-
Ευχαριστουμε Fanis75!!
-
στην αναμονη...
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Ειχαμε καμια απαντηση σχετικά με την εγγυηση?
Όχι και δεν αναμένω και σύντομα, γιατί είναι πολύ ευαίσθητο θέμα (θα πρέπει με κάποιο τρόπο να μην αδειάσουν και τον επίσημο επισκευαστή) και πιστεύω ότι θα έχει αρκετή συζήτηση μέχρι να μου απαντήσουν.
Αμέσως μόλις έχω απάντηση, θα την ανεβάσω στο φόρουμ.
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Μήπως μια επιστολή στη ford motor Hellas να έδινε τις απαντήσεις που τώρα υποθέτουμε;
Καλή ιδέα (αν και ξέρω από τώρα την απάντηση!)....θα στείλω ένα email, να δούμε εάν θα λάβω απάντηση και τι θα λέει.
To email μόλις έφυγε....αναμένω την απάντηση τώρα!
Η απάντηση όμως θα είναι άκρως δεσμευτική. Δε θεωρώ ότι θα είναι θετική.
Στάλθηκε από το SM-G955F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Η απάντηση 99,9% θα λέει ότι οποιαδήποτε μετατροπή καταργεί την εγγύηση. Δεν έχει σημασία ποιος την κάνει ή που. Μόνη εξαίρεση οι αναβαθμίσεις της mountune που είναι ο επίσημος βελτιωτικός οίκος της Ford. και αυτό με επιφύλαξη γιατί μπορεί ακόμα και αυτές να έχουν ψιλά γράμματα.
Η όποια εγγύηση δίνει ο εγκαταστάτης είναι προφορική και ουσιαστικά σου λέει ότι αν γίνει κάτι θα φροντίσει να το περάσει αυτός ως βλάβη εντός εγγύησης. Οπότε όπως καταλαβαίνετε η εγγύηση έχει άμεση σχέση με το 'βάρος' του εγκαταστάτη. Εγώ προσωπικά θα προχωρήσω στο μέλλον γιατί το αυτοκίνητο το έχω αγοράσει από αυτούς και κάνει τα service του επίσης εκεί.
Οι αναβαθμίσεις αυτές είναι κονσέρβα, δηλαδή παίζουν μέσα στα 'ασφαλή' όρια του κατασκευαστή. Γιαυτό και δεν κάνουν και δυναμομέτρηση, διότι δεν φτιάχνουν το πρόγραμμα πάνω σε ένα αμάξι με μετατροπές και αναβαθμίσεις. Ως εκ τούτου η επικινδυνότητα είναι πάρα πολύ μικρή. Μόνο αν υπάρχει κάποιο κατασκευαστικό λάθος (πχ στην τουρμπίνα) ή το σκίζεις κάθε μέρα όλη μέρα, θα δημιουργηθεί πρόβλημα.
-
Συμφωνω 100% με τον infide1!!
Προφορικη εγγυηση και βασιζομαστε στην καλη θεληση του εγκαταστατη και την καλη σχεση που θ εχει με την FMH, ωστε να τον καλυψουν.
-
Γιατι ψαχνετε για remap?
δεν αποδιδει καλα ο κινητηρας?
150 βενζινη δεν ειναι οκ?
-
Για το ντιζελακι μιλάμε με τα 120
-
Re: Ford Kuga
Νέα δημοσίευσηαπό Sugarman1975 » 16 Μαρ 2018 09:51Για το ντιζελακι μιλάμε με τα 120
αα οκ!
-
Σορρυ προκαταβολικά για το σεντόνι...
Ξεχασα να αναφέρω πως μου ανεφερε ο υπεύθυνος που έκανε το remap ότι αν σε μελλοντικό software update της PCM από πλευράς οποιουδήποτε συνεργείου Ford διαγραφεί το remap να του το παω και θα μου το ξαναπεράσει δωρεάν (να αναφέρω εδώ ότι το ίδιο μου ανέφερε και ο έταιρος βελτιωτής αλλά με κόστος 50€ την φορά....).
Επίσης μου είπε ότι αν τυχόν υπάρξει αναφορά αστοχίας ή χρήζει αλλαγής κάποιας παραμέτρου ή υπάρξει κάποιο update απο την Rica/ή από παρατήρηση χρήσης από πελάτη τους θα με φωνάξουν και θα εφαρμόσουν δωρεάν την όποια αλλαγή απαιτείται (αν και από ό,τι μου ανέφερε είναι σπάνιο να γίνει κάτι τέτοιο καθώς είναι δοκιμασμένη μετατροπή εντός ορίων ανοχής και δεν έχει δημιουργηθεί πρόβλημα)...
Ασφαλώς αναλαμβάνοντας το όποιο ρίσκο από πλευράς μου με το θέμα της εγγύησης προχωρώντας στην βελτίωση αυτή (και με βάση τα όσα συζήτησα μαζί του και όσα γραπτώς κρατάω από την επικοινωνία με τον εν λόγω αντιπρόσωπο) του κατέστησα σαφές ότι θα πηγαίνω για service μόνο σε αυτόν για να έχω και τις αποδείξεις στην περίπτωση 'στραβής' αλλά και για να μπορώ σε κάθε service να λέω ανοικτά εξαρχής ότι υπάρχει το remap (κάτι που δεν θα έκανα αν πήγαινα αλλού) ώστε να το λαμβάνουν υπόψη τους σε ότι update χρειαστεί από την Ford.Τώρα όσον αφορά τις περαιτέρω εντυπώσεις μου από το remap (αφαιρώντας όσο μπορώ το placebo effect που αρχικά πιστεύω πώς λιγουλάκι το έχω) :
α) το αυτοκίνητο είναι γρηγορότερο με όλες τις σχέσεις αλλά μου έκανε εντύπωση πόσο καλύτερα τραβάει με 5η και 6η σε επιτάχυνση από τις 2000 στροφές και πάνω
β) το ξαναγραψα αλλα πλέον οι στροφές (εδικά με 2-4η) δεν ανεβαινουν αργά σαν diesel αλλά προσομοιάζει βενζινοκινητηρα στον χρόνο που αρπάζει
γ) η αύξηση της ροπής είναι εμφανής και εκεί που ψοφούσε στις 2700-2900 τώρα τραβαει σαφώς καλύτερα και μέχρι τις 3000-3300στοφές
δ) η αύξηση της ιπποδύναμης δεν ξέρω πώς αλλιώς μπορώ να την καταλάβω αλλά θεωρώ ότι από πριν που έπιανε τελική γύρω στα 182-185 είδα μέχρι και 190 κοντέρ (και νομίζω είχε και λίγο ακόμα)....
ε) δεν κάνω ποτέ κόντρες αλλά το αυτοκίνητο σε γαργαλάει να πηγαίνεις ένα τσικ γρηγορότερα και κυρίως οι εν κινήσει επιταχύνσεις είναι πολύ καλύτερες
στ) κατανάλωση στα 140κμ που έχω κάνει παραμένει σχεδόν ίδια και κινούμενος αρκετά γρηγορότερα από πριν (εχω δει 0,1 μείωση ουσιαστικά και αυτό μου έχει κάνει εντύπωση αλλά νομίζω το έχει εξηγήσει καλά ο Ace προηγουμένως ...)
ζ)θόρυβος μηχανής ίδιος με πριν καμία αλλαγήΌ,τι άλλο έχετε απορία ή έχετε σκεφτεί και θέλετε να το τσεκάρω μου λέτε
-
Ο χρήστης lefteris-g έγραψε:
Γιατι ψαχνετε για remap?δεν αποδιδει καλα ο κινητηρας?
Για μερικούς -όπως εγώ- 'τίποτα δεν είναι ποτέ αρκετό'
-
Ο χρήστης the_ace έγραψε:
Γιατι ψαχνετε για remap?
δεν αποδιδει καλα ο κινητηρας?
Για μερικούς -όπως εγώ- 'τίποτα δεν είναι ποτέ αρκετό'
Θα συμφωνησω απολυτα με τον the_ace καθως ειχα honda civic typer το οποιο εγινε τουρμπο και εφθασε τα 800 αλογακια πανω κατω. Ποτε δεν ειναι αρκετο...
Στο θεμα του κουγκα παντως στα 150 αλογα μπροστα κινηση παει σχετικα καλα το αμαξι αλλα το 180ρι 4κινητο και αυτοματο τα θελει τα 5 κιλακια ροπη
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Ο χρήστης Sera2008 έγραψε:
Ό,τι άλλο έχετε απορία ή έχετε σκεφτεί και θέλετε να το τσεκάρω μου λέτεΗ τελική δεν θα έχει αλλάξει δραματικά, λόγω μικρής αύξησης της ιπποδύναμης, αν και μπορείς να επέμβεις στο κόφτη (αν θες) εφόσον πλέον υπάρχει αρκετή ροπή εκεί ψηλά ώστε να σπρώξει πιο βαθιά στα κόκκινα. Αλλά όπως λες, το βασικό 'υπέρ' του συγκεκριμένου remap είναι ότι γεμίζει πολύ περισσότερο η μεσαία περιοχή, βελτιώνοντας αρκετά τις ενδιάμεσες επιταχύνσεις.
Η 'εκμάθηση' που λένε είναι βασικά να γεμίσουν με τις νέες τιμές τα long-term trims, δεν νομίζω ότι θέλει τόσα πολλά χλμ, αλλά μικρή σημασία έχει αυτό. Η οικονομία όντως θα προέλθει από τους χάρτες closed-loop, και θα την δεις κυρίως σε μεγάλες διαδρομές (π.χ. ταξίδι Ε.Ο.) όπου η μέση κατανάλωση θα έχει προκύψει ακριβώς από αυτούς, τους cruising χάρτες δηλαδή.
Καλορίζικο (ξανά) !!!
-
Ευχαριστώ πολύ Ασσε!!
-
Δέκατη έκτη μέρα αναμονής μίας και το αμάξι έχει παραγγελθεί από πρώτη τού μήνα και έχει αποπληρωθεί από 28 Φεβρουαρίου...Λέω την ερχόμενη εβδομάδα να αρχίσω να ενοχλώ...Πόσες μέρες έκανε να έρθει το αμάξι σάς από την μέρα πού έγινε η παραγγελία;Μιλάμε για ετοιμοπαραδοτο
-
Ο χρήστης negro 1980 έγραψε:
Δέκατη έκτη μέρα αναμονής μίας και το αμάξι έχει παραγγελθεί από πρώτη τού μήνα και έχει αποπληρωθεί από 28 Φεβρουαρίου...Λέω την ερχόμενη εβδομάδα να αρχίσω να ενοχλώ...Πόσες μέρες έκανε να έρθει το αμάξι σάς από την μέρα πού έγινε η παραγγελία;Μιλάμε για ετοιμοπαραδοτοΥπομονη φιλε 22 μερες εκανε σε μενα.
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
22καλά είναι εγώ έχω βάλει με το μυαλό μού να αρχίσω να διαολιζομαι μετά τις 28...Μετά θα γίνει πολεμος θα μετανιώσουν πού με κάνανε πελάτη
-
2 μηνες εκανε εμενα, αλλα μπήκε παραγγελία. Απο την ωρα που εφτασε Ελλάδα, ηταν ετοιμο προσπαραδοση σε 12 ημέρες.
Υπαρχουν και «ετοιμοπαραδοτα» εννοώντας οτι εχουν ηδη παραγγελθει και ειναι στον δρόμο αλλά δεν εχουν φτασει ακόμα Ελλάδα, οπότε αυτά καθυστερούν λίγο παραπάνω απο τα ετοιμοπαράδοτα που ειναι στο τελωνείο.
-
Ο χρήστης negro 1980 έγραψε:
Δέκατη έκτη μέρα αναμονής μίας και το αμάξι έχει παραγγελθεί από πρώτη τού μήνα και έχει αποπληρωθεί από 28 Φεβρουαρίου...Λέω την ερχόμενη εβδομάδα να αρχίσω να ενοχλώ...Πόσες μέρες έκανε να έρθει το αμάξι σάς από την μέρα πού έγινε η παραγγελία;Μιλάμε για ετοιμοπαραδοτοΕτοιμοπαράδοτο (ήταν Ελλάδα δηλαδή), και το παρέλαβα μετά από 16 μέρες ακριβώς.
-
Το δικό μου το πήρα σε 2 μέρες λόγω γνωριμίας στον τελωνειακό στη Μαγουλα.
Ford Kuga