-
Σημερα αναγκαστηκα να κανω ενα επαγγελματικο ταξιδι Θεσσαλονικη - - Λιτοχωρο με το smart ..... και δυστυχως δεν πηρα το μεγαλο ....
Ειχα καιρο να ταξιδεψω εθνικη οδο με smart για πολλα χιλιομετρα .....
Το συμπερασμα ειναι οτι οσο καλο ειναι το ρημαδι στην πολη και σε μικρες εκτος πολεις διαδρομες ... τοσο κουραστικο ειναι στην εθνικη οδο ... -
Ο χρήστης leftgalan έγραψε:
Σημερα αναγκαστηκα να κανω ενα επαγγελματικο ταξιδι Θεσσαλονικη - - Λιτοχωρο με το smart ..... και δυστυχως δεν πηρα το μεγαλο ....
Το συμπερασμα ειναι οτι οσο καλο ειναι το ρημαδι στην πολη και σε μικρες εκτος πολεις διαδρομες ... τοσο κουραστικο ειναι στην εθνικη οδο ...εμ και εσυ με smart εθνικη Max 120 μετα ειναι επικινδυνο θεωρω
-
Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ο κόσμος εκπλήσετε απο αυτό! το σμαρτ δεν φτιάχτηκε για μεγάλες αποστάσεις ούτε για εθνικούς ή επαρχιακούς δρόμους. Είναι λάθος να χρησιμοποίεται έτσι και για αυτό είναι ακαταληλο για μοναδικό αυτοκίνητο αν κάνει καποιος συχνά ταξίδια. Για μένα αν κάποιος κάνει σπάνια ταξίδια καλύτερα να νοικιάζει για αυτά και να αφήνει το σμαρτ στη πόλη. Το σμαρτ είναι για πόλη και για νησί που οι διαδρομές είναι μικρές και σύντομες (όχι Κρήτη :Ρ)
-
Ο χρήστης toxotis έγραψε:
Το συμπερασμα ειναι οτι οσο καλο ειναι το ρημαδι στην πολη και σε μικρες εκτος πολεις διαδρομες ... τοσο κουραστικο ειναι στην εθνικη οδο ...εμ και εσυ με smart εθνικη Max 120 μετα ειναι επικινδυνο θεωρω
εγω με ενα Smart for two 451 ( 2ης γενιας ) μοντελο 2008 Brabus, παω εθνικη - Αττικη οδο με 130-150 ανετα χωρις κανενα προβλημα, με εξαιρεση αν εχει πολυ αερα οποτε υπαρχει και η σχετικη μετατοπιση.
Oταν λεω ανετα, ε δεν ειναι και σαν να πηγαινεις με ενα Golf, αλλα σιγουρα δεν εχω αισθημα ανασφαλειας η φοβου!
-
Παιδιά καλημέρα. Ποιά η άποψη σας για εισαγωγή σμαρτ 1000κ.ε από γερμανία. Εχω έμπορο - συνεργείο στην ελλάδα με τον οποίο έχουμε συνεργασία πολλά χρόνια σε επαγγελματικό όχημα (πούλμαν μερσεντές) και τον εμπιστεύομαι. Θα έχω κάποιο κέρδος σε σχέση με το αναζητήσω μεταχείρο από εδώ. Μιλάω για μοντ 2009 έως 30.000χμ. Ευχαριστώ !!!!
-
Τι πουλμαν εχεις? 3ρι-4ρι-Τουρισμο-Τραβεγκο??
-
Μερικές απαντήσεις ειναι τόσο, μα τόσο προβλέψιμες.
-
Ο χρήστης Thomas_C200K έγραψε:
Τι πουλμαν εχεις? 3ρι-4ρι-Τουρισμο-Τραβεγκο??Τουρίσμο , αλλά...αλλάζουμε ετσι μεγεθος στην κουβέντα ! χαχαχαχα
-
Smart 700άρι του 2007.
Θέμα: Καθρέφτες εξωτερικοί (όχι το τζάμι, αλλά όλο το σύστημα).Δεύτερη φορά μου συμβαίνει η ίδια 'ζημιά', αν και χτύπημα στον καθρέφτη δεν φαινόταν και τις δύο φορές- εκτός αν κάποιος τον 'πάτησε' προς τα κάτω ή τον τράβηξε προς τα πάνω επίτηδες με τα χέρια του, για δολιοφθορά ή ... κλοπή , με αποτέλεσμα :
Έφυγε πάλι η ασφάλεια του ελατηρίου που τον κρατάει στη θέση του και δίνει τη δυνατότητα 'ασφάλισης' των εγκοπών του μηχανισμού στην σταθερή θέση (όταν είναι αναπτυγμένος δηλαδή), οπότε και έγινε 'οριζόντιο εκκρεμές', κοινώς πηγαίνει τέρμα πίσω έως τέρμα μέσα χωρίς 'ενδιάμεση στάση' και ταυτόχρονα 'παίζει' πάνω-κάτω ως προς τον άξονα περιστροφής του .
Και επειδή η ασφάλεια του ελατηρίου είναι περασμένη πρεσσαριστά, όταν φύγει δεν ξαναμπαίνει με τίποτε στη θέση της.Εχω γίνει πλέον ειδικός στην πατέντα επισκευής, και μπορείτε- αν πιάνουν τα χέρια σας- να τον επισκευάσετε, αρκεί να διαθέτετε μια ωρίτσα και να μην έχετε 'κολλήσει' τζάμι στο μηχανισμό, εάν τυχόν κάποτε σας έσπασε, ακολουθώντας (λίγο χοντρικά ) τις παρακάτω οδηγίες:
Λύσιμο των πλαστικών (σε όλη την εργασία είναι οι ίδιες βίδες Torx) που τον κρατάνε στην πόρτα, ώστε να ... σας μείνει ο καθρέφτης στο χέρι .
Λύσιμο βάσης και μηχανισμού ελατηρίου που είναι στον άξονα περιστροφής.
Κόψιμο μιάς σπείρας απο το ελατήριο με σιδηροπρίονο, ώστε να είναι πιό ευκολοδούλευτο και τρύπημα του άξονα περιστροφής με τρυπανάκι για τοποθέτηση βίδας για την επανασφάλιση του ελατηρίου.
Τεστάρισμα ότι με τη συναρμολόγηση δεν έχουμε μπλοκάρει τις ντίζες που κάνουν τα πάνω-κάτω-δεξιά-αριστερά του τζαμιού και δέσιμο πρώτα του μηχανισμού και μετά επανατοποθέτηση του καθρέφτη πάνω στην πόρτα.Σήμερα έφτιαξα και αυτον του οδηγού που έπαθε τα ίδια, μετά την πρώτη περυσινή επισκευή του δεξιού/συνοδηγού
Δυστυχώς απο τη βιασύνη μου και τα νεύρα μου, δεν έβγαλα φωτό τα στάδια επισκευής.Αλλιώς, αν δεν βγάζετε άκρη, pm και σας τον επισκευάζω ..... δωρεάν
-
-
Ο χρήστης dbekos έγραψε:
Δεύτερη φορά μου συμβαίνει η ίδια 'ζημιά', αν και χτύπημα στον καθρέφτη δεν φαινόταν και τις δύο φορές- εκτός αν κάποιος τον 'πάτησε' προς τα κάτω ή τον τράβηξε προς τα πάνω επίτηδες με τα χέρια του, για δολιοφθορά ή ... κλοπήΚι εγώ Δημήτρη όταν τον είδα σ' αυτήν την κατάσταση αυτό σκέφτηκα. Στο συνεργείο ωστόσο που το πήγα για επισκευή μου είπαν πως μπορεί να το πάθει με τη συχνή χρήση (άνοιγμα-κλείσιμο).
[τεμπελόσκυλο]Btw 15 ευρώ μου πήραν τα παιδιά για να τον επισκευάσουν. Δεν ξέρω αν αξίζει ο κόπος [/τεμπελόσκυλο] Κερνάω ωστόσο καφέ στον επόμενο -
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
Κι εγώ Δημήτρη όταν τον είδα σ' αυτήν την κατάσταση αυτό σκέφτηκα. Στο συνεργείο ωστόσο που το πήγα για επισκευή μου είπαν πως μπορεί να το πάθει με τη συχνή χρήση (άνοιγμα-κλείσιμο).
[τεμπελόσκυλο]Btw 15 ευρώ μου πήραν τα παιδιά για να τον επισκευάσουν. Δεν ξέρω αν αξίζει ο κόπος [/τεμπελόσκυλο] Κερνάω ωστόσο καφέ στον επόμενοΑρα , η συγκεκριμένη ζημιά χρεώνεται στα αρνητικά της κατασκευής του αυτοκινήτου!
Πάντως για 15 ευρώ, ίσως πράγματι δεν αξίζει τον κόπο να ασχοληθείς.
Όμως και η χαρά της επισκευής 'απο τα χεράκια σου' είναι ανεκτίμητη , πέραν του ότι έτσι όπως ασφάλισα το ελατήριο (με διαμπερώς περασμένη βίδα), δεν υπάρχει περίπτωση να ξαναχαλάσει ποτέ !!! .
Σε κάθε περίπτωση (αν και το απεύχομαι να χρειαστεί), για το συγκεκριμένο θέμα είμαι στη διάθεσή σου! -
Κάτι αντίστοιχο είχαν πάθει και οι εργοστασιακοί καθρεπτες του σαξο μου. Αν εξαιρεσεις το εκνευριστικό που δεν μπορούσα να δω πίσω, είχε την πλάκα του, λειτουργούσαν σαν g-μετρο διαμηκων επιταχύνσεων.
-
Γεια σας παιδια .....
ξερει κανενας πως μπορει να ανοιξει η πορτα του σμαρτ με το κλειδι ??
Εχω μεινει απο μπαταρια και ΔΕΝ ΞΕΚΛΕΙΔΩΝΕΙ !!!
ΒΑΖΩ ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΣΤΗΝ ΚΛΕΙΔΑΡΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΓΥΡΝΑΕΙ ΓΥΡΩ ΓΥΡΩ ΤΡΕΛΑ και δεν ξεκλειδωνει ειναι φυσιολογικο αυτο ?Ευχαριστω εκ των προτερων ......
-
Μάλλον κάποιος έπαιξε με την κλειδαριά σου και την έσπασε.
Να ρωτήσω κάτι με τη σειρά μου: Έχει κάνει κάποιος μετατροπή υγραέριο σε σμαρτ με την δεξαμενή στο πάτωμα του αυτοκινήτου (κάτω από την καμπίνα) ? Αν ναι έχει πρόβλημα λόγω της σκληρής ανάρτησης του εν λόγω αυτοκινήτου και τις απότομες αντιδράσεις του σε ανωμαλίες?
-
Κλασσική προσπάθεια διάρρηξης με κατσαβίδι, το λεγόμενο κατσαβίδιασμα. Στην κάνουν κλέφτες περιστασιακοί, πχ πειναλέοι και πρεζάκηδες. Οι πιο τακτικοί σου τρώνε το σμάρτ με τους κλασσικούς τρόπους, που δεν αφήνουν και ζημιές edit [mod]
-
Τιποτα απ ολα αυτα .... τελικα η κλειδαρια ειχε προβλημα απ τη μανα της και το εφτιαξα !
-
Ο χρήστης leftgalan έγραψε:
Τιποτα απ ολα αυτα .... τελικα η κλειδαρια ειχε προβλημα απ τη μανα της και το εφτιαξα !Εγώ να δείτε πόσα έφτιαξα φέτος στο SMART (700cc-2006) με 47.500 χλμ σήμερα, αλλά είπα να τα ποστάρω 'αθροιστικά':
1/Αρχές περασμένου καλοκαιριού μένω απο συμπλέκτη, (ένδειξη Ξ), 450€ σύνολο ζημιάς.
2/ Νοέμβριο, όποτε δούλευε (μόνο) στο αυτόματο (Α), άρχισε περιστασιακά αυθαίρετα να περνάει το κιβώτιο στη νεκρά, ενώ πήγαινε με ταχύτητα. Δεν ξαναέπαιρνε ταχύτητα, παρά μόνο αν το έσβηνες και το ξαναξεκίναγες. Ρυθμίστηκε 2-3 φορές , αλλά κάθε 100-200χλμ, πάλι τα ίδια. Λύση στο πρόβλημα: Αλλαγή ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ (μεταχειρισμένος 300€), γιατί απέκτησε ηλεκτρονικό πρόβλημα στην πλακέτα.
3/ Απο τον Δεκέμβριο, καλοριφέρ πάπαλα, μόνο 2 λαμπάκια στον ενδείκτη θερμοκρασίας (κοινώς δεν ανέβαζε πάνω απο 70ο C ο κινητήρας παρά μόνο κολλημένος σε κίνηση, όπου αναβόσβηνε το 3ο λαμπάκι = 80οC με το ζόρι), κλασσικό πρόβλημα χαλασμένου θερμοστάτη (κόλλησε ανοιχτός). Αλλάχτηκε σήμερα, 100€ σύνολο.Με τις υγείες μου !
-
Δεν ήταν η χρονιά του φέτος του σμαρτακίου...
Καμία εξήγηση δόθηκε για τις βλάβες σε κιβώτιο και συμπλέκτη; -
Δυστυχώς, όχι. Πολλά SMART σαν το δικό μου μοντέλο, πιάνουν 70-80.000 χωρίς πρόβλημα στις ταχύτητες, αλλά .. ως εκεί για τα περισσότερα. Εμένα ήταν ..... 'ανυπόμονο'
Ο θερμοστάτης είναι συνήθης βλάβη στα 40-60.00 χλμ, όπως και η αντλία νερού στα 60-70.000 χλμ.
Καλό κουράγιο .
SMART forum