Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    Fuel Χ κλπ παρόμοιες "πατέντες"
    1. Home
    2. Τεχνικά Θέματα - Βελτιώσεις
    3. Fuel Χ κλπ παρόμοιες "πατέντες"
    • 1
    • 2
    • 13
    • 14
    • 15
    • 16
    • 17
    • 22
    • 23
    • 15 / 23
    Τεχνικά Θέματα - Βελτιώσεις
    89
    460
    785
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • T
      techadmin admin last edited by

Ο χρήστης apagogeas έγραψε:
      Δεν είδα κανένα σας να παρουσιάζει κάτι διεξοδικά, έστω όσοι έχουν δοκιμάσει τέτοια μαραφέτια, πλην φράσεων του στύλ 'μούφα' 'πατάτα' 'απάτη' σαν ρητορία. Οπότε μη με κρίνεις με αυτό το τρόπο επειδή παρουσιάζω τη δική μου εμπειρία με στατιστικά.

Τι θες να σου παρουσιάσουμε?

Τα μαγνητάκια αυτά πωλούνται με το σκεπτικό πως μαγνητίζουν την βενζίνη άρα κάνουν καλύτερη καύση.

Το σκεπτικό αυτό έχει 10 λέξεις απο τις οποίες οι 11 είναι λάθος.

Η βενζίνη δεν επηρρεάζεται από τόσο ασθενές μαγνητικό πεδίο. Ακόμα και αν είχες ένα τερατώδη ηλεκτρομαγνήτη ισχύος εκατοντάδων τέσλα, μετά από 1εκ η βενζίνη θα έβγαινε από το πεδίο αυτό και θα ήταν ακριβώς όπως πριν μιας και δεν έχει μεταλλικό πλέγμα στην μοριακή της δομή ώστε να διατηρεί πιθανές αλλαγές εκτός μαγνητικού πεδίου.

Ακόμα και αν είχες ένα μαγνητικό πεδίο (με κάποια τερατώδη πηνεία) μέσα στον θάλαμο καύσης τότε η πιθανή διάταξη των μορίων θα χειροτέρευε την ανάμιξη βενζίνης με το οξυγόνο.

Με λίγα λόγια, είναι μία αβάσιμη μπούρδα όπως και να το δει κανείς και ΠΡΟΦΑΝΩΣ όλες (μα όλες) οι επιστημονικές δοκιμές που έχουν γίνει το βεβαιώνουν.

Και οι 'στατιστικές' που περιγράφεις και κρατάς ίσως σε διασκεδάζουν αλλά έχουν πρακτικά μηδενική αξία για να βγάλεις συμπεράσματα τέτοιου είδους.

Οπότε σου επαναλαμβάνω (και δεν θα ασχοληθώ παιρετέρω με 'προβληματισμούς' επί του θέματος) πως αν είσαι απλός καταναλωτής και όχι έμπορος χάνεις τον χρόνο σου και έχεις ήδη χάσει τα λεφτά σου, κάποιος σε έπιασε βλάκα και στο πούλησε. Δεν είναι κακό, όλοι μας έχουμε αγοράσει άχρηστα πράγματα.

Αν είσαι έμπορος, όπως και τόσοι άλλοι που παρουσιάνται με ανάλογο τρόπο σε διάφορα φόρουμ τότε η μέθοδος αυτή προώθησης είναι αντίστοιχα γελοία με το προϊόν σου.

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • S
        spiros last edited by

επιμενεις σε στοιχεια...

σου ειπα, δοκιμαστηκε στην Αμερικη και αποδειχθηκε οτι ειναι ΑΠΑΤΗ. Τι αλλο στοιχειο θες? Οι ανθρωποι εχουν καταδικαστει ως απατεωνες. Τι ακριβως δεν καταλαβαινεις απο αυτο?

Δεκτό. Γι' αυτό έχω τα δικά μου στοιχεία που τα συλλέγω ετσι και αλλιως ανεξάρτητα απο το ποστ μου εδω και τα παρέθεσα αν έχεις κουράγιο να τα δεις και βγάλεις κάποιο συμπέρασμα δικό σου, αν βγαίνει, και να μου πεις και μένα γιατι τα δικα μου συμπερασματα μπορει να ειναι και βεβιασμενα. Αν δεν είχαν καταδικαστεί προφανώς δεν θα υπήρχε και λόγος να εκθέσω την δική μου εμπειρία αφου ολοι θα τα αγοραζαν θα ηταν πιστοποιημενα, ισως τα ειχαν και σε ολα τα αμαξια εργοστασιακα. Το θέμα μου δεν είναι να με πείσεις να μη τα παρω, τα πήρα ηδη. Το θέμα ειναι αν βγαίνει καποιο συμπερασμα με αυτα τα στατιστικά, είτε υπέρ είτε κατά. Αληθινά είναι τα στατιστικα, 3 χρόνων πλήρης καταγραφή.

αφου δεχεσαι οτι ειναι απατη, τι να ζητησουμε? Αν ειναι πολυ απατη ή λιγο? Ή αν τα δικα σου στοιχεια ανατρεπουν τις αποφασεις δικαστηριων?

τελος απο μενα.

• A
          apagogeas last edited by

Ο χρήστης spiros έγραψε:

αφου δεχεσαι οτι ειναι απατη, τι να ζητησουμε? Αν ειναι πολυ απατη ή λιγο? Ή αν τα δικα σου στοιχεια ανατρεπουν τις αποφασεις δικαστηριων?

τελος απο μενα.

Δέχομαι οτι τα έχουν καταδικάσει για απάτη. Μα δε ρωτάω καν αν είναι απάτη η όχι. Θα θέσω αλλιώς το ερώτημα γιατί έχετε μπλεχτεί με τις απάτες και όλα αυτά που λέτε για τις μη βιώσιμες θεωρίες που είναι γνωστά και χάσατε την ουσία του ερωτήματός μου. Ξεχάστε οποιαδήποτε αναφορά στα μαγνητάκια, δε ξέρετε ούτε για οποιαδήποτε άλλη αλλαγή μπορεί να έχει γίνει στο αμάξι, πχ φιλτροχοάνες χταποδάκια, ειδικά φίλτρα και δε ξέρω τι αλλη μετατροπή μπορεί να έχει γίνει. Μια ξερή λίστα στατιστικών κατανάλωσης σας παρουσιάζω με μόνη αναφορά ότι το στυλ οδήγησης είναι το ίδιο τον τελευταίο 1.5 χρόνο όπως και τον 1ο χρόνο. Μπορεί να εντοπιστεί κάτι αξιοσημείωτο σε αυτά τα στατιστικα/CO% που να προκαλεί εντύπωση και να σε κάνει να πεις 'επ τι γίνεται εδω';

• T
            techadmin admin last edited by

Μπορεί να εντοπιστεί κάτι αξιοσημείωτο σε αυτά τα στατιστικα/CO% που να προκαλεί εντύπωση και να σε κάνει να πεις 'επ τι γίνεται εδω';

OXI

• ?
              A Former User last edited by

Λοιπόν κι εγώ κρατώ πλήρη στοιχεία από τους ανεφοδιασμούς και τις καταναλώσεις μου επί 92000χλμ. Χωρίς να μπαίνω σε λεπτομέρειες αναφέρω μέση κατανάλωση έτους (λτ/100χλμ).
              2007 : 12,61
              2008 : 11,56
              2009 : 10,99
              2010 : 10,54
              Παρατηρώ κι εγώ μια σημαντική μείωση της κατανάλωσης με το ίδιο αυτοκίνητο. Έχω βάλει μαγνητάκι(α) ναι ή όχι και πότε και γιατί..... τι μας λέει η στατιστική εδώ...;;

(Το θέμα αυτό κανονικά θα έπρεπε να έχει κλειδωθεί από καιρό... αλλά ας το διασκεδάσουμε και λίγο, καλοκαίρι είναι, το κλειδώνουμε μετά .... το ότι έχει μείνει ελεύθερο υποπτεύομαι ότι έγινε ακριβώς για αυτό το λόγο! )

• E
                efthymis last edited by

Αυτο ειναι αλλη περιπτωση... Τωρα 'ανοιγει' ο κινητηρας... Νομιζω μια δυναμομετρηση επιβαλλεται, θα δειξει τη διαφορα

• ?

Τα 92000χλμ που έχω κάνει είναι από τα 71000 στα 163000χλμ.... θεωρώ ότι τα πρώτα 71000 τον είχαν στρώσει και δεν φταίει αυτό.

• ?

Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
                    Τα 92000χλμ που έχω κάνει είναι από τα 71000 στα 163000χλμ.... θεωρώ ότι τα πρώτα 71000 τον είχαν στρώσει και δεν φταίει αυτό.

Είσαι σίγουρος ότι είχε στρώσει;

Στο Corolla μας μετά τα 200.000χλμ άρχισε να στρώνει....

• E
                      efthymis last edited by

• D
                        drdino last edited by

Συνεχίζοντας από εκεί που σταμάτησε ο ΙΚΕ, θα συμπληρώσω πως για να έχουν νόημα τα στοιχεία σου αυτά και να μπορεί κανείς να αποδώσει σε κάτι εξωγενές τις αλλαγές σε κατανάλωση βενζίνης και μονοξείδιο θα πρέπει ΟΛΕΣ οι υπόλοιπες μεταβλητές να παραμένουν ΣΤΑΘΕΡΕΣ. Δλδ μπουζί με ίδια φθορά και ίδιο διάκενο, φίλτρο αέρος ακριβώς ίδια βρωμισμένο, λάδια με τα ίδια χλμ, ίδιο τύπο και ίδιο ιξώδες, ίδιο βάρος αυτοκινήτου, ίδιο βάρος οδηγου, ίδιες πιέσεις ελαστικών, ίδιο ίδιο ίδιο.

Αν εσύ έχεις καταφέρει να ελέγξεις όλες αυτές τις παραμέτρους εκτός εργαστηρίου, τι να πω.

• A
                          apagogeas last edited by

Ο χρήστης drdino έγραψε:
                          Συνεχίζοντας από εκεί που σταμάτησε ο ΙΚΕ, θα συμπληρώσω πως για να έχουν νόημα τα στοιχεία σου αυτά και να μπορεί κανείς να αποδώσει σε κάτι εξωγενές τις αλλαγές σε κατανάλωση βενζίνης και μονοξείδιο θα πρέπει ΟΛΕΣ οι υπόλοιπες μεταβλητές να παραμένουν ΣΤΑΘΕΡΕΣ. Δλδ μπουζί με ίδια φθορά και ίδιο διάκενο, φίλτρο αέρος ακριβώς ίδια βρωμισμένο, λάδια με τα ίδια χλμ, ίδιο τύπο και ίδιο ιξώδες, ίδιο βάρος αυτοκινήτου, ίδιο βάρος οδηγου, ίδιες πιέσεις ελαστικών, ίδιο ίδιο ίδιο.

Αν εσύ έχεις καταφέρει να ελέγξεις όλες αυτές τις παραμέτρους εκτός εργαστηρίου, τι να πω.

Η βασική μου παρατηρήση είναι η εξής:

2007 : 12.42 ΧΛΜ/lt - νέος κινητήρας & εφαρμογή οικονομικής οδήγησης
                          2008 : 12.68 ΧΛΜ/lt
                          2009 : 13.70 ΧΛΜ/lt - εφαρμογή οικονομικής οδήγησης
                          2010 : 13.95 ΧΛΜ/lt (1/1/2010 μέχρι 11/5/2010)
                          2010 : 15.95 ΧΛΜ/lt (11/5/2010 μέχρι σήμερα)
                          2010 : 15.31 ΧΛΜ/lt (1/1/2010 μέχρι σήμερα)

Χωρίς να αλλάξει κάτι ιδιαίτερο μεταξύ 2007 - Μάιος 2010, δεδομένου και το ανοιγμα του κινητήρα μετά το στρώσιμο, είχα μια βελτίωση της τάξης του 1.53 ΧΛΜ/lt που τη θεωρώ αναμενόμενη, όπως οδηγούσα οδηγάω, ίδιες διαδρομές με οικονομική οδήγηση ίδια μποτιλιαρίσματα πανω κατω στα 2.5 χρόνια στην Αθήνα. Τους τελευταίους 3 μήνες υπάρχει μια αύξηση της τάξης των 2 ΧΛΜ/lt σε σχέση με την κατανάλωση μέχρι τον Μάιο, ή 3.53 ΧΛΜ/lt από το 2007. Επειδή δεν κάνω τίποτα διαφορετικό από ότι έκανα τους προηγούμενους μήνες και χρόνια, στις ίδιες διαδρομές, προσπαθώ να εξηγήσω αυτή την απότομη αύξηση. Στον ίδιο προβληματισμό ανήκει και το CO% (έστω να δεχτώ προβληματικό μηχάνημα μέτρησης καυσαερίων αλλα 2 ΧΛΜ/lt αύξηση σε 3 μήνες ειναι πολλά, όσο λάθος και να κάνω στη συλλογή των στατιστικών που δε κάνω [μαθηματικό-πληροφορικάριος είμαι]). Αν καταφέρνετε τέτοιες βελτιώσεις στην κατανάλωση χωρίς να αλλάζετε στυλ οδήγησης η κάτι αλλο ευχαρίστως να το ακούσω, να μην εκπλήσομαι κιόλας με αυτά που παρατηρώ. Αλλά ότι δεν κατάφερα 2.5 χρόνια σε οικονομία το έκανα σε 3 μήνες;; Και έχω την αίσθηση οτι η διαφορά θα ανέβει και άλλο σύντομα. Αμελητέο δεν είναι και ας λέει ΟΧΙ ο ΙΚΕ.

• T
                            tsargy last edited by

Με όλο το σεβασμό, οποιοδήποτε θέμα και να σχολίαζα και είχα 0 posts και είχατε αρνητική στάση απέναντί στο όποιο θέμα το ίδιο θα λέγατε. Το επανέφερα επειδή κρατάω στατιστικά από μόνος μου για αυτο το θέμα και ήθελα μια άποψη για όποιον έχει κουράγιο να δει στατιστικά και το ποσταρα αν βλέπει κάτι ιδιαίτερο - θέση δε παίρνω σε αυτά που παρατηρώ μόνος μου για να κρίνω υπέρ η κατά. Δεν είδα κανένα σας να παρουσιάζει κάτι διεξοδικά, έστω όσοι έχουν δοκιμάσει τέτοια μαραφέτια, πλην φράσεων του στύλ 'μούφα' 'πατάτα' 'απάτη' σαν ρητορία. Οπότε μη με κρίνεις με αυτό το τρόπο επειδή παρουσιάζω τη δική μου εμπειρία με στατιστικά. Δε νομίζω να έχω πει κάτι υπέρ ή κατά αυτών των συσκευών ούτε διαφημίζω κάτι για να λες αυτό που υποννοείς.

Πρώτα απο όλα, ο πίνακας που παρέθεσες δεν μπορεί να γίνει άμεσα αποδεκτός, γιατί πρόκειται για ένα αυτοκίνητο που αγοράστηκε καινούργιο και χωρίς την παραμικρή βελτίωση η κατανάλωση και οι ρύποι θα έπεφταν συνεχώς...
                            Είναι ο κινητήρας που στρώνεται...
                            Είναι το ότι σιγά σιγά μαθαίνεις τα 'χούγια' του καινούργιου σου αυτοκινήτου...
                            Είναι η αύξηση της τιμής της βενζίνης, η οποία μπορεί υποσυνείδητα μπορεί να μας κάνει να κόβουμε τις πολλές 'ταρζανιές'...
                            Είναι η διαφορά απο σέρβις σε σέρβις...την μία μπορεί να είχε πονοκέφαλο η κυρία του μηχανικού, την άλλη να τα είχε πιεί το προηγούμενο βράδυ και μία άλλη φορά να είχε καλοπηδήξει και να ήταν νηφάλιος, οπότε έκανε τον σωστό έλεγχο...
                            Είναι η πίεση των ελαστικών, που ανέφερες...
                            Ενδεχομένως να παίζει ρόλο μία ευθυγράμμιση...
                            Και άπειροι λόγοι...φαντάσου ότι την στιγμή που έγραφα τον πρώτο, μου ερχόταν στο μυαλό ο επόμενος...
                            Άρα αν δεν μπορεί κάποιος να πείσει, με συγκεκριμένα και πιστευτά στοιχεία για το πως δουλεύει (και αυτό δεν έχει γίνει) τότε δεν μπορούμε να το δούμε θετικά. Απο την στιγμή που έχουν και καταδικαστικές αποφάσεις.
                            Καταλήγοντας...
                            Μπορεί να μην είναι μεγάλο το ποσόν και να σκέφτεσαι: σιγά μωρέ, το πολύ πολύ να χάσω λίγα ευρώ...αλλά σκέψου χ πόσους έχει κονομήσει ο επιτήδειος 'εφευρέτης'. Αρα ερχόμαστε στο ζουμί: Πόσο καλοί καταναλωτές είμαστε, για τον εαυτό μας???

edit: όση ώρα έγραφα δεν είχα διαβάσει την τελευταία σελίδα, μου ξέφυγε...

• C
                              costaslio last edited by

Το να συζητάμε ακόμα για τα μαγνητάκια ............ θα παλαβώσουμε !!!! Οποιος νομίζει ότι έχει οικονομία ας βάλει 2-3!!!! Εγώ προσωπικά και χωρίς μαγνητάκια κατάφερα να κάνω οικονομία!!! Κατάφερα από 10 λίτρα / 100 χιλιόμετρα που έκαιγε στη Αθήνα μα το κατεβάσω στα 6,1 λίτρα /100 χιλιόμετρα εδώ στη Σάμο !!! Το αποδίδω σε θαύμα , ίσως επειδή πήγα και στο Αγιο Ευφραίμ στην Νέα Μάκρη!!!! Θαύμα!!!!!!!!!!!!!

• ?

O tsargy είπε όλα όσα θα έλεγα αλλά τη γλύτωσα λόγω διακοπών σε ήρεμο μέρος χωρίς διαδίκτυο!
                                Βασικά η σύγκριση θα πρέπει να γίνει με το ίδιο καύσιμο στον ίδιο τυποποιημένο κινητήρα στημένο σε δυναμόμετρο πάγκου. Σε ίδιες συνθήκες διαδοχικά 1-2 και 2-1. Οτιδήποτε άλλο είναι υποκειμενική εντύπωση αξιόλογη τόσο όσο να έλεγα εγώ ότι όποτε φοράω σλιπάκι έχω βελτίωση 1λτ/100χλμ σε σχέση με μποξεράκι... (κι ας έχω όσες μετρήσεις θέλετε...)

• C
                                  costaslio last edited by

Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
                                  εγώ ότι όποτε φοράω σλιπάκι έχω βελτίωση 1λτ/100χλμ σε σχέση με μποξεράκι... (κι ας έχω όσες μετρήσεις θέλετε...)

Ρε φίλε ... το ίδιο και εγώ!!!! Δε το έλεγα μη με κοροιδεύεται!!!!!

• ?

http://www.fuelsaving.info/magnets.htm

Bogus Fuel-Saving Device Sellers Settle FTC Charges
                                    http://www.ftc.gov/opa/2005/05/fuel.shtm

• ?

http://articles.moneycentral.msn.com/Sa ... AScam.aspx

• D
                                        dsaraf last edited by

..σε προηγούμενο post είχα προτείνει test από τιυς 4Τ όλων αυτών των μαραφετιών που 'βελτιώνουν' την οικονομία βενζίνης..Τότε καποιοι συμφορουμίτες αλλά και κάποιος mod απάντησαν ότι αυτά δεν κάνουν τίποτα..

Αν λοιπόν όντως είναι κοροϊδία** ΤΟΤΕ ΜΗΝ ΒΑΖΕΤΕ ΟΛΟΣΕΛΙΔΕΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΣΤΑ ΤΕΥΧΗ ΣΑΣ!! (AUTOBILD NO 146 ΣΕΛ 51 το τευχος που έχω στα χέρια μου αυτή τη στιγμή). ΑΝ ΟΝΤΩΣ ΕΚΔΙΔΕΤΕ ΕΓΚΥΡΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ, ΜΗΝ ΠΑΡΑΠΛΑΝΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΣΑΣ ΔΕΧΟΜΕΝΟΙ ΝΑ ΔΙΑΦΗΜΙΖΕΤΕ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΠΟΥ ΛΕΤΕ ΣΤΑ ΦΟΡΟΥΜΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ. ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΦΕΡΝΕΤΕ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΕΦΤΕΤΕ ΣΤΗΝ ΥΠΟΛΗΨΗ ΜΑΣ.**

• ?

Καταλαβαίνω πως νιώθεις ηθικά εξαπατημένος αλλά είναι ο κανόνας. Μακάρι το κάθε περιοδικό να μπορούσε να τεστάρει το κάθε προιόν που διαφημίζει (γίνεται όμως πχ οι 4Τ να δοκιμάζαν τα προφυλαχτικά;;;). Και δυο φορές μακάρι να έβγαζε τόσα λεφτά που να μην είχε ανάγκη τις διαφημιστικές κατχωρήσεις. Όμως δεν είναι έτσι, κάθε άλλο μάλιστα, κρά κάνουν...
                                          Άλλωστε διαφήμιση είναι το λέει το όνομα, προωθεί το προιόν, δεν λέει πουθενά ότι είναι αντικειμενική έστω κι αν συχνά προσπαθούν να φανούν σαν τέτοιες...
                                          Και φυσικά ο καθένας έχει δικαίωμα στην άποψή του, δεν σε υποχρεώνει κανένας να το πάρεις ούτε το ότι βρίσκεται στο περιοδικό σημαίνει ότι συμφωνεί η σύνταξη.

• D
                                            dsaraf last edited by

..όποιος παντως θέλει να δοκιμάσει 10 φορές δυνατότερα μαγνητάκια από αυτά που διαφημίζει το AUTOBILD και οποιουδήποτε άλλου συναφούς προϊόντος που κυκλοφορεί στην αγορά στο αυτοκίνητο του ΕΝΤΕΛΩΣ ΤΖΑΜΠΑ και έχει κάποιο χαλασμένο σκληρό δίσκο, μπορεί ακολουθώντας τις οδηγίες του video

Youtube Video

να πάρει τα μαγνητάκια που έχει μέσα.

Θα εντυπωσιαστείτε από τη δύναμη που έχουν! Πρέπει να βαλειςπραγματικά πολλή δύναμη τα τους ξεκολλήσεις αν τους έχεις να έλκονται!

• First post
                                              Last post
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 13
                                            • 14
                                            • 15
                                            • 16
                                            • 17
                                            • 22
                                            • 23