-
Σημερινές δουλειές:
Βγήκε το πίσω τζάμι και είχαμε αποκαλύψεις, μικρότερες απο όσο φοβόμουν, αλλά υπαρκτές. Κατόπιν βγήκε και το πίσω πορτμπαγκάζ και μου έδωσε χέρι για να τρίβω καλύτερα.Αριστερός θόλος
Δεξιός θόλος
Πλαίσιο τζαμιού, αριστερά και δεξιά
Πιο μακρυνή
-
Τελικά μερικοί απο αυτούς που περιποιούντο τις σκουριές στα αυτοκίνητα, στην σύνθετη λέξη έβαλαν λάθος πρόθεση. Απο αντισκωριακή προστασία, θα έπρεπε να λένε επισκωριακή προστασία.
Δεν παίζονται με τίποτα...όχι ότι δεν θα σάπιζε, αλλά αυτό που ξεκινούσε το εγκλωβίζανε να δρα ανενόχλητο. Αφήστε που με σιλικόνη είχαν βουλώσει και τις υδροροές στο κάτω μέρος του τζαμιού.
Αλήθεια, αυτός ο διάολος, που δεν είναι πίσσα, αλλά κάτι σαν αρμόκολλα βαλμένη με το κιλό, πως απομακρύνεται? Μιλάμε ότι στομώνει και τα γυαλόχαρτα και τις συρματόβουρτσες. Σκέφτομαι να το καίω σιγά σιγά με καμινέτο, αλλά λέω μήπως υπάρχει κάποιο υγρό που να το απομακρύνει. -
Kυριε Αργυρη περιμενουμε εξελιξεις.
-
Τελικα και το πατωμα του χωρου αποσκευων δεν εχει τοσα σαπια.Αν εξαιρεσει κανεις το πατωμα του οδηγου και του συνοδηγου,οι υπολοιπες σκουριες ειναι στα ορια του αναμενομενου.
Με τις υδροροες ειχαμε αντιμετωπισει κι εμεις προβλημα,καποιος ειχε τοποθετησει τα σωληνακια αποστραγγισης σε λαθος θεση και τελικα σκουριασαν οι θολοι
Αυτο το ασπρο πραγμα γυρω απο ολες τις ραφες,να υποθεσω πως ειναι κολλα για πλακακια η κατι παρομοιο; -
Ο χρήστης fiat127 έγραψε:
Τελικα και το πατωμα του χωρου αποσκευων δεν εχει τοσα σαπια.Αν εξαιρεσει κανεις το πατωμα του οδηγου και του συνοδηγου,οι υπολοιπες σκουριες ειναι στα ορια του αναμενομενου.
Με τις υδροροες ειχαμε αντιμετωπισει κι εμεις προβλημα,καποιος ειχε τοποθετησει τα σωληνακια αποστραγγισης σε λαθος θεση και τελικα σκουριασαν οι θολοι
Αυτο το ασπρο πραγμα γυρω απο ολες τις ραφες,να υποθεσω πως ειναι κολλα για πλακακια η κατι παρομοιο;Όχι, το πάτωμα στο πορτ μπαγκάζ δεν είναι σάπιο. έχει σαπίσει κάτω απο τα σημεία που είχαν κρύψει με αυτό το γ....μένο υλικό, που δεν ξέρω τι είναι. Δεν είναι κόλλα για πλακάκια, παρόλο που ο προηγούμενος ιδιοκτήτης ήταν οικοδόμος και βρήκα πολλά υλικά στο πορτ μπαγκάζ όταν το πήρα. Είναι ένα υλικό που μου θυμίζει πολύ την αρμόκολλα που έβαζαν παλιά οι φαναρτζήδες. Σε κάποια σημεία έχει σκληρύνει και σε κάποια έχει ακόμα ελαστικότητα. Θα αδειάσω όλο το αυτοκίνητο απο τα ανταλλακτικά που έχει χύμα μέσα και θα βγάλω και το ρεζερβουάρ, που είναι κάτω απο το πάτωμα του μπαγκάζ ακριβώς. Κατόπιν θα δοκιμάσω με φλόγιστρο μήπως και... γιατί δεν μπορώ να κάνω δουλειά ούτε με γυαλόχαρτα, ούτε με συρματόβουρτσες...στομώνουν...
-
Aργύρη αρμοκολα μοιάζει να είναι. Δεν καταλαβαίνω γιατί περάσανε όλο το θόλο με αυτήν βέβαια...
Μόνο με σπάτουλα θα κάνεις δουλειά... -
Ο χρήστης pro_crossaro έγραψε:
Aργύρη αρμοκολα μοιάζει να είναι. Δεν καταλαβαίνω γιατί περάσανε όλο το θόλο με αυτήν βέβαια...
Μόνο με σπάτουλα θα κάνεις δουλειά...Αυτό φοβάμαι και εγώ Πρόδρομε...
Περάσανε όλο τον θόλο και τα πλαινά των φτερών και καλά για αντισκωριακή, αλλά σε κάτι τρυπούλες είχαν σφηνώσει αλουμινόχαρτο και στα φτερά το έκαναν για να μην φανούν οι κακοτεχνίες της φανοποιίας...απ'έξω την κάλυψαν με στόκο.
Σκέφτομαι να την ζεσταίνω κομμάτι κομμάτι και επι τόπου να την απομακρύνω με συρματόβουρτσα χεριού...Με σπάτουλα δεν λέει...μόνο που το σκέφτομαι βαριέμαι... -
Ο χρήστης tsargy έγραψε:
Μόνο με σπάτουλα θα κάνεις δουλειά...Αυτό φοβάμαι και εγώ Πρόδρομε...
Περάσανε όλο τον θόλο και τα πλαινά των φτερών και καλά για αντισκωριακή, αλλά σε κάτι τρυπούλες είχαν σφηνώσει αλουμινόχαρτο και στα φτερά το έκαναν για να μην φανούν οι κακοτεχνίες της φανοποιίας...απ'έξω την κάλυψαν με στόκο.
Σκέφτομαι να την ζεσταίνω κομμάτι κομμάτι και επι τόπου να την απομακρύνω με συρματόβουρτσα χεριού...Με σπάτουλα δεν λέει...μόνο που το σκέφτομαι βαριέμαι...Kαλησπερα και καλο κουραγιο με αυτο που ξεκινησες.Αυτο το ασπρο υλικο που αναφερεις ειναι αρμοκολα πινελου.Στην κατασταση που βρισκεται το αυτοκινητο χρειαζεται πρωτα απο ολα ολοκληρωτικο λυσιμο,τα παντα μεχρι καλωδια και σωληνακια.Μετα αμμοβολη σε ολα τα σαπια.Αν δεν μπορεις να κανεις αμμοβολη τοτε τρυπανι με αρκετες στροφες με δυο διαφορετικες τρυπανοβουρτσες και καλο φρογιστρο με κανονικη φιαλη υγραεριου,το καμινετο δεν κανει για την περιπτωση ουτε η συρματοβουρτσα.Α! προσοχη με τι ρουχα θα δουλευεις και επειδη ειδα οτι δουλευεις σε εξωτερικο χωρο τα κομματια που θα βγαινουν θα ειναι πυρακτωμενα προσοχη για φωτια στον γυρο χωρο.Το μαυρο υλικο που αναφερεις γυρο απο το πισω τζαμι ειναι κολλα για μπαμπριζ αν την πιανεις και γινεται σαν τσιχλα αν οχι τοτε ειναι δυστηχως μαυρη σιλικονη και χρειαζεσαι διαλυτικο νιτρου για να βγει.Απο την δουλεια που βλεπω ο προηγουμενος ιδιοκτητις η το ειχε φτιαξει μονος του η το πηγε σε παραγκα φανοποιο και του ειπε βουλοσε τις τρυπες με οτι βρεις και κυριως οικονομικα.
-
Για εμάς τους χομπίστες εδώ στον Ωρωπό οι εργάσιμες μέρες είναι τα σ/κ που προτιμούμε να μην πάμε θάλασσα. Την απολαμβάνουμε τις καθημερινές άλλωστε με την ησυχία μας. Οπότε συνεχίστηκε το ξεμοντάρισμα, με πολλά ευρήματα.
Συνέχεια μπαλωμάτων σκουριάς. Διογκωτική πολυουρεθάνη και δεν μπάζει νερά πια στο εσωτερικό του αριστερού φτερού:
Δεξιά μπροστινή κολώνα
Αριστερή μπροστινή κολώνα
Ουρανός μετά την απομάκρυνση του υαλοπίνακα, ο οποίος ευτυχώς αφαιρέθηκε χωρίς να ξεκολλήσει το ραϊσμένο κομματάκι
-
Το ταμπλό είναι μία αποκάλυψη. Ο Μορέττι είχε χρησιμοποιήσει πολυεστέρα για να φτιάξει το καπάκι και πάνω σε αυτό είχε βάλει δερματίνη. Το άσχημο είναι ότι δεν μπορεί να βγεί έυκολα γιατί η οριζόντια φάσα των οργάνων είναι σιδερένια επενδεδυμένη και κολλημένη στο αμάξωμα. Θέλει μελέτη...
Και το βαρέλι με εξαρτήματα που αφαιρέθηκαν και τα οποία θα γεμίσουν πάαααρα πολλές ώρες, προκειμένου να αποκατασταθούν. Τα περισσότερα σώζονται...
-
Δύσκολη μου μοιάζει η ζημιά στη δεξιά κολώνα πάντως.
-
Βλεποντας τις επισκευες του παρελθοντος,εκπλησσεται κανεις με το ποσο ευκολα μπορεις να κανεις ενα αυτοκινητο να δειχνει αξιοπρεπες..
Η ζημια στην κολωνα οντως δειχνει σοβαρη,χωρις βεβαια να εχω τις γνωσεις να κρινω.
Το παρμπριζ,εφοσον βγηκε ολοκληρο,να υποθεσω οτι μπορει να επισκευαστει κιολας(πχ με καποιον τροπο σαν αυτον που διαφημιζε η carglass); -
Η κολώνα, πράγματι είναι σε πολύ άσχημη κατάσταση...ανησυχητικά άσχημη...
Επιβεβλημένο πλέον το δέσιμο με χιαστές...και μου είπε και ο Πρόδρομος στο τηλ, κατι πολύ σωστό: Να μην βγάλω τις πόρτες πριν το δέσιμο.
Μέσα στην εβδομάδα θα κατέβει και ο κινητήρας, εξάτμιση, ρεζερβουάρ. Και μετά θα δεθεί όπως είπαμε το αμάξωμα, πριν απο οποιαδήποτε ενέργεια...
Το παρμπρίζ, δεν νομίζω ότι επισκευάζεται. Όταν είχα πάει στην carglass για την Alfa Romeo, μου το άλλαξαν γιατί η τρύπα ήταν μεγαλύτερη απο ένα δίευρο. Σε αυτό έχει χαραχθεί ένα ημικύκλιο, που ξεκινάει απο την κάθετη άκρη και τελειώνει στην οριζόντια. Βέβαια όταν το έβγαλα, δεν διαλύθηκε...κρατάει ακόμα και μπορώ έχοντας το στο χέρι να ψάξω να βρώ απο ποιό μοντέλο Fiat είναι...γιατί ειδική κατασκευή για τον Moretti δεν φαντάζομαι... -
Η ζημια γυρω απο το μπαμπριζ ειναι οντως σημαντικη.Αληθεια απο εργαλεια τι ακριβως υπαρχει για την σωστη αποκατασταση για να μην υπαρχουν προβληματα αργοτερα?
-
Υπάρχει ένα γειτονόπουλο που δουλεύει σε μία βιομηχανία αλουμινένιων κατασκευών και είναι ειδικός σε όλα τα είδη συγκολήσεων. Το θέμα έχει ως εξής: εγώ τον βοηθάω στις μηχανικές δουλειές του Mondeo του και αυτός είναι πρόθυμος να μου κάνει τις συγκολήσεις με κάθε απαραίτητο εργαλείο το οποίο θα μπορεί να δανειστεί απο την δουλειά του. Δουλευει tig, mig και όλα τα είδη συγκολήσεων. Μου είπε ότι ακόμα και με ηλεκτροκόλυση μπορεί να μου κάνει ραφή σε καθαρή λαμαρίνα, χωρίς να ανοίξει τρύπες. Το μόνο που θα κάνω εγώ, είναι να καθαρίζω το σάπιο και να έχω έτοιμο το κομμάτι του μπαλώματος. Οπότε κάθε απόγευμα που θα έρχεται θα μου κολλάει ό,τι του έχω έτοιμο. Αυτά σε θεωρητικό επίπεδο, αφού μόνο έχουμε μιλήσει...
Θα μου βρει ένα σίδερο σε σχήμα Η και μήκος 50 εκατοστά, να το χρησιμοποιήσω για αμόνι και να κάνω τις κούρμπες στην λαμαρίνα και έχω παραγγείλει σε έναν φαναρτζή, να μου φυλλάξει κανένα τρακαρισμένο καπό, ώστε να έχω υλικό για τα μπαλώματα που είναι μικρά. Για τα μεγάλα (πάτωμα, μαρσπιέδες, ποδιά πίσω, έχω συννενοηθεί με στράτζα.
Αν κάποια απο τις σκέψεις μου είναι λάθος, να μου το λέτε ε?
Δεν παρεξηγούμαι...μαθαίνω!
Αλλωστε αυτό είναι και το αγαπημένο μου κομμάτι αυτής της δουλειάς...γιαυτό και αποφάσισα να το κάνω μόνος μου (που λέει ο λόγος) -
Πολυ ενδιαφερον το θεμα, το διαβαζω καθε φορα που υπαρχει ενημερωση και ελπιζω να μαθω και εγω κατι μεσα απο ολα αυτα. Κριμα για την δεξια κολονα αλλα δε μπορει θα φτιαχνεται με καποιο τροπο. Πως μπορει ομως να εγινε η δεξια ετσι ενω η αριστερη ειναι πολυ καλυτερα? Λιμναζανε νερα?
-
Την ηλεκτροκοληση καλυτερα αστην .Εαν μπορεις να βρεις αργκον θα ειναι οτι καλυτερο σε συνδιασμο με χρηση καλαι πανω απο τις εξωτερικες κολησεις οπως στην κολωνα και τον ουρανο.Ενας ευκολος τροπος για την κολωνα ειναι η χρηση αρχικα χαρτονιου για αποτυπωση του κομματιου και μετα μεταφορα του σε φυλλο λαμαρινας κοψιμο και σφυριλατηση με το καταληλο σφυρι και κοντρακι στο Η που ανεφερες και βεβαια δοκιμες κατα την διαρκεια της σφυριλατησης μεχρι την τελικη μορφη.
-
Όντως, το έχω ακούσει απο πολλούς για την ηλεκτροκόλληση. Βέβαια ο γείτονας ορκίζεται ότι με τα κατάλληλα υλικά που θα πάμε μαζί να αγοράσουμε (δεν ξέρω πια είναι αυτά) μπορεί να κάνει ραφή που δεν θα την πιστεύω...
Παρόλα αυτά παζαρεύω μία ηλεκτροκόλληση ινβέρντερ, με ένα παρελκόμενο που δουλεύει με σύρμα και αν θέλω και έχω μπουκάλα αργκόν, μπορεί να δουλέψει το σύρμα και με αργκόν.
Αυτή θα είναι μία καλή λύση, γιατί μπορώ να έχω τρία σε ένα, δεδομένου ότι έχω δουλειές και με την περίφραξη εδώ και χρειάζομαι ηλεκτροκόλληση ή ινβέρντερ.
Το ότι κάθε ανωμαλία θα περαστεί με καλάϊ, είναι δεδομένο, στόκος ούτε για δείγμα....άλλωστε (γιατί να το κρύψομεν άλλωστε) είναι μία δουλειά που με εξιτάρει, έτσι όπως την έχω δει στα βίντεο και λόγω του κωλλύματος μου με τις λεπτομέρειες, πιστεύω ότι θα το κάνω σωστά...
Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα που έχω είναι ότι δεν βιάζομαι...πιστεύω ότι όοοοταν το τελειώσω κάποτε, μαζί με την ευχαρίστηση, θα νοιώσω και ένα κενό...Την ίδια αντίληψη έχω και στην θάλασσα. Προτιμώ να απολαμβάνω την αργή διαδρομή με ένα ιστιοπλοϊκό, παρά να κοπανιέμαι στα γρήγορα να φτάσω στον προορισμό μου με ένα κρούιζερ...και όταν φθάσω να συστηθώ με την παρέα...
Το ίδιο συμβαίνει και εδώ...μέχρι να το τελειώσω, θα σας έχω γνωρίσει όλους...και όταν τελειώσει θα χαρούμε όλοι μαζί (είμαι σίγουρος) ενώ αν το πήγαινα σε έναν φαναρτζή, θα έβαζα κάποιες φωτογραφίες, θα εισέπρατα τα σχόλια όταν θα τελείωνε και θα ξεχνιότανε... -
Ο χρήστης swiftakias_ έγραψε:
Πολυ ενδιαφερον το θεμα, το διαβαζω καθε φορα που υπαρχει ενημερωση και ελπιζω να μαθω και εγω κατι μεσα απο ολα αυτα. Κριμα για την δεξια κολονα αλλα δε μπορει θα φτιαχνεται με καποιο τροπο. Πως μπορει ομως να εγινε η δεξια ετσι ενω η αριστερη ειναι πολυ καλυτερα? Λιμναζανε νερα?Το αυτοκίνητο αυτό έχει δύο καλά τρακαρίσματα και ένα όχι σοβαρό. Τα δύο είναι μπροστά δεξιά και πίσω αριστερά. Το άλλο είναι καπό, μετώπη.
Στο μπροστά αριστερά βρήκα στόκο στην πίσω γωνία του φτερού που είναι και η κάτω δεξιά γωνία του παρμπρίζ. Επίσης επειδή μάλλον δεν εφάρμοζε καλά είχαν πλακώσει την γωνία του λάστιχου στην σιλικόνη. Απλό ήταν να σαπίζει...λίμναζαν τα νερά για χρόνια. Είναι γεγονός βέβαια ότι η δεξιά πλευρά είναι και η πιο ευάλωτη, γιατί οι δρόμοι έχουν κλίση και τις περισσότερες φορές στο παρκάρισμα, τα αυτοκίνητα γέρνουν δεξιά. -
Ετσι κυριε Αργυρη και εμεις φιλοι και συμπαραστατες σας
Ανακατασκευή 128 Moretti