-
Και το δικό μου 700άρι είναι, του 2005 όμως . Πλησιάζω τα 60.000km και μέχρι στιγμής, να χτυπήσω και ξύλο, όλα λειτουργούν ρολόι (πλην μιας λάμπας στο ταμπλό που κάηκε πριν λίγες ημέρες)
Οι τιμές αυτές ήταν σε εξουσιοδοτημένο/εξειδικευμένο/αντιπροσωπεία; Να ξέρω να αρχίζω να τα βάζω στην άκρη -
Σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο, πλήν θερμοστάτη που φτιάχτηκε σε εξειδικευμένο, ως πιό εύκολη εργασία( και στοίχισε 40€ φτηνότερα απο την τιμή που ζήτησε το εξουσιοδοτημένο).
-
Ο χρήστης dbekos έγραψε:
Δυστυχώς, όχι. Πολλά SMART σαν το δικό μου μοντέλο, πιάνουν 70-80.000 χωρίς πρόβλημα στις ταχύτητες, αλλά .. ως εκεί για τα περισσότερα. Εμένα ήταν ..... 'ανυπόμονο'
Ο θερμοστάτης είναι συνήθης βλάβη στα 40-60.00 χλμ, όπως και η αντλία νερού στα 60-70.000 χλμ.
Καλό κουράγιο .Εισαι σιγουρος για τα χλμ που εχει το δικο σου;Το ειχες παρει μτχ αν δεν κανω λαθος.
-
Σωστά θυμάσαι.
Απο Γερμανία (mobile.de), ο ίδιος πήγα στο Γερμανό πωλητή σε αντιπροσωπεία της ΜΒ-SMART στη Φρανκφούρτη (και οχι μέσω Ελληνα εμπόρου) και μάλιστα το έφερα οδικά μέσω Ανκόνα. Ηταν 15 μηνών μτχ και με 10.000 χλμ. στο κοντέρ+βιβλίο service, είχε δέ άλλα 7 τεμάχια να διαλέξω 2ετίας -3ετίας, με 20-40.000 χλμ έκαστο και 1000-2.500 € φθηνότερα.
Θεωρώ ότι δεν παίχτηκε αλλαγή στα χλμ, αλλά αν ήταν 'προβληματικό' απο κατασκευής και ο 1ος ιδιοκτήτης το ξεφορτώθηκε, δεν μπορώ να το ξέρω.
Πάντως πρέπει να ομολογήσω ότι μέχρι τα 40.000χλμ, (έγιναν 30.000χλμ σε 3 χρόνια, όλα σχεδόν στην Αθήνα), δεν παρουσίασε κανένα πρόβλημα, ακολουθώντας μόνο τα προβλεπόμενα (λάδια-φίλτρα -μπουζί κλπ) του service, χωρίς να βάλω κανένα ανταλλακτικό. Βέβαια επι το πλείστον το οδηγεί η κόρη, η οποία είναι και λίγο της σβέλτης οδήγησης , αλλά όμως έχει συνείδηση στα της συντηρήσεως (τσεκάρει μόνη της λάδια-υγρά κλπ σε κάθε πλύσιμο, ενώ όταν ακούει 'παράξενο θόρυβο' με ενημερώνει άμεσα . Για γυναίκα, παίρνει άριστα ).
Τέσπα, είμαι και ήμουν πάντα κατά της αγοράς μτχ (απο ελληνική -έμπορο ποτέ), αλλά είδα και την προκοπή των καινούριων .
Λαχείο - που συχνά κληρώνει - έχει γίνει και η αγορά αυτοκινήτου. -
Ο χρήστης dbekos έγραψε:
Βέβαια επι το πλείστον το οδηγεί η κόρη, η οποία είναι και λίγο της σβέλτης οδήγησης , αλλά όμως έχει συνείδηση στα της συντηρήσεως (τσεκάρει μόνη της λάδια-υγρά κλπ σε κάθε πλύσιμο, ενώ όταν ακούει 'παράξενο θόρυβο' με ενημερώνει άμεσα . Για γυναίκα, παίρνει άριστα ).Ζεσταματάκι-κρυωματάκι του κάνει; Αν όχι, να υπολογίζεις σύντομα και μια τουρμπινούλα
-
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
...Ζεσταματάκι-κρυωματάκι του κάνει; Αν όχι, να υπολογίζεις σύντομα και μια τουρμπινούλαΠάντοτε !!!
Για το ζέσταμα την είχα ενημερώσει απο την πρώτη ημέρα που το πήρε, αλλά για το κρύωμα της τουρμπίνας μου έκανε μάθημα η ίδια, όταν μιά μέρα οδηγούσα εγώ και λόγω ήπιας οδήγησης (3000 στροφές max), το έσβησα μετά απο 5 sec .
Με μάλωσε , γιατί αυτή το σβήνει μετά απο 2-3 λεπτά, λόγω 'πυραυλοκίνησης' , αλλά δεν ήξερε ότι αν δεν το 'τουρμπίσεις' , μπορείς να το σβήσεις σχεδόν αμέσως. -
Διάολε, το μυαλό του έλληνα δεν παίζεται. Ο ένας βάζει 2μισάλιτρο κινητήρα και μετά για να μην κακολογήσει το αμαξάκι του λέει οτι πίνει σαν πουλάκι (μάλλον τέτοιο πουλάκι θα εννοεί), ο άλλος με τις 16άρες στο Saxo μου έλεγε οτι ειναι 'μαγικό χαλί' και προχτές ένας κάτοχος Smart προσπαθούσε να με πείσει οτι δεν τρέχει μία με τους πλευρικούς ανέμους και 'αν δεν έχεις το μυαλό σου, λογικό να σε πάρει'. Εγώ δηλαδή που άλλαξα με 90χαω με χαμηλωμένο αμάξι μισή λωρίδα στο γνωστό σημείο της Αθηνων-Κορίνθου μετά τα Μέγαρα στο βενζινάδικο, ήταν επειδή 'δεν ειχα το μυαλό μου'?
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Διάολε, το μυαλό του έλληνα δεν παίζεται. Ο ένας βάζει 2μισάλιτρο κινητήρα και μετά για να μην κακολογήσει το αμαξάκι του λέει οτι πίνει σαν πουλάκι (μάλλον τέτοιο πουλάκι θα εννοεί), ο άλλος με τις 16άρες στο Saxo μου έλεγε οτι ειναι 'μαγικό χαλί' και προχτές ένας κάτοχος Smart προσπαθούσε να με πείσει οτι δεν τρέχει μία με τους πλευρικούς ανέμους και 'αν δεν έχεις το μυαλό σου, λογικό να σε πάρει'. Εγώ δηλαδή που άλλαξα με 90χαω με χαμηλωμένο αμάξι μισή λωρίδα στο γνωστό σημείο της Αθηνων-Κορίνθου μετά τα Μέγαρα στο βενζινάδικο, ήταν επειδή 'δεν ειχα το μυαλό μου'?στην ευθεία εκείνη κουνιούνται τα πάντα αν φυσάει... εδώ κουνιόταν c station, το σπαρτ δεν θα κουνιέται ?
-
Αν έχεις το μυαλό σου εκεί, όχι.
-
Αν εχεις το μυαλο σου τη καταλληλη στιγμη να κοψεις 90 μοιρες το τιμονι αντιθετα απο τη φορα του ανεμου μπορει και να μεινεις στη λωριδα σου...
Φτερο ειναι το κακομοιρο στην ευθεια του alpha και πριν το αεροδροιο,δεξια δεξια με 90 km με το 451 και εκανα φιδακια στη λωριδα-συνεχως διορθωσεις...Εχει συμβει να με πεταξει και μιση λωριδα παραδιπλα...Λογικο ειναι...
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
ήταν επειδή 'δεν ειχα το μυαλό μου'?Μήπως απασχολούσες το μυαλό σου με τη μαφία προστασίας στα μπαρ και τα μπιτς μπαρ σου;
...ωχ, πάλι τηγάνι να έρχεται βλέπω!!!
-
Μετά τα ελαστικά , αλλάχτηκαν σήμερα στο SMART , και τα αμορτισέρ, στα 5 χρόνια-49.000 χλμ.
Κοπάναγαν εδώ και 5-6.000 χλμ, όντας ενοχλητικά ακόμα και στη μέση των επιβατών!
Τοποθετήθηκαν μαύρα Bilstein, με κόστος αμορτισέρ 150€, εργασίας 50€ και ευθυγράμμισης 25€.
Επιτέλους, ξανάνιωσε το αυτοκίνητο, αν και μου αφήνουν την εντύπωση ότι θα βγάλουν λιγότερο χρονικό διάστημα-χλμ απ΄τα 'μαμίσια'. -
Τα ελαστικα πως σου φανηκαν?Η τιμη τους ηταν πολυ καλη,πως ειναι στο δρομο?Ειμαι και εγω σιγα σιγα για αλλαγη,5 χρονια και εμενα-44000 km η πρωτη φουρνια 451 που ξεφορτωσε ο Λαινοπουλος τον Απριλιο του 2007..
Οσον αφορα τα αμορτισερ,η αληθεια ειναι οτι δεν εχω ακουσει και τα καλυτερα για τα μαυρα της bilsten (βεβαια η συζητηση αφορουσε στα αμορτισερ του Α3 μου),απλα κανουν τη δουλεια τους,ομως μην ξεχναμε οτι και το smartaki ειναι απλα για να κανει τη δουλεια του και να σε μετακινει ευκολα και ανετα απο το Α στο Β.Θεωρω πιο σημαντικη την ανεση απο το κρατημα και την αισθηση.Η τιμη επισης θεωρω οτι ειναι εξαιρετικα καλη.
-
Σαν ολοκαινούρια που είναι , καλά τα πάνε. Και με τις βροχές των 2 τελευταίων ημερών, αξιοπρεπή αν δεν τα 'πιέσεις'.
Αλλωστε , (και για λάστιχα - αμορτισέρ) :Ο χρήστης JIM A3 έγραψε:
,απλα κανουν τη δουλεια τους,ομως μην ξεχναμε οτι και το smartaki ειναι απλα για να κανει τη δουλεια του και να σε μετακινει ευκολα και ανετα απο το Α στο Β.Θεωρω πιο σημαντικη την ανεση απο το κρατημα και την αισθηση....Ισχύει !
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
ήταν επειδή 'δεν ειχα το μυαλό μου'?
Μήπως απασχολούσες το μυαλό σου με τη μαφία προστασίας στα μπαρ και τα μπιτς μπαρ σου;
...ωχ, πάλι τηγάνι να έρχεται βλέπω!!!
-
Ο χρήστης dbekos έγραψε:
.... αλλά δεν ήξερε ότι αν δεν το 'τουρμπίσεις' , μπορείς να το σβήσεις σχεδόν αμέσως.και πως καταλαβαίνεις το τούρμπισμα του και το μη τούρμπισμα του;
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
.... αλλά δεν ήξερε ότι αν δεν το 'τουρμπίσεις' , μπορείς να το σβήσεις σχεδόν αμέσως.
και πως καταλαβαίνεις το τούρμπισμα του και το μη τούρμπισμα του;
Απο τους πεζους που σε προσπερνανε !
-
Μπαρόμετρο. Εναλλακτικά, ελαφρύ πόδι και .. καλή ακοή.
-
Με το μπαρόμετρο πως το βλέπεις ; (έχω χαμηλή πίεση 0.5 οver 0.7)
Γιατί από ακοή έχει πολύ καλή ηχομόνωση και δεν ακούς τίποτις.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Με το μπαρόμετρο πως το βλέπεις ; (έχω χαμηλή πίεση 0.5 οver 0.7)
Γιατί από ακοή έχει πολύ καλή ηχομόνωση και δεν ακούς τίποτις.Ας μας απαντήσει κάποιος άλλος. Δεν έχω μπαρόμετρο, έχω κακή ηχομόνωση
SMART forum