-
Επειδη δεν ειναι του παροντως θεματος αλλου παει το θεματακι με την αυξηση της τιμης των εισιτηριων ειδικα στην Αθηνα...
Συγγνωμη για το -
Επειδη δεν ειναι του παροντως θεματος αλλου παει το θεματακι με την αυξηση της τιμης των εισιτηριων ειδικα στην Αθηνα...
Συγγνωμη για το -
Συγγνωμη για το -
Ο χρήστης spiros έγραψε:
για να καταλαβουμε ποσο τραγικοι ειναι:αντιθετα, ανεβαζοντας τη τιμη, κανουν πιο δελεαστικο το να μην πληρωσει καποιος.
υποτιθεται οτι αυξανοντας την τιμη αυξανεται και το προστιμο το οποιο ειναι καπου 40Χ τηντιμη του εισητηριου νομιζω
-
Ο χρήστης mikegr έγραψε:
για να καταλαβουμε ποσο τραγικοι ειναι:
αντιθετα, ανεβαζοντας τη τιμη, κανουν πιο δελεαστικο το να μην πληρωσει καποιος.
υποτιθεται οτι αυξανοντας την τιμη αυξανεται και το προστιμο το οποιο ειναι καπου 40Χ τηντιμη του εισητηριου νομιζω
60πλασιο
-
Είναι 60 φορές η τιμή του εισιτηρίου το πρόστιμο. Αν παραμείνει έτσι με τη τιμή των εισιτηρίων στο 1.30 τότε θα είναι τσουχτερό το μαλλί. Το θέμα είναι ότι συνήθως οι τζαμπατζήδες δεν πιάνονται. Αυτό γιατί έχει γίνει πάγια τακτική το μοίρασμα των εισιτηρίων μεταξύ των επιβατών, με την ανοχή αν όχι την παρότρυνση των media που πριν από 3 έτη είχαν επιδοθεί σε μία μάχη κατά της τότε Κυβέρνησης που τόσο ανάλγητα είχε καταργήσει το εισιτήριο της απλής διαδρομής μετατρέποντας τη χρήση σε χρονοχρήση.
Αλλά τώρα απλά η σημερινή Κυβέρνηση που τότε ως αντιπολίτευση έπαιζε τον παπαγάλο στον υπέρ πάντων αγώνα να ανακτήσουμε την κουτούλα (ώστε να φέρουμε το ΔΝΤ για να τρώνε για 10 χρόνια ανενόχλητοι εις υγείαν των κορόιδων) μάλλον τα έχει αφήσει όλα στην τύχη τους.
2 Ιανουαρίου του 2011 και οι ετήσιες κάρτες ακόμα δεν έχουν εκδοθεί. Πέρυσι ήταν διαθέσιμες από τα μέσα Δεκεμβρίου και ποτέ άλλοτε δεν έχει γίνει το ευτράπελο να μην υπάρχει διάθεση καρτών το Δεκέμβριο καθώς περιμένει ο ΟΑΣΑ το νέο τιμολόγιο. Σήμερα μέσα στη γενικότερη δυσφορία αυτών που πληρώνουν (προκαταβολικά και πολλές φορές χωρίς να έχουν και πρόσβαση στην υπηρεσία) ξεκίνησε η διάθεση των μηνιαίων καρτών στις παλαιές τιμές. Τέτοια διάλυση στο χώρο των ΜΜΜ έχω να δω από την εποχή των απεργιών των Σταμουλοκολλάδων όταν για ένα έτος τα 14 τον αριθμό συνδικάτα της ΕΑΣ με κυλιόμενες μεταξύ των απεργίες είχαν μετατρέψει ένα αγαθό σε είδος προς εξαφάνιση. Το κακό στην όλη ιστορία είναι ότι ο Δρακουμέλ τότε αντί να τους κόψει το κωλαράκι με τη μία (και να στείλει και κάποιους φυλακή όταν πλάκωναν στο ξύλο όποιον τολμούσε να πάει να καταθέσει τα χαρτιά του για άδεια λεωφορείου) το άφησε να βρομίσει. Φυσικά και οι Σταμουλοκολλάδες ανταμείφθηκαν για τις υπηρεσίες τους στον μεγάλο ηγέτη Ανδρέα (τόσες αφίσες είχαν κολλήσει τα παιδιά...) με την ιδιότητα του Βουλευτή και την βοήθεια του κομματικού μηχανισμού.
Αλλά σήμερα 20 χρόνια μετά έχει ο καιρός γυρίσματα. Ο υπέρ πάντων αγών κατά της κακιάς φιλελεύθερης πολιτικής Κολλάς, έρμαιο της κομματικής του ταυτότητας και παράδειγμα προς μίμηση για τους λοιπούς συνδικαλιστές, λειτουργεί ως απεργοσπάστης μέσα στον ΟΑΣΑ. Αυτά καθώς θεωρεί ότι μία μείωση κατά 40% των αποδοχών δεν είναι πρόβλημα όταν το 1990 τον ενοχλούσε το πάγωμα των μισθών. Αλλά είπαμε.... τα κομματόσκυλα δεν γαβγίζουν ποτέ στο σπίτι του αφεντικού..
-
Στα λεωφορεια πολλες φορες (οχι παντα) συμφερει να πιαστεις στη μια στις 1000 που θα γινει ελεγχος , παρα να πληρωνεις συνεχεια
Το προστιμο θα ειναι ενα μερος των οσων εχεις γλιτωσει, μικρο μαλισταΕπισης αμα το παμε και με το γραμμα του νομου, νομιζω οτι μπορεις να αγνοησεις τους ελεγχτες
Δεν υποστηριζω βεβαια να μην πληρωνουμε εισητηριο, μιας και θεωρω οτι ειναι μεγαλο πραγμα το να μπορεις να πας απο τη μια ακρη της αθηνας στην αλλη με ενα ευρω, κατι που απο οτι φαινεται θα αλλαξει προς το πολυ χειροτερο αμα αρχισουν κι εκει οι ιδιωτικοποιησεις
-
καλα μονο εγω γνωριζω οτι οι ελεγχοι ειναι πρακτικα ανυπαρκτοι;
μονο εγω γνωριζω οτι ενα πολυ μεγαλο ποσοστο αυτων που δε πληρωνουν ειναι αλλοδαποι χωρις χαρτια; Ποιο προστιμο να πληρωσουν και πως θα τους υποχρεωσουν; -
Ο χρήστης spiros έγραψε:
μονο εγω γνωριζω οτι ενα πολυ μεγαλο ποσοστο αυτων που δε πληρωνουν ειναι αλλοδαποι χωρις χαρτια; Ποιο προστιμο να πληρωσουν και πως θα τους υποχρεωσουν;Στη Νικαια πριν 3 χρονια, πηρα σε καποια φαση λεωφορείο και μπήκαν ελεγκτές.
Μπήκαν ταυτόχρονα απο τις τρεις πορτες, το λεωφορείο ηταν ταματημενο την ωρα του ελέγχου και κανα δυο μαυρους που μπουζουριασαν ήρθε και τους πηρε περιπολικο σε χρόνο '0'.
Δεν ξερω τι πρόστιμο είχαν οι Γάλλοι, αλλα ποιος θα τολμούσε να μην πληρώσει με τετοια κομάντο;είναι όλα θεμα αστυνόμευσης τελικα
-
Ο χρήστης bebes έγραψε:
μονο εγω γνωριζω οτι ενα πολυ μεγαλο ποσοστο αυτων που δε πληρωνουν ειναι αλλοδαποι χωρις χαρτια; Ποιο προστιμο να πληρωσουν και πως θα τους υποχρεωσουν;Στη Νικαια πριν 3 χρονια, πηρα σε καποια φαση λεωφορείο και μπήκαν ελεγκτές.
Μπήκαν ταυτόχρονα απο τις τρεις πορτες, το λεωφορείο ηταν ταματημενο την ωρα του ελέγχου και κανα δυο μαυρους που μπουζουριασαν ήρθε και τους πηρε περιπολικο σε χρόνο '0'.
Δεν ξερω τι πρόστιμο είχαν οι Γάλλοι, αλλα ποιος θα τολμούσε να μην πληρώσει με τετοια κομάντο;είναι όλα θεμα αστυνόμευσης τελικα
Ακριβως.
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
Είναι 60 φορές η τιμή του εισιτηρίου το πρόστιμο. Αν παραμείνει έτσι με τη τιμή των εισιτηρίων στο 1.30 τότε θα είναι τσουχτερό το μαλλί. Το θέμα είναι ότι συνήθως οι τζαμπατζήδες δεν πιάνονται. Αυτό γιατί έχει γίνει πάγια τακτική το μοίρασμα των εισιτηρίων μεταξύ των επιβατών, με την ανοχή αν όχι την παρότρυνση των media που πριν από 3 έτη είχαν επιδοθεί σε μία μάχη κατά της τότε Κυβέρνησης που τόσο ανάλγητα είχε καταργήσει το εισιτήριο της απλής διαδρομής μετατρέποντας τη χρήση σε χρονοχρήση.Αλλά τώρα απλά η σημερινή Κυβέρνηση που τότε ως αντιπολίτευση έπαιζε τον παπαγάλο στον υπέρ πάντων αγώνα να ανακτήσουμε την κουτούλα (ώστε να φέρουμε το ΔΝΤ για να τρώνε για 10 χρόνια ανενόχλητοι εις υγείαν των κορόιδων) μάλλον τα έχει αφήσει όλα στην τύχη τους.
2 Ιανουαρίου του 2011 και οι ετήσιες κάρτες ακόμα δεν έχουν εκδοθεί. Πέρυσι ήταν διαθέσιμες από τα μέσα Δεκεμβρίου και ποτέ άλλοτε δεν έχει γίνει το ευτράπελο να μην υπάρχει διάθεση καρτών το Δεκέμβριο καθώς περιμένει ο ΟΑΣΑ το νέο τιμολόγιο. Σήμερα μέσα στη γενικότερη δυσφορία αυτών που πληρώνουν (προκαταβολικά και πολλές φορές χωρίς να έχουν και πρόσβαση στην υπηρεσία) ξεκίνησε η διάθεση των μηνιαίων καρτών στις παλαιές τιμές. Τέτοια διάλυση στο χώρο των ΜΜΜ έχω να δω από την εποχή των απεργιών των Σταμουλοκολλάδων όταν για ένα έτος τα 14 τον αριθμό συνδικάτα της ΕΑΣ με κυλιόμενες μεταξύ των απεργίες είχαν μετατρέψει ένα αγαθό σε είδος προς εξαφάνιση. Το κακό στην όλη ιστορία είναι ότι ο Δρακουμέλ τότε αντί να τους κόψει το κωλαράκι με τη μία (και να στείλει και κάποιους φυλακή όταν πλάκωναν στο ξύλο όποιον τολμούσε να πάει να καταθέσει τα χαρτιά του για άδεια λεωφορείου) το άφησε να βρομίσει. Φυσικά και οι Σταμουλοκολλάδες ανταμείφθηκαν για τις υπηρεσίες τους στον μεγάλο ηγέτη Ανδρέα (τόσες αφίσες είχαν κολλήσει τα παιδιά...) με την ιδιότητα του Βουλευτή και την βοήθεια του κομματικού μηχανισμού.
Αλλά σήμερα 20 χρόνια μετά έχει ο καιρός γυρίσματα. Ο υπέρ πάντων αγών κατά της κακιάς φιλελεύθερης πολιτικής Κολλάς, έρμαιο της κομματικής του ταυτότητας και παράδειγμα προς μίμηση για τους λοιπούς συνδικαλιστές, λειτουργεί ως απεργοσπάστης μέσα στον ΟΑΣΑ. Αυτά καθώς θεωρεί ότι μία μείωση κατά 40% των αποδοχών δεν είναι πρόβλημα όταν το 1990 τον ενοχλούσε το πάγωμα των μισθών. Αλλά είπαμε.... τα κομματόσκυλα δεν γαβγίζουν ποτέ στο σπίτι του αφεντικού..
Ν'αγιάσει το στόμα σου φίλε...
Εγώ να πω το πιο απλό, θυμάμαι (στην Πάτρα) όταν ήμουν μικρός, το λεωφορείο είχε και εισπράκτορα. Ας βάζανε λοιπόν και τώρα εισπράκτορες μέσα, να πληρώνονται από τα λεφτά που χάνονται με το παρόν σύστημα. Τουλάχιστον να άνοιγαν μερικές θέσεις εργασίας (χώρια που τα λεφτά αυτά θα κατέληγαν ξανά στο κράτος με τη φορολόγηση, κατανάλωση κτλ).
Στην Πάτρα τώρα απλά μπαίνεις μόνο από την πόρτα του οδηγού, ο οποίος εκτελεί και ρόλο εισπράκτορα αν δεν έχεις εισητήριο. Έτσι δουλεύει το σύστημα και σε πολλές χώρες του εξωτερικού. Αυτό με το 'μπούγιο' από παντού, μόνο στην Αθήνα το έχω δει.
Και καταλήγουμε στο απλό συμπέρασμα... δεν είναι οτι δεν μπορούν. ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ.
-
Ας βάζανε λοιπόν και τώρα εισπράκτορες μέσα
Πάνω από το πτώμα του...
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Ας βάζανε λοιπόν και τώρα εισπράκτορες μέσα
Πάνω από το πτώμα του...
Τα παιχνιδια του κομματος του παιζει ο Κουλουμπαριτσης , εχουν ενωθει ολως τυχαιως ολα τα προεδρεια των συνδικατων στα ΜΜΜ που ολως τυχαιως τα προεδρεια τους προσκεινται στην ΠΑΣΚΕ (Πασοκ)
-
Ο χρήστης komis1 έγραψε:
Εγώ να πω το πιο απλό, θυμάμαι (στην Πάτρα) όταν ήμουν μικρός, το λεωφορείο είχε και εισπράκτορα. Ας βάζανε λοιπόν και τώρα εισπράκτορες μέσα, να πληρώνονται από τα λεφτά που χάνονται με το παρόν σύστημα. Τουλάχιστον να άνοιγαν μερικές θέσεις εργασίας (χώρια που τα λεφτά αυτά θα κατέληγαν ξανά στο κράτος με τη φορολόγηση, κατανάλωση κτλ).
Στην Πάτρα τώρα απλά μπαίνεις μόνο από την πόρτα του οδηγού, ο οποίος εκτελεί και ρόλο εισπράκτορα αν δεν έχεις εισητήριο. Έτσι δουλεύει το σύστημα και σε πολλές χώρες του εξωτερικού. Αυτό με το 'μπούγιο' από παντού, μόνο στην Αθήνα το έχω δει.
νομιζω οτι τον εισπρακτορα τον εχουν ετσι επειδη ειναι ιδιωτικα,και θα παιζει με το ιδιο θεμα με τα διοδια.δεν μπορουν να σου κοψουν προστιμο
αλλα αφου ειναι και το λεωφορειο ιδιωτικο εχουν το δικαιωμα να μη σε βαλουν μεσα -
Ο χρήστης ntinaras έγραψε:
νομιζω οτι τον εισπρακτορα τον εχουν ετσι επειδη ειναι ιδιωτικα,και θα παιζει με το ιδιο θεμα με τα διοδια.δεν μπορουν να σου κοψουν προστιμο
αλλα αφου ειναι και το λεωφορειο ιδιωτικο εχουν το δικαιωμα να μη σε βαλουν μεσαΝαι έτσι είναι. Αλλά είναι καλύτερα από το να ψάχνουν να κηνυγάνε ποιος δεν έχει εισητήριο. Πρόληψη λέγεται Δεν καταλαβαίνω γιατί στο δημόσιο θα έπρεπε να είναι διαφορετικά, καθ'όσον ο δημόσιος υπάλληλος έχει καθήκον να προφυλάσσει το συμφέρον του δημοσίου, όχι επειδή 'σάμπως δικά μας είναι', πάρε κόσμε τζάμπα πράμα.
Πάντως δε νομίζω να υπάρχουν και πολλοί λαθρομετανάστες που να τους έχουν πράγματι δώσει τα λεφτά του προστίμου! Τι θα τους κάνουν, θα τους τα περάσουν στη δήλωση της εφορίας όπως περνάνε τις απλήρωτες κλήσεις; Χαχαχαχ!!!
-
ας το κανουνε
αλλα να κανουνε και πιο φτηνες τις καρτες κυριως... -
Ο χρήστης komis1 έγραψε:
Ν'αγιάσει το στόμα σου φίλε...Εγώ να πω το πιο απλό, θυμάμαι (στην Πάτρα) όταν ήμουν μικρός, το λεωφορείο είχε και εισπράκτορα. Ας βάζανε λοιπόν και τώρα εισπράκτορες μέσα, να πληρώνονται από τα λεφτά που χάνονται με το παρόν σύστημα. Τουλάχιστον να άνοιγαν μερικές θέσεις εργασίας (χώρια που τα λεφτά αυτά θα κατέληγαν ξανά στο κράτος με τη φορολόγηση, κατανάλωση κτλ).
Και στη Βέροια έτσι είναι. Μπαίνεις μόνο από μπροστά και σε τσεκάρει ο οδηγός.
Σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη γίνεται της ανωμαλίας. Πρακτικά δεν υπάρχει έλεγχος. -
Ωραίο σύστημα αυτό. Τότε δεν θα έμπαινε κανείς στο λεωφορείο γιατί θα έκανε 3 ώρες σε κάθε στάση και δεν θα μπορούσες να κατέβεις ποτέ εκεί που ήθελες. Άρα δεν θα είχαμε και πρόβλημα με τα εισητήρια, κανείς δεν θα τα χρησιμοποιεί.
-
Ο χρήστης Bayern7 έγραψε:
Και στη Βέροια έτσι είναι. Μπαίνεις μόνο από μπροστά και σε τσεκάρει ο οδηγός.
Σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη γίνεται της ανωμαλίας. Πρακτικά δεν υπάρχει έλεγχος.αθηνα κ θεσσαλονικη δεν μπορεις να κανεις κατι τετοιο λογο μεγαλυτερης επιβατικης κινησης. σκεψου σε λεωφορειο φυσαρμονικα να περιμενεις να μπεις απο την μπροστα πορτα. για μενα η λυση ειναι 3πλασιασμος των ελεγχων με ταυτοχρονη αυξηση των προστιμων και προσθηκη στο μετρο-ηλεκτρικο τζαμιων στα οποια χτυπας το εισιτηριο και ανοιγουν στην μεση σαν συρομενη πορτα(στα προτυπα του μετρο της ρωμης) οπως σε εισοδους πολυκαταστηματων
-
Αυτό το σύστημα λειτουργεί πολύ ωραία στο Λονδίνο και νομίζω έχει αρκετά μεγαλύτερο πληθυσμό απο τη θεσσαλονίκη.
Περι εισιτηρίων λεωφορείων