-
Καλοτάξιδο. Καλή επιλογή.
Όταν είχε πρωτοβγεί το Captur διάβαζα ότι το ύψος από το έδαφος είναι στα 18 εκατοστά.
Τώρα στο Drive γράφουν σε δοκιμή ότι είναι 17εκατοστά. Έπεσε και αυτό;;
-
Δοκιμές του Captur facelift 1.5 DCi 110 hp:
http://www.drive.gr/test-drives/dokimi/ ... dci-110-ps
https://www.autotriti.gr/data/news/prev ... 04.asp?a=6
-
Μιας και δεν έχω προλάβει να περάσω απο αντιπροσωπεία (και βασικά περιμένω την Αυτοκίνηση), μήπως έχει ρωτήσει κανείς πότε θα είναι διαθέσιμο το Easy Park Assist (σύστημα υποβοήθησης παρκαρίσματος & Σύστημα ειδοποίησης Τυφλού Σημείου) στο Captur και πόσο θα κοστίζει;
http://www.renault.com.gr/CountriesData ... exnika.pdf
-
Άντε να δούμε πότε πέφτουν τα 'τέλη του 2017' στο ημερολόγιο της Renault... -
Μη βασίζεσαι στην ιστοσελίδα. Μπορεί να γράφει το ίδιο και του χρόνου.
Ρώτα έναν αντιπρόσωπο αν έχει ξεκλειδώσει σαν κωδικός για παραγγελία το συγκεκριμένο extra.
-
Είχα ρωτήσει γύρω στις 25 Νοέμβρη. Ο αντιπρόσωπος δεν ήξερε και η ίδια η Renault μου είπε ότι περιμένουν ανταγωνιστική τιμή απο Γαλλία για να το ξεκλειδώσουν. Απλά πιστεύω ότι είναι κακό μάρκετινγκ να υπόσχεσαι κάτι στην ιστοσελίδα και να μην το προσφέρεις. Το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό μάλιστα (blind spot και park assist) είναι πολύ της μόδας στον ανταγωνισμό και μου την δίνει που στη Renault ακόμα περιμένουμε...
-
Πέτυχα το πρώτο σήμερα στον δρόμο. Αρκετά ψαρωτικά τα φώτα ημέρας. Αρκετά μεγάλα, ιδιαίτερο το σχήμα και τοποθετημένα τόσο χαμηλά και στις άκρες, που το κάνουν να δείχνει πιο φαρδύ από ότι είναι.
-
Για όποιον ενδιαφέρεται για το έξτρα πακέτο easy park / blind spot detection, να ξέρετε ότι άνοιξε ο κωδικός απο την Renault και μπορεί πλέον να προστεθεί στην παραγγελία. Κοστίζει 560€ μαζί με το ΦΠΑ
-
Ένα από τα αυτοκίνητα που εδιαφέρομαι να αγοράσω είναι το Renault Captur με τον κινητήρα βενζίνης 900 κυβικών.
(Κανονικά ήθελα τον 1200 turbo αλλά δεν βγαίνουν τα χρήματα).Λοιπόν, θα ήθελα την γνώμη σας ή τις εμπειρίες σας για τον συγκεκριμένο κινητήρα διότι έχω κάποιες επιφυλάξεις (μπορεί και λανθασμένα) όπως:
α) πόσα χρόνια ενδέχεται θα αντέξει ο συγκεκριμένος κινητήρας χωρίς προβλήματα καθότι τρικύλινδρος και μόλις 900 κυβικά με αμάξωμα 1200 κιλών χωρίς επιβάτες?
οκ, οι τρικύκινδροι+turbo είναι οι κινητήρες που πλέον εξοπλίζονται σχεδόν τα περισσότερα αυτοκίνητα. Σε μια δεκαετία όμως? Ένας τρικύλινδρος με μεγαλύτερη χωρητικότητα δεν ζορίζεται κάπως λιγότερο?
β) με τέσσερα άτομα, δεν θα ανεβαίνει και η κατανάλωση αντίστοιχα? και μάλιστα πολύ?
γ) Μήπως τελικά δεν αξίζει η συγκεκριμένη έκδοση του κινητήρα? Δηλαδή εαν το συγκεκριμένο αυτοκίνητο μήπως αξίζει μόνο στην έκδοση 1200cc των 120 ίππους ή σε πετρέλαιο. Και όχι σε αυτήν.Ευχαριστώ εκ των προτέρων όσουν μοιραστούν τις σκέψεις τους μαζί μου!
-
Οχι δεν ισχυει αυτο με τους μικρους κινητηρες και την αρνητικη συσχετιση τους σε αξιοπιστια σε βαθος χρονου.
Αν ενας κινητηρας ειναι καλος, ειναι καλος. Και ο τουιναιρ με τον πολυ ωραιο ηχο μια χαρα κινητηρας ειναι σε αξιοπιστια οπως και ο εκομπουστ και οι πιουρτεκ και ο μπουστερτζετ κτλ.
Το θεμα των καινουργιων κινητηρων εχει να κανει με τον αμεσο ψεκασμο και τις επικαθησεις σε καποια μερη του κινητηρα, egr, βαλβιδες εισαγωγης κτλ.
Χρησιμοποιουν αμεσο ψεκασμο γιατι μπορουν να ελεγξουν πολυ καλυτερα το μιγμα καυσιμου αερα μεσα στον θαλαμο καυσης και παρουσιαζουν καλες αποδοσεις με μικροτερη αναλογικα με την δυναμη τους καταναλωση.
Στα αρνητικα ομως ειναι η παραγωγη περισσοτερης καπνας, στα προτυπα των ντιζελ, με αποτελεσμα καποτε αυτη η καπνα να χρηζει καποιον καθαρισμο στα διαφορα μερη μεσα στον κινητηρα. Αλλωστε πλεον ολα τα νεα αμεσου ψεκασμου φερουν φιλτρο οπως τα ντιζελ για την κατακρατηση μικροσωμματιδιων αιθαλης.
Αυτο το φαινομενο ομως εχει πολλες παραμετρους και μπορει να εμφανιστει παρα πολυ αργα η πολυ γρηγορα (αν το καυσιμο ειναι μετριο και τα λαδια ειναι μετρια, το αυτοκινητο οδηγηται συνεχως μεσα στην πολη κ.α)Για τα κιλα του αυτοκινητου ειναι οριακος θεωρω ακομα και με τουρμπο το οποιο θα βοηθα πιο πολυ στις χαμηλο μεσσαιες στροφες μεσα στην πολη.
Επισης καπου διαβαζα αλλα δεν θυμαμαι που , ισως κανω και λαθος, πως ο συγκεκριμενος 0.9 παει για αντικατασταση απο τη ρενο.Το καπτουρ ξεχασα να αναφερω πως δεν εχει ουτε ως εξτρα αεροσακους κουρτινας που προστατευουν το κεφαλι των πισω επιβατων, ενω ο ανταγωνισμος προσφερει αεροσακους κουρτινας ως στανταρτ εξοπλισμο.
-
Θα γίνει 1.0 100 hp αλλά από το φθινόπωρο και μετά.
Σε Clio IV που το έχω οδηγήσει είναι μια χαρά, ελαφρά υποδεέστερος σε κάποια πράγματα του 1.2 TCe 100 hp που είχε το Clio III, αλλά πιο οικονομικός του 2ου. Δεν ξέρω πόσο το επηρρεάζουν τα παραπάνω κιλάκια του Captur. Προβλήματα αξιοπιστίας δεν έχουν αναφερθεί ούτε εδώ αλλά και ούτε σε ξένα φορουμ. Πραγματική κατανάλωση πόλη στο Clio IV ήταν στα 6/100, άρα στο Captur λόγω βάρους και ύψους είσαι σίγουρα μισό λίτρο πάνω min.
Όλα καλά και αξιόπιστα με τον Twinair, ωραίο ήχο εν κινήσει και ωραία απόδοση, αλλά σταματημένο στο ρελαντί κάνει περισσότερο θόρυβο από diesel και το τράνταγμα του νομίζεις θα εκραγεί. Σε 500αράκι που το έχω πετύχει. 0 900άρης του Clio είναι πιο αθόρυβος τόσο εν κινήσει, αλλά ειδικά στο ρελαντί.
-
Φίλε amatistas,
Σε ευχαριστώ πολύ για αυτό με την μετατροπή σε 1.0 100hp.
Το πιστεύεις ότι δεν το ήξερα και δεν το βρήκα στο internet που έψαξα?
Ξέρεις αν το καταργήσει κιόλας τον 0.9? -
Νέα έκδοση S-Edition για το Renault Captur
Το νέο Renault Captur S-Edition εφοδιάζεται με τον TCe 150 που συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο ή αυτόματο EDC, δημιουργώντας έτσι την ισχυρότερη και ταχύτερη έκδοση του μοντέλου. Το δελτίο Τύπου της Renault δεν αναφέρει κάποιο στοιχείο για τον κινητήρα, αλλά εικάζουμε ότι πρόκειται για τον καινούριο 1.300άρη TCe.
http://www.drive.gr/news/nea-montela/nea-ekdosi-s-edition-gia-renault-captur
-
Καίρια προσθήκη ο 1.3 TCE 150 hp. Με μια καλή τιμή είναι πειρασμός, παρόλο που ο ανταγωνισμός στην κατηγορία του έχει αυξηθεί κατακόρυφα.
-
Πολύ καλή περίπτωση τα 150hp. Αναμένω τιμές κλπ.
-
Ο χρήστης vangelismav έγραψε:
Φίλε amatistas,Σε ευχαριστώ πολύ για αυτό με την μετατροπή σε 1.0 100hp.
Το πιστεύεις ότι δεν το ήξερα και δεν το βρήκα στο internet που έψαξα?
Ξέρεις αν το καταργήσει κιόλας τον 0.9?Ναι ο 1.0 TCe θα αντικαταστήσει τον 0.9 TCe σε Twingo, Clio, Captur και θα έχει παραλλαγές στα ~85 και ~105 hp.
Αλλά σίγουρα από φθινόπωρο και μετά. -
Ισχύει οτι η Renault Θα αντικαταστήσει τον 0,9 και τον 1,2 με 1,0 και 1,3 αντίστοιχα. Μην περιμένεις όμως αυτό να συμβεί άμεσα στο Captur. Σύμφωνα με το παρακάτω άρθρο τους νέους κινητήρες θα φοράει το Captur 2 με ημερομηνία παρουσίασης Φθινόπωρο 2019 και εμπορίας Άνοιξη 2020. Εαν λάβεις επίσης υπόψη οτι οι ημερομηνίες συνήθως αφορούν εξωτερικό και όχι την Ελλάδα οπου έχουμε ενα επιπλέον εξάμηνο (είμαστε μάλλον μικρή αγορά;;;) υπολόγιζε τέλος του 2020 για Captur με 1,0.
http://renaultnews.gr/πρώτες-κατασκοπευτικές-φωτογραφίες-2/Σου μιλάω και με λίγο παράπονο γιατι εγώ ήμουν έτοιμος να πάρω το Captur facelift όταν ανακοινώθηκε τον Μάρτιο 2017 και τελικά μπόρεσα να το παραγγείλω στην Ελλάδα στο τέλος του έτους! (Και επίσης ακόμα ΔΕΝ έχει έρθει! - οπότε τον κλείσαμε τον χρόνο απο την παρουσίαση στη Γενεύη πέρσι)
-
Για όσους απασχολεί το R-Link Evolution info-navigation σύστημα της Renault: Έστειλα το παρακάτω mail στην Renault Greece. Όταν θα έχω απάντηση θα ενημερώσω και το thread
Αγαπητή Renault,
Είμαι πρόσφατα κάτοχος του νέου Captur με το σύστημα R-Link Evolution. Η απορία μου είναι η εξής: Ποιες υπηρεσίες 'My Renault' υποστηρίζονται αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα ή πρόκειται να υποστηριχθούν;
Για να γίνω πιο σαφής:
Διαβάζοντας τον Ελληνικό οδηγό του R-Link (http://world.e-guides.renault.com/sites ... 48_ELL.pdf) απο την σελίδα GR.79 μέχρι και την GR.86 αναφέρεστε στην εφαρμογή 'My Renault' και στο R-Link Store για τα οποία έχουμε πρόσβαση αντίστοιχα από τις σελίδες: www.myrenault.com και https://www.renault-multimedia.com/.Μόνο που η πρώτη δεν υπάρχει ενώ η δεύτερη δεν καλύπτει την Ελλάδα.
Διαβάζοντας σε forum ανακάλυψα οτι για το δεύτερο σκέλος (το R-Link Store) μπορεί κάποιος να συνδεθεί από το Ιρλανδικό site (https://ie.rlinkstore.com/RLink) και να κάνει μέρος αυτών που περιγράφετε στο manual, κάτι που έκανα και πραγματοποιήθηκε όντως το update της εφαρμογής από υπολογιστή στην κάρτα SD.
Τί συμβαίνει όμως με τις υπόλοιπες εφαρμογές του R-Link Store; Μπορούμε να τις κατεβάσουμε/διαχειριστούμε απευθείας από το αυτοκίνητο; Με μια πρώτη προσπάθεια δεν μπόρεσα να κάνω το οτιδήποτε.
Τα updates των Tomtom χαρτών πώς γίνονται; Έχω ακούσει ότι για κάποιο διάστημα (3 χρόνια;) είναι δωρεάν για τους κατόχους νέου αυτοκινήτου. Υποψιάζομαι ότι αυτό γίνεται στο εξουσιοδοτημένο service. Γιατί να μην έχουμε τους κωδικούς ώστε να τα πραγματοποιούμε μόνοι μας για το προβλεπόμενο διάστημα; (ήδη ξέρω ότι έχει βγει ο χάρτης v.1000 ενώ στο όχημα είναι φορτωμένος ο v.990 και αυτό διότι πέρασε PDI πριν μια εβδομάδα, φανταστείτε σε ένα χρόνο που θα πάω για service – Για να τον εγκαταστήσω το Ιρλανδικό κατάστημα μου ζήτησε 69,90 ευρώ εκτός εάν είχα VOUCHER CODE – ποιο είναι;)
Γιατί οι online υπηρεσίες μου δεν ενεργοποιούνται; Τόσο η οθόνη του οχήματος, όσο και το R-Link store Ιρλανδίας λένε «Activation in progress”. Πρέπει να κάνω κάτι;;;
Πώς θα μπορώ να έχω ζωντανά δεδομένα κίνησης στους δρόμους από το TomTom Live Traffic? Καταλαβαίνω ότι αυτό χρειάζεται σύνδεση στο internet. Μπορεί η σύνδεση αυτή να επιτευχθεί όταν είναι συνδεδεμένο κάποιο κινητό με Bluetooth ή καλώδιο; Παρατήρησα ότι (παρόλο που δεν αναφέρεται πουθενά ) το αυτοκίνητο έχει ενσωματωμένη μια κάρτα SIM με μοναδικό αριθμό ΙΜΕΙ, μοναδική SIM ID και MCC/MNC = 202/5 που αντιστοιχεί στην Vodafone Ελλάδας. Μάλιστα η κατάσταση δικτύου αναφέρει «ΣΥΝΔΕΘΗΚΕ». Αυτό σημαίνει ότι το αυτοκίνητο είναι συνδεδεμένο με 3G? Ή μπορώ να κάνω κάποια διαδικασία αυτόβουλα για να αποκτήσω σύνδεση ώστε να έχω live traffic και άλλες online υπηρεσίες (όπως waze πχ…)
Συγνώμη για τα πολλά ερωτήματα, αλλά θεωρώ σημαντικό να έχετε feedback και από τους «γκατζετάκηδες» που δίνουμε έμφαση και σε θέματα πέραν της αυτοκίνησης. Επίσης, ως κάτοχος ενός αυτοκινήτου του 2018 θεωρώ κρίμα να πλοηγούμαι από ένα κινητό βεντουζαρισμένο στο παρμπρίζ, ενώ η 7 ιντσών οθόνη παίζει ραδιόφωνο…
-
Ο 1.3 TCe στο Captur θα προστεθεί Ελλάδα το Νοέμβρη.
-
Ένα μικρό θαύμα έγινε εχθές! Άνοιξα το navigation (του R-Link Evolution) και ήταν ενεργοποιημένο το TOMTOM LIVE TRAFFIC!!! Με ζωντανά δεδομένα κίνησης στην Αθήνα. Χωρίς να κάνω εγώ κάτι...
Renault CAPTUR