-
Και μετά παραπονούμαστε που δεν έχουμε συγκοινωνίες της προκοπής που τα δρομολόγια είναι αραιά κτλ. Για μένα το μόνο που είναι λάθος στις τελευταίες κινήσεις τιμολόγησης των εισητηρίων (που αν παρατηρήσει κανείς πριμοδοτούν πολύ την κάρτα πλέον) είναι το εισητήριο απλής διαδρομής στο 1.2 που είναι πολύ κοντά στο ενιαίο του 1.4 (Μιλάω για Αττική) η απλή διαδρομή με ένα μέσο θα έπρεπε να είναι στα επίπεδα του μισού εισητηρίου 0.7 (θα μπορούσε να είναι και κοινό εισητήριο που να χρησιμοποιείται σαν ενιαίο αν έχεις το απαραίτητο δικαιολογητικό και σαν απλής διαδρομής αν δεν το έχεις).
Αντίθετα με τα διόδια που υπάρχει μια λογική σε κάποιες περιπτώσεις (λχ Αθηνών Πατρών που δεν καλύπτει τις προδιαγραφές, η προπληρωμή μελοντικής υπηρεσίας) το κίνημα δεν πληρώνω στις συγκοινωνίες είναι αστήριχτο ηθικά απο όλες τις μεριές όπως και η φοροδιαφυγή κτλ. Για μένα η αριστερά αν θέλει να κάνει πραγματικά μια διαμαρτυρία ας κάνει τα εξής : ας συγκροτήσει μια επιτροπή που με ειδικούς και δικαστική συνδρομή θα τεκμηριώσει οτι το χρέος ή ένα μέρος του είναι επαχθές (λόγω δοροδωκιών, παράνομου πολιτεύματος (χούντα) κτλ ) και επομένως δεν πρέπει να πληρωθεί (Υπάρχει ιστορικό προηγούμενο που έχει κερδίσει μια αφρικανική χώρα αντίστοιχη υπόθεση ενάντια στη Παγκόσμια Τράπεζα και το ΔΝΤ) επίσης να παραιτηθούν όλοι οι αριστεροί βουλευτές (Συριζα και ΚΚΕ) των προνομίων τους και των υπαλλήλων που δικαιούνται και τα λεφτά να διατεθούν είτε σε κοινωφελείς σκοπούς είτε σε ανέργους είτε για το χρεος κτλ. Αλλιώς απλώς είναι άλλο ένα γρανάζι του συστήματος που δήθεν πολεμούν.
-
Ο χρήστης fastmanakos έγραψε:
Στο επίθετο έχει βάλει για πρώτο γράμμα αντί για Κ, Χ ενώ στην διεύθυνση το γάμησε και ψόφησε καθώς παρέλειψε τα 3 πρώτα γράμματα και έκανε και λάθος τον αριθμό.Άρα τί λές;Να με φοβήσει αυτό με το επίθετο;Α επίσης μέσα στο πάσχα μετακομίζω.Μήπως είμαι τυχερός;Πανε στη σχολη και παρε καινουργιο πασο,πες οτι το χασες και θα σου δωσουν αλλο οποτε εισαι καλυμενος εκτος αν η τζιφρα σου ηταν καμια καλλιτεχνικη.
-
Πανε στη σχολη και παρε καινουργιο πασο,πες οτι το χασες και θα σου δωσουν αλλο οποτε εισαι καλυμενος εκτος αν η τζιφρα σου ηταν καμια καλλιτεχνικη.
Το σκέφτηκα να σου πώ την αλήθεια.Η υπογραφή που κολλάει;
-
Αμα ειναι καμια δυσκολη και σε βρουν δυσκολα θα την αμβισβητησεις ενω αν ειναι καμια τυπικη δεν χρειαζεται να σκας καθολου.
-
fastmanakos ,ας σου πω και την δικη μου αποψη και ελπιζω να σε βοηθησει...
Το ότι η δνση κατοικιας ειναι λανθασμενη δεν ειναι σημαντικο στοιχειο...Απλα σε αυτη την διευθυνση ο ΟΑΣΘ θα σου στειλει μια επιστολη απο τον δικηγορο του οταν παρελθουν οι προθεσμιες πληρωμης ,με την οποια θα σε καλει να πληρωσεις το προσαυξημενο προστιμο αλλιως θα εχει την δυνατοτητα να ασκησει αγωγη σε βαρος σου για εισπραξη του προστιμου...Αυτο σημαινει οτι θα πληρωσεις και τα δικαστικα εξοδα...Τωρα παιζει και ρολο αν εχεις περιουσιακα στοιχεια στο ονομα σου...ΙΧ,ακινητα κλπ...Παντως δεν ξερω αν πραγματι ο ΟΑΣΘ εκτελει την δικαστικη αποφαση και κανει κατασχεσεις για να εισπραξει το προστιμο...εδω αναγραφεται αναλυτικα η διαδικασια για την επιβολη και εισπραξη του προστιμου http://www.oasth.gr/service/tickets-check.php
Αν το επιθετο σου ειναι λαθος,τοτε ισως να μην βρουν ποιος εισαι...
Το οτι τα φοιτητικα πασα γραφουν ΟΑΣΑ δεν παιζει ρολο,ετσι ειναι μια ζωη,απλα ο ΟΑΣΑ φαινεται τα εκδιδει και απο εκει τα παιρνουν τα ΑΕΙ και ΤΕΙ...Ακομα και ο αριθμος του πασο δεν παιζει ρολο...Απλα επειδη ειναι δημοσιο εγγραφο,ο ελεγκτης τον σημειωσε ωστε να επιβεβαιωνει τα στοιχεια σου που ησουν τυχερος και το επωνυμο σου το εγραψε λαθος!!!
Βασικα,εχεις σκοπο να πληρωσεις το προστιμο?Αλλα δεν αξιζει για 0,40ευρω να μην κοβετε εισιτηριο οι φοιτητες..Εκτος και αν συνηδητοποιημενα δεν επιθυμεις να πληρωνεις... -
Στο επίθετο έχει βάλει για πρώτο γράμμα αντί για Κ, Χ ενώ στην διεύθυνση το γάμησε και ψόφησε καθώς παρέλειψε τα 3 πρώτα γράμματα και έκανε και λάθος τον αριθμό.Άρα τί λές;Να με φοβήσει αυτό με το επίθετο;Α επίσης μέσα στο πάσχα μετακομίζω.Μήπως είμαι τυχερός;Καλά, άμα έχει κάνει λάθος και την οδό και τον αριθμό, ξέχνα το. Εγώ δεν θα ανησυχούσα. Εφόσον το μόνο που έχει είναι λάθος επώνυμο (1 γράμμα), τελείως λάθος οδό και αριθμό και έναν αριθμό πάσου ΟΑΣΑ (όχι τρίπτυχο έτσι; ) δεν υπάρχει θέμα ανησυχίας. Ας πρόσεχε.
-
Έβαλε αντί για Κ Χ, όμως ο τύπος μπορεί απλά να γράφει έτσι το Κ και να το περάσει κανονικά μετά στο σύστημα...
So... beware...
-
Κοιτάξτε παίδες.Η οδός και ο αριθμός καμία σχέση.Μέσα στο πάσχα μετακομίζω έτσι κι αλλιώς.Το επίθετο λάθος το πρώτο γράμμα αλλά δεν είναι ότι κάνει έτσι το Κ με ρώτησε με Κ ή με Χ και είπα με Χ .Δέν είναι ότι δεν έβγαλα εισητήριο είναι ολόκληρη ιστορία γι αυτό σπάζομαι.Είχα εισητήριο απλά απο απροσεξία το ξέχασα-μου έπεσε στο προηγούμενο λεωφορείο (52).Κ με το που με γράφει ο ελεγκτής μετά μου λένε πάνω απο 5 άτομα (καλά δεν τον είχες δεί να μας πείς να σου δώσουμε ένα).Γενικά πολύ μαλακία σκηνικό.Είναι και το ότι είμαι αρκετά πιεσμένος οικονομικά τις τελευταίες μέρες για να σκάσω και 25 'μαμησιάτικα' στον ΟΑΣΘ.Σαν να τα βάζω φωτιά και να τα καίω μου φαίνεται.Άρα που καταλήγουμε;Ότι λόγω διεύθυνσης κλπ δεν παίζει να με βρούν ή i am fucked?
ΥΓ: έχω πρόβλημα με τις υπογραφές.Κάθε φορά κάνω μια διαφορετική μουτζουρίτσα πράγμα που δεν νομίζω να μου βγεί σε καλό στο μέλλον.
-
Αν το επιθετο ειναι λαθος και δεν μπορεσουν να σε ταυτοποιησουν σαν υπαρκτο προσωπο,τοτε εισι τυχερος και την γλιτωσες...
π.χ..Αν σε λενε Βουδουρη και ο ελεγκτης ακουσε και εγραψε Μπουντουρη,τοτε αλλος ειναι ο παραβατης!! -
Αν το επιθετο ειναι λαθος και δεν μπορεσουν να σε ταυτοποιησουν σαν υπαρκτο προσωπο,τοτε εισι τυχερος και την γλιτωσες...
π.χ..Αν σε λενε Βουδουρη και ο ελεγκτης ακουσε και εγραψε Μπουντουρη,τοτε αλλος ειναι ο παραβατης!!Aν με λένε παπαπέτρου βασίλη και έγραψε Χαπαπέτρου βασίλη;τέτοια φάση έγινε
-
Ναι...αλλα επειδη το παπαπετρου ειναι πιο συνηθισμενο απο το χαπαπετρου,ισως να το βρουν..τι να σου πω δεν ξερω...
Τι λες να κανεις?Γιατι ειναι κριμα αν περασουν οι προθεσμιες και αυξηθει το προστιμο...Τζαμπα γαμησιατικα θα πληρωνεις... -
Ναι...αλλα επειδη το παπαπετρου ειναι πιο συνηθισμενο απο το χαπαπετρου,ισως να το βρουν..τι να σου πω δεν ξερω...
Τι λες να κανεις?Γιατι ειναι κριμα αν περασουν οι προθεσμιες και αυξηθει το προστιμο...Τζαμπα γαμησιατικα θα πληρωνεις...Όντως αυτό φοβάμαι κι εγώ.Άσε που το επίθετό μου με Χ ούτε στο google δεν εμφανίζεται σε πετάει κατευθείαν με Κ... Αλλά απ την άλλη πώς θα με βρούν;Μπλέκονται με αστυνομίες ταυτότητες κλπ;Ρέ γαμώτο με τον κωλοοάσθ
Α Άσχετο δεν μπορώ άν κάποια στιγμή με αναζητήσουν και τελικά με βρούν να πώ 'έχασα το πάσο εδώ και κανα 6μηνο' και άλλωστε όπως είπα ότ ναναι υπογραφή έβαλα.
-
Όμως λογικα θα ζητησουν καποιο εγγραφο,π.χ απωλειας στην αστυνομια ή στη σχολη,που να πιστοποιει οτι το πασο το ειχες χασει πριν μηνες και προφανως καποιος που το βρηκε το χρησιμοποιουσε....
-
Τι λες να κανεις?Γιατι ειναι κριμα αν περασουν οι προθεσμιες και αυξηθει το προστιμο...Τζαμπα γαμησιατικα θα πληρωνεις...Όντως αυτό φοβάμαι κι εγώ.Άσε που το επίθετό μου με Χ ούτε στο google δεν εμφανίζεται σε πετάει κατευθείαν με Κ... Αλλά απ την άλλη πώς θα με βρούν;Μπλέκονται με αστυνομίες ταυτότητες κλπ;Ρέ γαμώτο με τον κωλοοάσθ
Α Άσχετο δεν μπορώ άν κάποια στιγμή με αναζητήσουν και τελικά με βρούν να πώ 'έχασα το πάσο εδώ και κανα 6μηνο' και άλλωστε όπως είπα ότ ναναι υπογραφή έβαλα.
Ακουσα οτι εχουν προσλαβει τον Τσακ Νορις στην γραμματεια οποτε ξερει ηδη ποιος εισαι
-
Βοηθάτε μάγκες.Κανένας που να χει βρεθεί σε αντίστοιχη περίπτωση;
-
Κοιτα ο ελεκτης έκανε πολύ καλά και σε έγραψε... δεκτόν; δεκτον
Δώσε τώρα τα 25 και σταμάτα την γκρίνια, γιατί μπορεί να σε βρούν και να πληρώσεις πολλά περισσότερα μετά.
Τόσο απλό. -
Aμα ηταν απο μ@λ@κια του οασθ,πχ δεν χτυπουσε το συγκεκριμενο εκδοτηριο ποιος ο λογος να το πληρωσει???Αν το κανε σκοπιμα η αδιαφορησε το ΟΚ να το πληρωσει.Εγω πχ το καλοκαιρι που την εφαγα δεν ηθελα να το πληρωσω γιατι μεσα στην καψα το κλιματιστικο δεν δουλευε και με το που μπηκα πηγα κατευθειαν στο παραθυρο χωρις να σκεφτω το εισιτηριο(στο χερι το χα αλλα που μυαλο,μου διεφυγε τελειως) αλλα αντε να τους το εξηγησεις,και οχι μονο αυτο αλλα δεν εγραψε ημερομηνια και πληρωσα το διπλο γιατι στα γραφεια λεγαν πως ηταν καταχωρημενο πριν το δεκαημερο.
-
@ panos2171
Υποθέτω ότι αν μπεις σε ταξί χωρίς κλιμαστισμό δεν θα πληρώσεις στην Θεσσαλονίκη....
-
Πάνο, ο φίλος, λέει ότι είχε εισιτήριο και από απροσεξία το ξέχασε στο προηγούμενο λεωφορείο.
Ο ελεγκτής πως μπορεί να το ξέρει αυτό.
Έχεις εισιτήριο; Ναι – καλός.
Έχεις εισιτήριο; Όχι – πρόστιμο.
Απλό, κατανοητό και λογικό!Πολύ καλά έκανε!
Είναι μαλακία να πληρώσεις 25 ευρώ από το πουθενά; Φυσικά και είναι, αλλά στην τελική να μην ξέχναγες το εισιτήριο.
Αν προσπαθείς να την σκαπουλάρεις για 25 ευρώ, ενώ έχεις κάνει μαλακία εσύ... τι θα κάνεις αργότερα αν έρθει κάτι άλλο; ε;
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
@ panos2171Υποθέτω ότι αν μπεις σε ταξί χωρίς κλιμαστισμό δεν θα πληρώσεις στην Θεσσαλονίκη....
Δεν σου είπε πως επειδή δεν είχε κλιματισμό το αστικό, δεν ήθελε να ακυρώσει το εισιτήριο. Αν κατάλαβα καλά, πήγε πρώτα να ανοίξει παράθυρο και στο μεταξύ τον τσίμπησε ο ελεγκτής.
Περι εισιτηρίων λεωφορείων