-
Γι αυτο και δεν κυκλοφορουςαν στα αστικά κέντρα... 'Δυστυχως' για τη δημοσια υγεια εχουν επεκταθεί πολυ, και απο ιδιώτες και ως εταιρικά.
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Μια παραπομπή από το eco news για το πως ο νοτιας μεσα σε μια μερα κατεβασε τα επίπεδα μικροσωματιδιων 45% από την Θεσσαλονικη:
http://www.econews.gr/2014/01/23/thessa ... si-110798/
Φυσικα και τα diesel εκπεμπουν και αυτά co2, απλα λιγοτερο από την βενζινη και αυτό είναι αυτή την στιγμη το στοίχημα για ολο τον πλανητη. Γι' αυτό και θα επαναλάβω ότι παγκοσμια συνεδρια, με αρχηγούς κρατων, λαμβανουν αποφασεις για ποσοστιαια μειωση των εκπομπών του co2 (συνθηκη κιοτο). Τα μικροσωματιδια αφηνονται προς το παρων στους εκάστοτε τοποκους αρχοντες των μεγαλουπολεων, που και αυτοι καλα θα κανουν να μειωσουν τα επίπεδα των μικροσωματιδιων, αναγκαζωντας τις αυτοκινητοβιομηχανίες να πετυχουν χαμηλότερες τιμες μικροσωματιδιων, όπως κανανε με το co2, και όχι με απαγορευση των πετρελαιοκινητων αυτοκινητων γενικως.
Και επισης φυσικα και δεν ευθυνωνται μονο τα βενζινοκινητα για το co2, όπως και δεν ευθυνονται μονο τα πετρελαιοκίνητα για τα μικροσωματιδια. Παρακατω άλλη μια παραπομπή από το eco news και για άλλες πηγες μικροσωματιδιων:http://www.econews.gr/2012/12/18/rypans ... nsi-93658/
Και τα δυο ειδη καυσιμων παραγουν ρυπους. Το diesel είναι πιο καθαρο από co2 και η βενζινη είναι πιο καθαρη από μικροσωματιδια. Το ευχαριστο είναι ότι οι εταιριες δημιουργουν συνεχεια καθαρότερους κινητήρες και βενζίνης και πετρελαιου. Χαιρομε που βλεπω ποσο εχουν κατεβασει το co2 στους βενζινοκινητήρες και πως με διαφορους τροπους μειωνουν τα μικροσωματιδια από τους diesel (παγιδες καυσαερίων, ουρια κλπ), και συνεχιζουν ακατάπαυστα για ακομα καθαρότερους κινητήρες. Ακομα και αυτος ο αντίλογος δειχνη ότι και εμεις οι κάτοχοι αυτοκινητων το ψάχνουμε, ότι μας ενδιαφερη να εχουμε καθαροτερα αυτοκίνητα για το καλο του περιβάλλοντος και για δικο μας καλο. Υπαρχει όμως ένα πρόβλημα.. Εχουμε βγει πολύ και οι mods θα μας ξ@χ@σουν, οποτε εγω τελειωνω εδώ με αυτό το θεμα και παω για .
-
Σωστά είμαστε off - ίσως θα έπρεπε κάποια post να μεταφερθούν. Άλλωστε ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του. Μην ξεχνάμε βέβαια και τη σωστή συντήρηση του diesel που είναι απαραίτητη για να διατηρούνται στα όρια τα μικροσωματίδια, ενώ αμφιβάλλω πόσοι θα αλλάξουν φίλτρο όταν χρειαστεί (στην Ελλάδα τουλάχιστον...), άρα οι εκπομπές ανεβαίνουν. Και βέβαια δε σημαίνει ότι επειδή τα diesel είναι δημοφιλή στην Ευρώπη (βοηθάει η χαμηλή κατανάλωση, άρα άμεσος αντίκτυπος στην τσέπη) το ίδιο ισχύει και στον υπόλοιπο κόσμο.
-
Για να συνεχίσουμε με τα του Kuga, δε νομίζετε ότι έχει μικρό αποθηκευτικό χώρο; Αν θυμάμαι καλά είναι στα 456lt αλλά με kit επισκευής. Με ρεζέρβα κατεβαίνει στα 400 που είναι συγκριτικά πιο λίγο από τον ανταγωνισμό (π.χ. Qashqai) και αντικειμενικά αρκετά μικρός χώρος για αυτοκίνητο της κατηγορίας του.
-
Το πιο παλιό μοντέλο έχει μεγαλύτερο χώρο από ότι θυμάμαι. Είσαι σίγουρος ότι ο χώρος του είναι τόσο μικρός;
-
Κοίτα οι τιμές για τη χωρητικότητα είναι απ' το φυλλάδιο του Kuga που κατέβασα απ' το ford.gr, νομίζω οι πληροφορίες είναι προ facelift αλλά και πάλι δε νομίζω ότι άλλαξε κάτι στο χώρο αποσκευών με το facelift - θα το είχαν αναφέρει.
Επίσης σε σχέση με το παλιό μοντέλο με ένα σύντομο search είδα ότι ο χώρος έχει αυξηθεί 82lt.
-
Είναι για μένα ένα απο τα 3 αρνητικά του, αναλόγως πως κρίνει κάθε ένας τον υπάρχον χώρο. Εγώ θα ήθελα λιιιιιγο μεγαλύτερο αλλά οκ, για τετραμελή οικογεκνεια νομίζω επαρκεί (αν βάλεις και καμια thule από πάνω είσαι σούπερ).
Στα θετικά ότι δεν υπάρχει σκαλοπάτι φόρτωσης και ότι ο τετραγωνος χώρος δίνει πολλές επιλογέςSent from my iPhone using Tapatalk
-
Για πες τα άλλα δύο...
Δε διαφωνώ ότι ο χώρος επαρκεί, διαφωνώ όμως στη λογική λύσεων μπαγκαζιέρας. Να έχω πάρει κανένα μικρό αυτοκίνητο να πω, αλλά σε τέτοια κατηγορία που υποτίθεται ότι ένα απ' τα βασικά χαρακτηριστικά που κοιτάς (που κοιτάω για να είμαι συγκεκριμένος) είναι ο χώρος αποσκευών, αν χρειάζομαι μπαγκαζιέρα σημαίνει ότι δεν πληρεί τα κριτήρια. Αν π.χ. ήθελα πρωταρχικά επιδόσεις δε θα πήγαινα σε SUV αλλά τότε δε θα είχα και τέτοια απαίτηση στους χώρους (καλά εκτός αν μιλάμε για άλλη κατηγορία χρημάτων που δε μιλάμε).
Τέλοσπάντων, γεγονός είναι πως δεν πρόκειται και για πάρα πολύ μικρό χώρο, ειδικά με το kit επισκευής, αλλά αν έχεις και λίγο off road ανησυχίες (που το target group των αγοραστών του θα μπορούσε να έχει - σε λογικά πάντα πλαίσια) καλό είναι να υπάρχει ρεζέρβα οπότε πάμε στα 400lt που είναι μέτριος χώρος. Για ταξίδι με 4μελή οικογένεια μπορεί και να σου φτάσει, μπορεί όμως και όχι. Θα μου πεις κι οι άλλοι δεν προσφέρουν κι 100 λίτρα παραπάνω, σύμφωνοι αλλά το Kuga εξακολουθεί να είναι πίσω σ' αυτό τον τομέα (και δεν είναι και απ' τις φτηνές - αναλογικά πάντα - προτάσεις).
-
Σε σχεση με τον ανταγωνισμό δεν ειπναι ακριβο για αυτά που δίνει.
Τέλος πάντων επαρκεί πιστεύω ο χώρος για 4μελή, μιας και μέσα είναι επιπσης πολυ άνετα! + το οτι μιλάμε για χώρο μεχρι την εταζέρα, αν βάλεις και λίγο παραπάνω πάλι δεν έχεις προβλημα ορατότητας
Τα άλλα 2 μειονεκτήματα είναι η κατανάλωση (στο βενζινοκίνητο 182 4x4) και ότι δεν έχει υποπολλαπλασιασμό σχέσεων στο 4x4 (νομίζω μόνο το trailhawk και το vitara έχουν)
-
Ουτε το trailhawk ουτε το vitara εχουν (για τα καινουρια λεμε).
-
Ο χρήστης makwolf έγραψε:
Ουτε το trailhawk ουτε το vitara εχουν (για τα καινουρια λεμε).Nομίζα ότι το Jeep Active Drive Low που έχει το trailhawk (ή τέλος πάντων το renegade) είναι τέτοιο.
-
Για τον υποπολλαπλασιασμό δεν το θεωρώ ιδιαίτερο μειονέκτημα γιατί πλέον μόνο τα πιο 'καθαρόαιμα' 4x4 τον έχουν, δηλαδή ελάχιστα. Εδώ δεν είχε το Terios π.χ. το Kuga θα έχει;
Από την άλλη θα μπορούσε να έχει ένα 4wd lock - αυτό είναι ένα μείον.
-
Δεν χρειάζεται το lock μιας και κατανέμεται η δύναμη όπου πρέπει, εκτοπς εαν το lock κάνει άλλα πράγματα που δεν το ξέρω.
Θα μπορούσε βέβαια να απενργοποιείται το awd για μικρότερη; κατανάλωση
-
Ο χρήστης skous έγραψε:
Σε σχεση με τον ανταγωνισμό δεν ειπναι ακριβο για αυτά που δίνει.Τέλος πάντων επαρκεί πιστεύω ο χώρος για 4μελή, μιας και μέσα είναι επιπσης πολυ άνετα! + το οτι μιλάμε για χώρο μεχρι την εταζέρα, αν βάλεις και λίγο παραπάνω πάλι δεν έχεις προβλημα ορατότητας
Τα άλλα 2 μειονεκτήματα είναι η κατανάλωση (στο βενζινοκίνητο 182 4x4) και ότι δεν έχει υποπολλαπλασιασμό σχέσεων στο 4x4 (νομίζω μόνο το trailhawk και το vitara έχουν)
Μονο το Subaru xv 1,6 manual εχει κοντα.
Όσο για την κατανάλωση του 182, οτι τεστ εχω διαβάσει γράφει οτι καίει τα αντερα του. -
Ο χρήστης skous έγραψε:
εν χρειάζεται το lock μιας και κατανέμεται η δύναμη όπου πρέπει, εκτοπς εαν το lock κάνει άλλα πράγματα που δεν το ξέρω.Το γεγονός ότι όλα τα σοβαρά τετρακίνητα με πολύ πιο εξελιγμένες τετρακινήσεις (π.χ. Land Rover) μπλοκάρουν το κεντρικό διαφορικό (=lock) σημαίνει ότι παίζει ρόλο.
Όσο για την κατανάλωση του 182, οτι τεστ εχω διαβάσει γράφει οτι καίει τα αντερα του.
Αν το πατήσεις δεν θα κάψει; Αλλά σε αποζημιώνει με το γκάζι του και το γεγονός ότι έχει την γλυκιά λειτουργία της βενζίνης.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
εν χρειάζεται το lock μιας και κατανέμεται η δύναμη όπου πρέπει, εκτοπς εαν το lock κάνει άλλα πράγματα που δεν το ξέρω.
Το γεγονός ότι όλα τα σοβαρά τετρακίνητα με πολύ πιο εξελιγμένες τετρακινήσεις (π.χ. Land Rover) μπλοκάρουν το κεντρικό διαφορικό (=lock) σημαίνει ότι παίζει ρόλο.
Για elaborate. Τι ακριβως κάνει το lock? Κλειδώνει την κατανομή; Αν ναι, αυτο γιατί είναι επωφελές; Δεν είναι πιο 'έξυπνο' να αλλάζει αυτόματα αναλόγως των συνθηκών;
Όσο για την κατανάλωση του 182, οτι τεστ εχω διαβάσει γράφει οτι καίει τα αντερα του.
Αν το πατήσεις δεν θα κάψει; Αλλά σε αποζημιώνει με το γκάζι του και το γεγονός ότι έχει την γλυκιά λειτουργία της βενζίνης.
Και να μην το πατήσεις θα κάψει
-
Ο χρήστης skous έγραψε:
Για elaborate. Τι ακριβως κάνει το lock? Κλειδώνει την κατανομή; Αν ναι, αυτο γιατί είναι επωφελές; Δεν είναι πιο 'έξυπνο' να αλλάζει αυτόματα αναλόγως των συνθηκών;Ναι κλειδώνει την κατανομή, συνήθως στο 50-50. Έτσι είναι βέβαιο ότι ό,τι και να γίνει θα έχουν πάντα κίνηση και οι δύο άξονες με επαρκή ισχύ χωρίς καμία καθυστέρηση στην μεταφορά. Είναι ο καλύτερος τρόπος εξασφάλισης της κίνησης. Το χρησιμοποιούν στρατιωτικά οχήματα, Land Rover, G Wagen και άλλα τέρατα.
Και να μην το πατήσεις θα κάψει
Εξαρτάται τι εννοεί ο καθένα κάψιμο.
-
Ο χρήστης skous έγραψε:
Δεν χρειάζεται το lock μιας και κατανέμεται η δύναμη όπου πρέπει, εκτοπς εαν το lock κάνει άλλα πράγματα που δεν το ξέρω.Θεωρητικά όπως τα λες είναι. Στην πράξη όμως μόνο με το κεντρικό κλείδωμα έχεις σίγουρα 50-50 ροπή μπρος πίσω. Με το AWD αφενώς η εμπλοκή του τροχού γίνεται αφού χαθεί η πρόσφυση (ενώ στο lock η ροπή είναι σταθερά κατανεμημένη), αφετέρου το software δε δουλεύει πάντα όπως θα περίμενες και μπορεί να μη γίνει ιδανικά η κατανομή της ροπής.
Εννοείται και το κλείδωμα δεν είναι πανάκεια - αν ένας τροχός μπροστά και ένας πίσω χάσουν πρόσφυση ακινητοποιήθηκες - ωστόσο υπάρχουν πολλές περιπτώσεις που τουλάχιστον ένας άξονας έχει πρόσφυση και μπορεί να είναι πιο χρήσιμο από σύστημα AWD.
Φυσικά με καλό AWD softwate έχεις επίσης πολύ καλά αποτελέσματα αλλά δε συμβαίνει πάντα κάτι τέτοιο. Και στο κάτω κάτω ας υπάρχει το lock ως επιλογή - όπως στο QQ πχ.
-
Ok, να που μαθαμε και κάτι από το forum
-
Σίγουρα είναι καλύτερα να υπάρχει κλείδωμα αλλά είναι αξιοσημείωτο (με επιφύλαξη αλλά νομίζω ότι έτσι είναι) ότι η Subaru της οποίας η τετρακίνηση κατά γενική ομολογία είναι από τις καλύτερες, δεν έχει δυνατότητα κλειδώματος.
Βέβαια εδώ μιλάμε για μόνιμη τετρακίνηση και κατανομή της ροπής και όχι για 2wd σε 4wd μέσω λογισμικού όπως στα Crossover.
Επίσης, πέρα από την τετρακίνηση για εκτός δρόμου υπάρχουν και άλλα πράγματα πολύ σημαντικά τα οποία πολλές φορές παραβλέπονται από τους αγοραστές. Σε ένα βιντεάκι που είδα τελευταία έλεγαν ότι κατά σειρά σημαντικότητας είναι:
- Λάστιχα μικτής χρήσης
- Ground clearance
- Γωνίες
Τα οποία τα περισσότερα crossover δεν τα έχουν. Πχ πάνω από 20cm clearance έχουν ελάχιστα, ενώ κανένα σχεδόν δεν έρχεται με μικτά λάστιχα.
Και μια ερώτηση σε συνέχεια της παρατήρησης του Timdelay: Εκτός από το 50-50 μπρος-πισω με λοκαρισμα υπάρχει SUV που κατανέμει και μεταξύ των τροχών του ίδιου άξονα;
Ford Kuga