-
Δυσκολεύτηκα για το που θα το βάλω...Νομίζω ότι εδώ είναι η καταλληλότερη ενότητα!
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Επιτέλους το Moretti έρχεται στον ερασιτεχνικό-άπλετο χώρο εργασίας. Αν όλα πάνε καλά αύριο το απόγευμα θα γίνει μεταφορά το Chalkoutsi home restoration center...
Μερικές φωτογραφίες να το θυμηθούμε (κυρίως εγώ, γιατί έχω ανάγκη απο ντοπάρισμα)...
Όταν πήγα να το πάρω απο εκεί που ήταν παρατημένο, δεν έφερνε βενζίνη...βάλαμε λοιπόν αυτοσχέδιο ρεζερβουάρ (μίας χρήσης) και αυτοσχέδια τρόμπα (με την βοήθεια της βαρύτητας:
Και εδώ οι υπόλοιπες σ μικρογραφία, να μην γεμίσουμε τον τόπο:
Πλυμένο και παρκαρισμένο:
-
Δυσκολεύτηκα για το που θα το βάλω...Νομίζω ότι εδώ είναι η καταλληλότερη ενότητα!
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Επιτέλους το Moretti έρχεται στον ερασιτεχνικό-άπλετο χώρο εργασίας. Αν όλα πάνε καλά αύριο το απόγευμα θα γίνει μεταφορά το Chalkoutsi home restoration center...
Μερικές φωτογραφίες να το θυμηθούμε (κυρίως εγώ, γιατί έχω ανάγκη απο ντοπάρισμα)...
Όταν πήγα να το πάρω απο εκεί που ήταν παρατημένο, δεν έφερνε βενζίνη...βάλαμε λοιπόν αυτοσχέδιο ρεζερβουάρ (μίας χρήσης) και αυτοσχέδια τρόμπα (με την βοήθεια της βαρύτητας:
-
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
-
Άντε και καλή δουλειά!
-
Ευχαριστώ Κωνσταντίνε...προβλέπεται γεμάτο Σ/Κ...
-
Καταρχήν με το καλό το δύσκολο έργο της αναπαλαίωσης ...άλλη μια φορά εχω ξαναδεί στη ζωή μου πριν από χρόνια , ένα άψογο πορτοκαλί στο Κουκάκι(τι να έγινε).Δεν τα πάω καλα από θέμα γνώσεων με τα ιταλικά, αλλά πρέπει να είναι σπάνια καρότσα βασισμένη στο 128 με τα σήματα της καροτσερίας Μορέττι και το μόνο κοινό με τη Φίατ είναι το μοτέρ. Αν και νομίζω θα ξέρουν την ιστορία του τα υπόλοιπα μέλη του φόρουμ, θα ήθελα με ευχαριστηση να την δω(πως κατέληξε σε σένα, προηγούμενος κάτοχος, ευτράπελα πέραν της εκκίνησης κτλπ). Από ελλείψεις τι έχει-πέραν των προφυλακτήρων-?που πάσχει?έχεις βρει άκρη με πιθανά πράγματα που σου λείπουν? Πάντως όταν ολοκληρωθεί σίγουρα θα είσαι περήφανος γιατί πρόκειται για ένα classic που κατά την αποψή μου ξεχωρίζει πολύ και από ομορφιά και από σπανιότητα.
-
Με το καλο!!
-
tsargy θυμαμαι να διαβαζω τα ποστ σου τοτε που το πηρες ή εδω ή σε αλλο forum..Δεν ειμαι σιγουρος.. Πρεπει να το εχεις καποια χρονια πλεον ε?
Καλη δυναμη και καλο δρομο.. -
Ο χρήστης Geochri έγραψε:
Καταρχήν με το καλό το δύσκολο έργο της αναπαλαίωσης ...άλλη μια φορά εχω ξαναδεί στη ζωή μου πριν από χρόνια , ένα άψογο πορτοκαλί στο Κουκάκι(τι να έγινε).Δεν τα πάω καλα από θέμα γνώσεων με τα ιταλικά, αλλά πρέπει να είναι σπάνια καρότσα βασισμένη στο 128 με τα σήματα της καροτσερίας Μορέττι και το μόνο κοινό με τη Φίατ είναι το μοτέρ. Αν και νομίζω θα ξέρουν την ιστορία του τα υπόλοιπα μέλη του φόρουμ, θα ήθελα με ευχαριστηση να την δω(πως κατέληξε σε σένα, προηγούμενος κάτοχος, ευτράπελα πέραν της εκκίνησης κτλπ). Από ελλείψεις τι έχει-πέραν των προφυλακτήρων-?που πάσχει?έχεις βρει άκρη με πιθανά πράγματα που σου λείπουν? Πάντως όταν ολοκληρωθεί σίγουρα θα είσαι περήφανος γιατί πρόκειται για ένα classic που κατά την αποψή μου ξεχωρίζει πολύ και από ομορφιά και από σπανιότητα.Με χαρά θα σου πω...για να μπαίνω σιγά σιγά στο κλίμα (το 70% είναι ψυχολογία)...
Είναι βασισμένο στο πλαίσιο του 128 cl coupe. όλα τα μηχανικά μέρη καθώς και φανάρια, κλειδαριές φλάς, όργανα και καλοριφέρ είναι απο 128. Εχει μία επέκταση μπροστά (ιδιοκατασκευή του μορετι) οπότε, έχοντας το ίδιο μεταξόνιο είναι αρκετά πιο μακρύ.
Σε μένα κατέληξε ως εξής:
Μιλώντας σε ένα φόρουμ για το πρώτο μας αυτοκίνητο, ανέφερα ότι το δικό μου ήταν ένα Fiat 1500 Siata Torino (και η σιατα, βασιζόταν σε πατώματα της φιατ) κάποιος φίλος (που είναι και εδώ: 'Greek') μου είπε ότι νομίζει ότι είδε ένα τέτοιο στο Γαλάτσι.
Ετρεξα αμέσως και είδα το Moretti...δεν μου κακόπεσε και εκεί που το κοίταζα, έρχεται ένας υπάλληλος του Δήμου, νομίζοντας ότι είναι δικό μου και μου λέει ότι αύριο το πέρνουν...Τον παρακάλεσα να μου δώσει 2 μέρες μήπως βρω τον ιδιοκτήτη και το πάρω.
Την επόμενη μέρα (αφού με είχε βοηθήσει το αυτοκόλητο των τελών) βρήκα τον ιδιοκτήτη και με ένα συμβολικό τίμημα μου έδωσε τα κλειδιά και την ευχή του...Αυτό είχε γίνει την ανοιξη του 2008...από τότε είναι παρκαρισμένο στο παλιό μου σπίτι και τώρα που τακτοποιήθηκα στο καινούργιο και έχω και τον απαραίτητο χώρο, είπα να το ανεβάσω...Όσο για τα πράγματα που λείπουν ...όσον αφορά στην λαμαρίνα, δεν υπάρχει τίποτα...όλα τα άλλα: καθίσματα, μπετούγιες, μηχανικά, φανάρια υπάρχουν γιατί είναι απο 128. Οι προφυλακτήρες είναι 128 αλλά με μεγαλύτερη κάλυψη στο πλάι, οπότε χρειάζονται πατέντες επιμήκυνσης...φτερά, καπό, πορτ μπαγκαζ, πόρτες...πρέπει αναγκαστικά να φτιαχτούν στο χέρι...(όχι απο εμένα βέβαια). Μηχανικά, ηλεκτρική εγκατάσταση και χοντροδουλειές λαμαρίνας θα τις κάνω μόνος μου.
-
Ευχαριστώ για τις ευχές παιδιά...
Θα σας φωτογραφίζω την εξέλιξη της αποκατάσασης...
Ετσι ελπίζω να γίνει, αλλά στο χρώμα του:
-
Ήσουν υπερκατατοπιστικός tsargy, σε ευχαριστώ και όντως, ίσως καλά κάνω και ρωτάω για να ανεβαίνει η ψυχολογία στα ύψη τώρα που πλησιάζει η αρχή της υλοποιήσης. Είσαι τυχερός εν μέρει ,εφόσονί υπάρχουν κοινά πράγματα.όσον αφορά τη λαμαρίνα καλή και γλυκιά υπομονή. Έψαξες διαδικτυακά μέσω Ιταλίας?Σε Ασπρόπυργο δεν ρωτάω..Βλέποντας την παραγωγή του, σκέφτομαι ότι ακόμα και στην Ιταλία θα έχει καταλήξει σε κάποια υπόγεια συλλεκτών, ενώ εδώ το γλύτωσες στο παρα πέντε από την πρέσα.Μάλλον ο ιδιοκτήτης δεν ήξερε τι είχε και δεν ήταν στη τελική και υποχρεωμένος. Βρήκα στο Νετ και το 1500 siata, τέτοιο δεν έχω δει ποτέ των ποτών και αμφιβάλλω αν υπάρχει πλέον κάτι τέτοιο στην Ελλάδα
-
Το έχω ξαναβάλει παλαιότερα. Αυτό το είχα πάρει το 70 και το ανακατασκεύασα (ήταν του 63)...Στην Ελλάδα είχαν κυκλοφορήσει μόνο 3 κομμάτια (ήταν πανάκριβα) :
Και το ίδιο (το δικό μου) το βρήκ έτσι στον Ασπρόπυργο:
Αρα σωστά είπες, δεν υπάρχει κάτι τέτοιο στην Ελλάδα πλέον...
Για το Morreti ούτε στην Τουρκία (που λέγεται ότι κατασκευαζόταν) δεν υπάρχει τίποτα απο λαμαρίνα...
-
Ωραιος.
-
Καλή αρχή Αργύρη! Την επεκταση των προφυλακτήρων πώς σκέφτεσαι να την κάνεις;
-
Πολύ σπάνιο αυτοκίνητο. Καλή αρχή
-
Aργύρη και από δωσου εύχομαι καλή συνέχεια και περιμένω πως και πως να το δω έτοιμο.
-
Ο χρήστης NIGA έγραψε:
Καλή αρχή Αργύρη! Την επεκταση των προφυλακτήρων πώς σκέφτεσαι να την κάνεις;Εχουν ακριβώς την κούρμπα των 128 1ης γενιάς. Σκέφτομαι με δύο προφυλακτήρες να φτιάξω έναν, δηλαδή να κόψω το τελείωμα του 128, να προσθέσω όσο χρειάζεται και να το κολήσω στο τέλος της επέκτασης.
Αυτό που δεν ξέρω και θα γίνει αντικείμενο ερωτήσεων, είναι αν κοληθούν κομμάτια, πόσο εφικτό είναι να επινικελωθεί (υποθέτουμε ότι θα είναι 'αλφάδι') -
Ο χρήστης tsargy έγραψε:
Αυτό που δεν ξέρω και θα γίνει αντικείμενο ερωτήσεων, είναι αν κοληθούν κομμάτια, πόσο εφικτό είναι να επινικελωθεί (υποθέτουμε ότι θα είναι 'αλφάδι')
Η επινικέλωση δεν είναι πρόβλημα. Απλά αν η δουλειά από κάτω έχει ατέλειες (πόρους στην συγκόλληση, γραμμές και βαθουλώματα από τη λείανση, κλπ.) θα δείχνει χάλια με την επινικέλωση. Οπότε όλη η μαεστρία χρειάζεται στην προετοιμασία. Αν γίνει όπως πρέπει από κάτω, δεν θα φαίνεται η διαφορά.
Τα πλαίσια των παραθύρων στο Rover μου είναι ανοξείδωτο, κομμένο φάλτσο, κολλημένο, και γυαλισμένο με το χέρι. Αν το δεις από κοντά δεν μπορείς να βρεις ψεγάδι, νομίζεις ότι είναι μονοκόμματο από την αρχή.
Όλα γίνονται, απλά απαιτούν ταλέντο που έχει μείνει ξεχασμένο σε άλλες εποχές.Καλό κουράγιο.
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
To siata σου δεν αξιζε ουτε σαν αντικειμενο να το παρεις απο εκει?Οχι δυστυχώς!
Αν εξαιρέσεις ότι ήταν τσακισμένο στην μέση, δεν είχε πια και τίποτα δικό του. Τα όργανα ήταν απο 124 sport, της μάνας του ήταν Jaeger και μάλιστα το στροφόμετρο με ντίζα...Το ίδιο και ο κινητήρας, σασμάν και δεν ξέρω τι άλλο. -
Λοιπόν έφτασε και πήρε την θέση του...
Μερικές φωτογραφίες:Στους αγρούς, λίγο πριν πάει στον χωρο εργασίας
Δύσκολα σημεία, μετά το 'σκάψιμο' που θα γίνει:
Ευκολότερα σημεία ίσως:
Πατέντα του προηγούμενου ιδιοκτήτη στο πορτμ παγκαζ:
Αμα σας τα έπρηξα να μου το πείτε.
Ανακατασκευή 128 Moretti