-
Ο χρήστης GF έγραψε:
+1. Aσε που η συνολική κατανάλωση των ατμοσφαιρικών σε ένα αγώνα είναι το μισό ή ένα τρίτο των Ν4 οπότε ίσως δεν αξίζει και την φασαρία. Για τα Ν4 έχει νόημα και κάνει την οικονομία.
Η λύση είναι φορτηγό ( οχι βυτίο για φορολογικούς λόγους ) και συσκευασμένη σε βαρέλια (οπως παίρνουν και τώρα δηλαδή ) χωρίς κανέναν κόπο και συμφόρηση ή πανικό. Οποιος θέλει για δοκιμή μπορεί πριν τον αγώνα να πάει και να πάρει (όπως τώρα δηλαδή αλλά με άλλη βενζίνα ).
ΡΕ ΓΙΩΡΓΟ< ΡΩΤΗΣΑΤΕ ΤΑ Ν4 ΑΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΤΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ?
-
Ο χρήστης platis έγραψε:
+1. Aσε που η συνολική κατανάλωση των ατμοσφαιρικών σε ένα αγώνα είναι το μισό ή ένα τρίτο των Ν4 οπότε ίσως δεν αξίζει και την φασαρία. Για τα Ν4 έχει νόημα και κάνει την οικονομία.
Η λύση είναι φορτηγό ( οχι βυτίο για φορολογικούς λόγους ) και συσκευασμένη σε βαρέλια (οπως παίρνουν και τώρα δηλαδή ) χωρίς κανέναν κόπο και συμφόρηση ή πανικό. Οποιος θέλει για δοκιμή μπορεί πριν τον αγώνα να πάει και να πάρει (όπως τώρα δηλαδή αλλά με άλλη βενζίνα ).
ΡΕ ΓΙΩΡΓΟ< ΡΩΤΗΣΑΤΕ ΤΑ Ν4 ΑΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΤΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ?
Αυτό είναι τελείως άλλη ιστορία. Αλλο οι λόγοι εφαρμογής και άλλο ο τρόπος.
Απλά θυμίσου ότι υπήρχαν κάποια θέματα 'παράνομων' καυσίμων και πλήρης εκτροπής σε 'πυρηνικά' καύσιμα με αδυναμίες ελέγχων, που προφανώς λύνονται μόνο με ενιαίο εξασφαλισμένο καύσιμο.
-
Ο χρήστης platis έγραψε:
Μα με προσβαλεις διαρκως με τα χαμογελακια και τα μακρυα νυχτωμενος.Δεν έγραψα εγώ για 'μακραν νυχτωμένος' στην αρχική μου δημοσίευση, εσύ άρχισες τις προσβολές. Καθόλου δεν είχα καμία πρόθεση ειρωνείας ή προσβολής και το σημαίνει 'πλάκα κάνω' και το σημαίνει 'απορώ' (με 25 χρόνια πείρα στο Internet θα μου επιτρέψεις να σου κάνω μάθημα ως προς αυτά) και αν άθελά μου φάνηκε έτσι ζητώ συγνώμη, εσύ το γύρισες αμέσως μετά (και το συνεχίζεις) στο προσωπικό.
Μωρε ανθρωπε, εχεις οδηγησει ποτε σου αγωνιστικο 1300αρι με 95-100 αρα και με WRF Turbo Evo, να δεις τις διαφορες?
Αφού γνωρίζεις διαφώτισέ μας. Πιστεύω ότι δεν είναι πάνω από 5% (σε δυναμόμετρο, αλλιώς δεν είναι μετρήσιμο) από την 100άρα (από 95άρα όντως θα είναι μεγάλη η διαφορά). Και σίγουρα ΔΕΝ κάνει τη διαφορά, ώστε να ισχύει το ΙΜΗΟ λάθος που έγραψες, ότι θα έρθει ο άσχετος και θα κερδίσει επειδή θα έχει FIA fuel. Αν επιμένεις ως προς αυτό, ας μας πει και κάποιος άλλος, εγώ πάντως διαφωνώ.
Μετα απο 30 χρονια στα καπω και τα τιμονια, δεν εχεις ουτε καν το δικαιωμα να αναφερεσαι σε μενα με χαμογελακια ειρωνικα και νυχτωματα.
Οπως έγραψα, με παρεξήγησες στην αρχική μου δημοσίευση και το γύρισες στο προσωπικό. Στο κάτω-κάτω, και γω 30 χρόνια στα βουνά είμαι για να κάνουμε όλοι το κέφι μας και άρα απαιτώ τον ίδιο σεβασμό που απαιτείες και συ.
Το ΔΕΘ καλε μου ξερω τι ειναι, τοχω τρεξει και καμμμια δυο φορες. Εσυ?
Μάλλον τα τελευταία 10 χρόνια έχω βρεθεί περισσότερες φορές στο ΔΕΘ από σένα αλλά, σε αντίθεση με σένα, δε θεωρώ ότι έχει σημασία.
Οταν το αναφερω εννοω οτι σε καθε αλλαγη αγωνα θα εχουμε κι αλλαγη προγραμματος. Ας πουμε, μεταξυ ΕΛΠΑ και Ακροπολις, δεν εχει αλλους Ελληνικους αγωνες? Αυτο θελω να σου πω, ωραια ξεχνα το ΔΕΘ, και βαλε το ΡΣ της Παλμα.
Για ποιό λόγο να αλλάξει κάποιος πρόγραμμα μεταξύ ΕΛΠΑ και Κένταυρου ? Ιδιο καύσιμο δε θα χρησιμοποιήσει ?
Επαναλαμβάνω: μόνο για τους 10 Ελληνες που τρέχουν με Ν/4 στο Ακρόπολις και υποχρεούνται να χρησιμοποιήσουν FIA fuel έχει νόημα αυτό που λες.
EDIT: άσε που το παρουσιάζεις σα να κάνεις κάθε φορά τη δουλειά από την αρχή ενώ στην πραγματικότητα έχεις αναπτύξει 2-3 προγράμματα και 'φορτώνεις' όποιο θες, δηλ. κόστος πρακτικά 0.Και τελος, ποιος εισαι εσυ που θα απαγορεψεις στο Καιτατζη., τον Ζαχο, τον Λαμπρο, τον Αμαξο να κυνηγησουν τον Rossetti σου και να παρουν και βαθμους στο Πανελληνιο? ΠΕΣ ΜΟΥ ΜΩΡΕ!!!
Αν είναι με ίδιο αυτοκίνητο (S2000) θα χρησιμοποιήσουν FIA fuel και θα τον κυνηγήσουν. Αλλά τότε ΔΕΝ τους απασχολεί το κόστος. Βέβαια δεν υπάρχουν τέτοιοι Ελληνες στην τρέχουσα οικονομική συγκυρία αλλά αυτό είναι λεπτομέρεια.
Αν είναι με πχ. C2R2 τότε θα κυνηγήσουν την κλάση τους και άρα αντίπαλοί τους θα είναι οι υπόλοιποι Ελληνες, άντε και 1-2 μέτριοι ξένοι για το 2WD cup. Για αυτούς και δεν κάνει τεράστια διαφορά η βενζίνη και (πιθανολογώ ότι) δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσουν FIA fuel για να κυνηγήσουν τον Slavov. Στο κάτω-κάτω, δεν τους απαγορεύεται να το κάνουν αν θέλουν.Αντιθέτως, το μέτρο της φτηνής βενζίνης είναι σωστό διότι μειώνει το κόστος για όλους τους εμπλεκόμενους σε δύσκολες εποχές.
Μαθε λοιπον να μην βγαζεις τις οποιες αντιπαθειες σου στο σφυρι,
Ειλικρινά δεν αντιλαμβάνομαι σε τι αναφέρεσαι. Δεν αντιπαθώ κανέναν, πόσο δε μάλλον να 'το βγάλω στο σφυρί' (δεν ξέρω καν τι σημαίνει αυτό).
οταν λειτουργεις σαν εκπροσωπος η εστω ημιεκπροσωπος μιας αρχης,
Αυτή είναι η δική σου λανθασμένη θεωρία, στο έχω πει αλλά δε λες να το καταλάβεις, εκπροσωπώ μόνο τον εαυτό μου. Το 2010 πήγα μόνο σε 1 αγώνα στην Ελλάδα (ΕΛΠΑ) και το 2009 σε 3. Καμία σχέση λοιπόν με 'εκπροσώπηση'.
κατεβα απ το καλαμι και προσπαθησε να αντιμετωπιζεις τις αποψεις των ανθρωπων του χωρου, που εσυ διαςλεξες να υπηρετεις, ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ.
Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για σένα. Στο κάτω-κάτω, εγώ δηλώνω ότι εκπροσωπώ μόνο τον εαυτό μου, εσύ πως μιλάς σα να εκπροσωπείς όλους αυτούς που ανέφερες παραπάνω ?
Οπως εγω παντα σεβαστηκα τις γνωσεις και την προσφορα σου, ΑπΑΙΤΩ να το κανεις κι εσυ. ΚΙ ΕΓΩ ΤΟ ΑΠΑΙΤΩ ΓΙΑΤΙ ΠΛΗΡΩΝΩ 30 ΧΡΟΝΙΑ αυτο που εσυ απολαμβανεις. ΞΕΚΑΘΑΡΟ?
Και εγώ πληρώνω 30 χρόνια αυτό που εσύ απολαμβάνεις, δεν έχω βγάλει μία από τους αγώνες. Οπότε είμαστε στα ίδια. Ξεκάθαρο ?
Οτι άλλο προσωπικό θέλεις, με ΡΜ [Mod]
-
Ο χρήστης platis έγραψε:
ΡΕ ΓΙΩΡΓΟ< ΡΩΤΗΣΑΤΕ ΤΑ Ν4 ΑΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΤΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ?Δεν έχει σημασία τι 'θέλουν' τα όποια Ν/4 αλλά ποιά είναι η στρατηγική της Αρχής και που θέλει να πάει στο σπορ. Σε κανένα μέρος του κόσμου δε διοικείται κανένα σπορ δημοκρατικά (δες πχ. την F1: μόλις ρυθμίσουν το τι χρήμα θα παίρνουν, κάνει ό,τι γουστάρει ο παππούς. Ή στο WRC: λες η Ford και η Citroen να ήθελαν να πετάξουν την επένδυση 10 ετών στα παλιά WRC και να αρχίσουν από το 0 ? Και όμως έγινε επειδή το συμφέρον του σπορ το απαιτούσε). Η Αρχή διαβουλεύεται, παίρνει γνώμες και μετά κάνει αυτό που εκείνη θεωρεί σωστό με γνώμονα τη στρατηγική της για την ανάπτυξη του σπορ και τα βραχυπρόθεσμα μέτρα που έχει στη διάθεσή της (πχ. 'έχω τεχνικούς εφόρους και εξοπλισμό να κάνω έλεγχο καυσίμων ? Αν όχι τότε το αναβάλω ή βρίσκω άλλη λύση, πχ. μπλε με πράσινα πουά βενζίνη που ακόμα και ένας κρετίνος τεχνικός έφορος μπορεί να ξεχωρίσει' )
Να σου δώσω ένα παράδειγμα: πριν πολλά χρόνια οι 15 συμμετέχοντες σε μία κατηγορία 'ήθελαν' επιπλέον ελευθερίες, για να είναι πιο ευχάριστα τα αυτοκίνητα κτλ. (αυτό που λέει ο el-em πρακτικά). Η Αρχή ενέδωσε και τις πήραν. Αποτέλεσμα: σε 2 χρόνια οι 15 έγιναν 5 και το κόστος εκτοξεύτηκε. Οι κανονισμοί άλλαξαν εκεί που ήταν 5 χρόνια πριν.
Η δική μου εμπειρία είναι ότι οι όποιοι περιορισμοί, ΑΝ μπορούν να επιβληθούν, τελικά μειώνουν το κόστος.
Η διαφορά της (σωστής) Αρχής από τον οποιοδήποτε αγωνιζόμενο είναι ότι ο δεύτερος κοιτά τα του οίκου του και φέτος άντε του χρόνου (και καλά κάνει, δεν είναι δουλειά του τίποτε άλλο) ενώ η Αρχή πρέπει να βλέπει τη μεγάλη εικόνα τώρα και μεσομακροπρόθεσμα.
-
Xρηστο δεν ξερω γιατι η δεν θελεις η δεν μπορεις να καταλαβεις αυτα που γραφω .Δεν ριχνω ευθυνες σε κανεναν συγκεκριμενα, ριχνω σε ολους μας .Οι νεοι του ΔΣ δεν ξερουν δεν ηξεραν εμεις σαν πιο εμπειροι επρεπε να σταθουμε διπλα τους και να τους προλαβουμε απο τις οποιες κακοτοπιες οπως νομιζω καναμε με τα παιδια μας οταν ηταν μικρα ,πιστευω και στην ΕΛΕΝΗ και στον ΣΤΑΜΑΤΗ και στον ΧΑΛΙΒΕΛΑΚΗ και σε ολους τους νεωτερους .Δεν νομιζω οτι χανουν το χρονο τους για να κανουν κακο απλα ειναι απειροι.ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟΥΛΗ ΜΑΣ ΣΕ ΟΛΑ και μακαρι να ειμαστε ολοι σαν αυτον που χρονια τωρα εχει το θαρρος της γνωμης του χωρις να τον ενδιεφερε ποτε το οποιο κοστος και πανω απο ολα χωρις να εχει το παραμικρο συμφερον ,χασουρα σιγουρα και ευκολη δημοσια κριτικη απο τους διαφορους Μ - - - - - Σ .
-
Μέχρι στιγμής δεν απαντήθηκε κανένα ερώτημα. Θα τα επαναλάβω:
- Με την πρόταση περί ενιαίου καυσίμου θα βάζω βενζίνη σε χαμηλότερη τιμή από την ΕΛΙΝ της γειτονιάς μου;
- Πώς θα είναι η διαδικασία προμήθειας και ποιος και πότε θα στήνεται στην ουρά για να κουβαλήσει τα 100-200 κιλά βενζίνης σε βαρέλια; Και πόσοι αγωνιζόμενοι είναι διατεθιμένοι να το υποστούν αυτό επειδή ένα 5% χρησιμοποιεί πανάκριβη ELF; Προσωπικά, γραμμένη την έχω και την ELF και τα κύπελλα που φέρνει(;). Ακόμα και αν όλοι οι άλλοι έτρεχαν με ELF, ακόμα και αν μου περίσσευαν τα χρήματα γι' αυτή, εγώ πάλι σε κάποιο τυχαίο βενζινάδικο θα έβαζα βενζίνη.
- Ποιος θα αναλαμβάνει να μας καθαρίζει το ρεζερβουάρ πριν την εκκίνηση του κάθε αγώνα; Και όσον αφορά αυτό, μην ξεχνάτε ότι αρκετοί αγωνιζόμενοι πάνε οδικώς τα αυτοκίνητά τους στον αγώνα. Όταν πηγαίνουν π.χ. Βόλο θα κουβαλάνε και ένα βαρέλι 'ενιαίας' μέσα στο αγωνιστικό; Τον μπάτσο που θα το δει αυτό ποιος θα τον συνεφέρει από το σοκ;
Για να είμαι ειλικρινής, τα παραπάνω είναι μονάχα ρητορικές ερωτήσεις μήπως και συνέλθει κανείς και πατήσει στο έδαφος. Προσωπικά δε με νοιάζει καθόλου αν θα εφαρμοστεί το ενιαίο καύσιμο, αφού για τους παραπάνω λόγους δεν πρόκειται ποτέ να εφαρμόσω αυτό τον κανονισμό. Πάλι από βενζινάδικο θα βάζω βενζίνη και δε μου καίγεται καρφί αν θα με πετάξουν έξω.
Α, άλλη μια ερώτηση: για τα ιστορικά που δεν καίνε αμόλυβδη θα υπάρχει ξεχωριστό βυτίο;
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Δηλαδή όταν μιλάς για επαναπρογραμματισμό για Ακρόπολις (10 έλληνες αγωνιζόμενοι με Ν/4 γιατί εννοείται ότι οι ήρωες με τα Α/5 δεν ασχολούνται με το τι βενζίνη θα βάζουν...) ?
ΕΛΠΑ ? Αν είναι δυνατόν, ποιός θα επαναπρογραμματίσει το Ν/4 του για να κυνηγήσει τι ? Τον Rosetti με το S2000 ? Ισως μόνο ο Αρης.
ΔΕΘ ? Πόθεν αυτό, είναι διεθνές το ΔΕΘ ? Ή θα έχουν άλλη βενζίνη εκεί ? (αν είναι ενιαία φυσικά και όχι... αλλά και αν δεν είναι ενιαία, με κατάλληλο προγραμματισμό δεν κάνει κιχ)Ολα αυτά είναι 'δάχτυλο στο μυαλό' ? Ή μήπως αυτά είναι 'αστεία πράγματα'.
Αστείο είναι να βγαίνει η Αρχή και να λέει ότι ισχύουν άλλοι κανονισμοί για τους φτωχούς και άλλοι για τους πλούσιους και μάλιστα να ορίζονται αυτές οι κατηγορίες όχι με οικονομικά κριτήρια αλλά με κριτήρια αυτοκινήτου (πχ. ο Κυριακόπουλος (τυχαία η αναφορά) που τρέχει με Α/6 είναι φτωχός ? Ή μήπως το 80% των πιτσιρικάδων αγωνιζομένων τρέχει σε αναβάσεις με ίδιας κατηγορίας αυτοκίνητο με τον Κυριακόπουλο ?) ή ηλικίας.
ΕΔΩ,ΝΑΣΟ ΜΟΥ,ΘΑ ΜΟΥ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙΣ ΝΑ ΕΧΩ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΑΠΟΨΗ.
ΣΤΗΝ ΓΕΙΤΟΝΙΚΗ ΙΤΑΛΙΑ,ΣΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΤΟΥ S.P. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΥΟ ΔΙΑΔΡΟΜΟΙ ΚΑΙ ΔΥΟ ΒΥΤΙΟΦΟΡΑ. ΤΟ ΕΝΑ ΒΥΤΙΟΦΟΡΟ ΔΙΝΕΙ 98 RON ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΥΤΟΚΟΛΗΤΟ ΣΤΟ ΠΑΡΜΠΡΙΖ ΤΟΥΣ '98' ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΛΟ ΔΙΝΕΙ 102 RON ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΥΤΟΚΟΛΗΤΟ '102'.Η μόνη εξαίρεση που δέχομαι σε κάτι τέτοιο είναι ενιαίες κατηγορίες. Σε όλα τα άλλα οι κανονισμοί πρέπει να είναι ίδιοι για όλους.
Αν τώρα πιστεύεις ότι ένας πιτσιρικάς που 'δεν το αξίζει' ρίχνει στους άλλους επειδή χρησιμοποιεί FIA fuel, είσαι (επίτρεψέ μου) μακράν νυχτωμένος. Σε Ν/4 να τον βάλουμε με όλους τους άλλους με -15 άλογα λόγω 100άρας (για τέτοιες διαφορές μιλάμε, δηλ. 5% και λίγο μεγαλύτερες σε ροπή) και αυτόν με FIA fuel, κολοκύθια με τη ρίγανη θα 'ρίξει' αν 'δεν το αξίζει'. Πόσο δε μάλλον σε κανα Α/5...
Δεν προχωρώ άλλο διότι δε θέλω να σε προσβάλλω όπως προσέβαλες εσύ εμένα.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Μα με προσβαλεις διαρκως με τα χαμογελακια και τα μακρυα νυχτωμενος.
Δεν έγραψα εγώ για 'μακραν νυχτωμένος' στην αρχική μου δημοσίευση, εσύ άρχισες τις προσβολές. Καθόλου δεν είχα καμία πρόθεση ειρωνείας ή προσβολής και το σημαίνει 'πλάκα κάνω' και το σημαίνει 'απορώ' (με 25 χρόνια πείρα στο Internet θα μου επιτρέψεις να σου κάνω μάθημα ως προς αυτά) και αν άθελά μου φάνηκε έτσι ζητώ συγνώμη, εσύ το γύρισες αμέσως μετά (και το συνεχίζεις) στο προσωπικό.
Μωρε ανθρωπε, εχεις οδηγησει ποτε σου αγωνιστικο 1300αρι με 95-100 αρα και με WRF Turbo Evo, να δεις τις διαφορες?
Αφού γνωρίζεις διαφώτισέ μας. Πιστεύω ότι δεν είναι πάνω από 5% (σε δυναμόμετρο, αλλιώς δεν είναι μετρήσιμο) από την 100άρα (από 95άρα όντως θα είναι μεγάλη η διαφορά). Και σίγουρα ΔΕΝ κάνει τη διαφορά, ώστε να ισχύει το ΙΜΗΟ λάθος που έγραψες, ότι θα έρθει ο άσχετος και θα κερδίσει επειδή θα έχει FIA fuel. Αν επιμένεις ως προς αυτό, ας μας πει και κάποιος άλλος, εγώ πάντως διαφωνώ.
Μετα απο 30 χρονια στα καπω και τα τιμονια, δεν εχεις ουτε καν το δικαιωμα να αναφερεσαι σε μενα με χαμογελακια ειρωνικα και νυχτωματα.
Οπως έγραψα, με παρεξήγησες στην αρχική μου δημοσίευση και το γύρισες στο προσωπικό. Στο κάτω-κάτω, και γω 30 χρόνια στα βουνά είμαι για να κάνουμε όλοι το κέφι μας και άρα απαιτώ τον ίδιο σεβασμό που απαιτείες και συ.
Το ΔΕΘ καλε μου ξερω τι ειναι, τοχω τρεξει και καμμμια δυο φορες. Εσυ?
Μάλλον τα τελευταία 10 χρόνια έχω βρεθεί περισσότερες φορές στο ΔΕΘ από σένα αλλά, σε αντίθεση με σένα, δε θεωρώ ότι έχει σημασία.
Οταν το αναφερω εννοω οτι σε καθε αλλαγη αγωνα θα εχουμε κι αλλαγη προγραμματος. Ας πουμε, μεταξυ ΕΛΠΑ και Ακροπολις, δεν εχει αλλους Ελληνικους αγωνες? Αυτο θελω να σου πω, ωραια ξεχνα το ΔΕΘ, και βαλε το ΡΣ της Παλμα.
Για ποιό λόγο να αλλάξει κάποιος πρόγραμμα μεταξύ ΕΛΠΑ και Κένταυρου ? Ιδιο καύσιμο δε θα χρησιμοποιήσει ?
Επαναλαμβάνω: μόνο για τους 10 Ελληνες που τρέχουν με Ν/4 στο Ακρόπολις και υποχρεούνται να χρησιμοποιήσουν FIA fuel έχει νόημα αυτό που λες.
EDIT: άσε που το παρουσιάζεις σα να κάνεις κάθε φορά τη δουλειά από την αρχή ενώ στην πραγματικότητα έχεις αναπτύξει 2-3 προγράμματα και 'φορτώνεις' όποιο θες, δηλ. κόστος πρακτικά 0.Και τελος, ποιος εισαι εσυ που θα απαγορεψεις στο Καιτατζη., τον Ζαχο, τον Λαμπρο, τον Αμαξο να κυνηγησουν τον Rossetti σου και να παρουν και βαθμους στο Πανελληνιο? ΠΕΣ ΜΟΥ ΜΩΡΕ!!!
Αν είναι με ίδιο αυτοκίνητο (S2000) θα χρησιμοποιήσουν FIA fuel και θα τον κυνηγήσουν. Αλλά τότε ΔΕΝ τους απασχολεί το κόστος. Βέβαια δεν υπάρχουν τέτοιοι Ελληνες στην τρέχουσα οικονομική συγκυρία αλλά αυτό είναι λεπτομέρεια.
ΝΑΣΟ ΜΟΥ,
ΑΝ Ο ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΙΣΧΥΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ Η ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΟΥ,ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΗΤΑΝ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΓΙΝΕΙ.ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΦΕΡΝΕ ΕΝΑ S2000 ΚΑΙ ΕΤΡΕΧΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΣΕ ΚΑΛΗ ΒΕΝΖΙΝΗ,ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΘΥΣΙΑΣΕΙ ΤΟΥΣ ΒΑΘΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ,ΜΙΑΣ ΠΟΥ ΤΑ S2000 ΒΑΘΜΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ.
ΤΟ ΒΡΙΣΚΕΙΣ ΛΟΓΙΚΟ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟ ΑΥΤΟ ?
Αν είναι με πχ. C2R2 τότε θα κυνηγήσουν την κλάση τους και άρα αντίπαλοί τους θα είναι οι υπόλοιποι Ελληνες, άντε και 1-2 μέτριοι ξένοι για το 2WD cup. Για αυτούς και δεν κάνει τεράστια διαφορά η βενζίνη και (πιθανολογώ ότι) δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσουν FIA fuel για να κυνηγήσουν τον Slavov. Στο κάτω-κάτω, δεν τους απαγορεύεται να το κάνουν αν θέλουν.Αντιθέτως, το μέτρο της φτηνής βενζίνης είναι σωστό διότι μειώνει το κόστος για όλους τους εμπλεκόμενους σε δύσκολες εποχές.
Μαθε λοιπον να μην βγαζεις τις οποιες αντιπαθειες σου στο σφυρι,
Ειλικρινά δεν αντιλαμβάνομαι σε τι αναφέρεσαι. Δεν αντιπαθώ κανέναν, πόσο δε μάλλον να 'το βγάλω στο σφυρί' (δεν ξέρω καν τι σημαίνει αυτό).
οταν λειτουργεις σαν εκπροσωπος η εστω ημιεκπροσωπος μιας αρχης,
Αυτή είναι η δική σου λανθασμένη θεωρία, στο έχω πει αλλά δε λες να το καταλάβεις, εκπροσωπώ μόνο τον εαυτό μου. Το 2010 πήγα μόνο σε 1 αγώνα στην Ελλάδα (ΕΛΠΑ) και το 2009 σε 3. Καμία σχέση λοιπόν με 'εκπροσώπηση'.
κατεβα απ το καλαμι και προσπαθησε να αντιμετωπιζεις τις αποψεις των ανθρωπων του χωρου, που εσυ διαςλεξες να υπηρετεις, ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ.
Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για σένα. Στο κάτω-κάτω, εγώ δηλώνω ότι εκπροσωπώ μόνο τον εαυτό μου, εσύ πως μιλάς σα να εκπροσωπείς όλους αυτούς που ανέφερες παραπάνω ?
Οπως εγω παντα σεβαστηκα τις γνωσεις και την προσφορα σου, ΑπΑΙΤΩ να το κανεις κι εσυ. ΚΙ ΕΓΩ ΤΟ ΑΠΑΙΤΩ ΓΙΑΤΙ ΠΛΗΡΩΝΩ 30 ΧΡΟΝΙΑ αυτο που εσυ απολαμβανεις. ΞΕΚΑΘΑΡΟ?
Και εγώ πληρώνω 30 χρόνια αυτό που εσύ απολαμβάνεις, δεν έχω βγάλει μία από τους αγώνες. Οπότε είμαστε στα ίδια. Ξεκάθαρο ?
Οτι άλλο προσωπικό θέλεις, με ΡΜ [Mod]
-
Ο χρήστης scn έγραψε:
Μέχρι στιγμής δεν απαντήθηκε κανένα ερώτημα. Θα τα επαναλάβω:- Με την πρόταση περί ενιαίου καυσίμου θα βάζω βενζίνη σε χαμηλότερη τιμή από την ΕΛΙΝ της γειτονιάς μου;
- Πώς θα είναι η διαδικασία προμήθειας και ποιος και πότε θα στήνεται στην ουρά για να κουβαλήσει τα 100-200 κιλά βενζίνης σε βαρέλια; Και πόσοι αγωνιζόμενοι είναι διατεθιμένοι να το υποστούν αυτό επειδή ένα 5% χρησιμοποιεί πανάκριβη ELF; Προσωπικά, γραμμένη την έχω και την ELF και τα κύπελλα που φέρνει(;). Ακόμα και αν όλοι οι άλλοι έτρεχαν με ELF, ακόμα και αν μου περίσσευαν τα χρήματα γι' αυτή, εγώ πάλι σε κάποιο τυχαίο βενζινάδικο θα έβαζα βενζίνη.
- Ποιος θα αναλαμβάνει να μας καθαρίζει το ρεζερβουάρ πριν την εκκίνηση του κάθε αγώνα; Και όσον αφορά αυτό, μην ξεχνάτε ότι αρκετοί αγωνιζόμενοι πάνε οδικώς τα αυτοκίνητά τους στον αγώνα. Όταν πηγαίνουν π.χ. Βόλο θα κουβαλάνε και ένα βαρέλι 'ενιαίας' μέσα στο αγωνιστικό; Τον μπάτσο που θα το δει αυτό ποιος θα τον συνεφέρει από το σοκ;
Για να είμαι ειλικρινής, τα παραπάνω είναι μονάχα ρητορικές ερωτήσεις μήπως και συνέλθει κανείς και πατήσει στο έδαφος. Προσωπικά δε με νοιάζει καθόλου αν θα εφαρμοστεί το ενιαίο καύσιμο, αφού για τους παραπάνω λόγους δεν πρόκειται ποτέ να εφαρμόσω αυτό τον κανονισμό. Πάλι από βενζινάδικο θα βάζω βενζίνη και δε μου καίγεται καρφί αν θα με πετάξουν έξω.
Α, άλλη μια ερώτηση: για τα ιστορικά που δεν καίνε αμόλυβδη θα υπάρχει ξεχωριστό βυτίο;
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ,ΕΧΩ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΓΡΑΨΕΙ,ΟΤΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΒΑΡΕΛΙΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΤΟΥ SERVICE PARK.
ΦΙΛΙΚΑ,
'EL-EM'
-
Ο χρήστης el-em έγραψε:
ΣΤΗΝ ΓΕΙΤΟΝΙΚΗ ΙΤΑΛΙΑ,ΣΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΤΟΥ S.P. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΥΟ ΔΙΑΔΡΟΜΟΙ ΚΑΙ ΔΥΟ ΒΥΤΙΟΦΟΡΑ. ΤΟ ΕΝΑ ΒΥΤΙΟΦΟΡΟ ΔΙΝΕΙ 98 RON ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΥΤΟΚΟΛΗΤΟ ΣΤΟ ΠΑΡΜΠΡΙΖ ΤΟΥΣ '98' ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΛΟ ΔΙΝΕΙ 102 RON ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΥΤΟΚΟΛΗΤΟ '102'.Σωστό! Μόνο που στη γειτονική Ιταλία τα μισά αυτοκίνητα είναι '102-only' δηλ. S2000, S1600, SuperN κτλ. Και επιπλέον δε μιλάμε για 98 αλλά για 100. Μακάρι πάντως να φτάσουμε στο σημείο που έχει νόημα αυτή η επιλογή. Το προφανές είναι πάντως ότι αν θέλουμε να κάνουμε σοβαρή δουλειά στον έλεγχο καυσίμων, το ενιαίο ή αν μη τι άλλο ελεγχόμενο ('βενζινάδικο τάδε αντλία δείνα') καύσιμο είναι μονόδρομος.
ΑΝ Ο ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΙΣΧΥΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ Η ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΟΥ,ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΗΤΑΝ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΓΙΝΕΙ.ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΦΕΡΝΕ ΕΝΑ S2000 ΚΑΙ ΕΤΡΕΧΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΣΕ ΚΑΛΗ ΒΕΝΖΙΝΗ,ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΘΥΣΙΑΣΕΙ ΤΟΥΣ ΒΑΘΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ,ΜΙΑΣ ΠΟΥ ΤΑ S2000 ΒΑΘΜΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ.
ΤΟ ΒΡΙΣΚΕΙΣ ΛΟΓΙΚΟ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟ ΑΥΤΟ ?Μα δεν θα έχανε τους βαθμούς του! Στο ΕΛΠΑ, λόγω διεθνούς αγώνα, υπερισχύουν οι διεθνείς κανονισμοί. Δηλαδή η 102 επιτρέπεται και βαθμολογείται κανονικά στο ελληνικό πρωτάθλημα.
Αυτό που λέω παραπάνω είναι ότι αμφιβάλλω (μπορεί να κάνω και λάθος) ότι κάποιος αξιόμαχος αγωνιζόμενος θα άλλαζε βενζίνη από 100 σε 102 μόνο και μόνο επειδή επιτρέπεται, χωρίς να κυνηγάει κάτι. Αν έχει οικονομική άνεση, όπως πχ. εσείς, μπορεί (πες μου αν κάνω λάθος), αλλά στη γενική περίπτωση (που η 'οικονομική άνεση' είναι σύντομο ανέκδοτο) για ποιό λόγο να πληρώσει €2000 παραπάνω για βενζίνη και όχι για πχ. καλύτερα λάστιχα (που, πιστεύω θα συμφωνείς μαζί μου, κάνουν μεγαλύτερη διαφορά) ? Αν είναι ατμοσφαιρικός τα ωφέλη είναι οριακά, αν είναι Turbo τότε όντως μιλάμε για 15+ άλογα διαφορά και ροπή αλλά αναρωτιέμαι αν θα το έκανε κάποιος μόνο και μόνο για να πάρει 5 βαθμούς παραπάνω από τον άλλον διεκδικητή της ελληνικής βαθμολογίας.
-
Ο χρήστης el-em έγραψε:
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ,ΕΧΩ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΓΡΑΨΕΙ,ΟΤΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΒΑΡΕΛΙΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΤΟΥ SERVICE PARK.Αυτό απαντάει μόνο στη 2η ερώτησή μου και έχεις απόλυτο δίκιο όταν λες ότι αποτελεί το μόνο τρόπο για να απαντηθεί αυτή.
Όμως, δεν απαντάει καθόλου ούτε στην 1η ούτε στην 3η ερώτηση που έθεσα.
Ειδικά όσον αφορά την 3η, επειδή κάποιος πρότεινε να παίρνουμε βαρέλια όταν θέλουμε να τσουλήσουμε το αυτοκίνητο για οποιονδήποτε λόγο, ας πούμε ότι εγώ από τα Πατήσια μπορώ να βρω το βαρέλι και κάθε φορά που θέλω να το οδηγήσω θα τρέχω στην Ελευσίνα να παίρνω κάνα δυο βαρέλια. Όμως ο Καραντάνας από την Ανάβρα πού στην ευχή θα το βρει για να κάνει μια βόλτα τη Μάντα; -
Ο χρήστης nass έγραψε:
ΣΤΗΝ ΓΕΙΤΟΝΙΚΗ ΙΤΑΛΙΑ,ΣΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΤΟΥ S.P. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΥΟ ΔΙΑΔΡΟΜΟΙ ΚΑΙ ΔΥΟ ΒΥΤΙΟΦΟΡΑ. ΤΟ ΕΝΑ ΒΥΤΙΟΦΟΡΟ ΔΙΝΕΙ 98 RON ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΥΤΟΚΟΛΗΤΟ ΣΤΟ ΠΑΡΜΠΡΙΖ ΤΟΥΣ '98' ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΛΟ ΔΙΝΕΙ 102 RON ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΥΤΟΚΟΛΗΤΟ '102'.
Σωστό! Μόνο που στη γειτονική Ιταλία τα μισά αυτοκίνητα είναι '102-only' δηλ. S2000, S1600, SuperN κτλ. Και επιπλέον δε μιλάμε για 98 αλλά για 100. Μακάρι πάντως να φτάσουμε στο σημείο που έχει νόημα αυτή η επιλογή. Το προφανές είναι πάντως ότι αν θέλουμε να κάνουμε σοβαρή δουλειά στον έλεγχο καυσίμων, το ενιαίο ή αν μη τι άλλο ελεγχόμενο ('βενζινάδικο τάδε αντλία δείνα') καύσιμο είναι μονόδρομος.
ΤΟ ΒΡΙΣΚΕΙΣ ΛΟΓΙΚΟ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟ ΑΥΤΟ ?Μα δεν θα έχανε τους βαθμούς του! Στο ΕΛΠΑ, λόγω διεθνούς αγώνα, υπερισχύουν οι διεθνείς κανονισμοί. Δηλαδή η 102 επιτρέπεται και βαθμολογείται κανονικά στο ελληνικό πρωτάθλημα.
Αυτό που λέω παραπάνω είναι ότι αμφιβάλλω (μπορεί να κάνω και λάθος) ότι κάποιος αξιόμαχος αγωνιζόμενος θα άλλαζε βενζίνη από 100 σε 102 μόνο και μόνο επειδή επιτρέπεται, χωρίς να κυνηγάει κάτι. Αν έχει οικονομική άνεση, όπως πχ. εσείς, μπορεί (πες μου αν κάνω λάθος), αλλά στη γενική περίπτωση (που η 'οικονομική άνεση' είναι σύντομο ανέκδοτο) για ποιό λόγο να πληρώσει €2000 παραπάνω για βενζίνη και όχι για πχ. καλύτερα λάστιχα (που, πιστεύω θα συμφωνείς μαζί μου, κάνουν μεγαλύτερη διαφορά) ? Αν είναι ατμοσφαιρικός τα ωφέλη είναι οριακά, αν είναι Turbo τότε όντως μιλάμε για 15+ άλογα διαφορά και ροπή αλλά αναρωτιέμαι αν θα το έκανε κάποιος μόνο και μόνο για να πάρει 5 βαθμούς παραπάνω από τον άλλον διεκδικητή της ελληνικής βαθμολογίας.
TA KAΛΥΤΕΡΑ ΛΑΣΤΙΧΑ,ΕΙΝΑΙ 'ΔΕΔΟΜΕΝΑ' ΝΑΣΟ ΜΟΥ.
ΘΑ ΕΠΑΝΑΛΑΒΩ ΤΗΝ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΜΟΥ.
ΑΠΑΞ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΕΣ,(ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΓΙ'ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ),ΜΕΛΗΜΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ,ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΟΣΟ ΠΙΟ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ.
ΜΕ ΤΟ 'ΚΟΨΕ' ΑΠΟ ΕΔΩ 'ΜΕΙΩΣΕ' ΑΠΟ ΕΚΕΙ,ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΠΑΨΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ,ΑΡΑ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ.
ΠΙΣΤΕΥΩ ΑΚΡΑΔΑΝΤΑ,ΟΤΙ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΔΕΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ ΜΕ ΓΝΩΜΟΝΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,ΠΑΡΑ ΜΕ ΑΛΛΑ ΚΡΙΤΙΡΙΑ ΠΟΥ ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΣΟΥ ΑΝΑΛΥΩ ΜΕ Ρ.Μ.ΦΙΛΙΚΑ,
'EL-EM'
-
Μα δε θα είναι 'ειδική' βενζίνη, 100άρα πρατηρίου θα είναι. Αν το πρατήριο δεν κάνει μαγικά, θα είναι πρακτικά ίδια. Το ενιαίο καύσιμο διασφαλίζει τη δυνατότητα και την ποιότητα του ελέγχου και δευτερευόντως διασφαλίζει εσένα ότι δεν θα πέσεις σε κανέναν μαϊμουδιάρη βενζινά να σε βγάλει εκτός με νοθευμένη βενζίνη.
Οσο για το 1ο που ρωτάς: κάπου στην ίδια τιμή θα είναι, αν δεν είναι σερβιρισμένο (που όντως αυξάνει το κόστος) αλλά πηγαίνεις στην ΕΚΟ/ELIN/AVIN/... κάπου κοντά σου και παίρνεις ένα βαρελάκι. Το όποιο έξτρα κόστος είναι για τη διαβεβαίωση ότι είναι 100άρα βενζίνη και όχι πετρέλαιο.
Στην παρούσα οικονομική συγκυρία είναι πιθανότερο να το σταματήσει επειδή δεν έχει λεφτά παρά επειδή δεν διασκεδάζει επειδή αντί για 300 άλογα έχει 285 (που είναι πιο πολλά απ΄όσο είχε το 2009 που διασκέδαζε επίσης).
Τα καλύτερα λάστιχα δεν είναι δεδομένα για όλους, πέρισι στο ΕΛΠΑ πολλά Ν/4 έκαναν όλο το σκέλος με τα ίδια λάστιχα (και από τους πιο μικρούς αγωνιζόμενους αυτό ήταν ο κανόνας). Αρα αν κάποιος 'όχι Βωβός' είναι να δώσει €2000, θα τα δώσει σε βενζίνες ή σε λάστιχα ?
Περιμένω ΡΜ μπας και καταλάβω που το πας
-
Ο χρήστης scn έγραψε:
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ,ΕΧΩ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΓΡΑΨΕΙ,ΟΤΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΒΑΡΕΛΙΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΤΟΥ SERVICE PARK.
Αυτό απαντάει μόνο στη 2η ερώτησή μου και έχεις απόλυτο δίκιο όταν λες ότι αποτελεί το μόνο τρόπο για να απαντηθεί αυτή.
Όμως, δεν απαντάει καθόλου ούτε στην 1η ούτε στην 3η ερώτηση που έθεσα.
Ειδικά όσον αφορά την 3η, επειδή κάποιος πρότεινε να παίρνουμε βαρέλια όταν θέλουμε να τσουλήσουμε το αυτοκίνητο για οποιονδήποτε λόγο, ας πούμε ότι εγώ από τα Πατήσια μπορώ να βρω το βαρέλι και κάθε φορά που θέλω να το οδηγήσω θα τρέχω στην Ελευσίνα να παίρνω κάνα δυο βαρέλια. Όμως ο Καραντάνας από την Ανάβρα πού στην ευχή θα το βρει για να κάνει μια βόλτα τη Μάντα;ΦΙΛΕ ΜΟΥ scn,
ΟΥΤΕ ΕΣΥ ΟΥΤΕ Ο ΚΑΡΑΝΤΑΝΑΣ,ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΤΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΣΑΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ,ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΨΑΧΝΕΤΕ ΓΙΑ ΒΑΡΕΛΙΑ.
ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΟ ΠΛΗΣΙΕΣΤΕΡΟ ΒΕΝΖΙΝΑΔΙΚΟ ΚΑΙ ΘΑ ΑΓΟΡΑΖΕΤΕ ΤΗΝ SUPER ΑΜΟΛΥΒΔΗ,ΠΟΥ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΓΟΡΑΖΑΤΕ.
ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΟΜΩΣ,ΘΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑΖΕΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΤΟΥ SERVICE PARK.
ΤΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΕΙΝΑΙ ?ΦΙΛΙΚΑ,
'EL-EM'
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
@scnΜα δε θα είναι 'ειδική' βενζίνη, 100άρα πρατηρίου θα είναι. Αν το πρατήριο δεν κάνει μαγικά, θα είναι πρακτικά ίδια. Το ενιαίο καύσιμο διασφαλίζει τη δυνατότητα και την ποιότητα του ελέγχου και δευτερευόντως διασφαλίζει εσένα ότι δεν θα πέσεις σε κανέναν μαϊμουδιάρη βενζινά να σε βγάλει εκτός με νοθευμένη βενζίνη.
Οσο για το 1ο που ρωτάς: κάπου στην ίδια τιμή θα είναι, αν δεν είναι σερβιρισμένο (που όντως αυξάνει το κόστος) αλλά πηγαίνεις στην ΕΚΟ/ELIN/AVIN/... κάπου κοντά σου και παίρνεις ένα βαρελάκι. Το όποιο έξτρα κόστος είναι για τη διαβεβαίωση ότι είναι 100άρα βενζίνη και όχι πετρέλαιο.
Στην παρούσα οικονομική συγκυρία είναι πιθανότερο να το σταματήσει επειδή δεν έχει λεφτά παρά επειδή δεν διασκεδάζει επειδή αντί για 300 άλογα έχει 285 (που είναι πιο πολλά απ΄όσο είχε το 2009 που διασκέδαζε επίσης).
Τα καλύτερα λάστιχα δεν είναι δεδομένα για όλους, πέρισι στο ΕΛΠΑ πολλά Ν/4 έκαναν όλο το σκέλος με τα ίδια λάστιχα (και από τους πιο μικρούς αγωνιζόμενους αυτό ήταν ο κανόνας). Αρα αν κάποιος 'όχι Βωβός' είναι να δώσει €2000, θα τα δώσει σε βενζίνες ή σε λάστιχα ?
Περιμένω ΡΜ μπας και καταλάβω που το πας
ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ 'ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΩ' (ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΚΦΡΑΣΗ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙΣ), ΕΧΕΙΣ Ρ.Μ.
ΦΙΛΙΚΑ,
'EL-EM'
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
EDIT: άσε που το παρουσιάζεις σα να κάνεις κάθε φορά τη δουλειάαπό την αρχή ενώ στην πραγματικότητα έχεις αναπτύξει 2-3 προγράμματα και 'φορτώνεις' όποιο θες, δηλ. κόστος πρακτικά 0.
That's the point
-
Ο κόσμος το έχει τούμπανο και εσείς κρυφό καμάρι .... Λέει ο λαός μας αλλα δεν μοιάζει να τον ακούει κανείς!!
-
Ειναι αστειο, υποτιθεται οτι πλεον η εκλογη της διοικησης του σπορ εχει περασει σε μια διαδικασια που συμπεριλαμβανει ολοκληρη τη βαση (ή τελοσπαντων θα περιλαμβανει αν και οταν ολοι οι αγωνιζομενοι γραφτουν σε λεσχες κλπ). Αρα πλεον εχει πολυ νοημα να ενημερωνονται ολοι που θα κληθουν στην επομενη εκλογη να επιλεξουν για τα λαθη ή τις προτεραιοτητες που εχει ο καθενας που αυριο μεθαυριο θα (ξανα)διεκδικησει τη ψηφο του. Δεν ειναι σαν τις εποχες της ΕΛΠΑ που το να εψαχνες ποιος αποφασισε τι ειχε πρακτικα αξια μονο σαν κουτσομπολιο. Ή τουλαχιστον ετσι ειναι θεωρητικα γιατι πρακτικα κανεις σας δεν τολμαει να εκθεσει δημοσια ακομη και αυτον που εξοφθαλμα κανει οτι του ερθει Φεβρουαριο μηνα. Το μονο που σας ενδιαφερει ειναι να μην περασει ενα μετρο που δε σας αρεσει, τωρα που αναβληθηκε ειστε φανταζομαι ευτυχισμενοι και φυσικα για την ουσια του πραγματος ολοι κανετε την παπια δημοσια (πληροφοριες εντος αλλα μονο με pm). Συγχαρητηρια.
-
Ο χρήστης el-em έγραψε:
ΟΥΤΕ ΕΣΥ ΟΥΤΕ Ο ΚΑΡΑΝΤΑΝΑΣ,ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΤΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΣΑΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ,ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΨΑΧΝΕΤΕ ΓΙΑ ΒΑΡΕΛΙΑ.
ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΟ ΠΛΗΣΙΕΣΤΕΡΟ ΒΕΝΖΙΝΑΔΙΚΟ ΚΑΙ ΘΑ ΑΓΟΡΑΖΕΤΕ ΤΗΝ SUPER ΑΜΟΛΥΒΔΗ,ΠΟΥ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΓΟΡΑΖΑΤΕ.
ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΟΜΩΣ,ΘΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑΖΕΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΤΟΥ SERVICE PARK.
ΤΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΕΙΝΑΙ ?Επειδή πιθανώς δεν έχω καταλάβει κάτι, σε παρακαλώ δώσε λίγες παραπάνω πληροφορίες. Και εννοώ το εξής: όταν γίνει έλεγχος και βρεθεί στο ρεζερβουάρ ΑΛΛΗ βενζίνη λόγω υπολειμμάτων, ποια θα είναι τα κριτήρια για να κριθεί κάποιος 'παράνομος'; Ότι βρέθηκε ΑΛΛΗ βενζίνη ή ότι δεν τηρούνται κάποια όρια μετρήσεων;
-
Φίλε scn, η βενζίνη δεν έχει δελτίο ταυτότητας (ΟΚ έχει χημική υπογραφή (σε χρωματογράφο) αλλά δεν ελέγχεται ως προς αυτήν αλλά ως προς τις ιδιότητές της). Αν η βενζίνη που είχες βάλει ήταν σύμφωνη με τις προδιαγραφές (= σωστή, μη νοθευμένη 100άρα βενζίνη πρατηρίου) τότε είναι από χημική άποψη αν όχι ίδια, αλλά πολύ παρόμοια, με αυτήν που θα πάρεις για τους αγώνες (= σωστή, μη νοθευμένη 100άρα βενζίνη πρατηρίου). Πρακτικά δηλαδή δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα.
Ομως η ενιαία βενζίνη:
ο Διευκολύνει τον έλεγχο διότι με κατάλληλο εξοπλισμό συγκρίνεις το δείγμα αναφοράς με το υπό έλεγχο δείγμα. Αν είναι ίδια, ΟΚ. Αν διαφέρουν δε σημαίνει ότι είναι εκτός, απλά ότι πρέπει να γίνει κανονική χημική ανάλυση, της οποίας το αποτέλεσμα, εφ΄όσον μιλάμε για βενζίνη πρατηρίου, θα είναι ΟΚ.
ο Βεβαιώνει ότι δεν τίθεται θέμα νοθείας, όπως δυστυχώς συμβαίνει με τις βενζίνες πρατηρίου. Εκεί είναι το μόνο ζήτημα, που μπορεί να εμφανιστεί, να βάλεις δηλ. βενζίνη πρατηρίου νοθευμένη = εκτός προδιαγραφών και άρα αν γίνει χημική ανάλυση να βγεις παράνομος. Και επειδή συνήθως η νόθευση της βενζίνης έχει σαν αποτέλεσμα τη χειροτέρευση των χαρακτηριστικών της (πχ. νόθευση 100άρας με 95άρα σημαίνει μείωση του RON/MON) υπάρχει το ενδεχόμενο να βγεις και κερατάς (μειωμένη απόδοση) και δαρμένος (παράνομος). Αν τώρα συμβεί αυτό λόγο υπολλειμάτων στο ρεζερβουάρ, θα πρέπει να το εξηγήσεις και να πείσεις τους αγωνοδίκες. Ομως μου φαίνεται πολύ απίθανο, να οδηγήσεις μέχρι το σημείο του αγώνα, να τρέξεις και 10-20-50-100 αγωνιστικά χιλιόμετρα και ακόμα να έχεις την αρχική βενζίνη και να μην την έχεις κάψει. Αν βέβαια επιλέξεις να μη βάζεις τη σωστή (ενιαία) βενζίνη τότε όντως κινδυνεύεις να πάθεις το παραπάνω.
Περί αγωνιστικής βενζίνης