-
Η λογική η δική μου είναι κάνεις επιθυμητό το μέσο και να αναδείξεις τα πλεονεκτήματα του .
Και η χαμηλή τιμή γιά τους συχνούς χρήστες είναι σωστή πολιτική .
Δεν μπορεί η μηνιαία κάρτα να κοστίζει 45 ευρώ δηλαδή 38 διαδρομές του 1,20 , την στιγμή που ο εργαζόμενος χρειάζεται 42 μέσα στον μήνα και κατά μέσο όρο 480 το χρόνο . Δηλαδή αν έβγαζε εισιτήριο θα του κόστιζε 580 ευρώ και θα το έδινε σταδιακά χώρια τα τυχερά , όπως κατέβασμα με συνάδελφο κλπ .Από την άλλη μεριά δεν καταλαβαίνω γιατί δεν πρέπει να είναι ακριβότερο το δημόσιο μέσο όπου είναι καλύτερο από το ιδιωτικό , όπως το ιντερσίτι στον βόρειο άξονα που είναι ταχύτερο , ασφαλέστερο και πιό άνετο από το ΚΤΕΛ .
Εντάξει γενικά δεν διαφωνούμε κάπου , αλλά οι περισσότεροι έχουν κολλήσει λαικισμό και αυτό είναι το πρόβλημα .
-
Είπμα εη λύση είναι μία. Τουρνικέ και oyster card.
Ξέρετε πόσοι γενικά δεν πληρώνουν εισητήριο; Εγώ υπολογίζω κάπου το 60% των ατόμων που χρησιμοποιούν ΜΜΜ
--
Sent from my iPhone using Tapatalk -
Ξεκαρφωτο των Φώτων βγηκαν οι ελεγκτες και τσακωσαν καμποσους. Βασικα στις γραμμες αεροδρομιου ωπου εκανα βολτα οι μονοι που δεν χτυπαγαν εισιτηριο ηταν οι Κυπριοι και ολοι κανανε τους ασχετους και βριζανε κιολας . Στο τελος εγινε η τσεπη τους κατα 60€ ποιο ελαφρια
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
'Μείωση παρουσιάζεται στις πωλήσεις εισιτηρίων κατά 5% το 2010. Σημαντική μείωση της κίνησης παρατηρείται σε περιοχές όπως η Καισαριανή, Δραπετσώνα ενώ αύξηση σε περιοχές όπως Φιλοθέη, Γλυφάδα'.
Η Καισαριανη εχει απο περυσι δωρεαν δημοτικη συγκοινωνια.
-
Ο χρήστης efthymis έγραψε:
'Μείωση παρουσιάζεται στις πωλήσεις εισιτηρίων κατά 5% το 2010. Σημαντική μείωση της κίνησης παρατηρείται σε περιοχές όπως η Καισαριανή, Δραπετσώνα ενώ αύξηση σε περιοχές όπως Φιλοθέη, Γλυφάδα'.
Η Καισαριανη εχει απο περυσι δωρεαν δημοτικη συγκοινωνια.
Η Δημοτικη Συγκοινωνια δενγινεται να εχει κομιστρο , οσοι Δημοι εχουν την εχουν δωρεαν. Πηγε να βαλει εισιτηριο η Δημοτικη Συγκοινωνια Αμαρουσιου αλλα δεν τους περασε
-
@ Thomas_C200K
Με ποια λογική η Δημοτική Συγκοινωνία δεν έχει κόμιστρο. Να μην πληρώνουν οι Δημότες το καταλαβαίνω (τα πληρώνουν μέσω των Δημοτικών τελών). Γιατί να μην πλήρωνω εγώ?
Όπως και να έχει εμπρός στην πολιτική των υπαλλήλων του ΟΑΣΑ που πραξικοπηματικά σήμερα αποφάσισαν να κλείσουν τα μηχανάκια ακύρωσης (γιατί άραγε?) αυτό είναι πταίσμα. Σήμερα ο τουρίστας που θα πάρει τα ΜΜΜ για το αεροδρόμιο θα απολαύσει μετακίνηση δωρεάν.
Μπράβο και εις ανώτερα.....
-
Καλησπερα κ απο μενα!
εχω καποιες ενστασεις σχετικα με τις αποψεις καποιων (οι οποιες φυσικα και ειναι σεβαστες) κ ειπα να συμμετασχω στην κουβεντα.
διαβαζω για την αναγκη-συμφωνα με καποιους-αυξησης της τιμης των εισιτηριων (οπως και θα γινει δηλαδη) και εχω την εξης απορια.γιατι?
ειμαι καθημερινος χρηστης των ΜΜΜ (αν κ εχω αυτοκινητο) και ειλικρινα δεν μπορω να βρω εναν λογο που να δικαιολογει την οποιαδηποτε αυξηση.οχι τιποτα αλλο,αλλα με αυτα που λενε μου δινουν την εντυπωση οτι απλα δεν χρησιμοποιουν ποτε τα Μεσα.αλλιως δεν γινεται να διατυπωνεις τετοιες αποψεις.
Οι τιμες των μηνιαιων καρτων κυμαινονται κατα τη γνωμη μου σε καλα επιπεδα,αλλα δε νομιζω οτι δικαιολογουνται αυξησεις απο τη στιγμη που για εμενα προσωπικα δεν θα αλλαξει τιποτα στην καθημερινοτητα μου στα Μεσα.ουτε καθαροτερα λεωφορεια θα εχω,ουτε μεγαλυτερη αξιοπιστια στη συχνοτητα δρομολογιων,ουτε και θα αλλαξει κατι αλλο γενικοτερα.
οποτε προς τι οι αυξησεις?μαλλον για το επιπλεον χρημα που προσδοκουν.
επισης εχει σκεφτει κανεις τι αυξησεις εχουν γινει στα εισιτηρια τα τελευταια χρονια?
πριν 2 χρονια το φοιτητικο εισιτηριο κοστιζε 0.20 ευρω.για ενα διαστημα αυξηθηκε η τιμη του στα 0.25 ευρω και μετα εγινε ενιαιο 0.50 ευρω.σε 2 χρονια αυξηση πανω απο 100% και εχουμε ακομα.
αυτο ακουγεται λογικο?
την ιδια ωρα που σε ολα τα αγαθα αυξανονται οι τιμες και ταυτοχρονα εχουμε μειωσεις μισθων.
εμενα φετος (αν ολα πανε καλα! ) τελειωνει η φοιτητικη μου ζωη.ο βασικος μισθος εχει πεσει στα 530 ευρω για νεο εργαζομενο.ακουγεται λογικο να πληρωνω 50 ευρω για τη μεταφορα μου με τα ΜΜΜ?
οπως ειπε και καποιος αλλος τα ΜΜΜ ειναι αναγκη και οχι πολυτελεια και οι τιμες πρεπει να διαμορφωνονται με βαση το βασικο μισθο,επιδομα ανεργου του ΟΑΕΔ κλπ κ οχι με βαση το 'ποσα χρηματα μας λειπουν'.
συστηματα παταξης της εισιτηριοδιαφυγης υπαρχουν.το θεμα ειναι κατα ποσο θελουν να εφορμοστουν.
εδω στο Λονδινο που ειχα παει,καποια λεωφορεια που επαιρνα,ολοι οι επιβατες εμπαιναν απο την πορτα του οδηγου.ειχαν μεν την ηλεκτρονικη-μαγνητικη καρτα αλλα εμπαιναν ολοι απο μπροστα.μια χαρα συστημα κ ελαχιστη καθυστερηση.
το θεμα -κατ' εμε- στην Ελλαδα ειναι η μη διαθεση οργανωσης των αστικων συγκοινωνιων.
οποιος εχει ταξιδεψει στην Ευρωπη θα εχει διαπιστωσει οτι εκει δινεται προτεραιοτητα στα ΜΜΜ,ακολουθουν οι πεζοι και επειτα το αυτοκινητο.σε μερικες περιπτωσεις σε κανουν να αγανακτεις αν χρησιμοποιεις αυτοκινητο αντι των ΜΜΜ.στην Ελλαδα συμβαινει το ακριβως αντιθετο.σε κανουν να αγανακτεις που παιρνεις τα ΜΜΜ,δινοντας τον απαραιτητο ζωτικο χωρο στο αυτοκινητο.
οταν αλλαξει αυτη η νοοτροπια,ας ερθουν να μας πουν για αξιοπρεπη ΜΜΜ,για αναγκη αναπτυξης των συγκοινωνιων,για 'πρασινη' μετακινηση και κουραφεξαλα.
λενε μονο για να λενε.
οποτε εγω προσωπικα,οχι δεν δικαιολογω καμια μα καμια αυξηση.
ζητω συγνωμη αν ακουγομαι καπως απολυτος και προφανως δεν εχω διαθεση να θιξω και να προσβαλω κανεναν.κουβεντα κανουμε,αλλα τωρα τα πηρα! -
45€ τα οποια και θα ΑΠΟΣΒΕΣΕΙΣ με την μετακινηση σου στην δουλεια, την σχολη, την διασκεδαση! Με το αυτοκινητο ποσα θες για ολο τον μηνα??
-
Ο χρήστης Thomas_C200K έγραψε:
45€ τα οποια και θα ΑΠΟΣΒΕΣΕΙΣ με την μετακινηση σου στην δουλεια, την σχολη, την διασκεδαση! Με το αυτοκινητο ποσα θες για ολο τον μηνα??Κάτσε Θωμά γιατί μπορώ να σου δώσω ένα μικρό παράδειγμα που δείχνει το πόσο αξίζει το κόπο να είσαι λαμόγιο στην Ελλάδα.
Οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΑ αποφάσισαν να κρατούν κλειστά τα ακυρωτικά μηχανήματα από τις 5 ως τις 8 το πρωί. Αυτό σημαίνει ότι αν αυτό συνεχιστεί όλο το μήνα για έναν εργαζόμενο που δεν έχει κάρτα το κόστος θα είναι 1Χ22 = 22 € έναντι 2Χ22 = 44€ και το κόστος της κάρτας είναι 35€. Εγώ δηλαδή που πλήρωσα την κάρτα θα βρεθώ να πληρώνω περισσότερο....
Η !α!ακία σε όλο της το μεγαλείο....
ΥΓ. Ο Μάνος μιλά πολύ και μιλά χωρίς λόγο. Αυτό γιατί όταν ήταν υπουργός όλα όσα έλεγε δεν τα έπραττε τότε. Σήμερα τι θέλει.....
-
Εγώ πάντως το πρωί γύρω στις 8:20 για αεροδρόμιο χτύπησα κανονικά το εισιτήριό μου στην ακυρωτική.
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Εγώ πάντως το πρωί γύρω στις 8:20 για αεροδρόμιο χτύπησα κανονικά το εισιτήριό μου στην ακυρωτική.Αν δεν απατωμαι ηταν μεχρι τις 8 το πρωι
@ christos.dimou Η σκεψη για τα ακυρωτικα υπηρχε απο την αρχη των κινητοποιησεων αλλα επειδη οι μισοι και βαλε ειναι τζαμπατζηδες ειπαν να μην το κανουν. Ετσι και αλλιως μεσα για μεσα ειναι τα οικονομικα . Αλλα σαν υστατη λυση το κανουν τωρα για να 'γλυκανουν' τον κοσμο . -
Το θέμα είναι ότι καλώς ή κακώς Θωμά αυτός που πληρώνει κανονικά νιώθει ότι είναι ο μαλάκας. Μάλιστα δε, έχουμε φτάσει να σε βλέπουν και οι άλλοι καχύποπτα όταν πας να κάνεις το προφανές....
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
ΥΓ. Ο Μάνος μιλά πολύ και μιλά χωρίς λόγο. Αυτό γιατί όταν ήταν υπουργός όλα όσα έλεγε δεν τα έπραττε τότε. Σήμερα τι θέλει.....Γενικολογίες.
Το προσωπικό των αστικών λεωφορείων και των τρόλεϊ την Τρίτη και την Τετάρτη σχεδιάζει να επιτρέπει τη δωρεάν επιβίβαση του επιβατικού κοινού κατά τις ώρες 5 έως τις 8 το πρωί, που ο περισσότερος κόσµος µετακινείται προς τη δουλειά του. Απέναντι σε αυτή τη βάναυση πρόκληση, οι διοικήσεις ΕΘΕΛ και ΗΛΠΑΠ σιωπούν. Γιατί όχι άλλωστε; Δικά τους είναι τα λεφτά;
Η θρασύτητα των συνδικαλιστών στα λεωφορεία και τα τρόλεϊ, αλλά και η ανικανότητα των αντιστοίχων διοικήσεων έχει ξεπεράσει κάθε όριο ανοχής.
Αν οι υπάλληλοι μιας αλυσίδας σουπερμάρκετ αποφάσιζαν να επιτρέψουν στους πελάτες να ψωνίζουν από τις 8 έως τις 11 το πρωί χωρίς να πληρώνουν, τι θα έκανε η διοίκηση της αλυσίδας; Τίποτε, κατά το παράδειγμα των διοικήσεων ΕΘΕΛ και ΗΛΠΑΠ;
Καλώ τον Υπουργό κ. Ρέππα να απολύσει, εδώ και τώρα, τις διοικήσεις και να υποχρεώσει τις εταιρείες να μηνύσουν όσους από τους οδηγούς τολμήσουν να επιτρέψουν τη δωρεάν επιβίβαση του κοινού και αμέσως μετά να τους απολύσουν χωρίς αποζημίωση.
Η απεργία είναι δικαίωμα, η απιστία όμως δεν είναι. -
Δεδομένου ότι ούτως ή άλλως το κόστος των αστικών συγκοινωνιών δεν μπορεί να καλυφθεί με το εισιτήριο, του ότι το εισιτήριο έχει ένα κόστος είσπραξης και του ότι είναι προς το συμφέρων όλων μας ο κόσμος να χρησιμοποιεί τα ΜΜΜ αντί το αυτοκίνητο, το λογικό θα ήταν τα αστικά ΜΜΜ να είναι δωρεάν, ως ένα κάποιο κίνητρο να τα προτιμάει ο πολίτης για τις μετακινήσεις του.
-
Ο χρήστης valterx έγραψε:
Δεδομένου ότι ούτως ή άλλως το κόστος των αστικών συγκοινωνιών δεν μπορεί να καλυφθεί με το εισιτήριο, του ότι το εισιτήριο έχει ένα κόστος είσπραξης και του ότι είναι προς το συμφέρων όλων μας ο κόσμος να χρησιμοποιεί τα ΜΜΜ αντί το αυτοκίνητο, το λογικό θα ήταν τα αστικά ΜΜΜ να είναι δωρεάν, ως ένα κάποιο κίνητρο να τα προτιμάει ο πολίτης για τις μετακινήσεις του.Σα να γεμισαμε αλεξιπτωτιστες!
Σιγα μην τρωμε και τζαμπα! -
Ο χρήστης Thomas_C200K έγραψε:
Σα να γεμισαμε αλεξιπτωτιστες!
Σαν το θεμα με τα μαγνητακια
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Σα να γεμισαμε αλεξιπτωτιστες!
Σαν το θεμα με τα μαγνητακια
θα βαλουμε μαγνητακια στα ακυρωτικα μηχανηματα για να παρουσιαζουν κερδη
-
Δεδομένου ότι ούτως ή άλλως το κόστος των αστικών συγκοινωνιών δεν μπορεί να καλυφθεί με το εισιτήριο [...]Σύμφωνα με τα Νέα, 'βάσει των στοιχείων που διαθέτει το υπουργείο, τα µηνιαία έξοδα λειτουργίας των µέσων µαζικής µεταφοράς ανέρχονται σε περίπου 40 εκατ. ευρώ. Από αυτά, 33 εκατ. ευρώ προέρχονται από την κρατική επιδότηση και τα υπόλοιπα από το κόµιστρο'.
Εκτιμώ ότι τα ανωτέρω ποσά είναι για τα ΜΜΜ μόνο της Αθήνας και τα βρήκα εδώ:
http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artid=4612364 -
Δεδομένου ότι ούτως ή άλλως το κόστος των αστικών συγκοινωνιών δεν μπορεί να καλυφθεί με το εισιτήριο, του ότι το εισιτήριο έχει ένα κόστος είσπραξης και του ότι είναι προς το συμφέρων όλων μας ο κόσμος να χρησιμοποιεί τα ΜΜΜ αντί το αυτοκίνητο, το λογικό θα ήταν τα αστικά ΜΜΜ να είναι δωρεάν, ως ένα κάποιο κίνητρο να τα προτιμάει ο πολίτης για τις μετακινήσεις του.Ή τα δίνουν σε ιδιώτη (με όρους όπως ανώτατο εισητήριο) και η κατάσταση φτιάχνει.
-
Ο χρήστης skous έγραψε:
Δεδομένου ότι ούτως ή άλλως το κόστος των αστικών συγκοινωνιών δεν μπορεί να καλυφθεί με το εισιτήριο, του ότι το εισιτήριο έχει ένα κόστος είσπραξης και του ότι είναι προς το συμφέρων όλων μας ο κόσμος να χρησιμοποιεί τα ΜΜΜ αντί το αυτοκίνητο, το λογικό θα ήταν τα αστικά ΜΜΜ να είναι δωρεάν, ως ένα κάποιο κίνητρο να τα προτιμάει ο πολίτης για τις μετακινήσεις του.
Ή τα δίνουν σε ιδιώτη (με όρους όπως ανώτατο εισητήριο) και η κατάσταση φτιάχνει.
Ειναι το επομενο βημα. Τζαμπα νομιζεις τους επιασε η πρεμουρα για το νοικοκυρεμα των οικονομικων?? Εχει δηλωσει ενδιαφερον και ενας πολυ γνωστος, που πηρε και την ΟΑ
Περι εισιτηρίων λεωφορείων