-
Αυτό είναι της Κυψέλης και δεν σωνεται με τίποτα...
Το άλλο κόκκινο της Κυψέλης σύνορα Γαλάτσι, είναι πλέον το δικό μου...Ξέρω και ακόμα ένα συλλέκτη που έχει ένα κόκκινο πλήρως ανακατασκευασμένο και ένα ζαχαρί (κόκκινο πριν, που πουλιόταν πριν καιρό) και το έχει για ανακατασκευή...
Δεν έχω μάθει ακόμα για κίτρινο και έχω χάσει τα ίχνη κάποιου που πριν χρόνια κυκλοφορούσε στον Βύρωνα...φαντάζομαι πρέσσα, γιατί ψάχνω εδώ και 4 χρόνια και δεν έχει ακουστεί τίποτα... -
Και το κακό ειναι οτι δεν το πουλάει εστω για να πάρεις το μπαμπριζ και τα τζάμια απο τις πόρτες τουλάχιστον.....
-
Ο χρήστης Greek έγραψε:
Και το κακό ειναι οτι δεν το πουλάει εστω για να πάρεις το μπαμπριζ και τα τζάμια απο τις πόρτες τουλάχιστον.....Και το παρμπρίζ σπασμένο είναι Κώστα...τα τζάμια απο τις πόρτες δεν τα χρειάζομαι, αλλά επειδή είναι ίσια, μπορείς και να τα φτιάξεις...αν εχεις και πατρόν είναι ακόμα πιο εύκολο...
-
.....Γιώργος......
-
Ο χρήστης Greek έγραψε:
.....Γιώργος......Α καλά ... δεν ξαναγράφω τις μικρές ώρες...
-
Ένα άψογο πορτοκαλο-κόκκινο Moretti θυμάμαι οτι παρκαριζε την 10ετια του 80 στο σπιτι της γιαγιάς μου κοντά στον σταθμό Λαρίσης.Ωραίο αυτοκίνητο!
Καλό κουράγιο, και καλά ξεμπερδέματα!!! -
Αργύρη , πως τα πας με την ανακατασκευή?
-
Το έχω σκεπάσει και έχω αναλωθεί στην συλλογή ανταλλακτικών
Έχει αρκετό κρύο, ώστε να ανοίξω και άλλες πληγές...τώρα βέβαια είμαι στον σχεδιασμό υποστέγου, γιατί το μεγαλύτερό μου πρόβλημα είναι το άπλωμα και το μάζεμα των εργαλείων, στην αρχή και το τέλος της δουλειάς. Αν φτιάξω ένα υπόστεγο, αυτό το πρόβλημα δεν θα υπάρχει, γιατί θα μπορώ να βάζω σε ένα ντουλάπι εκεί τα εργαλεία, χωρίς τον κίνδυνο να βραχούν.
Με λίγα λόγια, εξελίξεις σοβαρές θα έχουμε απο την Άνοιξη και μετά... -
ειπα να το ανεβασω μια και ερχεται σε 10 μερες η ανοιξη......τι εγινε με τον δικο μου τον βρηκες???
-
Στέλιο, είχα ξεχαστεί λίγο λόγω δουλειών στο σπίτι. Θα τον πάρω αύριο μήπως και την Δευτέρα που θα κατέβω Αθήνα τον δω κιόλας.
Μακάρι η άνοιξη να έρθει και ουσιαστικά, εκτός απο ημερολογιακά. Κάτι μου λέει όμως ότι θα μας κάτσει καμμιά στραβή τον Μάρτιο... -
πως παει η ανακατασκευη??? προχωρησε καθολου???
-
Λόγοι άσχετοι με την θέληση και την διάθεση μου, με καθυστέρησαν. Αισιοδοξώ, μόλις τελειώσει αυτή η βλακεία του καιρού, να αρχίσω το ολοκληρωτικό γδύσιμο: κινητήρας (τα περιφερειακά έχουν αποσυνδεθεί ήδη), μπροστινό σύστημα, εξατμίση - σωληνώσεις, ψαλίδια πίσω ρεζερβουάρ, τζάμια, ταμπλό κλπ.
Θα ανέβει φωτογραφικό υλικό για τα επόμενα βήματα. -
Πολύ ωραία! Καλή συνέχεια!!!!
-
Καλη συνεχεια Αργυρη.. Περιμενουμε νεα με ανυπομονησια..
-
Σήμερα πήγα να γνωρίσω τον Εντυ, κάτοχο τριών Moretti, εκ των οποίων το ένα Fiat 125 Moretti. Αυτό το συγκεκριμένο είναι το μόνο διασωθέν εκ των 5 που κατασκευάστηκαν και πουλήθηκαν σε πολύ υψηλό πρόσωπο της εποχής εκείνης. Κατόπιν μοιράστηκαν σε διάφορα Κράτη, προκειμένου να τα οδηγεί η σύζυγος κατά τις επισκέψεις. Το αυτοκίνητο αυτό έχει τον σχεδιασμό του 128, αλλά το πλαίσιο και τα μηχανικά μέρη του Fiat 125. Ο σύλλογος ιδιοκτητών Moretti, ο οποίος εδρεύει στην Ελβετία έψαξε να βρει αν όντως κατασκευάστηκε τέτοιο αυτοκίνητο και φθάνοντας μέχρι την Ιταλία, βρήκε έναν απόγονο του Μορέττι ο οποίος κρατούσε τα βιβλία του εργοστασίου και έδωσε μία φωτοτυπία προκειμένου να φανεί η γνησιότητα του συγκεκριμένου. Το μόνο που δεν έχει διασωθεί, είναι οι προφυλακτήρες και οι ζάντες. Οι προφυλακτήρες απλά δεν είναι πάνω στο αυτοκίνητο και οι ζάντες είναι άφτερ μάρκετ (όχι εποχής). Κατά τα άλλα, ο κινητήρας είναι γνήσιος, δεν έχει ανοιχτεί ποτέ και δουλευει άψογα και όλα τα υπόλοιπα, όπως πρέπει. Το σαλόνι δε, είναι εκπληκτικό και απεικονίζεται ακριβώς στα σκίτσα του εργοστασίου.
Διαπραγματεύεται με κάποιους οίκους και ιδιώτες του εξωτερικού, προκειμένου να το πουλήσει, γιατί απο τότε που ανακάλυψε ότι είναι το μοναδικό στον κόσμο, φοβάται να το βγάλει έξω, ακόμα και για να του βάλει βενζίνη, φοβούμενος να μην συμβεί τίποτα και αποκτήσει κάποιο τρακάρισμα, την στιγμή που το αυτοκίνητο δεν έχει τρακάρει-επισκευαστεί ποτέ.
Η τιμή που συζητιέται? Κρατηθήτε!!!! 1.000.000 € (Βέβαια είναι το μοναδικό κομμάτι στον Κόσμο και έχει κατασκευαστεί για λογαριασμό πολύ υψηλού προσώπου)
Ιδού το αυτοκίνητο:
-
Και εδώ είναι το 128 που πουλιέται στο Καρ, καθώς και ένα άλλο που θα πάει για αποκατάσταση...
Τα δύο μαζί:Και εδώ βάζω τις φωτογραφίες αυτού που πουλιέται. Έχει το χρ'ωμα της μάνας του με ορισμένα σημεία στα φτερά, ξαναβαμμένα. Θα το παραδώσει βαμμένο ή όχι, αλλά θέλει να φαίνεται ακριβώς η κατάσταση του. Πράγματι, δεν έχει ούτε σκουρίτσα και είναι ο δεύτερος ιδιοκτήτης. Ο κινητήρας είναι ο δικός του και όλο το αυτοκίνητο δουλεύει άψογα. Δυστυχώς ήταν βράδυ και ο χώρος στο γκαράζ περιορισμένος. Θέλω κάποια στιγμή να πάω να βγάλω φωτογραφίες ώστε να τις έχω για τυφλοσούρτη για το δικό μου...
-
μοναδικό το 125, από κάθε άποψη!Ήταν ταξινομημένο εξ αρχής στην Ελλάδα? Το πορτοκαλί μου θυμίζει πολύ ένα αναλόγου χρώματος που μέχρι και τα τέλη του '90 στάθμευε στην οδό Φαλήρου στο Κουκάκι και έχει εξαφανιστεί εδώ και χρόνια
-
Ο χρήστης Geochri έγραψε:
:yikes: μοναδικό το 125, από κάθε άποψη!Ήταν ταξινομημένο εξ αρχής στην Ελλάδα? Το πορτοκαλί μου θυμίζει πολύ ένα αναλόγου χρώματος που μέχρι και τα τέλη του '90 στάθμευε στην οδό Φαλήρου στο Κουκάκι και έχει εξαφανιστεί εδώ και χρόνιαΝαι, ήταν ταξινομημένο εξ αρχής...σε όνομα Έλληνα όμως, γιατί ήταν η νομοθεσία έτσι που αν το είχε βάλει στο όνομα της η Πριγκήπισσα, θα έπρεπε να το βγάζει εκτός συνόρων κάθε εξάμηνο. Κατόπιν για να πουληθεί, του έδωσε την άδεια η Χώρα του πραγματικού ιδιοκτήτη (έχει πεθάνει και αυτός και η σύζυγος)...
Έχει έναν τεράστιο φάκελο με έγγραφα, ο οποίος περιλαμβάνει αλληλογραφία και χαρτιά της μαμάς εταιρίας Μορέττι με τα σχέδια του συγκεκριμένου.
Για το πορτοκαλί δεν έμαθα και πολλά, γιατί μου κέντρισε το ενδιαφέρον το μαύρο και ρωτούσα κυρίως γιαυτό. Αυτά που μου είπε, είναι ότι ο προηγούμενος ιδιοκτήτης (1ο χέρι) ήταν συντηρητικός στην οδήγηση και τακτικός στην συντήρηση. Μάλιστα κάποια μέρα θα πάω απο εκεί να το κάνω βόλτα. Μου είπε ότι νομίζεις ότι είναι καινούργιο, δεν κάνει ούτε 'τσικ'
Δεν ξέρω αν είναι η τιμή που μπορεί να πιάσει στην Ελλάδα, αλλά απο τις λεπτομέρειες που είδα, είναι κατάλληλο για να πάρω κάποια μέτρα και να αποτυπώσω κάποιες λεπτομέρειες, προκειμένου να κάνω έτσι και το δικό μου. Απο ότι μου είπε, όσο το έχει ψάξει δεν έχει βρεί παραπάνω απο 12 σε όλο τον Κόσμο (128). -
Ωραίες ιστορίες αυτές!!
-
12 128 σε ολο τον κοσμο και τουλαχιστον 4 στην Ελλαδα !!!!!!Να και καπου που ειμαστε μπροστα σαν χωρα
Ανακατασκευή 128 Moretti