-
Ο χρήστης nickfast έγραψε:
Ξέρει κάποις απο εσας σας παρακαλώ τελικά ποίο είναι το ύψος του SPORT από το έδαφος. Πιθανώς να ενδιαφέρει κάποιους από έμάς λόγω ράμπας γκαράζ. Είναι 150 mm χαμηλότερο αλλά πόσο?
Ευχαριστώ πολύ.Αναλογως την εισοδο που εχεις ισως να παιζει ρολο και το μεταξονιο...αν ειναι κατηφορικο δηλαδη με 'καμπουρα' και αρχιζουν να κατεβαινουν οι μπροστα τροχοι ενω οι πισω δεν εχουν αναιβει ακομα πεζοδρομιο μπορει να βρισκεις...
-
Ξέρει κάποις απο εσας σας παρακαλώ τελικά ποίο είναι το ύψος του SPORT από το έδαφος. Πιθανώς να ενδιαφέρει κάποιους από έμάς λόγω ράμπας γκαράζ. Είναι 150 mm χαμηλότερο αλλά πόσο?
Ευχαριστώ πολύ.Έχω ακριβώς το ίδιο πρόβλημα..... και δεν είναι μόνο για το Sport αλλά για οποιοδήποτε φοράει Flexride. Και δυστυχώς δεν υπάρχουν (δεν έχω βρει) πουθενά στοιχεία σχετικά με τις γωνίες πρόσβασης και διαφυγής (αν λέγονται έτσι)
-
Τα στοιχέια που λεσ είναι πιο πολύ για SUV.Νομίζω και σκέτο το ύψος θα μας αρκούσε για να βγάλουμε άκρη.
-
Ο χρήστης taoma έγραψε:
[Αυτό να κάνεις...και όταν αποφασίσεις ότι δεν μπορείς να ζήσεις χωρίς φώτα ξένου τότε :
Εγώ έβαλα πλήρως το σύστημα AFL στο Astra μου. Κόστισε περίπου όσο το εργοστασιακό ( +/- 100ευρώ +αλλαγή καντράν=200ευρώ για να έχω το δίχρωμο ( κίτρινο για διάγνωση και έναρξη λειτουργία συστήματος διαγνωστικό , κόκκινο για βλάβη ) led ) και εργάζεται και είναι ασφαλές όπως το εργοστασιακό και όλα είναι όπως από το εργοστάσιο ( καλωδιώσεις , αισθητήρες , φύσες κτλ ) δεν παύει να μου έφαγε περίπου 6 μήνες να μαζέψω τα υλικά ( εγκεφάλους , αισθητήρες , καλωδιώσεις , φύσες , φανάρια , καντράν ) και περίπου 1 μήνα να βρω άνθρωπο να μου τα βάλει. Είναι μανούρα το μετά και προς θεού , μην βάλεις After market λάμπες ξένου.
-
Ευχαριστώ πολύ.Στο διαδίκτυο δεν υπάρχουν πληροφορίες για την απόσταση από το έδαφος (ground clearance). Μόνο αν πάει κάποιος από την έκθεση και το μετρήσει...
Soch
-
Τα στοιχέια που λεσ είναι πιο πολύ για SUV.Νομίζω και σκέτο το ύψος θα μας αρκούσε για να βγάλουμε άκρη.Κι όμως δεν είναι έτσι. Το Opel GT π.χ. που είναι πολύ πιο χαμηλό απ' το Insignia, ανεβαίνει σχεδόν το ίδιο εύκολα σε ίδια ράμπα επειδή έχει κατά πολύ μικρότερο 'πρόβολο' δηλαδή δεν εξέχει πολύ η 'μούρη' του μπροστά. Μ' άλλα λόγια, έχει μεγαλύτερη γωνία πρόσβασης (γωνία ράμπας νομίζω πως λέγεται). Η ικανότητα λοιπόν κάποιου οχήματος να ανέβει / κατέβει κλπ, είναι συνάρτηση α) του ύψους, β) του μετατρόχιου (απόσταση μεταξύ των τροχών ή φάρδος) γ) του μεταξόνιου (απόσταση μεταξύ των δύο αξόνων) δ) της εμπρός γωνίας πρόσβασης και ε) της πίσω γωνίας διαφυγής.
Το Insignia δείχνει και είναι αρκετά ψηλό. Ας ελπίσουμε να μην χρειαστούν μετατροπές στη ράμπα γιατί αλλιώς....
-
Στην δικιά μου ράμπα του parking πάντως όπου το Megane CC πέρναγε 'ξύνωντας' ελάχιστα την κοιλιά (και όχι πάντα... μόνο πχ αν είχα φάει πρίν ) την κοιλιά, το Insignia περνάει 'αέρας'!
-
Ο χρήστης stanfromgreece έγραψε:
Στην δικιά μου ράμπα του parking πάντως όπου το Megane CC πέρναγε 'ξύνωντας' ελάχιστα την κοιλιά (και όχι πάντα... μόνο πχ αν είχα φάει πρίν ) την κοιλιά, το Insignia περνάει 'αέρας'!Να και ένα πολύ καλό νέο....
Αν και εμένα με ενδιαφέρει περισσότερο το να μην βρίσκει μπροστά ή πίσω παρά η κοιλιά του -
Όποιος ενδιαφέρεται για αγορά Insignia άμεσα, καλό θα ήταν να κάνει μια (ψηφιακή) βόλτα από το opel-club.gr (Γενικά θέματα>Group Buy's)
Soch
-
Ο χρήστης soch έγραψε:
Όποιος ενδιαφέρεται για αγορά Insignia άμεσα, καλό θα ήταν να κάνει μια (ψηφιακή) βόλτα από το opel-club.gr (Γενικά θέματα>Group Buy's)Soch
Για να βοηθήσω λίγο :
-
Ο χρήστης salty έγραψε:
Στην δικιά μου ράμπα του parking πάντως όπου το Megane CC πέρναγε 'ξύνωντας' ελάχιστα την κοιλιά (και όχι πάντα... μόνο πχ αν είχα φάει πρίν ) την κοιλιά, το Insignia περνάει 'αέρας'!
Να και ένα πολύ καλό νέο....
Αν και εμένα με ενδιαφέρει περισσότερο το να μην βρίσκει μπροστά ή πίσω παρά η κοιλιά τουΜπροστά-πίσω δεν έχω κανένα πρόβλημα... εκεί που τρέμει το φυλλοκάρδι μου είναι δεξιά-αριστερά, καθώς είναι αρκετά φαρδύ και με 'φουσκωτά' φτερά... και το άνοιγμα της γκαραζόπορτας είναι ίσα ίσα για να περνάει το αυτοκίνητο (5 εκατοστά περιθόριο λάθους έχω μόνο ), αλλά με κλειστούς τους καθρέπτες (καλά που πήρα το κόσμο και κλείνουν αυτόματα )...και επειδή το βάζω με την όπισθεν...καταλαβαίνεις... στην δεξιά πλευρά έχω τοίχο...
έλεος δηλαδή... τόσο μεγάλο πράγμα θα ήταν να το κάνει ο κατασκευαστής 10 εκατοστά μεγαλύτερο;(είχε χώρο...θα έκοβε από τον διάδρομο του 'πάνω' parking ο οποίος είναι 3 μέτρα φαρδύς! ) Αλλά το ευχαριστήθηκα γιατί όταν πήγε να κατεβάσει την Merc που έχει για να το δοκιμάσει...τσάκισε το φτερό της στον τοίχο!(και προς αποφυγή παρεξηγήσεων... το δικό μου insignia δεν το έχω παραλάβει ακόμα... οι δοκιμές έγιναν με αυτό που μου έδωσαν για test drive )
-
Η δικιά μου είναι αρκετά φαρδιά. Το Zafira μου κατεβαίνει με ανοιχτούς καθρέπτες και χωρίς πρόβλημα κανένα (μέχρι και η γυναίκα μου το κατεβάζει ). Το Insignia είναι μάλλον φαρδύτερο αλλά όχι πολύ.
Χαίρομαι που στο Cosmo τελικά διπλώνουν οι καθρέπτες αυτόματα (υπήρξαν αρκετές αναφορές φίλων με απορίες αλλά και διχογνωμίες σχετικά μ' αυτό) -
-
Θα ήθελα να ρωτήσω αν κάποιος έχει δοκιμάσει στο 2.0Τ τις δύο εκδόσεις, με και χωρίς AWD, και αν έχει εντοπίσει διαφορές σε αίσθηση ή κάτι άλλο, π.χ. πολύ εύκολο σπινάρισμα στην χωρίς AWD. Δίνει τελικά μεγάλη διαφορά εδώ η τετρακίνηση; Δεδομένου του ότι ο προορισμός εδώ είναι η μετακίνηση σε δρόμο και ότι έτσι κι αλλιώς τα ελαστικά είναι από 18 ιντσες και πάνω με αρκετά πλατύ πέλμα...
Α! και επίσης... Μήπως κανείς ξέρει δυναμομετρημένους ίππους για 1.6Τ και 2.0Τ; -
Καλησπέρα παίδες...
μόλις είδα μία διαφήμιση της Opel στην οποία δείχνει σχεδόν όλα τα μοντέλα της εταιρείας και μιλάει για άτοκο διακανονισμό 60 μηνών. Το έχει δεί κανείς; Ισχύει και για το Insignia; Ρωτάω επειδή ΔΕΝ το δείχνει στην διαφήμηση,αλλά και ΔΕΝ προσδιορίζει για ποιά μοντέλα αναφέρεται! Αλήθεια, γίνεται μία εταιρεία να μπορεί να κάνει άτοκο διακανονισμό σε ΟΛΑ τα μοντέλα της εκτός από ένα;;; Αν είναι έτσι... δεν κοροιδεύουν τους αγοραστές του μοντέλου αυτού;
Αν ξέρει κάποιος κάτι ας μας ενημερώσει παρακαλώ! -
Ο χρήστης stanfromgreece έγραψε:
Καλησπέρα παίδες...
μόλις είδα μία διαφήμιση της Opel στην οποία δείχνει σχεδόν όλα τα μοντέλα της εταιρείας και μιλάει για άτοκο διακανονισμό 60 μηνών. Το έχει δεί κανείς; Ισχύει και για το Insignia; Ρωτάω επειδή ΔΕΝ το δείχνει στην διαφήμηση,αλλά και ΔΕΝ προσδιορίζει για ποιά μοντέλα αναφέρεται! Αλήθεια, γίνεται μία εταιρεία να μπορεί να κάνει άτοκο διακανονισμό σε ΟΛΑ τα μοντέλα της εκτός από ένα;;; Αν είναι έτσι... δεν κοροιδεύουν τους αγοραστές του μοντέλου αυτού;
Αν ξέρει κάποιος κάτι ας μας ενημερώσει παρακαλώ!Έχω την εντύπωση πως αναφέρει όλα τα μοντέλα για τα οποία ισχύει και πως το Insignia ΔΕΝ είναι ανάμεσά τους. Δεν είναι περίεργο πάντως. Είναι κι αυτό ένα είδος προσφοράς προκειμένου να προωθηθούν κάποια απ' τα μοντέλα. Δεν βλέπω γιατί θα έπρεπε να ισχύει για όλα.
-
Αυτό το θέμα με το ύψος του αυτοκίνητου είναι πολύ περίεργο. Μόλις τσέκαρα τα χαρακτηριστικά στο γερμανικό site της OPEL και δεν βρήκα τίποτα. Δεν μπορεί να είναι τόσο αδιάφορο θέμα και να νοιαζόμαστε μόνο εγώ και ο άλλος φίλος. Ζώντας στην Ελλάδα και ειδικά στην Αθήνα με τα 'καταπληκτικά' παρκινγκ από πλευράς σχεδίασης απορώ. Και αυτό γιατί μπορεί να παίξει ρόλο στο μοντέλο.
Ενδεικτικά πάντως λέω ότι το LAGUNA II έχει μεταξόνιο 2748 mm και ελάχιστο ύψος 120 mm. Aντίστοιχα το μεταξόνιο του INSIGNIA είναι 2737 mm. -
re paidia kalimera sas katarxin,pariggeila kai egw to insignia imoun anamesa se honda accord to kainourio kai avto,me kerdise pio poly to opel logw exwterikis emfanisis,apo mesa einai kai ta dyo kouklia.pira to dilitro me 220 aloga kai afl me metaliko xrwma stin ekdosi cosmo mou vgike 32300 kai prwto service me ladia dwrean.paradosi mou eipe pasxa me telos aprili.re paidia exw mia erwtisi omws kai opoios xerei mou apantaei,to pira xwris navi,tha exei mesa tin idia othoni pou tha eixe kai me navi i tha exei mikroteri?kai an nai tha einai egxrwmi i kamia sxesi?logika tha exei poly mikroteri pistevw.efxaristw ek twn proterwn!!
-
Ο χρήστης stratilatis έγραψε:
re paidia exw mia erwtisi omws kai opoios xerei mou apantaei,to pira xwris navi,tha exei mesa tin idia othoni pou tha eixe kai me navi i tha exei mikroteri?kai an nai tha einai egxrwmi i kamia sxesi?logika tha exei poly mikroteri pistevw.efxaristw ek twn proterwn!!Θα εχει το CD 300
'Στάνταρ στο νέο Insignia, αυτό το CD-radio μπορεί να διαβάζει και να αναπαράγει μουσικά αρχεία σε μορφή MP3 και Windows Media Audio (WMA). Περιλαμβάνει επτά ηχεία και μία σύνδεση AUX για σύνδεση εξωτερικών ηλεκτρονικών συσκευών όπως τα iPods' -
http://www.sportdrive.gr/2008/12/1/opel ... nmetz/9290
Opel Insignia