-
Ο χρήστης kantoniou έγραψε:
Νικο, εχεις υποψη σου ποτε συνηθως αλλαζονται οι μπαταριες;
Σε διαφορα φορουμ αμερικανικα βλεπω οτι το συνηθισμενο ειναι στα 90-100k μιλια, τυχαινει ομως και πιο νωρις.
Με τις εγγυησεις τι παιζει;Ασχετο: Γιατι μεγαλυτερη καταναλωση το χειμωνα;
Ευχαριστω
ΥΓ: Μεση καταναλωση ο τωρινος ιδιοκτητης εχει 5,7.
Καλησπέρα, οι μπαταριές γενικά έχω δει και εγώ σε forum ότι συνήθως τις αλλάζουν στα 100κ μίλια. Από εκεί και πέρα, είναι να είσαι λίγο άτυχος και να εμφανιστεί κάποιο πρόβλημα (όπως συμβαίνει σε όλα τα αυτοκίνητα). Αν είσαι μέσα στην εγγύηση, όπως είναι λογικό, δεν πληρώνεις κάτι. Από εκεί και πέρα, εξαρτάται και από την σχέση που έχεις με την αντιπροσωπεία. Έχει τύχει να μου αλλάξουν δίσκο-πλατώ σε εγγύηση, αλλά και εγκέφαλο climatronic εκτώς εγγύησης.
Η κατανάλωση το χειμώνα σε όλα τα αυτοκίνητα είναι μεγαλύτερη, απλώς στο Prius λόγω μειωμένης κατανάλωσης είναι πιο αισθητή. Έχει να κάνει με την ανάγκη για θέρμανση του κινητήρα ώστε να φτάσει τις κατάλληλες συνθήκες λειτουργείας, κάτι που το καλοκαίρι δεν απαιτείται. Αντιθέτως το καλοκαίρι έχεις μεγαλύτερες απαιτήσεις από το σύστημα ψύξης (air-condition) αν και στα περισσότερα πια αυτοκίνητα που έχουν κλιματισμό οι απαιτήσεις είναι πάνω κάτω αντιστοιχες χειμώνα-καλοκαίρι (λόγω χρήσης του κομπρέσορα και τον χειμώνα).
Το δικό μου καλύτερο θα το δεις στην παρακάτω απάντηση
http://www.4tforum.gr/phpBB3/viewtopic.php?f=5&t=17337&p=2271281&hilit=prius#p2271281Νίκος.
-
4,3;;;;
Νομιζα οτι λογω κλιματισμου (και εξατμισης της βενζινης ) η καταναλωση θα ειναι μεγαλυτερη το καλοκαιρι.Η εγγυηση ειναι 8 χρονια/160.000 για τα παντα;
-
Έχετε κάποιο λινκ για την ανάγκη αλλαγής μπαταριών στη 10ετία/160.000χλμ?
Γιατί το Consumer Reports (που είναι αξιόπιστο) έκανε δοκιμή Prius 10ετίας και 300.000χλμ. και δεν είχε κανένα πρόβλημα έχοντας την ίδια κατανάλωση με όταν ήταν καινούργιο! -
http://priuschat.com/forums/gen-ii-priu ... ttery.html
Εδω αναφερονται αρκετες περιπτωσεις αλλαγων περιπου στα 90.000 μιλια.
Στο ιδιο φορουμ υπαρχουν κι αλλα παρομοια θεματα.
Υπαρχουν φυσικα και περιπτωσεις οπου οι μπαταριες αντεξαν πολυ περισσοτερο.
Εγω προσπαθω να καταλαβω που βρισκεται ο μεσος ορος. -
Λοιπον, το οδηγησα και μου αρεσε πολυ.
Απο χωρους με καλυπτει. Ειναι πιο στενο πισω απο το 307 SW, αλλα με περισσοερο αερα στα γονατα. Ο χωρος αποσκευων ρηχος αλλα 'μεγαλου εμβαδου'. Απλα με αυτο το συστημα με το 'κρυφο' πατωμα χανεται αρκετος χωρος.Εχει πλακα να πηγαινεις μονο με τη μπαταρια. Η καταναλωση του συγκεκριμενου αυτοκινητου με τον τωρινο ιδιοκτητη ειναι απο 5,0 μεχρι 5,8 λιτρα στα 100 (μ.ο. 5,4). Αρα εχω περιπου 3,5 λιτρα διαφορα με το δικο μου.
Ψηνομαι, αλλα εχω και τη φωνη της συνειδησης (τη συζυγο δηλαδη) να μου λεει να κρατησω τα λεφτα για καμια ωρα δυσκολη.
Θα βαλω το δικο μου σε αγγελια και βλεπουμε...
-
-
To Πρίους είναι μια μπίζνα, όπως και τα χοντρά λάστιχα, οι δύο κύλινδροι, τα 0-100, τα Μ-πακ. Το φαιδρό της υπόθεσης είναι ότι όλοι αυτοί που γελάνε δείχνουν να μην αντιλαμβάνονται το πόσο σοβαρή μπίζνα είναι όλα αυτά για κάποιους.
-
lol φαντάζομαι αντιλαμβάνεσαι τι σημαίνει σάτιρα και τι αστεία έτσι; Αλλιώς δεν είναι για εσένα τα βίντεο.
-
Καλησπέρα,
επειδή βρήκα και εγώ ένα γαλλικό prius εισαγωγής, χρειάζεται να κοιτάξω κάτι συγκεκριμένο? να φοβηθώ κάτι?
Αν το πάω στην αντιπροσωπεία για έλεγχο θα το δεχτούν κανονικά? εγγυήσεις? (είναι μοντέλο του 2009) -
Μήπως ξέρει κανείς να βοηθήσει με το παρακάτω?
Έχω βρει toyota prius 2010 από Λετονία. Ξέρεται αν ισχύει η εγγύηση στην Ελλάδα? πρέπει να κοιτάξω κάτι συγκεκριμένο?
Υπάρχει ουσιαστικός λόγος να μην το προτιμήσω?
Θα εκτιμούσα πολύ την απάντησή σας! -
Έχει 2 χρόνια και όχι 6 που έχουν τα εγχώρια αυτο/τα.
Όλα τα αλλα κανονικά
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Ο χρήστης Eliaskat έγραψε:
Έχει 2 χρόνια και όχι 6 που έχουν τα εγχώρια αυτο/τα.Όλα τα αλλα κανονικά
Sent from my iPhone using Tapatalk
Ειδικα για το prius ισως να είναι διαφορετικα τουλαχιστον για το υβριδικο συστημα. Θα εκανα ερωτηση στην εδω αντιπροσωπεια.
-
Μια γρήγορη ερώτηση:
Εχουμε toyota prius 10/07 με ~70.000 km σε εκπληκτική τιμή.
Αύριο το βράδυ είμαι έτοιμος να δώσω προκαταβολή.Το έχω ελέγξει toyota, είναι ατρακάριστο και άβαφο εντελώς.
1 πρόβλημα: δεν έχει βιβλιαράκι service και στην toyota δεν είναι καταχωρημένα στο online σύστημα που έχουν. Δεν μπορώ να επιβεβαιώσω ούτε τα χλμ ούτε τη συντήρηση
Πόσο σοβαρά να το λάβω υπόψιν μου στην απόφασή μου? Ακούω προσωπικές γνώμες!
-
Πολύ σοβαρά . Αν πρόκειται για εισαγωγής .
Αν είναι 100% Ελληνικό ( Ευρωπαϊκό και όχι Αμερικάνικό ) τότε πάλι ψάξε και πάλι αλλά κυρίως πες μας και με ποια δικαιολογία σου εξήγησαν γιατί δεν είναι καταχωρημένο στην Data base .Ρώτησε τον ιδιοκτήτη πού έχει κάνει τα Service και πάρε εκεί τηλέφωνο με τον Αριθμό κυκλοφορίας να επιβεβαιώσεις .
Στην πρώτη στραβή στρίψε με ελαφρά πηδηματάκια ... συνήθως ακολουθούν και άλλες . -
Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.
Είναι εισαγωγής από ιταλία.
Να αναφέρω πως είναι ιδιώτης. Η τιμή του αυτοκινήτου μετά από πολύ παζάρι για μετρηιτοίς είναι 6.900 ευρώ
Επειδή ψάχνω για prius περίπου χρόνο, η τιμή είναι όντως πολύ καλή και δεν την βρίσκεις εύκολα.
Προβληματισμένος -
Prius χωρίς ιστορικό συντήρησης = βάλε κάτι παραπάνω και παρε ένα άλλο με πλήρες ιστορικό και ελληνικό !!!
-
Από περιέργεια γιατί πρεπει να είναι ελληνικό? Εννοω αν ήταν π.χ. ιταλικό αλλά είχε service book δεν θα ήταν οκ?
ΥΓ: το βάλε κατι παραπάνω σημαίνει +2.500 χιλιάρικα -
Θες να τα πληρώσεις αλλού τα +2500 ? Αυτό σου λένε. Οταν πας να κάνεις οικονομία σε μεταχειρισμένο σου βγαίνει μετά το έξοδο.
-
Καλημέρα, το online σύστημα της Toyota να ξέρεις πως είναι χάλια...Απο εκεί και πέρα, όταν κοίταζα για Prius για έναν φίλο, έβρισκα μόνο από Γαλλία αλλά κανένα με βιβλιαράκι και η κατάσταση έδειχνε πως είχαν πολύ περισσότερα χλμ από αυτά που έγραφαν τα αυτοκίνητα...Τελικά καταλήξαμε σε ελληνικό που ξέραμε τι ήταν και δεν έχει βγάλει το παραμικρό 2 χρόνια τώρα...Η τιμή που μας γράφεις είναι ΠΑΡΑ πολύ χαμηλή για Prius του 07. Επειδή έχω και εγώ ένα του 07 και κοιτάζω για το καινούργιο, τιμή κάτω από 10.000 χωρίς στοιχεία και σε αμφίβολη κατάσταση δεν θα το πλησίαζα καν...Στην καλύτερη θα έχεις ένα αυτοκίνητο με πολύ περισσότερα χλμ, στην χειρότερη πολύ μεγάλους λογαριασμούς επισκευών...Υπ'οψην στην Γαλλία τα Prius κάνουν πολλά χλμ...δεν τα έχουν για να κάθονται...
Νίκος.
-
σου απαντησε ο NikoS3 , καμια φορα να ξερεις το φθηνο ειναι ακριβο !
AΓΟΡΑ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΟΥ ΤΟΥΟΤΑ PRIUS