-
Edit τώρα θυμήθηκα προηγούμενη δημοσίευση και ξαναδιάβασα αυτό:
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
H A.O. εκδίδει μηνιαίο λογαρισμό και ελέγχει τις διελεύσεις σου.
Εσύ δηλαδή θέλεις ετήσιο λογαριασμό;
Ξέρεις πολλές εταιρείες που εκδίδουν ετήσιο λογαριασμό;Μόλις σήμερα ο ταχυδρόμος μου έφερε χαρτί από την Αττική Οδό 'Βεβαίωση Ετήσιας Δαπάνης Διοδίων' για κάλυψη αφορολόγητου ποσού!
Την Βεβαίωση θα επισυνάψεις (αλλά καλό είναι να έχεις κρατήσει και τις αποδείξεις).
Λογικά θα υπάρξει κάποια διευκρίνιση ως προς αυτό.
-
Απο τη στιγμη που δινω καποιο ποσο στην Α.Ο. δεν πρεπει να λαβω ΑΜΕΣΩΣ αποδειξη?
Η Α.Ο. λαμβανει καποιο ποσο ΣΗΜΕΡΑ απο τον πελατη της (φόρτιση e-pass) για το οποιο κοβει αποδειξεις ΑΡΓΟΤΕΡΑ (ανα μηνα)?
Ισχυουν τα παραπανω? Αν ναι, φορολογικα προς το κρατος ειναι ενταξει η Α.Ο.?
-
Ο χρήστης nimer έγραψε:
Απο τη στιγμη που δινω καποιο ποσο στην Α.Ο. δεν πρεπει να λαβω ΑΜΕΣΩΣ αποδειξη?Η Α.Ο. λαμβανει καποιο ποσο ΣΗΜΕΡΑ απο τον πελατη της (φόρτιση e-pass) για το οποιο κοβει αποδειξεις ΑΡΓΟΤΕΡΑ (ανα μηνα)?
Νομίζω οτι εχει κάποιο περιθώριο να εκδόσει τιμολόγιο ή απόδειξη.
Το λέω γιατι ξέρω οτι με την εκδοση Δελτιου αποστολής έχει περιθώριο 20-30 μέρες να κόψεις το τιμολογιο για το συγκεκριμένο ΔΑ. Αντιστοιχα φαντάζομαι ειναι πχ και με τους υπολοιπους λογαριασμους , όπως κινητής τηλεφωνίας , πρώτα ξοδευεις και μετά σε τιμολογει.
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Και τελικά τί δείχνουμε στην εφορία, την κάθε απόδειξη που μας έδωσαν όταν πληρώσαμε, αφού τα λεφτά μας τα δώσαμε και πάνε ή το χαρτί μετά το τέλος του χρόνου που λέει για την εφορία και που είναι για όλο τον χρόνο (και που δεν περιλαμβάνει το υπόλοιπο που έχει το μηχάνημα αλλά που εμείς το έχουμε πληρώσει);; Εγώ θεωρώ πιο λογικό και δίκαιο να δείξω τις αποδείξεις που πλήρωσα.Σου έχουν στείλει τέτοια βεβαίωση?
-
Ο χρήστης nimer έγραψε:
Απο τη στιγμη που δινω καποιο ποσο στην Α.Ο. δεν πρεπει να λαβω ΑΜΕΣΩΣ αποδειξη?Η Α.Ο. λαμβανει καποιο ποσο ΣΗΜΕΡΑ απο τον πελατη της (φόρτιση e-pass) για το οποιο κοβει αποδειξεις ΑΡΓΟΤΕΡΑ (ανα μηνα)?
Εμένα πάντα μου δίνουν απόδειξη με τη 'φόρτιση'.
-
Αποδειξη εισπραξης ή Αποδειξη παροχης υπηρεσιων/Τιμολόγιο?
Στο e-pass προπληρώνουμε διελεύσεις και μας τιμολογούν στο τέλος του μήνα και για τις διελεύσεις που έχουμε κάνει. Αυτό σημαίνει ότι κρατάνε και διαχειρίζονται τα χρήματα μας, χωρίς να πληρώσουν ΦΠΑ και φόρο ακόμη και μεταξύ διαφορετικών φορολογικών χρήσεων και βεβαίως χωρίς εμείς να έχουμε δικαίωμα αντίστοιχης έκπτωσης αφού έχουμε πληρώσει.
Είναι ευχάριστο να διαχειρίζεσαι χρήματα αφορολόγητα.
Το παλιό TEO-PASS εξέδιδε τιμολόγιο ή απόδειξη επιτόπου με την πληρωμή.
Δεν είμαι ειδικός στα φορολογικά αλλά αν αυτό είναι αλήθεια τι κάνει ο ΣΔΟΕ και το Υπουργείο Οικονομικών;
Σημειωτέον δε ότι βάσει του τελευταίου φορολογικού νόμου, που ισχύει για όλους τους επαγγελματίες, όχι απλά δε μπορεί να προεισπράξεις χρήματα χωρίς να έχεις κόψει έγκαιρα βάσει ημερομηνιών ΚΒΣ το αντίστοιχο φορολογικό στοιχείο αλλά θα πρέπει αφού ολοκληρωθεί η όποια υπηρεσία να κοπεί φορολογικό στοιχείο και να αποδοθεί ΦΠΑ και ενδεχομένως φόρος, ανεξάρτητα αν έχουν εισπραχθεί τα χρήματα, έστω και αν δεν εισπραχθούν ΠΟΤΕ.
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Και τελικά τί δείχνουμε στην εφορία, την κάθε απόδειξη που μας έδωσαν όταν πληρώσαμε, αφού τα λεφτά μας τα δώσαμε και πάνε ή το χαρτί μετά το τέλος του χρόνου που λέει για την εφορία και που είναι για όλο τον χρόνο (και που δεν περιλαμβάνει το υπόλοιπο που έχει το μηχάνημα αλλά που εμείς το έχουμε πληρώσει);; Εγώ θεωρώ πιο λογικό και δίκαιο να δείξω τις αποδείξεις που πλήρωσα.
Σου έχουν στείλει τέτοια βεβαίωση?
Ναι, αντιγράφω από αυτήν
Λογότυπο ΑΟ, στοιχεία,ΑΦΜ κλπ
Παιανία 12/1/2011
Προς εμένα ΑΦΜ κλπ.
Βεβαίωση Ετήσιας Δαπάνης Διοδίων (σύμφωνα με την ΠΟΛ 1202/27-12-2010 του Υπ Οικονομικών)
Βεβαιώνουμε ότι κατά το έτος 2010 καταβάλατε για δαπάνη διοδίων ποσό ????? ευρώ.
Η βεβαίωση αυτή χορηγείται προκειμένου να τη συμπεριλάβετε στις λοιπές αποδείξεις δαπανών για την κάλυψη του αφορολογήτου ποσού της φορολογικής κλίμακας.
Σφραγίδα, υπογραφή, Φεβρωνία (!!) τάδε Προϊσταμένη Λογιστηρίου -
Αυτό είναι βεβαίωση, δεν είναι απόδειξη.
Οταν 'φορτώνεις' το e-pass σου δίνουν απόδειξη.
Εγώ στα έξοδά μου περνάω όλες τις αποδείξεις των διοδίων. -
Ο χρήστης nass έγραψε:
Αυτό είναι βεβαίωση, δεν είναι απόδειξη.Οταν 'φορτώνεις' το e-pass σου δίνουν απόδειξη.
Εγώ στα έξοδά μου περνάω όλες τις αποδείξεις των διοδίων.Εγώ δίνω στη λογίστρια της εταιρείας όπου δουλεύω τη μηνιαία απόδειξη/βεβαίωση (πείτε την όπως θέλετε) που μού στέλνει η Αττική Οδός με τις διελεύσεις που πραγματοποίησα μέσα στο μήνα. Βάσει (και) αυτής η εταιρεία μού πληρώνει τα μηνιαία έξοδά μου και λογικά το ίδιο χαρτί χρησιμοποιείται και στα έξοδα της εταιρείας.
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Και τελικά τί δείχνουμε στην εφορία, την κάθε απόδειξη που μας έδωσαν όταν πληρώσαμε, αφού τα λεφτά μας τα δώσαμε και πάνε ή το χαρτί μετά το τέλος του χρόνου που λέει για την εφορία και που είναι για όλο τον χρόνο (και που δεν περιλαμβάνει το υπόλοιπο που έχει το μηχάνημα αλλά που εμείς το έχουμε πληρώσει);; Εγώ θεωρώ πιο λογικό και δίκαιο να δείξω τις αποδείξεις που πλήρωσα.
Σου έχουν στείλει τέτοια βεβαίωση?
Ναι, αντιγράφω από αυτήν
Λογότυπο ΑΟ, στοιχεία,ΑΦΜ κλπ
Παιανία 12/1/2011
Προς εμένα ΑΦΜ κλπ.
Βεβαίωση Ετήσιας Δαπάνης Διοδίων (σύμφωνα με την ΠΟΛ 1202/27-12-2010 του Υπ Οικονομικών)
Βεβαιώνουμε ότι κατά το έτος 2010 καταβάλατε για δαπάνη διοδίων ποσό ????? ευρώ.
Η βεβαίωση αυτή χορηγείται προκειμένου να τη συμπεριλάβετε στις λοιπές αποδείξεις δαπανών για την κάλυψη του αφορολογήτου ποσού της φορολογικής κλίμακας.
Σφραγίδα, υπογραφή, Φεβρωνία (!!) τάδε Προϊσταμένη ΛογιστηρίουΚαι μενα το ιδιο κατα τυχη ξεθαψα τον φακελο χθες βραδυ
-
+1 και για μένα το ίδιο.
Με χρέωση μπορούν να σου στέλνουν και μηνιαία την κατάσταση αυτή.
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
+1 και για μένα το ίδιο.Με χρέωση μπορούν να σου στέλνουν και μηνιαία την κατάσταση αυτή.
Σε αυτή τη μηνιαία κατάσταση αναφέρομαι. Κόστος 1ευρώ/μήνα για αποστολή στο σπίτι.
-
Αυτό που λέω είναι ότι οι αποδείξεις των διοδίων είναι κανονικότατες αποδείξεις λιανικής, με ΑΦΜ κτλ. Και αυτές που παίρνεις όταν 'φορτώσεις' το e-pass. Οπότε περνάνε κανονικά στην εφορία.
Το “κόλπο” της “Αττικής Οδού” με τα e-pass !!!!