Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    Αγορα αυτοκινητου: Hyundai i30 1.4 vs. Leon 1.4tsi
    1. Home
    2. Κατασκευαστές και Μοντέλα
    3. Αγορα αυτοκινητου: Hyundai i30 1.4 vs. Leon 1.4tsi
    • 1
    • 2
    • 3
    • 2 / 3
    Κατασκευαστές και Μοντέλα
    24
    59
    235
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • elteo
      elteo last edited by

αυτό είναι το 1.4 TSI stylance

έχει και την ζάντα η οποία αιθητικά όντως είναι χάλια.

Youtube Video

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • S
        stormold last edited by

Εμένα μου αρέσει πολύ αυτή η πολυάκτινη ζάντα...

Αντίθετα όμως μόλις είδα από κοντά λευκό TSI 160ps SportUP με την παρακάτω ζάντα ξενέρωσα εντελώς...
        Χάλι μαύρο η 5ακτινη. Μου θύμισε τις ζάντες της OPEL που έβαζε στο Astra πριν 10 χρόνια...

1 Reply Last reply Reply Quote 2
        • elteo
          elteo last edited by

Αυτήν είχε το δικό μου 1800.

Δεν έκανε πάνω από 3 χλμ καινούριο μέχρι να πάει στον λαστιχά για να μπούν οι προαγορασμένες και φορτωμένες στο brand new leon 18αρες του Cupra. Ξέρω ... η μέση σου.

Σαν αυτές αλλά βαμμένες σε ανθρακί
          http://i132.photobucket.com/albums/q7/a ... Front2.jpg

1 Reply Last reply Reply Quote 1
          • S
            stormold last edited by

Το ξέρω ότι τις είχε το δικό σου...Τις θυμάμαι και από την εμπορία...

Αυτές θα είχε, αυτό που είχα βάλει στο μάτι... το Sport Up Force το 1800άρι... και με είχε ξενερώσει.

Αυτές που έβαλες είναι πολύ όμορφες. Καμιά σχέση με τις άθλιες 17άρες...

• D
              dts last edited by

Ευχαριστώ παιδιά για τις ευχές σας.

Ναι storm αυτές που είναι στο βίντεο λέω.

Φίλε kele ναι άσπρο το πήρα… τώρα αν είναι το ίδιο αυτοκίνητο δεν ξέρω τι να σου πω. Μερικές φορές γίνεται και καμία ακύρωση και τυχαίνει να βγαίνει και άλλο διαθέσιμο.

Φίλε giorgosvet να σου πω την αλήθεια δεν ήθελα να πάρω γερμανικό λόγο της συμπεριφοράς της Γερμανίας στην σημερινή Ευρώπη. Δυστυχώς το Γερμανο-Ισπανικο Σεατ ήταν κατά πολύ φτηνότερο σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Σε αυτό το θέμα λοιπόν με έχει ενοχλήσει η επιλογή μου. Δεν απέφυγα το γερμανικό και είναι αλήθεια ότι έχω τύψεις για αυτό.
              Κοίταξα πριν αποφασίσω και megane 1,4 tce dynamic- bravo t-jet 120 & multiair140 Θα ήταν σίγουρα η επιλογή μου το Γαλλικό ή Ιταλικό αν είχαν τον ίδιο εξοπλισμό στα ίδια χρήματα και φυσικά την ίδια κατανάλωση μιας και διαβάζω ότι είναι παραπάνω από τον tsi.

Θεωρώ ότι η μεγαλύτερη επιτυχία της VW δεν είναι ότι το golf είναι καλό – ποιοτικό κτλ . Άλλωστε πόσα golf να πουλήσεις όταν είναι τόσο συντηρητικό και με τέτοια τιμή ? Η πραγματική της επιτυχία είναι ότι μπορεί να δίνει πολύ ανταγωνιστικά αυτοκίνητα μέσω των περιφερειακών τους εταιριών όπως η σεατ σε πολύ χαμηλή τιμή.

Να πω και δυο λόγια για το σκεπτικό που είχα όταν ξεκίνησα να ψάχνω για αυτοκίνητο.

Από το 1994 έως το 2000 είχα ένα Citroen zx. Απόλυτα ευχαριστημένος. Έκανε ότι μου υποσχέθηκε η αγορά του από την πρώτη έως την τελευταία μέρα.

Από το 2000 έως το 2010 είχα ένα Σεατ Λεόν 1.8Τ. Απόλυτα ευχαριστημένος και εδώ.

Ήθελα λοιπόν την δεκαετία 2010 -2020 να δοκιμάσω μια άλλη αυτοκινητιστική φιλοσοφία. Ήταν σειρά της Ιταλίας. Αν και υπάρχει οικονομικό πρόβλημα παρόλα αυτά επειδή αυτοκίνητο δεν παίρνεις κάθε μέρα θα μπορούσα να διαθέσω λίγα χρήματα παραπάνω. Προσωπικά θεωρώ ότι η Giulietta είναι πολύ καλό αυτοκίνητο. Ίσως και το καλύτερο στην κατηγορία. Όμως η τιμή της είναι απογοητευτική. Μια Alfa Romeo με σύννεφα για το μέλλον της και με τόσο κακό παρελθόν αξιοπιστίας (ακόμα και αν δεν ισχύει σε τόσο μεγάλο βαθμό η γνωστή παροιμία όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά είμαι σίγουρος ότι ισχύει και εδώ) ζητά από τον υποψήφιο αγοραστή σχεδόν 40% περισσότερα χρήματα για ένα αυτοκίνητο που είναι ποιο αργό (το Tb 120 σε σχέση με το 122tsi), καταναλώνει περισσότερο, δεν έχει καλούς χώρους ειδικά πίσω, μέτριο χώρο φόρτωσης και αμφιλεγόμενη αξιοπιστία. Με κύρια προτερήματα την οδική συμπεριφορά (χωρίς να είναι πισωκινητο !) και το στυλ ζητά το ξαναλέω σχεδον 40% περισσότερα χρήματα ! Που απευθύνεται λοιπόν η Giulietta ? Είναι ένα σπορ αυτοκίνητο ? Όχι. Είναι κάτι επαναστατικά γρήγορο ή οικονομικό ? Όχι. Για μένα είναι ένα κανονικότατο μικρομεσαίο αυτοκίνητο που απευθύνεται σε οικογενειάρχες που θέλουν και λίγο αλατο πιπερο στην καθημερινή τους μετακίνηση. Διαβάζω και ακούω συνέχεια τους φίλους της άλφα ρομεο για το πόσο δένεσαι με μια άλφα. Ωραία να συμφωνήσω μαζί τους. Δε θα ήταν ποιο έξυπνο από την άλφα να έχει λίγο χαμηλότερες τιμές να δεθεί ο κόσμος με την άλφα του και να μείνει για πάντα στην άλφα είτε ως καινούρια αυτοκίνητα είτε ως μεταχειρισμένα με την συντήρηση τους?

Για να μην σας κουράσω άλλο το μόνο που θα πω είναι ότι την Giulietta θα την αγοράσουν μόνο αυτοί που τους περισσεύουν τα χρήματα. Όλοι οι άλλοι που θα ήθελαν και θα ήταν διατεθειμένοι να κάνουν μια θυσία με λίγο παραπάνω χρήματα δεν θα την αγοράσουν! Γιατί δεν ζητανε λίγα παραπάνω χρήματα αλλά πολύ περισσότερα από όσα δικαιολογεί η ποιότητα του αυτοκινήτου. Προσωπική άποψη είναι ότι σε ποιότητα υλικών είναι ελάχιστα καλύτερη από τα αυτοκίνητα της σειράς bravo - leon – κτ και σίγουρα δεν είναι ισάξια με bmw και audi.

Και να πιάσω εν συντομία και την άλλη επιλογή από ιταλικής πλευράς. Fiat bravo 120 t-jet dynamic. Είναι σε σχέση με το Λεόν 10% ακριβότερο – 10% περισσότερο καύσιμο (με βάση αυτά που γράφουν περιοδικά αλλά και άνθρωποι που το έχουν) δεν έχει πολλαπλούς συνδέσμους αλλά ημιάκαμπτο πίσω και επιπλέον του λείπουν βασικά ακριβά πράγματα σε εξοπλισμό όπως ο αυτόματος διζωνικός κλιματισμός κτλ.
              Όπως καταλάβατε αν και δεν φάνηκε από την αρχική μου τοποθέτηση (βάζοντας το δίλλημα i30 ή leon) ήθελα φέτος να γίνω «ιταλός» αλλά οι ιταλοί δεν ήθελαν να με κάνουν πελάτη τους ! Έτσι κατέληξα στα δυο καλυτέρα value for money αυτοκίνητα άσχετα αν μεταξύ τους έχουν διαφορετική φιλοσοφία και σημαντική οικονομική διαφορά (περίπου 3000).

Ελπίζω να μην σας κούρασα.

Καλή συνέχεια φίλοι μου….

• D
                dstou last edited by

Προσωπικά θεωρώ ότι η Giulietta είναι πολύ καλό αυτοκίνητο. Ίσως και το καλύτερο στην κατηγορία. Όμως η τιμή της είναι απογοητευτική.

Οξύμωρον. Όταν είσαι ο καλύτερος σε μια κατηγορία, τότε δικαιούσαι να ζητήσεις περισσότερα από όλους.

Που απευθύνεται λοιπόν η Giulietta ? Είναι ένα σπορ αυτοκίνητο ? Όχι. Είναι κάτι επαναστατικά γρήγορο ή οικονομικό ? Όχι. Για μένα είναι ένα κανονικότατο μικρομεσαίο αυτοκίνητο που απευθύνεται σε οικογενειάρχες που θέλουν και λίγο αλατο πιπερο στην καθημερινή τους μετακίνηση.

Πράγματι είναι ένα κανονικότατο μικρομεσαίο, μόνο στην έκδοση με τα 235 αλόγατα είναι κάτι πολύ γρήγορο. Όμως ελάχιστοι οικογενειάρχες θα την επιλέξουν, τουλάχιστον στα μέρη μας. Εργένηδες θα είναι οι περισσότεροι, και κυρίως μικρής - μικρομεσαίας ηλικίας .

• K
                  konstantinos last edited by

Ο χρήστης dts έγραψε:
                  Ήθελα λοιπόν την δεκαετία 2010 -2020 να δοκιμάσω μια άλλη αυτοκινητιστική φιλοσοφία. Ήταν σειρά της Ιταλίας. Αν και υπάρχει οικονομικό πρόβλημα παρόλα αυτά επειδή αυτοκίνητο δεν παίρνεις κάθε μέρα θα μπορούσα να διαθέσω λίγα χρήματα παραπάνω. Προσωπικά θεωρώ ότι η Giulietta είναι πολύ καλό αυτοκίνητο. Ίσως και το καλύτερο στην κατηγορία. Όμως η τιμή της είναι απογοητευτική. Μια Alfa Romeo με σύννεφα για το μέλλον της και με τόσο κακό παρελθόν αξιοπιστίας (ακόμα και αν δεν ισχύει σε τόσο μεγάλο βαθμό η γνωστή παροιμία όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά είμαι σίγουρος ότι ισχύει και εδώ) ζητά από τον υποψήφιο αγοραστή σχεδόν 40% περισσότερα χρήματα για ένα αυτοκίνητο που είναι ποιο αργό (το Tb 120 σε σχέση με το 122tsi), καταναλώνει περισσότερο, δεν έχει καλούς χώρους ειδικά πίσω, μέτριο χώρο φόρτωσης και αμφιλεγόμενη αξιοπιστία. Με κύρια προτερήματα την οδική συμπεριφορά (χωρίς να είναι πισωκινητο !) και το στυλ ζητά το ξαναλέω σχεδον 40% περισσότερα χρήματα ! Που απευθύνεται λοιπόν η Giulietta ? Είναι ένα σπορ αυτοκίνητο ? Όχι. Είναι κάτι επαναστατικά γρήγορο ή οικονομικό ? Όχι. Για μένα είναι ένα κανονικότατο μικρομεσαίο αυτοκίνητο που απευθύνεται σε οικογενειάρχες που θέλουν και λίγο αλατο πιπερο στην καθημερινή τους μετακίνηση. Διαβάζω και ακούω συνέχεια τους φίλους της άλφα ρομεο για το πόσο δένεσαι με μια άλφα. Ωραία να συμφωνήσω μαζί τους. Δε θα ήταν ποιο έξυπνο από την άλφα να έχει λίγο χαμηλότερες τιμές να δεθεί ο κόσμος με την άλφα του και να μείνει για πάντα στην άλφα είτε ως καινούρια αυτοκίνητα είτε ως μεταχειρισμένα με την συντήρηση τους?

Για να μην σας κουράσω άλλο το μόνο που θα πω είναι ότι την Giulietta θα την αγοράσουν μόνο αυτοί που τους περισσεύουν τα χρήματα. Όλοι οι άλλοι που θα ήθελαν και θα ήταν διατεθειμένοι να κάνουν μια θυσία με λίγο παραπάνω χρήματα δεν θα την αγοράσουν! Γιατί δεν ζητανε λίγα παραπάνω χρήματα αλλά πολύ περισσότερα από όσα δικαιολογεί η ποιότητα του αυτοκινήτου. Προσωπική άποψη είναι ότι σε ποιότητα υλικών είναι ελάχιστα καλύτερη από τα αυτοκίνητα της σειράς bravo - leon – κτ και σίγουρα δεν είναι ισάξια με bmw και audi.

Και να πιάσω εν συντομία και την άλλη επιλογή από ιταλικής πλευράς. Fiat bravo 120 t-jet dynamic. Είναι σε σχέση με το Λεόν 10% ακριβότερο – 10% περισσότερο καύσιμο (με βάση αυτά που γράφουν περιοδικά αλλά και άνθρωποι που το έχουν) δεν έχει πολλαπλούς συνδέσμους αλλά ημιάκαμπτο πίσω και επιπλέον του λείπουν βασικά ακριβά πράγματα σε εξοπλισμό όπως ο αυτόματος διζωνικός κλιματισμός κτλ.
                  Όπως καταλάβατε αν και δεν φάνηκε από την αρχική μου τοποθέτηση (βάζοντας το δίλλημα i30 ή leon) ήθελα φέτος να γίνω «ιταλός» αλλά οι ιταλοί δεν ήθελαν να με κάνουν πελάτη τους ! Έτσι κατέληξα στα δυο καλυτέρα value for money αυτοκίνητα άσχετα αν μεταξύ τους έχουν διαφορετική φιλοσοφία και σημαντική οικονομική διαφορά (περίπου 3000).

Ελπίζω να μην σας κούρασα.

Καλή συνέχεια φίλοι μου….

Να και μια φωνή της 'μέσης λογικής'
                  Ο φίλος μας , αποφάσισε με κριτήριο την τσέπη του και πολύ καλά έκανε.

Και πάλι καλοτάξιδο!

• R
                    red_monster last edited by

[quote='dts']Μια Alfa Romeo με σύννεφα για το μέλλον της και με τόσο κακό παρελθόν αξιοπιστίας (ακόμα και αν δεν ισχύει σε τόσο μεγάλο βαθμό η γνωστή παροιμία όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά είμαι σίγουρος ότι ισχύει και εδώ) ζητά από τον υποψήφιο αγοραστή σχεδόν 40% περισσότερα χρήματα για ένα αυτοκίνητο που είναι ποιο αργό (το Tb 120 σε σχέση με το 122tsi), καταναλώνει περισσότερο, δεν έχει καλούς χώρους ειδικά πίσω, μέτριο χώρο φόρτωσης και αμφιλεγόμενη αξιοπιστία. Με κύρια προτερήματα την οδική συμπεριφορά (χωρίς να είναι πισωκινητο !) και το στυλ ζητά το ξαναλέω σχεδον 40% περισσότερα χρήματα ! Που απευθύνεται λοιπόν η Giulietta ? Είναι ένα σπορ αυτοκίνητο ? Όχι. Είναι κάτι επαναστατικά γρήγορο ή οικονομικό ? Όχι. Για μένα είναι ένα κανονικότατο μικρομεσαίο αυτοκίνητο που απευθύνεται σε οικογενειάρχες που θέλουν και λίγο αλατο πιπερο στην καθημερινή τους μετακίνηση. Διαβάζω και ακούω συνέχεια τους φίλους της άλφα ρομεο για το πόσο δένεσαι με μια άλφα. Ωραία να συμφωνήσω μαζί τους. Δε θα ήταν ποιο έξυπνο από την άλφα να έχει λίγο χαμηλότερες τιμές να δεθεί ο κόσμος με την άλφα του και να μείνει για πάντα στην άλφα είτε ως καινούρια αυτοκίνητα είτε ως μεταχειρισμένα με την συντήρηση τους?

[quote]

συγγνώμη κιόλας , αλλά δεν ξέρεις τι λες...
                    απλώς αναπαράγεις στερεότυπα περασμένων 10ετιών...
                    οι σημερινές νέες αρ είναι κάτι παραπάνω από αξιόπιστες ... τουλάχιστον ισάξιες με το λεον,γκόλφ κλπ...
                    αν θες κάτι πιο οικονομικό αγοράζεις φιατ ,σκόντα, σέατ...
                    οι αρ οφείλουν να είναι ακριβότερες ... όχι στα επίπεδα μιας bmw , αλλά τουλάχιστον στο επίπεδο φαουβε...
                    και ναι η τζουλιέτα δεν είναι κάτι επαναστατικό (ποιο σύγχρονο αυτοκίνητο αυτής της καηγορίας είναι άραγε????)...
                    είναι όμως ότι καλύτερο έχει η κατηγορία...

• R
                      red_monster last edited by

Ο χρήστης giorgosvet έγραψε:
                      Καλορίζικο,καλοτάξιδο Παράδοση Φεβρουάριο? και ο προηγούμενος φίλος σε 3 μήνες! Οι μεγάλοι χρόνοι παράδοσης τελικά στο vw group συνεχίζονται ακάθεκτοι χρόνια και ζαμάνια!

δεν είναι μόνο η φαουβε...
                      όλες οι εταιρίες βαράνε 3μηνα αν κάνεις δικία σου παραγγελία με ηλιοροφές , bluetooth κλπ...

• A
                        aggelooos2000 last edited by

Δε νομίζω ότι είναι πολλά αυτά που χωρίζουν μια τζουλιέτα απο ένα λεον, περα φυσικά απο σχεδιασμό μέσα-έξω.

• giuseppe-busso
                          giuseppe-busso last edited by

Ο χρήστης aggelooos2000 έγραψε:
                          Δε νομίζω ότι είναι πολλά αυτά που χωρίζουν μια τζουλιέτα απο ένα λεον, περα φυσικά απο σχεδιασμό μέσα-έξω.

Γιατί δεν το θέτεις πιο σωστά?
                          Δεν νομίζω να χωρίζουν πολλά ένα λεόν από ένα γκολφ, πέρα φυσικά από σχεδιασμό μέσα έξω...
                          Αυτό δεν είναι το σωστό?
                          Συνεπάγεται λοιπόν αγοραστής λεόν=έξυπνος, αγοραστής γκολφ=μαλάκας/κότσος
                          αγοραστής τζιουλιέτας=επίσης μαλάκας που δεν πήρε λεόν.
                          11888

• giuseppe-busso

Ο χρήστης dts έγραψε:
                            . Δε θα ήταν ποιο έξυπνο από την άλφα να έχει λίγο χαμηλότερες τιμές να δεθεί ο κόσμος με την άλφα του και να μείνει για πάντα στην άλφα είτε ως καινούρια αυτοκίνητα είτε ως μεταχειρισμένα με την συντήρηση τους?

Πλάκα μας κάνεις φίλε μου? Ήδη είναι πάμφθηνες και για αυτό εξάλλου βλέπουμε εκπτώσεις στην ποιότητα ή σε μηχανικά μέρη, εσύ θες να φθηνύνει κι άλλο?
                            Με το ίδιο σκεπτικό μπορείς να πεις να πέσει η τιμή των audi αλλά μετά ποιός θα αγοράζει το vw?
                            Αν πέσει όμως και η τιμή του vw ποιός θα αγοράζει seat? και ούτω καθεξής.
                            Επίσης αν φτάσαμε να συγκρίνουμε alfa με seat τότε τα πράγματα είναι πολύ άσχημα στο τορίνο

• S
                              stefan147 last edited by

Εκτός από τις φοβερές οικονομίες κλίμακος που μπορεί να κάνει η Φαουβε γιατί δεν αναφέρει κανείς ότι η τιμή του Λεόν οφείλεται ΚΑΙ στην ηλικία του? Κατά τα άλλα αξιολογότατο αυτοκίνητο, φοβερό value for money αλλά σκληρό χωρίς λόγο (το 1.8tsi sport που έχω οδηγήσει).

• A

Ο χρήστης Giuseppe Busso έγραψε:

Δεν νομίζω να χωρίζουν πολλά ένα λεόν από ένα γκολφ, πέρα φυσικά από σχεδιασμό μέσα έξω...
                                Αυτό δεν είναι το σωστό?
                                αγοραστής τζιουλιέτας=επίσης μ@λ@κ@ς που δεν πήρε λεόν.
                                11888

Δεν έχεις άδικο, η vw όμως δεν είναι πριμιουμ, ούτε θέλει να ανταγωνίζεται bmw-mercedes. Υπο αυτή την ένοια, για να δικαιολογήσει τα παραπάνω που ζητά θα έπρεπε να προσέφερε κατι που οι άλλοι κατασκευαστες δεν προσφέρουν(πχ πίσω κίνηση ή καλύτερους κινητήρες και όχι απλά το κινητήρα του bravo). Η τζουλιέτα όχι μόνο δε προσφέρει, αλλά δείχνει και φτηνή, πχ το εσωτερικό της. To golf απο την άλλη, αν και όχι πριμιουμ, καταφέρνει να δείχνει και να είναι πολύ ποιοτικότερο αυτοκίνητο απο το σεατ, ενω έχει και επιπλέον στοιχεία εξοπλισμου. Το α3 σημερα εξακολουθω να το βλέπω μια πατατα και μιση. Δε προσφέρει τίποτα παραπάνω απολυτως σε σχεση με το σημερινό golf. Οταν με το καλό βγει το καινουριο και διαφοροποιείται αισθητα απο τα υπόλοιπα, τότε ναι.

• elteo
                                  elteo last edited by

Ο χρήστης Giuseppe Busso έγραψε:

Αυτό δεν είναι το σωστό?
                                  αγοραστής τζιουλιέτας=επίσης μ@λ@κ@ς που δεν πήρε λεόν.
                                  11888

Ο κάτοχος LEON αγοράζει ένα σπορ πακέτο, με κινητήρες VAG, με ενδιαφέρον στήσιμο σε τιμή χαμηλή.
                                  Ο κάτοχος GOLF αγοράζει ένα συντηρητικό, ποιοτικό car-ο σε τιμή αντάξια της φήμης του.
                                  Ο κάτοχος GΙULIETTA αγοράζει ένα σπορ, όμορφο 4τροχο με μοτέρ Fiat Group σε τιμή μεγαλύτερη από αυτή που αντέχει ο μέσος αγοραστής να δώσει αν και την ζαχαρώνει.

Ο καθένας αγοράζει αναλόγως με το τι τον βολεύει. Κανείς δεν είναι μ@λάκας κανείς δεν είναι και έξυπνος όμως.

• D
                                    dstou last edited by

για να δικαιολογήσει τα παραπάνω που ζητά θα έπρεπε να προσέφερε κατι που οι άλλοι κατασκευαστες δεν προσφέρουν(πχ πίσω κίνηση ή καλύτερους κινητήρες και όχι απλά το κινητήρα του bravo)

Λάθος προσσέγγιση.
                                    α. Στις ιπποδυνάμεις που έχει η Ιουλιέτα, η πλέον ενδεδειγμένη μετάδοση είναι η εμπρόσθια.
                                    β. Οι κινητήρες του Μπράβο δεν έχουν κανένα πρόβλημα.

Αλλού χάνει η Ιουλιέτα.

• giuseppe-busso

Δεν έχεις άδικο, η vw όμως δεν είναι πριμιουμ, ούτε θέλει να ανταγωνίζεται bmw-mercedes. Υπο αυτή την ένοια, για να δικαιολογήσει τα παραπάνω που ζητά θα έπρεπε να προσέφερε κατι που οι άλλοι κατασκευαστες δεν προσφέρουν(πχ πίσω κίνηση ή καλύτερους κινητήρες και όχι απλά το κινητήρα του bravo). Η τζουλιέτα όχι μόνο δε προσφέρει, αλλά δείχνει και φτηνή, πχ το εσωτερικό της. To golf απο την άλλη, αν και όχι πριμιουμ, καταφέρνει να δείχνει και να είναι πολύ ποιοτικότερο αυτοκίνητο απο το σεατ, ενω έχει και επιπλέον στοιχεία εξοπλισμου. Το α3 σημερα εξακολουθω να το βλέπω μια πατατα και μιση. Δε προσφέρει τίποτα παραπάνω απολυτως σε σχεση με το σημερινό golf. Οταν με το καλό βγει το καινουριο και διαφοροποιείται αισθητα απο τα υπόλοιπα, τότε ναι.

Η VW είναι near-premium πλέον, και οι τιμές που πουλάει τα προϊόντα της δεν είναι καθόλου λαϊκές όπως διατείνεται και το όνομα της. Όπως near-premium είναι και η Alfa Romeo.
                                      Το Α3 πατάτα δεν είναι, απλά είναι γηρασμένο όπως είπες. Πατάτα όμως σε καμία περίπτωση.
                                      Αυτό που έγραψες για τον άξονα μετάδοσης εγώ διαφωνώ. Σε διαψεύδει η ίδια η Audi και οι πωλήσεις της, που κατά βάση φτιάχνει προσθιοκίνητα αυτοκίνητα, πανάκριβα κατά κύριο λόγο, με τιμές επιπέδου mercedes.
                                      Η Giulietta από την άλλη, έχει κάτι που δεν έχει το Golf/A3/Leon. Αποκλειστικό ολοκαίνουριο πάτωμα και κινητήρες(είτε με άλλες ρυθμίσεις είτε εντελώς αποκλειστικούς). Σε καμία περίπτωση δε, δεν θεωρώ φθηνιάρικο το εσωτερικό της.
                                      Για εμένα ένα νέας σχεδίασης τιμόνι, νέας σχεδίασης καθίσματα που να είναι επιπέδου 147 fl, και λίγο πιο προσεγμένα υλικά στις πόρτες θα ήταν αρκετό για να την κατατάξω πανεύκολα στην κορυφή της κατηγορίας. Τώρα την μοιράζεται με το Golf, αλλά στα μηχανικά μέρη είναι αρκετά προσεγμένη...
                                      Εντάξει μην τα ισοπεδώνουμε όλα, δεν είναι δα και γουρούνι στο σακί η Ιταλίδα....
                                      Δηλαδή αυτό που έγραψες ότι η μόνη διαφορά της με το Λέοντα είναι καθαρά η σχεδιαστική, είναι λάθος..
                                      Η Giulietta έχει χρήμα εκεί που δεν φαίνεται, ενώ το Λεόν επωφελείται καθαρά από τις οικονομίες κλίμακας που σωστά έγραψε πιο πάνω ο Στέφανος και από το ανύπαρκτο brand name της που δεν συγκρίνεται με αυτό της Alfa, τουλάχιστον όποιος το κάνει θέλει δόκτωρ επειγόντως

• giuseppe-busso

Ο χρήστης elteo έγραψε:
                                        Ο κάτοχος LEON αγοράζει ένα σπορ πακέτο, με κινητήρες VAG, με ενδιαφέρον στήσιμο σε τιμή χαμηλή.
                                        Ο κάτοχος GOLF αγοράζει ένα συντηρητικό, ποιοτικό car-ο σε τιμή αντάξια της φήμης του.
                                        Ο κάτοχος GΙULIETTA αγοράζει ένα σπορ, όμορφο 4τροχο με μοτέρ Fiat Group σε τιμή μεγαλύτερη από αυτή που αντέχει ο μέσος αγοραστής να δώσει αν και την ζαχαρώνει.

Ο καθένας αγοράζει αναλόγως με το τι τον βολεύει. Κανείς δεν είναι μ@λάκας κανείς δεν είναι και έξυπνος όμως.

Καλά ειδικά σε αυτό δεν έχεις ούτε δίκιο αλλά ούτε και άδικο.
                                        Απλά φταίει το κακό τους το κεφάλι εκεί στην Ιταλία, και το λάθος positionig που δόθηκε στο μοντέλο.
                                        Τα λέγαμε, τα γράφαμε, να τώρα και τα αποτελέσματα.
                                        Κάτι που δεν έγινε με την 147, η οποία ήταν ξεκάθαρα premium και είχε να παίξει ανάμεσα σε Α3 και την πιο νέα BMW1.

• A

Απο οικονομίες κλίμακας επωφελείται και η αλφα. Η μιτο έχει κοινό πάτωμα όχι μόνο με το πούντο αλλά και με το κόρσα. Οι κινητήρες γιατί δεν είναι ίδιοι? Το θέμα είναι ποιος θα τον φορέσει πρώτος και αυτος είναι πάντα όποιος βγάλει το τελευταίο μοντελο. Στα facelift τους φοράνε και οι υπόλοιποι. Με το νέο δάπεδο το ίδιο. Το νέο bravo εκεί θα πατάει. Η 147 δεν είχε απολυτως καμία σχέση με το stilo ενώ τώρα....

• S
                                            stefan147 last edited by

Απο οικονομίες κλίμακας επωφελείται και η αλφα. Η μιτο έχει κοινό πάτωμα όχι μόνο με το πούντο αλλά και με το κόρσα. Οι κινητήρες γιατί δεν είναι ίδιοι? Το θέμα είναι ποιος θα τον φορέσει πρώτος και αυτος είναι πάντα όποιος βγάλει το τελευταίο μοντελο. Στα facelift τους φοράνε και οι υπόλοιποι. Με το νέο δάπεδο το ίδιο. Το νέο bravo εκεί θα πατάει. Η 147 δεν είχε απολυτως καμία σχέση με το stilo ενώ τώρα....

Youtube Video

• First post
                                              Last post
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 3
                                            • 2 / 3
                                            • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
                                              • ΕΛΛΑΔΑ
                                              • ΚΟΣΜΟΣ
                                              • ΕΚΘΕΣΕΙΣ