-
Ο χρήστης ausfahrt έγραψε:
...Όποτε βρίσκεται κάτι καινούριο, ή θεοποιείται ή εξωγηνοποιείταιΈτσι είναι, στην αρχή δεν ξέρουμε την τύφλα μας μετά παθαίνουμε την πλάκα μας και στο τέλος απομυθοποείται...
Πολύ μου αρέσει η λέξη εξωγηινοποίηση!
Γίνεται και σαν απειλή: μου λες εμένα τέτοια γιατί θα σε εξωγηινοποιήσω.... πως λέμε θα σε εκπαραθυρώσω αλλά πολύ πιο δυνατό!! -
Είναι ένας εξωγηινής παράγοντας.
-
Εγώ κόλλησα ή οι ανακοινώσεις της ΝΑΣΑ;Πότε και που ανακοίνωσε η NASA πως βρήκε εξωγήινη ζωή?
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Εγώ κόλλησα ή οι ανακοινώσεις της ΝΑΣΑ;
Πότε και που ανακοίνωσε η NASA πως βρήκε εξωγήινη ζωή?
Δεν το είπε πουθενα, αλλά ειναι η NASA... ΤΕΛΟΣ!
-
Άλλωστε η ΝΑΣΑ απαρτίζεται κατά πλειοψηφία από Έλληνες, πόσες φορές έχετε ακούσει 'αυτός ήτανε στη ΝΑΣΑ', 'τον ζητάγανε στη ΝΑΣΑ', 'έχει πάει η εργασία στη ΝΑΣΑ'.
Γενικά υπάρχει αφύσικα (ή από άλλη οπτική ίσως πολύ φυσικά) υψηλή συχνότητα αναφοράς της 'ΝΑΣΑ' από όλους αυτούς που δεν ξέρουν καλά καλά στο περίπου τι είναι και με τι ασχολείται.
Πέρα από πλάκα η ανακάλυψη αυτή είναι πιστεύω από τις σημαντικότερες στην ιστορία της ανθρωπότητας, είνια η πρώτη φορά που βλέπουμε ζώντα οργανισμό (που τι θεωρείται ζωντανός οργανισμός είναι όλο και πιο ασαφές) που δεν αποτελείται από τα συγκεκριμένα δομικά στοιχεία. Ας αναλογοσθεί κανείς πως το κωλοβακτηρίδιο, ο ελέφαντας, ο άνθρωπος, η κάμπια κλπ κλπ, όλα είναι φτιαγμένα από ακριβώς τα ίδια συστατικά και **μόνο ** (έως τώρα φυσικά) το συγκεκριμένο μικρόβιο διαφέρει.
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Άλλωστε η ΝΑΣΑ απαρτίζεται κατά πλειοψηφία από Έλληνες, πόσες φορές έχετε ακούσει 'αυτός ήτανε στη ΝΑΣΑ', 'τον ζητάγανε στη ΝΑΣΑ', 'έχει πάει η εργασία στη ΝΑΣΑ'.Εγώ πήγα στη NASA αλλά με είχανε στη ΚΛΑΣΑ...
Βρε ausfahrt, μήπως δεν την παλεύεις ολίγον τι; Βγάζεις δικά σου αυθαίρετα συμπεράσματα -μάλλον με βάση το τι περίμενες/περίμενε ο κόσμος να ανακοινώσουν- και τους κράζεις με βάση αυτά, τα οποία όμως δεν ισχυρίστηκαν ποτέ!
-
Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ο άνθρωπος έχει την πεποίθηση ότι κάθε φορά έχει φτάσει στο απώγειο των γνώσεων τουΑυτο ειναι πολυ μεγαλη κουβεντα παντως. Δυστυχως τα ξαφνικα μεγαλα αλματα που κανει η επιστημη κατα καιρους, μας οδηγει στο να καβαλαμε το καλαμι. Πιστευουμε οτι τα μαθαμε ολα και δεν αποδεχομαστε τιποτα που δεν μπορουμε να ερμηνευσουμε με τους νομους της φυσικης που παρεμπιπτοντως μολις 'προχθες' προσθεσαμε στο βιβλιαρακι. Και τους προσθεσαμε επειδη μολις τους ανακαλυψαμε προσπαθωντας να δωσουμε εξηγηση στο πρωην υπερφυσικο φαινομενο. Ποτε επιτελους θα βαλουμε μυαλο και θα ξεκαβαλησουμε ; Καποτε η Γη ηταν επιπεδη, το κεντρο του κοσμου, ο ανθρωπος δεν μπορουσε να πεταξει, να σπασει το φραγμα του ηχου και αλλα τετοια ωραια. Συνεχως βγαζουμε τους εαυτους μας ψευτες και παρ'ολα αυτα εξακολουθουμε να ακολουθουμε γραμμη απορριψης για οτι δεν μπορουμε να εξηγησουμε. Και ακομα χρησιμοποιουμε σκαρτο το 10% των δυνατοτητων του εγκεφαλου μας, ειναι τυχαια αραγε εκει το αλλο 90% ; Εχουμε πολυ συναρπαστικο δρομο μπροστα μας σαν ανθρωποτητα.
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Άλλωστε η ΝΑΣΑ απαρτίζεται κατά πλειοψηφία από Έλληνες, πόσες φορές έχετε ακούσει 'αυτός ήτανε στη ΝΑΣΑ', 'τον ζητάγανε στη ΝΑΣΑ', 'έχει πάει η εργασία στη ΝΑΣΑ'.
Εγώ πήγα στη NASA αλλά με είχανε στη ΚΛΑΣΑ...
πεθανα μιλαμε...
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Εγώ πήγα στη NASA αλλά με είχανε στη ΚΛΑΣΑ...
Βρε ausfahrt, μήπως δεν την παλεύεις ολίγον τι; Βγάζεις δικά σου αυθαίρετα συμπεράσματα -μάλλον με βάση το τι περίμενες/περίμενε ο κόσμος να ανακοινώσουν- και τους κράζεις με βάση αυτά, τα οποία όμως δεν ισχυρίστηκαν ποτέ!
Για όποιον συνεχίζει να μην καταλαβαίνει: εγώ είμαι της ίδιας άποψης με τον ΙΚΕ, δηλαδή με το πώς ερμηνεύει ο έξω κόσμος (κοινώς τα ΜΜΕ...) τα λεγόμενα-γραφόμενα.
Πίστευα ότι θα το πιάνατε, αλλά έσφαλα...
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Απ' όσο θυμάμαι στη βιολογία, το κύτταρο χρησιμοποιεί το ATP (τριφωσφορική αδενοσίνη;;) για να αντλει ενέργεια, δομώντας και αποδομώντας το στα συστατικά του.
Στην προκειμένη περίπτωση δηλαδή η εξέλιξη λειτούργησε έτσι ώστε τα συγκεκριμένα βακτήρια χρησιμοποιούν άλλο 'ενεργειακό νόμισμα' με βάση το αρσενικο;
Νομίζω ότι δεν είναι ενεργειακό θέμα αλλά θέμα στοιχείων που συμμετέχουν στην συναρμολόγηση του γενετικού υλικού, του DNA.
Έχω την αίσθηση ότι το DNA βασικά αποτελείται από τέσσερις βάσεις που δεν αλλάζουν, G,C,A,T και ο φώσφορος διατηρεί με κάποιο τρόπο τη συνοχή του μορίου, πέραν της συμμετοχής στο ATP.
Συνεπώς δεν είναι λογικό να υποθέσουμε ότι το συνταρακτικό της αποκάλυψης αφορά στην υιοθέτηση της διπλής αυτής ιδιότητας από το αρσενικό;
-
Ο χρήστης Hellenic tifosi έγραψε:
Έχω την αίσθηση ότι το DNA βασικά αποτελείται από τέσσερις βάσεις που δεν αλλάζουν, G,C,A,T και ο φώσφορος διατηρεί με κάποιο τρόπο τη συνοχή του μορίου, πέραν της συμμετοχής στο ATP.
Συνεπώς δεν είναι λογικό να υποθέσουμε ότι το συνταρακτικό της αποκάλυψης αφορά στην υιοθέτηση της διπλής αυτής ιδιότητας από το αρσενικό;
Στο DNA, μόρια φωσφόρου δημιουργούν τον σκελετό του και πάνω σε αυτά 'δένονται' τα G, C, A, T
Έχουμε το ATP/ΑDP
Είναι βασικό συστατικό της μεμβράνης των κυττάρων, μαζί με τις πρωτεΐνες
Τα άλατα ασβεστίου του είναι βασικά στα κόκκαλα.Γενικά είναι αρκετά καίριο συστατικό...
-
Ο χρήστης Καμπάς έγραψε:
Και ακομα χρησιμοποιουμε σκαρτο το 10% των δυνατοτητων του εγκεφαλου μας, ειναι τυχαια αραγε εκει το αλλο 90% ;Λοιπόν, αυτό δεν ισχύει με το νόημα που του αποδίδεται και μάλλον προσεγγίζει την έννοια του 'αστικού μύθου'.
Χρησιμοποιούμε όλα τα τμήματα του εγκεφάλου, και αυτό το 10%-90% αναφέρεται στο ότι γενικώς ανά πάσα στιγμή υπάρχει δραστηριότητα στο 10% των νευρώνων.
Όταν η δραστηριότητα ξεπερνάει το 10%, αρχίζουμε να έχουμε ΕΠΙΛΗΨΙΑ. Όταν υπάρχει ταυτόχρονη δραστηριότητα στο 70% των νευρώνων, έχουμε την εικόνα του ανθρώπου στο πάτωμα με σπασμούς, αφρούς κ.ο.κ.
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Στο DNA, μόρια φωσφόρου δημιουργούν τον σκελετό του και πάνω σε αυτά 'δένονται' τα G, C, A, T
Έχουμε το ATP/ΑDP
Είναι βασικό συστατικό της μεμβράνης των κυττάρων, μαζί με τις πρωτεΐνες
Τα άλατα ασβεστίου του είναι βασικά στα κόκκαλα.Γενικά είναι αρκετά καίριο συστατικό...
Βασικά έχει δίκιο ο tifosi. Δεν ξέρω αν μπήκε κανείς στον κόπο να παρακολουθήσει τη συνέντευξη τύπου (αν κρίνω από τα περί 'εξωγήινης ζωής' που αναφέρθηκαν, μάλλον αρκετοί δεν μπήκαν καν στον κόπο να διαβάσουν ούτε τον τίτλο της ανακοίνωσης της NASA), αλλά η επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας ανέφερε οτι τα βακτήρια καλλιεργήθηκαν σε 'θρεπτικό υλικό' που προσομοίαζε τις συνθήκες της λίμνης και το οποίο περιείχε 2.8fg (fento grams) φώσφορο.
Αυτή η ποσότητα είναι εξαιρετικά μικρή για να υποστηρίξει την ανάπτυξη των βακτηρίων (και ανάπτυξη δεν είναι μόνο η βιοσύνθεση του DNA, τα κύτταρα πρέπει να συνθέσουν π.χ. πρωτεϊνες - αυτές κάνουν εξάλλου όλη τη δουλειά μέσα σ'ένα ζωντανό οργανισμό, κυτταρικές μεμβράνες κλπ. Λογικά λοιπόν και σε άλλα βιομόρια (ATP, πρωτεϊνες - και PTMs αυτών, ο φώσφορος θα πρέπει να έχει αντικατασταθεί απο αρσενικό (πράγμα πολύ ενδιαφέρον επειδή η δραστικότητα του τελευταίου δεν του επιτρέπει, θεωρητικά, να σχηματίσει τις σταθερές δομές που απαιτούται για πολλά από τα παραπάνω)
Βέβαια ακόμα λείπουν σημαντικά στοιχεία όπως το ποσοστό ενσωμάτωσης του αρσενικού, αν το βακτήριο ενσωματώνει το αρσενικό ή αν το επιλέγει εξαρχής έναντι του φωσφόρου (αν και θ'ακολουθήσει δημοσίευση μέσα στο Φεβρουάριο επ'αυτού), δεν έχουν ακόμα κρυσταλλική δομή του 'νέου' DNA κλπ.
Πολύ σημαντική ανακάλυψη πάντως (μερικές τάξεις μεγέθους πιο σημαντική από τον αριθμό των άστρων που αναφέρθηκε παραπάνω), πολύ τυχερή η PI (θα καβατζώσει πολλά papers), και βάζει και γερή υποψηφιότητα για Νομπελ κάποια στιγμή στο μέλλον (ΑΝ τα ευρήματα είναι σωστά, που επειδή οι Αμερικάνοι είναι ψείρες σε κάτι τέτοια, μάλλον θα είναι)
-
δεν είπα ότι ο tifosi δεν έχει δίκιο. Απλώς συνέχισα λίγο το σκεπτικό, τα βασικά σημεία που χρησιμοποιείται ο φώσφορος (που 'θα έπρεπε' δλδ να υπάρχει αρσενικό).
Σύμφωνα με τα λεγόμενά τους, η αντικατάσταση έχει γίνει και στο DNA
Χρησιμοποιούν βέβαια τη λέξη 'replace', οπότε μάλλον δεν μιλάμε για εξ αρχής επιλογή
-
Ο χρήστης VIRSS έγραψε:
Δεν ξέρω αν μπήκε κανείς στον κόπο να παρακολουθήσει τη συνέντευξη τύπου (αν κρίνω από τα περί 'εξωγήινης ζωής' που αναφέρθηκαν, μάλλον αρκετοί δεν μπήκαν καν στον κόπο να διαβάσουν ούτε τον τίτλο της ανακοίνωσης της NASA),
Πες τα καλέ μου άνθρωπε
Βέβαια ακόμα λείπουν σημαντικά στοιχεία όπως το ποσοστό ενσωμάτωσης του αρσενικού, αν το βακτήριο ενσωματώνει το αρσενικό ή αν το επιλέγει εξαρχής έναντι του φωσφόρου (αν και θ'ακολουθήσει δημοσίευση μέσα στο Φεβρουάριο επ'αυτού), δεν έχουν ακόμα κρυσταλλική δομή του 'νέου' DNA κλπ.
Όταν το βακτήριο καλλιεργήθηκε στο εργαστήριο, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι μπορεί να επιβιώσει μόνο με φώσφορο, μόνο με αρσενικό, ή και τα δύο μαζί.
ο φώσφορος θα πρέπει να έχει αντικατασταθεί απο αρσενικό (πράγμα πολύ ενδιαφέρον επειδή η δραστικότητα του τελευταίου **δεν του επιτρέπει, θεωρητικά, να σχηματίσει τις σταθερές δομές **που απαιτούται για πολλά από τα παραπάνω)
Οι επιστήμονες το τόνισαν ιδιαίτερα αυτό και είπαν οτι το αρσενικό είναι μεν ασταθές στις γήινες θερμοκρασίες αλλά σε θερμοκρασίες των -290 F είναι σταθερό !! που σημαίνει οτι στον Τιτάνα και αλλού όπου επικρατούν τέτοιες θερμοκρασίες είναι πιθανό να υπάρχει βακτηριδιακή ζωή .
Αυτό οδηγεί στο συμπέρασμα οτι μπορεί να υπάρχει ζωή σε περιβάλλοντα όπου μέχρι τώρα θεωρούσαμε απίθανο να την υποστηρίζουν ! -
Ο χρήστης mousatos έγραψε:
Αυτό οδηγεί στο συμπέρασμα οτι μπορεί να υπάρχει ζωή σε περιβάλλοντα όπου μέχρι τώρα θεωρούσαμε απίθανο να την υποστηρίζουν !Χάος και άγνοια φίλε mousate μπροστά στο θέμα σύμπαν πιθανή ζωή σε άλλα μέρη.
Ενδεικτικά http://www.nasa.gov/mission_pages/GLAST ... cture.html
όπου αναφέρει ''scientists have recently discovered a gigantic, mysterious structure in our galaxy. This feature looks like a pair of bubbles extending above and below our galaxy's center. Each lobe is 25,000 light-years tall and the whole structure may be only a few million years old''.Και αυτές οι αποστάσεις μόνο στον γαλαξία μας. Με ένα σύμπαν λοιπόν απροσδιόριστο χωροχρονικά παίζει να είμαστε οι μόνοι τυχεροί?
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
δεν είπα ότι ο tifosi δεν έχει δίκιο. Απλώς συνέχισα λίγο το σκεπτικό, τα βασικά σημεία που χρησιμοποιείται ο φώσφορος (που 'θα έπρεπε' δλδ να υπάρχει αρσενικό).Σύμφωνα με τα λεγόμενά τους, η αντικατάσταση έχει γίνει και στο DNA
Χρησιμοποιούν βέβαια τη λέξη 'replace', οπότε μάλλον δεν μιλάμε για εξ αρχής επιλογή
Αυτό είναι η σημαντικότερη παρατήρηση.
Απλοϊκή εισαγωγή: το αρσενικό είναι δηλητηριώδες γιατί έχει παρόμοια ηλεκτρονική δομή με το φώσφορο, αλλά οι ενώσεις του δεν είναι το ίδιο σταθερές με αυτές του φωσφόρου. Συνεπώς κατά την αντικατάσταση του φωσφόρου με αρσενικό στο γενετικό υλικό, αυτό καθίσταται ασταθές και το κύτταρο πεθαίνει.Υπάρχουν δύο διαφορετικές περιπτώσεις, είτε τα βακτήρια ανέκαθεν χρησιμοποιούσαν αρσενικό αντί για φώσφορο είτε μεταλλάχθηκαν και αντικατέστησαν το φώσφορο με αρσενικό όταν βρέθηκαν στο κατάλληλο περιβάλλον.
Η πρώτη περίπτωση είναι ιδιαίτερα σημαντική, γιατί δείχνει πως η αβιογένεση συνέβη τουλάχιστον 2 φορές στον πλανήτη και μάλιστα από διαφορετική αφετηρία. Αυτό αυξάνει σημαντικά τα περιβάλλοντα (αναφέρομαι όχι στις συνθήκες, αλλά στη σύσταση) στα οποία μπορεί να υπάρξει ζωή.
Η δεύτερη περίπτωση παρότι δείχνει πως οι οργανισμοί είναι ιδιαίτερα ευέλικτοι, δεν έχει ιδιαίτερη επίπτωση στις αρχικές συνθήκες τις οποίες χρειάζεται η ζωή για να εμφανιστεί, παρά μόνο στα περιβάλλοντα που μπορεί να διατηρηθεί αν δημιουργηθεί.
Όπως και να έχει, η ανακάλυψη είναι ρηξικέλευθη, ενώ μάλλον θα περάσει αρκετός χρόνος μέχρι να γίνουν κατανοητές οι επιπτώσεις της, γιατί ανέτρεψε το θεμελιώδες θεώρημα πως η ζωή χρειάζεται οπωσδήποτε άνθρακα, οξυγόνο, υδρογόνο, άζωτο, θείο και φώσφορο για να υπάρξει.
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
δεν είπα ότι ο tifosi δεν έχει δίκιο. Απλώς συνέχισα λίγο το σκεπτικό, τα βασικά σημεία που χρησιμοποιείται ο φώσφορος (που 'θα έπρεπε' δλδ να υπάρχει αρσενικό).Σύμφωνα με τα λεγόμενά τους, η αντικατάσταση έχει γίνει και στο DNA
Ναι, κατάλαβα οτι συνέχισες το σκεπτικό του, εγώ απλά παρέθεσα το τελευταίο σχετικό (με αυτό που ρώτησε ο tifosi) ποστ για ν'απαντήσω πάνω σ'αυτό, δεν θεώρησα οτι του είπες πως έχει άδικο
Έκανα ένα γρήγορο σκανάρισμα στη δημοσίευσή τους και λένε οτι το 1/10 του ενδοκυτταρικού αρσενικού βρίσκεται στο DNA/RNA, τα 3/4 στις πρωτεϊνες και τα προϊόντα του μεταβολισμού του βακτηρίου ενώ μια μικρή ποσότητα βρίσκεται στην κυτταρική μεμβράνη.
Εδώ υπάρχει μια λεπτομέρεια που το 'replace' δεν μπορεί να αποδώσει (ok, το βακτήριο γενικά αντικαθιστά τον Ρ με As, το θέμα είναι αν επιλέγει το Αs αν και τα δύο στοιχεία είναι διαθέσιμα ή απλά 'βολεύεται' με το Αs ελλείψει Ρ). Ακόμα δεν έχω βρει χρόνο να διαβάσω προσεκτικά το paper αλλά ο mousatos παραπάνω λέει οτι μπορεί να χρησιμοποιήσει και τα δύο (που είναι και το πιο 'λογικό').
-
Είπαν χθες πως ετοιμάζουν νέο paper που θα δημοσιευθεί τον Φεβρουάριο για το πως συμπειφέρεται παρουσία και των δύο στοιχείων (P και Ar).
-
Εξωγήινη ζωή