-
Ο χρήστης georgetz έγραψε:
Από τα λοιπά Dodge και Honda. Πανέμορφα αυτοκίνητα.
μιλάμε για το γνωστό Dodge Avenger το οποίο λαμβάνει (τρόπον τινά) διάκριση σχεδιαστική?
Ασχημο είναι το Avenger? Υποκειμενικό βέβαια αλλά σίγουρα είναι ξεχωριστό.
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
μιλάμε για το γνωστό Dodge Avenger το οποίο λαμβάνει (τρόπον τινά) διάκριση σχεδιαστική?
Στα δικά μου τα μάτια,φαίνεται ως ένα πολύ απλό σχέδιο το οποίο έχει
εξαιρετικά απλής σχεδίασης μπροστινά φωτιστικά σώματα και μια
σιλουέτα σαν να έχει 'κάτσει' η πίσω ανάρτησηΚοινώς, δεν μου αρέσει καθόλου σε σχέση με Caliber,Charger και Nitro που μοιράζονται
πολλά σχεδιαστικά στοιχεία.Σχεδιαστικά θεωρώ ωραία, αν και διαφορετικής αντίληψης, Lexus IS, Alfa 159, Volvo S60.
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Θεωρω πως είναι όμορφο και ξεχοριστό το Avenger. Είναι μακριά από τα ευρωπαικά στανταρ άλλα στην Αμερική είναι από τα κορυφαία της κατηγορίας. Έχει άμεση σχέση με το Chrysler Sebring. Επίσης έχει κάτι από το ονειρώδες και εξωτικό Dodge Charger. Τα αμερικάνικα είναι όμορφα, δυνατά, επιβλητικά, ισχυρά και ξεχωριστά άλλα καίνε πολύ και έχουν πολλά κυβικά. Θα μου πειτε και το Chevrolet Epica είναι αμερικάνικο άλλα δεν συγκρίνεται με το Chevrolet Impala, Chenvrolet Malibu.
Πάντως ίδια με διαφορετικά σηματα είναι πολλά
VW Passat - Audi A4 - Skoda Suberb - Skoda Octavia - Seat Exeo - VW Jetta
Chrysler Sebring - Dodge Avenger
Jaguar S-Type - Ford Mondeo (αν θυμάστε)
Vauxhall Insignia - Buick Regal (new) - Opel Insignia - Holden Insignia - Chevrolet Insignia (και όμως υπάρχει) - Daewoo Alpheo
Daewoo Cruze - Chevrolet Cruze
Daewoo Tosca - Chevrolet Epica
Lexus LX - Toyota Land Cruiser
Nissan Altima - Infiniti G37
Και όταν λέω ίδιαμ καταλαβένετε τι εννοώ. Τώρα μη θυμηθώ τα Kaddet Nexia και λοιπές μαγκές της GM. Άρα το Avenger είναι ένα Sebring σε πιο προσβάσιμο πακέτο. -
Ο χρήστης george621 έγραψε:
Πάντως ίδια με διαφορετικά σηματα είναι πολλά
VW Passat - Audi A4 - Skoda Suberb - Skoda Octavia - Seat Exeo - VW JettaΤο Α4 και το Exeo δεν είναι ίδια με τα υπόλοιπα και ούτε και μεταξύ τους.
-
Εφόσον θέλεις να ξεχωρίζεις μια είναι η λύση:SUBARU LEGACY 2.0 150 HP 4X4.Να και μια δοκιμή:http://www.auto-internet.gr/testsqz.php?selectat=Subaru Legacy
-
Πάντως αν θες κάτι ξεχωριστό που το έχουν λίγοι και να έχεις και το κεφάλι σου σχετικά ήσυχο πάρε Ιάπωνα.
Χόντα Άκορντ πολύ ωραίο και καλός κινητήρας ή Σουμπαρού λέγκασυ που είναι και 4κίνητο.
Απο τα Ευρωπαϊκά η 159 δεν έχει πολυφορεθεί στην Ελλάδα αλλά θα πρέπει να πάρεις ή την 1.7 τούρμπο ή την 2.2 γιατί είναι βαριά (αν μιλάμε για βενζίνη). Αν μένεις εκτός Αθήνας Θεσσαλονίκης και μπορείς να πάρεις πετρέλαιο κοίτα και σιτροέν πεζώ γιατί στο πετρέλαιο έχουν πολύ καλή τεχνογνωσία. Γερμανικά αποκλείονται γιατί κυκλοφορούν πολλά. Τα αμερικάνικα είναι και θέμα γούστου αλλά νομίζω οτι είναι ελαφρώς υποδεέστερα από τα αντίστοιχα ευρωπαίκα γενικώς και πολύ υποδεέστερα στο φινίρισμα. Σχεδιαστικά προσωπικά μου αρέσει πολύ η σειρά 300 της Κράισλερ αλλά δεν ξέρω αν είναι στα λεφτά σου. Πραγματικά μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα είναι το Infinity G37 ανώτερο από Λέξους αλλά πάς πολύ ψηλά σε τιμή επειδή είναι 3.700 ίδιος κινητήρας με άλλες ρυθμίσεις με το 370Ζ. Σε ελαφρώς μεταχειρισμένο μπορείς να βρεις μεγάλα και πολυτελή σε αυτά τα λεφτά που έχουν και την μοναδικότητα που θες και μακρύ μεταξόνιο που κάνει υπεράνετο ταξίδι βέβαια οι κινητήρες θα είναι απο 2.500 και πάνω. Σε φτηνό μικρό σεντάν πολύ ωραίο είναι και το Κρουζ ειδικά με τον 1.8 που ταιριάζει καλύτερα με το βάρος του αυτοκινήτου το έχω σε αυτόματο (6άρι) και το συστήνω ανεπιφύλακτα. Δεν είναι όμως τόσο μοναδικό που θες. Μια άλλη λύση για τη μοναδικότητα θα ήταν να προσανατολιστείς σε λύση στέισον που είναι πολύ πρακτικά αλλά δεν τα προτιμάει ο Έλληνας. Έχει γείτονας το Σιτροέν το Σ4 στέιτιον και είναι πανέμορφο... -
α και κάτι που ξέχασα κάποιες μάρκες (σχεδόν όλοι οι γερμανοί για τους άλλους δεν είμαι σίγουρος) έχουν σειρά με individual αξεσουάρ και χρώματα που μπορούν να κάνουν με μοναδικά υψηλό κόστος μοναδικό το αμάξι σου. Είχα γνωστό που δούλευε καρέντα και είχε ένα τέτοιο γκολφ τσι 1.4 το οποίο είχε κάρμπον ταμπλό , αναρτήσεις ρυθμισμένες στο ρίνγκ, short sift , καπάκι κινητήρα στο χρώμα του αμαξώματος, χρώμα αμαξώματος δεν θυμάμαι τι ήταν αλλά ήταν κάποια περίεργη απόχρωση που δεν υπήρχε στο στάνταρ χρωματολόγιο και άλλες ζάντες καθώς και πρόγραμμα από το εργοστάσιο με πιο επιθετικές ρυθμίσεις στο μοτέρ. Το αμάξι το είχαν σαν ντέμο κάρ των ειδικών αξεσουάρ ιντιβίντουαλ της βολκσβάγκεν και κόστιζε παραπάνω απο στάνταρ γκολφ τζιτιάι 2.0
-
Ο χρήστης carlover22 έγραψε:
Για σας. Είμαι καινούριος εδώ και θέλω να ζητήσω τη βοήθεια σας και τη αποψή σας. Στην οικογένεια θάλουμε νέο αυτοκίνητο για μένα και αποφάσισα να πάρω sedan μεσαίας κατηγορίας. Αυτό που με νιάζει κυρίως είναι ο εξοπλισμός και η εμφανιση μα πάνω από όλα η μοναδικότητα. Θέλω να είμαι από τους ελάχιστους που θα έχουν αυτό το αμάξι!!! Γι'αυτό απέκλισα ήδη κάποια. Τα οποία είναι: Opel Insignia, VW Passat, Ford Mondeo, Toyota Avensis, Skoda Octavia.
Ενώ πιο ενδιαφέρον μου φένονται τα παρακάτω:
VW Jetta
Alfa Romeo 159
Dodge Avenger
Chrysler Sebring
Kia Magentis
Skoda Suberb
Volvo S60
Mazda 6
BMW 3
Lexus IS (Φοβάμαι μην έχει πάνω από 40000€)
Renault Laguna μόνο την GT
Peugeot 407, Αλλά ΝΑΙ στο 508
Saab 9-3Ποιο είναι καλύτερο μέχρι 35000€; Αν ξέχασα κάποιο πείτε μου το! Σας παρακαλώ βοηθήστε!!! Κανένα περιοδικό δεν τα συγκρίνει όλα μαζί!! Όποια βοήθεια θα είναι ευχάριστη!!!
Με μία μικρή μετατροπή ..... πρέπει να έγινα κατανοητός ..... γα γρήγορη απάντηση με χρώματα
Κόκκινο σταματάς , Πράσινο προχωράς ....Ορισμένα από αυτά που έβαλες δεν είναι συγκρίσιμα αλλά παρανοϊκές σκέψεις , μόνο στο μέγεθος μπορείς να τα συγκρίνεις .
Όταν υπάρχει στα λεφτά σου το Καινούργιο ** Volvo S60 ** με τα 203 άλογα στα 2,0 και τα 160 ή 180 στα 1,6 με τον τρελό εξοπλισμό Summum , το μοναδικό σχήμα τα άλλα τα αφήνεις για αργότερα.
Και μάλιστα στην έκδοση Momentum που τα έχει όλα και είναι στα 31,000 για 2λιτρο. ή 2-3 χιλιάρικα χαμηλότερα για 1,6 με χαμηλά τέλη και 156 Co2 ρύπους.Μετά απο αυτό αν μπορείς να κάνεις υπομονή περιμένεις να δείς το 508. Βέβαια δεν το είδαμε ακόμα αλλά έχει όλες τις προϋποθέσεις .
H 3άρα είναι καθόλα αξιόλογη αλλά κυκλοφορεί αρκετά και ο κάτω απο τα 2,0 λίτρα δεν λέει.
Την Αλφα την άφησα απο έξω ... είναι προσωπική ιστορία . Η πεθαίνεις απο το σχεδιασμό και την παίρνεις με κλειστά μάτια ή την αφήνεις για άλλους.
Α! ξέχασα .... ξεκόλλα από την σαβούρα ..... αν δεν θέλεις να πετάξεις τα λεφτά σου
-
Θα προσπαθήσω να είμαι σύντομος.
Audi A4: Πολλά στο δρόμο
VW Passat CC: Καλό αν και κυκλοφορεί αρκετά. Νομίζω είναι τετραθέσιο. Δείχνει ακριβό στο δρόμο.
VW Jetta: Άσε να βγει το καινούριο και σκέψου. Μαζεμένο Passat.
VW Passat SW: Καλό και τεράστι και σπάνιο άλλα είναι ακριβό για αυτά που δίνει και δεν είναι sedan.
Peugeot 407: Πέταμα λεφτών
Peugeot 508: Αν βγει τρέχα. Δεν θα πουλήσει γιατί στην Ελλάδα έχουμε κολλήσει sτα γερμανικά.
Citroen C5: όχι στον 1600αρη. Αλλιώς πάρτο. Μοναδικό δεν είναι άλλα όχι και συνιθισμένο
Citroen C6: Αν βρεις μεταχειρισμένο. Πολλά κυβικά. 5 μέτρα. Θα έχεις το ίδιο αμάξι με το Σαρκοζί
Citren C4 Sedan: Άστο καλύτερα
Renault Laguna: Δεν αξίζει τον κόπο αν και σπάνιο εος ανύπαρκτο
Renault Fluence: Φτηνό για αυτά που δίνεις
Kia Magentis: Hyundai Sonata είναι
Chevrolet Epica: Πέταμα λεφτών
Chevrolet Cruze: Μικρό
Lexus IS: Θεικό άλλα και πανάκριβο
BMW 3: Άψογο άλλα υπάρχουν πολλά
Saab 9-3: Πάρε μεταχειρισμένο 9-5 καλύτερα
Saab 9-5: No comment
Volvo S60: Πάρα πολύ τέλειο. Και δεν ξέρω πόσο θα πουήσει. Άλλιως τρέχα χώρις άλλη σκέψη
Volvo S40: Γιατί να πάρεις αυτό όταν μπορείς να πάρεις 60
Alfa Romeo 159: Πρέπει να σου αρέσει αλλιώε άσε
Skoda Suberb: Καλό άλλα άσχημο και μεγάλο. Δεν πείθει σαν όνομα. Και δεν είναι σπάνιο
Skoda Octavia: Μόνο το RS
Honda Accord: Και σπάνιο και καλό. Αδικαιολόγητα ακριβό.
Chrysler Sebring: Ότι μοναδικότερο. Άλλα μακρία από τα ευρωπαικά στάνταρ
Dodge Avenger: Μια από τα ίδια με το πάνω μόνο που έιναι φτηνότερο και ομορφότερο
Mercedes C-Class: Πάρα πολλά στο δρόμο.
Subaru Legacy: Θα βγει και Impreza Sedan. Θα είναι πιο ενδιαφέρον
Infiniti G37: Πολλά τα κυβικά και μεγάλη η τίμη. Για αυτό δεν θα πουλήσει τίποτα άρα θα είναι μοναδικό.
Cadillac BLS: Όχι Όχι Όχι
Mazda 6: Δεν είναι μοναδικό
Mitsubishi Lancer: Πάρε μια σπορ έκδοση άλλα και πάλι θα είναι συνιθισμένο
Toyota Corolla: Η σενταν εκδοχή του Auris. Θα σου μείνουν πολλά λεφτα στο χέρι. Ούτ το 10% των πολήσεων του Auris
Fiat Linea: Joke
Vauxhall Insignia: Ότι και να πάρεις από την Opel θα είναι φοβερά συνιθισμένο.
Ford Taurus: Αμερικάνικο και θες εισαγωγή και γενικά πολλά λεφτά. Ανυπαρκτα αναταλλακτικά
Jaguar X-Type: εεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε
Dacia Logan: Μοναδικότατο και φτηνό. Πλάκα κάνω
Lada 110: Simply the best
Rover 75: Μονο μεταχειρισμένο. Μετα το facelift υπάρχουν μηδαμινά διαθέσιμα σε μη δελεαστικές τιμές
Brilliance BS4: Χάριζεται άλλα μπορεί να αφήσεις τα κόκκαλα σου μέσα σε αυτό
ΒΟΗΘΗΣΑ; -
Ο χρήστης sprsk έγραψε:
.........+1000000000000000000000000
Συμφωνώ απόλυτα, απλά να προσθέσω ότι προσωπικά θα έβαζα και στην 159 κόκκινο γιατί είναι πλέον σχετικά παλαιό μοντέλο και η φίρμα έχει πλέον διαφοροποιήσει την σχεδιαστική γραμμή (πάντως παραμένει ωραίο). Έχει τσιμπημένη κατανάλωση και υψηλές εκπομπές ρίπων = ακριβά τέλη. Η ποιότητα των υλικών στο εσωτερικό, η ταπετσαρία των καθισμάτων και η σχεδίασή τους δεν είναι κακά αλλά υπολείπονται πλέον του ανταγωνισμού ειδικά του πριμιουμ (από τον οποίο υπολειπόταν έτσι και αλλιώς).
Γενικά η 159 αρχίζει να δείχνει την ηλικία της, παρ όλα αυτά πρόκειται για ένα καλό και δυνατό στο δρόμο αυτοκίνητο που υπόσχεται οδηγηκή ευχαρίστηση στον κάτοχό του και πλέον διατίθεται και σε πολύ καλή τιμή (αυτό είναι το πλεονέκτημα όταν το αυτοκίνητο είναι στην δύση της ζωής του).Με το νέο S60 στην λίστα, τον πλούσιο εξοπλισμό, τις καλές επιδόσεις, την καλή τιμή, τις χαμηλές εκπομπές ρίπων, την ποιότητα, μοναδικότητα και κυρίως την ασφάλεια νομίζω ότι τα πράγματα είναι ξεκάθαρα...
-
Chrysler Sebring το πιο ξεχωριστό. Ο george621 το έχει αναλύσει πολύ σωστα.
+1000000000 στον george621 -
Ο χρήστης nissanalmera1997 έγραψε:
+1000000000 στον george621Σου αρεσε ε;
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Φυσικά και του άρεσε... Almera έχει άλλωστε.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Φυσικά και του άρεσε... Almera έχει άλλωστε.
Δεν νομίζω να έχει. Ψάξτε να δείτε σε ένα άλλο τοπικ και θα φικάρετε. Ο τύπος είναι απο πλούσιο σόι.
Τώρα για την ανάλυση λίγο respect γιατί μου πήρε ένα τέταρτο να το φτιάξω.
Έχει ενδιαφέρον να βοηθάμε το κόσμο να διαλεξει αμάξι...
ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΝΕΟΥ ΣΕΝΤΑΝ