-
Ο χρήστης soch έγραψε:
Κυκλοφορώ πολλά χρόνια με Opel (από Kadett κάποτε μέχρι Astra τώρα) και ο πατέρας μου με Audi (από 80LS κάποτε μέχρι 1.8 quattro τώρα). Την Opel λοιπόν την ξέρω και την εκτιμώ βαθύτατα ως τίμια μάρκα με έναν από τους καλύτερους λόγους τιμής/απόδοση που θα βρεις σήμερα. Η Audi χρεώνει αρκετά το brand name (status), το αξίζει βέβαια.
Θάθελα σήμερα το A4 2.0/211 quattro με έξτρα που θα το έφταναν σίγουρα στα 50Κ, ποσό που είναι αρκετά υψηλό να δώσει κάποιος για αυτοκίνητο (άποψή μου). Θεωρώ τα 160 άλογα λίγα, έχω βλέπεις οδηγήσει αρκετά μοντέλα με αυτό τον κινητήρα (Passat CC, Octavia 5, A4 κ.λπ.) για να έχω άποψη. Το μεγαλύτερο πλεονέκτημά του είναι… τα τέλη κυκλοφορίας.
Έτσι, επί του παρόντος θα αγόραζα το Insignia 2.0/220 AWD με Bi-xenon, AFL, δέρμα, Infinity, Navi και κάποια ακόμα ψιλά στα 39Κ (37Κ με την έκπτωση) για να έχω το μη χείρον βέλτιστον. Νομίζω με αυτά τα λεφτά δεν βρίσκεις αλλού τέτοιο πακέτο (ούτε καν κοντά σε αυτό) με μοναδική έλλειψη το DSG.Σημ.: κάπου διάβασα ότι η εγγύηση του Insignia είναι το γνωστό 2+4, για δες το...
Soch
Φίλε Soch θα συμφωνήσω μαζί σου όσον αφορά στην τιμιότητα της Opel, αλλά θα προσθέσω στην σύγκριση ότι εκτός της διαφοράς τελών (446 της Opel έναντι 202 της Audi) υπάρχει και μια αισθητή διαφορά κατανάλωσης, που για 15000 χιλ. το χρόνο με τιμή 1 Ευρώ/λίτρο ανέρχεται στα 1380 για το Opel έναντι 1125 του Audi. Οπότε αμέσως – αμέσως προκύπτει μια διαφορά της τάξεως των 500 ευρώ το χρόνο, ποσό διόλου ευκαταφρόνητο και αν μη τι άλλο δείχνει να καλύπτει τις διαφορές των service. Από την άλλη τελική και 0-100 δεν έχουν διαφορές (και οι δύο τελικές 225 και 8,6 στο Audi έναντι 8,9 στο Opel), οπότε εκ πρώτης δε σου δίνει την αίσθηση ότι τα επιπλέον άλογα προσφέρουν κάτι. Οκ, θα μου πεις για ροπές, για ακραίες συνθήκες και θεωρητικά δε θα διαφωνήσω. Πρακτικά όμως δεν ξέρω αν θα το αντιμετωπίσω ποτέ…ή κάνω λάθος?
Φιλικά,
PYΥΓ προς αποφυγή παρεξηγήσεων: Επειδή κλίνω κι εγώ προς το Insignia προσπαθώ να κάνω το δικηγόρο του διαβόλου σ’ αυτόν τον διάλογο.
-
Ο χρήστης PY2009 έγραψε:
Κυκλοφορώ πολλά χρόνια με Opel (από Kadett κάποτε μέχρι Astra τώρα) και ο πατέρας μου με Audi (από 80LS κάποτε μέχρι 1.8 quattro τώρα). Την Opel λοιπόν την ξέρω και την εκτιμώ βαθύτατα ως τίμια μάρκα με έναν από τους καλύτερους λόγους τιμής/απόδοση που θα βρεις σήμερα. Η Audi χρεώνει αρκετά το brand name (status), το αξίζει βέβαια.
Θάθελα σήμερα το A4 2.0/211 quattro με έξτρα που θα το έφταναν σίγουρα στα 50Κ, ποσό που είναι αρκετά υψηλό να δώσει κάποιος για αυτοκίνητο (άποψή μου). Θεωρώ τα 160 άλογα λίγα, έχω βλέπεις οδηγήσει αρκετά μοντέλα με αυτό τον κινητήρα (Passat CC, Octavia 5, A4 κ.λπ.) για να έχω άποψη. Το μεγαλύτερο πλεονέκτημά του είναι… τα τέλη κυκλοφορίας.
Έτσι, επί του παρόντος θα αγόραζα το Insignia 2.0/220 AWD με Bi-xenon, AFL, δέρμα, Infinity, Navi και κάποια ακόμα ψιλά στα 39Κ (37Κ με την έκπτωση) για να έχω το μη χείρον βέλτιστον. Νομίζω με αυτά τα λεφτά δεν βρίσκεις αλλού τέτοιο πακέτο (ούτε καν κοντά σε αυτό) με μοναδική έλλειψη το DSG.Σημ.: κάπου διάβασα ότι η εγγύηση του Insignia είναι το γνωστό 2+4, για δες το...
Soch
Φίλε Soch θα συμφωνήσω μαζί σου όσον αφορά στην τιμιότητα της Opel, αλλά θα προσθέσω στην σύγκριση ότι εκτός της διαφοράς τελών (446 της Opel έναντι 202 της Audi) υπάρχει και μια αισθητή διαφορά κατανάλωσης, που για 15000 χιλ. το χρόνο με τιμή 1 Ευρώ/λίτρο ανέρχεται στα 1380 για το Opel έναντι 1125 του Audi. Οπότε αμέσως – αμέσως προκύπτει μια διαφορά της τάξεως των 500 ευρώ το χρόνο, ποσό διόλου ευκαταφρόνητο και αν μη τι άλλο δείχνει να καλύπτει τις διαφορές των service. Από την άλλη τελική και 0-100 δεν έχουν διαφορές (και οι δύο τελικές 225 και 8,6 στο Audi έναντι 8,9 στο Opel), οπότε εκ πρώτης δε σου δίνει την αίσθηση ότι τα επιπλέον άλογα προσφέρουν κάτι. Οκ, θα μου πεις για ροπές, για ακραίες συνθήκες και θεωρητικά δε θα διαφωνήσω. Πρακτικά όμως δεν ξέρω αν θα το αντιμετωπίσω ποτέ…ή κάνω λάθος?
Φιλικά,
PYΥΓ προς αποφυγή παρεξηγήσεων: Επειδή κλίνω κι εγώ προς το Insignia προσπαθώ να κάνω το δικηγόρο του διαβόλου σ’ αυτόν τον διάλογο.
Δεν υπάρχει παρεξήγηση σε καμία περίπτωση, ο καθένας γράφει αυτά που πιστεύει και καλό είναι να διαβάζουμε όλες τις απόψεις
Εγώ είμαι υπέρ του Audi και - όπως γραφω πιο πάνω - αυτό θα αγόραζα αν διέθετα για αυτοκίνητο 50Κ. Τώρα κάτι που δεν κατάλαβα. Ποιο Insignia έχει 8,9 στα 0-100? Το 2.0/220 έχει 7,6 και ροπή 350....
Ακόμα, γενικά ισχύουν τα περι κατανάλωσης για 15.000 χλμ το χρόνο. Στη δική μου περίπτωση όχι, καθώς κάνω 7-8Κ με το αυτοκίνητο και άλλα τόσα με μηχανή οπότε η διαφορά μικραίνει. Αν βάλεις τα ασφάλιστρα κλοπής (κάνω πάντα ολική-μερική) η διαφορά μικραίνει ακόμα περισσότερο (υπερ του Opel) καθώς πληρώνεις για κλοπή ανάλογα με το κεφάλαιο (38Κ έναντι 50Κ).Soch
-
Ο χρήστης soch έγραψε:
Ποιο Insignia έχει 8,9 στα 0-100?
O 1.6T
-
Ο χρήστης cosco έγραψε:
O 1.6T
ΟΚ τότε.
Η συγκρίνουμε Insignia 1.6T/180 με Α4 1.8/160 ή Insignia 2.0/220 AWD με A4 2.0/211 quattro.
Οι υπόλοιπες συγκρίσεις είναι ανόμοια πράγματα.
Πάντως ο φίλος πιο πάνω μιλά για Audi με 202 ευρώ τέλη (άρα το 1.8 και υποψιάζομαι το quattro) και για Insignia με 446 τέλη (άρα το 2.0 AWD). Έται μόνο μικραίνει η οικονομική διαφορά μεταξύ τους (κάπου 6Κ οι βασικές εκδόσεις και μέχρι 10Κ με τα έξτρα - βλέπεις η Audi τα υπερχρεώνει).Τελικά, αν φτάσουμε να τα μετράμε όλα οικονομικά, μήπως οι τόκοι του δανείου δεν μετρούν? Εκτός από την περίπτωση που κάποιος έχει 35-45Κ μετρητά, αν υποθέσουμε ότι ακουμπάμε το αμάξι μας (πες 10Κ) και άλλα τόσα μετρητά (σύνολο 20Κ) τότε θάχουμε να πληρώνουμε τόκους για Χ χρόνια για:
15.000 ευρώ για το Insignia 2.0/220 AWD (full extra)
25.000 ευρώ για το Α4 1.8/160 quattro (full extra)
για βγάλτε διαφορές με π.χ. 7% επιτόκοιο (και αν) για 5 χρόνια (και αν)....Soch
-
Ο χρήστης salty έγραψε:
Το 2.0Τ έχει σίγουρα διπλή εξάτμιση. όσο για τους χώρους, κι εγώ θα τους περίμενα μεγαλύτερους πίσω. Είναι όμως λόγω της μεγάλης κλίσης που έχει το πίσω μέρος φαντάζομαι. Πάντως εγώ δεν έχω πρόβλημα (1.80 είμαι). Κάθισα στη θέση του οδηγού, τη ρύθμισα στα μέτρα μου και μετά κάθισα στην πίσω του θέση. Τα γόνατά μου δεν ακουμπάνε στη πλάτη του μπροστινού, αν και δεν έχει καμιά σχέση με το Zafira που έχω τώρα και που είναι 'γήπεδο' πίσω.
Και κάτι για τα θερμαινόμενα καθίσματα. Φίλος που έχει το Ford Maverick έχει δερμάτινα θερμαινόμενα. Κάποια φορά που είχαν μείνει ανοιχτά και πήγαμε βόλτα, κάηκε παιδιά ο κώλος μου.....Είναι καλά αλλά μόνο για λίγο, μέχρι να σπάσει κάπως το κρύο...Δεν νομίζω πως είναι απαραίτητα στην Ελλάδα αλλά βέβαια, άλλο Κοζάνη κι άλλο Αθήνα ή Κρήτη.btw, το παρήγγειλα σήμερα
2.0Τ Cosmo notch back, Flexride, adaptive 4x4 με eLSD, AFL, ηλιοροφή, cd500-navi, αερόσακους πίσω, τις ζάντες του Sport, parking pilot, technical grey με μπεζ ταπετσαρία morocana και ρεζέρβα ανάγκης. Θα έρθει το Μάη (εξ αιτίας του cd-500-navi). 'Έσκασα' τη προκαταβολή και...περιμένω....Με το καλό....Πόσο πήγε , εάν επιτρέπεται ;
-
Δείτε εδώ : http://hellasautoblog.blogspot.com/ . E-E-Eρχεται το Insignia OPC!!! Aν δώσει το Βοdykit στο απλό η OPEL , όπως είχε κάνει με το Vectra GTS , θα είναι super!!!
-
Ο χρήστης soch έγραψε:
O 1.6T
ΟΚ τότε.
Η συγκρίνουμε Insignia 1.6T/180 με Α4 1.8/160 ή Insignia 2.0/220 AWD με A4 2.0/211 quattro.
Οι υπόλοιπες συγκρίσεις είναι ανόμοια πράγματα.
Πάντως ο φίλος πιο πάνω μιλά για Audi με 202 ευρώ τέλη (άρα το 1.8 και υποψιάζομαι το quattro) και για Insignia με 446 τέλη (άρα το 2.0 AWD). Έται μόνο μικραίνει η οικονομική διαφορά μεταξύ τους (κάπου 6Κ οι βασικές εκδόσεις και μέχρι 10Κ με τα έξτρα - βλέπεις η Audi τα υπερχρεώνει).Τελικά, αν φτάσουμε να τα μετράμε όλα οικονομικά, μήπως οι τόκοι του δανείου δεν μετρούν? Εκτός από την περίπτωση που κάποιος έχει 35-45Κ μετρητά, αν υποθέσουμε ότι ακουμπάμε το αμάξι μας (πες 10Κ) και άλλα τόσα μετρητά (σύνολο 20Κ) τότε θάχουμε να πληρώνουμε τόκους για Χ χρόνια για:
15.000 ευρώ για το Insignia 2.0/220 AWD (full extra)
25.000 ευρώ για το Α4 1.8/160 quattro (full extra)
για βγάλτε διαφορές με π.χ. 7% επιτόκοιο (και αν) για 5 χρόνια (και αν)....Soch
Συμφωνώ απόλυτα με τον soch. Οι συγκρίσεις πρέπει να γίνονται σε παρόμοιες κατηγορίες και το Insignia 2.0T δεν μπορεί να συγκρίνεται με το Audi 1.8T παρά με το 2.0Τ. Ακόμα κι έτσι όμως και εφόσον λαμβάνουμε τόσο πολύ σοβαρά τα έξοδα (και καλά κάνουμε βέβαια), γιατί δεν βλέπουμε και τη διαφορά των τιμών ? Αν το όποιο Audi κοστίζει από 6Κ έως και 10Κ παραπάνω, η διαφορά αυτή δεν φτάνει για να πληρώνουμε τη μεγαλύτερη κατανάλωση του Insignia ; Επίσης θα ήθελα να ξέρω αν οι καταναλώσεις που δίνουν οι δύο εταιρείες, είναι μετρημένες με τα ίδια satandard / προδιαγραφές. Αν όχι, ίσως και δεν είναι τόσο μεγάλη η διαφορά τους στη πράξη
Φίλε ginogsm, πήγε 35275€ με το κλειδί στο χέρι (χωρίς την ασφάλεια βέβαια)
-
Μόλις κατάφερα να δω τα στοιχεία που δίνει η Audi για τις καταναλώσεις. Η προδιαγραφή είναι η 93/116/EG ενώ η Opel έχει την 2004/3/EC
Δεν ξέρω που διαφέρουν αυτές οι δύο αλλά σίγουρα ΔΕΝ είναι ίδιες ! -
Λοιπόν παιδιά ανέβασα το manual του Insignia (δυστυχως στα Γερμανικά) , και το manual του dvd800 (στα Αγγλικά αυτό) . Τα links ειναι :
http://rapidshare.com/files/190746248/I ... manual.pdf
http://rapidshare.com/files/190748913/I ... ual_de.pdf
Καλό διάβασμα!!!
-
Να και το αγγλικό
VAUXHALL Insignia Owner’s Manual
Model Year 2009.0
Edition: August 2008
TS 1674-A-09
http://rapidshare.com/files/190753103/I ... l.pdf.html -
πάντως οι πιο πολλοί εδώ μέσα νομίζω τους αρέσει το 4 πορτο και ότι το 5 πορτο (παρ' οτι πιο ευκολο χώρο φόρτωσης).
Μετράω μέρες να κάνω το test -drive....Πάντως άσχετο , αλλά έχει κανείς ακούσει να κάνεις τεστ drive ημέας , δηλαδή να το παίρνεις το αμάξι μία μέρα ολόκληρη. Παλιά σε κάποιες μάρκες το κάνανε , τώρα 10 λεπτά και με έναν μ@#$%@ δίπλα σου νασε κοιτάει καλά καλά μην τυχόν και πετάξεις κμμιά καρφωτή ταχύτητα μέσα..
-
Opel Insignia: Technical Data Overview
1.6 ECOTEC,1.8 ECOTEC, 1.6 TURBO ECOTEC, 2.0 TURBO ECOTEC, 2.8 V6 TURBO ECOTEC, 2.0 CDTI ECOTEC, 2.0 CDTI ECOTEC, 2.0 CDTI ECOTEC, 2.0 CDTI BiTurbo ECOTEC
http://rapidshare.com/files/190744612/T ... w.pdf.html -
Ο χρήστης soch έγραψε:
Δεν υπάρχει παρεξήγηση σε καμία περίπτωση, ο καθένας γράφει αυτά που πιστεύει και καλό είναι να διαβάζουμε όλες τις απόψεις
Εγώ είμαι υπέρ του Audi και - όπως γραφω πιο πάνω - αυτό θα αγόραζα αν διέθετα για αυτοκίνητο 50Κ. Τώρα κάτι που δεν κατάλαβα. Ποιο Insignia έχει 8,9 στα 0-100? Το 2.0/220 έχει 7,6 και ροπή 350....
Ακόμα, γενικά ισχύουν τα περι κατανάλωσης για 15.000 χλμ το χρόνο. Στη δική μου περίπτωση όχι, καθώς κάνω 7-8Κ με το αυτοκίνητο και άλλα τόσα με μηχανή οπότε η διαφορά μικραίνει. Αν βάλεις τα ασφάλιστρα κλοπής (κάνω πάντα ολική-μερική) η διαφορά μικραίνει ακόμα περισσότερο (υπερ του Opel) καθώς πληρώνεις για κλοπή ανάλογα με το κεφάλαιο (38Κ έναντι 50Κ).Soch
Έχεις δίκιο φίλε Soch, έκανα λάθος: τελική 240 και 0-100 7,7. Μπερδεύτηκα στον συγκριτικό που έχω φτιάξει και έβαλα τα στοιχεία του 1.6T.
Αυτό που ήθελα όμως να πετύχω το πέτυχα και αυτό ήταν η φράση «αυτό θα αγόραζα». Το ερώτημα είναι γιατί? Μόνο για λόγους prestige? Και σε τελική ανάλυση, έστω ότι είχαν τα ίδια χρήματα ποιο θα διάλεγες και γιατί? -
Ο χρήστης PY2009 έγραψε:
Έχεις δίκιο φίλε Soch, έκανα λάθος: τελική 240 και 0-100 7,7. Μπερδεύτηκα στον συγκριτικό που έχω φτιάξει και έβαλα τα στοιχεία του 1.6T.
Αυτό που ήθελα όμως να πετύχω το πέτυχα και αυτό ήταν η φράση «αυτό θα αγόραζα». Το ερώτημα είναι γιατί? Μόνο για λόγους prestige? Και σε τελική ανάλυση, έστω ότι είχαν τα ίδια χρήματα ποιο θα διάλεγες και γιατί?Έχεις ακούσει που λένε 'εδώ υπάρχει ένας έρωτας μεγάλος'?
Βλέπεις έχω μεγαλώσει με Audi και έχω εκτιμήσει τις αρετές του (ιδιαίτερα του quattro). Μου αρέσει πααααρα πολύ η εξωτερική του εμφάνιση, ειδικά του τωρινού μοντέλου. Μην βλέπεις που μιλάμε για αυτό και το Insignia, θα το προτιμούσα ακόμα σε σχέση με BMW ή Merc.
Όμως δεν θα το επέλεγα με τα λίγα άλογα (ακόμα και τα 160) ή φτωχό εξοπλισμό (το Astra μου είναι full), ειδικά τώρα που υπάρχει η πρόταση (έκπληξη για μένα) της Opel με το Insignia, ένα πραγματικά ολοκληρωμένο πακέτο, σε αυτή την τιμή.
Το ιδανικό συμπλήρωμα θαταν (στο δικό μου μυαλό) λίγο μικρότερο μήκος (γύρω στα 4,5 - 4,6 όπως το Octavia 5, ιδανικοί χώροι για οικογενειακές ανάγκες στην Αθήνα), κινητήρας 1.8/200 (αχ αυτά τα 446) και DSG. Πέρα από αυτά (δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα), το Insignia με καλύπτει σε χώρους, ποιότητα, έξτρα κομφόρ, τιμή, εξωτερική εμφάνιση, σέρβις. Μένει να κρίνω πατήματα στο δρόμο, αίσθηση μέσα κατά την οδήγηση, κινητήρα στην πράξη.Soch
-
Ο χρήστης cosco έγραψε:
Να και το αγγλικόVAUXHALL Insignia Owner’s Manual
Model Year 2009.0
TS 1674-A-09
http://rapidshare.com/files/190753103/I ... l.pdf.htmlTo link δεν δουλεύει πλέον ....αν μπορείς ξανασήκωσε το
-
Ο χρήστης salty έγραψε:
Να και το αγγλικό
VAUXHALL Insignia Owner’s Manual
Model Year 2009.0
TS 1674-A-09
http://rapidshare.com/files/190753103/I ... l.pdf.htmlTo link δεν δουλεύει πλέον ....αν μπορείς ξανασήκωσε το
Κατέβασε το από το επίσημο site της GM.
http://www.gmproductforum.co.uk/product ... d=2&pid=93 -
Πολλα λεει το μανιουαλ πχ σν κι αυτο:'Tyre chains are not permitted on tyres
of size 225/55 R 17, 245/45 R 18,245/40 R 19 and 245/35 R 20.'
ή κι αυτο:'Tyres of size
205/60 R 16, 215/55 R 17,225/50 R 17, 225/45 R 18 and
235/45 R 18 are only to be used as winter tyres.'
Δηλ ΟΧΙ αλυσσιδες και ΜΟΝΟ χειμωνιατικα λαστιχα σ΄αυτη τη διασταση; -
Ακριβώς. Υπάρχουν βέβαια και οι χιονοκουβέρτες.
-
Παιδιά όντως είναι πολύ ωραίο και μάλιστα είναι στα υπόψην μοντέλα προς αγορά (καθότι υπάρχει νεο μέλλος στην οικογένεια) αλλά έχω μία ερώτηση. Μπορεί να φαίνεται κουλή αλλά εγώ θα την κάνω. Η OPEL θα συνεχίσει να υπάρχει (καθότι θυγατρική της GM που ψιλοκαταρέει) ή μήπως το αυτοκίνητο θα αρχίσει να φθίνει στο μέλλον χωρίς να υπάρχει ανταλλακτικό?? (λέω εγώ τώρα!!!)
-
Ο χρήστης mariolasa έγραψε:
Παιδιά όντως είναι πολύ ωραίο και μάλιστα είναι στα υπόψην μοντέλα προς αγορά (καθότι υπάρχει νεο μέλλος στην οικογένεια) αλλά έχω μία ερώτηση. Μπορεί να φαίνεται κουλή αλλά εγώ θα την κάνω. Η OPEL θα συνεχίσει να υπάρχει (καθότι θυγατρική της GM που ψιλοκαταρέει) ή μήπως το αυτοκίνητο θα αρχίσει να φθίνει στο μέλλον χωρίς να υπάρχει ανταλλακτικό?? (λέω εγώ τώρα!!!)Forward it @ GM
Opel Insignia