-
Ο χρήστης vargas έγραψε:
ελτεο εγω δεν πεταγομαι σε καθε μα καθε θεμα ''τι να επιλεξω'' κ να προτεινω τα honda ,σαν καποιους αλλους με τα θαυματα 1400αρια , κ btw , αυτο που λες δεν εχει καμια σχεση με αυτο που ανεφερα εγω κ ο σπυρος .Κοινως οτι να ναιo'really?
ότι να ναι? Μονο εγώ διαβάζω για ατμόσφαιρες και το πόσο αξιόπιστες είναι και πόσο ζμπορ κτλ κτλ. σε 5-6 θέματα εδώ μέσα;
ξεκολλάτε και οι δύο μεριές και απολαύστε αυτά που έχετε.
ούτε τα ατμοσφαιρικά μοτέρ της Honda εν έτει 2011 είναι κάτι σούπερ ουάου όπως πριν 15+ χρόνια ούτε και τα τουρμπάτα (tsi, tjet, tce, multiair, tbi, ecoboost κτλ) είναι η λύση για κάθε οδηγό.
εγώ προσωπικά χαίρομαι να οδηγώ τον ροπάτο μου κινητήρα, δεν θα άντεχα ένα 2λιτρο ατμοσφαιρικό. Εσύ γουστάρεις φασαρία, κόφτες και τέλη κυκλοφορίας. Thats life.
καλύτερα έτσι παρά να έχουμε όλοι τραμπαντ.
-
Μα δεν λέει κανείς ότι δεν είναι καλά τα τούρμπο ή τα ατμοσφαιρικά για εκείνους που τα επιλέγουν.
Αν μπεις στον κόπο να διαβάσεις τα όσα έχω αναφέρει στο θέμα θα δεις ότι δεν είχα σκοπό να προκαλέσω απλά να διορθώσω τις όποιες ανακρίβειες διάβασα. Δεν μπορώ πάντως να μην συμφωνήσω με την σύσταση σου ότι καλό είναι να απολαύσουμε ότι έχουμε...τουλάχιστον όσο μας επιτρέπουν οι συνθήκες! -
Ο χρήστης papatzas έγραψε:
Δεκτόν...δεν είναι θεώρημα τα λεγόμενά μου...αλλά επειδή έλεγε παπατζιές πριν ο παπάτζας, ένα Bravo 120 πχ δεν έχει καμία τύχη από στάση σε σχέση με μια 147 ή ένα Corolla 110hp που έχουν καλά 0-100...τα αντίστοιχα tsi είναι σε λίγο καλύτερη μοίρα επειδή έχουν να κινήσουν και χαμηλότερο βάρος αλλά μετά τα μέσα της 3ης θα τον φάνε κι αυτά. Λίγο μεν, αλλά θα τον φάνε...
ποια ειναι αυτα τα φοβερα και τρομερα 1600αρια που εχουν κατω απο 10 το 0-100 εστω και εργοστασιακη τιμη;; ΠΟΙΑ;;;
και υπαρχουν τοσοι πολλοι οδηγοι που κατεβαζουν τους εργοστασιακους χρονους;;
το ποιος γραφει τι ειναι προφανες...
και μενα εχει φιλος μου vi tsi 122 κι εχω δει τι κανει αλλα δεν το αναφερω, δεν ειναι μετρο συγκρισης.
συνεχισε να ζεις στη στρατοσφαιρα. στο λενε κι αλλοι -λιγο πιο ευγενικα- δεν εχεις επαφη
και παλι σου ξαναλεω το 0-100 ΔΕΝ ενδιαφερει, θα το κανεις ελαχιστες φορες, σε ρεπριζ το σεξ ειναι αγριο
Έχεις σοβαρά θέματα αντίληψης, έτσι? Ξαναδιάβασε τι έχω γράψει κι αν έχω γράψει πουθενά τι είναι σημαντικό και τι όχι. Στα παπάρια μας εάν λες εσύ αν ενδιαφέρει ή όχι. Εγώ σου λέω τι ισχύει, το αν ενδιαφέρει άσε να το κρίνει ο καθένας ξεχωριστά. Και έγραψα και άπειρες φορές ότι σε ρεπρίζ για να κοντράρεις τα 1.4Τ θες 2λιτρο+. Τώρα το κατάλαβες ή να σε πάρω και τηλέφωνο????
Και πες στο φίλο σου με το 122 μην ανοίξει σε κάνα φανάρι με κάνα Corolla 1.6 του 2002 γιατί αυτό το παλιοχάρχαλο παίζει να του ρίξει ακόμα και στην 1η-2α...
-
Γενικά σε τέτοια θέματα συνήθως συγκρίνουμε διαφορετικά πράματα οπότε αναμενόμενο είναι τα συμπεράσματα να είναι αμφιλεγόμενα και να προκύπτουν διαφωνίες και ατελείωτες συζητήσεις....
Τα κυβικά από μόνα τους λίγη αξία έχουν. Αυτό που μας νοιάζει για τις επιδόσεις είναι η ροπή και ισχύς που βγαίνει και που φτάνει στις ρόδες. Τι σημασία έχει αν είναι αρχαίος τρίλιτρος με 100 άλογα ή νέος 1,2 τούρμπο με 100 άλογα και αντίστοιχη ροπή, αν τα βάλεις στο ίδιο αυτοκίνητο μικρή διαφορά θα έχουν (ανάλογα με ταίριασμα με σχέσεις μετάδοσης).... Όταν όμως μιλάμε για αυτοκίνητα με διαφορετικό βάρος, τριβές, ισχύ και πάει λέγοντας τι ακριβώς συγκρίνουμε;; -
Ο χρήστης spyros.s έγραψε:
Μα δεν λέει κανείς ότι δεν είναι καλά τα τούρμπο ή τα ατμοσφαιρικά για εκείνους που τα επιλέγουν.
Αν μπεις στον κόπο να διαβάσεις τα όσα έχω αναφέρει στο θέμα θα δεις ότι δεν είχα σκοπό να προκαλέσω απλά να διορθώσω τις όποιες ανακρίβειες διάβασα. Δεν μπορώ πάντως να μην συμφωνήσω με την σύσταση σου ότι καλό είναι να απολαύσουμε ότι έχουμε...τουλάχιστον όσο μας επιτρέπουν οι συνθήκες!ποιες ηταν οι ανακριβειες; αυτες που διαβασες η που εγραψες; προφανως το 2ο...
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Δεν ανοίγουν όλα τα μοτέρ το ίδιο, αν πρέπει να αρχίσουμε αναλύσεις για το αυτονόητο, τι να πω...εχεις καποια αποψη για το ποια μοτερ ανοιγουν περισσοτερο η λιγοτερο και μετα απο ποσχα χλμ;
εχουν καποια ιδιαιτερη τεχνολογια τα μοτερ που ανοιγουν; (η εκεινα που κλεινουν);
εκτος κι αν τα μοτερ που μας αρεσουν, ανοιγουν με τα χλμ και τα αλλα που δεν μας αρεσουν κλεινουν.
-
Ο χρήστης coupeas έγραψε:
Πραγματικό γεγονός.
Συναδελφος αγορασε το σιρρόκο με τα 122 .Κάποια στιγμή και ενώ είχε κάνει αρκετά χλμ έκανε μέτρηση απο σταση με φιεστα 2λιτρο 150.
Ότι μου είπε:..''Έφυγα για λίγο στην αρχή και πριν τα 200 τον έχασα ''......Στην συνέχεια ο βασίλης αφού με ρωτησε τι να κάνει του είπα τη μαγική λέξη..''πρόγραμμα''.....όπως και έβαλε.
Παιδιά μην λέμε υπερβολές.Δεν ειναι τα σουπερ οπλα τα τσι!το περιεργο που ειναι; εκτος τη διαφορα αλογων, υπαρχει και η διαφορα κιλων κι εγινε το προφανες, στις πολυ υψηλες ταχυτητες εκανε διαφορα το πιο ισχυρο και με την καλυτερη αναλογια κιλων/ιππο. φυσικα με focus 2,0 , η διαφορα θα ηταν μικροτερη (λογω βαρους)
-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Έχεις σοβαρά θέματα αντίληψης, έτσι? Ξαναδιάβασε τι έχω γράψει κι αν έχω γράψει πουθενά τι είναι σημαντικό και τι όχι. Στα παπάρια μας εάν λες εσύ αν ενδιαφέρει ή όχι. Εγώ σου λέω τι ισχύει, το αν ενδιαφέρει άσε να το κρίνει ο καθένας ξεχωριστά. Και έγραψα και άπειρες φορές ότι σε ρεπρίζ για να κοντράρεις τα 1.4Τ θες 2λιτρο+. Τώρα το κατάλαβες ή να σε πάρω και τηλέφωνο????
Και πες στο φίλο σου με το 122 μην ανοίξει σε κάνα φανάρι με κάνα Corolla 1.6 του 2002 γιατί αυτό το παλιοχάρχαλο παίζει να του ρίξει ακόμα και στην 1η-2α...
για τηλεφωνο αν θες, μπορεις τον φιλο μου, με χαρα να διαπιστωσει ποσο ριχνει σε G6 και σε 147. εχει γελασει αρκετες φορες
δεν απαντησες ποσα 1600αρια ατμοσφαιρα εχουν εργοστασιακο εστω 0-100 κατω απο 10. (για αυτη τη 1000ετια, οχι για civic 1,6 ESi 125ή Vti) κι εννοειται μικρομεσαια αμαξωματα corolla/auris/cee'd/focus κι οχι c2/mini κλπ
-
Γιατί τo Civic που λες ή το Corolla που γράφω έχουν απαγορευθεί? Δεν κυκλοφορούν πια? Η μήπως θες να αρχίσουμε να βάζουμε βιντεάκια απ' το youtube τώρα για να βλέπεις τι κάνει το κάθε μοντέλο?
-
Πραγματικό γεγονός.
Συναδελφος αγορασε το σιρρόκο με τα 122 .Κάποια στιγμή και ενώ είχε κάνει αρκετά χλμ έκανε μέτρηση απο σταση με φιεστα 2λιτρο 150.
Ότι μου είπε:..''Έφυγα για λίγο στην αρχή και πριν τα 200 τον έχασα ''......Στην συνέχεια ο βασίλης αφού με ρωτησε τι να κάνει του είπα τη μαγική λέξη..''πρόγραμμα''.....όπως και έβαλε.
Παιδιά μην λέμε υπερβολές.Δεν ειναι τα σουπερ οπλα τα τσι!αντιστοιχη φαση μου εχει τυχει κι εμενα σε σχεση με το c2 μου , οταν πηγαμε στα πολλα (>170 ) το φιεστα ειχε αρχισει να ανοιγει διαφορα , κατι που στα λιγα χλμ δε μπορουσε να κανει , μαλιστα στην αρχη του πεταχτηκα μπροστα , αλλα σιγα σιγα με μαζεψε και μου ανοιξε ξεκαθαρη διαφορα κοντα στα 200
και αυτο εχει σημασια γιατι , ξαναλεω, οτι το c2 μου παει σχεδον οπως ενα golf tsi
και επειδη η μικρη πορδη μου παταει ολα τα μικρομεσαια 1600αρια , θεωρω τελειως ακυρη τη συγκριση με αλλα 1600αρια μικρομεσαια, με 2λιτρα (μικρομεσαια, οχι σουπερμινι σαν το fiesta) κατι μπορει να γινει λογικα στα πολλα χλμ θα μιλησουν τα κυβικα , το θεμα ομως ειναι οτι ενα 1400αρι μοτερ κοντραρει 2λιτρο ακομα και αν χανει , καταφερνει μεγαλο πραγμα
-
To C2 σου δηλαδή δεν ρίχνει σε 122αρι Golf?
-
Δεν τον πέρασε μετα τα 200.Στα 200 είχε ήδη κάνει διαφορά και μεγαλωνε.Φιλε Mark λίγα κυβικά παραπάνω το σιρροκο και θα έφευγε με χαμογελο ο φιλος και διχως να δωσει 400 ευρω στο μάστορα.λίγο μεγαλύτερο σαλιγκάρι ο φίλος σου και θα τον χαιρέταγε το φιεστάκι...
-
Γιατί τo Civic που λες ή το Corolla που γράφω έχουν απαγορευθεί? Δεν κυκλοφορούν πια? Η μήπως θες να αρχίσουμε να βάζουμε βιντεάκια απ' το youtube τώρα για να βλέπεις τι κάνει το κάθε μοντέλο?γιατι πολυ απλα δεν μπορεις να τ' αγορασεις καινουρια σημερα. θα συγκρινεις ποτε το ds3 vti με το saxo vts; η εστω με το c2 vts; θα εχει ποτε καποιος διλημμα μεταξυ μτχ civic 1,6 του 98 με bravo t-jet 120 του 2011 για το ποιο απο τα 2 θα επιλεξει;
ακομα και ετσι, φυσικα στο 0-100 το ESi η το VTI κανουν εξαιρετικους χρονους, στις ρεπριζ παρα τα βαρη της εποχης θα εχουν θεμα με τα βαρια συγχρονα ομως τουρμπατα 1,4. 20+ κιλα ροπη ειναι αυτα που πανε συνηθως με 6αρια κιβωτια
κι ας μην ειναι τουρμπο, θα συγκρινεις corolla G6 με auris 1,6 σημερινο; η civic esi με civic 1,8/140; κι αυτη ειναι η διαφορα. οι κολλημενες με την ατμοσφαιρα εταιρειες, αυξησαν τα βαρη (δεν γινεται διαφορετικα, θελουμε ασφαλεια) κι η ισχυς παραμεινε ιδια η λιγο καλυτερη. το αποτελεσμα αρνητικο.
οι αλλες εταιρειες, ειδαν το αδιεξοδο, εβαλαν τουρμπο και κερδισαν και σε επιδοσεις και σε καταναλωση. αυτο ειναι εξελιξη, το αλλο οπισθοδρομηση. που ειναι τα φοβερα και τρομερα μοτερ της honda των 90'ς; ακομα και του type-r καταργηθηκε. αυτο ειναι προοδος; η ειναι προοδος το σημερινο type-r με το προηγουμενο; ιδια αλογα +100 κιλα αμαξωμα (τουλαχιστον) κι αντε γεια.
να μην μπορεις να καλυψεις ρυπους με 201 (το 1 μας μαρανε) αλογα, τη στιγμη που αλλοι βγαζουν για πλακα 230 απο 1,8 και 270 απο 2,0 και καλυπτουν euro v; αστους μετα να βαζουν μπαταριες μηπως και σπρωξουν κι αν θες να προσπερασεις να κοιτας ποση μπαταρια εχει το κινητο...εεε αυτοκινητο
σημερα θα συγκρινεις auris-cee'd-308 (και καποια αλλα που εχουν απομεινει ατμοσφαιρικα) με bravo/golf/leon/megane/astra/new focus και παει λεγοντας.
ακομα κι η αγαπημενη σου μαρκα στη giulietta κατηργησε την ατμοσφαιρα. μονο turbo (benzina η diesel) φαντασου μονο giulietta 2,0 twin spark, ποσο θα καιγε και πως (δεν) θα πηγαινε...
-
Παντελής αδυναμία συνεννόησης. Sorry δεν την παλεύω άλλο να εξηγώ τα αυτονόητα...εγώ ο κακομοίρης είπα ότι απλά υπάρχουν κάποια 1600αρια εκεί έξω που μπορούν να ρίξουν σε κάποια 1.4Τ. Ούτε αν είναι καλύτερη η ατμόσφαιρα απ' το turbo ούτε τίποτα...τώρα πως κατέληξες σε όλα τα ανωτέρω είναι απορίας άξιο...
-
To C2 σου δηλαδή δεν ρίχνει σε 122αρι Golf?οχι καθαρα και οχι παντα, πανε σχεδον κοπιες , αν μαλιστα μιλαμε για dsg (ρολαριστα γιατι δε μπορει να κανει εκκινηση) τις περισσοτερες φορες εμενα πισω
μιλαμε για μικροδιαφορες καθε φορα , οποτε χοντρα χοντρα λεω οτι το c2 μου με Α3 tsi χειροκινητο γνωστου μου και golf 122 dsg φιλου μου ειναι εξισου γρηγορα
στο χειροκινητο συγκεκριμενα ειναι καθαρα θεμα ποιος θα παρει την εκκινηση , το αλλο βοηθιεται και απο το dsg στις αλλαγες
το θεμα μου εμενα ειναι οτι ενα πιο μικρο μοτερ με ιδια ονομαστικη δυναμη μπορει να κινησει εξισου γρηγορα ενα μικρομεσαιο με το τον κουβα μου που εχει ενα δυνατο μοτερ για τη κατηγορια του (απο swift δλδ μενω ελαχιστα πισω και με το twingo δεν εχει τυχει να ανοιξω) -
Ο χρήστης papatzas έγραψε:
Αν μπεις στον κόπο να διαβάσεις τα όσα έχω αναφέρει στο θέμα θα δεις ότι δεν είχα σκοπό να προκαλέσω απλά να διορθώσω τις όποιες ανακρίβειες διάβασα. Δεν μπορώ πάντως να μην συμφωνήσω με την σύσταση σου ότι καλό είναι να απολαύσουμε ότι έχουμε...τουλάχιστον όσο μας επιτρέπουν οι συνθήκες!ποιες ηταν οι ανακριβειες; αυτες που διαβασες η που εγραψες; προφανως το 2ο...
Μόνο αυτό μένει να σου γράψω...
Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού !
Το τρις εξαμαρτείν ανδρός παράφρονος ! -
a re papatza.οδηγησε μια φορα ταπερ η απλα honda κ ελα να μιλησεις, κ να δεις αν εχει δυναμη η ατμοσφαιρα με το vtec η οχι.o ρεντ ελεγε για το μιτο155 που μπροστα του το ταπερ ειναι πολυ βαρυ...ε λοιπον 80-180 μετρηση το ενα ειχε 16 sec k το μιτο 22.7 , μιλαμε για τρελη δυσκολια ...κ για αλλη μια φορα το fn2 type r ειναι σχεδον 220 αλογα οχι 201..κ σε πιστα ειναι πιο γρηγορο απο το golf gti ετσι απλα.
-
lkar γελάς ε; Γράψε τίποτα ρε συ οι φίλοι σου επέστρεψαν
-
Εγω είχε τύχει να οδηγήσω το Type R πάντως το δικό σου αν κατάλαβα καλά, (μοντέλο 2004)!!! Το αμάξι ήταν έρωτας, και εμφανισιακά και οδηγικά, ενώ αυτός ο ήχος του μοτέρ KATAΠΛΗΚΤΙΚΟΣ!!
Παρόλα αυτά, δεν πιστεύω ότι υπάρχει άτομο που θα αγόραζε σήμερα ένα τέτοιο για καθημερινή χρήση, όταν μπορεί να πάρει (καινουρια) μικρά τουρμπάκια που θα του δώσουν την απόδοση χαμηλά και ταυτόχρονα την οικονομία που ζητούν οι καιροί μας...
Αντίθετα, αν είχα την ευκαιρία και την οικονομική άνεση να πηγαίνω στις σέρρες να βγάζω το άχτι μου, ένα τέτοιο αυτοκίνητο θα ήταν η καλύτερη επιλογή που θα μπορούσα να κάνω!!!!
ΥΓ. για να λέμε του στραβού το δίκιο πάντως, οι τοπ χρόνοι σε όσες δοκιμές έχω δεί σε πίστα έρχονται από ατμοσφαιρικά και όχι από τουρμπατα. (πχ Ρενο Κλιο ΡΣ)
-
το πιο γρηγορο ρενω ομως ειναι τουρμπατο
1400cc turbo i (kalitera 1600cc i 1800cc antistoixa aploi)