-
Ο χρήστης DANAOS_master έγραψε:
Κάνας κάτοχος 1.8;Δεν πρέπει να ΄χει πουλήσει και πολύ αυτό, ε;
Κάπου θα είναι και θα κλαίνε
-
Ο χρήστης Arkady έγραψε:
Υπαρχει περιπτωση να του βαλουν τον 1.4 με τα 140?
Δεν έχω ακούσει κάτι, 1.400άρης κινητήρας για να κινήσει τόσο βαρύ αμάξωμα θα αποτελούσε μάλλον υπερβολή.
εδώ έχουν τον 1.6 ατμόσφαιρα....
πιστέυω κάποια στιγμή θα τον βάλουν (τον 1.4Τ)
-
Ο χρήστης billy7 έγραψε:
εδώ έχουν τον 1.6 ατμόσφαιρα....Ο οποίος μάλλον δεν έχει πουλήσει ούτε 1 κομμάτι...
-
Κυκλοφορούν αρκετά leasing, βλέπω καθημερινά κάποιους δύσμοιρους που τα οδηγούν.
-
Την περασμένη εβδομάδα πέρασα αρκετά χλμ ως συνοδηγός σε Insignia 1,6T Cosmo.
Ως συνοδηγός δεν μπορώ να πω πολλά για οδηγικά χαρακτηριστικά (νταξ κλασσικά, τράβηγμα από χαμηλά λόγω turbo κλπ). Θα ήθελα να εκφράσω το θαυμασμό μου σε ότι αφορά την ποιότητα κατασκευής και το σχεδιασμό του εσωτερικού.
Έπαιξε ρόλο και το ότι ήμουνα στην πλούσια έκδοση με άσπρη ταπετσαρία (δεν κατάλαβα το υλικό αλλά ήταν πολύ ευχάριστο και καλαίσθητο), καφέ πλαστικά και φιλέτα από ξύλο.
Το Passat τελευταίας γενιάς είναι απλά άθλιο μπροστά στο Insignia (και εξωτερικά και εσωτερικά) αλλά και σε Χ5 προηγούμενης γενιάς που είχα μπει δεν μου έμεινε η ίδια εντύπωση. Ίσως Audi και Mercedes να χρησιμοποιούν τα καλύτερα υλικά αλλά σε θέμα σχεδιασμού είναι κάτι αιώνες πίσω.
Το μόνο θέμα που άκουσα από τον ιδιοκτήτη του ήταν κάποια μπερδέματα τις πρώτες εβδομάδες από το turbo που λύθηκαν με επαναπρογραμματισμό.
Νομίζω ότι μιλάμε για τον ορισμό του value for money, χωρίς να ξέρω τι ισχύει για την C5. -
Ο χρήστης Arkady έγραψε:
Πουθενα δεν εγραψα οτι το αυτοκινητο ειναι ανασφαλες ή επικινδυνο.
Ούτε εγώ είπα ότι έγραψες κάτι τέτοιο. Απλά εξηγώ ότι τα θέματα του αυτοκινήτου, δεν είναι ζωτικής σημασίας που να αποτελούν κίνδυνο για την ασφάλεια των επιβαινόντων.
Μιλησα απλως για τη ποιοτητα κατσκευης του.
Ειναι αποκλειστικα και μονο θεμα του κατοχου να θεωρει οτι ειναι αποδεκτο το γεγονος να τρεχει καθε τρεις και λιγο στο συνεργειο για 'αναβαθμισεις' ή 'καμπανιες' ή ακομα να ειναι σε συνεχη επικοινωνια με την εταιρεια, για αναφορα προβληματων.
Το γεγονος αυτο απεχει ομως απο αυτο που λεμε ποιοτητα κατασκευης, και μαλλον δεν αναιρει αυτο που εγραψα οτι η Οπελ βιαστηκε (εκ των πραγματων αναγκασμενη) να προωθησει το Ινσινια σε μαζικη παραγωγη.Ως προς την ποιότητα κατασκευής, θα διαφωνήσω κάθετα.
Η ποιότητα κατασκευής του αυτοκινήτου είναι εξαιρετική, προσεγγίζοντας αυτοκίνητα αρκετά μεγαλύτερης αξίας. Το Insignia αποτελεί ένα εξαιρετικό αυτοκίνητο για τα λεφτά του, κάτι που αντανακλάται στα νούμερα πωλήσεων όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και πανευρωπαϊκά.
Οι αναβαθμίσεις σου εξηγώ και πάλι είναι απλά software updates, τα οποία απλά βελτιώνουν το υπάρχων λογισμικό, λύνοντας σε ορισμένες περιπτώσεις κάποια bugs. Σε καμία περίπτωση δεν νοούνται ως προβλήματα.Ούτε αποτελούν 'καμπάνιες', αφού η εταιρία δεν επικοινωνεί καν με τον πελάτη για αυτά. Περνιούνται στην επόμενη επίσκεψη του αυτοκινήτου για το service.Είναι προφανές ότι έχεις διαβάσει αρκετά πράγματα στο Insignia Club.
Όπως γνωρίζεις, όλα τα αυτοκινητιστικά club αποτελούνται κυρίως από άτομα που ασχολούνται ιδιαίτερα με το αυτοκίνητο τους, αρκετά περισσότερο από τον μέσο οδηγό. Τα θέματα που έχεις θέσει λοιπόν, σε καμία περίπτωση δεν στέλνουν τον οδηγό 'να τρέχει κάθε τρεις και λίγο' στο συνεργείο, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεις. Έχουν παρατηρηθεί και συζητηθεί κυρίως από τα άτομα του club, που οι περισσότεροι εξ'αυτών είναι γνώστες και 'ψείρες'. Ο μέσος οδηγός σε διαβεβαιώ, ότι δεν έχει καν παρατηρήσει ούτε το 10% από αυτά. Χαρακτηριστικά σου λέω ότι πέτυχα άλλο ιδιοκτήτη Insignia στο Super Market και κουβεντιάζοντας άρχισα να του λέω για κάποια από αυτά, τι μπορεί να κάνει για να τα επιλύσει. Περιττό να σου πω ότι νόμιζε ότι του μιλάω κινέζικα, αφού δεν είχε παρατηρήσει το παραμικρό στο αυτοκίνητο.
Το ότι η Opel βιάστηκε να το ρίξει στην αγορά για κερδίσει γρήγορα μερίδιο αγοράς, είναι γεγονός. Παρόλα ταύτα, όλα τα θέματα που ανέφερες αφορούσαν τα μοντέλα ΜΥ 2009 και πλέον έχουν επιλυθεί στα μοντέλα ΜΥ 2010.
Εν κατακλείδι, θα έλεγα ότι το Insignia είναι ένα πολύ ισορροπημένο αυτοκίνητο αποτελώντας μια από τις καλύτερες επιλογές για την κατηγορία και επίπεδο τιμής που παίζει.
Θεωρώ όμως ότι επί του παρόντος το να τοποθετηθεί κανείς περί αξιοπιστίας (θετικά ή αρνητικά), είναι πολύ πρώιμο αν λάβει κανείς υπόψιν του ότι το αυτοκίνητο δεν έχει κλείσει καν 2ετία. Ιδιαίτερα ο 1.6Τ κινητήρας (που αποτελεί και την πιο δημοφιλή έκδοση) μετά βίας κλείνει κάτι παραπάνω από 12 μήνες παρουσίας στην Ελλάδα.η αλλαγη στις δισκοπλακες κατοπιν εντολης απο γερμανια ειναι στα πλαισια του γενικοτερου update;;;;;
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
η αλλαγη στις δισκοπλακες κατοπιν εντολης απο γερμανια ειναι στα πλαισια του γενικοτερου update;;;;;Αν έκανες τον κόπο να διαβάσεις -μια σελίδα πριν- θα διάβαζες αυτά:
Το μόνο που μπορεί να θεωρηθεί κάπως 'σοβαρό' είναι τα ελαττωματικά τακάκια, που προκαλούσαν 'χαρακιές' στους πίσω δίσκους. Βέβαια αν σκεφτεί κανείς ότι η GM αγοράζει τακάκια από εξωτερικό προμηθευτή και δεν τα παράγει η ίδια, καταλαβαίνει κανείς ότι η υπαιτιότητα δεν είναι άμεσα της GM αλλά του κατασκευαστή/προμηθευτή με τον οποίο συνεργάζεται. Πάντως η αντικατάσταση δίσκων/τακακιών γίνεται μέσα στην εγγύηση και χωρίς χρέωση , όπως οφείλει η GM.
Όμως ακόμα και τα 'ελαττωματικά' τακάκια δεν προκαλούν πρόβλημα στο φρενάρισμα. Χαρακτηριστικά σου λέω ότι παρόλο που στο συνεργείο μου είπαν να μου αλλάξουν δίσκους τακάκια εντός εγγύησης, δεν έκανα την αλλαγή αφού δεν αντιμετωπίζω πρόβλημα στο φρενάρισμα. Την αλλαγή θα την κάνω στο 1ο service, έτσι ώστε να 'κερδίσω' όσο το δυνατόν περισσότερα χλμ, πριν πληρώσω από την τσέπη μου τακάκια/δίσκους. -
Εμενα παντως να μου επιτρεψετε να εχω μια ενσταση για την ποιοτητα των εσωτερικων πλαστικων καθως τα στηριγματα τους σπανε γελειωδως ευκολα καθως στου θειου μου το Insignia χρειαστηκε να γινει επεμβαση στην κεντρικη κονσολα και στην οθονη λογω σφαλματος USB και τα μισα ποδαρακια τα σπασανε σττο βγαλσιμο. Λεω οκ μλκια μαστορα θα παρουμε αλλα μεσω ebay και με το που ερχονται τα πλαστικα παρατηρουσαμε ποσο λεπτα και μικρα ηταν τα κουμπωματα του που ηταν ενσωματωμενα κιολας για να σε αναγκαζει να αγοραζεις καινουριο πλαστικο ταμπλω . Κατα τα αλλα καμια ενσταση και τα φρενα που λενε οτι εχουν προβλημα το τοσο το κανουν τοσο
-
Ο χρήστης GeZ έγραψε:
Εμενα παντως να μου επιτρεψετε να εχω μια ενσταση για την ποιοτητα των εσωτερικων πλαστικων καθως τα στηριγματα τους σπανε γελειωδως ευκολα καθως στου θειου μου το Insignia χρειαστηκε να γινει επεμβαση στην κεντρικη κονσολα και στην οθονη λογω σφαλματος USB και τα μισα ποδαρακια τα σπασανε σττο βγαλσιμο. Λεω οκ μλκια μαστορα θα παρουμε αλλα μεσω ebay και με το που ερχονται τα πλαστικα παρατηρουσαμε ποσο λεπτα και μικρα ηταν τα κουμπωματα του που ηταν ενσωματωμενα κιολας για να σε αναγκαζει να αγοραζεις καινουριο πλαστικο ταμπλω . Κατα τα αλλα καμια ενσταση και τα φρενα που λενε οτι εχουν προβλημα το τοσο το κανουν τοσοΠως και δεν επεισες εσυ το θειο να παρει c5 thp?
-
1ον τοτε ηταν η διλιτρη
2ον ηθελε να νοιωσει γερμανικη ποιοτητα (ειναι κατι που μετανιωνει)
3ον απο 40 χιλ το πηρε 29 λογω πολυτεκνειας
4ον θα πηγαινε για C5 για υδρ/κη μονο αλλα η φορολογια σε συνδυασμο με λιγη ιπποδυναμη κλπ εφαγε Χ -
Κάτι και εντυπωσιακό αλλά και αξιοθαυμαστο για την προσεγμένη κατασκευής του.
Στο εντυπωσιακότατο SW, λόγω ενσωμάτωσης των οπίσθιων φωτων στην 5η πόρτα σε περίπτωση που είναι ανοιχτή υπάρχουν άλλα εσωτερικά!!!
Μπράβο στην προσοχή που έδωσαν!
(Edit ... βρήκα επιτέλους μια λογικών διαστάσεων φωτογραφία)
-
Αναγκασμένοι από τους κανονισμούς της ΕΕ ήταν, δεν ήταν δική τους πρωτοβουλία.
-
Δεν το ήξερα! Το είδα live (να αναβοσβήνουν τα alarms) και μου φάνηκε πρωτοποριακό!
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Αναγκασμένοι από τους κανονισμούς της ΕΕ ήταν, δεν ήταν δική τους πρωτοβουλία.Δηλαδη το εχουν και αλλα; δεν το εχω προσεξει...
-
extra βάρος ..........
-
Ο χρήστης bibendum έγραψε:
Δηλαδη το εχουν και αλλα; δεν το εχω προσεξει...
Η Ε.Ε. ορίζει ότι τα φώτα θέσης και τα φλας/αλάρμ πρέπει να είναι εμφανή ακόμα και με το πορτ μπαγάζ ανοιχτό. Για αυτό και όταν η Opel αποφάσισε να κάνει ολόκληρο πίσω μέρος να ανασηκώνεται, αναγκάστηκε να βάλει αυτά τα εξτρά φωτιστικά. Οι περισσότεροι κατασκευαστές απλά αφήνουν τα φωτιστικά στην θέση τους όταν ανοίγει η πόρτα (για αυτό πολλά station έχουν τα πίσω φωτιστικά σώματα στις οπίσθιες κολώνες) και έτσι δεν χρειάζονται 2ο σετ εντός του πορτ μπαγκαζ.
-
Ο χρήστης bibendum έγραψε:
Ούτε εγώ. Τουλάχιστον σε αυτά που έχουν όλοκληρα τα φανάρια στη πόρτα σαν τα Audi Q5, Q7 δεν έχω δει εσωτερικά φανάρια όταν είναι η πόρτα τους ανοιχτή!
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Στο εντυπωσιακότατο SW, λόγω ενσωμάτωσης των οπίσθιων φωτων στην 5η πόρτα σε περίπτωση που είναι ανοιχτή υπάρχουν άλλα εσωτερικά!!!
Πω, πω. Ένα τέτοιο πορτ-μπαγκάζ χρειάζομαι. Το 1ο λεπτό που κοιτούσα τη φωτό νόμιζα ότι τα καθίσματα ήταν ριγμένα!
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Ούτε εγώ. Τουλάχιστον σε αυτά που έχουν όλοκληρα τα φανάρια στη πόρτα σαν τα Audi Q5, Q7 δεν έχω δει εσωτερικά φανάρια όταν είναι η πόρτα τους ανοιχτή!
Στα Q7 αυτα τα φωτα ειναι εκει που βρισκονται οι ανακλαστηρες των φωτων
-
Ο χρήστης DANAOS_master έγραψε:
Πω, πω. Ένα τέτοιο πορτ-μπαγκάζ χρειάζομαι. Το 1ο λεπτό που κοιτούσα τη φωτό νόμιζα ότι τα καθίσματα ήταν ριγμένα!
Πολύ καλό έ??? Εντυπωσιακό και αυτό με τα φώτα αλλά και το τεραστιο πορτ παγκαζ.
Opel Insignia