-
Αυτονοητα ειναι βρε διαδικτυακε**edit mod ** για ανθρωπους που τα εχουν οδηγησει...
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
Άλλος γαλλοφιλος να μου πει το οποίος ξέρει ξέρει ;;Οποιος ξερει, ξερει .
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Θα κάνω λοιπόν τη αρχή με το πρώτο που μου έρχεται στο μυαλό, σαν πιτσιρικάς τα φώτα του μου έκαναν φοβερή εντύπωση και μου θύμιζε υπεραυτοκίνητο
Πολύ ωραίο αυτοκίνητο. Το είχαμε από το 89 ως το 92. Με αυτό έκανα τα πρώτα μου χειρόφενα...
Κατσε ρε Αλεξανδρε τωρα θα μας τρελλανεις...Τι το ωραιο θυμασαι σε αυτο το αυτοκινητο? Αποκομμενο θεοαργο τιμονι, υποστροφη-υποστροφη-υποστροφη-ξαφνικα απο το πουθενα υπερστροφη , το 1.3 (που τουλαχιστον οδηγουσα) ηταν αργο, φασαριοζικο μοτερ, φρενα on/off, κιβωτιο ανακατευω-τη-σουπα....Οκ δεν χαλουσε με τιποτα, κι εξακολουθει να μην χαλαει (ναι ειναι κοντα μας ακομα-οχι το F, το σενταν ), αλλα μεχρι εκει.
Focus I, ΖΧ και 306...ολα βεβαια στην χωρα μας με αναιμικα μοτερ.
-
Ο χρήστης VolvoZeus έγραψε:
Κατσε ρε Αλεξανδρε τωρα θα μας τρελλανεις...Τι το ωραιο θυμασαι σε αυτο το αυτοκινητο?Πανέμορφη και ξεχωριστή εμφάνιση -πρέπει να είναι και το πρώτο 5θυρο κουπέ, πολύ μπροστά απο την εποχή του, που είχε όμως την αποδοχή του κόσμου και πέτυχε, τεχνικά κλασικό ιαπωνικό (σύμφωνα με τις τότε νοοτροπίες) που δεν χαλάει και περιμένει τον ιδιοκτήτη να το πετάξει όταν το βαρεθεί. Σε μια εποχή που η Mazda 'δημιουργούσε' αισθητικά (323F, MX3, MX5, Xedos κλπ).
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Κατσε ρε Αλεξανδρε τωρα θα μας τρελλανεις...Τι το ωραιο θυμασαι σε αυτο το αυτοκινητο?
Πανέμορφη και ξεχωριστή εμφάνιση -πρέπει να είναι και το πρώτο 5θυρο κουπέ, πολύ μπροστά απο την εποχή του, που είχε όμως την αποδοχή του κόσμου και πέτυχε, τεχνικά κλασικό ιαπωνικό (σύμφωνα με τις τότε νοοτροπίες) που δεν χαλάει και περιμένει τον ιδιοκτήτη να το πετάξει όταν το βαρεθεί. Σε μια εποχή που η Mazda 'δημιουργούσε' αισθητικά (323F, MX3, MX5, Xedos κλπ).
Και φτανει μονο το αισθητικο κοματι (που ειναι και υποκειμενικο) και η αξιοπιστια για να χαρακτηριστει καλυτερο μικρομεσαιο μιας δεκαετιας?
-
306, Focus, Delta, από μία όχι και τόσο μακρινή εποχή που ακόμα κι ένα απλό seg.C χωρίς τους άπειρους ίππους (εν μέρει και λόγω αυτού) μπορούσε να προσφέρει συγκινήσεις. Χαμηλό βάρος, καλή απόκριση και κάποια τεχνολογικά asset για την κατηγορία (ηλεκτρονικές αναρτήσεις delta).
Από αισθητικής άποψης, το 306 το θεωρώ το απόλυτα διαχρονικό, απέριττο σχήμα, το Focus στην αρχή μου φαινόταν αποκρουστικό αλλά με τον καιρό ανέβηκε στα μάτια μου (παραήταν καινοτόμο για την εποχή λανσαρίσματος, για αυτό ίσως και τα 2 πρώτα χρόνια παραγωγής δεν πούλησε τίποτα), η Delta διακριτική και ισορροπημένη, μακριά από στυλιστικές ακροβασίες (sic).
-
Κωνσταντίνε, το 1.6 δεν ήταν έτσι πως το περιγράφεις. Το μοτεράκι ήταν ΕΛΑΣΤΙΚΟΤΑΤΟ και τα 87 καρμπιρατερίσια (ηλεκτρονικά ελεγχόμενο και με ηλεκτρονική ανάφλεξη) άλογακια υπεραρκούσαν για τα περίπου 1000 κιλά του. Πολύ ψηλά δεν είχε πολύ δύναμη σε σχέση με τα σημερινά μικρομεσαία 120 ίππων, αλλά μέχρι τις 6000 ανέβαζε θετικότατα. Άλλωστε τα 11.7 (αν δεν με απατάει η μνήμη μου) δευτερόλεπτα που είχαν μετρήσει οι 4Τροχοί για το τυπικό 0-100 είναι εφάμιλλο πολλών σημερινών μικρομεσαίων 1600αριών. Το υδραυλικό τιμόνι είχες 3 στροφές από άκρη σε άκρη και μόνο άνιωθο δεν ήταν, τουλάχιστον με τα 185/60/14 που φορούσε το 1600. Η συμπεριφορά ήταν κάπως ανάλαφρη αλλά για μένα αυτό ήταν θετικό μπροστά στη βαρετή υποστροφή που είχαν πολλά γερμανικά φέρετρα 60 ίππων της τότε εποχής. Πάντως γύριζε εύκολα σχετικά με κατάλληλους χειρισμούς αλλά δεν θυμάμαι ποτέ να με τρόμαξε χωρίς να το προκαλέσω. Μεγάλο του ατού, εκτός από την αλεξίσφαιρη αξιοπιστία, ο υπερπλήρης εξοπλισμός (air condition, 4 ηλεκτρικά παράθυρα, ηλεκτρομαγνητικές κλειδαριές, υδραυλικό τιμόνι, υποβραχιόνια, απομίμιση βελούδου στα καθίσματα) και η ξεχωριστή εμφάνιση! Μειονέκτημα ο ημιάκαμπτος πίσω που κοπανούσε, ειδικά σε σχέση με την ανάρτηση του Xedos 6 που το διαδέχθηκε, η διαφορά ήταν πολύ μεγάλη. Και μη ξεχνάς πως μιλάμε για αυτοκίνητο που παρουσιάστηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1980!!! Αντίπαλός του ήταν το Golf 2...
ΥΓ: Το F δεν έβγαινε 1300. Μάλλον αναφέρεσαι στο απλό 323 που είχε και άλλες ρυθμίσεις αναρτήσεων.
-
Ο χρήστης VolvoZeus έγραψε:
Και φτανει μονο το αισθητικο κοματι (που ειναι και υποκειμενικο) και η αξιοπιστια για να χαρακτηριστει καλυτερο μικρομεσαιο μιας δεκαετιας?Φυσικά όχι αλλά στην κατηγορία του μικρομεσαίου και το target group που βλέπει αυτή την κατηγορία, η αισθητική και ιδίως η αξιοπιστία ηταν κάτι που μετρούσε (και μετράει ακόμα) πολύ. Εξάλλου ψάχνουμε κάποιο που να συνδυάζει αρκετά χαρακτηριστικά και όχι το πιο οδηγοκεντρικό σπορτιβ και premium μικρομεσαίο του 90'.
-
Ο χρήστης typeA έγραψε:
Η ΖΧ διαθέτει το καλύτερο συνδυασμό κρατήματος-άνεσης στην κατηγορία όχι μόνο συγκρινόμενη με τους ανταγωνιστές της την δεκαετία του 90' αλλά και αργότερα. Όπως λέει και ο 106 'όποιος ξέρει ξέρει'. Διέθετε επίσεις και μια από τις καλύτερες σχέσεις τιμής-εξοπλισμού. Για ποιότητα, ασφάλεια, ντιζάιν ψηφίζω Α3, Megane, Delta αντίστοιχα.
Uploaded with ImageShack.us
ωραιος ρε μαγκα,εβαλες φωτο απτο μοντελο με τα 155 αλογα και κατι τεραστια ζαντολαστιχα.
βαλε το απλο με τα 75 αλογα να γελασουμε λιγο.
-
done -
Μην μπείτε καν στην διαδικασια να ασχοληθείτε με τα όσα γράφτηκαν ή υπονοήθηκαν από τον χρήστη peristeris ή italakias ο οποίος έχει γίνει ban από το φόρουμ
-
-
Εγω ξερω ποιο ειναι αλλα δν σας λεω....να σκασετε...
Ο THANIX ΞΕΡΕΙ!!!
-
Πσσσ...!!!Σας έχω!Skoda Felicia!!!Πλακίτσα...Βασικά είναι πολλά...1) Citroën ZX 2.0 16V 2) Citroën Xsara VTS 3) Peugeot 306 S16 4) Renault 19 2.0 Mk1 5) Lancia Delta (ότι έβγαινε μέχρι το '93) 6) Honda Civic
-
Ωχ!Ξέχασα! 7) Opel Astra F!Επίσης πολύ ωραίο αυτοκίνητο...
-
Αφαιρεθηκαν oι 'αβρότητες' .Συνεχιστε ετσι και θα σας αφαιρεθει και η δυνατοτητα προσβασης στο φορουμ.[mod]
-
-
Σωστά. Το παρακάτω είναι το κουπέ που βγήκε σαν 1,6 και 2,0 από το 1996 έως τον Νοέμβριο του 99΄(που ήρθε το f/l).
-
-
ενα μοτερ δεν φερνει την ανοιξη, τι να το κανω εαν δεν μπορω να το αξιοποιησω παντου και παντα.
Στροφες και ευθεια, αυτη ειναι η αληθεια!
Εξαιρεση αποτελει ευτυχως το civic type-r MY03 και μετα,(το οποιο ειμαι κατοχος αλλα προκειται να το πουλησω, διοτι δεν θελω να γινω χρηματοδοτης του ΓΑΠ), το οποιο με το σωστο στησιμο εινΑαι πλεον αξιοποιησιμο, διοτι το vti, ειναι κυνηγος πεζοδρομιων..
Το καλύτερο μικρομεσαίο των 90's