-
Δε διαφωνώ σε αυτά που λες.
Το post του kakwskeimena σχολίασα. -
Φιλε skous, μπορεις να μου πεις τι αποθηκευτικους χωρους εχει το εσωτερικο της Elise ?
Ντουλαπακι ; Ποτηροθηκες ; Μικρες θηκες για κινητο-τσιγαρα-αναπτηρες κτλ ; Οτιδηποτε ;
Δωσε μου μια μικρη ελπιδα οτι θα υπαρχει εστω και μια ιδεα χρηστικοτητας στο εσωτερικο
ωστε να βαλω μια Elise στην to-do list. -
Ο χρήστης Καμπάς έγραψε:
Φιλε skous, μπορεις να μου πεις τι αποθηκευτικους χωρους εχει το εσωτερικο της Elise ?
Ντουλαπακι ; Ποτηροθηκες ; Μικρες θηκες για κινητο-τσιγαρα-αναπτηρες κτλ ; Οτιδηποτε ;
Δωσε μου μια μικρη ελπιδα οτι θα υπαρχει εστω και μια ιδεα χρηστικοτητας στο εσωτερικο
ωστε να βαλω μια Elise στην to-do list.Απο αυτά που λές, μόνο η καινούργια νομίζω έχει κάτι σαν ποτηροθήκη.
Για το κινητό μπορείς να αγοράσεις μια έξτρα θηκούλα που την ακουμπάς μπροστά από της ταχύτητες.Τσιγάρα κλπ μπορείς να τα βάζεις στην θήκη μπροστά από τον συνοδηγό (αυτό που φαίνεται σαν κομμένη σωλήνα). Βέβαια σε κάθε στροφή θα πηγαίνουν πέρα δώθε.
Α έχει και έναν μικρό χώρο (για κανα μπουφανάκι, κλπ) πίσω ανάμεσα από τα καθίσματα. -
Το βιβλιαρακι μου δηλαδη με αδεια-διπλωμα-ασφαλεια-service book κτλ που θα τα βαζω ;
Την δερματινη κλειδοθηκη μου που μεχρι τωρα εβαζα στην πλαινη θηκη της πορτας στο MR2 ;
Τα κερματα για τα διοδια στην αντιστοιχη θηκουλα αριστερα απ'το τιμονι ;
Η θηκουλα κατω απ'το στερεοφωνικο για τα μικροπραγματα ;
Το ντουλαπακι στο ταμπλο για την θηκη των γυαλιων με πανακι και τα σχετικα ;
Το μεγαλο ντουλαπακι του συνοδηγου που κλειδωνει κιολας για να το αφηνω και καμπριο αμα λαχει να ουμ ;
Τις 2 ποτηροθηκες στην κονσολα και την αλλη μια πισω απ'το χειροφρενο για τους καφεδες πηγαινοντας στην πιστα ;
Θα πρεπει να τα στερηθω ολα αυτα ;Πες μου τουλαχιστον οτι αξιζει, σε παρακαλω !
ΥΓ: Τουλαχιστον θα παρκαρω πιο ευκολα ...
-
Καμπά... απλά χρειάζεσαι παντελόνι και γιλέκο με πολλές τσέπες.
-
Ο χρήστης Καμπάς έγραψε:
Το βιβλιαρακι μου δηλαδη με αδεια-διπλωμα-ασφαλεια-service book κτλ που θα τα βαζω ;Έχει θήκη στο port baggage για όλα αυτα!
Την δερματινη κλειδοθηκη μου που μεχρι τωρα εβαζα στην πλαινη θηκη της πορτας στο MR2 ;
Στην θηκούλα δεξιά ή αριστερά από το τιμόνι.
Τα κερματα για τα διοδια στην αντιστοιχη θηκουλα αριστερα απ'το τιμονι ;
Πουθενά, γιατί το U που υπάρχει από κάτω δεν έχει κάτι για να περιορίζει την κίνηση δεξια αριστερά από πολύ λεπτά πράγματα και τα πηγαίνουν βόλτα από την αριστερή μεριά στην δεξιά:) Πάρε πορτοφόλι
Η θηκουλα κατω απ'το στερεοφωνικο για τα μικροπραγματα ;
Το ντουλαπακι στο ταμπλο για την θηκη των γυαλιων με πανακι και τα σχετικα ;Είπαμε, μπροστά από τον συνοδηγό!
Το μεγαλο ντουλαπακι του συνοδηγου που κλειδωνει κιολας για να το αφηνω και καμπριο αμα λαχει να ουμ ;
Τις 2 ποτηροθηκες στην κονσολα και την αλλη μια πισω απ'το χειροφρενο για τους καφεδες πηγαινοντας στην πιστα ;
Θα πρεπει να τα στερηθω ολα αυτα ;Μπορείς να αγοράσεις ένα multipla άμα θέλεις, να το δίνεις σε φίλο σου να σε συνοδεύει
--
Sent from my iPhone using Tapatalk -
Καμπά θέλω βόλτα με το multipla!
-
Ο χρήστης skous έγραψε:
Πάρε πορτοφόλιΕχω βρε, αλλα τα βαζω εκει για να μην τα ψαχνω τελευταια στιγμη !
Μπορείς να αγοράσεις ένα multipla άμα θέλεις, να το δίνεις σε φίλο σου να σε συνοδεύει
Θεος, στην τελευταια ομως και πιο σημαντικη ερωτηση μου δεν απαντησες ...
-
Ο χρήστης Καμπάς έγραψε:
Πάρε πορτοφόλι
Εχω βρε, αλλα τα βαζω εκει για να μην τα ψαχνω τελευταια στιγμη !
Μπορείς να αγοράσεις ένα multipla άμα θέλεις, να το δίνεις σε φίλο σου να σε συνοδεύει
Θεος, στην τελευταια ομως και πιο σημαντικη ερωτηση μου δεν απαντησες ...
Στο εάν αξίζει;;;;
Θα έλεγα YES, ειδικά τώρα. Μεταχειρισμένο (χαμηλές τιμές) και χαμηλά κυβικά == τεράστιο reward για τον owner. Όχι όμως για every day car.
-
Ευχαριστω για την απαντηση φιλε.
Το οτι δεν κανει για everyay car ειναι βεβαιο, αλλα ειμαι σιγουρος οτι οπως και με το MR θα το κυκλοφορω αρκετα συχνα τον πρωτο καιρο μεχρι να ξεκ@υλωσω. Οσο για τα rewards θα συμφωνησω, θα πληρωνω τα ιδια τελη με το MR2 θα εχω το ιδιο μοτερ (εκτος κι αν παω για το 2ΖΖ ) θα καιω λιγοτερα λογω χαμηλοτερου βαρους, για τον ιδιο λογο θα επιταχυνω καλυτερα, θα στριβω καλυτερα και θα εχω και ενα μικροτερο σε μεγεθος αυτοκινητο με οσα θετικα αυτο συνεπαγεται. Το θεμα ειναι πως ολα τα παραπανω ακουγονται too good to be true. Τι δεν εχω λαβει υπ'οψιν μου ; Ποια ειναι τα drawbacks, γιατι αδυνατω πραγματικα μεσα μου να πιστεψω, οτι θα μπορουσα να αποκτησω ενα αυτοκινητο που παρ'οτι θα ειναι πιο γρηγορο και πιο στριφτερο απ'το δικο μου, θα καιει λιγοτερο, θα εχει ιδιο κοστος συντηρησης, θα ειναι πιο μικρο σε μεγεθος και πανω απ'ολα θα αποτελει ενα dream garage car για μενα και ολα αυτα σε πολυ καλα χρηματα.
Παντως αν δεν υπαρχουν σοβαρα drawbacks, ειναι βεβαιο οτι μια 111R θα μπει στην to-do list !
-
Το μόνο αρνητικό ίσως είναι το κόστος ασφάλειας, που πρέπει να έχεις μεικτή με ιδίων ζημειών. Εκτός εάν σκεφτόσουν και για το mr το ίδιο.
Άλλο αρνητικό δεν βλέπω(προφανώς και υπάρχει ο παράγοντας άνεση αλλά εάν είναι να πάρεις κάτι τέτοιο προφανώς είσαι συνειδητοποιημένος και δεν σε ενδιαφέρει), εκτός ίσως του ότι με τα λεφτά για ένα καινούργιο mr παίρνεις μια μεταχειρισμένη 111r.
Εάν πάς για μεταχειρισμένο εξ αρχής, ίσως να κοιτάξεις και τα 120άρια που είναι πολύ πιο φτηνά σε τιμή και προσφέρουν ίδιο fun εάν δεν σε ενδιαδέρει η τελική ( που έτσι και αλλιώς δεν είναι το ατού του αυτοκινήτου). Εγω πχ δεν έχω βρεθεί να θέλω μια 111r (προτιμώ το feeling του VVC) και παρόλο που στην αρχή δεν είχα σε υπόληψη τα 12x hp (μέχρι να μου φύγει ο πρώτος τρελός ενθουσιασμός), πλέον μπορώ να πώ ότι χαλαρά θα ήμουν ευτυχισμένος και με ένα τέτοιο.
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Όπα.....
Γράψτε λάθος, δεν υπάρχει καινούργιο MR2
Οπότε προφανώς μιλάς για μεταχειρισμένο.
Η διαφορά όμως είναι χαωδης σε θέμα τιμής. Μιλάς για ένα αυτοκίνητο 15.000 σε σχέση με ένα 35.000(111r).
Βέβαια από την άλλη δεν νομίζω οτι μιλάς για την 111r, γιατί η R έχει 192 ίππους (που δεν νομίζω να έχει το MR2). Μιλάς μάλλον για το απλό που είναι 122 άλογα (άρα πιο λίγο από το MR2).
Τότε οκ πέφτεις σε τιμή αλλά και πάλι η διαφορά είναι μεγάλη (ισίως για ΚΑΛΟ αυτοκίνητο).Εάν ισχύουν τα παραπάνω 2, θα σου πρότεινα να δείς κάτι σε rover απλό καλύτερα και ακόμα καλύτερα σε Elise S1
-
Ο χρήστης skous έγραψε:
Το μόνο αρνητικό ίσως είναι το κόστος ασφάλειας, που πρέπει να έχεις μεικτή με ιδίων ζημειών. Εκτός εάν σκεφτόσουν και για το mr το ίδιο.Άλλο αρνητικό δεν βλέπω(προφανώς και υπάρχει ο παράγοντας άνεση αλλά εάν είναι να πάρεις κάτι τέτοιο προφανώς είσαι συνειδητοποιημένος και δεν σε ενδιαφέρει), εκτός ίσως του ότι με τα λεφτά για ένα καινούργιο mr παίρνεις μια μεταχειρισμένη 111r.
Εάν πάς για μεταχειρισμένο εξ αρχής, ίσως να κοιτάξεις και τα 120άρια που είναι πολύ πιο φτηνά σε τιμή και προσφέρουν ίδιο fun εάν δεν σε ενδιαδέρει η τελική ( που έτσι και αλλιώς δεν είναι το ατού του αυτοκινήτου). Εγω πχ δεν έχω βρεθεί να θέλω μια 111r (προτιμώ το feeling του VVC) και παρόλο που στην αρχή δεν είχα σε υπόληψη τα 12x hp (μέχρι να μου φύγει ο πρώτος τρελός ενθουσιασμός), πλέον μπορώ να πώ ότι χαλαρά θα ήμουν ευτυχισμένος και με ένα τέτοιο.
Για ποιο λογο να μην εχεις απλη ασφαλεια?
Sent from my LG-P500 using the enemies of Pyongyang
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
Το μόνο αρνητικό ίσως είναι το κόστος ασφάλειας, που πρέπει να έχεις μεικτή με ιδίων ζημειών. Εκτός εάν σκεφτόσουν και για το mr το ίδιο.
Άλλο αρνητικό δεν βλέπω(προφανώς και υπάρχει ο παράγοντας άνεση αλλά εάν είναι να πάρεις κάτι τέτοιο προφανώς είσαι συνειδητοποιημένος και δεν σε ενδιαφέρει), εκτός ίσως του ότι με τα λεφτά για ένα καινούργιο mr παίρνεις μια μεταχειρισμένη 111r.
Για ποιο λογο να μην εχεις απλη ασφαλεια?
Διότι το Elise είναι από fiberglass και εάν στο χτυπήσουν (π.χ. σε παρκάρισμα) ή το χτυπήσεις εσύ, δεν θα θέλεις να μάθεις το κόστος επισκευής του σπασίματος..... Και αυτό για ουσιαστικά δεν επισκευάζεται το εξωτερικό, απλώς το 'αλλάζεις' (με όλα τα+ που έχει αυτό), όμως θα πρέπει να υπολογίζεις κόστος αγοράς του clam (ουσιαστικά το περίβλημα του αυτοκινήτου είναι 2 κομμάτια: 1- όλο το μπροστινό και 1- όλο το πίσω), μεταφοράς από την Αγγλία, βαψίματος και τοποθέτησης.
Δές π.χ.http://www.esta-international.com/Product-Pages/Lotus/Front Clam/pages/Elise S2 FRP Clam.htmlκαι http://www.esta-international.com/Product-Pages/Lotus/Rear Clam/pages/Lotus S2 FRP Rear Clam.html
-
Οι ασφαλιστικες φανταζομαι θα θελουν περιουσιες για τετοια καλυψη...
-
Sent from my LG-P500 using the enemies of Pyongyang -
Οι ασφαλιστικες φανταζομαι θα θελουν περιουσιες για τετοια καλυψη...Sent from my LG-P500 using the enemies of Pyongyang
Από 700€/εξάμηνο
-
Ο χρήστης skous έγραψε:
Από 700€/εξάμηνοΚάτσε, για μικτή ασφάλεια πλήρους καληψης και για ποσό πχ. 30000?
-
Ο χρήστης bekiaris έγραψε:
Από 700€/εξάμηνο
Κάτσε, για μικτή ασφάλεια πλήρους καληψης και για ποσό πχ. 30000?
Κάπου εκεί, ίσως και για πιο υψηλό ποσό. Τώρα μπορεί να είναι και +100 ευρώ γενικότερα για ποσό 35-40k. Αλλά προφανώς τα νούμερα πάνε ανάλογα με ηλικία οδηγού, ατυχήματα, εταιρία, κλπ.
-
skous βάλε καμία φωτογραφία της κούκλας σου...
ελπίζω κάποια στιγμή να καταφέρω να στην αγοράζω...
--> LOTUS Forum