπανε αλλα καινε. Σαφως ειναι πιο γρηγορα απο τα περισσοτερα ατμοσφαιρικα ....Όπου ακούς πολλά κεράσια κράτα μικρό καλάθι...
Η δική μου εμπειρία λέει ότι (τα τουρμπίδια) την μία πάνε και την άλλη δεν πάνε... ή τα παίρνει ο ύπνος...
Την μία αποδίδουν καλά και την άλλη αποδίδουν λιγότερο... Ειδικά όταν κουραστούν λιγάκι...Ευαισθητούλια τα τουρμπίδια... Πολύ ευαισθητούλια...
-
Ο χρήστης vargas έγραψε:
Τι οικονομια στην καταναλωση μου λετε οταν το 1400αρι καιει 14 λιτρα στα 100 χλμ ? Ποιο 1400αρι η 1600αρι η 1800αρι ατμοσφαιρικο καιει τοσο? Το δικο μου παντως οχι. Κ btw , για να μην νομιζετε οτι μιλαω για τα honda μονο ως ατμοσφαιρικο παραδειγμα . Το ιδιο περιοδικο που ανεφερα πριν εχει τεστ KΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ του audi 1.4 tsi 125 ps vs bmw 116 122 ps. Εχει μια δοκιμη λοιπον μεσα σε πολη κ εκτος αυτης , οπου το bmw συνολικα ειναι πιο οικονομικο. Μαλιστα εντος πολης το audi καιει 11.8 λιτρα στα 100 χλμ εναντι 10.9 που εχει το bmw , σε καμια περιπτωση αυτο δεν θεωρειται λιγο. Εκτος πολης το audi kαιει πιο λιγο 8.4 εναντι 9.1. Αλλα συνολικα το bmw εστω κ οριακα ειναι πιο οικονομικο.το 2λιτρο στο s3 εχει μεση καταναλωση (με κυριως πολη μεσα) 13.6 και εχει σχεδον 12 το 1400αρι?
στα ταξιδια με νομιμες ταχυτητες καιει 8-9 , ψιλοσβελτα καιει 10αρια , και αμα πας οσο παει δεν ξεπερνας το 13.5επισης στο συγκριτικο 116 vs α3 1.4Τ εχεις στο νου σου τη διαφορα που εχουν στα γκαζια αυτα τα 2 αυτοκινητα?
ειναι η μερα με τη νυχτα με το audi φυσικα να ειναι πολυ πιο γρηγορο -
Καλα δεν βαζει κ φωτια στο δρομο το αουντι 10,3 0-100 εχει εναντι 11,8 της bmw . Τα ιδια πανε πανω κατω εκτος κ αν θες να στηνεσαι στα φαναρια για να κυνηγας τα sec ...
-
σιγουρα ειναι κατω απο 10' το 122, ποιος αναπηρος το μετρησε 10.3?
ελπιζω στο ιδιο συγκριτικο ( με 2 επιβατες κτλ ) να μετρησαν τουλαχιστον τη bmw πανω απο 12'
γιατι ξαναλεω (ασε τα φαναρια), η διαφορα ειναι χαωδης -
Ναι μωρε ο ειδικος τυπος τα χει βαλει με το γκρουπ κ του κανει στημενα τεστ... Αυτο για την καταναλωση του του s3 δεν το σχολιαζω , απλα αν θυμασαι στο σιροκο φορουμ ενας φιλος μιλαγε για 10αρακια στο 122αρι...
-
Η VW δίνει εργοστασιακές καταναλώσεις σχετικά χαμηλές. Αλλά αντε να ειναι κανα λιτρο παραπάνω. Τα 14ρια δεν είναι για νορμάλ χρήση
-
ναι μονο που κολλητος μου εχει 122αρι οπως ειχα πει κι εκει (ειναι βεβαια με dsg που βοηθαει τη κατασταση) και το 2λιτρο το βλεπω εγω προσωπικα τι κανει (οπως το βλεπεις κι εσυ )
δε μπορω μεσα απο το ιντερνετ να καταλαβω πώς οδηγει ο καθενας , αλλα στις περιπτωσεις που ξερω οτι πηγαινουμε σαν ανθρωποι τα τουρμπο αναλογικα καινε λιγο
ακομα και το μοτερ της fiat που αναφερθηκε (το 155 , το οποιο το εχει φιλος σε mito), και το οποιο κατηγορηθηκε απο τον 'ειδικο ρυπο' οτι καιει παραπανω απο τον ανταγωνισμο, μπορει να ειναι αρκετα οικονομικο αν το οδηγεις σαν ανθρωπος
αν τωρα καποιος θελει να το ξεζουμισει, τα αλογα δε βγαινουν μαγικα , θα καψει
οπως και του 2λιτρο αμα του πιεις το αιμα θα σου καψει πανω απο 25 λιτρα να ερθεις στα ισια σου
το θεμα ειναι τι κανουν τα υπερτροφοδοτουμενα το υπολοιπο 90% της χρησης τους, οπου υποτιθεται οτι ειναι μεσα μεταφορας..και η απαντηση ειναι απλη, με ελαφρυ ποδι και λιγες στροφες (οδηγηση ταριφα το ονομαζω ) και πανε αξιοπρεπως (πολυ καλυτερα απο τα ατμοσφαιρικα που σε αναλογες στροφες δεν παιρνουν τα ποδια τους) τα και καινε λιγο.-
τα λιγα κυβικα καπου πρεπει να φανουν , δεν το βρισκεις λογικο?
-
Δεν καταλαβαίνω πως προκύπτουν οι καταναλώσεις 14lt/100 km που διαβάζω. Εγώ είμαι κάτοχος Golf Tsi 160 και οδηγώντας λογικά σβέλτα μου καίει σε ταξίδι 8-8.5 lt/100km με ταχύτητες από 130-160km/h. Σε ταξίδι Ιωάννινα-Αθήνα μέσω Εγνατίας και ΠΑΘΕ μου έκαψε 10.5lt/100 km αλλα με το cruise control στα 175km/h στο μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής.
Το αυτοκίνητο μπορει να πάει γρήγορα με λίγες στροφές, λίγο γκάζι και αλλαγές χαμηλααα. Δεν χρειάζεται να το φτάνεις στον κόφτη για να αποδόσει και γι αυτό δεν καίει και πολύ.
Το προηγούμενο αυτοκίνητο μου ήταν 2λιτρο Peugeot 306 Gti που βέβαια ήθελε στροφές για να πάει όπως το Golf και φυσικά έκαιγε περισσότερο. Γενικά ενώ ήμουν επιφυλακτικός με τα τουρμπο, όχι τόσο λόγω αξιοπιστίας-κατανάλωσης αλλά λόγω χαρακτηριστικών λειτουργίας, τώρα πιστεύω οτι για κανονική χρήση είναι καλύτερα γιατί συνδυάζουν εύκολες επιδόσεις και οικονομία σε κατανάλωση και κόστος χρήσης. -
Ο χρήστης vargas έγραψε:
Καλα δεν βαζει κ φωτια στο δρομο το αουντι 10,3 0-100 εχει εναντι 11,8 της bmw . Τα ιδια πανε πανω κατω εκτος κ αν θες να στηνεσαι στα φαναρια για να κυνηγας τα sec ...Τα 10.3 με τα 11.8 για τα 100 είναι η μέρα με τη νύχτα! Το πρώτο είναι ένα σχετικά σβέλτο αυτοκίνητο, το δευτερο είναι ο ύπνος ο ίδιος! Λογικά η BMW όμως θα καίει ελαφρώς λιγότερο (γενικά είναι πολύ οικονομικές οι BMW).
-
Ο χρήστης choriano έγραψε:
Δεν καταλαβαίνω πως προκύπτουν οι καταναλώσεις 14lt/100 km που διαβάζω. Εγώ είμαι κάτοχος Golf Tsi 160 και οδηγώντας λογικά σβέλτα μου καίει σε ταξίδι 8-8.5 lt/100km με ταχύτητες από 130-160km/h. Σε ταξίδι Ιωάννινα-Αθήνα μέσω Εγνατίας και ΠΑΘΕ μου έκαψε 10.5lt/100 km αλλα με το cruise control στα 175km/h στο μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής.
Το αυτοκίνητο μπορει να πάει γρήγορα με λίγες στροφές, λίγο γκάζι και αλλαγές χαμηλααα. Δεν χρειάζεται να το φτάνεις στον κόφτη για να αποδόσει και γι αυτό δεν καίει και πολύ.
Το προηγούμενο αυτοκίνητο μου ήταν 2λιτρο Peugeot 306 Gti που βέβαια ήθελε στροφές για να πάει όπως το Golf και φυσικά έκαιγε περισσότερο. Γενικά ενώ ήμουν επιφυλακτικός με τα τουρμπο, όχι τόσο λόγω αξιοπιστίας-κατανάλωσης αλλά λόγω χαρακτηριστικών λειτουργίας, τώρα πιστεύω οτι για κανονική χρήση είναι καλύτερα γιατί συνδυάζουν εύκολες επιδόσεις και οικονομία σε κατανάλωση και κόστος χρήσης. -
Ο χρήστης vargas έγραψε:
Ναι αλλα υπαρχει μια διαφορα οτι στο turbo οταν πατησεις ψηλα θα καψει πολυ παραπανω απο τι ενα ατμο , στις αντιστοιχες στροφες . Εχω τεστ μπροστα μου grande punto abarth ss vs seat ibiza cupra dsg απο το car n driver , το οποιο αναφερει πως η καταναλωση κ των 2 κυμαινεται απο 9 εως 14 λιτρα στα 100 χλμ. Αν ειναι μικρη αυτη η καταναλωση τοτε οκ.Και εγώ έχω μπροστά μου τεστ που βγάζει μέση κατανάλωση για το ατμοσφαιρικό 1200αρι Punto μου κοντά στα 10λ/100χλμ. Με τα μισά άλογα μάλιστα.
Έχεις πιάσει τη μεγαλύτερη κατανάλωση που ακούστηκε στο forum και τη λες συνέχεια. Χωρίς να ξέρουμε σε τι συνθήκες έγινε, χωρίς να ξέρουμε πως οδηγούσε αυτός που την έκανε χωρίς τίποτα. Έλεος.
-
Ε αφού τον βολεύει, εσύ τι θες τώρα;
-
Nαι ρε παιδια με βολευει γιατι τα παιρνω απο την bmw...με πιασατε . Το περιοδικο ειναι το car n driver του μηνα σεπτεμβρη του 09 κ το τεστ δεν αφορουσε τιποτα ΑΛΛΟ παρα μονο την καταναλωση των 2 αυτων αυτοκινητων . Το τεστ εγινε το συμπερασμα αυτο βγηκε αν θελετε απλα αγνοηστε το . Αλλα επειδη διαβασατε κ του κιουση τα ποστ , πειτε μου αν σας φανηκε υπερβολικα λιγο το 13.5 του s3 ? Γιατι εχω ηδη βρει απο το vw club λινκ που μιλανε για 18αρια κ απο τεστ του ελληνικου top gear για 19 αρια. Αngel δεν εχω πιασει τπτ , εδω μιλαει ο καθενας κ λεει οτι να ναι χωρις στοιχεια . Ε εγω εβαλα κ μια πηγη ....
-
Μα και εγώ έχω τεστ μπροστά μου από τους 4τροχούς που βγάζουν μέση κατανάλωση στο Punto μου(1.2 ατμόσφαιρα με 80 άλογα) 10λ/100χλμ.
Λέει κάτι;
-
Ναι το κακο ειναι οτι δεν βρηκα ενα τεστ αλλα κ δευτερο ...ε αυτο κατι λεει δεν μπορει ολα τα περιοδικα να χτυπανε το γκρουπ.... 9.8 μεση η μπεμπα 10.5 το αουντι.κ την μεγιστη δεν την γραφουν καν ολως τυχαιως .http://www.topgear.gr/subjects/c527,1,A ... _116i.html
-
Eγώ πάντως τα τελευταία 5.000 χλμ (1.8 ΤSI) έχω μέση 8,5 λ/100 ... Ανατολική Αττική - Κέντρο Αθήνας και αρκετό Διόνυσο. Δεν το σκίζω αλλά τρώω αρκετή κίνηση Μεσογείων.
-
ρε παιδια εχει δικιο ο vargas!! και 18 αρια χτυπανε τα διπλοκοπρεσορατα με προβλημα υστερα απο αναβαθμηση που ειχε το συγγεκριμενο αμαξι απο το vw club.....
μου φενετε φιλέ μου η διαβάζεις το μισό φορουμ μας η οτι σε βολεύει μαλλοονν...
αα μην ξεχασω...για διάβασε και στο street racing πως τα 122αρια τσαγιαζουν τις 320!! -
Ο χρήστης vargas έγραψε:
Ναι το κακο ειναι οτι δεν βρηκα ενα τεστ αλλα κ δευτερο ...ε αυτο κατι λεει δεν μπορει ολα τα περιοδικα να χτυπανε το γκρουπ.... 9.8 μεση η μπεμπα 10.5 το αουντι.κ την μεγιστη δεν την γραφουν καν ολως τυχαιως .http://www.topgear.gr/subjects/c527,1,A ... _116i.htmlΤο Civic πόση μέση είπαμε ότι έχει;
-
Ο χρήστης iROC έγραψε:
αα μην ξεχασω...για διάβασε και στο street racing πως τα 122αρια τσαγιαζουν τις 320!!
Και Μ3 εύχομαι... Χάνετε το νόημα πάλι...
-
Ο χρήστης Kωνσταντίνος έγραψε:
Εχθές το βράδυ , η M3 ήταν πιο οικονομική από το Prius στην πίστα του Top GearΈνα βράδυ πρόπερσυ θέλεις να πεις.
Παιδιά είναι οικονομικά φουλ τα μικρά τουρμπάκια, λογικό άλλωστε. Αλλά μην λέτε κάτι 7-8 κλπ, είπαμε...
υγ. Εγώ έχω ατμοσφαιρικό 1.8 και χτυπάω 10άρια πόλη και 9άρια ταξίδι. Αλλά αν πάω ταξίδι 100-120χλμ θα έχω σίγουρα 6.5 (υποθέτω).
1400cc turbo i (kalitera 1600cc i 1800cc antistoixa aploi)