-
Είπα να ανοίξω το τοπικό, από περιέργεια για να δούμε τί πλερώνουμε στους λογαριασμούς:
Έψαξα και βρήκα το λογαριασμό του σπιτιου (εκκαθαριστικός τετραμήνου) της ΔΕΗ
κατηγορία Γ1 οικιακή (έχουμε τριφασική στο σπίτι, να σηκώνει και την ξυλόσομπα )
πλέον μένουν μόνιμα μόνο οι γονέοι στο σπίτι
ο λογαριασμός είναι από 15/08 έως 15/12
έχουμε και λέμε
πάγια χρέωση = 23,85ευρά
827kWh x 0.87611 = 72,45
400kWh x 0.11165 = 44.66ειδικό τέλος ΑΠΕ 1227kWh x 0.0003 = 0.37 ευρά
το σπίτι είναι μονοκατοικία με δύο ορόφους και υπόγειο, θέρμανση με λέβητα
-
Είπα να ανοίξω το τοπικό, από περιέργεια για να δούμε τί πλερώνουμε στους λογαριασμούς:
κατηγορία Γ1 οικιακή (έχουμε τριφασική στο σπίτι, να σηκώνει και την ξυλόσομπα )
έχουμε και λέμε
πάγια χρέωση = 23,85ευρά
827kWh x 0.87611 = 72,45
-
έχουμε και λέμε
πάγια χρέωση = 23,85ευρά
827kWh x 0.87611 = 72,45
-
Καλα εισαι.Για διορωφη μονοκατοικια 1227 κιλοβατωρες δεν ειναι πολλες...
-
Αληθές....
-
τα έχω στρώσει τα γερόντια, κεριά, καντήλια και στα πολύ χάι ανάβουμε και πορτατίφ (με λάμπα οικονομίας εννοείται )
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
τα έχω στρώσει τα γερόντια, κεριά, καντήλια και στα πολύ χάι ανάβουμε και πορτατίφ (με λάμπα οικονομίας εννοείται )Λύσεις είναι ακόμα να αλλάξετε το σύνολο των λευκών συσκευών με Α+ και να τοποθετήσεις πολύπριζα με διακόπτη σε όλα τα σετ συσκευών (τηλεόραση - Η/Υ κ.λπ.). Ειδικά το τελευταίο μπορεί να εξικονομήσει περί τις 30 ~ 50 kWh το δίμηνο αν οι συσκευές αυτές είναι κάποιας ηλικίας (πχ με 15 Wh stand-by έχεις κατανάλωση 21.6 kWh το δίμηνο για 30 Wh (δύο τηλεοράσεις και το βίντεο) έχεις φτάσει αισίως στις 40 kWh).
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
τα έχω στρώσει τα γερόντια, κεριά, καντήλια και στα πολύ χάι ανάβουμε και πορτατίφ (με λάμπα οικονομίας εννοείται )
Λύσεις είναι ακόμα να αλλάξετε το σύνολο των λευκών συσκευών με Α+ και να τοποθετήσεις πολύπριζα με διακόπτη σε όλα τα σετ συσκευών (τηλεόραση - Η/Υ κ.λπ.). Ειδικά το τελευταίο μπορεί να εξικονομήσει περί τις 30 ~ 50 kWh το δίμηνο αν οι συσκευές αυτές είναι κάποιας ηλικίας (πχ με 15 Wh stand-by έχεις κατανάλωση 21.6 kWh το δίμηνο για 30 Wh (δύο τηλεοράσεις και το βίντεο) έχεις φτάσει αισίως στις 40 kWh).
Φαντάζεσαι εικόνα με τον drifter κάθε βράδυ νυσταγμένος να πατάει τα διακοπτάκια από το σαλόνι μέχρι το υπνοδωμάτιο σε όλα τα πολύμπριζα, και κάθε πρωϊ αγουροξυπνημένος να τα ξαναπατάει για να ανάψουν?
-
Ο χρήστης Mercyful_Fate έγραψε:
Λύσεις είναι ακόμα να αλλάξετε το σύνολο των λευκών συσκευών με Α+ και να τοποθετήσεις πολύπριζα με διακόπτη σε όλα τα σετ συσκευών (τηλεόραση - Η/Υ κ.λπ.). Ειδικά το τελευταίο μπορεί να εξικονομήσει περί τις 30 ~ 50 kWh το δίμηνο αν οι συσκευές αυτές είναι κάποιας ηλικίας (πχ με 15 Wh stand-by έχεις κατανάλωση 21.6 kWh το δίμηνο για 30 Wh (δύο τηλεοράσεις και το βίντεο) έχεις φτάσει αισίως στις 40 kWh).
Φαντάζεσαι εικόνα με τον drifter κάθε βράδυ νυσταγμένος να πατάει τα διακοπτάκια από το σαλόνι μέχρι το υπνοδωμάτιο σε όλα τα πολύμπριζα, και κάθε πρωϊ αγουροξυπνημένος να τα ξαναπατάει για να ανάψουν?
Η άλλη λύση είναι να πατάς το κουμπί όταν τελειώνεις και να το ξαναπατάς όταν το χρειάζεσαι.... Αλλά από την άλλη όταν εγώ σηκώνομαι να κλείσω το φως και τη τηλεόραση στην κρεβατοκάμαρα που συστηματικά αφήνει η σύζυγος ανοιχτά είμαι σε φάση σκουντουφλήματος στην καλύτερη...
-
οι λαμπες led τελικα κανουν δουλεια ξερει κανεις?>...
-
Ο χρήστης cabala10 έγραψε:
οι λαμπες led τελικα κανουν δουλεια ξερει κανεις?>...Ναι κάνουν αν όμως το AC to DC converter είναι της προκοπής. Αν όχι χωρίς να το καταλαβαίνεις πληρώνεις τα μαλλιοκέφαλα σου.
Πάντως οικονομοτεχνικά μία λάμπα LED θα ήταν αποδοτική αν θα έπρεπε να την χρησιμοποιήσεις για 24ωρη χρήση. Πχ. σε φωτισμό πινακίδων (για επιχειρήσεις). Σε άλλες χρήσεις η απόσβεση είναι πολύ αργή και στην περίπτωση αυτή θα ήταν πιο πρόσφορο να εξετάσεις λύσεις με βάση λαμπτήρες φθορισμού.
-
το ρευμα στο σπιτι μου σπανιως περναει τα 50 εβρω.ολα τα αλλα κανουν τη ζημια ερτ,δημοτικα τελη και αλλες βλακειες που στο επιβαλουν και ο λογαριασμος παει στα υψη.δεν σε ρωτανε αν τα θελεις οι ξεφτιλες.
Τί πληρώνουμε για ΔΕΚΟ?