-
Σκέφτομαι κι εγώ να αγοράσω το Captur γιατί μου αρέσει πολύ, έχει καλό εξοπλισμό και 'σίγουρη' μηχανή. Η μόνη αμφιβολία που έχω είναι γενικά η αξιοπιστία της Renault. Π.χ. στο reliabilityindex (http://www.reliabilityindex.com/) δεν έχει και τα καλύτερα στατιστικά. Θα μου πείτε αυτό δεν αποδεικνύει τίποτα. Σίγουρα όμως είναι μια ένδειξη.
Εσείς που το αποφασίσατε πως το σκέφτεστε; Επίσης θα προλάβω να το πάρω πριν το Grexit ;
-
Ανάλογα για ποιας γενιάς renault μιλάμε. Παλιά μοντέλα, πλέον πάνω από δεκαετίας είχαν βγάλει ζητήματα αξιοπιστίας, τα τελευταία 5-7 χρόνια η Renault είναι μάλλον σε μια πολύ καλή φάση χωρίς ιδιαίτερα ζητήματα αξιοπιστίας.
Ειδικότερα τα Clio iv/ Captur στα χρόνια που κυκλοφορούν δεν έχουν εμφανίσει κάτι ιδιαίτερο.
Για το clio iv που είναι συγγενές μοντέλο και υπάρχουν πολλοί κάτοχοι στο forum έχουν αναφερθεί ως μειονεκτήματα κάποιοι μικροτριγμοί και οι πρώτες παρτίδες σε κάποιους τρώγανε γρήγορα τακάκια. Το δεύτερο δείχνει να έχει λυθεί, ενώ στο captur δεν υπάρχει σχετική αναφορά, ίσως να έχει άλλο μέγεθος δίσκων οπότε ίσως να μην υπήρξε σχετικό ζήτημα.
Ξοφλησέ το πριν το Grexit και περίμενε απλά να το παραλάβεις. Χαχα! Αλλιώς μετά θα αγοράζουμε σε τιμές Κούβας.
-
Μάλλον έχεις δίκιο. Από την έρευνα που έκανα κι εγώ πουθενά δεν φαίνεται να αναφέρονται προβλήματα. Η Renault και μάλλον και οι υπόλοιπες Γαλλικές εταιρείες έχουν κάνει άλματα στο θέμα της αξιοπιστίας. Αντίθετα κάποιοι άλλοι έχασαν έδαφος.
Σ΄ ευχαριστώ για την απάντηση.
-
Γνωρίζει κάποιος αν μπορώ να τοποθετήσω προβολείς xenon ή led στο συγκεκριμένο μοντέλο ;
Δεν μιλάω για φτηνές απομιμήσεις αλλα για κανονικά xenon .
Και αν ναι παρακαλώ καθοδηγειστε με που πως κ ποσό .
ΕυχαριστωΥΓ μου έχουν πει οτι κ με την αλλαγή μιας απλής λάμπας οτι θα δω μεγάλες διάφορες .
Συγκεκριμένα για το λευκό φως της Osram Η51, δεν ξέρω βέβαια κατα ποσό ισχύει ...Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Μάλλον έρχεται και 'Grand' Captur:
http://renaultnews.gr/renault-grand-cap ... py-photos/ -
Είδα σήμερα σε μια έκθεση το Captur και γράφω εντυπώσεις:
Η βασική έκδοση μοιάζει αρκετά πλήρης (παρόμοια με του ακριβού Sandero stepway!) και το σημαντικώτερο δείχνει πολύ πιο ισορροπημένη αισθητικά από την ακριβή του Captur με τα γυαλιστερά αλουμίνια, κλπ έξω και μέσα.
Για τις τιμές συγκράτησα ότι η έκδοση βενζίνης βγαίνει γύρω στα 14.000, κάπου 1.000 πάνω από το αντίστοιχο Dacia που συγκριτικά δείχνει πολύ φτηνιάρικο! Καλή περίπτωση (ως προς αυτά) η βασική του Captur. -
Θεωρώ το captur από τις καλύτερες επιλογές για κάποιον που αναζητά ένα κόμπακτ κροσόβερ με πραγματικά μικρές διαστάσεις.
Αντίπαλος του (για μένα) το Mokka και το Trax αλλά αυτά είναι πανάκριβα.
Στην κατηγορία θα μπορούσε να παίξει άνετα και η CITROEN, αλλά δεν βλέπω διάθεση να παρουσιάσουν κάτι.
-
Υπάρχει το Cactus
-
Ακριβως. Αν και 'C4', δηλαδή βασισμένο σε μικριμεσαιο, το Cactus τεχνικά και σε τιμή είναι ανταγωνιστικό του Captur.
Και αντίστοιχη πρόταση του Captur από την Peugeot είναι το 2008.
Αξιόλογες προτάσεις και τα δυο με ενα κλικ καλυτερο ΙΜΟ το Citroen.From my SMO72HD via Tapatalk
-
Εντάξει τώρα αν πω την άποψή μου θα τα πάρει στο κρανίο ο nonos. Οπότε ας περιοριστώ σε μία γενική άποψη.
Πήγα είδα και τα τρία αυτοκίνητα που λέτε. Το Cactus το έχω δει δυο-τρεις φορές και στο δρόμο, όπως και το 2008.
Το στυλάκι του cactus και το χαμηλό του ύψος, εμένα μου θυμίζει έντονα ένα hatchback που προσπάθησε ο κατασκευαστής με τερτίπια να το κάνει κροσόβερ. Το είχα γράψει και παλιότερα. Όπως και η σειρά DS έτσι και το Cactus δεν έχω καταλάβει ακριβώς τι αυτοκίνητα είναι και σε ποιους απευθύνονται.
Το Peugeot 2008 δεν το θεωρώ κροσόβερ. Φυσικά η Peugeot μπορεί να το θεωρεί ότι θέλει. Μέχρι και SUV offroad. Εμένα μου θυμίζει έντονα Station Wagon με μαύρα περιφερειακά πλαστικά.
Το Captur για μένα αντικατοπτρίζει όχημα που μπορεί να βγει και εκτός δρόμου, είναι πολύ ποιο επιθετικό, έχει ποιο σφιχτό και κόμπακτ σχεδιασμό.
Άνετα θα έπαιρνα ένα Captur... Πιθανά το επόμενό μου αυτοκίνητο, αν ακόμα κυκλοφορεί...
-
Οι προδιαγραφές Cactus vs. Captur διαφέρουν σημαντικά στην απόσταση από το έδαφος. Είναι 20 cm στο Captur και 13 cm (5,1 inch ) στο Cactus, σύμφωνα με ότι βρήκα στο ίντερνετ (για το Cactus από κάποιο review).
Η διαφορά απόστασης σημαίνει κάτι, αλλά όχι και τα πάντα.
Το Captur θα περνάει πιο άφοβα ψηλές ανωμαλίες σε χωματόδρομους, το Cactus με τα πλαστικά του θα είναι καλύτερα προστατευμένο από χτυπήματα με εκτινασσόμενες πέτρες κλπ και θα ζαλίζει λιγότερο σε ασφαλτόδρομο με στροφές.Σε κάθε περίπτωση, η ακριβή έκδοση του Captur που έχει χαμηλά στις πλευρές μια προεξοχή από γυαλιστερό αλουμίνιο είναι η απόλυτη αντίφαση για χρήση της ψηλής απόστασης από το έδαφος!
Το Cactus δείχνει πολύ καλή ιδέα σαν μικρομεσαίο hatchback. Αυτά τα πρωτότυπα air-bump πλαστικά θα γλυτώνουν από τους κάφρους που σημαδεύουν τις πόρτες σου, ακόμα και στο ιδιωτικό parking της πολυκατοικίας! Και φαίνεται τώρα να έχει μια καλή έκπτωση και ξεκινάει από 12.800.
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Άνετα θα έπαιρνα ένα Captur... Πιθανά το επόμενό μου αυτοκίνητο, αν ακόμα κυκλοφορεί...Το 1,5d με τα 90 άλογα είναι τεμπέλικο.
Ή το 0,9cc βενζίνης ή το 1,5 με τα 100+ άλογα αξίζουν αλλά ανεβάζουν την τιμή.Και έτσι:
-
Ο χρήστης Adriver έγραψε:
Αυτά τα πρωτότυπα air-bump πλαστικά θα γλυτώνουν από τους κάφρους που σημαδεύουν τις πόρτες σου, ακόμα και στο ιδιωτικό parking της πολυκατοικίας! Και φαίνεται τώρα να έχει μια καλή έκπτωση και ξεκινάει από 12.800.Η δεύτερη αγαπημένη μου ομάδα κολοελληνων μετα τους μηχανάκηδες... Κάφροι ελεεινοί ζαμανφουτιστες που γράφουν ολους τους άλλους στα rxd τους.....
-
Τελικά το έχει πάρει κανείς ή το έχει οδηγήσει κάποιος;
-
Ο χρήστης johnkyr έγραψε:
Ακριβως. Αν και 'C4', δηλαδή βασισμένο σε μικριμεσαιο, το Cactus τεχνικά και σε τιμή είναι ανταγωνιστικό του Captur.
Και αντίστοιχη πρόταση του Captur από την Peugeot είναι το 2008.
Αξιόλογες προτάσεις και τα δυο με ενα κλικ καλυτερο ΙΜΟ το Citroen.From my SMO72HD via Tapatalk
C4, λέει ΑΛΛΑ δεν βασίζεται στο πάτωμα του C4 αλλά σε μικρότερου μοντέλου.
Τι πληροφορηση εχεις? Πρακτικα το ιδιο μεταξονιο εχει δηλωθει. Εχουν διαφορες σε ραμφη,αναρτηση?
Ο Κακτος ειναι πολυ ιδιαιτερο αυτοκινητο. Η το καραγουσταρεις ή δε θες να το βλεπεις. 100% δεν ειναι για συντηρηκλες παντως.. Επισης οσο παραξενο και να σας φανει εχει εξαιρετικη θεση οδηγησης.. Δε νομιζεις οτι εισαι σε crossover.. δε πας 'καβαλα' αλλα απο 'μεσα' του. Κλαψτε οι suvαδες τωρα Επισης εχει καποιες οικονομιες σε πλαστικα οπως χαρακτηριστικα αυτα της περιοχης γυρω απο το λεβιε-κατω μερος κονσολας και μετρια αναλυση στην κεντρικη του οθονη. Τα airbumps γιατι να κλεβονται Το μονο κακο ,για εναν κατοχο που κραταει χρονια το αμαξι του ή δεν εχει γκαραζ, ειναι οτι αυτες οι μεγαλες πλαστικες επιφανειες στο εξωτερικο του αυτοκινητου θα ασπρισουν-πολυμεριστουν ελαφρα κατω απο τον ελληνικο ηλιο και θα φαινονται ασχημες Τις πλαστικες φασες στο 22 χρονων αμαξι τις περναω με CarPro Pearl πια για να δειχνουν ζωντανες-μαυρες. Κατα τ αλλα ο Κακτος εχει εξαιρετικο βαρος που βοηθαει την οδικη συμπεριφορα και σε συνδυασμο με τα καλα μοτερ δινουν καλες επιδοσεις , πολυ καλα μοτερ, space εσωτερικο (υποκειμενικο), ποιοτικα ,ανετα και με ομορφες ταπετσαριες καθισματα και τιμη πιο τιμια απο του captur σε συνδυασμο με περισσοτερους χωρους . Στο captur και γενικα με τα renault εγω δε τη παλευω με τα εσωτερικα τους εμφανισιακα και απο αποχρωσεις κυριως. Ακομα και του clio κιτς το θεωρω. Off road δυνατοτητες ενα οποιοδηποτε crossover εχει μονο σε οτι αφορα την οποια αποσταση απο το εδαφος για ελαφρυ χωματοδρομο και οχι ταρζανιες,αλλωστε δικινητα ειναι, δεν εχουν δυνατοτητες.. Ολα δηλαδη στο ιδιο καζανι βραζουν.Δε παιζει να πας καπου πιο ζορικα με τη 'Ρενα'. Overall ειναι καλυτερος απο το captur ο Κακτος κατα τη γνωμη μου πραγμα το οποιο θεωρω οτι εχει σχεση και με το οτι ειναι μεγαλυτερης κατηγοριας . Απο το peugeot δεν χω καμια παρασταση.
Το τι θυμιζει και μοιαζει ενα αμαξι εξωτερικα ουδεμια σχεση εχει με το τι ειναι... Ουτε λογος κριτικης. Ουτε λογος να φανταζομαι τι δυνατοτητες εχει. Φτανει ν απευθυνεται σ εμενα κατα τ αλλα. Εδω βεβαια υπηρχαν ανθρωποι που θεωρουσαν το πρωτο octavia μεσαιο οικογενειακο, το golf με μπαγκαζιερα.
-
Υπάρχουν συγκεκριμένα κομμάτια Captur διαθέσιμα ετοιμοπαράδοτα που παίρνουν πλήρες όφελος απόσυρσης και επιπλέον -1.000 euro. Δηλαδή συνολικό όφελος περίπου 2.500 euro. Δεν έχουν όλες οι αντιπροσωπείες ενδεχομένως και κάθεμια έχει πολύ συγκεκριμένα κομμάτια. Δεν θα κρατήσει πολλές μέρες.
-
Γειά σας. Έκανα μια ερώτηση στο αντίστοιχο θέμα του Dacia Duster και κάποιος μου πρότεινε το Captur (1.2 TCe Dynamic με ενδιαφέρει). Εμπειρίες από τη χρήση του εντός πόλης, σε αυτοκινητόδρομο, σε χωματόδρομο;
-
Δυστυχώς δεν υπάρχουν πολλοί κάτοχοι στο forum για να σε βοηθήσουν.
Αντίθετα το Duster το έχουν αρκετοί, οπότε μπορείς και διαβάζεις απόψεις.Πριν λίγες μέρες μπήκα σε ενός συναδέλφου και μου άρεσε αλλά δε μπορώ να σου πω λεπτομέρειες....
Κάνε ένα test drive....
-
Ο χρήστης Andreas-Qashqai έγραψε:
Κάνε ένα test drive....+1
Πέρσι βολταρα ενα 0,9 Tce. Λίγο κουμπωμενος στις χαμηλές στροφές αλλά με οριακά αισθητό lag στις υψηλότερες είναι πολύ καλός. 'Γελοιος' ήχος αλλά αναλόγως του πατηματος του γκαζιού από πολύ οικονομικός έως φυσιολογικός σε κατανάλωση για το συγκεκριμένο αμάξι.
Μοντέρνα εμφάνιση μέσα με καλή σε εμφάνιση ποιότητα και καλά καθίσματα σε στήριξη. Λίγο σκοτεινό το εσωτερικό στο total black και πνικτικη η κεντρική κονσόλα.
Στον δρόμο αρκετά άνετο και σε πίεση σε στροφές παίρνει κλίσεις αλλά αποδεκτές. Ήταν από τις φτηνές εκδόσεις με τα τάσια και το ψηλοπροφιλα λάστιχα το έκαναν πολύ soft γενικά. Θα προτιμούσα έκδοση με μεγαλύτερη διάσταση για καλύτερο πάτημα.
Αυτά τα όποια αρνητικά, τα θετικά του πολλά περισσότερα. Ένα πολύ καλό μικρό crossover που ιδίως σε μια λογική κοστολόγηση (δεν θα ήθελα να ξεπερνά τα 18000€ με έναν μέσο εξοπλισμό) και με κάποιες προσφορές και εκδόσεις της εταιρείας, είναι πολύ καλη επιλογή. -
Εγώ ακόμη δεν το έχω δει πουθενά... ούτε καν σε εμπορία...
Θα ήθελα να το κάνω ένα test drive, αλλά να έχει πάνω του 40.000χλμ με 50,000χλμ να δω αν αξίζει.
Renault CAPTUR